Moli malamalama faiga o se vaega o le Smart Home

Pin
Send
Share
Send

O le a le fale atamai? Faʻafefea ona ola moli i totonu? O le a lenei mea e avatua i le tagata faʻatau? Sei o tatou mafaufau i nei mataupu i lenei mataupu.

O le faʻauigaina o se fale atamai

O le tuʻufaʻatasia pulega faʻatonutonu mo uma inisinia meafaigaluega i totonu o se fale ua taʻua o le "atamai fale". O sea faʻavae e fausia i luga o se tulaga masani, e faigofie ai ona suia ma faʻalauteleina e aunoa ma le leiloaina o le taimi nei galuega. Moliaga - faʻamalamalamaina o moli, faʻatonutonuina o le tau, puipuiga ma isi tulaga.

Tusa lava poʻo le a le atoatoa o le tasi inisinia subsystems e, naʻo le faʻatotonugalemuina pulega faʻatasi latou uma o se "atamai fale". E faʻavae i luga o faʻapitoa fesoʻotaiga ma masini otometi. O se iʻuga o le tuʻufaʻatasia, o vaega taʻitasi o le tasi galue atoa i se vavalalata vavalalata ma isi elemeni. Seʻi tatou vaʻai i le faʻataʻitaʻiga o moli.

Moli pulea i se atamai fale

O le auala e faʻatonutonu ai le faʻamalamalamaina o moli o fale e sili atu ona faigata nai lo le masani, ae ua faigofie atu mo le tagata faʻaaoga. Uma faigata laiga o galuega ua faataatia i lalo i le tulaga tulaga, ma le pulea o loʻo faʻaalia i luga o se talafeagai potu ma le tasi fesoʻotaʻiga. Ma o lea matou te talanoa ii e le gata i le kiina ma le tapeina o moli. O le taua elemeni aofia ai i le faia malamalama moli pulea atamai o:

  • Motion / kehadiran detector, faʻafesoʻotaʻi masini e ki pe tape le moli o le fale i se taimi faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, JUNG mini-sensors o loʻo faʻagaoioina luga o le faʻavae o le KNX standard, o le nofoaga o le tau o le GIRA faʻatasi ai ma le tele o faʻapitoa

  • Dimmers e sologa lelei suia le pupula.

  • O pupuni faʻasoʻo, pupuni, faʻaseʻe pupuni, eaves eletise, e mafai ai ona fetuʻunaʻi le paleni i le va o le malamalama faʻanatura ma le malamalama.

  • Moli masini e mafai ona avea uma masani ma tutoʻatasi "atamai". E le gata i lea, e mafai ona faʻaaoga eseese pe avea o se elemeni o le tasi faiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, matauila Philips Hue poʻo mataʻupu atamai VOCCA.

  • Masini masini, aofia ai pulea panels ma mafuaaga modules, fesoʻotaʻi faʻatasi e faʻapitoa uaea.

E le gata i fegalegaleaiga ma le tasi ma le isi, ae faʻapea foi ma isi inisinia subsystems, o lenei masini, o se vaega o le "atamai fale", faʻatagaina oe e ausia sili faʻamafanafanaga faʻatasi ai ma le faʻaaoga lelei o le eletise. Seʻi o tatou mafaufau loloto i lenei mea.

O le a le mea e faʻaaoga e le malamalama malamalama e avatua i le tagata faʻaaoga?

O le iuga tagata faʻaaoga e le fiafia i faʻamatalaga faʻapitoa o lenei poʻo lena mea faigaluega. O gaioiga o loʻo avanoa e ala i lona faʻaaogaina tatau sili atu ona mataʻituina. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "atamai" moli faʻatonutonuina oe mafai:

  • Faasilasilaga O le a le mea e fai pe a leo leotele musika i totonu o le fale ma tatagi logo o le faitotoʻa? I le vaitau o otometi fale, lenei e le amanaʻiaina. Ua faʻatulagaina le faiga, afai e ola le musika, o le moli o le a emo uila i ni taimi se lua pe a oomi le faʻamau logo luma o le faitotoʻa. Ole mea lea e faʻaalia ai le sao ole tuʻufaʻatasia pe a galue faʻatasi le tasi inisinia (malamalama malamalama) faʻatasi ma isi (security system ma multimedia control).

O isi mea na tutupu e mafai foi ona taulimaina. O le minoi lafo o le a ki luga o le susulu o le auala i le taimi e ala ai le tamaititi, o le a le tuua ia ia tautevateva pe a pogisa. A oso se masini puʻeina, e mafai ona faʻapolokalame le polokalame e faʻamoe ai moli e le malamalama i le potumoe a matua e faʻailo se tulaga. Faigofie ma le saogalemu. O algorithms faataatia i lalo i le tulaga tulaga o loʻo faʻatinoina otometi e aunoa ma le faʻalavelave a le tagata.

E i ai matauila e suia lanu (Philips Hue). I le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasia o le talosaga Taghue, e mafai ai ona latou faʻatulagaina e faʻaoso ai feʻau mai upega tafailagi ma imeli tagata faʻatau. I le taimi nei, naʻo le tuʻua o se molī, e mafai lava ona e iloaina le taunuʻu mai o se feʻau fou i lona lanu. Ma naʻo le taimi lena e faia le gaioiga talafeagai.

  • Sensor galuega. Faʻafetai i sensor, e mafai ona tatala mai le malosiʻaga o loʻo iai le "atamai" faʻamalamalamaina o moli. Lenei o gaioiga o le saogalemu sisitema faʻafesoʻotaʻi ma moli. O le faʻamalamalamaina o le auala i tafatafa o le fale, lea e faʻagaoioia e le masini faʻamalama, o le a le gata ina fausia ai le mafanafana peʻa fealualuaʻi i le po, ae avea foi ma auala e faʻafefe ai tagata le valaaulia.

A o se fale faletifaga o loʻo i lalo o le potu i lalo, o se ata e faʻaosofia e le faitotoʻa faʻafesoʻotaʻi le faitotoʻa: ao tatala le faitotoʻa, o le moli e ola; pe a tapunia le faitotoʻa, pe a iai ni tagata i totonu o le potu (o loʻo i ai le masini faʻatonu o loʻo ola) ma ua tapeina mea faigaluega, ina ua tuanaʻi sina taimi e mūmū le moli e matamata i se tifaga, ma ua tape le moli i le auala i luma o le fale tifaga. A maeʻa ona vaʻai, e tutupu mea uma i le faʻasologa saʻo.

  • Faigofie e fausia le manaʻomia ambiance ma teuteu. O le manaʻoga mo ni lagona fou e masani ona oʻo mai i taimi uma nai lo le mea e mafai ai ona toe faʻaleleia se mea i totonu o le fale. Faatasi ai ma se suiga vave i le faataʻitaʻiga o moli (lanu, susulu, faʻatonutonu), faʻapea foi ma le agavaʻa e fausia ai ni vaʻaiga fou (o se faʻasologa o gaioiga na faia i luga o se mea na tupu pe o le oomiina o se faʻamau), o le ea i totonu o le potu suia i tua atu o le amanaiaina.

  • Paleni i le va o le natura ma le malamalama faʻapipiʻi. Aua neʻi kiina moli i le taeao pe a mafai ona e sologa lelei pupuni e faʻapipiʻi ai ave o le la. O le ala lea e faʻatino ai le ata taeao, faʻaosofia ai i aso uma. A faʻapea e leaga le tau i fafo atu, e faʻailoa atu e le nofoaga e faʻatutu ai le tau poʻo se isi moli malamalama e faʻatatau i le leai o le susulu o le la, ma e manaʻomia e faʻateleina le susulu o moli.

O lea la, o le faʻamalamalamaina moli e aofia uma ai nei avanoa, ae le faʻatapulaʻaina ia latou. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o ona po nei polofesa polokalama "atamai fale" (www.intelliger.ru) e leai ni faʻatapulaʻaina i mafaufauga ma manaʻoga o lē e ana. I le avea ai o se filifiliga taugofie ma laiti, ae lava faʻagaioiga, tutoatasi masini gaioiga, e pei o le taua Philips Hue matauila poʻo "atamai" VOCCA lago. O nei mea uma e maua ai le maualuga faʻamafanafanaga ma le maualuga tikeri o le lelei faʻaaogaina o malosiaga punaoa - o se mea a aunoa ma lea ua leva ona faigata ona mafaufauina o se aso nei fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LESONA 8: FOAFOAGA - Tusi o Kenese le Faavae Vaega 1 (Iuli 2024).