Faʻafefea ona tapunia le vaʻavaʻai mai le matagi ma le timu?

Pin
Send
Share
Send

PVC susulu vaivai

O faʻamalama vaivai o se filifiliga sili lea mo i latou e le mananaʻo e faʻaalu tupe i faʻamalama faʻalua-pupula mo se gazebo.

  • O tapoleni PVC manino e fesoasoani e faʻatumauina le mafanafana o le vevela i totonu o le fale ma puipui mai faʻailoga.
  • Latou te lafoina malamalama lelei, ae o le efuefu ma iniseti e leai.
  • O tagata gaosi e mautinoa le sefulu tausaga o le olaga tautua ma le tausiga faigofie (naʻo le solo i latou i le vai fasimoli).
  • O faamalama vaivai e lautele, o lea o le a latou ofi ai i soʻo se laufanua mamanu.
  • O mea e le faʻalauteleina ma e le fefe i le maualalo o le vevela.

O le seti mo faʻamalama e aofia ai fusi faʻapitoa: latou te faʻatagaina oe e faʻapipiʻi PVC ato i ou lava lima. Mo le tapunia o le gazebo mai autafa, e manaʻomia le tuʻuina atu o le faʻamalama faʻamalama i eyelets, lea o le a faʻatagaina ai oloa e faʻasaʻo ona faʻasaʻo. Afai e tatau ai, e mafai ona faʻaseʻe i latou i totonu o se faʻaseʻe. E i ai foi masini ma maneta ma sipi.

O le le lelei tele o PVC faʻamalama o kulimi e mafai ona tupu i luga o le maualalo-lelei ata. E taua le maitauina o le mafiafia o mea, o le sili atu faʻatuatuaina tapunia le vaʻavaʻai mai le timu ma le matagi.

Faʻata e leai se faʻavae

O le faʻavae pupula leai se faʻavae e faʻavae i luga o le faʻataʻamilomilo alumini faʻamaumauga, o loʻo faʻapipiʻiina i lalo (luga o le foloa poʻo le paʻu) ma lalo o le taualuga. O tioata agamalu e faʻaofiina i totonu ia latou, lea ua fuafuaina mo le mamafa mamafa masini.

  • O ia pupula e maua ai se vaaiga lautele mai le fale, ma puipuia foi mai le matagi ma le timu.
  • Ona o le tioata, o le gazebo foliga lautele ma ea, puipuia mai leo ma pefu.
  • O faitotoʻa faʻaseʻe e mafai ona aveʻese i lau faitalia: i le leaga o le tau e faigofie ona tapunia le gazebo mai le leaga o le tau, ma i se aso vevela - e tatala ai mo le ea.
  • Matatioata mafai ona lanu - o lenei o le a faʻaopopo le mafanafana ma le le faalauaiteleina.

O le le faʻamanuiaina o le faʻataʻamilo faʻataʻitaʻiga aofia ai lona maualuga tau, ma le faʻaeteete sauniuniga o le lagolago, faʻapea foi ma se tulaga maualuga maualuga o le vevela leiloa.

Pupuni e faia i ie poʻo tapoleni

Afai e matala le fale ma faigata le pupula, e mafai ona e tapunia avanoa i le gazebo ma se ie mafiafia - pupuni. O le a faia se ie faapitoa puipuia-la poʻo se tapoleni umi, lea o le a puipuia ai le gata mai timuga, kiona ma le matagi, ae faʻapea foi ma iniseti.

O loʻo i ai uma pupuni masani, e tele na o se teuteuga gaioiga, ma sili atu faʻaaoga faasee pupuni. Afai e naʻo masina mafanafana e faʻaaogaina ai le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le tulle poʻo le taugofie o namu ina ia maua ai se mea e puipuia ai oe ma puipuia ai namu mai le lele atu i totonu.

O le le lelei o lenei filifiliga o le maualuga conductivity vevela, o lea o pupuni e mafai ona faʻaaogaina na o le taumafanafana, aveʻese mo latou mo le taumalulu. Afai e te le faʻatutuina pupuni i lalo, ona o le leaga o le tau o le agi o le savili o le a mafua ai le le lelei o le toʻafilemu ia i latou i totonu.

Faasee faasee tauaso

Afai e te manaʻo e tapuni faʻamalama i le gazebo ma se siʻosiʻomaga faʻauo, mea masani, vao poʻo ofe oloa e talafeagai. E le o se filifiliga sili lea ona faʻatuatuaina mo le puipuiga mai iniseti ma le leaga o le tau, ae o pupuni o le a faʻafetauia lelei ave o le la.

O ie e faia mai i mea masani e talafeagai mo tafaoga o le taumafanafana, ae le puipuia mai le susū, matagi ma le kiona.

O pupuni ofe mo le gazebo e tatau ona filifilia pe a fai o le fale e faia i laupapa: o lenei auala oe faʻamamafaina ai le lotogatasi ma le natura ma ofi ai le fale i le mamanu o le togalaau ma togalaau aina togalaau.

Fanua

O lenei metotia e talafeagai mo i latou o loʻo saili e fai paolo i le eria ma lafi mai le la. Faʻatasi ai ma le fesoasoani a loaches, o le a le galue e tapunia le vaʻavaʻai mai le matagi ma le timu: ina ia mafai ai ona puipui le puipui mai puipui malosi, e tatau ona totoina se malulu malulu, lea e le mafai i taimi uma.

I le avea ai o se pa puipui, perennial tovine vine (parthenocissus), unpretentious hops po o ivy e talafeagai. A totoina, e tatau ona manatuaina o nei vine o le au faatupu vevesi: aunoa ma le teuteuina ma le faʻatonutonuina, o le a latou faʻatumuina se tele teritori.

Faatoʻaga e naʻo masina o le taumafanafana e talafeagai ai, o lona uiga e le talafeagai mo le tausaga atoa e faʻaaoga ai gazebos ma verandas. Ae o avanoa lanumeamata o le a fesoasoani i le puipuiina o le fale mai le mata o tuʻaiga o tuaoi o le atunuʻu.

Teuteu grill faia i fafie

E mafai ona e tapunia le pito i luga o puipui o le gazebo i le upega laupapa, poʻo le faʻatonu, ae mo le pergola o le taumafanafana, o se filifiliga ma se pusa i lalo e talafeagai foi. Oe mafai ona suʻi le gazebo ma faʻamau o oe lava e ala i le faʻatauina i latou i totonu o se fale mea faleoloa poʻo le faia oe lava mai manifinifi slats.

O le lattice o le a puipuia se vaega mai le matagi, tuʻuina atu i le fale le malosiaga ma fausia ai se lelei siʻosiʻomaga totonu. Trellis e matagofie, faalilolilo ma o se lagolago lelei mo le aʻea o laʻau.

Afai e te manaʻo e ufiufi le gazebo i se meaʻai, e le umi se taimi. Ae talu ai o le laʻau laʻau o loʻo i luga o le auala, e tatau ona faʻatupuina i puipui puipuia ma varnished.

Polycarbonate sheathing

Faatasi ai ma le fesoasoani a polycarbonate, oe mafai ona tapunia e le gata o matala i le gazebo, ae ia fausia foi se tuʻufaʻatasia fausaga luga o se uʻamea faʻavae.

  • E fetuutuunai ma vevela tetee mea, lea e faigofie ona faʻapipiʻi ma sau i le tele o lanu.
  • E fetaui lelei mo mumu mafanafana, ae a oʻo mai le la e susulu malosi mai ai le malamalama ultraviolet ma faʻatupu ai se aafiaga o le greenhouse.
  • O se tasi aoga taua o le polycarbonate o lona taugofie.
  • Ma ina ia mafai ona tapunia le laupepa na o oe mai le matagi, kiona ma le timu, e te le manaʻomia ni meafaigaluega faʻafaigata - e masani ona faʻaaoga mea faigaluega kamuta.

I le taimi o le faʻapipiʻiina, o se faʻapitoa puipuiga ata tifaga e tatau ona i fafo, e tatau ona aveʻese ae leʻi faʻapipiʻi le laupepa.

Polycarbonate faʻatagaina oe e faʻamau avanoa matala faʻatuatuaina lava ia aua neʻi ofi le matagi poʻo le kiona i totonu o le fale.

Uma mafaufau metotia o le ufiufi ma le puipuia gazebos eseese e le gata io latou foliga vaaia, ae faʻapea foi i le tau. Ae e te leʻi mafaufau pea i se tasi o mea, e tatau ona e filifili i mea taua e lua: pe o le a faʻaaogaina le fale i masina malulu ma pe o loʻo ofi i totonu o le laufanua o laufanua.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Goodbye Joe (Mae 2024).