Faʻaliga o se agavaʻa faiga i laufanua mamanu

Pin
Send
Share
Send

Tamaititi. O a faʻatasiga e faʻaosofia e lenei upu? Le manogi o mutia vavaeina mutia ma sua suamalie, le manogi o susu fou, taʻaloga ma uo, lima agamalu o tinamatua, taumafanafana aso malolo i le nuu. I se vaitau o tekonolosi alualu i luma ma se saoasaoa saoasaoa o le olaga, e i ai se naunautaiga malosi ia latalata atili atu i le natura.

Fou ala e tulaʻi mai i tisaini i tausaga uma. Ae o le faiga masani i laufanua mamanu e le maualalo ifo i faiga masani. Laʻau manogi, se pa paʻepaʻe, fugalaʻau fugalaʻau, fualaʻau suamalie, nofoa ma taupega laupapa ... Faigofie ma naturalness, saolotoga o le fuafuaina fausia se siosiomaga o le matagofie ma le mafanafana.

Mai le tala faasolopito o faiga masani

Gertrude Jekyll o le na faavaeina se faʻatonuga ma se "faʻaʻupuga" Peretania na mauaina le faʻamamaluina i le lalolagi atoa. I togalaau Igilisi, fualaʻau, fualaʻau, fualaʻau, mea manogi ma laʻau o loʻo totoina i le taimi e tasi. "Atunuʻu" o le leo o le banjo ma le harmonica, nofoa wicker ma kapeta sikuea, tapu ma fugalaʻau, o le pa picket vali papaʻe, maukeni mumu. Ua faʻaliliuina mai le Igilisi o le "nuʻu, atunuʻu". I le i ai o lona lava atunuʻu uiga, o le sitaili ua faʻaigoaina o le "rustique".

I le 70s o le seneturi talu ai i Amerika, Texas na aloaʻia o se tutoʻatasi mamanu faʻatonuga. O le soifuaga ma galuega a tagata toto i le lotoifale na tupu i le fesoʻotaʻi ma le natura. O togalaau ma togalaʻau fualaʻau i autafa o le teritori o le lafumanu vaʻa sa i ai le tofo a le atunuʻu. Tomai Faʻapitoa amata teuteuina le umukuka, potu poʻo oe lava togafiti i le Amerika style sitaili pe tusa o le 40 tausaga talu ai. I laufanua mamanu, ua manatu o ia e sili ona saoloto. Ua salalau solo i le lalolagi atoa, ua leiloa lona tofo i Texas.

    

Vaega o le faiga masani

O se nuʻu o se vaituloto, o se togavao, o le manogi o vaomago, o se mutia fugalaʻau, o se fanua suotosina. O nei mea masani e fausia ai lona faʻavae. O le autu autu o le faʻasaoina o le natura foliga vaaia o le teritori, o le fausiaina o le lotogatasi ma le natura. O le faigofie e sili atu.

Vaega iloga:

  • mutia mutia luga vao masani;
  • eseese o ulo ma pa (e leai ni foliga tutusa);
  • e leai ni eseesega manino: o moega fualaʻau e tupu i autafa o fugalaʻau moega;
  • pa uila, fola laupapa, taupega, vaieli;
  • mea faigaluega ma mea tuai na maua mai i aiga: faʻainu kalone, pakete, uili taʻavale;
  • oloa gaosia i lima;
  • vaituloto masani;
  • o se arbor mai se ogalaau fale, o se alalaupapa i luga o se faʻatanoa faʻatanoa o le a vaʻaia tino i luga o sea ituaiga teritori;
  • auala mai laʻau tipiina, maʻa oneone, paʻu o laʻau.

E ui i lenei tulaga, o mea uma e foliga matagofie: o le pito i luma faʻatoʻaga ma daisies, cornflowers ma fualaʻau laʻau ma ofagapi. O fualaʻau faʻatupu totoina e ofi i totonu o le taulaga. O mea o loʻo siʻomia e pei o galuega o le natura: o le nofoa faʻavae i snags poʻo laʻau fafie, o se pa faʻapipiʻiina ma se pa, se faitotoʻa.

    

Fuafuaina o nofoaga

O le teritori e tatau ona vaevaeina i gaioiga ma matagofie vaʻa, i le tusiaina o se tutusa poloketi. Oe mafai ona faia lenei galuega oe lava pe fesili i se tisainiina mo se fesoasoani. O se agaifanua le vaevaeina o le 'upega tafaʻilagi i 5 sone:

  • togalaau;
  • teuteuina togalaau aina;
  • taupulepule i luma o le fale;
  • sone o le tamaoaiga;
  • sone malologa.
FanuaO elemeneNofoaga
LumaMoega fugalaau. Auala sima ma le auala tele lautele.Ulufale vaega i luma o le fale
Togalaau FaatoagaFencing: pa laupapa poʻo pa puipui. Togalaau ma fualaʻau ma laʻau fualaʻau.Tua o le fale
TamaoaigaO mea e faʻaaoga i le "Rustic": o faʻatagata e faia i laupapa, 'ele, o mea teuteu teuteu, mea taulima faia e limaI tuafale
Sone maloloO le faitotoʻa ma mimilo laʻau, o se gazebo, ulo ma ulo ma fugalaʻau, o se faatanoa vai.I tuafale

E vavaeʻese le sone mai le tasi i le isi i ni pa puipui, faʻaputuga fao poʻo ni togavine vao feʻai. E tusa ma le mamanu faʻatonuga, mutia, faʻapea foʻi ma pa puipui, e le tipiina. O se togalaʻau ma se togalaʻau fualaʻau, elemeni obligatory, i ai se teuteuga gaioiga. E faigofie lava ona fausiaina: o moega fualaʻau e teuteuina i fugalaʻau. E mafai ona avea ma marigolds, zinnias. Fuga umi o le a fiafia mata o tagata e ona.

    

Faatoʻaga

I le teuteuina o se togalaau, e sili ai le usitaʻi i nai tulafono faigofie:

  • minimalism ma ituaiga;
  • le iai o tamaʻi moega mama ma fualaʻau;
  • le manaʻoga o mafaufauga: i luga o moega togalaau taʻitasi, tautau faʻailoga ma le igoa o faʻatoʻaga, vaevae moega ma pa vine o loʻo tautau ai sioki omea, tuʻu ai se mea faʻamau i le vao.

O aso nei ua fai ma masani le faʻaaogaina o "fualaʻau fualaʻau-fugalaʻau". Uma fugalaʻau ma fualaʻau mafai ona ola i latou. Beets, aneto, kāloti, eseʻese ituaiga salati, kukama ma maukeni o le a foliga matagofie ia latou. E mafai ona faʻavaivaia se moega fugalaʻau ma daylily. I le auala, o latou putiputi ma fugalaʻau e faʻaaogaina foi mo kuka. O sea mea fefiloi o le a ofi totoʻa i totonu o le aotelega manatu.

E i ai le 3 mataupu faʻavae e fausia ai se atunuʻu togalaau:

  • Fealofani E avatua e le anoanoaʻi o fugalaʻau;
  • Malamalama faatamala. Leai ni palasitika faʻatusa poʻo ni mea gaosia e faʻaaogaina. E le tatau ona saʻo ala;
  • Teuteuga Taʻitasi atunuʻu na aumaia a latou lava atunuʻu tofo i le manatu. O uili teuteuina ma pa puipui na sau mai Amerika, o falegaosi saito mai Holani, le taavaletoso mai Lusia.

    

Laʻau teuteuina i se togalaau i tua

O le autu mafuaʻaga o se atunuʻu togalaau o le fausiaina o se togavao aafiaga. O le mea lea, naʻo mea masani e faʻaaogaina. Motley unpretentious fugalaau e totoina faataamilo: mallow, chrysanthemum, dicentra, irises, daylily, dahlias, violets, carnations. Taulaʻi i laʻau lanu pupula ma fugalaʻau fualaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se aufana teuteu foliga foliga lelei ma geraniums, cuffs. O rosa kulimi, clematis, honeysuckle e talafeagai mo le pa.

O le fugalaʻau faʻataʻitaʻi i le tuaoi fugalaʻau e le tatau ona toe faia. O le "seti" o laʻau totō e tatau ona tulaga ese. O le mea taua o mea uma e le tatau ona foliga vaʻaia lelei.

E mafai e pale ma 'au talimalo ona tatali sina paolo. E totō lemu fugalaʻau. Lenei o loʻo i ai le nofoaga mo sunflowers, mea teuteu sirio, ma oso. Mai vao, e sili atu le totoina viburnum, jasmine, rosehip, lilac, hydrangea, chokeberry. Barberry, raspberry, currant, gooseberry, blackberry e le gata e le solia ai le mataupu, ae o le a faʻafiafiaina oe i se manogi suamalie.

Oe manaʻomia le filifiliina o laʻau ma laʻau ina ia latou fuga i taimi eseese. O le vevesi o lanu o le a fiafia ai le mata i le tausaga atoa.

    

Teuteuga elemene

O le togalaau aina o le malo o mea. E le manaʻomia iinei Cupids, gnome ma punavai teuteu. Meafaigaluega faʻatoʻaga ma mea aoga e talafeagai mo teuteuga. Ole mea taua ile teuteuga a Amerika e aua le soona soona fai. A leai, o mea uma o le a foliga pepelo, ova ma faʻamatalaga. Tuʻu se nofoa malamalama i le faitotoʻa o le fale. Toto tovine taupou faataamilo i le maʻa laualuga. Fai se teuteuga lelei mai le fola. E mafai ona e totoina fugalaʻau i luga o le kata. A e faʻapipiʻi se apefai tuai i luga o se laʻau ma tuʻu aʻe i luga laʻau, o le a avea foʻi ma elemeni o teuteuga.

O paelo tuai, pakete, apa faʻasusu vaiinu e faʻaaoga e fai ai elemeni mamanu. O meaafale e faia e lima pe faʻatonuina mai tufuga a tagata. E mafai foi ona e faʻaaogaina elemeni masani: tagavai e pei o nofoa, o se ogalaau pei o se nofoa, o se laulau mai se laupapa. Fausia se uili tuai taʻavale i luga o le taualuga o lou fale e faʻatosina mai ai taaga. Faʻaaogaina foi o nofoa faalue, gagau uʻamea lafo faʻatuputeleina i laʻau, seevae tuai, ae le o fugalaʻau.

    

Faiga elemene

O le lotoā a le nuʻu o foliga ia o lē ana. E mafai ona e teuteuina i ni faʻatautau tautau ma fugalaʻau, 'ele ma otaota gaosi, mea faʻaalu uila, pa maualalo. I totonu o se tamaʻi vaega o le lotoa, o nofoa faʻafuaseʻi e tuʻu i nofoaga eseese: i le ogatotonu o le togalaau faʻatoʻaga, latalata i le togalaau aina, i le faitotoʻa. E le tatau ona tu matilatila le fale mai le tuʻufaʻatasiga lautele o sitaili. Leai se tafatafa poʻo se ipu malamalama. Latou te o lelei ma fale o le atunuʻu mai se fale ogalaau, o se faleoʻo. E mafai foi ona e faʻapipiʻia fale i maʻa poʻo piliki. Wicker ato ma fugalaʻau o loʻo faʻapipiʻi luga o faʻamalama ma veranda.

O le ata o le gazebo e tatau ona faigofie a mafai. E le faʻaaogaina le filo i le taimi na fausia ai. O latetice parapets e laina i vine. O nofoa i totonu o le gazebo e tuʻu iai. Faʻapea foi, le fausaga mafai ona fausia pepelo fasi poʻo elemeni elemeni.

E sili le ufiufi o le gazebo i le suauʻu nai lo varnish. Lenei o le a faia ia foliga sili atu masani.

    

Pa ma faitotoʻa

O le pa vai, o se pa faigofie e faia i laupapa, puipui faia i piliki tuai o le a avea o se pa fafo. Mo totonu - fugalaʻau laʻau ma vine, Vine, Birch Trunks, laupapa slats. O lo latou maualuga e le sili atu ma le tasi le mita. Tautau ulo omea i luga o le pa piki. Afai o le pa fausiaina o se uʻamea faʻamaonia, ona mai totonu o loʻo totoina i se pa. I le totoina o se tamai rosa, suamalie pi, taeao mamalu, kampsis, nasturtiums, oe mafai ona vaeluaina le tafaoga eria mai le fualaʻau moega.

Green fences e le gata i le sone o le fanua fanua, ae faʻapea foi ona lalafi mai fafo fafo fafo: o le potu malolo, o le taumafanafana umukuka, o le fale teuoloa ma e oʻo lava i se faletaavale. Mo moega togalaʻau, o le pa e faia i ogalaau eliina i le eleele, poʻo pa wattle. Teuteu le faitotoʻa laupapa i uʻamea ufiufi pe vaneina le pito i luga. E faʻamoemoe lava i le ituaiga pa. E taua le faʻasao o le paolo o aso anamua ma anamua.

Auala

O auala e faia i mea masani - laupapa, oneone, maamora faʻataʻitaʻiga, iliili. Latou te le oʻo lava, o le fola e faʻaseʻe. A tilotilo atu ia i latou, e foliga mai e tusa ma le 100 tausaga le matutua. Afai e te tuʻuina se tile, ona tatau lea ona tuʻimomomoina ua oso mai ai le vao. I tafatafa o auala o loʻo iai se tuaoi ola mai le fefiloi o lanu susulu. E mafai foi ona e faʻatutuina ni pakete laupapa poʻo ni vai faʻasusu i luga ia latou ma le mutia faʻafuaseʻi poʻo le perennial. Mo tamaiti, taʻalo i luga o na ala o le a avea ma se faigamalaga moni i totonu o se tala faʻasolopito.

O le avanoa i le va o vaega o auala ua totoina ma mutia mutia. Ua taʻua foi ole "Moorish lawn". Mo se atunuʻu togalaau, o se filifiliga filifiliga o auala ma fola laupapa. O le auala savali i luma e lautele ma saʻo. O fualaʻau aina e totoina itu uma. I le taimi o fugalaʻau, o le ala e avea atili faʻaleaganuʻu. E masani ona sui e le au mamanu ni cherry masani ma le lagona, ma sieri ma le vao tuitui.

Vai vai

Afai e tele fanua leai se tau i luga o le teritori o se atunuʻu fale, oe mafai ona fuafuaina se vaituloto. I le avea ai o se tamaoaiga filifiliga - fausiaina o se vaituloto mai se tuai alavai.

Ituaiga o faʻatanoa vai:

  • Punavai. Faigofie ae malosi fausiaina. Oe mafai ona faia oe lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu se faʻatanoa laupapa i lalo o le maupuʻepuʻe, laina ma maʻa eseese, ma aumai le paipa vai.
  • Pond. Mo sea faʻatoʻaga, le sili ona talafeagai filifiliga. E mafai ona e faʻaauupegaina se vaituloto e leai se vai - o se lua. A leai ni tupe, ona lava lea o le tanuina o se paelo laupapa poʻo se tapu tapu tuai i le nofoaga lata ane. Toto ma vao, lotus ma nimoni. Teuteu le teritori i le talafatai ma laʻau - sedge, fescue, miscanthus. O sea vaituloto o le a foliga ofoofogia.

Aua le faʻaseʻeina oe i le faʻaaogaina o maʻa. E tatau ona foliga masani i le siʻosiʻomaga. Afai e lautele le vaituloto, ona mafai lea ona tuʻu ifo i lalo le vaʻa poʻo ni moega opeopea i totonu o le vai. O se alalaupapa faia i ogalaau, lala mafiafia po o vaomatua birch vaomatua e talafeagai foi mo teuteuga.

    

Faaiuga

Musika a le atunuʻu e talafeagai mo le teuteuina o se avanoa, e le gata i le manor fale ma le lua eka o le fale fanua. Ona o lona faigofie, e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai fale togafiti i le lalolagi atoa. Lenei vaifofo fofo o se sili filifiliga mo tagata foafoa. E tofu lava le atunuʻu ma lona lava atunuʻu uiga: manino ma saʻo laina mai Peretania, Farani malamalama ma galo mai lavender fugalaʻau, lea na tupu i le Provence sitaili, Siamani pragmatism.

O le mamanuina o se atunuʻu fale poʻo le taumafanafana fale e le manaʻomia faʻapitoa tupe teu faʻafaigaluega. E mafua ona o le mea moni o mea teuteu ma meaafale e faia e lima. O se auala sogasoga faʻatagaina oe e faia lou oe fale ma togalaau eria e pei ona vaʻaia e le e ona. Aua le fefe e faʻataʻitaʻi. Faʻafefiloi flora ola ma vao. O le iloa le uiga o le faʻavasega i le ata, o le a tumu le nuʻu i le matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: هات ايدك حبيبي دبكات سوريه 2002 حصريا (Mae 2024).