Luga i totonu: faʻamatalaina o sitaili, filifiliga o lanu, faʻamaeʻaina, meaafale ma teuteuga

Pin
Send
Share
Send

Vaega iloga

  • Tatala avanoa e aunoa ma ni vaeluaina;
  • O le faʻatonuga o le falealuga e faʻatatau i faʻalo maualuga ma tau teuteuina pe teuteuina i faʻalo faʻalava ma fausaga paipa faigata;
  • O le teuteuga faʻaaogaina sima, piliki, tioata, laupapa gaosi lava;
  • Uma laufanua o le nofoaga ua maeʻa talatala, faʻailoa atu totonu o fale teu oloa ma falefaigaluega fale;
  • O le loft style e faʻailoaina e potu ma le tele o moli masani;
  • O totonu o le falealuga e masani ona i ai se magalafu;
  • Loft-style meaafale e aoga ma laiti.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo i luga o le fale, e teuteuina faʻalo i pou laupapa ma faʻavae paipa.

Faiga lanu lanu

O le lanu lanu e masani ona faʻatumuina i paolo faigata. Lanu susulu e seasea faʻaaogaina i teuteuga; teuteuina faʻamatalaga o le a faia ai lenei gaioiga. Mo teuteuga maualuga i totonu, beige, terracotta ma lanu enaena e talafeagai. Ae o lanu masani e lanu efuefu, paʻepaʻe ma uliuli.

Lanu efuefu

O se paolo faʻaonapo nei, e masani ona faʻaaogaina i teuteuga. O le lanu o le malulu sima foliga foliga fealofani i totonu. O se tasi o laualuga poʻo le atoa eria mafai ona faʻafua i le efuefu. E le gata i lea, o pupuni lanu efuefu e faʻaaogaina i totonu o mea, pei o meaafale, ie poʻo mea teuteu.

O le uliuli

Uliuli mafai ona i ai i ni vaega faʻaiuga, pei o se tasi o puipui, faʻalo ifo elemeni, taʻinaafi, faʻamalama po o faitotoʻa faʻamalama. Tele taimi, uliuli e faʻaaogaina e faʻatumu ai totonu o le potu, i meaafale, moli, mea teuteu.

Lanu paʻepaʻe

Faatasi ai ma papaʻe, o le potu o le a sili atu le vateatea ma faʻatumuina i le malamalama. Paʻepaʻe papaʻe ma le valiina o piliki e mafai ona soʻosoʻo faʻatasi ma malamalama pupuni totonu pe faʻatusatusa i foloa pogisa ma meaafale.

I le ata o loʻo i ai se potu malolo-faiga potu malolo ma paʻepaʻe pa teuteuina.

Ata i totonu o potu o le potu

Potu malolo

O totonu o le potu malolo ma maualuga faʻalo o le a teuteuina ma se fausaga e faia i ea ea paipa poʻo faʻalava pou. O pa e mafai ona faʻamaeʻaina i brickwork, laupapa faʻapipiʻi pe talatala sima. O le fola e faia i laminate poʻo ia lava-faʻavasega auala fola. O le fola sima masani e ufiufiina i si tamai kapeta kapeta.

Meafale i totonu o le potu malolo e aoga, faʻaonapo nei sitaili mafai ona tuʻufaʻatasia ma masani. O le lanu lanu e ono sosoʻo ma le umukuka seti. O pupuni e faʻaaoga saʻo tipi mai ie mafiafia poʻo tulle lanu-malamalama. O totonu o le a teuteuina i laʻei teuteuga teuteu, pei o uamea tuʻu faʻamau, pepa faʻapipiʻi, teuteuga faʻaola i luga o puipui.

Umukuka

O totonu o le umukuka maluga e mama ma tumu i masini faʻaonapo nei. O le umukuka, o se potu vavaeʻese, e le masani ai o le loft style; o le avanoa e tatau ona matala, tuʻufaʻatasia ma le potu malolo. Oe mafai sone le avanoa i le faʻaaogaina o le pa fata.

I le ata, nai lo masani tulaga teuina, faʻaaoga fata e faia i paipa ma fafie e faʻaaogaina.

O le seti e saʻo tulimanu ma manino laina, o le talieleele e mafai ona faʻataʻatia i fafo o tile poʻo le brickwork. Mo mafuaʻaga tatau, o le talieleele e puipuia i le tioata pe faia i se maʻa maa. O le foloa e faia i maa poʻo laminate. Moli o se tasi auala e sone ai se potu, ma maualalo molī luga o le pa e vavaeʻese ai le kuka eria mai le 'aiga ma nofoaga malolo.

Potumoe

Brickwork i luga o se tasi o puipui o le a fausia ai se faʻapitoa faʻamafanafanaga i totonu o le potumoe. O pou faʻalo ma se paʻu e faia i laupapa laʻau e faʻaaogaina i teuteuga. Mo le faʻamaeʻaina o le foloa, laminate, kapeti poʻo sima faʻataʻitaʻi fola e faʻaaogaina.

O totonu o se potu malolo e mafai ona avea ma minimalistic, naʻo meaafale manaʻomia lava: o se moega ma drawers ma se ofu. Poʻo le tele o aitema e pei o laulau i tafatafa o le moega, se pusa o drawers, nofoa faʻataʻavale ma se nofoa nofoa. O le filifiliga lona lua e sili atu le mafanafana, e mafai ona tuʻufaʻatasia ni sitaili i totonu. O pupuni o le a teuteuina i pupuni mafiafia pupuni.

Ata o se potumoe sitaili pisinisi. Tulaga iloga o le falealuga: faʻalo ma paipa alamanuia ma laupapa faʻalava, laupapa masani i luga o puipui.

Tamaiti

Tuuina atu le alamanuia ma alamanuia faatonuga o le loft faiga, e seasea faʻaaogaina e teuteu ai tamaiti potu. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e toe lipea le loft i se pepa agamalu. Teuteu se tasi o puipui i totonu totonu ma piliki lanu-malamalama.

O le fola e faia i laupapa, poletito poʻo le lamina. O le tele o le malamalama masani e manaʻomia mo se potu o tamaiti; o faʻamalama o le a teuteuina i le malamalama faʻasaʻo poʻo pupuni Roma.

Faletaele ma faleuila

O le faletaele ma le faletaele ua maeʻa i tile. O le lanu e mafai ona mausali pe faʻataʻitaʻi i maʻa, laupapa ma piliki. Mo le faʻamaeʻaina o le faʻalo, e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o uamea faʻamalama ma moli uila.

I le ata, sitaili pusa laupapa, pa sima ma mumu tautau ma moli matauila o le faʻailoga o le loft i totonu o le faletaele.

O le faucet, taele ma mea faʻaaoga mafai uamea poʻo le 'apa memea. O le vaeluaina tioata o le a puipuia faasaga i le faʻasusuina o le vai.

Faapaologa

O se manaia i totonu fofo o le a teuteuina puipui i maʻa masani poʻo maʻa teuteuina. I le leai o se avanoa lautele ma avanoa, e tatau ona saunia ma le tele o malamalama, ona o lenei, le potu o le a foliga lapoʻa.

Kapeneta

O se tasi o puipui o le ofisa e mafai ona teuteuina i se tamaʻi tusi uʻamea. O le eria galue e faia i laupapa ma uʻamea, o fasi meaafale e saʻo laina ma a minimalist amio.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tulaga le masani ai totonu o le ofisa i se fale maualuga. O pa mata, laupapa laupapa, paipa, utupoto ma mea faʻapipiʻi e faʻatulagaina se itu tau alamanuia.

Luga i se fale nuu

O se atunuʻu fale o se nofoaga sili ona lelei e faʻaaoga ai le loft style. E le pei o fale o le taulaga, e mafai e le fale ona i ai ni faamalama tetele i luga o le puipui atoa, e masani lava mo le itu o le loft ma e le taumateina o se faʻaopoopoga.

O le sitepu e masani ona i ai i totonu o le falealuga, o loʻo i ai se mamanu e faʻatagaina ai oe e sefe avanoa ma faʻaaoga avanoa ma penefiti. O le uʻamea faʻatulagaina uʻamea o le a le mamafa tele le potu, ma fata i lalo o le faasitepu mafai ona faʻaaogaina e teu ai tusi ma mea aoga.

O se tuʻufaʻatasia o se fale maualuluga o se fale afifi o se magalafu. O le faʻasalaga e mafai ona faia i se tulaga e masani ai, e faia i maʻa ma maʻa mumu, poʻo se teuteuga uʻamea manaia i le ogatotonu o le potu tele.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le potu malolo i totonu o le atunuʻu fale ma le afu o taʻamilo.

O le falealuga o le a avea ma se nofoaga o le le faalauaiteleina i totonu o le fale. O le faʻapipiʻiina o laupapa e fausia ai se siosiomaga i tua.

Ata o fale faʻaola maualuga

O totonu o le fale mautotogi i se alamanuia sitaili e iloga i lona tulaga ese foliga, o le aofaʻi maualuga o le malamalama ma avanoa avanoa.

Fuafuaina o le potu e lua potu 55 sq. m. mo se tagata malaga

O foliga mataʻina o le fale mautotogi o paepae paepae paepae i le potu malolo-potu malolo, sima i luga o puipui o le alatele, poloka tioata, nofoa faʻataʻitaʻi, o se pusa tuai o fata i totonu o le potumoe ma uluaʻi asoa o moli i le faletaele. O teuga teuteu o le neon tusitusiga i luga o le puipui i tua o le DJ faʻamafanafanaina, o se uʻamea fola moli ma se susulu mumu faitotoʻa agaʻi atu i le faletaele.

Fale potu potu fuafua 47 sq. m

O foliga vaʻaia o se falealuga i totonu o se fale mautotogi o se avanoa avanoa e aunoa ma ni vaeluaina ma ni faitotoʻa, fale tuai piliki, o se ufiufi faʻalo, paipa, faʻapipiʻiina o puipui, faia le vaega o le autu teuteuga faʻaaliga. O le lagona o loʻo faʻamalosia e ala i le tatalaina o uaea ma moli eletise e aunoa ma ni moli e tautau mai le faʻalo i luga o ni maea faigofie.

Totonu o se tasi potu potu o 47 sq. m

O le sima i totonu na avea ma mea sili ona maeʻa, o le uaea eletise na tuʻu i luga tonu o latou, latou te leʻi nanaina foi le alavai i totonu o le faletaele, ufiufi le riser ma se faitotoʻa tioata. O le autu faʻapitoa o le fale mautotogi o se laulau, o le faʻavae na aumai mai se laulau tuai tioata, o le laulau pito i luga na fausia mai laupapa laupapa na maua i luga o le auala. O faʻamatalaga susulu na faʻaolaola ai le avanoa: o se moli faʻaseʻe i luga o le foloa, o se nofoa e fausia ai lima ma se faʻatautau e le masani ai ma atavali susulu i totonu o le potumoe.

Faʻamaeʻaina foliga

Pa

O se maualuga loft faʻatulagaina e fa puipui ma e le faʻaalia tele partitions ma tetele puipui. O le tuusaunoa o le faletaele ma le potumoe. Afai e tatau ai, e aveese le avanoa, oe mafai ona faʻaaogaina tioata vaeluaina, mea i totonu, meaafale, eseese tulaga o le faʻalo ma le foloa.

O teuteuina puipui masani e faia i piliki, sima poʻo le sima. Mo lenei, o le puipui ua teuteuina i le fomu o loʻo ia pe o le faʻaaogaina o faʻasese pepelo. O se filifiliga faigofie ma sili atu tau faʻasoasoa mo puipui teuteuina o puipui poʻo le ata pepa puipui ma faʻataʻitaʻiga o maʻa, sima ma piliki.

Fogafale

O le fola sima e malulu tele, o le a suia e le tagata lava ia faʻalaugatasi fola e faʻailoa uma uiga. Mo totonu o le potumoe, suʻesuʻe ma potu malolo, ou te faʻaaogaina fafie poʻo le laminate. O le umukuka, fale taele ma faleuila e faʻapipiʻi. Faʻamoemoeina i le vaega o le potu, o le paolo mafai ona pogisa pe malamalama.

Taualuga

O le faʻalo maualuga e mafai ona avea ma autu taulaʻiga o le potu. I totonu o le potu malolo, o le faʻalo o le a teuteuina i faʻalo faʻalava, faigata fausia paipa poʻo laupapa faʻapipiʻiina. Mo totonu ma maualalalo faʻalo, e mafai ona faʻapipiʻi i se moli lanu.

I le ata, paipa alamanuia ma sima teuteu na faʻaaogaina i le ata o le faʻalo.

Pupuni ma faitotoʻa

O pupuni ma faitotoʻa e sili atu ona faia i laupapa. E le tatau ona soʻona pupuni faʻamalama i pupuni faigata; o le potu e tatau ona i ai le maualuga tele o le malamalama masani. O pupuni lapoʻa mai le foloa e sili ona lelei.

Filifiliga meaafale

Uma o meaafale i totonu e aoga ma aoga. Meaafale mafai ona avea minimalistic ma po nei poʻo vine.

  • Sofa ma paʻu poʻo ie lavalava. O se sofa saʻo masani i totonu o le potu malolo totonu o le a faʻatumuina e se laulau kofe ma se lamepa umi.
  • O nofoa faʻasolosolo e faʻafefiloi lelei ma le taimi nei. O aso nei faʻataʻitaʻi mafai ona i luga casters poʻo le malamalama, faigofie tisaini.
  • O le TV tu ua saʻo ma manino laina. Fausia i laupapa poʻo uamea faʻavae ma le tioata luga.
  • O le laulau umukuka mafai ona i ai se mautu laupapa luga, ma se faʻasaoina masani masani. I isi potu, o le laulau ma nofoa e mafai ona minoi ma gaugau.
  • O se pulumu pulumu poʻo se faigofie moega faʻavae ma se maualuga ulu ulu fetaui ma le itu o le tumutumu.
  • O lavalava na fausia i totonu o le a tapunia e se tioata faʻaseʻe faitotoʻa poʻo se pupuni uliuli. E mafai ona valivali se kapeneta tutoatasi i le tasi lanu ma avane se vaaiga tuai.
  • O le fola o puipui i totonu o le fale e fesoasoani lea e sefe ai le avanoa. O le fola i lalo o le faasitepu e faʻaaoga e teu ai mea.

Ituaiga ie i totonu o le potu

E leai se tele o ie i totonu o le fale. O ie e faʻaaoga e teuteu ai faʻamalama, i foliga o pupuni mau o tipi saʻo poʻo le tulle. Ma le isi, o lo latou toesea atoa o le a foliga vaʻaia lelei i le aotelega ata.

I le ata, pupuni pupuni a Roma na teuteuina le umukuka e fai i luga o le fale.

O se sofa poʻo se moega e faʻatumuina e ni aluga.

O le kapeta o le a puipuia oe mai le malulu sima fola. O totonu o le potu malolo e faʻaaoga ai se kapeta faaputuga puʻupuʻu.

Ata o teuteuga ma mea faʻaaoga

O elemene teuteuga le masani ai o le a faʻamaeʻaina ai le ata o se potu pito i luga-faʻaaoga.

  • O puipui o le a teuteuina i atavali poʻo faʻailoga faia i se sitaili faʻaonapo nei.

  • O uati e mafai ona faʻaeletise pe i ni mamanu e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai se vaega o kia o eseʻese lapoa ma aū.

I le ata, o le uluaʻi loft-style uati o le autu teuteuina o le potumoe.

  • O le laupapa laupapa e faigofie e faʻaaoga i totonu o le auala savali ma le umukuka. Faʻapea foi se tasi o puipui e mafai ona teuteuina atoa i le pepa o le penisina.

  • O paelo tuai ma atigipusa faia le gaioiga o le teuina o mea, ma mafai foi ona faʻaaogaina e fausia ai se fasi meaafale.

Manatu Moli

Ina ia faʻamalamalamaina le potumoe ma le potu malolo, o moli tuʻu mama e leai ni paolo ma moli faʻamalama e talafeagai. O se faʻaopoopoga puna o malamalama o le a sconces ma maualuga foloa moli, latou ua faapipiiina i se tafaoga nofoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ulu o se moega, se sofa i se potu malolo poʻo se faitau vaega.

E faigofie ona faʻaaoga lamepa lamepa ma lamepa i luga o le uʻamea i luga o laulau ma kapoti i autafa o le moega.

Edison lamepa e sili ona talafeagai mo le loft-faiga totonu; i le potumoe latou mafai ona avea o se moli, tautau mai le faʻalo i luga o se uaea. I isi potu, moli e mafai ona faʻaaogaina i fausaga faigata, fausia ai se mea faʻa-ata.

Vaega o le mamanu o se tamai potu

Mo teuteuga i totonu o le fale maualuga, e sili le faʻaaoga o potu vateatea. Ina ia fausia se sologa lelei o se ata i totonu o se tamai potu, e tatau ona e faʻaaogaina ni tulafono o le a fesoasoani e teu ai le potu i le faiga lava e tasi, ae le o le soʻona faʻatauaina i auiliiliga le talafeagai.

  • Faʻaaoga moli malamalama i le teuteuga;
  • Tuufaatasi le umukuka ma le potu malolo;
  • Laititi ma aoga meaafale;
  • Aua le faʻaaogaina tetele fausaga i teuteuga;
  • O le puipui piliki o le a suia e ata pepa puipui;
  • Fata faigofie puipui;
  • Moli moli uila nai lo moli tetele.

I le ata o loʻo i ai se tamaʻi potu o 33 sq. i le faiga maualuga.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se tamaʻi fale i luga o le fale.

Loft ua faʻateleina mauaina sili atu ma sili atu lauiloa, e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai taulaga fale ma atunuʻu fale. I duplex fale mautotogi, o le aitia manatu mafai ona lagolagoina ma maualalo tautau Edison lamepa, tele, matala faʻamalama ma se faigofie sitepu uamea. Mai le faʻamatalaga, e mafai ona tatou faʻaiʻuina i le filifiliga saʻo o elemene teuteuina, o totonu o le falealuga e mafai ona avea ma austere sili ona po nei pe faʻatumuina foi i le faʻaaloalo o se taulaga tele.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Black Missionaries Evison Matafale Kuimba 2 - Timba (Iuli 2024).