15 fesoasoani e faʻalelei ai lou potu

Pin
Send
Share
Send

Oka

O se siosiomaga lelei fale e faalagolago tele i le mama. O le salalau o mea e faʻalelei ai totonu, tusa lava pe na galue ai le tisaini aʻo toe faʻaleleia. Ina ia "manava" le fale mautotogi, oe manaʻomia le fufuluina o foloa, aveʻese solo gaʻoa solo, fufulu le kapeta palapala ma solo le efuefu luga o fata. Faʻapea foi, aua neʻi galo e uiga i paipa ma faʻamalama. Mo le faʻamamaina lautele, e sili atu le aofia ai tagata uma o le aiga - o le a alu saosaoa ma sili atu le fiafia, ma o le a faʻafetaia e tagata uma.

Lanu lanu

O lanu mafanafana e eseʻese mo tagata uma. E malie se tasi i luga o puipui pogisa (latou te fausiaina se potu avanoa), seisi i luga o meaafale enaena ma le beige pepa puipui. Ae a filifilia se palette, oe tatau ona manatua e uiga i le nofoaga o le potu: i le itu i matu, lea e seasea tilotilo ai le la, malulu malulu (lanumoana, lanumoana, emerald ma efuefu) o le a le aumaia le mafanafana i le potu, ae o le a atili ai ona mou atu. Lanu mafanafana - samasama, piniki, moli - o le a faʻaleleia atili ai lou lagona ma faʻaopopo ai le malosi.

I totonu o se tamaʻi fale mautotogi, e sili atu le filifilia o pupuni malamalama mo puipui, talu ai o lanu susulu e mafai ona faʻaititia ai le avanoa: e mafai ona faʻaopopoina o ni faʻaaliga. O se tasi o filifiliga sili ona saogalemu mo puipui e papaʻe. E avea o se sili sili backdrop mo eseesega meaafale ma faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi ma ie e mafai ona suia ia ofi lagona poʻo vaitau. I se faʻaopopoga, papaʻe optically faʻalauteleina le avanoa e ala i le susulu malamalama.

Moli

Malamalama manatu o le faʻavae o se mafanafana totonu. Mo se olaga sologa lelei, o le tasi moli moli i potu e le lava: pe a suia se fale, oe tatau ona mafaufau i luga o moli eseese ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalamalama ni nai moli galuega: i luga aʻe o le umukuka countertop ma luga aʻe o le kesi. I le afiafi, e sili atu le faʻaaoga o se mafanafana susulu malamalama e faʻanofo i totonu e moe ai. Matou te fautuaina foʻi le faʻamalamalamaina o moli mo le faitauga, i faʻatasiga i fale i le 'aiga o le afiafi poʻo le taimi o le pati.

Laʻau

Fugalaʻau i totonu e le gata e faʻaopoopoina le mafanafana, ae faʻamalosia ai foi le siʻosiʻomaga o le fale. I totonu o se potu vateatea, e talafeagai le tuʻuina o se salalau laau (ficus, monstera) poʻo se umi pama. I totonu o tamaʻi potu, e sili atu le tuʻu lelei o ulo i totonu: e faʻaopoopo i faʻamalama, kapoti, fata, kapoti ma laulau e talafeagai.

Afai e te le fiafia i le vaʻaia o laʻau, e tele faʻataʻitaʻiga i totonu e le faʻamatalaina: chlorophytum, fugalaʻau fugalaʻau, japonica fatsia, dracaena, spathiphyllum, sansevieria ma isi Ma o nisi taimi pepa puipui ma masani ona faʻaalia laʻau ua lava lea e fausia ai le mafanafana.

Aluga

O le mafanafana e le mafaufauina e aunoa ma ni aluga: e oʻo foʻi i le vaʻai atu ia latou e faʻatupuina ai se lagona o le mafanafana ma le agamalu. Faʻasalalau atu aluga i luga o le sofa poʻo le moega ma o le a feʻilafi le ea i ni lanu fou. I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia le faʻatau o ni kopi fou i taimi uma e te manaʻo ai e sui: ua lava le filifili o aluga e mafai ona fesuiaʻi ma aluga e faigofie ona tausi. O aso nei o le filifiliga o lolomitusi e tele, ma afai e te manaʻo ai, e mafai ona e okaina se aluga i lau oe lava ata. Afai o le aluga o le a faʻaaogaina e le gata o se teuteuga, oe tatau ona faʻalogo i le ie - e lava le manaia i le paʻi atu i ai?

Ituaiga ie

Pupuni, ie ufifatafata ma kapeta o se auala sili lea e aumaia ai le lagona o le nofo lelei i le siʻosiʻomaga. Faʻafetai i ie tafe o loʻo faʻatulagaina pupuni o faʻamalama, le potu e foliga mai ua fai lelei ona ofu. Pupuni e tatau ona filifilia e faʻafetaui le teuteuga ma meaafale: e sili atu pe a fai o latou paolo pogisa pe mama nai lo puipui. Afai o le potu ei ai pepa puipui ma se mea teuteu, ave le fiafia i pupuni e aunoa ma se mamanu.

O le faʻaaogaina o kapeta i totonu e toe talafeagai: oloa i ituaiga o tagata i lanu masani ai, faʻapena foi ma le maumautusi foliga o foliga, foliga aulelei.

Ina ia faʻaopoopo le mafanafana i le potu malolo poʻo le potumoe, e mafai ona e faʻaaogaina se palanikeke masani, togi faʻasolosolo i tua o le sofa. O lenei togafiti faigofie o le a faʻaopopoina uiga i se minimalist totonu.

Mea e faʻaaoga

O le soʻona faʻaoga o palasitika ma taugofie tifaga e faʻaleaogaina ai le potu o le mafanafana. O se potu ua tumu i faʻataliga ma faʻata ua le toe maua se fale. Aumai ia le sili atu ma le tasi fasi fafie e mafanafana pe a paʻi atu i ai: meaafale ma teuteuga faia i laupapa teuteuina e leʻi fauina oe ma aumai se mautu lagona mafanafana i totonu. Lenei mafai ona avea ma se laulau, o se nofoa tuai, poʻo se fata masani.

Teuteuga

E le tatau ona galo ia tatou mea laiti e maua ai e le tagata lava ia le fale mautotogi ma taʻu e uiga i le tagata e ana ia. Matou te fautuaina le tuʻuina i luma o mata naʻo le mea sili ona taugata ma faʻafiafiaina e mata, a leai o totonu o le a liua e avea o se faleoloa faʻamanatu. O le tele o mea teuteu e tuʻufaʻatasia e le gata i mea matagofie, ae faʻapea foi i mea e fai: mea teuteu matagofie poʻo fatafata mo teuteuga, ato lalaga, o se ipu vai tioata. Mo le fale taele, e mafai ona e filifilia dispensers i le tutusa sitaili. Ae e taua le manatuaina o tamaʻi oloa e le fausiaina ni lanu lanu ma le tele, aua latou te matua "lapisi" le vaʻaiga.

Faʻavasegaga

O e ana fale mautotogi masani latou te le iloa pe faʻafefea ona latou faʻalelei atili. Faufautua faufautua fautuaina vaevaeina o le avanoa i gaioiga sone ma tuuʻeseʻeseina i latou ma vaeluaga poʻo vaʻavaʻai vaʻa. I tua atu o le vaeluaga, latou masani ona faʻaauupegaina se mea moe, se suʻesuʻega poʻo se potu laʻei. Latou te faʻaaogaina e le gata i mea taugata (tioata, uʻamea), ae faʻapena foi paketi - laupapa laupapa, faitotoʻa o ie, ie. E mafai ona e faitau pe faʻafefea ona fai se laupepa ma ou oe lava lima ii. https://design-homes.ru/sdelaj-sam/230-kak-sdelat-shirmu-dlya-doma-svoimi-rukami

Tusilima

O mea e faia e lima o loʻo i le tumutumuga o lo latou lauiloa i aso nei. O le toe faʻaaogaina o lavalava, meaafale ma isi mea ua uma na faʻaalu e faʻateleina ona faʻafetaia. O mea o loʻo tuʻu ai i totonu le agaga e iai lona faʻapitoa mafanafana. Ae e te leʻi faia se mea fou, e tatau ona e vaʻavaʻai solo ma fuafua poʻo le a le fale e le o maua. Masalo o loʻo e moemiti i se laupapa manaia, poʻo se moli fou, pe e te manaʻo e teuteuina le puipui? E i ai le tele numera o matai vasega luga o le Initaneti mo tofo uma.

Teuteuga o le puipui

O puipui gaogao toʻesea le potu mafanafana: e leai se mea e puʻeina ai le mata ma le potu e pei o se tapunia pusa. O se pa puipui ma le teuteuga o ata poʻo le ata puipui o se teuteuga ia lava, ae o luga faigofie e manaʻomia ni teuteuga faʻaopoopo. Mo teuteuga, lolomiina faʻasalalauga i se tasi autu, ata e te fiafia iai ma atavali e mafai ona e tusiaina oe pe faʻatau mai talavou tusiata, lagolagoina a latou galuega, e talafeagai. I le lalolagi faʻaonapo nei, o se galuega e faigofie ona maua e ala i le naʻo le vaʻai atu i nofoaga autu: o le ata e te manaʻo ai e sau mai soʻo se tulimanu o Lusia.

Oe mafai ona faʻalatalata atu i le mamanu o puipui i fafo atu o le atigipusa. Faʻaaoga se faaputuga o pulou, sumepalo, mea fai musika, poʻo ni telefoni feaveaʻi foʻi. Papatusi, faʻavaʻa vailaʻau oona, faʻata ma taualuga rosette o le a faia - o le filifiliga e le faʻatapulaʻaina.

Tusi

O le faletusi fale o se tasi laʻasaga agai i le fatuina o le mafanafana. Afai o tusi o loʻo i luga o se avanoa avanoa, e mafai ona faʻavasegaina i ni auala:

  • I le lanu, pe a fai o fusifusi fausia se pupula poʻo sologa lelei sifi mai le tasi paolo i le isi. E mafai foi ona e filifilia se eseʻese lanu mo fata taʻitasi.
  • I le lapoʻa, mai le tele i le aupito laʻititi.
  • Faʻafefiloi ma elemeni teuteuina, mimilo pe faʻapipiʻiina.
  • Fusia i totonu.

Lomiga Paperback faʻamamaina totonu totonu: e sili atu le saunia mo latou ma se tapuni drawer poʻo ofu.

Manogi

E mafai e le ea paʻu pe faʻapipiʻi ona faʻaleaogaina uma taumafaiga e fausia le mafanafana i totonu o se potu mautotogi. O le potu e tatau ona ea, faʻapea foi ma le faʻaopopoina ma lau manogi e te fiafia i ai. E mafai ona e faʻaogaina ni moligaʻo manogi, laʻau, poʻo ni aluga poʻo ni petal. Oe mafai ona faia se taga oe lava: mai kofe pi, kanamoni, herbs ma citrus fualaʻau. Fugalaʻau fou ma le mint na totoina i luga o faʻamalama e faʻaosoina ai se manogi manaia.

Ato ie

I le taimi muamua, o ato na faʻaoga e ave ai aitema eseʻese, ae o aso nei ua avea ma vaega taua o totonu o le fale. Latou te faigofie mo le teuina o palanikeke, meataalo a tamaiti, pulou ma ie lino i le faletaele. O le lalaga natura lalaga foliga mafanafana ma mafanafana. O ato tetele ma fatafata e mafai ona tuʻu i luga o le foloa, ae o mea laiti e mafai ona faʻatautau i luga o puipui ma tuʻu i luga o fata.

Moligaʻo

O tagata na faʻavaeina le Hygge, le Danes, moligaʻo moligaʻo i le tele o taimi i le vaiaso, ma le 28% - i aso uma, e faʻatofuina ai loa lo latou fale i se siosiomaga mafanafana ma le mafanafana. Ina ia foliga matagofie totonu o le fale, e sili le filifili o moligaʻo tasi-lanu o se foliga faigofie, aoina i se kulupu. Latou aumaia sili malamalama ma e lelei mo fealofani ma vavalalata feiloaiga.

O se fale manaia o se tasi nofoaga e manaia le toe foʻi. E manaia le mauaina o malo, suʻesuʻe, auai i mea e fiafia iai ma malolo ai. E le manaʻomia le faʻaalu o le tele o tupe e faʻafoʻi ai se fale mautotogi i se avanoa manaia - e taua le faʻamatala e le fale mautotogi le mea sili e uiga i le tagata o loʻo nofo ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: What Can We Do About Reward Hacking?: Concrete Problems in AI Safety Part 4 (Iuli 2024).