Ole a le taualuga sili ona lelei ile umukuka

Pin
Send
Share
Send

O le avanoa o le umukuka e sili atu ona faigata nai lo le potu malolo, potumoe ma isi potu. Muamua, e le afaina le faʻamasani i faʻamatalaga lautele avanoa, maua faʻapitoa polofesa. I le taimi o le toe faʻafouga, e tatau ona manatuaina o le mulimuli vaʻaiga e faʻamoemoe i fafo vaega - faʻalo, foloa, headset facades. O nei auiliiliga uma e manaʻomia le "potopoto" i se tuʻufaʻatasia lelei, ae o a latou mamanu e foliga mai e le faʻatasia i le taimi. O le taualuga i le umukuka o le sili sili ona manino elemene o le avanoa, sili atu o le auala lea e faia ai io tatou taimi. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻafitauli laʻititi ma felanulanuaʻi foliga ma faʻaopoopo teuteuga faʻalo. E i ai le taumafaiga e synthesize uma sili ona lelei mai ona po nei tisaini foliga ma talaʻaga metotia. O le faʻamaeina o le taualuga e tatau ona fuafuaina e aunoa ma le faʻanatinati ma mo le fiafia, ma i lenei tulaga, o le taunuʻuga o le a fiafia mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Taualuga faʻapitoa i le umukuka

I le umukuka, o mea e faʻaalia i le tele o mea. Afai tatou te talanoa e uiga i le pito i luga o le potu, lona uiga o le susu ma le vevela maualuga. I leisi itu, o le tele o tisaini aitia o loʻo faʻatinoina i totonu o le umukuka, ma afai e te mauaina ni mea puipuia, ona o le filifiliga o le a le faʻagataina i le lua pe tolu filifiliga. Muamua, latou te uai atu i le aoga - ina ia mafai ona fufulu luga o le taualuga ma masani masani fale fofo. Ua faʻapipiʻi le taualuga ma le faʻamoemoe mo se taimi umi e faʻaaoga ai, o le mea lea, o mea teteʻe ma faʻatuatuaina ua filifilia, ma o leisi lea mea taua taua. I le tulaga o fausaga faʻavae, o le faʻapipiʻiina galuega e tatau ona mautinoa le tulaga lelei o le faʻamauina ia lava. O isi faʻaopopoga o le maualuga o moli ma le gatasi ma totonu. I totonu o potu mautotogi, faʻalauteleina le malamalama faʻanatura e le oʻo lava. O se taualuga lelei e faʻamalieina ai le tulaga lautele o lanu lanu ma sitaili, ma faʻasalalauina faʻalelei la susulu.

Faʻamaeʻaina: mea lelei ma mea le lelei

O le autu autu filifiliga mo le faʻalo:

  1. Paʻepaʻe, vali, pepa puipui, sima.
  2. Taofia le tumau ma feteʻenaʻi faiga.
  3. Panels ma slats.
  4. Mamanu kaseti.
  5. Papatusi.

O le faigofie auala o cladding, sima, valivali ma paʻepaʻe le manaʻomia fuafuaga ma ave na o ni nai aso. Ae ui i lea, latou e faʻatapulaʻaina i tuutuuga matagofie. O mea e sili ona anagata ma teteʻe mo le vave faʻamaeʻaina o le sima, o le sili ona paketi o le paʻepaʻe. O le feteʻenaʻi ma le faʻatautauina o fale o le a avea ma se teuteuga tele o le umukuka. Faʻatasi ai ma isi mea, e faigofie ona latou fufuluina ma avea ma faʻavae mo le faʻatulagaina o isi moli. O matauila e tatau ona suia i lea taimi ma lea taimi, ae o le tulaga tulaga latou te faʻatuatuaina ma anagata. Ae mo panels ma slats, tele faalagolago i mea: latou eseese i le malosi ma faigofie o le faʻaaoga. Palasitika, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻapouliuligia mai vailaʻau mataʻutia. O kaseti faiga e lelei mo latou eseese. E i ai filifiliga mo umukuka faigofie ma fatuga e sili mamao atu ile faigata ole faiga ole grid. Ae ui i lea, o la latou mamanu o le a faia tele taumafaiga. O isi taualuga e faʻataʻitaʻi ai, e sili atu i isi mea i le faʻatinoga o galuega.

Atavali

Le valiina o le faʻalo o le a le taugata. Ae ui i lea, o le valiina o le a tau sili atu nai lo lime whitewash, o le maualalo lona tulaga i lona fausaga. E i ai i taimi uma le au filifilia se tele filifilia o faʻalo vali. Faʻavae vai, mo se faʻataʻitaʻiga, fausia se ata e puipuia le maeʻa i le taimi o le fufuluina. E tatau ona manatuaina o soʻo se vali leiloa lanu ona o le susu, vevela ma malamalama malamalama. E masani ona paʻu ese, ma i isi tulaga o le pito i luga e masani ona taʻei ma amata ona paʻu malie. O le iʻuga, e manaʻomia le toefaʻaila e aveʻese le vali tuai. O le maketi faʻaonapo nei o loʻo ofaina ai pa pupuni o pa pupuni ma le maualuga o le inisiua ma toetoe lava a leai se manogi. Silicone, silicate ma acrylic vali o loʻo faʻaaogaina e valivali ai le taualuga umukuka. I le sili ona le lelei tulaga, silicate o loʻo faʻaaogaina, ae mo se umukuka masani, o meatotino o silicone po o acrylic ua lava.

Ae e te leʻi faʻatauina le vali, ia e mautinoa e leai se vailaʻau o loʻo fai ma vailaʻau ma isi mea leaga.

Paʻepaʻe

O se tasi o filifiliga e sili ona masani ai, ma e taʻuamiotonuina foʻi i le tele o tulaga. O le paʻepaʻe e vave ma taugofie pe a faʻatusatusa i mamanu aitia e pei o le faʻapipiʻiga poʻo le faʻamauina o faʻalo. Peitaʻi, o lenei filifiliga e fesoʻotaʻi ma le tele o tulaga le lelei. O le aliali mai o faaletonu teuteu o le a tumau i luga o le taualuga, aua o le ono mafai ona valiina e le o lona uiga e mafai ona faia faigofie ma i soo se taimi. O maʻila ma maʻila e sili ona faigata ona aveʻese, ma a o taumafai e faʻasaʻo se le atoatoa, o le tulaga i nisi taimi e atili ai ona leaga. O le malosi o suiga o le vevela i totonu o le umukuka o le a avea ai le paʻepaʻe e leʻi manaia i totonu o ni nai masina. O le inisiua e tatau ona toe faʻafouina i nai tausaga uma. Peitaʻi, e ui lava i lenei, o le paʻepaʻe e tumau pea le sili ona taugofie ma faigofie tali.

Pepa puipui

Oe mafai ona faʻaopopo teuteuina aafiaga i le faʻalo vave ma aunoa ma faigata faigata fuafua faʻaaogaina pepa puipui. O le a le aliali mai ni faaletonu ma lapisi lapopoa i lalo o le tapoleni. O ata ma mamanu, i le isi itu, e le gata teuteuina le potu, ae faʻapea foi ona nana mea le atoatoa. Ae o le lanu lanu, o le leo masani e tuʻufaʻatasia ma meaafale. I le taimi e tasi, o le aʻafiaga o le ausa e amanaʻia - talu ai o le a mou atu le ata, muamua latou filifilia susulu ma faʻaalia. O le taualuga o le umukuka o loʻo faʻapipiʻi ma faʻalauteleina le polystyrene, lē lalagaina ma le vinilini pepa puipui. E le gata i lea, o ituaiga muamua e lua, pe a manaʻomia, e mafai ona ufiufi i vali acrylic, e oʻo atu i le 10 taimi. O le mafuaʻaga lea o nisi filifiliga e naʻo se laupepa faʻasologa, ae leai se lanu. Ae mo tulafono masani mo le teuteuina o le umukuka, e le fautuaina e teuteuina i latou i pepa pepa puipui. O laina soʻofaʻatasi e tatau ona faʻatusatusa le itu o le susulu o le la.

Faʻatasi ai ma ituaiga eseese o pepa puipui, e sili atu le filifili "fufuluina".

Tile taualuga

Tile cladding foliga lelei i luga o faʻalo o maualalo ma maualuga umukuka. O mea e faigofie ona faʻamama nai lo isi, tusa lava pe iai se mapusaga. Aesthetics ma le teteʻe atu i le faʻaleagaina o le mea tonu lava le faʻauigaina faʻavae o filifiliga mo le tele o tagata e ona. O mea taua e lua o le tile mo le umukuka o loʻo faʻalauteleina polystyrene ma polyurethane foam. O le muamua e taugofie, ae o le polyurethane foam o loʻo taofia le lanu e sili atu. Le laminated luga o polystyrene foam mafai ona valivali. O le faʻavaeina o le taualuga faʻapipiʻi faʻatagaina le faʻagaoioia ma se naifi faʻamaʻa, e le gata i lea, e mafai ona faʻataʻatia luga e le tutusa luga e aunoa ma le faʻamamaina muamua. Afai e taua le faʻasesega, ona lava lea o le faʻapipiʻi muamua. Ma i le taimi o le faʻapipiʻiina, o se puipui saʻo e filifilia o se faʻasino manatu. Mo se maeʻa maeʻa, amata i le tulimanu mamao ese mai le faitotoʻa.

Taualuga Plasterboard

O le drywall, o se mea aulelei ma i le taimi lava e tasi e le taugata ai mea, e fetaui lelei ma ona po nei. O meatotino o drywall maua ai avanoa tele mo le filifiliaina o le filifiliga mulimuli filifiliga. I le taimi e tasi, faʻalo taualuga mafai ona nofofua pe tele-tulaga. O le faʻapipiʻiina o se taualuga e faʻamau i luga o le fola o le a nana ai pisia ma faʻaletonu luga o le ie tuai. O fesoʻotaʻiga mo le faʻagaioiga o le taualuga o loʻo nanaina foi o loʻo nanaina, tuʻuina i totonu o le ofu fou. Faʻapipiʻi manaʻomia se laʻititi taimi, ma o le iʻuga, o le a mauaina e anaina se anagata umi ma lelei leo faʻamama meatotino. O le faʻalo o le gypsum plasterboard e mulumuluina ma ni sooupu faʻapitoa e mautinoa ai le faigofie ma le mea-e faʻamamaina le faʻamamaina. O le maeʻa ma uluaʻi foliga e mafai ai ona sili atu le saʻo faʻatulagaina muamua o le moli moli. Lenei o se galuega mo matai ma lautele malamalama.

Pepa palasitika

Filifiliga palasitika o le a faʻatagaina oe e ausia le manaʻoga matagofie, e le gata i lea, ma tele sefe. O le umukuka o le a foliga manaia ma taugata, ma e leai seisi e vaʻai i le taugofie o mea. Tausiga o se atoatoa mafolafola cladding luga o le a le sili atu ma le 20 minute tasi i le masina. Aua le faʻaaogaina faʻamalosi tino reagents, a leai o le palasitika o le a suia lanu i le taimi. Peitaʻi, e faigata tele ona faʻaleagaina ia masini, e oʻo lava i omomi faigata. O le mafai o faʻavasega moli i luga o le faʻalo ufiufi faia i palasitika panels e toetoe lava faʻatapulaʻaina. Le nofoaga o moli moli e aoga ona faʻataʻitaʻi iai. O le mea lelei e uiga i le teuteuina o vaega o mea uma e mafai ona suia. I se faʻaopopoga, susu i le umukuka o le a le aʻafia ai le faʻatuatuaina o le fausaga poʻo ona foliga vaaia. E faia ituaiga e lua i le 2 vaega: ma soʻoga faʻatasi ma soʻoga lelei. O le lona lua ituaiga o ufiufi e sili atu paketi.

Alumini fata faiga

Rack system teuteuina le ata i le sitaili o minimalism ma maualuga-tech. O le gaosia o alumini slats e le tele se taimi, ma o la latou faʻatulagaina e le faʻamoemoeina i foliga o le potu. O laupapa ma faʻamalama tapunia e faʻaaogaina e teuteu ai umukuka. O le Alumini e tuʻufaʻatasia i nisi taimi ma isi mea e fausia ai ni filifiliga faʻaopoopo. O se felanulanuaʻi lanu lanu foliga foliga lelei ma uʻamea elemeni, lea e le masani ai mo le faʻalo laupapa faʻalo ma palasitika liningina ofu. O le lelei o le ufiufi uʻamea lava latou o loʻo faʻateleina mai lea tausaga i lea tausaga. E tusa ai ma le filifiliga o se lanu faapitoa poʻo se mea e faʻatauaina, o le sili ona matagofie o le faʻata, auro ma papaʻe luga. O le faʻata o le a matua "faʻalauteleina" le avanoa ma faʻaavanoa tele tele mamanu aʻafiaga. Paʻepaʻe o le masani ma sili ona lautele filifiliga.

Teuteu laupapa pati laupapa

O laupapa faʻamaumau laupapa e masani ona faʻaaogaina i fale tetele o le atunuʻu. O le faʻamalama mo le taualuga o le umukuka e masani lava ona faʻatusalia e ni filifiliga e pei o le talaaga o le Euro, faʻalua-itu ma le faataamilosaga O le susū teteʻe o laupapa laupapa e avatua i le faʻataʻitaʻiina ma faʻapitoa faʻapitoa. O nisi o aoga aoga o laʻau ua leiloa ona o lenei, peitaʻi, o le laupapa ufiufi o le a tumau maualuga sili ona lelei ma faʻanatura. O le mea o le a feagai ma puʻupuʻu puʻupuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tago i le faʻalo ma ni mea mamafa, e foliga mai, e le oʻo mai chips poʻo taʻetaʻei luga. O le malosi o panels faʻatagaina faʻaputuga faʻapipiʻiina o mamafa mamafa taofia fale ma le aoga poʻo teuteuina gaioiga, lea e faigata i le tulaga o isi ituaiga o faʻalo. O le faʻafesagaʻi ma le patipati o le a faʻafaigofie ai meaafale i meaafale, ma "toe totogi" ai tau.

Faalo faalo

O se sili lelei filifiliga mo potu potu. O faʻaloʻo faʻalo e mafai ona avea ma se ituaiga o fausaga ma lanu faʻaopoopoga ma teuteuga. Ole fomu e faʻalagolago tele i manaʻoga ole tagata o tausia. I le taimi lava e tasi, latou te faʻaaogaina mea faʻamalamalama mauoa, o isi taimi i le atoa itu. E ui lava i le paʻu o le maualuga o le umukuka, e mafai ona vaʻaia faʻateleina ona o laina lapotopoto, pupula ma faʻata o luga. I le taimi lava e tasi, i potu maualalo ma vaiti, e sili atu le faʻapipiʻi naʻo filifiliga tasi tulaga. E pei o le faʻamutaina ona faʻavae, o faʻaloʻo faʻalo e faʻaalia e le anagata, masking meatotino, ituaiga o lanu ma lanu, teteʻe atu i mea leaga, faigofie o le tausiga ma le matagofie. O le gaosi oloa o le a faia se faʻapitoa faia-taualuga pe a uma ona tusia i luga se ata ma faia fuataga. I lenei tulaga, o le ie faʻaloaloa mafai ona avea ma ata poʻo ie.

O le faʻamauina ia lava e faia e tusa ma se tasi o nei metotia:

  • clipso;
  • pupula pupula;
  • tina uʻamea;
  • kitara.

Taualuga faʻasologa

O valivali-ituaiga faʻalo e faigofie a leai o ni geometry faigata. E i ai le 4 autu ituaiga o lenei ufiufi: uʻamea, sima, tioata ma faʻata. Uamea e faia tele mai alumini ma uamea. O vaega faʻalo e gaugau i tuʻufaʻatasiga eseʻese, matte, glossy ma satin elemeni e malie faʻatasi. Gypsum cassette ufiufi sa i ai i le muamua. E ui lava ina latou liua i ni matagofie teuteuga matagofie, e le tatau ona faʻaaogaina i le umukuka. Faʻata filifiliga e faia mai tioata acrylic poʻo silicate. Tagata faʻatau e filifili i le va o le atoatoa faʻaata luga o luga poʻo se laʻitiiti olo luga. Afai e manaʻomia, o se inkjet teuteu e faʻaopoopo i luga. O le ata e maua ai se faʻamaumauga malupuipuia mo faʻata faʻavae i luga o se masini fesoʻotaʻiga i le faʻavaa. O fausaga kaseti tioata e tutusa i le faʻatinoina. Lenei mafai ona e faʻaopopoina faʻapipiʻi moli totonu ma fai ni tioata ata.

Vali teuteu

O le aoga sili o lenei ituaiga o maeʻa o le saoasaoa o le galuega. Faʻatusatusa i le paʻepaʻe ma le valiina, o le iʻuga e sili atu ona anagata. O le sima e le taʻe, malepelepe ma toetoe a le magaugofie. O le filifiliga lea e aoga mo faʻalo ma faʻapitoa le atoatoa. E le gata i lea, o le sima e faʻaogaina i le toeititi lava o luga uma: piliki, sima, fafie. O lona iʻuga, o le a mauaina e le e ona le fale e le gata i le ufiufi anagata, ae e lelei foi le faʻamago leo ma le teuteuina elemeni. O le ufiufi o le a puipuia e le gata i le susu, ae faʻapea foi ma le afi. O le Plaster o se tasi o mea e sili ona siʻosiʻomaga faʻauo mo le vave maeʻa - o se faʻafefiloi o mea masani mata, mea faʻaopopo masani ma filo gaosi e saogalemu mo le soifua maloloina. O mea e naʻo le tasi lava le toe faʻafitauli faigata - o le faigata o le faʻaleaogaina. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le teuteuina o le paluga o le beetle.

E fautuaina e faʻapipiʻi atoa le faʻalo i le taimi e tasi!

O le tuʻufaʻatasia o mea mo le faʻaumaina o le faʻalo

Faʻapitoa filifiliga tuʻufaʻatasia o le a apili i le au faʻafiafiaina o teuteu. E naʻo le tasi le tulafono - e tatau ona vaʻaia lelei le tuʻufaʻatasiga. O tagata mamanu i nisi taimi e "tuʻufaʻatasia" faʻaloʻo ma faʻataʻatia taualuga, fausiaina se mea i le va. O le fausiaina i luga o le tele o tulaga e vaʻaia vaʻaia ma patipati, pepa puipui, teuteu teuteu. O isi taimi o se faʻata e avea o se faʻaofi. I le faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai foʻi se mamanu i le tulaga o se tuaoi mai se faʻamutaina tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma le sima ma vali autu. O le tuʻufaʻatasia o le laupapa faʻapipiʻi ma filifiliga feteʻenaʻi o loʻo fautuaina lelei ai ia lava. I umukuka lapoʻa, o le faʻalo e mafai ona faʻaumaina i se elemeni fausaga i se tasi o tulimanu, ma le toega o le avanoa e mafai ona teuteuina i se toniga iloga iila poʻo luga. O fale faʻamalolo le tumau o loʻo faʻamaeʻaina foʻi ma pule ma le tele o piʻo, o latou lava e fausiaina ai se faʻataʻitaʻiga. O nei malologa e mafai ona teuteuina i uluaʻi ata ma auiliiliga auiliiliga.

Taualuga teuteuina metotia

O le faʻalo i le umukuka ua fuafuaina e te fiafia i ai; e matua le manaʻomia lava le matauina o galuega. O tautau modules mafai ona taʻua o se faʻataʻitaʻiga o se matagofie ma i le taimi lava e tasi aoga elemeni. O isi taimi e tetele fale teu oloa, o isi taimi e laʻititi ai mea teuteu. O faʻasologa sese, e pei o se faʻalo i luga ole taualuga, e seasea faʻaaogaina. Ae a fai e le maua isi filifiliga pe le ofi, ona mautinoa lea e le faʻaleagaina le faʻalo o le umukuka. I totonu o umukuka pogisa, latou te faʻatulagaina moli tuʻu i tua o le ipu aisa malulu o le faʻalo. O le taualuga e faʻalauteleina e se lauiloa teuteuina elemeni - o se coffered fausaga i le tulaga o sela. E le gata i lea, i tulaga o mea matagofie, o ata e matuaʻi maualalo lava ia latou. Afai o le umukuka atoa ua teuteuina i se matagofie sitaili, ona le taualuga e le mafai ona le maua o faʻaalia teuteuina i le tulaga o stucco foaʻi poʻo tutusa tutusa. Mo pupuni taugata, e teuteuina i luga le faʻalo i luga o le taualuga, o loʻo teuteuina le pito i luga o le umukuka.I totonu o se tau taugata i totonu, e sili atu le faʻatau faʻamafanafana vai kesi lanu, tusa lava pe papaʻe le faʻalo.

Faʻaputuga moli

Maota o loʻo muaʻi faʻataʻamilomilo ai fausaga i foliga o mea lapopoa mataga. E sili atu le faʻamutaina o ia foliga, a o faia se uluaʻi mamanu. E le gata i lea, afai o loʻo tatou talanoa e uiga i avega ave-ave, ia i soʻo se tulaga latou te le mafai ona aveʻesea, ae mafai ona teuteuina pe laʻititi nanaina. O sima, laupapa ma uamea, e masani ona i ai le sikuea koluse vaega. O ia elemeni e tuʻufua pe a fai o le manaʻoga tisaini faiga e faʻatapulaʻa i alamanuia, taulaga poʻo loft sitaili. Ae ui i lea, o le leai o soʻosoʻoga o nisi taimi fautua mai ai le manatu o nisi faʻaopoopoga paʻi. Ole faʻataʻitaʻi ole ata ole tasi auala e sili ona manaia mo le faʻamaeʻaina ole vaega pito i luga ole totonu. Latou vaevaeina luga o le taualuga ma faia ia sili atu teuteuina, foliga sili ona lelei i panels. I a latou a latou lava auala, o faʻasologa tumau ma uumiumi e lelei.

Filifiliga filifiliga mo faʻataʻitaʻi o le utupoto:

  1. Palasitika. O faʻasologa sese i le tulaga masani poʻo le faʻafoliga o fafie o le a matua faaleleia ai le ata.
  2. Wood. O pou laupapa e "faʻavaivaia" totonu o totonu.
  3. Fale mago. E mafai ona faia lapoʻa uumi umi mai lenei mea.

Faʻamau faʻalo

O se tulaga fou i le mamanuina o umukuka. I le taimi muamua, o lenei na masani ona faia i potumoe ma potu malolo. E masani ona gaosia mai laʻau masani, faʻatasi ai ma mea masani. O lona iʻuga, o le paketi a le galuega o le a faʻasolosolo ona maualuga atu nai lo le taimi nei: o laupapa masani e sili atu le taugata nai lo isi filifiliga. O faʻalo e faʻapipiʻiina e pei o se sela. O latou tulimanu e tele lava saʻo, ae o foliga tafe e lauiloa foʻi. O le filifiliga lona lua e foliga manaia tele, ae o le a atili faʻateleina ai le tau atoa o le toe faʻafouga. Ae mo tali lanu, latou te mananaʻo i taualuga faʻamau o le monotonous. O le eseʻesega i le lanu o pou faalava ma luga e manatu o se fallback. O le autu auala o teuteuga aofia ai le faʻaaogaina o vaivai lanu, faʻatulagaina o le malamalama enameled oak fausaga ma tu masani faʻataunuʻuina i pogisa lanu.

Stucco ma suia

O le stucco teuteuina o se bas-toomaga ma isi fesoasoani faʻamatalaga i luga o eseese elemeni fausaga. I totonu o le fale, o sima e masani ona faʻaaogaina e fausia ai. O ata ma roseti teuteuina e faia i luga o le umukuka. Ma afai pou faʻafesoʻotaʻi pou poʻo faʻafesoʻotaʻi luga o le taualuga, ona latou teuteuina foi laumua i stucco suia. I totonu o se umukuka faʻaonapo nei, o puipui faʻalo e faʻaaoga e nana ai fesoʻotaʻiga, piʻoga, ma faʻaletonu eseese. O le tini e foliga sili atu ona lelei i lalo o le moli uila moli. O mamanu e tutusa ma le palasi ma faʻalauteleina teuteuina meatotino. Tele taimi nai lo isi, latou te faʻaaogaina ia ituaiga ituaiga o laʻau, gypsum, foam ma polyurethane. O ituaiga sili ona taugata e faia mai maamora ma maamora. E tele taimi, e faʻaopopo i tulimanu o puipui, e faʻaaoga le teuteuga faʻalo, ma e faigofie uma ata e faʻataʻitaʻi ma filigree.

Vaega o nisi ituaiga o suia:

  1. Foam. Sili filifiliga mo umukuka faigofie ona o lona taugofie tau ma faigofie faapipiiina.
  2. Polyurethane. O na faʻaputuga faʻapalepale faʻamaualuga maualuga lelei.
  3. Laupapa E faʻaaogaina e teuteuina ai totonu totonu poʻo tisaini anamua.
  4. Sima. Fetaui lelei mo umukuka aunoa ma sitaili ma potu ma maaleale tisaini aitia.

Faʻafefea ona filifili se faʻalo lanu

E sili atu le pipii i fautuaga lautele. O se tamai umukuka o se nofoaga mo se susulu teuteuga. O paʻu pogisa o le a "faia" ia sili atu lalo ma laʻititi. I luga o le faʻalo, o elemeni tai tutusa i le lanu i le umukuka seti o le a le soona totoʻa. E tatau foi ona e fetuʻunaʻi i le nofoaga o le umukuka. Afai o faʻamalama i le itu i matu poʻo ua ufiufi i laʻau, ona tatau lea ona aofia ai ma le mafanafana lanu mafanafana. Afai, faʻafetai i mafanafana paolo, o le leai o se malamalama masani e sili atu onosaia, o lona uiga o le malulu o le a tuʻuina ifo le vevela i le tele o tikeri i le taimi o le taumafanafana vevela, aemaise lava i le la susulu itu. Aisa malulu o le lanumoana ma papaʻe fesoasoani i lenei tulaga. Eseese tulaga fausaga fausaga ua fuafuaina i le sili atu nai lo 3 lanu, o se tasi o ia e sili atu ona malamalama nai lo isi. O le pupula e aafia foi i le tino. O nisi mea e faʻamalamalamaina le malamalama e susulu, ma talu ai o lenei mea e leaga i le vaʻai, o ia ituaiga ufiufi e tatau ona faʻatutuina ma le poto pe aloese atoa.

Teuteuga o le faʻalo

O le umukuka masani faʻaonapo nei o le faʻatusa o le faʻaaogaina o gaioiga. Uma meaafale ma mea faigaluega fale ua fuafuaina e tusa ma sili ona lata mai tekonolosi i le lalolagi o tekonolosi, ae leai se mea sili atu i totonu o umukuka. O lenei auala e le o taimi uma e saʻo, aua e sili atu le faʻaauauina o totonu atoa o le fale atoa. Afai o le umukuka ua fuafuaina i se minimalist sitaili, o le faʻalo e teuteuina matua, tutasi ma ogatasi ma le toega o paleta. Fausaga fausiaina ma maualuga-tekonolosi penisiona manaʻomia geometry sophisticated ma maualuga-lelei mea faʻaonapo nei. I nei sitaili, o se kaseti mamanu o se le masani ai le faʻavasegaina o le a sau ono onoʻi. E mafai ona teuteuina i le Igilisi sitaili ona o leo malū i le atoa leai o lanu lanu. O le teuteuina o le laupapa ma le "le malie" pepa puipui o ni auala se lua e talia lelei e faʻafoliga ai i se sitaili faʻaPeretania. O le lanu i tua atu o le Provence style e tumu i leo papaʻe, o lea o le a faʻalelei foliga o le taualuga o le a talafeagai. Naʻo ni nai faʻasologa sese e faʻaopoopo i lagona faʻaitumalo.

O le faʻaloina o faʻalo i luga o le fale ma le tele o ituaiga taugofie:

  • baroque;
  • rococo;
  • faʻalelotu;
  • vine.

Faaiuga

O le lagona o le umukuka e faʻatoa fausiaina pe a maeʻa le galue malosi o le faʻapipiʻiina ma le tuʻufaʻatasia o meaafale, faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga ma luga o ofu. O le taualuga pe a maeʻa le toe faʻafouina o le a le masani ona aliali mai i le vaʻaia, ae o ia lea o le "foliga" o le potu. Le faʻavaeina faʻavae mataupu faʻavae e le maua ai mo soʻo se filifiliga faʻapitoa. Nisi o loʻo taumafai e sefe tupe ma filifili mea tau tamaoaiga-vasega, o isi faʻaalu le tele o taimi i le umukuka ma mananao e vaʻaia se matagofie maeʻa luga o latou ulu, o isi o loʻo taumafai e liliu se le mafaamatalaina totonu i totonu o se mea matagofie. E amata uma ile fuafuaina ole paketi. I le lumanaʻi, latou amata amata filifili mea mo se faapitoa ituaiga o mamanu. E le tatau ona aofia ai ni mea leaga, faʻaleagaina poʻo le faʻaosoina o mea. Afai o se uluaʻi maeʻa ua fuafuaina, lona uiga o se poloketi e muamua tusia i luga. O faʻalo e faia i le tulaga o faʻafanua muamua, laupepa pito i luga, faʻata, kaseti ma fausaga faʻaofuofu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Song: Tupulaga - Samoa Lau Pele (Mae 2024).