10 manatu mo le faaputuina o fafie

Pin
Send
Share
Send

Aunoa ma se tapuni

O le tulafono autu pe a faʻaputuina fafie o le tuʻuina i luga o le fogaʻeleʻele o le eleele, faʻaaogaina se paleta, ogalaau, paipa poʻo ni piliki e fai ma faʻavae mo le laina muamua. Afai e te tuʻuina fafie i luga o le eleele, o le a mitiia le susu. O le nofoaga e tatau ona ea lelei, ae le o le laueleele maualalo.

Pe a fausiaina se faaputuga fafie i se avanoa avanoa, e tatau ona tuʻuina ia mautu. Vertical paipa poʻo totoga e tatau ona faʻapipiʻi i itu o le fausaga.

O le isi auala e faʻamalosia ai le fausaga o le fausiaina o lagolago mai malosi laupapa laupapa ma poloka poloka.

Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi fafie i fafo e aunoa ma se pupuni, sauni ni laupepa uʻamea, laupapa vaʻaia, poʻo se ata e le susu. I le susulu o le tau, o le suauʻu o le a mago lelei, ae i le leaga o le tau e tatau ai ona ufiufiina, puipuia mai timuga ma le kiona.

Faga

O lenei metotia faʻapipiʻi e talafeagai mo le uumi, e oʻo lava i fafie: o vaega taʻitasi o luga o ogalaau e tatau ona tuʻu faʻatasia i lalo, o lona uiga, kolosi. E talitonu tagata popoto, o le auala lea e umi ai ona teu le suauʻu ona o le lelei o le ea.

I le ata o loʻo iai fafie o loʻo tuʻu i totonu o se pusa. Slate ma pallets o loʻo faʻaaogaina o palallets. E mago lelei fafie i totonu o le faaputuga fafie, aua e i le itu la.

O le metotia o le faʻapipiʻiina o fafie i totonu o se pusa, e talafeagai mo le fausiaina o "vaieli" o laupapa laupapa, e avea o ni lagolago faʻatuatuaina. O fafie o loʻo faʻapipiʻi i luga aʻe o le tasi (o lona uiga, i le faʻatusa) e le mautu, ma le faʻatamaʻia o le fafie faʻamataʻu e faʻaleagaina mea ma faʻamaʻimau malosiaga. Koluse-foliga vaieli i autafa poʻo totonu o faʻaputuga latou faʻamautuina.

I le togavao

Afai e i ai sau faʻapitoa faʻapitoa mo le teuina o fafie, o le faʻaputuina o le fafie i ou lava lima o le sili lea ona faigofie galuega.

O se fafie ua fausia lelei e tatau ona i ai ni vaega se lua: o le tasi vaega e mo le faʻaaogaina, ua uma ona magala fafie, ma le lona lua e mo le sauniaina, faʻamago ma le puipuia o ogalaau mai leaga le tau.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga o se laʻau manaia ma aoga - o loʻo i ai va i le va o laupapa e faʻatagaina ai le fafie vave o fafie. O le taualuga e faʻatulagaina i se mea paeeʻe, ma a timu pe liu suavai le kiona, e toe tafe foʻi le vai.

O le teuina e mafai tu eseese pe leai mamao mai le fale. O fafie i totonu o se faaputuga fafie e faaputuputu i faaputuga, ma le pito mafiafia e faasaga ia te ia lava e fausia ai se malifa. O le aoga sili o le laupapa ogalaau o lona aoga, talu ai o le fausiaina puipuia le suauʻu mai le timu ma maua ai ia mausali: o ogalaau malolo luga o le itu ma tua puipui.

Latalata i le puipui

Aunoa ma se eseʻese pusa fuimu, o le tele o nuʻu ma atunuʻu fale e mananaʻo e teu suauu latalata i le puipui. O lenei metotia e faigofie i le tasi itu e i ai le lagolago malosi, ma le malologa e matala mo le ea. O puipui o se fale poʻo le fale povi e masani ona faʻaaoga e faʻavae. E mafai ona faʻapipiʻi sina tamaʻi fafie latalata i le fale taele ina ia iai sapalai o suauʻu lata ane.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faaputuga fafie i luga o le puipui, o loʻo faʻatulagaina i lalo ole apefai. Faʻafetai i lenei tali, o le fafie e puipuia, ma o le avanoa e faʻaaoga lelei i le mea e mafai ai.

Ae le i tuʻuina fafie i totonu o le faaputuga fafie faasaga i le pa, matou te fautuaina oe e tuʻu i totonu i soo se auala talafeagai: o le faʻamama o le a puipuia le puipui mai iniseti ma isumu e mafai ona see i totonu o le fale e faia i laupapa mea.

Latalata i le pa

I se auala faʻapena, oe mafai ona faʻapipiʻi fafie i totonu o se faaputuga fafie latalata i le pa. I lenei tulaga, o le e ona le pa e tatau ona ia lava fuafuaina le tikeri o penefiti o lenei filifiliga ma ono ono lamatia. Afai o le pa e le mautu, o se maualuga fafie mafai ona gagau le fausaga.

O le a mago le fafie pe a e tuua ni nai centimita i le va o ia ma le pa. O le tutusa tulafono e tatau ona mulimulitaʻia pe a fai e te manaʻomia le gaugau o le fafie i lua laina. Mo le mautu, e aoga le faʻaaogaina o siteki malolosi i autafa, ma afai e le mafai ona saunia latou, o le faʻamumuina o fafie i totonu o se pusa o le a fesoasoani.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se pa e iai ni niches mo fafie. O le faaputuga fafie e le gata o se vaega o le pa, ae faʻaopopo foi teuteuina i le ata.

Tapunia

I se faʻaopopoga i le tulaga afi pusa ma puipui ma le taualuga, o loʻo tele atu faʻavae tapunia fausaga mo sauniuniga ma teuina suauʻu mo le taumalulu.

O se faigata fale i le tulaga o se faleoʻo faalagolago faʻamalosia mai le timu ma maua ai le tagata lava ia taupulepulega o originality. O sea ituaiga fausaga e mafai ona fausia i ou oe lava lima. Pau lava le toe faʻafitauli o le laʻititi lava gafatia o le togavao.

I se tasi o vaega o le polokalame "Tali Dachny", na suia e le au mamanu le faaputuga fafie i se teuteuga moni o le 'upega tafaʻilagi, na fausiaina i le taumafanafana poloketi poloketi. O le togavao e faʻaauupegaina latalata i le pa ma o loʻo iai faʻatolu potu e fai i laupapa paina. O le ata foliga foliga sili ona ofoofogia, ae o loʻo totoe aoga ma aoga, ona e aoga uma mo kuka ma mo le faʻamafanafanaina.

Lapoʻa

O se laupapa ogalaau i le tulaga o se liʻo e maua ai i luga o le 'upega tafaʻilagi se laʻititi ma fetaui lelei e ofi i soʻo se laufanua mamanu. O le fausaga mafai mafai ona mausali pe vaevaeina i fata, i luga o fafie, chips ma teuteu laupapa o loʻo faʻapipiʻiina. O le laupapa lapoʻa e puipuia lelei mai le susū i ona foliga.

I se faʻaopopoga i oloa maeʻa, e masani ona faʻaaoga e tagata nonofo i le taumafanafana ia fafie na fausia e le fale mai paelo 200-lita paelo, vaʻaia i latou i ni vaega se tolu, valivali ma tuʻuina i ai suauʻu. O le lightweight fausaga mafai ona faʻamau i le puipui e ala i le faia o se puʻupuʻu laʻau laʻau laʻau: i se laʻititi eria, o se sili lelei fofo lea o le a sefe ai avanoa.

I le ata, o se faia-ia-oe tautau fafie fafie mo laiti fasi.

Hexagonal

O se sili atu faʻaonapo nei tapunia fale i le tulaga o se melikerio, lea e foliga taugata ma matagofie aulelei. O le fausaga foliga o sea faaputuga fafie avatua ai i le teritori tamalii ma faʻaalia ai le sili lelei tofo a ona e ona.

Faʻatasi ai ma le fale o loʻo i ai i totonu - o hexagons e mafai ona faʻapipiʻi luga o le tasi ma le isi ma maua ni numera o pule, o lea e mafai ai ona e ausia le manaʻoga gafatia ma le sili atu fua.

Faʻatauina "honeycombs" e faia i le sila, ae o le fausaga mafai ona faia tutoʻatasi ma togafitia ma puipuia impregnations. O le faʻapipiʻiina o ogalaau i totonu o se pusa fuimu e le faigata.

Stozhkom

Laʻau masonry i le tulaga o se lauolaola vao mago o se sui i isi taimi muamua woodpiles. Faʻatasi ai ma lenei filifiliga, e manaʻomia le faʻapipiʻi fafie i totonu o se liʻo i se auala e faʻapipiʻiina ai, ma faʻasaoina sina tamaʻi tafega ina ia tafe mai le vai. O se lapisi laupapa faʻapipiʻi i le tulaga o se faaputuga e faʻatuatuaina, avanoa ma foliga sili ona matagofie aulelei.

Ina ia faʻapipiʻi fafie fafie ma se faaputuga, oe manaʻomia le faʻavasega se alavai mai le laʻau laʻau poʻo le 'iliili mo le laina muamua. Ina ia foliga mama le faaputuga fafie laupapa, matou te fautuaina le faapipii o se koluse i le ogatotonu. E te manaʻomia le gaugau o fafie i mama, e faʻaaoga ai ogalaau na tuʻu i luga, e avea ma lagolago ma taʻitaʻi mo le malifa.

O totonu o le suo e mafai ona faʻatumuina soʻona faʻatumuina i laupapa: a faʻateleina le maualuga, o le a maua ai le sapalai mautu ma sefe avanoa.

Fale

O le lapisi fafie i le tulaga o le faaputuga o loʻo i ai isi subspecies - o se fale. E iloga i puipui faʻasaʻo, e faʻataʻatia i le auala lava e tasi pei o le palakalafa muamua, ma le taualuga faʻaputuga o loʻo i luga.

Ina ia mautinoa le faʻatuatuaina teuina o suauʻu, e taua le gaugau saʻo o le fafie, o lona uiga, ma le soʻoga. O le taualuga, pei o se pupuni, e tatau ona puipuia faasaga i timuga. Mo tagata amata, e sili atu le amata i fale maualalo.

Faletusi o ata

O le lisiina metotia o le faaputuga fafie eseese i latou lava i le aofaʻi o mea na faʻaaogaina, faʻatulagaina, tagata faigaluega tau. I aso nei, o fai laupapa e iai seisi mea manaia - teuteu. E i ai a latou foliga matagofie fausaga, faataʻoto i foliga o se liʻo, polo, manu, atavali ma fafo.

Mo le fausiaina o ia fatuga, e tatau ona e maua le tele o le poto masani, talu ai o le teuteuina faʻaputuga o fafie i totonu o le fafie manaʻomia le onosaʻi ma le atisi tofo. E mafai ona e mauaina ni filifiliga le masani ai mo faaputuga laupapa i totonu o la matou ata ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mt Eden Corrections Facility redevelopment combines five new buildings with two existing prisons (Mae 2024).