Faʻafefea ona faʻatulaga moli i le potumoe?

Pin
Send
Share
Send

Faʻafefea ona faʻatulaga moli?

Ae le i fuafuaina le malamalama moli i totonu o le potumoe, tagata faufautua fautuaina e fuafua le tulaga o le potu e faʻatatau i le pito i lalo o togi, faapea foi ma le matafaioi a moli e faia mo le ana le fale.

  • A faʻasaga faʻamalama o potu moe i matu poʻo sisifo, o le le lava o le malamalama i le taeao e mafai ona faʻalavelaveina ai le fati masani o le ola o le tagata. Ina ia mafai ona maua mai i le tino le malosi o le homone cortisol, e tatau ona e faʻaaogaina lamepa malulu.
  • I le pogisa, malamalama susulu i le potumoe e le talafeagai. Malamalama, susulu malamalama e setiina oe mo malologa, aua e fesoasoani i le gaosiga o melatonin.
  • O le aofai o moli moli e faʻamoemoeina ile mea tonu e fai e le ana i le potumoe: e i ai se ofisa i totonu? E i ai se TV fuafuaina? E te manaʻomia le faʻamalamalamaina o sone taʻitasi?
  • E tatau ona i ai ni ki i le potumoe: i le faitotoʻa e faʻaaoga ai le moli lautele; latalata i le moega - mo le faitau ma sauni mo le moega; i le galuega vaega pe a manaʻomia.

O a ituaiga lamepa e filifili mo le potumoe?

O le maketi faʻaonapo nei ua tumu i le tele o moli moli. Taʻitasi i latou ua fuafuaina mo faʻapitoa mafuaʻaga, ma o le a le faigata ona filifili oloa mo malu potu potu.

Chandelier

E manatu o le sili ona lauiloa ma sili ona manaʻomia masini eletise mo le fausiaina autu malamalama. E fautuaina e filifili le tele o le moli uila e tusa ai ma le vaega o le potu. I totonu o se tamai potu, o le tele-tiered faʻataʻitaʻiga o le a le talafeagai: e foliga mai, o se le faʻatusatusaina moli moli o le a tuʻimomomoina mafaufau. I le auala, Feng Shui tagata atamamai tausisi i le tutusa manatu: e talitonuina o se oloa ma le tele o eseese elemene teuteu luga o le moega faʻalavelaveina ma moe malolo.

Ina ia fuafua le tele o le moli uila, na o mai le au mamanu ma se fua faigofie: o le umi o le potu e faʻaopoopoina i le lautele ma faʻateleina e le 10. O lona uiga, mo se potumoe ma 4x4 m faʻamalama, e fautuaina e faʻatau se oloa ma le lautele e tusa ma le 80 cm.

O loʻo faʻaalia i le ata se potumoe laconic i se ona po nei ma se moli uila lapoʻa e maua ai se moli malu.

I totonu o se potumoe ma le maualuga faʻalo, o le faʻaaogaina o oloa i filifili poʻo taofia le tumau e aoga: o le malamalama e faʻasolosolo faʻasino atu pe a latalata i le pito i lalo o le potu. Ae o moli mafolafola faʻapipiʻi faʻapipiʻi e aunoa ma faʻamalama e sili atu ona talafeagai i potu e maualalo le faʻalo.

Sconce

Moli moli ma se pu (o se uumi paipa luga o le pito o lea o loʻo faʻapipiʻi ai se mataʻupu), maua ai se moli faʻaletonu, e masani ona tu i itu uma o le moega. O le mamao sili ona lelei mai le foloa o 1.5 m. Sconces ma sulu moli fetaui sili i Provence ma masani sitaili. Atoatoa mo i latou e fiafia e faitau ao le i momoe. O nisi taimi e faʻaaogaina ai ina ia le mafai ona kiina le moli lautele pe a o ese mai le moega.

I le ata, o sconces faʻapipiʻiina i le ulu ulu, lea e ofi faʻatasi i totonu o le maaleale totonu.

Spots

E fiafia le au mamanu i mea taugofie ma taugofie mo latou faigofie ma faʻagaioiga. Latou te fesoasoani faʻamalamalamaina vaega manaʻomia e ala i le faʻasaʻoina o le susulu o le malamalama e faʻaoga ai swing swing. Talu ai nei, o nofoaga i luga o ala faʻatonutonu ua lauiloa, lea i ni tulaga tulaga ese e mafai ona suia ai se moli uila. Latou ofi sili ona po nei totonu, siʻosiʻomaga Scandinavian ma loft-faiga potumoe.

Moli moli

Masani lava sui o moli faʻalo i lalo. Latou e filifilia o se sui i se moli uila pe avea o se faʻaopoopo moli. E mafai ona latou susueina uma i le taimi e tasi pe i ni vaega eseese, o lona uiga i se mataupu o sekone, le tikeri o le malamalama e mafai ona fetuʻunaʻi, fausiaina le manaʻoga lagona.

I le ata o loʻo i ai se potu ma se manaia foliga o le mamanu manatu: e leai se moli moli, ma le uliuli faʻalo faʻalo ua faʻamalamalamaina ma tele moli malamalama.

O le numera o oloa e tatau ona fuafuaina aʻo leʻi faʻapipiʻi le faʻalo i luga. O le mamao maualalo i le va o latou e tatau ona 30 cm.

Moli tua

E masani lava, o le tele tele o le malamalama i totonu o le potumoe liliu le potu malolo i se le toʻafilemu avanoa, pei o se faleʻoloa faʻamalama. Ioe, afai o le e ona le fale mautotogi o se ili o maualuga-tech faiga, o lenei tulaga o le a le taofia ai o ia. I isi tulaga, e sili atu le tausia o se paleni ma faʻatapulaʻa oe lava i ni vaega se lua o faʻamalamalamaina ma le malamalama.

LED fasi e masani ona faʻaaogaina mo backlighting. O lona tau e maualalo, ma o le faʻapipiʻiina e le faʻaaluina se taimi ma taumafaiga. A i ai sau TV i lou potumoe, e tatau ona e faʻaaogaina le mea faʻapipiʻi i tua o le TV e taofi ai ou mata mai le faʻasolosolo a o matamata le ata.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potumoe matagofie, o lona faʻalo e tuaoi ma le lanu moana lanu moana.

Backlighting e le mafai ona suia pe a e manaʻomia e faʻamamafaina se vaega faapitoa e aunoa ma le faʻapipiʻiina o le avanoa i lamepa. E mafai ona faigofie tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga o moli moli.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se faʻataʻitaʻiga lelei o le tuʻufaʻatasia o moli susulu i le potumoe ma moli.

Filifiliga moli

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona faʻaaoga moli moli i se auiliiliga, faʻapea foi ma le masani i uluaʻi aitia mo potu moe moli.

Moli tutotonu

O le aoao (poʻo le tutotonu) malamalama o loʻo faʻatusalia e le gata i le moli uila. O ona po nei e mafai ona faia naʻo nofoaga poʻo ni moli asoa i luga ole uaea umi. Ae o lenei auala e manaʻomia ai le faʻapolofesa.

O le geometric ogatotonu o le potu ua manatu o le sili ona saʻo nofoaga mo le moli moli. O le filifiliga pito sili ona lelei mo se potumoe e le tuʻusaʻo, moli faʻasalalau e le lavea i mata.

E leai se mea e tasi, e oʻo lava i le moli uila e sili ona malamalama, e mafai ona feagai ma le faʻamamaina o le potumoe naʻo ia: o le avanoa e foliga mai e fiu, faʻaletino, o ie o le a faʻanenefu i tulimanu mamao o le potu. O le mafuaʻaga lena e manaʻomia ai isi moli i isi tulaga.

O le ata o loʻo faʻaalia i totonu se potumoe i totonu, o lona moli lautele e fai ma ona moli moli, ma moli faʻaopopo o loʻo fai ma sui o lamepa laulau ma moli asoa.

Malamalama o vaega aoga

O le faʻatulagaina o moli i le lotoifale e manaʻomia le magafagafa i le vaega o le potu moe. E aoga le filifilia muamua i nofoaga e te manaʻomia ai lamepa.

O le itu o le moega o le lona lua sili ona taua eria pe a maeʻa moli tutotonu. I le moega, oe mafai ona faitau tusi, galue i luga o se komepiuta feaveaʻi, talatalanoa ma sauni mo moega. I se faʻaopopoga i puipui puipui, e masani ona faʻaaogaina e tagata tisaini asoa o moli faʻamalama, moli susulu ma moli foloa. O lamepa laulau e lauiloa foi - e faʻamanuiaina ona faʻaaogaina e le gata i le vaega o galuega, ae faʻapea foi i tafatafa o le moega.

O loʻo faʻaalia i le ata se itu mafanafana o le moega ma fata faʻamalamalamaina ma le ulu ulu.

Afai e tatau ona teuina mea i totonu o le potumoe (i totonu o se potu laʻei poʻo ofu), oe tatau ona mafaufau e uiga i moli nei eria. E sefe le taimi ma neula pe a nonofo ni tagata se toʻalua i se potu ma feala i taimi eseese o le aso.

O le laulau faʻapipiʻi laulau e fautuaina foi e faʻamalamalamaina, aua o le malamalama masani e le maua i taimi uma. Masini e iai moli malamalama e aunoa ma ni paolo ma eseesega, e tatau ona tu i itu uma o le faʻata i le tulaga o mata. Ina ia aua neʻi mimilo le paʻu, e tatau ona e filifilia paʻu paʻepaʻe.

I le ata o loʻo i ai se potumoe, o le malamalama ma le tisaini o lea e mafaufauina i se tamaʻi faʻamatalaga. O le itu o le moega ua faʻamalamalamaina i ituaiga e lua o lamepa. O le kesi ma le nofoaga e teu ai mea totino a latou lava mea malamalama.

O le sone malamalama e le gata e faʻaopoopo i ai le mafanafana, ae faʻasaoina foi le malosi. Afai e mafai, oe tatau ona faʻapipiʻi dimmers e faʻatonutonu le tulaga o le malamalama.

I le ata, o le moli i le lotoifale o se afeafe maualuga-potu o loʻo faʻatusalia e lamepa laulau ma le foloa moli.

Teuteuga

O le mafuaʻaga o lenei moli o le faʻapupulaina le potumoe ma fausia le sao siosiomaga. E mafai ona e faʻamamafaina:

  • O le faʻalo, faʻataʻitaʻia le lagi fetu, pe faʻatulagaina le moli Uila faataamilo i le taamilosaga, vaʻaia loloto le pito i luga o le potu.
  • Fola, faʻamalamalamaina le moega ma fausiaina le aʻafiaga o se "opeopea" fausaga.
  • O puipui e teuteuina i le susulu malamalama.
  • Tatala meaafale ma fata faʻamalamalamaina au pele e te fiafia i ai.
  • Ata poʻo ni pepa faʻasalalau, ma avea ai ma galuega o faatufugaga.

I le taʻalo ai ma le malamalama, e mafai ona e fausia se muamua, manatua pea ma i le taimi lava e tasi e aoga i totonu.

I le ata - o le tolu tolu o atavali kalafi, faʻamalamalamaina e se manatu: o lenei metotia liliuina ata i se galuega o faatufugaga.

Fuafua mo se tamaʻi potumoe

A filifilia moli mo se tamai potumoe, e taua le manatuaina o le mea autu: o se tasi malamalama malamalama vaʻaiti le avanoa sili atu, fausiaina pogisa tulimanu, o lona uiga e le mafai ona tuʻulafoaia moli tele-tulaga.

Moli moli i se tamai potumoe e faʻatapulaʻaina e le vanimonimo, ae le o mafaufauga le mama.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamaʻi potumoe i le sitaili o minimalism ma le faʻalo e faʻapea ona siʻi aʻe i luga le vaʻai faʻatasi ma le fesoasoani a moli.

O le ata o le faʻamalamalamaina moli i se tamai potumoe e le tele ese mai masani faʻatonuga. Pau lava le manaʻoga o le leai o ni lapisi tetele. O moli susulu, moli mafolafola ma pupuni malamalama faia se potu potumoe vaʻaiga foliga sili atu lautele.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu i luga o le fogafale, e le faʻatumuina i moli malamalama. O se lamepa tauagafau e tuu i luga o se pou, ma o le ulu ulu e faaopopoina e lua lamepa laulau.

Faletusi o ata

Moli i totonu o le potumoe e tatau ona mafaufau lelei i le tulaga mamanu: o lenei o le a fesoasoani e tufatufa lelei le malamalama i tulaga uma o le potu, filifili nofoaga talafeagai mo fesuiaʻi ma faia le potu mafanafana ma aoga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lokeni Evile Pule - Tate Moe Ala Ae COVERTAMA OLE NIU BAND 2019 (Mae 2024).