Faʻafefea ona faʻapipiʻi se ie puipui i ou lava lima

Pin
Send
Share
Send

I ai se manaʻo e suia le foliga o le fale mautotogi, ae o le paketi e faʻatapulaʻaina? E leai se mea leaga. Ina ia mafai ona feilafi lou fale i ni lanu fou, o nisi taimi e lava naʻo le suiina o pupuni. Oe ono manaʻomia e vaeluaina ma le tuai cornice, lea o le a le ofi i le fou seti o pupuni. E tatau ona tatou vave o i le faleoloa mo se fou fou. Fautuaga - faʻafefea ona filifili ma faʻafefea ona tautau le kulisi faitau i lenei tusitusiga.

Ituaiga o cornices ma a latou mamanu

E tusa ai ma le ituaiga o faʻamau, e lua vaega autu o cornices - faʻalo ma puipui. E i ai tuusaunoaga - pe a talafeagai ai, oe mafai ona faʻamau le taualuga faʻaputuputu luga o le puipui faʻaaogaina puipui faʻapitoa ma le isi itu, faʻaopopo mea faʻaopoopo mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le puipui lomiga luga o le faʻalo.

Taualuga

Latou te mafai ona vaʻaia "siʻi" le faʻalo, faʻafaigofie le potu ma faʻaaloalogia. E naʻo le pau le filifiliga o loʻo faʻamau ile taualuga ole fale - pe a fai o puipui e fai ai le laupapa ma se tamaʻi va i le va ole faʻalo ma le faʻamalama. Latou te maualalo maualalo i puipui puipui i le agavaʻa e uu mamafa pupuni fatuga ma faʻatapulaʻa le tele o faʻaputuga filifiliga, talu ai e na o talaʻaga poʻo paʻu.

Ua faʻapipiʻi le puipui

O ia pupuni e leiloa lo latou lauiloa mo le tele o tausaga. Latou te le mafai ona suia i le i ai o le faʻamalolo pe faʻamauina faʻalo o faʻalo.

O le filifiliga o ie pupuni faʻalagolago foi i le pupuni faʻataʻitaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se pupuni Roma, e tatau ona e filifilia se filifiliga naʻo le pa, talu ai e tatau ona ofi i le faʻamalama matala.

I le mamanu, tele ituaiga o cornices mafai ona iloga - manoa, ato, paʻu, talaʻaga, lapoʻa.

  1. Manoa. Na lautele na faʻaaoga i taimi o Soviet. O ni uaea manifinifi uʻamea faʻaloloa i le va o puipui e lua. Ole filifiliga pito sili lea ona tele ile tala ole tupe, e seasea ona faʻaaogaina talu ai nei. O nei faʻataʻitaʻiga foliga laʻititi. E toetoe lava a le vaʻaia ma e le tele se avanoa. Mo masani totonu, latou e vaʻaia, ae mafai ona latou ofi manuia i se sitaili faʻaonapo nei.
  2. Turo O le faʻalo taualuga o loʻo i ai se ala vaapiapi lea e faʻamau ai pupuni. I le taimi o le tatalaina ma le tapunia o pupuni, o ato lavalava e seʻe solo i luga o le avanoa. E masani lava o le fausaga e faʻatumuina i laina e lua - mo tulle ma pupuni. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni na faʻaputuputu vaʻaia na aliali mai i taimi o Soviet, ina o lambrequins na toetoe lava a le faʻaaogaina. O le lelei o le faʻamau pupuni o le pasi o le pupuni e faʻapipiʻi faʻasusu i le faʻalo ma e leai se avanoa.
  3. Talaaga otooto Lenei o le sili ona lauiloa ituaiga o ie pupuni nei. Latou, i le isi, ua vaevaeina i faʻalo ma puipui. O le ata o se palasitika faʻamatalaga faʻatasi ma le tasi, lua pe tolu ala faʻasolosolo faʻasolosolo ai pupuni o pupuni. O lenei suiga o se faʻaleleia atili o le pa pupuni o paʻu. Tala faʻataʻitaʻi tolu-laina faʻataʻitaʻiga faʻatagaina oe e tuʻu sili atu laʻau pupuni fatuga - ma se lambrequin. E mafai ona e faʻatauina faataamilo tulimanu elemeni mo latou ma nana unaesthetic sidewalls.
  4. Baguette - cornice, faʻatumuina e se teuteu teuteu e nana le talaʻaga, matau, ie puipui. O lenei elemeni mafai ona faʻataʻitaʻia se oloa laupapa, vaneina, ma e masani ona teuteuina i le teuteuina po o le siliva. I le avea ai o se tulafono, o se talaʻaga poʻo se pasi auala o loʻo nanaina i lalo o le pa. O le fasi pepa faʻatagaina oe e teuteuina matagofie le pito i luga o pupuni e oʻo lava i le leai o se faʻapitoa nofoaga. O isi taimi ei ai le avanoa i lalo o le pa e mafai ona e nanaina ai le moli aila, lea o le a atili ai ona ofoofogia le tuʻufaʻatasiga i le afiafi.
  5. Lapoʻa O se tu ma agaifanua masani, tatou masani ai mai le laiti. Talu ai nei, e le gata tasi-laina, ae faʻapena foi i laina-lua filifiliga ua gaosia. E aofia ai pa e lua o eseesega tetele e taufetuli tutusa le tasi i le isi. I pito o tootoo, o loʻo faʻapipiʻiina motugaafa - o mea taua, o le uluaʻi galuega o le lipeaina o le laʻau. Talu ai nei, o nei elemeni e masani ona faia curly, teuteuina ma le tele o teuteuga. Ina ia fausia se tuʻufaʻatasiga lelei, e manaʻomia le maitauina o se toniga lanu lanu o nei elemeni. I le faʻaopopo atu i saʻo cornices, o loʻo i tulimanu taʻamilo. Latou te fai ma sui o le arc ma e faʻaaogaina i fale taele.
  6. Telescopic Latou o loʻo tuʻuina mai i le tulaga o paipa faʻaofi i totonu o le tasi. Ina ia mafai ona fetuunai le umi, oe le manaʻomia le vaʻai ese vaega o le oloa. Ua lava e feʻaveaʻi le fausaga, ma o le a ave le aofaʻi manaʻomia.
  7. Swivel. O faʻamau saʻo i luga o faʻamalama fusi. O sea cornice faʻatagaina oe e faʻaogaina le faʻamalama sill tusa lava pe tapunia pupuni. O faitotoʻa matala tutoatasi a le tasi. O se sili lelei filifiliga mo se umukuka faʻamalama ma se loloto ofi.
  8. Spacer O i latou o ni paipa ma se vaipuna faʻapipiʻiina i totonu, lea e tuleia pito i fafo i le taimi o faʻapipiʻiina. Latou te malolo faʻasaga i puipui faʻafeagai ma e le manaʻomia ni lagolago faʻaopoopo.

A filifilia se oloa, faʻalogo i le lelei o mea. O se pa malosi le mafai ona gagau i lalo o le mamafa o pupuni ma faʻaleagaina le ie. E sili atu le faʻaoga o mea faʻapena mo pupuni malamalama.

Eaves-i-pa faʻapipiʻi tekinolosi

O pupuni puipui pupuni o se faʻatuatuaina ma sili atu ona lelei metotia faʻapipiʻiina metotia. O puipui e masani lava ona faigofie ona ofi i ai, ae o le taualuga e faigata i nisi taimi ona oʻo i ai. O se ie faʻaloaloa e mafai ona nanaina atoa ai. O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o pa o le filifiliga pito sili lea mo ia tulaga.

Fuafua le mamao mai le faʻalo

A e alu i le faʻapipiʻi o le cornice, fuafua lona tulaga faʻatatau i le faʻamalama matala. O pupuni tutusa i maualuga eseese foliga eseʻese lava. Lenei nuance e faʻaaogaina pe a latou mananaʻo e vaʻai faʻalelei le maualuga o le faʻalo pe faʻamamafaina le tulaga o le potu.

O le ata o le potu e faʻamoemoe i le tulaga o le cornice. O filifiliga e tolu e masani ona faʻaaogaina o:

  • O le cornice ua faʻapipiʻiina e tusa ai ma le tapulaʻa manaʻoga manaʻomia, ma latou fai mai e tatau ona tu i le itiiti ifo 5 cm mai le pito i luga o le malifa. Faʻatasi ai ma lenei metotia, o le faʻamalama matala e laititi faʻaitiiti vaʻaia ma e le o matua mataʻina. O lenei filifiliga e sili ona lelei pe a manaʻomia ona e tuʻuina atu se matagofie teuteuga faʻauma i le taimi muamua.
  • O le oloa vaevaeina le mamao mai le faʻamalama i le faʻalo tonu tonu i le afa. O lenei faʻapipiʻiina filifiliga e sili ona faʻaaogaina i potu e iai ni faʻalo maualuga - sili atu i le 2.8 m.O le faʻamalama i lenei tulaga o le a faʻafoliga lelei, ae o le teuteuina o le potu e le natia.
  • Lalo o le faʻalo. I lenei tulaga, o le pepa puipui pepa puipui ua ufitia e pupuni. Lenei metotia e sili ona lelei mo potu ma maualalo faʻalo. O le iʻuga, o ie pupuni e faʻaloaloa le puipui, ma o fola e vaʻaia foliga maualuga atu.

Fuafua le umi o le cornice ma fai le maka

O le umi o le eaves tatau ona faʻatagaina pupuni e tatalaina atoa le faʻamalama matala. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo le 1 m poʻo le afa mita i le lautele o le avanoa i itu taʻitasi. O lenei mamao o le a lava mo pupuni e faʻapipiʻi atoa faʻatasi i autafa o le faʻamalama.

Afai o le umi o le cornice le sili atu i le lua mita, ona lua faʻamau o le a lava e faʻaleleia ai. Tele lapopoʻa o le a manaʻomia se faʻaopoopoga faʻapipiʻi i le ogatotonu.

E tatau ona amanaʻia le faʻataʻitaʻiga o puipui. Talu ai e mafai e radiator ona sosolo ese mai le puipui, e tatau ona e mautinoa o filifili filifilia e le faʻatagaina pupuni e taʻoto luga o masini faʻavevela.

Ae e te leʻi alu i le faʻapipiʻiina o le cornice, e tatau ona e fuafuaina le ogatotonu o le faʻamalama ma tuʻu eseʻesega foliga tutusa i le umi i faʻafeagai itu. Latou aofaʻi tatau ona tutusa ma le umi o le oloa + faʻaopoopoga i itu uma e lua. Matou te faia se faʻailoga faʻamau. A maeʻa lena, ona matou fuaina lea o le mamao e manaʻomia mai le faʻalo e faʻailoga ai le maualuga o le a faʻapipiʻi ai le sana, ma faia se faʻailoga faʻatulagaina. O le fetaulaʻiga ala o le a avea ma itu mo le faʻapipiʻiina o faʻamau faʻamau i le lumanaʻi. Matou te siakiina le saʻo o faʻailoga na faia e faʻaaogaina ai le tulaga fale.

O le laina faʻapipiʻi e tatau ona tutusa ma le laina faʻalo, talu ai e toetoe lava o taimi uma o le faʻalo e i ai sina mea teisi. Afai e le toe faia e le cornice, e foliga mai ua faʻataʻavale faʻapipiʻi.

Faʻapipiʻi pupuni i luga o se faʻamalama matala

A maeʻa ona filifilia le nofoaga o le oloa, e mafai ona e alu i lona faʻapipiʻiina.

E tatau ona faʻapipiʻi le ie puipui ma faʻafetaui lelei. Faʻaaoga le tulaga fale. Sosoo ai, matou faʻapipiʻiina le fausaga i le puipui.

Afai o laupapa puipui o laupapa, e mafai ona e vave palu i fao pe faovilivili i oe lava-tipiina sikulima i totonu ia latou. I lenei tulaga, o le paipa e aveʻese mai puipui, na o le faʻafaigofieina o le galuega.

Afai o puipui i totonu o le fale e faia i piliki, aerated sima poʻo poloka poloka, mea uma e le faigofie tele. I lenei tulaga, oe o le a manaʻomia dowels ma se perforator, ma o le a le mafai ona e faia e aunoa ma le makaina. Muamua lava, matou te filifilia nofoaga faʻapipiʻiina o puipui. E tatau ona e laa i tua 15 cm mai pito o le paipa, faʻapipiʻi le Mauga ma faʻailoga i itu uma e fa. A maeʻa lena, e tatau ona e faʻataʻatia uma pu mo le teu.

Matou te aveʻese le puipui ma vili ia pu ma le vili e fetaui ma le tele o le dowel. Matou te tuʻuina se ie i totonu o le pu ma, afai e le ulu atoa i totonu o le puipui, tipi ese le mea o loʻo tupu mai i se naifi fausia. A maeʻa ona faʻapipiʻi solo, e tatau ona toe faʻafoʻi le puipui i lona tulaga. O le fetaui lelei o pu, matou te faʻaseʻeina i sikulini na aumai ma le teu. A maeʻa ona faʻamau lelei le au faʻamau, e mafai ona e faʻapipiʻia le ie puipui ma tautau pupuni.

Faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina o tekonolosi

I le tulaga pe a le mafai ona faʻaputuputu puipui mo ni mafuaʻaga pe o le pupuni fausiaina manaʻomia, o le cornice mafai ona viliina i le faʻalo. O le faapipiiina metotia e filifilia faʻalagolago i le mamanu foliga o le faʻalo. Sei o tatou mafaufau i filifiliga taʻitasi i se auiliiliga sili atu, ae muamua tatou lisi mea uma e manaʻomia mo le galue.

Mea faigaluega manaʻomia ma mea e manaʻomia

Oe o le a manaʻomia:

  • viliina samala ma drills o le lapoa manaʻomia;
  • tulaga fale;
  • hacksaw;
  • Phillips ma sikulima sikulipi sikulipi;
  • faovilivili;
  • penitala;
  • pule;
  • roulette;
  • faovilivili poʻo niu.

Fuafuaina o le umi o le cornice

O le ie puipui tatau ona lava le umi ina ia mafai ai ona e tatalaina atoa pupuni. O gaugau o ie e tatau ona ofi i itu uma o le faʻamalama. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo le 0.5 m i itu taʻitasi.

Faʻapipiʻi auala i se faʻalo sima

O le taualumaga e aofia ai le tele o vaega. Matou te ofoina atu auiliiliga laʻasaga i lea laasaga faatonuga mo le faapipiiina o se taualuga cornice.

  1. Saunia uma mea faigaluega ma mea e te ono manaʻomia.
  2. Faaputuputu le sana, faʻasino i faʻatonuga o loʻo faapipii atu iai.
  3. Fuafua le lautele o le faʻalo e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi, e tatau foi ona e fuaina le umi o le kalama. Tipi ese le sili atu i se naifi maai. Faʻaofi atu matau i totonu o le slots ma faʻapipiʻi le palaka ia o le a taofia latou mai le pauu i fafo.
  4. Faailoga nofoaga mo le faʻaputuga. Matou te faia togi e ala i pu o le cornice faʻapipiʻi i le puipui. Afai e leai se mea, matou te faia e matou lava, i taimi taʻitasi e solomuli ai le 30-40 cm. E faigata ona fai naʻo le faʻailoga, o lea e aoga ai le suʻeina o le lagolago faʻauo. Afai e le mafai lea, faʻapipiʻi le ie pupuni mo se taimi le tumau i mea faʻalua faʻalua ma amata ona e galue.
  5. Matou te viliina pu ma le vili ma faʻapipiʻi dowels. Matou te faʻaogaina le kalone ma faʻaleleia i faovilivili. Matou te tapunia le talaʻaga ma se teuteuga teuteu, pe a fai e aofia ai.

Afai o le mamafa o le ie puipui faʻatasi ma pupuni e le sili atu i le 80 kg, e mafai lava ona mafaufau i se filifiliga mo le faʻapipiʻiina o fao suavai. Moni, mo lenei e tatau ona aveʻese ni ufiufi mai le faʻalo, faʻapipiʻiina ma muamua.

Vaega o faʻapipiʻiina i luga o le faʻalo laupapa

Pe a faʻapipiʻi le sana i luga o le laupapa faʻamaonia ua faʻateʻaina faʻalo, o nisi nuances e tatau ona amanaʻia. O le laasaga muamua o le filifili lea o le ituaiga o faʻapipiʻi. E mafai ona vaʻaia ma lilo. O le filifiliga o tekonolosi mo le faʻapipiʻiina o le fausaga e faʻamoemoeina foʻi i filifiliga e te filifilia.

Talu ai e le mafai e le faʻaloʻalo laupapa mafai ona faʻataʻitaʻia ma mamafa avega, e tatau ona faʻaaoga se ituaiga faʻapitoa o faʻamau. I lenei tulaga, sikulaki ma dowels ma se pepe, faʻamamalu mamanu e talafeagai. O le a latou fesoasoani e tufatufa tutusa le avega i luga o le tulaga atoa.

A faʻapea e leʻi faʻapipiʻi le taualuga, e mafai ona e tuʻuina mai se mokesi faʻapitoa i le tulaga o le pou laupapa. E faʻamau i luga o uʻamea tautau latalata i le faʻalo. A le o lea, o faʻamau faʻamau e mafai ona faʻapipiʻiina i le sima faʻavae.

Vaega o le faapipiiina o cornices ma le faʻalo faʻalo

Faʻapipiʻiina o le ie puipui i luga o le faʻalo faʻalo e aofia ai ma le muamua galuega e tatau ona faʻatinoina ae e leʻi faʻapipiʻi le vaega. E faʻapipiʻi se pou laupapa i le faʻavae sima. O le mokesi faʻatagaina oe e teu malu le cornice e oʻo lava i luga o se manifinifi manifinifi tapoleni. I fafo, o le a le vaʻaia laupapa, o le a ufiufiina i se ata po o ie. Ina ia aua neʻi faʻaleagaina le ata i le taimi na faʻapipiʻi ai le cornice, e tipi i totonu ni pu, lea e faʻamalosia atili i mama palasitika.

E mafai ona e faʻatulaga se sifi natia. Ina ia faia lenei mea, matou te faʻapipiʻiina se ato i tafatafa o le potu. Tuʻu se laupapa 15 cm mai le faʻamalama. O le mea lea, o se faʻailoga e aliali mai i le va o ato ma puipui. I totonu, faatasi ai ma le fesoasoani o faʻamalolo tumau, matou te faʻamaʻaina tulaga mo le faʻapipiʻiina o fua i le maeʻa ona faapipii o le tapoleni.

Faaiuga

E mafai lava ona faʻapipiʻi le taualuga i luga ole faʻalo i ou lava lima. E naʻo lou manaʻomia e suʻesuʻe ma le faʻaeteete tekinolosi faʻapipiʻi ma fai se auala faʻatino i le faʻatinoina o gaioiga talafeagai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TimeBucks Payment - Receive @TimeBucks Money in Paypal using @Airtm (Mae 2024).