Features o le mamanu o le auala ma auala savali i le faiga o minimalism

Pin
Send
Share
Send

Faiga foliga

Minimalism e latalata ia i latou e fiafia i le maopoopo, e le masani ona faʻaputuputu ma talisapaia avanoa avanoa i totonu o le fale. O lenei sitaili e faʻaalia e:

  • Teuteuga o le Laconic, leai o ni faʻamaoniga teuteuina ma lolomi.
  • Le itiiti ifo o meaafale ma mea teuteu.
  • Tele malamalama ma, a mafai, avanoa.

O le ata o loʻo faʻaalia mai totonu o le hall, na fuafuaina i le faiga o minimalism, lea e fusia faʻatasi le avanoa o nai potu.

Lanu fusi o alaleo

O totonu o le auala savali i le sitaili o minimalism o se sili lelei filifiliga mo tamaʻi potu mautotogi. E taua le potu e potopoto ai nisi tagata e le gata ile toʻafimalie, ae e foliga lautele foʻi ma susulu. Ina ia ausia lenei aʻafiaga, faʻaaoga leo le palauvale e faamamafaina ai le faigofie o le tulaga.

O le paepae paʻepaʻe foliga sili ona manaia ma eseesega faʻamatalaga i lanu uliuli ma enaena lanu. O le auala faʻatulagaina minimalist, teuteuina i beige ma Woody tone, foliga malu ma sili atu masani.

O loʻo faʻaali mai ile ata se fale faʻapaʻepaʻe sinasina ole kiona. Moli susulu, faʻapea foʻi ma le foloa ma le vaeluaina o mea masani, e faʻalelei atili ai le ea.

Grey e le alu ese mai sitaili, o lea o se auala vaʻaia i pupuni paolo o le a le leiloa lona talafeagai tusa lava pe a maeʻa ni nai tausaga.

Faʻataʻitaʻiga o faʻaiʻuga laiti

O le avanoa e avea o se faitotoʻa i le va o le auala ma le fale e le faigofie ona tausia mama, o lea minimalist faʻaiʻuga maua lamolemole luga e faigofie ona faʻasino i ai.

O puipui o le auala savali e valiina i le vali e faʻamamaina mo le susunuina o le susu, ina ia mafai ai ona faigofie ona faʻaleleia i le tulaga o le faʻaleagaina.

E le gata i lea, o wallpaper e faʻaaogaina e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma le vaivai ona faaleoina foliga. E manaʻomia le faʻapipiʻiina o i latou i le faʻaeteetega e mafai ai, tuʻufaʻatasia i soʻoga faʻatasi, a leai e mafai e se filo piʻopiʻo se tasi ona faaleagaina le manatu o totonu atoa. I totonu o se tamaʻi auala savali, o soʻo se sese e manino lava ona vaʻaia.

I le ata, o le ata o le auala savali o loʻo i totonu o le ituaiga o minimalism, lea e naʻo le teuteuga o se puipui vali i enaena.

O le ie i le auala savali ua fuafuaina faigofie: tele-tulaga fausaga, tetele utupoto ma stucco e ese i minimalism. O le filifiliga lelei o le paʻepaʻe, poʻo se faʻalo faʻalo e le tosina mai ai le mafaufau.

O le foloa o le ufiufi e filifilia ia anagata: tile keramika aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga, maualuga-lelei linoleum ma laminate. O le foloa o le a ofi uma malamalama ma pogisa, ae o le aoga i le hall i luma o le pito i luma, o lea enaena lanu enaena e sili atu: latou te le lauiloa mo maosiosia ma palapala.

Kapeneta ma isi meaafale

E masani lava, o le tele o mea e teuina i le alatele, aemaise lava pe a fai o le fale e leai se potu lavalava poʻo se potu teu ai. Ae a iai i le fale mautotogi se nofoaga faʻapitoa mo le teuina o ofu i fafo, e faigofie mea uma: o se tamaʻi tautau puipui poʻo se fata ma se faʻamau seevae tapuni ua lava. O le filosofia o minimalism ma ia meaafale o le a faigofie ona tausia.

Ae o le a le mea e tatau ona faia e tagata e ona fale mautotogi? O le tali sili ona lelei o se ofu e fai i totonu e oʻo i le faʻalo. O le a ia "'ai" vaega o le eria, ae o le a faʻatagaina oe e nana mea uma le manaʻomia, ma o le tamai auala savali o le a liua i se mama ma manaia potu. Minimalist meaafale e faigofie ona foliga ma mama geometric laina.

O le ata faʻaalia totonu totonu i le sitaili o minimalism. O se ofu teu ofu i le alasavali e nana ai ofu i fafo ma seevae i tua o faitotoʻa e seʻe.

Ina ia "nana" se ofu tele i le auala savali, ua lava lea e faʻaaoga ai le faʻataulaitu o faʻata: o faʻafoliga o faitotoʻa, o loʻo atagia mai ai le siʻosiʻomaga, o le a mautinoa lona nanaina o mea uma e le manaʻomia mai mata. Pau lava le toe faʻafitauli o le faʻata o luga o le a tatau ona tausia mama atoatoa.

O se faʻapitoa nofoa e mafai ona suia i se ottoman ma se tapuni, lea e mafai ai foi ona e teuina mea.

E mafai e tagata e ana lapoa tetele ona tuʻu se faʻamafanafana luga o vae manifinifi poʻo se pusa fata, tautau se tamaʻi fata.

Moli ma teuteuga

O moli e taua tele i le auala savali. Avanoa e mafua mai i minimalism, ma o le malamalama e mafai ai ona e mauaina lenei lagona i se tauagafau eria. Nai lo o le tasi moli moli, e sili atu le faʻaaogaina o ni moli poʻo ni faʻamau moli. Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i le kapeneta moli.

I le ata o loʻo iai se fale faʻafiafiaina i le sitaili o minimalism. O se faʻata lapoʻa i luga o le puipui vaʻaia faʻaopoopoina le alatele ma le aofaʻi o moli.

Minimalism i le hall e le o lona uiga o le gaogao ma le leai o se tofo - o le teuteu e talafeagai foi iinei, ae faʻatapulaʻa. Nei e masani ona aoga aitema: aoga tausi fale, faʻapea foʻi ma kapeta e aoina palapala. Ina ia toe faʻaolaola totonu, o fale fale, atavali ma ata i luga o puipui e faʻaaogaina, ae i nai aofaʻi laʻititi.

O le ata faʻaalia le hall o se fale tumaoti i le faiga o minimalism.

Manatu faʻaonapo nei i totonu

O le auala savali i le sitaili o minimalism e faigofie ma laconic, ae faʻafetai i le manaia o metotia faʻavae, o le teuteuga mafai ona faʻateleina, aluʻese mai le faʻamaonia canons ma aunoa ma le solia le filosofia o le sitaili.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se auala savali i ona po nei ma mea felanulanuaʻi o meaafale i luga o le paʻepaʻe.

E pei ona e vaaia, o aso nei minimalism e tele atu faatatau i se olaga - o le teʻena o le sili atu i le fiafia ia lava ma le leai o se vaʻaia leo. E le afaina le faʻagaioiga.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se mea e le masani ai tuʻufaʻatasi, lea na lauiloa talu ai nei: o maa keramika i foliga o meli puipuia le foloa mai le masaesae ma loimata, ma o le fale teufale e maua ai le matagofie i le auala savali.

Faletusi o ata

Tele o tagata e manatu o le minimalism e fiu ma faigofie tele, ae e oʻo lava i se auala savali masani i lenei faiga e mafai ona foliga matagofie ma faʻavae.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 10 Traits of Minimalists or Practicing a Minimalist Lifestyle (Mae 2024).