10 mea e faʻalataina ai le fale talimalo leaga

Pin
Send
Share
Send

Faʻasalalau solo lapisi ma mea le manaʻomia

E toʻaitiiti tagata e fiafia e faʻamama, ae o potu mama ma manogi fou e alofagia e tagata uma. O le gasu i totonu o le fale mautotogi na faia lemu: o mea uma lava e uiga i le masani o le tuʻu ese o mea seʻi mulimuli ane. O se lole afifi na le tiaʻi i fafo i le taimi saʻo, o se kapeta e le mulumuluina i tafatafa o se komepiuta, "meataalo" meataalo - o le tasi aitema taatia ese mai le nofoaga liliu i le fiasefulu

E sili atu ona faigofie le aua le faʻaputuina palapala, ae ia fai ma masani le vave tuʻuina o mea i o latou tulaga. E taua le mulimuli uma o tagata o le aiga i lenei tulafono. Afai o le mafuaʻaga mo le "poloka" o se le lelei mafaufauina teuina teuina, oe tatau ona filifili sili atu lelei meaafale.

Ie puipui taele eleelea

O se mea faʻatauvaʻa e mafai ona faʻaleagaina atoa le siosiomaga o le faletaele o se pupuni ua faʻapouliuligia e le vai. E mafai ona aliali mai i luga le ao, ele ma e oo lava i le suia. O le faʻaputuputuina o siama e mataʻutia i le soifua maloloina, aemaise lava mo tagata e faʻaititia le puipuiga.

Mo le pupuni ina ia umi le umi, tatau ona i ai le lelei ea i totonu o le faletaele. A maeʻa taʻele taʻitasi, faʻapipiʻi le oloa ia mago.

  • E mafai ona mulumulu ie puipui o le Polyester i le mea papaʻe, tao suka ma le vineka.
  • Ua lava e solo ai oloa PVC i se ie mago, ma i le tulaga o le faʻaleagaina o le a latou lava tatalia talatala.
  • E sili le fufuluina o ie pupuni ma le pauta i luga o se maaleale liʻo i se maualalo vevela.

O oloa ma mea teuteu taugata ua uma

O se sosi ua leva ona galo i le manava o le pusaaisa, se koneteina ma meaʻai na totoe, o se kefir ua uma le aoga - e aoga le teuina o nei mea uma i tafatafa o meaʻai fou ma lamatia ai lou soifua maloloina?

O le faʻatuai e faʻamataʻu e le gata i le manogi le manogi, ae aveese foʻi avanoa avanoa i luga o fata. E faʻapena foi mea teuteu ma mea manogi - e le tatau ona teuina ni oloa mo oe lava mo le tele o tausaga.

Ipu masaesae

E le manaia ia ipu ma ipu ua faaleagaina, ae e le naʻo le pau lena o le mafuaʻaga e sili ai le tiaʻi. Fai mai fomaʻi, o le taʻe o ipu e faʻateleina ai le ono maua o siama pathogenic i le tino o le tagata.

Malulu stagnates i le chips, o lona uiga o se lelei siʻosiʻomaga ua fausiaina mo le atinaʻeina o pathogenic microflora. E toetoe lava a le mafai ona aveʻese siama mai mea porous: e alu i totonu o meaai ma vai inu.

Potu taele

I totonu o le faletaele ma le faleuila, o le tumama e tatau ona atoatoa: pe a fai o le fungus na faʻaputuputu i totonu o sooga sooga, faʻailoga o gaioiga a le tagata tumau i luga o le faletaele nofoa, ma o le tapu taele suia lanu enaena mai le ele, o lona uiga o le sili ona taugata paipa o le a le sefe i totonu.

Uma faamamaina sooupu faapitoa (paʻepaʻe-gel, "Domestos") ma le tagata (acetic acid, apamemea sulfate) o le a fesoasoani faasaga i suia. O le 'ele e aveʻese e le citric acid, Sanox ma isi faʻatulagaina talafeagai mo ituaiga taʻele eseese.

O pupuni efuefu

O ie pupuni e ofi malosi i mea manogi ma efuefu lele mai faʻamalama. Pupuni, pei o soʻo se ie, e tatau ona masani ona vaʻaia: fufuluina i latou i le pulumu poʻo lagona mama. A le faia lea mea, o le a vave ona mou atu le ie.

E taua le manatuaina o manifinifi tulles e eleelea vave, ma aemaise i latou e tautau i luga o le umukuka faamalama. O pupuni mama o se faʻailoga o le faʻaeteete ma le faʻaeteete e tagata e ana le faʻatonuga ma le faʻamafanafanaga i totonu o le fale.

Solo solo

Tele auiliiliga, le maitauina i le tepa muamua, faia le totonu le lelei. O solo taele, solo i le umukuka poʻo le fale taele o le a faʻaleagaina ai le lagona e oʻo lava i meaafale faʻaonapo nei ma laei lelei.

O solo ma solo o solo e tatau ona fufuluina ile 2-3 aso, ma solo o umukuka e tatau ona suia i isi aso uma. Ae paga lea, o le fufulu masani e faʻatamaia ai le ie, e tatau la ona faʻatau ni solo fou i le tolu tausaga.

Uaea faʻaalia

O le tele o uaea e le ufiufiina ma fusi uʻamea e faʻaleagaina ai foliga o le potu, ua le vaʻaia ai. O nisi taimi uaea e le mafai ona aveʻesea, ae e tele auala e nana ai. O uaea mai le komupiuta e mafai ona faʻamauina i lalo o le laupapa i le faʻaaogaina o faila faʻafaifeau ma faʻovilivili. O sootaga masani ma laina uaea e talafeagai foi.

Luga tioata palapala

Afai e tele faʻata i totonu o le fale mautotogi, e tatau ona mataʻituina lo latou mama: o le agavale lolomiga ma splashes o nifo luga o le faʻata faʻavaivaia uma manaʻo e vaʻai i ai. E faʻapena foi mo faʻamalama: o vailaʻau faʻaonapo nei e aoga tele i le tauina o maʻila ma palapala.

Muamua, o le ipu malamalama e fufuluina i le vailaʻau faʻamama poʻo le vai fasimoli, ona faʻamamaina lea i le vai mama, ma soloi i se ie mago. O pupila pupula e faʻaopoopo le malamalama ma le ea i le potu.

Laʻau 'eleʻele faʻaeleelele

O leisi auiliiliga faʻasoesa e faigofie ona nana, ae le mafai lava ona le amanaʻia: o le palapala totonu o le microwave. Afai o le pa ua soʻona tumu i gaʻo, oe tatau ona tuʻuina se pesini vai i totonu ma ki luga o le ogaumu i le atoa malosiaga. O le a faʻamaluluina e le ausa le palapala ma o le a faigofie ona aveʻese. Ma ia aveʻese le manogi tuai, e mafai ona e "faʻapunaina" fasi tipolo i le vai mo le 5 minute.

O nisi taimi e faigata ona talitonuina, ae o le mama ma le fou i totonu o le fale e mafai ona suia e le gata i totonu o potu, ae faʻapena foi i lau oe lava malamalamaaga, faʻaleleia atili le mataalia ma faʻaleleia atili fegalegaleaiga ma e pele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E LELEI mea uma Autalavou EFKS Tulaele 2004 (Iuli 2024).