Faʻafefea ona teuteuina se fagu i ou lava lima - teuteuina aitia

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se faletua miti o le i ai o se le masani ai ma talafeagai mea mo lona totonu. E sili le manaia pe a fai o lenei mea e fai e lima. O vali vali tioata e masani ona ou maofa ai. E aliali mai e mafai ona teuteuina se ipu i ou lava lima i le fale. O le mea taua o le faʻamautinoaina le tikeri o le faigata o le galuega na faia ma faʻafesoʻotaʻi ia ma ou agavaʻa. Afai e fou ia te oe le teuina o fagu, ona ou fautuaina lea oe e amata i se galuega faigofie. Tatou amata i se faigofie metotia - tusia geometric mamanu.

Mamanu o le Geometric

Mo lenei galuega o le a e manaʻomia:

  • acrylic po o vali vali tioata mo luga o tioata. E mafai foi ona e faʻaogaina le pasī vali;
  • pulumu (matou te faʻaaogaina le vali mo acrylic vali, faʻanatura - mo tioata pisia);
  • Sikotilani;
  • 'ava malosi;
  • fulufulu vavae.

Faiga vali:

  1. Matou faʻaleagaina le ipu malamalama i le ava malosi poʻo se degreaser;
  2. Matou faʻapipiʻi le ipu i fasi pepa scotch, e fausia ai se ata mo ia;
  3. Matou te valiina vaega e aunoa ma se scotch tape, alu i totonu. E manaʻomia lenei mea ina ia mama mata o pito o le ata.
  4. O loʻo matou faʻatali mo le vali e mago. Ile taimi nei, e sili atu le aveʻese o le tuʻamea 'aloese mai le paʻi faʻafuaseʻi ma le valiina o vali. E eseʻese le mago o vali taʻitasi, faitau faʻatonuga o loʻo i le pepa afifi.

I lenei metotia, o le tele o ituaiga o mamanu mafai ona ausia, mai laina tutusa i eseese felavasaʻiga. E mafai foi ona e tipi eseʻese mai ituaiga geometric foliga ma faʻamau i luga o le mea e teuteuina. Aua le faʻapipiʻiina se peleue mafiafia o le acrylic ma valivali tioata vali luga luga o lenei ono mafua ai smudges.

Mo le galuega muamua, ou te le fautuaina filifilia filifilia lapoʻa, e sili atu ona faigata le galulue faʻatasi ma latou. E sili atu le aoga o ipu vaʻaia. Matou te galulue ma le tasi itu, faʻatali mo ia e mago atoa ma see atu i le isi. O le faigofie galuega o le spray spray. E faʻapipiʻi i se paʻu tutusa, e vave ona faʻamago le vali pasī. Mo vali vali tioata, taimi faʻamago mafai ona matua faʻaititia. Ina ia faia lenei mea, naʻo le tuʻu o le ipu vai vali i le ogaumu mo le 15 minute i le vevela o le 150 tikeri.


O se agavaʻa tuʻufaʻatasia o lanu, o le faʻaaogaina o lanu eseese (paʻepaʻe, uliuli, apamemea, auro) o le a liua ai se mea masani i se moni galuega o faatufugaga, i se teuteu totonu matagofie. Ma sili ona taua, o se lima-faia mea o le a aveina ai lou malosi.

Faiga faʻapitoa

O lenei auala na oʻo mai ia tatou mai anamua. O se foliga iloga o le ata o le pique o le tele o togitogi, o le va i le va o latou, o le tuʻufaʻatasia ma lanu fua.


Ina ia valivali se ipu e faʻaaoga ai lenei metotia, oe o le a manaʻomia:

  • contour mo tioata ma keramika;
  • 'ava malosi;
  • fulufulu vavae.

Faiga vali:

  • Degrease le ipu malamalama luga i le ava malosi.
  • Faʻapipiʻi se pito i fafo ma se togi togitogi.

Afai o oe o se amata tusiata, oe mafai ona tusia se ata o lau ata i luga o se fasi pepa ma faapipii mai totonu.

E mafai foʻi ona e faʻaaogaina ata na saunia e ala i le downloadina o se ata e te manaʻo ai mai le Initaneti. Ae le i faʻaogaina le outline i le fagu, faʻataʻitaʻi i luga o se fasi pepa. E faia lenei mea ina ia lagona ai lona mafiafia. Naʻo le taimi lena e alu ai i le tusia i luga o le fagu.

Afai e te alu i fafo atu o le laina, oe mafai ona vave faʻaleleia le pona i luma o le otootoga faʻamamago. Faʻamama i le vavae vulu ma le 'ava malosi ma faʻaauau pea ona galue. Mafaufau i le manino o le fagu, tuu le ata i le tasi itu poʻo le eseese tulaga.

E manaʻomia lea mea e mautinoa ai e le oʻo feololo le ata. Taumafai e taofi le tutusa va i le va o manatu.

Mo tioata pogisa, o se papaʻe outline e talafeagai, ma mo malamalama tioata, uliuli, apamemea outline. E mafai foi ona e tuʻufaʻatasia i fafo galuega lanu.

Ata vali tioata

E mafai ona e faʻaogaina uma se ipu tioata ma teuteu se fagu.

Oe o le a manaʻomia:

  • contour mo tioata ma keramika;
  • vali vali tioata;
  • 'ava malosi;
  • fulufulu vavae;
  • pulumu

Faiga vali:

  1. Degrease le ipu malamalama luga i le ava malosi.
  2. Faʻaofi le ata mai totonu.
  3. Tusi ni auala tapuni
  4. Matou te manatu o le contours e matutu mo le tusa 2 itula. Ina ia faʻavave le faiga, faʻaaoga se masini faamago lauulu pe tuʻu le ipu i le ogaumu mo le 10-15 minute i le 150 tikeri.
  5. Faatumu tauvaga.

Na ou faʻaaogaina ituaiga 2 o faʻatumu i laʻu galuega: Marabu ma Decola. E ese a latou amio i luga o se tulaga ese ma ese a latou amio i a latou galuega. O Decola sa faʻavae i le vai i totonu o se paipa. Ma o Marabu e faʻavae i le 'ava i totonu o se fagu ma e tatau ona faʻaoga i se palasi. E sili atu suavai ma e mafai ona fefiloi e maua eseese pupuni. E le mafai ona fefiloi le vali Decola, o le mea lea o pupuni ma fesuiaiga i le tasi tulaga ma lenei mea e sili atu ona faigata ona fai. Lanu fesuiaʻiga mafai ona faʻatinoina e ala i le vaevaeina o se tasi auala i laiti.

Aua le tuua tuʻufua i auala pe a valivali, ma ia mautinoa ua tapunia ala. E taofi ai le paʻu ese o le vali. Ou te fautua ia te oe e amata i vaʻa foliga ona o latou e sili ona faigofie e galulue faʻatasi. A faʻapea e te sauni e galue ma se fagu faʻasolo, ona taumafai lea e faʻatumu le faʻatumu i se manifinifi manifinifi e aloese ai mai le sisina o le vali.

Vase teuteuga i ie ma lipine

Oe o le a manaʻomia:

  • lipine;
  • lane;
  • le ie;
  • kelu


E mafai ona e faia fagu i ou lava lima. Ave se fagu poʻo se fagu e lautele lona gutu. Matou te faʻapipiina lipine ma ie i tafatafa o le fagu. O mea e mafai ona matua eseʻese.

E mafai foi ona lalaga se faʻataʻitaʻiga luga o nila nila pe tipi ese mai se lima tuai lalaga lima i le faia o se ufiufi tuʻamea. Nai lo lipine, e mafai ona e faʻaaogaina ni maea, faʻamau, faʻamau paʻu, faʻamau.

Mea mo teuteuga mafai ona i ai o soʻo se ituaiga. Pau lava tapulaʻa atonu o le tele o le fagu ma ou mafaufauga.

Vasesi teuteu i lopa

Oe o le a manaʻomia:

  • kelu poʻo se kelu pu;
  • o lopa e nonoa i luga o se filo, poʻo ni vavae ese.

Oe mafai ona suia le lopa ma sili atu mea masani: sirio, samala fatu, pi kofe. E mafai foi ona e faʻaogaina pesasta e mafai ona faʻasusu vali.

Faʻamamaina

O le upu decoupage ua faaliliuina moni mai Farani o le "tipi". I nisi upu, o le aano o decoupage o le faia o se applique. I loʻu manatu, o lenei metotia e faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa.

Ae e tatau ona e onosaʻi ma mafaufau lelei. Ina ia faia decoupage galuega, oe tatau ona tausisi i fautuaga ia.


Oe o le a manaʻomia:

  • ipu tioata (embossed o le a le galue);
  • aveʻese le 'ava malosi poʻo le fao polesi;
  • Kelu PVA;
  • solo solo ma se faʻatusa;
  • seleulu;
  • vali acrylic;
  • omomi omo;
  • pulumu ulu gaosia;
  • varnish mo tioata luga (e faʻalelei le ata).

Galue metotia:

  1. Degrease le pito i luga o le ipu i le ava malosi poʻo le faʻamamaina o le faʻamamaina o fao.
  2. Tatou te taʻimua i le foloa. Faʻaoga acrylic vali ma se omomi. Matou te filifilia le lanu o le vali tasi leo mama nai lo le ata. Faʻaoga le vali i 2-3 faaputuga.
  3. Matou tipi ese le mea teuteu mai le solosolo.
  4. Matou te faʻapipiʻiina le ata i luga o le fagu. Matou te faʻaogaina se ata matutu i luga o se solosolo i le fagu ma uʻameaina i se pulumu ma kelu. Matou te aveʻese uma le ea faʻaputuputu mai lalo o le solosolo.
  5. A uma ona mago le solo, faʻapipiʻi le varnish e faʻalelei ai le ata. Faʻaoga 2-3 faaputuga.
    Oe mafai ona suia le solosolo i le ata. E tatau ona faʻasusu i le vai ma soʻona pepa e aveʻese (aveʻese pe faʻasolo i luga). Faʻapea foi i lenei metotia e mafai ona e faʻaaogaina tipiina mai se mekasini, o se ata lolomi. A faʻapea o le pepa e mafiafia tele, faʻaofu i le varnish ma faʻasusu i le vai e aveʻese le tele o pepa.

Teuteuina o se ipu i mea masani

E mafai ona e teuteuina le ipu i laupapa, laʻau o laʻau, tipiina i lona maualuga ma puipuia i latou i filo faʻataʻamilomilo.

Teuteuina o se ipu i le oneone

Oe o le a manaʻomia:

  • kelu;
  • oneone;
  • pulumu

Galue metotia:

  1. Faʻaoga se faʻataʻitaʻiga ma kelu i le ipu vai tioata.
  2. Lulu i le oneone.

E mafai ona e faʻaogaina fuamoa, fagotaʻu ma maʻa o le sami e faʻapipiʻi i le tanoa i le kelei. Faapea foi ma le paʻu o laʻau, laulaau mamago ma fugalaʻau.


I le faʻataʻitaʻiga, o metotia fefiloi e faʻaaogaina e maua ai le iʻuga sili. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻufaʻatasia decoupage faʻavaeina i le twine poʻo le lalagaina vao vaovao.

Faʻaaoga sami sami, omea ma paʻu paʻu oona o se teuteuga, fausiaina faʻapitoa bas-mapusaga. Aua le fefe e faʻataʻitaʻi i mea ma atonu o le a e mauaina fofo e leʻi fuafuaina ma musumusuga mo oe lava.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ave Lou Ola Ia Aoga (Iuli 2024).