Features o le filifiliga o handrails mo sitepu

Pin
Send
Share
Send

O a mea e fai ai puipui?

O mea taua na faʻaaogaina i le gaosia o pa puipui mo faasitepu o uamea, laupapa ma tioata. E tofu i latou ma a latou lava lelei ma le lelei.

Pa uʻamea faia

Le sili matagofie foliga o le sitepu pa. Fesili i le matai e teuteuina i latou i teuteuga elemeni ma le lototetele faʻaaoga ia latou mo se mauoa totonu i totonu o se masani poʻo baroque sitaili.

O le togafiti metotia faʻavaeina se sophisticated fausaga e foliga mama nai lo pupuni laupapa tele. O se faasitepu e fausiaina i ni lagolago e foliga ea ma e le nana le avanoa. O le mea autu e le o le soona faia ma le ata.

O loʻo faʻaalia i le ata le tuʻufaʻatasia o maʻa paʻepaʻe ma le uʻamea lafo uʻamea

Afai e te manaʻo e faʻamama atili le avanoa, vali le paʻepaʻe paʻepaʻe ae le o le uliuli poʻo le enaena enaena. E mafai ona e teuteuina i latou i auro, siliva poʻo le platinum trim.

O le tele o taimi, o nofoa faʻataʻavale e sau mai:

  • apamemea - i fafo na lafo ai auro, foliga mauoa;
  • lafo uʻamea o se masani uliuli uʻamea.

Uamea uʻamea

O le uamea lamolemole e manaia i nisi, malulu ma teteʻe i isi. Ae afai e moeiini ou mata i manatu faʻavae, oe mafai ona vaʻaia le manino lelei o faʻamaufaʻailoga sitepu:

  • Faigofie. E faʻatatau uma i le sitaili ma le nofoaga o faʻaoga ai (totonu poʻo fafo).
  • Tupe maua Afai e te faʻatusatusaina uʻamea ma uulima lima, o le muamua e ono taugofie.
  • Malosi. E oʻo lava i se pou manifinifi e mafai ona tatalia le tele o le mamafa, ma faʻafetai i le faʻamasaniina oe maua ai se tasi monolithic fausaga, e le fefe i se mea.
  • Anagata Soʻo se uʻamea faʻamauina e tumau mo le sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga.
  • Faigofie o le tausiga. Malamalama nai lo le faigofie - solo ese le pefu masani i se ie vaivai.

O pa uʻamea e masani ona faia i uʻamea le tumau, uʻamea mama, poʻo le uʻamea mamafa.

Tele taimi, o le lanu o pa uʻamea e chrome. Ae afai e tatau ai, oe o le a maua filifiliga mo limasene, 'apamemea,' apamemea, auro po o le platinum. Aesthetically, o le lagolago uamea lagolago pou foliga minimalist, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i aso nei maualuga-tekonolosi totonu.

I le ata, pa-paipa paipa pa

Pa laupapa

O Wood o se mea mafanafana, o ona foliga vaʻaia na atili ai ona mafanafana le fale. Wood e tele numera sili atu nai lo isi filifiliga:

  • avanoa;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • tau o paketi;
  • manaia teuga.

Faʻalelei pe i luga o se masini, latou te tuʻuina atu ni fafie i soʻo se ituaiga: mai saʻo ma manino, i le matagofie piʻo.

O le le lelei o puipui laupapa o latou vaivai. E oʻo lava i se ufiufi, latou e maualalo ifo i le taua i le uʻamea poʻo tioata agamalu. Ma afai e te manaʻo e teuteu lou fale ma lagolago e faia i laupapa taua, o le lipeaina o le a mautinoa le tau o se pene.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se lanumeamata ata fausaga i le tulaga o se faʻaleoga

O ituaiga sili ona lauiloa:

  • Paina Taugofie ae le matagofie aulelei. Fetaui lelei mo atavali.
  • Larch. Mafai ona apalai e aunoa ma togafitiga, ei ai se matagofie aulelei.
  • Oi. Anagata, taʻutaʻua, taugata mea.
  • Maple Tint talafeagai mo faʻataʻitaʻi o taua ituaiga.
  • Beech. I tulaga o uiga, e le maualalo i le oak, ae e taugofie.
  • Alder. E le talafeagai mo potu susu pe mamago tele (potu malolo ma magalafu).

O laupapa uʻamea e masani ona faʻatutu - pou faʻapipiʻi ma le lima e tasi i luga. Ae o loʻo i ai foʻi puipui e aunoa ma ni paʻu - o a latou tisaini e fai lava sina manatua o fausaga uʻamea.

O le isi aoga o lenei mea masani o se tele filifilia o ie ma ie, tusa lava pe leai se vali. Lenei o le a taʻalo i ou lima pe afai e te alofa i laʻau laʻau pe fausia se eco-style totonu. Mo Provence, o pupuni e mafai ona valiina; mo shabby chic, latou mafai ona matutua.

Pa puipui tioata

Glass e i ai lona manino manino lelei - e malamalama. O lona uiga e leai se lagona o le salalau, e pei ona tupu i le soʻona teuteuina o uʻamea faʻamamaina. Ina ia tumau le aafiaga o le manino, faapipii minimalistic manifinifi lima e leai ni pou faʻatutu.

A faʻapea e faʻatagaina le avanoa, faʻaaoga tinted, tioata tioata poʻo tioata faʻataʻitaʻia - o sea ituaiga uiga ese o le a avea ma se mea ofoofogia faʻaaliga ma faʻaopoopoina le fiafia.

Aua le popole i le teteʻe atu o aʻafiaga - o faasitepu e faia i tioata agamalu, o lea latou te talitonuina ai ma saogalemu pe a mafai. Isi tulaga lelei:

  • tetee i le susū ma le vevela;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • teuteuga.

O le tioata e foliga sili ona lelei i le tuʻufaʻatasia ma laʻasaga laupapa - e te maua se matagofie, faʻamalieina-faʻauo faʻatasi.

O se sili atu taugofie i le tioata o le mafiafia palasitika. O PVC panels foliga foliga tutusa ma tioata panels ma e sili atu tau aoga. Ae e tele a latou mea le lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, e le fealofani ma faigofie ona faʻaleagaina. Mai le faʻaaogaina soo, o le pa u o le a vave ona ufiufiina i maosiosia ma leiloa lona aulelei foliga vaaia.

Tuufaatasi

O le faʻamamaina mo faasitepu e faia i le tele o mea e sili atu ona aoga, faʻatuatuaina, saogalemu nai lo isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina se alalaupapa laupapa i luga o uʻamea lagolago, o le a sili atu le matagofie o le pipiʻi ia latou.

O le isi laupepa o le tioata ma le uʻamea. O laupapa tioata e faʻatumuina e le sila uamea leai ni uʻamea mo se saogalemu se fausaga.

O le tuʻufaʻatasiga lona tolu o fafie ma tioata. Pei o le lomiga talu ai, tioata galue o se fata, ma fafie galue o se handrail. E lelei pe a fai o nei mea e aofia ai ma le totoʻa i totonu.

E i ai foi tuʻufaʻatasiga o le le lua, ae tolu mea: paʻilima laupapa, uʻamea lagolago, tioata va i le va o latou.

Faʻafefea ona filifili se pa puipui i foliga o se sitepu?

O le nofoaga, lapoʻa ma le ata o le faʻasitepu e matua eseʻese lava, faʻatulagaina, o le a latou manaʻomia eseese railings.

Nofoaga:

  • Tapunia O sitepu o loʻo savili i le va o puipui, e saogalemu ai le aʻea ma faʻatagaina ai oe ona aua neʻi faʻapipiʻi pa. Ae peitaʻi, afai e i ai ni tamaiti poʻo ni tagata matutua i totonu o le fale, faʻatautaia se handrail i autafa o le puipui (tasi le mita le lautele, sili atu - e manaʻomia le faʻapipiʻiina i itu uma e lua).
  • Tatala E le sefe le aʻe i lalo o nei sitepu, ia e mautinoa ia faʻapipiʻi pou ma pa i itu uma e lua. Mo le faʻasaoina o vaʻaiga, faʻaaoga na o pupuni tioata mautu e fai ma papupuni saogalemu.

O le tele:

  • Petite. E oʻo lava i se avanoa e alu i luga o le 3-4 sitepu (e tupu pe a iai se eseʻesega i le maualuga o le maualuga i le fale) e saogalemu e aunoa ma se faʻaopopoga faʻaopoopo, o lea e mafai ai ona e sefeina le tupe i luga ole faʻamalama mo sitepu.
  • Tele Mo se matala fausaga, fausiaina poʻo isi pa puipui e manaʻomia. I se tulaga tapunia, amata mai le numera o sitepu - atonu e faigata ona aʻea maualuga e aunoa ma se fesoasoani ma o le ae manaʻomia alofilima.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻasitepu i luga o le ea

O le fomu:

  • Saʻo A filifili le manaʻoga mo se pa puipui mo se sitepu, alu i luma mai se matala pe tapunia ituaiga. E i ai foi le ituaiga semi-tapunia - pe a fai o le puipui i le tasi itu. I lenei tulaga, afai o le sitepu e lautele, ae faʻasolosolo, o le pa e mafai ona tuʻulafoaʻi ae fiafia i le puipui puipui.
  • Faovilivili Afai e leai ni puipui faataamilo, ia mautinoa ia faia ni pa pupuni maualuga, a leai o le a le sefe le alu i luga ma lalo. Afai o le sitepu faʻasolo o se tapunia ituaiga poʻo se angular tasi, o se pou i le ogatotonu o le fausaga e lava - e talafeagai e pipiʻi i ai i le taimi o le tupuʻaga poʻo le aʻega.

Filifiliga filifiliga i se fale tumaoti

O nofoaafi mo faasitepu e filifilia e tusa ma le sitaili o totonu. Faʻatonuga autu:

  • Faʻavae. Lafo uʻamea pepelo elemene elemeni e masani ona faʻaaogaina, ae o le teuina lelei o palate laupapa e talafeagai foi.
  • Aso nei masani. O se fesuiaʻiga faʻatuatuaina o se sima poʻo le pa pupuni faʻatasi ai ma se uʻamea laupapa. Poʻo seisi lava mea i se minimalistic mamanu. E fetaui lelei tioata.
  • Faiga Scandinavian. O le tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasi e mumu ma paʻepaʻe. Racks faia i papaʻe palasitika, uʻamea, fafie, faasitepu ma handrail - masani laau.
  • Maualuga O le tali sili ona lelei o le uʻamea i soo se ituaiga. Paipa, uaea, totoga, ie. Leai se mea teuteu e manaʻomia, o ia pa puipui mo faasitepu o le a avea ma se faaleoga.
  • Provence. O le nofoaga tonu mo mautu, sili laupapa fale. I lenei tulaga, e sili atu le ufiufi luga o luga o soʻo se moli vali.

I le ata, le teuteuga laupapa o le fale

Naʻo le faigofie o le faʻaaogaga e sili atu lona taua nai lo le lalelei, ina ia aua neʻi faʻaseseina ma se apefai i le fale pe a mamanuina se atunuʻu atunuʻu, manatua numera nei:

  • faaiu i le tulaga 10-12 sitepu uma, a leai o le a faigata ona aʻe e aunoa ma se malologa;
  • faataatia le lautele o le 90-100 cm, aemaise lava pe a fai e toatele tagata i totonu o le fale - a leai o le a le mafai ona e faʻasalalauina ma se tasi e te feiloaʻi;
  • aua le faia le pito o le tuʻinanau o le fausaga sili atu ma le 45 tikeri.

Se filifiliga o aitia e le masani ai

E te le faʻateʻia se tasi i ni tamaʻi lima faigofie mo sitepu, ua matou pikiina ni aitia fou malie:

  • Manoa manifinifi mai le foloa i le faʻalo ae le o puipui. O loʻo suia foʻi ma slats mafolafola, maea. O lenei filifiliga e le mafai ona taʻua o se pa, ae o se pa puipui - e saogalemu ai le gaioi e aunoa ma le faʻalavelave i le tafe o le malamalama.
  • O uamea po nei oloa. E le toe i ai ni mea totino o loʻo totoina i ni fugalaʻau pepelo poʻo ni fuifui vine. Naʻo laina sasaʻo na fesoʻotaʻi ma le tasi.

  • Tauaso tauaso. O nofoaafi e le tau avea ma paleni ma alofilima, e mafai ona faia i le mautu o le PVC, uʻamea poʻo le tioata.
  • Grid. O lenei metotia e tutusa ma le muamua. O sea pa e foliga mai e le o se lagolago, ae o le puipuiga mai manuʻa ma pa'ū. O papau va o le a fesoasoani foi e taofia meatotino mai le pauu i lalo faasitepu. O le lelei o le faʻalo pupuni o le malamalama ulu i sela. Ma e mafai foi ona aofia ai fugalaʻau masani pe faʻafoliga fugalaʻau ma isi teuteuga.

Faletusi o ata

Poʻo le a lava le sitaili e te teuteuina ai lou fale i totonu, e mautinoa lava o loʻo talafeagai puipui i luga o le maketi faʻaonapo nei. O le mea taua o le mafaufau muamua i mea uma muamua, ona faʻatoa faatino lea o le fuafuaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How To Build A Deck. DIY Home Improvement (Mae 2024).