Pusa i totonu o le ogaumu

Pin
Send
Share
Send

E ui lava o kesi masani ma ogaumu faʻa-eletise o loʻo manaʻomia pea, e faʻasolosolo lava ona leiloa o latou tulaga, ma maua ai le taʻutaʻua i meafaigaluega i totonu. E i ai i tagata e ona le avanoa e fuafua tatau ai a latou avanoa faigaluega. E mafai ona latou faʻatulagaina eseese elemeni, tuʻu le mea i totonu o le falefaigaluega, filifili se kapeneta matagofie mo le ogaumu i totonu, lea e faʻafaigofie ai le faiga o kuka ma faʻaaogaina le umukuka i totonu.

Lelei ma le lelei

E fai lava si faigata ona faʻatulaga lelei le avanoa ole umukuka, ae maise pe a oʻo i tamaʻi potu e tele ai faʻafitauli ile tulaga o mea faigaluega a le aiga. Filifilia o le faʻavae o le faʻatulagaina o se umukuka, e manaʻomia le fuaina mea lelei ma mea le lelei o ituaiga eseese o meaafale ma masini eletise, e mafaufau ai i ni polokalame talafeagai mo latou nofoaga. O lenei faʻamatalaga e faʻatatau foi i masini kuka o loʻo i luga o le maketi i le tulaga o:

  • laupapa masani saoloto;
  • ogaumu faʻalagolago ma faʻavaʻa, e fesoʻotaʻi i uaea ma le tasi faʻatonutonu;
  • tutoatasi fausaga e mafai ona faapipii eseese mai le tasi i le isi.

O se ogaumu masani, e ui lava e taugofie le faʻasologa o le maualuga, ae e le ofi faʻatasi i totonu o le umukuka i totonu, e le masani ona tuʻufaʻatasia ma se meafale seti. Faʻalagolago filifiliga filifiliga faʻafitauli vaega o le mataupu o aesthetics, talu ai o le ogaumu o lo oi totonu o le kapeneta, ae i ai a latou metotia o faʻapipiʻi tutusa ma le muamua analogue - o le hob o loʻo tu i luga atu o le ogaumu. O mafuaʻaga ia ua faʻateleina ai ona filifili tagata faʻatau mo ni faʻataʻitaʻiga tutoatasi o loʻo i ai mea lelei nei:

  • Le agavaʻa e siʻi maualuga ai le masini. E mafai ona tuʻu le masini i se tulaga e le manaʻomia ai le piʻo pe faʻapipiʻi i luma ona luma.
  • E mafai ona tufatufa atu elemeni i sone eseese, e faʻaaoga ai vaega taʻitasi.
  • Faʻatasi ai ma le tuʻu eseʻesega faʻatulagaina o fausaga, e leai se faʻaletonu vevela. A vela se mea i le ogaumu o se ogaumu masani, e le malie tele pe a iai.
  • O se tasi o masini tuʻu naʻo ia e faigofie ona sui, ma i le tulaga o le malepe, e leai se manaʻoga e faia le atoa fausaga mo le toe faʻaleleia: afai e leai se kapeneta le tumau, oe mafai ona kuka i luga o le hob.

O le vaega faʻatonutonu e tatau ona i ai pe i lalo ifo o mata. Afai e maualuga le iunite, lona uiga o lona faʻaaogaina o le a avea ma sefe.

  • Mo iunite fausiaina, o le atigipusa lava ia e taua tele lona taua. E mafai ona avea ma vaega o se meaafale seti, sapalaiina ma mea faigaluega a le fale, pe gaosia eseese. Faʻatasi ai ma le sili aoga o lenei fausaga elemeni o:
  • Aoga. O le kapeneta mafai ona faʻaaogaina o se teuina polokalama mo aitema eseese.
  • Uiga faʻalelei O le atigipusa nanaina mea faigaluega, ma ua mamanuina i le faiga lava e tasi e pei o isi meaafale, e faʻaopoopoina totonu o le potu.
  • Leai ni va. E masani ona i ai se va i le va o le ogaumu ma lata ane o kapoti, fasi meaafale, e paʻu'ū i ai taimi uma gaʻo, susu, ma meaʻai.
  • Sefe avanoa aoga. E pei ona taʻua, o le ogaumu e mafai ona tuʻu i soʻo se mea i le umukuka.

O le le lelei tele o fausia-iunite o latou taugata tele, faʻamafanafanaga e taugata. E fai lava si faigata ona faatino galuega i le faapipiiina o elemeni i meaafale modules. O le gaioiga o le toe faʻafouina o meaafale i le umukuka e atili ai ona faigata. Afai o le faʻapipiʻiina i le kapeneta sa faʻatinoina i le gaosiga, ona i ai i le tulaga o le malepe o le masini, e le mafai i taimi uma ona faʻaleaogaina le fausaga e aunoa ma le faʻaleagaina.

Eseese o kapoti ogaumu

O mea e faʻaaoga i totonu e talafeagai mo soʻo se vaega o le umukuka. Peitai, o le tele o le umukuka aafia ai le filifiliga o meaafale mo mea faigaluega a le fale. Tusa lava poʻo le a le ituaiga o headset, uma atigipusa, faʻalagolago i le faʻatulagaina nofoaga, mafai ona i ai se eseʻese foliga: masani (faatafafā), angular (tafatolu, trapezoidal).

E i ai lua autu ituaiga o meaafale modules mo freestanding ogaumu: fola kapoti, pusa-ato. O le filifiliga muamua e sili ona taatele. I lenei tulaga, o le ogaumu o loʻo tu i lalo o le hob. O le faʻataʻitaʻiga lona lua e sili atu ona talafeagai e faʻaaoga ai, e faʻatagaina ai oe ona tuʻu le vaega i soo se mea.

Maʻa maa

O le laulau i autafa o le moega ua mafai ai ona faʻatuina le ogaumu i ni auala se tele. Tele tagata e mananaʻo ile vaʻaiga masani, latou te tuʻuina le iunite i lalo ole laulau i luga ole laulau. Lenei mamanu faʻatagaina se masani kuka eria e fausiaina, pei lava o se freestanding kuka. O lenei filifiliga e sili ona talafeagai mo se umukuka puʻupuʻu, lea e utiuti ai galuega o luga.

O le atigipusa faʻapipiʻi i lalo o le laulau pito i luga mafai ona i ai se drawer tu uma i lalo ma luga o le iunite. O le mamao mai le foloa, lea e mafai ona tu ai le ogaumu, e le tatau ona sili atu i le 20 cm. O lenei faʻamatalaga e le faʻatatau i pusa umi, lea e masani ona faʻapipiʻi luga o le pito o le umukuka. E mafai ona i ai ni a latou faitotoʻa, niu, ni fata e mafai ona teu ai mea eseese ma faʻapipiʻiina.

Faʻatasi ai ma le sili aoga o le faʻaaogaina o autafa moega o mea nei:

  • Sefe avanoa avanoa.
  • Faigofie auala i tekonolosi.
  • Le agavaʻa e faʻatulaga totonu totonu i se masani, vaʻaia, atunuʻu sitaili. Ae ui i lea, e faʻamoemoe lava i le ata o le atigipusa lava ia.
  • Le iai o drawers e mafai ai ona e teuina mea eseʻese.
  • A i ai le ogaumu i lalo o le hob, ua faia se faʻatusa o se ogaumu masani.

Le lelei:

  • Nofoaga maualalo E le faigofie le faaaoga o le ogaumu; a o kuka, o le a tatau ona e squat pea ma punou i luga.
  • E faigata ona fufulu.
  • E i ai le avanoa o le faʻaeletise faʻatonutonu le faʻamalieina ona o le faʻalavelave vai ulufale.

Pusa penitala

O le tali sili lea ona lelei, ae naʻo mo umukuka lautele ma faʻalo maualuga. I se penitala penitala, o le ogaumu mafai ona tu i luga o se tasi o fata, pe i totonu o se faʻapitoa faʻaauupegaina niche. O le iunite mafai ona faʻapipiʻi i se talafeagai talafeagai, lea e faʻafaigofie ai le kuka. Ae peitaʻi, ina ia faʻaaoga ma le saogalemu le metotia, o lona pito i luga e le tatau ona i luga atu o le mata.

Ogaoga e mamafa tele, o lea pe a filifilia ni meaafale, e tatau ona mataʻituina faapitoa i lona malosi. O le fata o le a tuu ai le masini e tatau ona faʻamalosia; e mafai foi ona faʻamalosia faʻamalosia i uʻamea poʻo fasi laupapa, tuʻuina mai i lalo. Mo se sili faʻatuatuaina faʻaaogaina o meaafale module, e tatau ona faʻamau i le puipui.

I se faʻaopopoga i le ogaumu, e mafai ona tuʻuina se masini fufulu ipu ma se microwave i se penitala. O potu ma fata e leai se tau e mafai ona faʻaaogaina e teu ai umukuka eseese, meaʻai, vailaʻau, ma isi. O le penitala tulaga o se lautele fetuutuunai mamanu ei ai mea lelei nei:

  • faʻatagaina oe e tuʻu le ogaumu ile maualuga maualuga;
  • faia lelei kuka;
  • faʻafaigofie le faʻamamaina;
  • tekonolosi avea ma faigofie ona ofi atu i tamaiti laiti;
  • aumaia le potu se aulelei foliga.

Faʻatasi ai ma mea le lelei o:

  • le manaʻoga mo le faʻatau, gaosia o faʻamalosia fausaga, latou faʻatuatuaina faʻamau;
  • meaafale e le mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se tamai umukuka.

Ituaiga Kapeneta

O le tele o le kapeneta faʻalagolago tonu i le tapulaʻa o le ogaumu fausia i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le lautele mafai ona eseese mai 45 i le 100 cm, o le maualuga - mai 40 i le 100 cm, le loloto - mai 50 i le 65 cm. Ina ia sao fuafua le fua o le meaafale module, oe tatau ona amanaʻia lona ituaiga (curbstone, cabinet-case), le iai o isi drawers, fata, puleʻaga i totonu, faʻapipiʻi auala, faʻapea foi avanoa avanoa i le umukuka.

O le maualuga o le penitala tulaga e mafai ona fesuiaʻi i le va 160-220 cm, ae afai e te manao ai, oe mafai ona okaina tu masani meaafale i luga o le faʻalo. A o fuafuaina le sili atu lapoʻa, e tatau ona amanaʻia sea faʻatulagaina e pei o le taʻamilosaga a le ea. E tatau ona i ai se avanoa i le va o autafa puipui o le ogaumu ma panels o le kapoti lava ia, a itiiti mai 2 cm i itu taʻitasi, ma le mamao i le puipui i tua e tatau ona sili atu i le 4 cm.

Fua masani ogaumu

O fua o ogaumu o se tasi o faʻavae taua e faʻalogo i ai tagata faʻatau. O lenei faʻailoga fuafuaina le gata i le filifiliga o le talafeagai kapeneta, ae faʻapea foi totonu totonu o le potu atoa atoa. I luga o le maketi e mafai ona e mauaina ni vaapiapi ma lautele, faʻataʻitaʻi ma puʻupuʻu faʻataʻitaʻiga, o ia mea taʻitasi e i ai lona lava tele, lea, i le isi itu, faʻamoemoe i le gaosiina o masini.

O le lautele lautele lelei mo masani ma puʻupuʻu faʻataʻitaʻiga o 60 cm, e ui o lenei parakalafa ono fesuisuiaʻi mai le ituaiga i le ituaiga, masani lava e laʻititi i ni nai mm. Iunite o le lautele tulaga le lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, 56 cm, e matua laititi lava i le faʻatau atu. Mo vaapiapi faʻataʻitaʻiga, o lenei fuainumera e 40-50 cm, mo lautele - e oʻo atu i le 90 cm. O le lautele o le ogaumu, o le vave tele o kuka kuka i totonu.

O le loloto o le tele o ituaiga ogaumu e afua mai i le 50 i le 60 cm. O le lautele lautele o le 60 cm. O itu o iunite e le masani ai e eseese i le va o le 33-50 cm, e iai foi isi maualuga atu, e oʻo atu i le 70, ma e oʻo foi i le 90 cm. Ona o lenei ituaiga, filifili mea talafeagai talafeagai o le a le faigata. O le filifiliga o le a faʻamoemoeina i le tagata lava ia e fiafia i ai le tagata faʻatau, o le mauaina o avanoa avanoa i le umukuka.

Tulaga manaʻomia mo mea ma a latou uiga

O le lelei o mea mai le mea na fai ai le kapeneta e taua tele. E tatau lava ona faʻamalieina nisi manaʻoga. Naʻo se atigipusa malosi o le a tatalia le tele o mea faigaluega, o lea e le tatau ona faʻaputuputuina mai vaega maaleale. A filifilia se mea ma ona teuteuga ufiufi, faʻapitoa faʻapitoa e tatau ona totogia i ona uiga. Pe a vevela, e le tatau i le kapeneta ona lafoa ni vailaʻau oona.

Laʻau masani

O se umu kapeneta faia mai masani laau mea e seasea faʻaaogaina. E mafua ona o le taugata o galuega ma le leai o se aoga. O se kapeneta faia i fafie manaʻomia faʻapitoa tausiga, talu ai na vave ona leiloa ana uluaʻi uiga i se susu ma mafanafana siʻosiʻomaga. Ona o lona maualuga maualuga, e manaʻomia ai le sili atu le saogalemu talafeagai nai lo isi faʻataʻitaʻiga. E ui lava i le tele numera o ituaiga eseese o laʻau, o le a avea ma faʻafitauli le filifilia o se uluaʻi kapeneta i le lanu ma le tino.

O le tulaga lelei o se kapeneta umukuka umukuka kapeneta aofia ai le atoatoa siosiomaga faauo o mea. E mafai e le laupapa ona matua matagofie ma fausia ai se tau lelei i le umukuka. Soʻo se taʻetaʻei ma chips i luga o le faafoliga na aliali mai i le taimi o taotoga mafai ona faigofie toefaaleleia.

Chipboard

O se paketi mea mo se atigipusa ma lelei amio faʻatino uiga. O sea kapeneta e faia mai laupapa fafie ma ili. Formaldehyde resins o loʻo faʻaaogaina o le impregnation ma le faila. O meaafale mai faleoloa taʻitasi e eseʻese mai le faʻatulagaina o mea leaga.

Mo le fausiaina o kapoti mo le ogaumu, faʻapitoa ipu laupapa laupapa e faʻaaogaina, lea e iloga mai le susu tetee. O le paraffin emulsion ua faʻaopopoina i le aofaʻiga tele e tusa ai ma tekonolosi. O le iʻuga o se mea sili ona lelei mo le gaosiaina o atigipusa mo mea faigaluega umukuka fausia i totonu. O loʻo taofiofi faʻo ma sikulipi tipi ia ia lava, e faigofie ona faʻagasolo, faʻapipiʻi ma teuteuina. E faigofie ona tipi se pu i fafo.

MDF

O le gaosiga tekonolosi o mea e tutusa ma le metotia o le gaosia o fasimea laupapa. O le eseʻesega o se sili maeʻaeʻa oloina o vaega. Paraffin poʻo le lignin e faʻaaogaina e fusifusia ma avatu ai le malosi. O le mea lea, o mea i totonu o faʻamaʻi mataʻutia i totonu o kapoti MDF e mafai ona faʻatusatusa i laʻau masani.

Ona o le laiti homogeneous fausaga, o le MDF ogaumu pusa e anagata, susu-tetee, afi-tetee. O sea kapeneta ei ai uma lelei o le natura laʻau, ae e taugofie ma umi umi.

Motugaafa ma togafiti mo le filifilia o se maeʻa kapeneta

O le atigipusa e masani ona faʻatau faʻatasi ma le ogaumu. Ae afai o sea seti atoa e le o saunia, o le loka e tatau ona faʻatau eseese pe faia tutoʻatasi. A e tuʻuina se oka, e tatau ona e iloa le fua tonu o mea faigaluega a le fale. O le atigipusa lava ia e tatau ona 15-20 cm lapoʻa i itu uma.O le ogaumu pusa tatau ona i ai se potu mo uaea. E le faʻapea e maua se mea eletise mo se palaka, o lea e tatau ai ona fesoʻotaʻi saʻo i le mains.

O le ata o le kapeneta, ona mea ma lanu e tatau ona ofi lelei i totonu o le i ai umukuka siosiomaga. E mafai ona e faʻatau se tamaʻi atigipusa ma faʻapipiʻi luga o le foloa, pe faʻatonu se penitala maualuga ma fausia mea faigaluega talafeagai ile tulaga o le fatafata. A faʻapea e laʻititi le ogaumu, e faʻapipiʻi le mataupu i luga o le puipui.

E aoga le filifilia o kapeneta faʻataʻitaʻiga, e aofia ai fasi pepa e faʻamalosia ai le tafaʻilagi. Lenei o le a matua faʻafaigofieina faapipiiina.

O fea e tuʻu ai se kapeneta ma se ogaumu i totonu

O se umukuka masani o le a foliga matagofie ma aoga pe afai o auiliiliga uma e saʻo faʻapipiʻi ma faʻaeeina i le gaioiga. Ina ia faʻafaigofie le ogaumu e faʻaaoga, e tele manatu e amanaʻia pe a filifilia se nofoaga mo lona nofoaga:

  • O le tuʻuina atu o modula ma mea faigaluega i totonu e tatau ona faia e tusa ai ma le tulafono "triangle galue". E sili atu le tuʻuina o se kapeneta ma se ogaumu i lalo o le hob, i le va o le pusaaisa ma le faletaele;
  • O le maualuga o le atigipusa e filifilia e tusa ai ma le mea e te manaʻo ai. O se mea faigaluega i le fale e tatau ona talafeagai mo aiga uma e faʻaaoga;
  • O le ogaumu e le tatau ona faʻaseʻe latalata i le pusaaisa pe magoto. Ona o le faʻateleina ma le malosi o le faʻavevelaina, atonu e le taunuʻu mea faigaluega e sosoʻo ma, ma o le faʻaulufaleina o le suavai o le a oʻo atu ai i se taʻamilosaga puʻupuʻu;
  • O le kapeneta mo le kesi ogaumu e tatau ona tu i se mamao e le sili atu ma le 1 mita mai le paipa sapalai. Faʻaaogaina se uumi faʻapipiʻi faagaau o le a aʻafia ai le saogalemu o mea faigaluega a le aiga;
  • E tatau ona tuʻu le atigipusa i totonu o se sone leai se mea e leai ai se mea e faʻalavelave i le tatalaina o le faitotoʻa. O le tulimanu tulaga i le puipui o le a le galue.

Faʻafefea ona fai oe lava

Afai e i ai sou taimi avanoa, faigofie mea faigaluega ma agavaʻa i le galueina ma fafie, e mafai lava ona faia se kapeneta mo le ogaumu i ou lava lima. E mafai ona e faʻaputuina se atigipusa mai le valu i ni nai itula, ma o lenei fofo e aofia ai le faʻaaluina o tupe laiti.

Ae e te leʻi amataina galuega, e manaʻomia ona e saunia mea e manaʻomia ma mea faigaluega. O puipui e mafai ona faia i ni laupapa faigofie, e sili atu le filifilia o se mea tele mo le pito i lalo ma fata, mo se faʻataʻitaʻiga, MDF poʻo le laʻau masani. Afai o le fausaga o le a faʻatumuina i se drawer, e tatau ona e vave faʻatau se seti o taʻiala e talafeagai i le tele. Ina ia faʻateleina le saogalemu o le faʻaaogaina o le ogaumu, e le tatau ona tuʻu le pusa i luga o le foloa, ae i luga o meaafale palasitika lagolago. E manaʻomia le faʻaopoopoina o mea uma e te manaʻomia i ni sikulima tipi e oe lava, se sikulipi, se ili, se mea faʻapipiʻi, se maualuga.

Muamua lava, oe manaʻomia le saʻo fuafuaina fua ma tusia i luga se ata. E manaʻomia le saunia o se nofoaga mo le ea ina ia le masini e le mafanafana ma le avea ai se lamatiaga i tagata ma lata ane meaafale. I le isi laasaga, o le laupapa laupapa ma laupapa e tipiina i ni vaega o le lapoʻa e manaʻomia, o vaega e mimilo faʻatasi ma le faʻapipiʻiina o sikulini ma faʻatonuga mo atigipusa ua faʻapipiʻi.

Faaiuga

Faʻateleina, oe mafai ona maua ni meaafale faigofie ma se fausia-i hob ma se ogaumu i umukuka i masani potu.Talu ai o le ogaumu e le mafai ona tuʻuina i luga o le foloa, ma dimensional masini e le talafeagai i taimi uma i se tulaga faʻamalolo poʻo luga o se laulau, e taua ai le tuʻuina atu mo se pusa o vevela-teteʻe mea mo ia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Chili and Cornbread. Chili Cornbread Skillet Pie (Mae 2024).