Tauaso i le potumoe: foliga foliga, ituaiga, mea, lanu, tuʻufaʻatasia, ata

Pin
Send
Share
Send

O a pupuni e sili mo le potumoe?

O le filifiliga e tatau ona matua faʻalatalata atu iai, aua o totonu o le potu lea e faʻaalu ai e se tagata se vaega tele o lona olaga.

  • E sili atu le filifilia o le ie mai mea masani.
  • A filifilia ituaiga o pupuni, e taua le amanaʻia o le tulaga o le moega, le tele o le faʻamalama ma le potu atoa; oe le tatau ona faʻapipiʻi tele tetele fausaga.
  • I le tulaga o lanu, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i leo masani ma leo malu e malolo ma faʻafilemu.

Ituaiga o pupuni mo faamalama

O tauaso e manaʻomia tele, aua latou te maua lelei le puipuiga mai le susulu o le la ma faʻatonutonu ai le manaʻomia tafe ea. E tele ituaiga.

Vertical

Panels e faia i ie, palasitika, fafie, alumini. E mafai foi ona faʻaaogaina mo avanoa i le vanimonimo pe faʻaaoga e fai ma pupuni. O le a latou tuʻuina totonu totonu o le potumoe a matagofie ma faʻaonapo nei foliga.

Faʻapipiʻi poʻo Venetian

O laina faʻasolo e fesoʻotaʻi ma maea e faia i filo fai. Maopoopo lava. I luga o faʻamalama ma totonu o le potumoe, e foliga mama ae le faʻalavelave.

Faʻafiafia

O se lautele vaʻaiga foliga e fetaui faʻamalama ma soʻo se geometry. O le tamaʻi ata o pupuni e faʻateleina ai le sefe o avanoa. Pleated ie e faia mai le tele o 'ie' eseʻese e faʻamalieina e oʻo i le sili ona laʻitiiti tofo. Atoatoa mo se potumoe, ona latou te le faʻaputuputu efuefu ia latou lava ma tuʻuina i le potu se faʻapitoa alofa ma malologa.

Faʻateleina

Eseese-vaega fausiaina aofia ai lamellas o eseese uumi ma foliga mai. Fetaui lelei mo le le-tulaga masani ma muamua tali. I le ata latou te leai se mea maualalo i ie ie ma pupuni. O se sili lelei filifiliga mo potu vateatea.

Filifiliga mo le nofoaga o faʻapipiʻi o pola

E tele faʻalautelega filifiliga, tatou vaʻai i nisi o latou.

I fafo o le faʻamalama matala

O se fausaga tutusa o loʻo faʻapipiʻi luga o se puipui poʻo le faʻalo ma ufiufi ai le tele o puipui latalata i le faʻamalama matala. Lenei faʻatulagaina o pupuni vaʻaia faʻaititia le avanoa o le potumoe.

Faʻafanua

O pupuni e faʻapipiʻi saʻo i faʻamalama fusipaʻu. Lenei mauga faʻatagaina oe e sefe avanoa i le tele e mafai e ala i le faʻasaʻolotoina faamalama sills.

I le ata o loʻo i ai se potumoe ma interframe pupuni i luga o faʻamalama.

Tauaso mea

Tele mea ma ie o ituaiga eseʻese o loʻo faʻaaogaina mo le gaosia o lamela. Faʻafetai i lenei, e mafai ona e filifilia i latou e ofi atoatoa i totonu o totonu ma faia ia iloga ma susulu.

Pepa

E seasea lava, pepa e faʻaaoga e fai ai lamellae, ona o lenei mea e maaleale ma masani ona faʻaletonu. E masani lava, o lenei mea e faʻaaogaina i le gaosia o peleti.

Pepa solo

O ie ie e togafitia ma faʻapitoa e puipuia ai latou mai le susunuina, manogi ma le efuefu ma o lea e manaʻomia ai sina tausiga.

Ofe

O e fiafia i le siʻosiʻomaga ma i latou uma e manaʻo e faʻalatalata atu i le natura o le a latou fiafia i le lamela faia mai ofe. Faʻasao-faʻauo ma masani. O le a latou aumaia le fou i totonu o le potumoe totonu, mitiia uma le leaga malosi.

Ata o se potumoe ma faʻamalama teuteuina i ie pupuni.

Alumini

O le lelei autu o alumini lamellas o le malosi ma faigofie o le faʻaaoga. E faia i latou i lanu eseʻese, e mafai ai ona avea i latou ma teuteuga o soʻo se totonu e aunoa ma ni faʻafitauli.

Wood

O lamellas laupapa e matua mama ma anagata, siosiomaga faʻauo ma le susū tetee. Atoatoa teuteuina potu moe faʻamalama ma tuʻufaʻatasia ma isi siosiomaga-mea, ia ogatasi ma ona po nei sitaili.

Palasitika

Tetee i le susū ma le susulu o le la, pogisa lelei le potumoe, faigofie e mama. Latou te 'eseʻese i se tele filifiliga o paolo ma ie.

Teuteuga i totonu i sitaili eseese

Atoatoa faʻatinoina le matafaioi o le puipuiga mai susulu o le la, pupuni mafai foi ona faia se taua gaioiga i totonu teuteuina i soʻo se sitaili.

Provence

O lenei sitaili e fesoʻotaʻi ma se toʻafilemu itumalo olaga ma homeliness. E teuteuina faʻamalama, o filifiliga mai ie poʻo pepa i lanu o moega poʻo ni fugalaʻau e talafeagai.

Maualuga

Tasi o sitaili lauiloa i aso nei. Alumini poʻo laupapa pupuni mafai ona faʻaaogaina i faʻamalama teuteuina. O uʻamea uʻamea o le a ofi lelei i totonu o se potu malolo e fai i totonu o le potumoe.

Ata o se afeafe maualuga potu ma uʻamea pupuni i luga o faʻamalama.

Aso nei

I sitaili faʻaonapo nei, o le masani masani lea ma lautele lautele. Uamea lamela i le tuʻufaʻatasia ma lenei totonu foliga foliga manaia.

Atunuʻu

Natura ma le masani ai o uiga ia o lenei sitaili. O se sili ona lelei filifiliga o le a laupapa poʻo ie fausiaina, i muted lanu.

Scandinavian

O foliga autu o le sitaili Scandinavian o minimalism, latalata i le natura ma faigofie. Lamellas faia i mea masani o le a foliga vaʻaia i totonu o le potumoe, aunoa ma le soʻona utaina o le faʻamalama ma aunoa ma le faʻatosinaina faʻapitoa mafaufau.

Lanu fusi o alaleo

E tofu potu ma a latou lava lanu lanu. O tauaso i lanu e mafai ona ogatasi ma totonu pe avea ma susulu faʻaesega leo i lou potumoe.

Lanu paʻepaʻe

O se lautele ma leai se lanu lanu e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se paolo ma ie. Faʻatasi ai ma le teuteuina lelei, papaʻe papaʻe mafai ona faia le potumoe malamalama ma ea.

Lanu enaena

O lenei lanu e maua ai le potu i se siosiomaga toʻafilemu, faʻamafanafanaina le potu. O nei leo e talafeagai mo potumoe ma faʻamalama faʻasaga i matu.

Lanu mumu

Faatasi ai ma le fesoasoani a le ie mumu, e mafai ona e tuʻuina se faʻaaliga malamalama i le potumoe. Ae o sea faʻataʻitaʻiga o le a le foliga sili lelei i totonu o se tamai, vaiti pe pogisa potu.

Piniki

O le potumoe ua fuafuaina mo le mafanafana ma le alofa, o lea piniki o le a sili ona talafeagai iinei, faʻaopopo le malamalama ma freshness i le potu.

Ata o se potumoe ma piniki tūsaʻo pupuni luga o faʻamalama.

O le uliuli

Lanu uliuli o le a foliga sili ona lelei i totonu o le Scandinavian-style potumoe, faʻapea foi ma art deco poʻo minimalism. E fetaui lelei mo le pogisa atoa o se potu, latou i ai le uliuli aʻafiaga, fausiaina o se faʻafuaseʻi lagona o le po. O pupuni e foliga matagofie ma faigata.

Lanu efuefu

E ui lava i le mea moni o le toatele e manatu o lenei lanu e "puaoa" ma malulu. A faʻafefiloi saʻo ma isi lanu, efuefu mafai ona faia lou potumoe foliga olaola ma lautele.

Tuufaatasiga

Ina ia mafai ona suia atili le potumoe ma alu ese mai stereotypes, eseese tuʻufaʻatasiga mafai foi ona faʻaaogaina e teuteu ai le faʻamalama.

Ma tulle

Afai o pupuni e tuʻuina atu i se faʻamalama se tulaga ogaoga, ona tulle lea o le a "faʻavaivaia" lenei ata ma ona aulelei, malamalama ma lalelei. Toeititi lava o ituaiga uma e tuʻufaʻatasia ma tulle.

Ma ie pupuni

O le isi filifiliga o le tuʻufaʻatasiga masani ma pupuni. Lenei ituaiga o mamanu o le a avea ma manaia teuteu fofo mo le faʻamalama i le potumoe.

Eseese lanu

Ina ia fausia se ata le masani ai o le potu, e mafai ona e faʻaogaina se tuʻufaʻatasiga o lanu eseʻese. Lenei mafai ona faʻamamafaina le tagata lava sitaili ma faia totonu o le potumoe le fiafia ma le masani.

Ata o se potumoe ma pola eseese lanu i luga o faʻamalama.

E leʻo iai ni fofo

E mafai ona e faʻaogaina pupuni mo soʻo se faʻamalama o se foliga e le masani ai.

Mansard

O ia faʻamalama e ese mai masani i latou nofoaga ma faʻatulagaina. O le mea lea, o se tasi o filifiliga sili ona lauiloa mo le teuteuina o le potualuga o pupuni.

I le ata o loʻo i ai se potumoe ma se falealuga ma faʻamalumaluga pupuni i le lanu uliuli.

Faʻatasi ma le faitotoʻa faitotoʻa

O se taua vaega i totonu o le potu taalo e le mamanu o le poletito faitotoʻa. I lenei tulaga, o pupuni e le gata ina foliga matagofie ma muamua, ae faʻapea foi ona faʻafaigofieina le faʻaogaina o faitotoʻa ma faʻamalama.

Nuances o teuteuina le potumoe a le talavou

O le talavou e sili ona faigata ma o le mea lea o le potumoe mo se tama ma se teine ​​e le tatau ona toe foliga pei o se tamaititi, ae tatau ona faʻamatalaina totonu o oe lava. A teuteuina se potu, e taua le amanaʻia o manatu, faʻafiafiaga, tofo ma mea e fiafia i ai le autalavou.

  • Lelei malamalama masani e faʻamalosia.
  • Afai o pupuni e faia i ie, e aoga le tuʻuina atu o le fiafia i mea masani. Afai e faia i palasitika, lona uiga e tatau ona na o le maualuga tulaga.
  • Mo se susulu ma felanulanuaʻi totonu, o le lolomiga o ata e talafeagai.

Faletusi o ata

E le afaina poʻo le a le ituaiga sitaili na fai ai totonu, e masani lava ona i ai pupuni i le maualuga o laei ma lauiloa. Ma o le a latou le leiloa le taua. Lalo o ata ata o le faʻaaogaina o pupuni i luga o faʻamalama i le potumoe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taiga Biome (Mae 2024).