Faʻalautelega o le veranda i le fale: vaʻaiga, ata i totonu ma tisaini aitia

Pin
Send
Share
Send

O a ituaiga o veranda o loʻo iai?

Ae e te leʻi feagai ma filifiliga mo ni veranda faʻapipiʻi i le fale, e tatau ona e aʻoaʻo e iloa le eseesega i le va o le faʻasitepu ma le veranda.

O le terrace o se fale e tu i fafo atu o le fale ma e manaʻomia lona lava faʻavae.

Veranda - o se faʻaopoopoga i le fale, faʻavae i luga o lona faʻavae, o luga o le tutusa tulaga.

O loʻo faʻaalia i le ata se faʻaopoopoga matala i le fale

Latou faʻapipiʻi se veranda i le fale i ni faʻaliliuga se lua.

Tatala veranda

O le fausiaina o se veranda o lenei ituaiga e le manaʻomia tele tetele ma taimi. O le mea moni, o se nofoaga e malolo ai latalata i se fale tumaoti, e masani ona faia i lalo o le taualuga i luga o fata, ae o loʻo i ai foi tatala atoa filifiliga poʻo fesuiaʻiga ma retractable awnings, o gaugau taualuga.

O le nofoaga o le veranda matala e filifilia faʻavae i luga o foliga ata o le fale ma le aoga o le faʻaopoopoga: mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le a e tuʻuina se potu 'ai i le taumafanafana poʻo le potu malolo i luga o le' upega tafaʻilagi, matou te fautuaina ia tuʻu i le itu o le umukuka ma faia se faitotoʻa i le va o le umukuka ma le lautele tatala.

Afai e leai se avanoa i le faitotoʻa autu, o le veranda e tuʻuina iina, ma avea ai ma tafaoga poʻo le ofisa - o se nofoaga mo taeao kofe ma mafaufau loloto ai i le natura.

O le aoga sili o se matala fausaga i le fou ea ma ulufale i malamalama masani. Le lelei - faʻaaogaina e naʻo le taumafanafana e mafai ai.

Tapuni tapunia

O se veranda ufiufi i tafatafa o le fale, i se isi itu, e mafanafana pe malulu foi. O le auala pito sili ona faigofie o le fausia lea o se veranda ma faʻamalama o le foloa mai le foloa, ae ia manatua o lenei filifiliga o le a le mafanafana lelei ma o le a le talafeagai mo taumalulu faigata. O le mea lea, i tulaga o suiga o le vevela o le vevela, o le vera pupula e faʻaaogaina naʻo se umukuka o le taumafanafana.

Ina ia mafai ona faʻaaoga le vaega faʻaopopo i le vaitau malulu, o le mamanu o le terrace e tatau ona aofia ai puipui, faʻamalama faʻalua-faʻamalama pupuni, ma le faʻamafanafanaina. I le leai o se avanoa e faʻataʻitaʻia ai le faʻamafanafanaina o nofoaga autu, tuʻu se ogaumu-ogaumu, e mafai ona faʻamafanafanaina avanoa tetele i se taimi puʻupuʻu.

O le lelei o le ufiufi pupula e manino lava: oe puipuia mai timuga, matagi, kiona, iniseti soesā. Faʻafetai i lenei, oe mafai ona faʻaaogaina soʻo se meaafale e aunoa ma le fefe i le faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma faʻaletonu o le le lava le aofaʻi o le ea fou ma le la, ae o lenei e mafai ona foia faigofie i le fesoasoani o le faʻaseʻe o pupuni lautele ma faitotoʻa.

I le faʻaopopoga i le vaevaega e foliga fausaga, e i ai ituaiga eseese o verandas i tuutuuga o faʻatinoga:

  • Potu malolo. O le elemene autu o le mafanafana i lenei potu o se tatala afi. I se avanoa matala i le tulaga o le taʻiga poʻo se lua o le afi, i se nofoaga tapunia - o se taʻinaafi poʻo se ogaumu. Ia mautinoa ia i ai ni nofoa mananaia, sofa, se laulau mo meaai mama.
  • Faleoloa E valaʻaulia uo mo se 'aiga lelei o le afiafi ma faʻaputuputu lou aiga mo' aiga aoauli i fafo, ia naʻo le tuʻuina o se laulau tele ma nofoa mananaia i luga o le terrace poʻo le veranda.
  • Potumoe O se faʻaopoopoga mafanafana e ono avea ma potu moe - o lenei filifiliga e talafeagai pe a fai e i ai sou tamai fale i luga o le foloa e tasi, ae e masani ona malolo malo.
  • Umukuka Mo glazing taumafanafana, faigofie glazing e lava; mo tausaga atoa, o se faavae mafanafana fausaga e manaʻomia.

Peitaʻi, o le tele o taimi e faʻataʻamilo ai e le veranda faʻapipiʻi i le fale le tele o gaioiga i le taimi e tasi: o le umukuka e tuʻufaʻatasia ma le potu 'ai, o le potu malolo ma le potu taʻalo, ma isi.

Ata o se fale paʻepaʻe ma se nofoaga e nonofo ai

O a mea e mafai ona e faia?

O Verandas e faia i mea eseese, o le filifiliga e faʻamoemoe i le ituaiga ma le mafuaʻaga o le faʻaopopoina, faʻapea foʻi ma mea e fausia ai fale na faʻaaogaina i le fausiaina o le fale autu.

O se veranda laupapa faʻapipiʻi i le fale o le sili ona lauiloa filifiliga. E mafai ona e faʻapipiʻia sea veranda i se fale laupapa, piliki ma isi. O le filifiliga o se mea faapitoa e faʻamoemoeina ile iʻuga e manaʻomia: o se laupapa laʻau e faia i ogalaau o le a avea ma maʻa ma mafanafana. Ma o le umukuka taumafanafana mafai ona fausia mai masani laupapa.

Taua! E manaʻomia se puipuiga faaopoopo mai fafie faasaga i aafiaga faataumaoi o le susu ma iniseti: mo lea e togafitia ai ma ni vailaʻau faʻapitoa, ma mea taualuga poʻo ni isi mea e le susu e tuʻu i lalo ifo o utupoto.

O terraces ma veranda i le fale e masani ona faia i piliki. O le fale e foliga sili ona lalata i se fale piliki tuai, ae fautuaina e filifili se piliki e tutusa lanu ma le lapoʻa. O le veranda piliki manaʻomia se malosi, mautu faʻavae (pou poʻo faʻavae faʻavae, faʻamoemoe i le eleele).

Fautuaga! Fai tele pupuni lapoʻa pe a fai e te manaʻo i se faʻamalama mama.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se veranda laupapa i le ituaiga o atunuʻu

Polycarbonate o se taugofie, taugofie, mama ma faʻaonapo nei mea. O lona lelei o le fetuʻutuʻunaʻi - o le veranda mafai ona angular, semicircular, irregular. O le minus - o se le teuteuina foliga ma le matua leai o le vevela gafatia, o le faʻalautelega o le a le talafeagai mo le faʻaaogaina i le taumalulu.

O le ultra-modern modern veranda i le fale e faia i tioata. O le mea moni, nai lo puipui, o loʻo iai dimensional faʻalua-pupula pupuni, e mafai ona tu pe faʻaseʻe. O tulimanu e faʻamalosia i lagolago laupapa. O le tioata terraces faʻafofoina le potu malolo, potu 'ai, taumalulu togalaau.

O le ipu malamalama e matua mataʻina ma o le a ofi atoatoa i totonu o le mamanu o le 'upega tafaʻilagi, ae i le malulu o le tau o le a foliga mai o le malulu foi i totonu.

Taua! O le tioata-uma fausiaina o loʻo i ai le lelei o le sefe i totonu puipui puipui teuteuina: naʻo le foloa ma faʻalo e manaʻomia lokaina.

I le ata, o se faʻapipiʻi faia i tioata

Faʻataʻitaʻiga o teuteuga i totonu

O le filifiliga o mea mo le faʻafouga e faʻalagolago i le ituaiga fale: i se avanoa matala, taua taua e tatau ona totogia i le foloa. O le fola e tatau ona tatalia le maualuga o le susū, timu, kiona - e masani ona filifilia le faʻapaʻu laupapa.

O le galuega autu o mea taualuga o le puipuia mai le timu, ae afai o le tele o le kiona pa'ū i le taumalulu, o le taualuga tatau ona malosi lava. Mai totonu, o le taualuga e tuua "le lavalava" pe ufiufi i le patipati.

O le puipui fafo o le fale o le a i totonu o le veranda ma mafai ona tuua e pei o pe a foliga mama ma matagofie (mo se faʻataʻitaʻiga, laupapa, piliki, poʻo le faʻamamaina). Po o le tapunia foi i le tutusa siding, panels, teuteuina maa, patipati.

Taua! Ae le i faapipiina panels laupapa, togafiti i latou ma le puipui ma se aneti-agamalu, pulou, iniseti sooupu.

O le faʻatulagaina o se tapunia faʻalautelega e sili atu ona faigata, ae le ogaoga manaʻoga manaʻoga e faʻatauaina i luga o le teuteuina lava ia. Talaʻiga talafeagai mo galuega i totonu.

  • O le foloa e masani ona faia i laupapa faʻaaogaina le foloa poʻo le poletito. Tile o le a galue foi (aemaise pe a fai o se umukuka fuafuaina i luga o le veranda), ae filifili se talatala ma le le seʻeʻe se tasi.
  • O pa ua maeʻa i le patipati, tile, palasitika faʻapipiʻi ma e oʻo lava i pepa puipui. Ole mea mulimuli e sili ona fetaui ile taumalulu e tumau ai le vevela o le potu, a leai e mafai ona latou pauu ese mai le malulu ma le susu. Faʻalagolago i le sitaili, teuteuina faʻapitoa maʻa faʻapitoa poʻo faʻataʻitaʻi piliki o loʻo faʻaaogaina foi.
  • O le taualuga e masani ona laupapa - o le ufiufi e faʻaogaina eseese pe tuʻufaʻatasia ma se pa teuteu. Afai o le taualuga e faia i polycarbonate mafiafia, e leai se mea e teuteuina mai totonu - susulu o le la o le a ulufale i le veranda e ala i le pito i luga vaega.

I le ata, teu laupapa i totonu

Filifiliga o laufanua

O le laufanua mamanu tuʻu saʻo faʻatasi ma le ata o le fale, e matua taua lava le filifilia o le saʻo tuʻufaʻatasiga pe a fai o le veranda e matala pe ua maeʻa faʻamalamalamaina. A uma mea uma, ona foliga mai lea o se vaega o le siosiomaga i fafo ma e tatau ona o gatasi ma ia. O le filifiliga o sitaili faʻamoemoe lava i mea e te manaʻo ai:

  • Kolone. O foliga taua o lenei eria o loʻo totoina meaafale togalaʻau, paʻu laupapa pouliuli, magalafu. Sili faʻaaoga mo veranda lautele.
  • Provence. Afai o le muamua sitaili o le Igilisi, lona uiga la lenei o le Farani. E iloga i le malamalama ma le pastel lanu, alofa mo susulu lanu ma fugalaʻau fugalaʻau, maaleale teuteu, ie, faʻamaʻa auiliili: uʻamea, meaafale. O le maeʻa totonu o le malamalama, talafeagai mo laiti avanoa.

  • Kaleta O lona lanu uliuli faʻataʻitaʻiga e pei o le kolone tasi, ae foliga sili atu faʻaopoopo. E pei o se tulimanu tulimanu ona o le tele o fafie, paʻu, ipu, mamafa tetele meaafale.
  • Metitirani. Le isi sitaili malamalama i totonu. Tele papaʻe ma lanumoana o loʻo faʻaaogaina i teuteuga. Faʻaopopo meaafale faleoloa, fugalaʻau, ma toto le tele o lanumeamata lata ane. E masani lava, o vera tatala-ituaiga teuteuina i lenei auala.
  • Iapani. O se filifiliga tulaga ese mo manino manino terraces. O le itu i sasaʻe e laiti, e faʻaaoga ai mea masani ma paolo (enaena, lanumeamata, mumu, paʻepaʻe). E fautuaina le faʻapipiʻi o se punavai lata ane: o se afu poʻo se vaituloto.
  • Atunuʻu O le teuteuina o le laufanua e sili ona fetaui lelei mo veranda e faia i laupapa. O lona eseʻesega o le faʻaaogaina tele o laʻau masani i meaafale ma teuteuga. O ie e masani ona mumu, o le teuteu e faigofie lava pe a mafai.

  • Maualuga Afai o le veranda e faʻapipiʻi i se fale piliki, ona lona puipui i fafo o le a avea ma sili lelei faʻavae mo le tino mai o se alamanuia totonu. Loft e alofa e le gata i piliki, ae faʻapena foi uamea, fafie, tioata. O meaafale e fai i fale e fai mai paleti poʻo ni atigipusa o le a ofi i totonu o le ea.
  • Scandi. Mo terraces i saute o le sili lea - o le malu o le Scandinavian sitaili o le a faʻapaleniina le la vevela. Ona o le tele o malamalama (papaʻe, efuefu, beige) lanu, e talafeagai mo laiti potu. Cozy scandi e fetaui lelei mo verandas e faʻaaoga i le tausaga atoa: e manaia le feinu lauti vevela e afifi i se ie afu pe sauni ni vaiinu faʻafouina i se aso vevela.

Manatu matagofie

E le lava naʻo le faʻamauina o le terraces ma se veranda i le fale, ina ia avea ma se taua vaega o le siʻosiʻomaga o se pitonuʻu eria, oe tatau ona faʻaumaina, tuʻu meaafale ma aua neʻi galo e uiga i teuteuga! Ua matou aoina 10 uluaʻi teuteuina aitia:

  • Aʻe i laʻau. Afai e te filifili e tuʻu le avanoa avanoa, faʻapipiʻi grates ae le o puipui ma faʻaaoga e avea o se faʻavaʻa mo loaches. O mea susulu (mumu, samasama) foliga mai e tuʻufaʻatasia ma suamalie greens o hops, girlish vine, ivy. O fugalaʻau e aofia ai clematis, roses, wisteria, taeao mamalu, ma cobei.
  • Ituaiga ie. O ia na te avatua le faʻamafanafanaga ma suia le avanoa. O se sofa masani, teuteuina i matagofie aluga, foliga sili atu le fiafia. Filifili lanu ma faʻataʻitaʻiga e fetaui ma lau sikaili: geometric mo scandi, fugalaʻau mo Provence, ma isi.
  • Pupuni. Na matou faʻateʻaina ma le iloa i latou mai ie, aua i nofoaga matala e mafai ona fai pupuni o ni puipui: faʻaseʻe i latou i se aso puaʻi ma tatala i latou i se la susulu!
  • Togitogi. Backlighting o le sili ona taua vaega o totonu. I le faaopoopo atu i moli taualuga, lea i le ala e mafai foi ona teuteuina ma faʻaali atu le tago o sitaili, faʻaaoga pale matagofie. I luga o le faʻalo poʻo puipui, o le a talafeagai i soʻo se totonu!

  • Swing. Tusa lava, o le veranda e masani ona faʻaaogaina o se malologa nofoaga, o lea o le a le sili atu le faʻaopoopoina i ai ma faʻaopoopo faʻamafanafanaga mea. O le nofoa faalue poʻo le swing o le a alofagia e tagata uma o le aiga, mai tamaiti laiti i tagata matutua.
  • Vas poʻo ulo o fugalaʻau. E mafai ona e teuteuina le veranda o le fale ma laʻau e le gata i fafo, ae faʻapea foʻi totonu: tautau ulo i lalo o le faʻalo poʻo luga o puipui, tuʻu ipu i luga o le foloa, seti ipu i luga o laulau. Poti poʻo tipi fugalaʻau, faʻapea foi ma fafie mate e talafeagai mo teuteuga. Filifili e tusa ma le sitaili: o le niu e sili ona talafeagai mo le Metitirani, ma Provence o le a teuteuina soʻo se fugalaʻau ulo.
  • Kapeta. Aua neʻi galo e uiga i le mafanafana o vae! I totonu o se potu tapunia, e talafeagai le faʻataʻoto se tasi tele pe tele o kapeti laiti - mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le sofa, i le nofoaga faigaluega i le umukuka.
  • Ato ma atigipusa. Teuteu teuteu e le gata na teuteuina le avanoa, ae faʻapea foi ona tautuaina se mea taua e teu ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu i tafatafa o le sofa ma gaugau palanikeke poʻo aluga i totonu.
  • Ipu. Afai e i ai se umukuka poʻo se potu 'ai i luga o le veranda, teuteu ma ipu e talafeagai. O se samovar poʻo se ipu matagofie o se teuteuga lava ia. O fagu tuai eseʻese poʻo isi vaʻa e faʻaaoga e fai ma tuʻamea. Latou te faia panels i luga o le puipui mai papatusi.
  • Meafale Aua neʻi galo e mafai foi ona avea ma non-standard. Slab table for loft or country style, forged nofoa mo teuteuga i Provence, mafanafana tautau nofoa fuamoa mo Scandinavian.

Faletusi o ata

Ua matou faʻailoa atu ia te oe mea lilo autu ma taua taua i le mamanuina o faʻaopopo avanoa. A o le i fausiaina se faʻaopoopoga i le fale i le tulaga o se veranda ma se terrace, vaʻai i le ata i la matou potu, tusi se fuafuaga mo le fausiaina o se fale ma mulimuli i ai.

Pin
Send
Share
Send