Fuafua umukuka ma le pa fata - 80 ata ata

Pin
Send
Share
Send

O le vaega o le umukuka e tele sona sao i olaga o tagata. E faʻaalu e le aiga le taimi i le mafanafana ma le mafanafana o le umukuka i taeao o taeao, aiga i le afiafi poʻo taumafataga o le vaiaso. O le agavaʻa o lenei nofoaga faʻapitoa e taua ai le ata o totonu o le umukuka. Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia uma avanoa mafai mo le popolega o kuka, tuʻufaʻatasiga taumafataga, vave meaai mama ma umi faʻatasiga? O se tasi o tali i lenei fesili o le mamanuina o se umukuka ma le pa counter.

O le fausiaina o se umukuka totonu aofia ai le foiaina o faʻafitauli aoga o le faʻavasegaina avanoa ma matagofie galuega. O le mea lea, i totonu o totonu o umukuka faʻaonapo nei, o le faʻaaogaina o le pa counter ua avea ma mea taatele. O le pa fata faʻatagaina oe e faʻafaigofie ona faʻavasega le avanoa ma aumai se felanulanuaʻi o le mimilo matagofie i le siosiomaga o lou fale.

Talafaʻasolopito o le lomiga

I Peretania, o meaafale mo le teuina o le 'ava malosi na taʻua o pa mo le tele o seneturi. I le uiga tutusa, o le upu "pa" o loʻo faʻaaogaina i aso nei. I fale inupia, na feinu ai tagata o le palealii a Peretania, sa i ai lava se meaai mama i luga o atigipusa, lea sa fai ma nofoaga e teu ai fagupia manaʻomia.

Ae, e tusa ai ma le autu faʻamatalaga, e talitonuina o faleʻaiga tautua i le Iunaite Setete i le 18 seneturi sa fesoasoani i le tulaʻi mai o le pa fata. I totonu o saloon o le Cowboy West, o le pa ua vaeluaina le 'auʻaunaga mo tagata vevela Irish ma le' auʻaunaga. I tulaga o feteʻenaʻiga ma le faʻaaogaina o le malosi o le "finauga", o le pa na avea o se puipuiga lelei mo le tagata faʻatau oloa ma le maaleale tioata.

O na taimi ua leva ona liua i se talafatu, lea cinematography faʻafailele faʻaeteete i le itu i Sisifo. Ae o mataupu faʻavae o le faʻafaigofieina ma faʻagaioiga o le faʻaaogaina o le pa counter i faleoloa o loʻo faʻaaoga pea i falefaigaluega lautele. I aso nei, o lenei mamanu ua avea ma masani ona avea ma vaega o totonu i totonu o fale e nonofo ai.

Faʻailogaina o le umukuka avanoa o se aoga mea e manaʻomia

Faʻatulagaina o se potu e faʻataunuʻuina ina ia mafai ai ona vaevaeina i ni vaega taua o le fale e mafai ona faʻaoga. Mo lenei, tagata taʻitoʻatasi o loʻo faʻamamafaina ma eseese mea, eseesega lanu, meaafale ma moli. O le mea lea, o le avanoa lautele avanoa o potu e mafai ona tuʻufaʻatasia lelei le potu malolo ma le umukuka.

O le pa fata e tuueseese ai nofoaga mo le kukaina ma le teuina o mea umukuka mai le nofoaga saunia e mafai ona e nofo ai i le laulau 'ai, filemu ave meaai ma talatalanoa ma aiga ma uo. Manatua o lenei auala faʻatagaina oe e tausia le tumama tatau mo le umukuka.

A zoning se umukuka, e taua le faʻaaoga eseese o fola i vaega functionally vaevaeina. I le itu e saunia ai meaʻai, e masani ona faʻaleagaina le foloa. E sili atu le talafeagai iinei e faʻaaoga fola laupapa mo le foloa teuteuga. O le itu o loʻo 'aʻai ai meaʻai o le a foliga sili atu le mafanafana ma le faʻamalamalamaga tuʻufaʻatasia poʻo le poletito.

Fautuaga! A faʻapipiʻi lau umukuka i le pa fata, faʻaaoga moli uila. Faʻailoa ma faʻailoaina vaega i le tali atu i le manaʻoga mo susulu malamalama poʻo le sili atu diffuse malamalama. Faʻapipiʻi moli moli uila poʻo se moli moli ma se moli faʻamalamalama i luga ae o le tulaga o galuega.

O se mea taugata poʻo se mea talafeagai?

Talu ai nei na aliali mai ai le pa o se elemeni o totonu o le umukuka. I se tasi taimi, o se umukuka fausaga na faʻailogaina se faʻailoga o le tamaoaiga, manuia tautupe, tamaoaiga. Laititi lava le taimi na alu. I le tele o umukuka o le pa counter o loʻo faʻaaogaina o se aulelei ma aoga ituaiga o meaafale. Faʻafetai i le tele o ituaiga, meafaitino, o le atinaʻe faʻavae o tulaga masani ma fofo taʻitasi mamanu, o le filifiliga o le umukuka totonu ma se pa ua avea ma taugofie fofo mo soʻo se tofo ma paketi.

O lona faʻaaogaina e fesoasoani e foʻia ai le tele o faʻatino faʻafitauli pe a faʻavasega le avanoa. O le tali i lenei mataupu e foliga mai e matua taua i se vaega laitiiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e maua e le au mamanu ni mea ofoofogia e ala i le tuʻufaʻatasia o se tamaʻi potu e fai ai le umukuka ma seisi potu I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le pa counter e mafai ona faʻafaigofieina ma tuʻufaʻatasia vaega o eseese configurations. Lenei faia umukuka faʻaaoga se manaʻoga.

Maualuga maualuga

O le fesili maualuga maualuga e taʻu mai ai ni tali talafeagai se lua.

O le pa fata ua faʻapipiʻi i le tulaga o le umukuka countertop. Lenei metotia faʻatagaina oe e matua faʻaopopo se galuega luga mo kuka ma 'ai.

Ina ia fuafua le maualuga i lenei tulaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le maualuga o foliga, le mafiafia o le countertop, le faʻavae, le faʻavae. Mafaufauga o le tulaga o gaosia o masani umukuka meaafale manaʻomia le averesi maualuga o tabletops o 88-91 cm, tusa o lenei maualuga tatau ona taialaina e pe a filifilia le maualuga maualuga o le pa i totonu o le umukuka totonu.

Fautuaga! O lenei mamanu e sili ona talafeagai o se 'aiga' ai. Faʻaaoga se fata pa talafeagai-lautele pei o se 'aiga' ai i se tamai umukuka mo se aiga laiti. Lenei o le a faia le umukuka avanoa sili atu ergonomic.

O le pa fata, faʻapipiʻi ese mai le umukuka iunite, ei ai se tutoatasi galuega tauave. I lenei tulaga, ua avea ma vaega o le tofoina fofo ma ua filifilia taʻitasi taʻitasi tusa ma le tuputupu aʻe ma manaʻoga o tagata faʻaaoga umukuka.

Lautele lautele

Fuafuaina le sili lautele lautele o se taua tele foi pe a faʻapipiʻi le fausaga. O tulaga faʻatulagaina manaʻomia se worktop lautele o le sili atu 30 cm ina ia tioata ma meainu, masani mo lenei ituaiga o meaafale, mafai ona tuu i luga o lona fogafale. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o galuega o le pa counter, e manaʻomia le faʻateleina o le lautele o lana countertop. Ina ia mafai ona faʻaaoga atoatoa le vaega o le pa counter e avea o se nofoaga galue mo kuka poʻo se laulau 'ai, o le lautele o le countertop i lenei tulaga e tatau ona le itiiti ifo ma le 50 cm pe sili atu.

I leisi itu, o le lautele o le pa countertop, o le tele o avanoa e alu i luga. I le eria o se tamaʻi umukuka, o lenei mea e mafai ona maua ai le mea moni o lenei ituaiga ma multifunctional ituaiga o meaafale o le a faʻaletonu luga atoa le umukuka, ma faʻaititia ai itu lelei uma o lona faʻaaoga i le toeititi leai. Ina ia mafai ona puipuia se faʻaiuga, e tatau ona oʻo atu i poloketi taʻitasi e tuʻufaʻatasia le talafeagai ma foliga faʻaaloalo.

Faiga masani

Tala masani e le mafaafitia i latou uma faʻaalia. O le peti i le masani faiga o se priori faamaoniga o sili lelei tofo ma aoga auala.

O le counter bar counter e tai tutusa ma ana "tupuga" na "tautua" i faleoloa, pa, faleʻaiga. E tusa ai ma le tu mautu agaifanua, o le maualuga o le masani pa fata o 110-120 cm.Faʻamau maualuga pa poʻo nofoa e manaʻomia, o isi taimi pa semi-nofoa ma maualuga vae. O le faʻaaogaina o se ituaiga sitaili e faʻamalosia ai oe e te vaʻaia lelei faʻamatalaga talafeagai ma auiliiliga o auiliiliga. Aneti faʻasologa fauina laupapa 'ava malosi, iila iila, tautaliga tioata o le a faʻaopoopoina le siʻosiʻomaga o le pa tuai.

O le laulau pa faʻataʻitaʻi e faia i mea sili ona lelei mea masani. Ae maise lava i ia poloketi, laupapa masani e taua tele. O mea e faʻataʻitaʻi i le "aso anamua" luga e aoga foi.

Lua-tulaga

Le fata pa lua-tulaga, i lona mamanu, o loʻo pito i luga ma lalo panels. O le pito i luga vaega ua fuafuaina e faʻaaogaina o se 'aiga' ai ma meainu. O le vaega pito i lalo e faʻaaoga mo le kukaina o meaai, meaai mama, palu faatasi o kokota. Faʻatusa i le masani lomiga, mo se mafanafana faʻafiafiaga i tua o le lua-tulaga fata, meaafale mo nofo i luga o vae umi (pa nofoa, nofoa, nofoa lima) o loʻo faʻaaogaina.

E matua faʻafaigofieina le faʻaogaina o sea ituaiga mamanu mo se aiga tele ma tamaiti laiti. I lenei tulaga, ua avea ma se faʻafaigofieina faʻapitoa e kuka ma fafaga se pisapisao kamupani kamupani, toetoe lava a aunoa ma le tuua se tasi nofoaga. Tina e iloa le mea e faʻapea e fafagaina a latou fanau le mapu ma faʻamama a maeʻa latou e mautinoa le talisapaia o lenei faigofie.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o laʻasaga e lua o le tasi pa counter nofoia le faalua lautele. Faatasi ai ma sina laititi, o le lautele o sea mamanu o le a le sili atu ma le 60 cm. Mo tamai umukuka, o sea fofo atonu e sili atu ona faigata.

Mai tioata

O le fagu pa tioata e mafai ona ofi i totonu o le umukuka. Glass o se worktop o se sili lelei mea mo le tausia o le tumama ona o lona density ma lamolemole.

Mo le gaosia o se tioata pa fata, masani laupepa tioata ma le mafiafia o 10 mm pe sili atu e talafeagai lelei. O le mafiafia o le ipu malamalama, o le sili atu le malosi o le oloa.

E le gata i lea, mo le gaosiaina o fualaʻau, e faʻaaoga ai tioata faʻamalama - triplex. O se malosi, anagata mea e oʻo atu i le 30 mm mafiafia. O tekonolosi o loʻo iai nei e mafai ai ona tuʻuina teuteuga teuteuina ma faʻataʻitaʻi, teuteuga, ie i le va o ona faaputuga. Lenei saunia lelei tele teuteuga avanoa mo le faʻaaogaina o lenei mea.

O le countertops mafiafia tioata o le pa counters foliga manaia, ae o le tele tele o lenei mea manaʻomia se mautu faʻavae e saʻo tufatufaina lona mamafa. Ina ia aloese mai le faʻaleagaina ma taʻetaʻei, pe a faapipii counters pa ma se tioata luga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi tagata faʻapitoa latou te iloa faʻapipiʻi ia fausaga.

Fata laiti

Afai o le umukuka eria e matua faʻatapulaʻaina, ona faigata tele lea ona faʻatulaga se atoa fagu pa i na tulaga. Leai se faafitauli! O se tamaʻi-vaega o le a fetaui lelei i totonu o le mamanu o sea umukuka.

Ua lava le tuʻuina o se laufanua fata umi i autafa o le puipui ina ia mafai ai ona feinu faʻamalosi i le taeao espresso pe faʻatulaga ni faʻafiafiaga malu i afiafi a o matamata i lau TV e te fiafia iai.

Ina ia sefe le avanoa, o le gaugau-mai laʻititi-fata mafai ona faʻapipiʻi i le puipui, faʻalauteleina pe a manaʻomia. O le isi fofo e faʻamautinoa ai le faʻaaogaina o avanoa i totonu o le umukuka o le counter-out bar counter. A e manaʻomia e faʻateleina le laualuga o galuega, e na ona seʻe mai i fafo o le tino. A leai se mea e manaʻomia, e alu i totonu, faʻasaʻoloto avanoa.

O le maualuga o le laulau laʻititi e fesuisuiaʻi pe a manaʻomia mai le 80-90 cm i le maualuga masani o 110-120 cm.Lalo o lona fola, nofoa umukuka ma nofoa e mafai ona faʻatulagaina faʻapipiʻi mo le teuina ina ia aua neʻi faʻapipiʻiina se tamaʻi potu.

Tuufaatasi ma le windowsill

O leisi auala e faʻateleina ai mea faigaluega i luga o le umukuka o le tuʻufaʻatasia o faʻamalama ma le pa fata. O le ponesi o lenei tali o le agavaʻa e kuka ma faʻaalu taimi i autafa o le faʻamalama. O le mea lea, o le ao masani e faʻaaogaina, e mafai ai ona faʻafiafiaina le vaʻai mai le faʻamalama i taimi o kuka ma faʻatasiga.

Mo se maeʻa maeʻaeʻa, o nisi taimi e manaʻomia e faʻateleina pe tuʻu lalo le faʻavae o le faʻamalama sill. Ina ia aloese mai na popolega, e sili ona lelei le fuafuaina lenei mamanu i le taimi o le umukuka tisaini ma toefaaleleia vaega. O le vaega o le pa fata ma le faʻamalama sill o loʻo ufiufi i le tasi laulau. O le lautele o le faʻamalama sill faʻatagaina oe e fuafua nofoaga 'ai mo 2-3 tagata.

O le le faʻamanuiaina o lenei tali e aofia ai le faʻateleina o le aʻafia o le faʻaleagaina o vaega malifa ma faʻamalama. Faʻaleagaina o le vevela faʻaliliuga mafai pe a fai o le faʻavevela maa o loʻo tu i lalo o le faʻamalama, ae o lenei faʻafitauli e mafai ona foia. Mo lenei, tasi pe lua pu e tipiina i le laulau, lea e mafai ona tapunia ma ea ea faʻaputuga.

Nofoaga umukuka ma le laulau faʻatupe - "motu"

O le umukuka "motu" o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o ergonomics umukuka. O le maoaʻe o le faʻaaogaina o lenei mamanu e saunia e ala i le tuʻufaʻatasia o mea e teu ai mea faigaluega mo umukuka ma oloa ma nofoaga faigaluega tetele. Peitaʻi, e tatau ona maitauina o le tuʻuina o se laʻititi ae faʻaaoga atoatoa "motu" i le ogatotonu o le umukuka manaʻomia se laʻititi maualalo o le 12 sq.m. ma sili atu.

O le "motu" pa faʻatau e sili atu ona puʻupuʻu. E maua ai le tele o filifiliga mo feaveaʻi ofi i totonu o se tamai umukuka. O le mea lea, i tamai umukuka, o se mamanu ma le chrome paipa ma se tamai fata luga e masani ona faʻaaogaina.

Afai o le umukuka eria faʻatagaina oe e faʻapipiʻi se atoa-lua lua-tulaga "motu" fausaga, lea o lenei tatalaina le avanoa e aveina le tapu ma hob i le pito i lalo vaega.

O mea faʻaonapo nei e mafai ai ona gaosia tulaga faʻavae ma faʻamaʻa o soʻo se ituaiga: lapoʻa, sikuea, faʻapaʻu pa uʻamea, e aofia ai le tasi pe sili atu tulaga.

Tulimanu umukuka ma le pa

Faʻaaogaina se tulimanu umukuka iunite faʻatagaina oe e faʻaaoga le umukuka eria i le maualuga. O le tuʻuina o meaafale umukuka i autafa o puipui e faʻasaʻolotoina le avanoa o le vaega autu o le potu. Lenei mamanu sili atu nai lo aveʻesea le le lava o le galulue avanoa. Peitai, afai o le umukuka eria e laʻititi, o le pa counter e mafai ona faʻatinoina lelei le matafaioi o le laulau 'ai ma avea o se elemeni o le sitaili i le aotelega o faʻaaliga o le umukuka teuteuga.

A tuʻufaʻatasia le fata ma se tulimanu seti tu i autafa o puipui o le umukuka, e fautuaina e tuʻu faʻatasia i le laina autu o meaafale e faʻataʻitaʻi le faʻatulagaina ma le mataitusi "P". Lenei metotia optically faʻalauteleina le umukuka avanoa, streamlines le avanoa, tuua le ogatotonu o le potu le pisia.

O le mamanu o le fata i le faiga lava e tasi pei o le umukuka seti o le a faia ai se tasi seti o umukuka meaafale. Luga i luga o le tusitusiga, o le sili atu lapoʻa tuʻuina mai i le tulaga o le faʻaaogaina o le pa fata o se faʻaopopoina o le umukuka seti.

Aoteleina o faʻamatalaga

Ituaiga o pa faʻatonuMaualuga, cmLautele, cmTalosaga
Masani110-12030-50Meaʻai mama, meaʻai vave, vai inu
Tuufaatasi

Ma se seti umukuka

≈90mai le 50Kuka, 'aiga' ai, meaai mama, ma isi feau i le fale (pei o le faʻaaogaina o se komepiuta feaveaʻi)
Lua-tulaga≈90 — 120mai le 60Mea inu ma meaʻai mama (vaega maualuga).

Faʻaaoga o se isi laulau (lalo tulaga).

Fautuaina aemaise mo aiga toatele ma tamaiti laiti.

Iti fatamai le ≈90 i le 120≈30Faʻaaoga i tamaʻi umukuka.

Meaʻai mama, vai inu, vaega ole vaega kuka.

Laulau 'ai mo 1-2 tagata.

Gagau pe toso-i fafo filifiliga.

Pa fata faʻatasi ma le windowsill≈90Faamalama lautele sill + mai le 30 cmFaʻaaoga i tamaʻi umukuka.

Meaʻai mama, vai inu, vaega ole vaega kuka.

Laulau 'ai mo 1-2 tagata

Bar counter - "motu"mai le ≈90 i le 120Faʻamoemoeina i foligaFaʻaaogaina i tamaʻi umukuka i le pito laʻititi, fautuaina mo le faʻapipiʻi i umukuka mai le 12 sq.m.

Meaʻai sauniuni, laulau 'ai, meaʻai mama, vai inu.

Mea e fai ai

A o faia se pa, oe mafai ona faʻaaogaina le tele o mea i luga o le po nei fausiaina mea mea maketi. O le tuʻufaʻatasia o mafaufauga, atamai ma agavaʻa agavaʻa o le a fausiaina ai uluaʻi, tulaga ese mamanu. O le autu mataupu faʻavae mo le filifiliaina o mea mo le gaosiaina o le pa counter e tatau ona avea ma vave o le faʻaaogaina o se mea taua i le tulaga o se lautele sitaili fofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fata faia i fafie o le a ofi atoatoa i totonu o totonu o le sitaili o le "loft", "country" poʻo le "Provence", ma o le a foliga vaʻaia i se tioata-metala "maualuga-tekonolosi".

Lisi o mea e fai ai faʻamatalaga faʻaonapo nei:

  • laupapa masani;
  • o se maʻa masani;
  • taimane pepelo;
  • Chipboard (laminated), MDF;
  • ipu malamalama.

I le fausiaina o le faavae o le pa fata o loʻo faʻaaogaina:

  • paipa chrome-plated - o se masani, masani faʻaaoga faʻavae;
  • MDF, laupapa faʻasipiʻi;
  • faamamago;
  • laupapa masani;
  • o le pito i lalo o le puipui, faʻapitoa tuua i le taimi o le toefausiaina o nofoaga.

I ou lava lima

O le gaioiga o le fausiaina o lenei ituaiga meaafale ma ou lava lima e faigofie ma malie. Faatasi ai ma sina tamaʻi manaʻoga, tomai ma mafaufauga, o lau umukuka o le a faʻafouina faʻalelei. O se latalata algorithm mo le gaosiaina o se eseʻese faʻaaogaina le chrome paipa:

  • Filifili mea o le countertop Oti ese le foliga o le countertop i se jigsaw. Faʻamama pito o pito ma faʻamau i se mea faʻapipiʻi faapitoa.
  • Vili se pu i luga o le galuega e faʻaaoga ai se lapisi viliina faʻatatau e tusa ma le chrome-plated paipa lautele tusa ai ma le poloketi.
  • Tufa le paipa chrome-plated i totonu o le laulau, faʻamau i faʻamau.
  • Faʻafetaui le soʻoga i le va o le paipa ma le mea faigaluega ma flanges. Faʻamautu le laupapa i se puipui.

Fautuaga! A faia se pa fata i ou lava lima, faʻaaoga se ofu-teteʻe mea mo le countertop e le fefe i le susu ma maualuga vevela. Oe mafai ona faʻatau saunia-faia countertops i faleʻoloa. Aua neʻi galo e uiga i vaitau faʻatau, o lenei o le a matua faʻaititia ai le tau o le faʻatauina o vaega, mauaina o se iʻuga lelei mo lau poloketi poloketi.

Ma mulimuli ane ...

Ina ua maeʻa talanoa e uiga i pa pia ma latou faʻaaogaina i totonu o le umukuka totonu, iʻu lava, o ni nai fesoasoani e ono ono maua pe a faapipii se pa i le umukuka.

Fitu fua - fua tasi

E manaʻomia le iloilo totoʻa o le nofoaga e faʻatulaga ai le laulau faʻatonu. Ae e te leʻi okaina mai le kamupani gaosi poʻo oe lava, e tatau ona e fuaina ma le faʻaeteete le avanoa, saunia mo le saolotoga e feoaʻi ai mo le kukaina ma se nofoaga lelei mo tagata uma o le aiga i le laulau 'ai.

E le mafai ona e mauaina gofie iʻa mai le vaituloto

I le faia ai o le filifiliga e faia lau oe pa fata, faʻafesoʻotaʻi i se maeʻa suʻesuʻega o le poloketi, faʻaalu se taimi e suʻe ai talafeagai talafeagai, mea faʻaaoga, countertops, mea ma isi mea talafeagai mo le gaosiaina o mea. Faʻatasi ai ma se filifiliga agavaʻa o mea sili ona lelei faʻaaoga, lea e foliga mai o se lelei fofo fofo, o le pa counter i le umukuka o le a avea ma mitamita o le mago.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tarakihi (Iuli 2024).