O umukuka faʻaonapo nei: o ata faʻataʻitaʻi

Pin
Send
Share
Send

O ona po nei e taʻua foi o "aso nei o tala masani". O le sitaili e moni o se faʻaopoopo paleni o malamalama mea taugata elemeni ma minimalist aitia e sili ona lauiloa talu ai nei. E mafai ona tatou faʻapea o aso onapo na aliali mai i luga o faʻafitauli o mea masani. I le amataga o le seneturi talu ai, o le Lalolagi Tuai na taliaina e le galu o le faʻasalalauina o talaʻaga. O lenei aga ua faʻaalia i le kopiina o totonu o fale sa fai ma masani i aso ua tuanaʻi. O le mea moni, o se ituaiga o "tama matua-matua" o vineka ma toe. Sa i ai foi muamua filifiliga mo se eclectic fefiloi o totonu, ae o le mamanu manaʻomia se manava o le ea fou. E faʻatusatusa i le faʻasolopito, o aso nei ua tulaʻi mai o se mea fou, e le masani ai. O le auala na faia i le puao Albion. O le loʻomatua Egelani na avatua ia matou ni tusisolo, tusitala, tisaini, tusiata ma tusiata na avea ma tama o ona po nei. O se malosiaga faʻaosofia i lona amataga o le agaifanua o le faia o faʻaaliga, lea na faʻaalia ai mea fou faʻaonapo nei, lea na mulimuli ane faʻaofiina i totonu totonu. O le ata o le umukuka faʻaonapo nei e talafeagai mo le toʻafilemu, tagata faʻasao e le masani ai i le faʻaaogaina o le fou, ae i le taimi lava e tasi o loʻo taofia e le conservatism i totonu. I lenei tusitusiga, o le a tatou talanoa ai pe faʻafefea ona faʻaavanoaina lelei lenei potu ma o a togafiti faʻafoliga o le "aso nei faʻaaliga" nana.

Tulaga iloga o le sitaili

O aso nei mai isi sitaili e iloga i le tele o foliga e faʻatagaina ai oe ona faia se tuʻufaʻatasia o totonu o fale. O vaega taua o le faʻatonuga e aofia ai:

  • O se tuʻufaʻatasiga o angularity ma laina tafe ma tulimanu faʻataʻamilomilo, lea e faʻavaeina ai le eseesega o le itu i totonu.
  • Le aofaʻi laʻititi o ie.
  • Tele o tekonolosi faʻaonapo nei, lea e ofi faʻalelei i totonu o se "faʻavaʻa" faigata. Aso nei na avea ma muamua o le fausiaina, lea na mafua ai ona tulaʻi mai i le ultra-modern high-tech. O le tutusa o nei sitaili tolu e mafai ona vaʻaia iinei.
  • Naʻo mea teuteu mama. I lenei itu, aso nei i le tele o auala e tutusa ma le manatu o minimalism.
  • Se amataga ma lototetele tuufaatasiga o lanu faʻasaga i le pastel talaʻaga o le puipui teuteuina.
  • O le anoanoaʻi o iila, susulu luga e foliga mai e tafe faʻatasi. O le amataga o futurism mafai ona maua iinei.
  • Faagaioiga ma laconicism.

E le gata i lea, o Art Nouveau e faʻaalia e avanoa tetele e faʻataga ai le ea i totonu o le potu. I se tulaga aoao, o totonu e foliga lalelei, aulelei, ae fai sina aloese ma taofiofi. O onapo nei e lelei tele mo se tagata e le o vaʻaia manatu faʻaonapo nei, ae oomiina i totonu o le faʻavae o le conservatism.

    

Le lelei ma le leaga o le faiga

Po nei e faigata ma laconic. E mafai ona teteʻe saogalemu i se Provence suamalie ma faʻaopoopo poʻo le soʻona soʻona fiafia tele. O lenei faʻatonuga e le talafeagai mo i latou e fiafia i totonu, puʻe totonu totonu. O aso nei, pei o minimalism, o le a avea ma se avanoa moni e "faʻasaʻo ai le tulaga" mo tamaʻi avanoa, i nofoaga mita uma e aoga lona mamafa i auro. Ona o le pupula luga, o se laʻititi aofaʻi o meaafale, laʻititi ae matagofie foliga, o se tamai umukuka o le a foliga lapoʻa. E ui lava o le vavalalata "aiga" o aso nei i le "aiga" faʻalelei o le masani ai, o lenei tulaga e aunoa ma le matagofie ma le matagofie. Lenei, e mafai e le tagata mamanu ona faʻaaoga ma le saogalemu e le gata i le taugata tele poʻo le ebony taugata, ae faʻapena foʻi le palasitika, tioata, sila. Oe mafai ona fausia uma se taugata totonu mo potu maualuluga ma se paketi filifiliga mo sili talafeagai potu. Ae ui i lea, e taua le manatuaina o ona po nei o le a le taliaina le taugofie faʻataʻitaʻiga, o le lelei e sili atu i lo mea uma mo le faiga. O le itu e leai se faʻavaʻa. Lenei se tasi o sili taua lelei. Faʻavae luga o tulafono lautele, oe mafai ona faia se tusitala mea mo le umukuka, lea o le a le tutusa ma isi. I le taimi lava e tasi, aua neʻi galo e tatau ona e filifilia ni meafale faʻapitoa, o lona faʻatulagaina e tatau ona tu matilatila mai i tua atu o faʻamatalaga masani i totonu. O mea faʻaonapo nei a le fale e faʻaaogaina lelei i umukuka faʻaonapo nei. Ole isi lea mea lelei, aua ile tele o faʻatonuga masani, o aoga ole alualu i luma faʻatekinolosi e tatau ona ufiufi ma le poto ina ia aua neʻi faʻaleagaina le siosiomaga moni.

O le isi aoga aoga o le laʻititi lea o ie e vave ona mitiia manogi o le umukuka. E le tatau i tagata e ona ona fufuluina pea le tele o teuteuga o ie, ma tuʻuina atu mo i latou le tele o taimi.

    

Polokalame lanu faʻaonapo nei

I le mamanuina o umukuka faʻaonapo nei, tagata mamanu, o se tulafono, faʻaaoga i le faʻasaʻoina o lanu lanu, o lona uiga, o le siʻosiʻomaga liliu mai e "mafanafana". Ae ole faʻasinoga e matala ile faʻataʻitaʻiga. O le talaaga e masani ona faia i moli malamalama pastel shade: paʻepaʻe, efuefu, lefulefu, lanumoana, beige, peach. O meaafale e masani ona i ai ni tuʻuga eseʻese i lanu enaena: mai le pogisa i le oʻo i le lemu. I umukuka vateatea, e mafai ona e faʻaaogaina se seti uliuli poʻo se tuʻufaʻatasia o vaega, lea e fai ai le pito i luga o paolo malamalama ma le pito i lalo o paʻu pogisa. I mataʻupu tisaini faʻataʻitaʻiga, olive, 'amu, lanu viole, lanumoana, sieri ma e oʻo i le lime poʻo le samasama e faʻaopopoina i le nofoaga. I le avea ai o se tulafono, glossy facades o umukuka iunite e faia i nei paolo. O lanu "acid" na faʻaaoga talu ai nei. E mafai ona tatou fai atu oi latou o uiga o le faʻaonapo nei lomiga o Art Nouveau, talu ai muamua natura paolo na manumalo ai i totonu, o le faʻaaogaina o le au mamanu na musuia e le siosiomaga natura.

    

Moli

I Art Nouveau, latou te taumafai e faʻapipiʻi le tele o le malamalama masani i totonu o le potu. I susulu o le la, o pupula matagofie o se faʻaopopoga pupula i le umukuka. O pupuni e masani ona ufiufi i faʻaseʻe pupuni e faʻatagaina ai oe ona fetuʻunaʻi le malosi o le malamalama. O le tutotonu tutotonu o faigofie faʻatulagaina o loʻo tuʻu i luga o le faʻalo. Afai e faʻaopopoina le umukuka i se meaʻai, ona suia lea ma le vaega o le tolu i le fa tamaʻi moli o loʻo tu i luga aʻe o le laulau. Classical Art Nouveau e le o faʻamatalaina e le sauaina o teuteu moli. I ona po nei, o le matagofie o totonu e faʻamamafaina e lamepa tuʻu latalata i le faʻalo e faʻataʻamilomilo ai le potu poʻo luga atu o le headset. O le galuega luga e tatau ona faʻaopopoina i moli malamalama, lea e tutusa gaioiga o teuteu teuteu.

    

Mea ma metotia o le faʻamaeʻaina

O puipui e faʻapipiʻi ma pepa puipui faigofie o le vinilasi, e ufiufiina i le sima e faʻavaivaia le susū poʻo ni tile. O le filifiliga mulimuli e sili atu, talu ai o mea na faʻaopopoina faʻateleina le malosi ma o le a tumau mo le sili atu ma le tasi le tausaga. I totonu sili atu laulau totonu totonu, o le faʻaaogaina o faʻasolosolo poʻo maʻa masani e taliaina. Ceramics, linoleum po o laminate o loʻo faʻaaogaina e faʻauma ai le foloa. O le filifiliga mulimuli, e ui e foliga lalelei, e le umi. O se fofo lelei o le faʻaaogaina o le tagata lava ia faʻalelei fola e tuʻufaʻatasia le malosi ma le matagofie aulelei ona o le malamalama o le laualuga. O le faʻalo e faʻapipiʻiina, valiina pe filifilia se ie faʻaloaloa. E leai ni faʻaaliga na faia ai i luga, o lea na latou filifilia ai se lanu paʻepaʻe masani. Ua maeʻa le talieleele i maa o le keramika, ma o i e mafai ai ona e faʻaaogaina luga ma se manifinifi, ma se malamalama malamalama e faʻafesoʻotaʻi ni laina lamolemole, e pei o le lalagaina o lala laau poʻo fugalaʻau.

I le ata faʻaonapo nei o Art Nouveau, o le faʻaaogaina o faʻalo faigata e faʻatagaina, i le mea e faʻaogaina ai se faʻavaʻa, ufiufiina i laupepa o le laupapa gypsum e tetee i le susu. O lenei metotia e manaʻomia mo le soneina o se umukuka poʻo se 'aiga i ni tuʻufaʻatasiga.

    

Filifiliga meaafale

Meaafale i ona po nei sitaili o le a avea ia lava ma se siʻoga ma teuteuina i le tasi fagu. E tatau ona filifilia ma le faʻaeteete tele, faʻatauaina i tolu autu nuances:

  • Faagaioiga;
  • O le fomu;
  • Meafaitino

Meaafale tatau ona lelei. O le lalelei i le tau o le faʻamafanafanaga e le o le faʻaonapo nei. Fomu e filifilia e le masani ai, fatufatuaʻi, lea ei ai le tuʻufaʻatasiga o laina lamolemole ma maʻai tulimanu. I meafaitino, e manaʻomia le tuʻuina atu i le faʻataʻitaʻiga poʻo le maualuga o faʻataʻitaʻiga.

    

Seti umukuka

O le umukuka iunite e tatau ona i ai lamolemole, susulu luga. E leai ni faʻafitauli i le pusaaisa i lenei tulaga, ae o isi meaafale e faʻapipiʻi faʻapitoa i le varnish, acrylic, film poʻo le enamel. I tamai umukuka, o le seti e faʻatulagaina e tusa ai ma le angular poʻo le tutusa faʻataʻatiaga polokalame. I vateatea lautele, o se motu faʻatulagaina faʻaaogaina. O le masani Art Nouveau e iloga i le faʻaaogaina o laʻau masani i meaafale. O se fesuiaiga faaonapo nei o le sitaili e fiafia i palasitika taugofie. E i ai lona mautinoa avanoa: o se tele tele o paolo e leai ni laupapa, oomi i totonu o le lanu enaena faʻavasega. E le gata i lea, o se umukuka seti faʻaonapo nei e faʻailoaina e le faʻaaogaina o se tuʻufaʻatasia o teuina. I lenei tulaga, o le afa o atigipusa e natia i tua o faitotoʻa, ae o le isi vaega o loʻo matala pea. I le avea ai o se tulafono, latou te tuu i luga o laititi teuteu totonu.

    

Vaega o le aoauli

Mo teuteuga o le 'aiga' aina latalata i le umukuka, o le pa counter avea ma filifiliga sili ona lelei. Faʻatasi ai ma se motu ma peninsular faatulagaga, o se hob o loʻo tuu foi i luga (o se tasi o itu o le galue tafatolu). O nofoa uʻamea maualuga o le a faʻaopoopoina le seti meafale. O le laulau pito i luga e mafai ona faia i le maualuga tulaga palasitika, tioata poʻo maʻa (natura pe faʻataʻitaʻi). Afai e te fiafia pea i se laulau masani, ona tatau ai lea ona tuʻituʻi ese lona foliga mai le faʻavae masani. Filifili faataamilomilo, semi liʻo, pe sikuea filifiliga, ae ma faataamilo tulimanu.

O le pa counter o le a avea ma tali sili ona lelei mo le faia o se potu potu potu, lea e tafe ai le umukuka i le potu malolo.

Ituaiga ie, teuteuga ma mea faʻaaoga

E pei ona taʻua i luga, ie e le faʻaaogaina tele i Art Nouveau. O pupuni e filifilia lua pe tolu paolo malamalama e sili atu le malamalama nai lo le lanu o le puipui teuteuina. E faʻatumuina ia mea e le tulimanu, e leai se mamafa o tulle, e faʻatumu ai le malamalama tele i totonu o le potu i le ao. I ona po nei, Roma, faʻaseʻe poʻo Iapani vaega pupuni e faʻaaogaina. O le teuteuga anotusi e sili atu ascetic. Ua lava le faʻatautau o se uati poʻo se faʻata i luga o le puipui, se fale ata o ata i le faitotoʻa, poʻo se pea sconces. O tuʻugamau faigofie, ipu i luga o sapalai, teuina o fale, koneteina o fualaʻau fou, poʻo ni ulo o mea manogi e tuʻuina i luga o fata. Mea faigaluega mo galuega (scoops, sipuni, suo, musumusu) mafai ona tautau i se laina i luga o se faʻapitoa uʻamea au, lea e faʻaaoga e teuteu ai se tali i le umukuka.

    

Faaiuga

O ona po nei o se taʻiala lautele. E mafai ona faʻatinoina i soʻo se potu o le fale mautotogi: potumoe, potu malolo, faletaele, ala savali. Masalo e naʻo le pau le mea e fai o le vasega pepe, lea e foliga mai e le talafeagai tele totonu totonu. E lua ituaiga o Art Nouveau: masani ma aso nei. O le muamua gravitates agai i muamua sitaili, ma le lona lua e pei ona faʻamamaina maualuga-tekinolosi. Uma filifiliga filifiliga e lauiloa.

https://www.youtube.com/watch?v=8u8QffP4QFg

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How do I? Use Not Enough Items Mod NEI (Mae 2024).