Lea kuka e talafeagai mo tioata keramika hobs: fesoasoani mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

O le fale maketi mea faigaluega o loʻo faʻatumuina ma le mautinoa i tioata-keramika oloa. Taʻitasi ituaiga o faʻaonapo nei oloa i ai se uluaʻi mamanu ma a latou lava faʻatinoga foliga. O mea aoga aoga e faʻafaigofie ai ona galue le umukuka. E le o mea tioata uma e talafeagai mo le ogaumu-tioata ogaumu. Potu ma ipu e tatau ona i ai le pito i lalo o se faʻapitoa mafiafia ma sili ai le pogisa lanu e mitiia sili vevela. Mo le laulau e galue lelei i le mafai e mafai ai, o le lautele o le pito i lalo o mea kuka e tatau ona fetaui lelei ma le tele o le vevela.

Vaega o le ipu tioata keramika

O le masini e faʻaola e le eletise e aunoa ma ni paipa kesi. O lenei mea e faʻafaigofie ma taugofie, faʻafaigofie ai ona tuʻu i soʻo se mea i totonu o le potu. O le tioata-keramika luga e lamolemole, atoatoa mafolafola. O loʻo iai ni nofoaga faʻamafanafana i ni nofoaga patino, pei ona faʻailoa mai e leisi itu o lapoa eseese. Pulea e faʻataunuʻuina e faʻamau i luga o le tago vaega.

O elemene galulue o uma eletise faʻataʻitaʻi vevela vevela i le taimi lava. O le mea o le tioata-keramika vaega o ceran. E i ai le maualuga malosi, o le mafai gafatia mea mamafa. Burners i luga o le laulau e mafai ona lua ituaiga: halogen ma vevela-gaosia moli poʻo Maualuga Malamalama, vevela mai se faʻapitoa uʻamea filogia lipine i foliga o se gata.

O le tioata keramika hob faʻamalulu i lalo i le vave e pei ona vevela. E mafai ona paʻi saogalemu i ni nai minute pe a uma ona tape. O le tuʻufaʻatasia o faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo fale poʻo fale mautotogi e masani ona pe le eletise. E i ai eletise ma kesi afi i luga o le hob.

Faʻafiafiaga

E tusa ai ma le fesoʻotaʻiga auala, hobs mafai ona tutoʻatasi ma faʻalagolago i le vevela elemeni. Uma tioata-keramika faʻataʻitaʻiga i ai le tele, faigofie fetuʻunaʻi vevela conductivity. O ituaiga o puaʻa o loʻo mulimuli mai e masani ona faʻaaogaina:

  • Eletise. Latou te tu matilatila mo a latou galuega tele. A filifilia se ituaiga faʻataʻitaʻiga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le avega mamafa i luga o uaea. E tatau ona tatalia voltages maualuga. O le hob ua ufiufi atoa i se tioata keramika fiafia. O lapisi e lapoʻa pe lapoʻo.
  • Induction Masini faigofie faʻaonapo nei, e faifai malie ona suia isi ituaiga o laualuga. Aoga, anagata faataitaiga ua tumu i le tipiina pito pito. O mea tau le tamaoaiga e vave faʻavevela ai le afi, otometi lava ona tape pe a leai ni koneteina i luga.
  • Kasa. Malosi laupapa e mafai ona faʻatautaia ia sili ona ogaoga tuutuuga. O le faʻaaogaina-tioata-keramika faʻaonapo nei e mafai ona tatalia aʻafiaga o le susunuina ma le maualuga o le vevela i luga o se tutusa ma uʻamea luga.

Vaega o faʻavevela ipu

O le faʻamafanafanaina o le susunuina o le tioata-keramika hob sau mai le faʻavevela elemene. O le vevela mafuaʻaga o lo oi lalo o le ceranium ipu, lea fausia ai le faavae o le vaega. O le tioata-keramika ufiufi o loʻo i ai se maualuga conductivity vevela, teteʻe atu i masini faʻaleagaina. O mea kuka e vevela e faʻaaoga ai le ituaiga o mu lea:

  • Faapipii O le faʻamafanafana elemene e faia i le maualuga tetee uʻamea filogia. O lipine ua matua mau lava, lea e faʻateleina ai a latou vevela faʻafeiloaʻi. Mo le vevela atoa, 5-6 sekone ua lava.
  • Rapidnykh. Latou i ai le sili ona faigofie mamanu. Ole vevela o le Nichrome e vevela ile 10 sekone. E lapoʻa le au faʻamalama e lapoʻa. Eletise faʻamoemoeina faalagolago i lo latou taua.
  • Halogen O le faʻavevela elemeni o se quartz kesi faʻatumuina paipa. E mafai ona amata amata kuka i totonu ole 2 sekone pe a uma ona ki. O le aofaʻi o le eletise faʻaaogaina e maualuga atu nai lo isi ata.
  • Faʻaola. O le sili atu le saogalemu ma sili ona taugata ituaiga o burners. Latou te le vevela le hob, ae o le pito i lalo o mea kuka, lea e faʻaititia ai le aʻafiaga o le mu i se mea laʻititi. O le tamaoaiga o le paoa taumafaina e mafua mai i le agavaʻa e fetuʻunaʻi le mana o le masini i le saʻo e mafai ai.

Mea masani manaʻomia mo mea kuka

Fautuaina e le au gaosi oloa le faʻaaogaina o ipu uʻamea ma pani e fetaui lelei ma manaʻoga uma. Cookware tatau ona i ai se mafolafola, maualalo lalo lalo ina ia mautinoa ai le sili faʻaseseina vevela. Afai e faʻaletonu le pito i lalo o le mea, o le hotplate lava ia o le a ova, o le a faʻapuʻupuʻu ai lona ola. E oʻo lava i tamaʻi va i le va ma le pito i lalo ole mea kuka e faʻaititia ai le vevela. E le tatau ona i ai ni faʻailoga tetele a le kamupanī, faʻailoga faʻailoaina, ma isi talatala.

O le pito i lalo o le apa e tatau ona i ai se laʻititi malamalama. Matte pogisa luga e sili atu. E tatau ona lava lava mau e puipuia deformation i lalo o le aafiaga o le maualuga vevela. Afai o le pito i lalo e le lava mafiafia, o loʻo i ai le maualuga ono ono faʻasolosolo, lea e mafua ai le faʻaititia o le fufusi o le pito i lalo i luga o le ogaumu o le eletise.

Ina ia aloese mai le soona vevela, mea kuka ma le afi e tatau ona tutusa tutusa. O le vevela e matua matitiva lava e faʻateʻa ese mai le ufiufi o le elemeni. Afai o pito o le pito i lalo o le apa faʻaalu i tua atu o le vevela, o le a le lava le paoa mo le faʻavevela atoa.

E fautuaina e le au gaosi o oumu ma tioata-keramika le faʻaaogaina o ulo ma ulo ma se faʻamau i lalo. Lenei mamanu o le a mautinoa ai se snug talafeagai, lelei faʻaaogaina o le vevela.

Lea ipu e le talafeagai

E leʻo mea faigaluega uma e mafai ona faʻaaoga mo le kukaina o mea i luga o le ipu tioata. Poti masani na uma ona fesoʻotaʻi ma kesi afi e le mafai ona faʻaaogaina, tusa lava pe foliga mai e malosi. O le le mafolafola, talatala i lalo o le a valu ma suia ai le faʻamafanafana luga.

O le a leai se aoga mai le faʻaaogaina o alumini, tioata, 'apamemea, keramika ipu. O metala vaivai e mafai ona liusuavai pe a vevela. O toega faʻailoga o le a faigata tele ona faʻamama. O aitema ma se lapotopoto faʻavae o le a le galue. Meaʻai i totonu o ulo e le faʻamafanafanaina, o le a maimau le eletise.

Filifiliga o mea kuka - feutanaiga ma tioata keramika fiafia

Tele o ituaiga o ulo ma ulo mo tioata-keramika luga o loʻo faʻaauupegaina ma tekonolosi faʻaonapo nei. O iunite uma e tatau ona o faʻatasi ma se ata faʻataʻoto. Tele o faʻataʻitaʻiga o loʻo iai ni au faʻasolosolo vevela, thermometers, sene lagona sauniuni. E vave ma manaia le kuka pe a fai e te faʻaaogaina mea kuka e fai mai i mea saʻo.

O le manaʻoga autu mo ipu mo se ipu tioata-keramika o se mafolafola lalo. Ole lapoʻa ole fetaui lelei ole a faʻalauteleina ai le ola tautua o masini. O le lamolemole matte uliuli lalo e lelei. Lenei o le a faʻatagaina ai mea e faʻatautaia ma faʻaali lelei le vevela. O se pito i lalo faia mai ni faaputuga eseese o mea e sili atu ona talafeagai. E tatau ona e filifilia mea mamafa a le fale. O le a latou uumi taimi.

Enamelware

O oloa i totonu o le fale mo se taimi umi e lelei ona faʻataʻitaʻi le vevela. O le 'eseʻese o tisaini ma lanu faʻatagaina oe e filifili le sao mea faigaluega mo lou umukuka totonu. E tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ulo ulo, aloese mai le fausiaina o chips. Aua le faʻatagaina se masini gaogao e faʻafesoʻotaʻi ma luga vevela.

O mea faitino e faʻataʻitaʻia ma le keramika, o le Teflon ufiufi e faʻailoa mai e se malosiaga faʻapitoa. Cookware ma le maneta lalo e talafeagai mo uma kuka sone. O ulo faʻamamaina e le anagata, teteʻe atu i le faʻafitauli o le masini. Faʻafetai i le ufiufi, o le uʻamea e le faʻamamaina vailaʻau oona i meaai pe a vevela. E mafai ona e kukaina ma teu ni kuka kuka i na ipu.

Mea kuka uamea e le faʻaaogaina

Le ipu lelei mo luga ole tioata-keramika. O ia umukuka mea faigaluega e foliga matagofie, faigofie ona faʻamama, ma faʻatautaia lelei le vevela. A faʻatauina uamea stainless uamea poʻo ni aitema taʻitasi, mafaufau i le maneta meatotino o mea. Latou ono ono eseese faʻalagolago i le gaosia ma le ituaiga uʻamea.

O le tele o mea e faʻaaoga i le umukuka e leai ni uʻamea o loʻo i ai ni ata i luga o autafa o puipui e faʻailoa mai ai le auala e faʻaaoga ai ma tuʻufaʻatasia. O le numera muamua e faʻatatau i le chromium mataupu, o le lona lua i le limasene mea. Matagofie foliga vaaia, faigofie o le tausiga, lelei galue uiga lelei faia uʻamea stainless se sili lelei mea mo ogaumu ma tioata-keramika panels.

O mea fai mea kuka uamea e le faʻaaogaina e sau i ituaiga eseese ma lapoa. E le 'eseʻese i lanu' eseʻese, e iai le paolo uʻamea e manaia i le mata. O le faʻaluaina lalo o le a maua ai le faʻaleleia o le vevela suiga. O le faʻaputuga o le a puipuia mai le pala, faʻateleina le tumama, ma faʻatagaina oe e faʻaaoga i soo se tulaga.

Mea kuka kuka alumini ma Teflon poʻo le keramika lalo

Mo kuka, oe mafai ona faʻaaogaina mea alumini, ae naʻo le ceramic, Teflon-coated lalo. O nisi o uiga o le faʻavae mea faʻafaigofie kuka. O le apa e mafai ona faʻatumauina le vevela e oʻo atu i le 450 tikeri mo se taimi umi. O sea ituaiga aitema o le a avea taua mo tagata fiafia i le vave saunia meaai.

O le ufiufi keramika e puipuia ipu mai ituaiga uma o mea ua faaleagaina. E mafai ona aveʻese mai i apa ma ulo ia mea e faʻaaoga e le au oona, limesala ma isi mea leaga. Teflon fufulu sili atu ona leaga, ae o loʻo i ai uma uiga masani o loʻo i totonu i ona po nei mea faigaluega umukuka. O le maaleale laualuga e le tatalia suiga faafuaseʻi o le vevela, o le mea lea, mumu-vevela ipu, pe a uma ona latou kuka, le mafai ona tuʻuina i lalo o le malulu vai. O le maualuga vevela vevela o 250 tikeri.

Vevela tioata tetee

O se tekonolosi, matagofie aulelei filifiliga e le aoga i le galuega. O le maualalo o mea aoga e faʻaalu ai le vevela e mafua ai le maualuga o le taumafaina. O tioata e tetee i le vevela e le o se maneta, ma e le aoga ai ni mea faapipii. E fefefe ipu maaleale i le eseesega o le vevela, e mamafa ona o le mafiafia o puipui. Glass mea e leai se agavaʻa e faʻamafanafana e pei o le uʻamea. O meaai e umi se taimi e fai ai kuka, ma o fasi lapopoʻa o aano o manu poʻo iʻa o le a faigata atu ona vave kuka. O penefiti o tioata e aofia ai:

  • Inertia E le faʻafesoʻotaʻi le ipu tioata i meaʻai vela. O mea e faigofie ona faʻapalepale i le acidic, alkaline, masima siʻosiʻomaga.
  • Faapalepale. O puipui tioata e faʻatagaina ai oe ona mataʻituina pea sauniuniga o meaʻai, iloilo lanu, tumau ma isi faʻataʻitaʻiga. Oe mafai ona fetuʻunaʻi le pupuna malosi o mea i totonu e aunoa ma le siʻiina o le tapuni.
  • Tetee i le pala. O le foliga mai o le 'ele e matua tuʻu eseʻese. O le umi ona faʻafesoʻotaʻi ma le vai, e le afaina ai ipu pe a le faʻamamaina.
  • Le lava o afu. O le lamolemole luga e le palapala pe mu. E faigofie ona faʻamama, e le seʻe i luga o le ipu tioata keramika.
  • Faigofie o le tausiga. Soʻo se detergent e talafeagai mo le fufuluina. E mafai ona aveʻese le palapala i le vai mafanafana ma le omomi omomi. E sefe le ipu fufulu ipu.

Lafo uʻamea

O oloa e leai se soʻoga mai se uʻamea filogia o uʻamea ma le kaponi, phosphorous ma le silicon e faia i ni foliga faʻapitoa. O le workpiece o loʻo faʻagasolo, faʻamamaina ma faʻatulagaina i au. Meaʻai vela i le uʻamea lafo taofia atoa lona tofo.

Malosi, anagata mea kuka e mafiafia ona itu ma lalo. E le fefe o ia i soʻo se masini faʻaleagaina. Afai e velasia lelei le apa poʻo le ulo ao le i kukaina, e le mu le meaʻai. Lafo mea uʻamea e le suia i lalo o le aʻafiaga o le maualuga, maualalo o le vevela ma a latou mataua.

O le le faʻamanuiaina o le lafo uʻamea aofia ai le tele o le mamafa. O le faʻaauau pea o ia ituaiga ipu e mafai ona faʻaleagaina ai luga o le tioata. Lafo mea uʻamea mafai pala mai le fesoʻotaʻiga faifai pea ma le vai. E sili atu le aua le faʻaogaina mo le gaosia o apu oona, sosi tamato. E le fautuaina e teu meaai i ipu uʻamea lafo.

Mo luga tioata-keramika luga, e sili atu ona talafeagai le uʻamea lafo enamelled. O ia mea e le afaina i le ele, seʻi vagana o chips ma isi faʻaletonu foliga mai i le itu i totonu poʻo fafo o le laualuga e solia ai le faʻamaoni o le ufiufi.

O le ufiufi ufiufi faʻafouina lafo uʻamea mea kuka o lona le-laʻau meatotino.

Vaʻaiga faʻalelei

O le tioata-keramika hob manaʻomia faapitoa tausiga. Ina ia mafai ona tumau i le lelei tulaga i le umi e mafai ai, ia faʻamalieina ia ma le mama i le taimi o taʻotoga, oe manaʻomia le faʻalogo i le fesoasoani lea:

  1. Aua le tuʻuina susu ipu i luga o le tioata-keramika luga. O le faʻamafanafanaina o se ulo ma se vaega susu susu o le a mafua ai ona aliali mai papaʻe. O le a matua faigata lava ona aveʻese na teteʻa.
  2. Aua le faʻaogaina se omomi fufulu ipu mo le fufuluina. Gaʻo totoe, meaʻai meaʻai mafai ona tuua valu ma isi faʻaleagaina. E tatau ona avea o se eseʻese mafiafia ie fuafuaina mo na o le soloieseina le vaivai vaega.
  3. E le tatau ona faʻatagaina le suka ma le palasitika ona fesoʻotaʻi ma luga. A vevela, o mea o le a amata ona liusuavai ma 'ai i luga.
  4. Soʻo se faʻaleagaina mai luga e tatau ona aveʻese vave. E mafai ona aveʻese le palapala faʻamago i se fale faʻapitoa fale. Oe mafai ona suia i se masani tafi, melamine omomi.
  5. Mo stains faigata, na o oloa agamalu. O le tioata-keramika luga faʻatoa mafai ona faʻamamaina i se agamalu auala. Paʻu uʻamea faʻamama paʻu, e le tatau ona faʻaaogaina ni mea leaga. Nofoaga e tatau ona ufiufi i le tao tao, ufiufi i se ie susu, ma tuʻu mo le 10 minute.
  6. Foafoaga o se puipuiga manifinifi ata tifaga. O le ata e manaʻomia le ata o le a maua pe a fai o le mama luga ua soloieseina ma se solosolo tuʻuina i le fualaʻau suauʻu. O le pefu, o tamaʻi fasi mea ninii pepa, e le faʻamalulu i luga o na ipu.

Faaiuga

Cookware mo luga tioata-keramika luga e tatau ona togafitia ma puipuia sooupu. Faʻamatalaga e uiga i le faʻamoemoe e faʻaaoga ai mo lenei ituaiga ituaiga o masini o loʻo faʻailoa mai luga o le oloa igoa. A filifilia se elemeni fou o mea umukuka umukuka, oe tatau ona faʻalogo i le gaosi oloa, talu ai o le faʻagaioia o ia ogaumu e matua ese lava mai faʻavae masani.

Soʻo se lapoʻa hob e manaʻomia e faʻamau i se ulo poʻo se pani apa talafeagai talafeagai. E tatau ona filifili lelei fetaui lelei ipu umukuka. O le mea tioata sili ona lelei mo le tioata keramika o le 18/10 uamea stainless. O le fuataga o le chromium i le limasene taʻu mai ai le teteʻe atu o le vailaʻau, maaa, laʻasaga o le teteʻe i mea. O ia oloa e mafai ona vevela i soʻo se vevela.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 101 Great Answers to the Toughest Interview Questions (Iuli 2024).