Pa puipui: ata faʻataʻitaʻi ma filifiliga filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O a mamanu?

O le fausiaina o puipui o se mea teuteu ma se auiliiliga multifunctional e mafai ai e oe ona nana le atoatoa ma luga le atoatoa, faʻatinoina le vaʻaia o se avanoa pe avea o se vavaeʻesega i le va o mea eseese maeʻa.

O fua eseese o foliga ma lautele lautele e suia ai stucco moʻi ma, i le tau maualalo, aumai ni tusi matagofie ma faʻaaloalo i le potu.

Faatasi ai ma le fesoasoani o mamanu, oe mafai ona faia panels po o faʻavaa. Tali tutusa teuteuga i totonu e foliga matagofie lava. Lenei teuteuga e faʻalelei lava tuʻufaʻatasia ma eseese puipui maeʻa i le tulaga o pepa puipui, vali, vali, vali masani laupapa poʻo le MDF.

O le ata o loʻo faʻaalia ai totonu o le potumoe ma le puipui ua teuteuina i mamanu i foliga o le ulu ulu.

O a ituaiga?

O le filifiliga o le ituaiga o ata mo puipui e faʻalagolago i le ituaiga o potu ma luga o le ituaiga o totonu.

  • Wood. E mama ma faigofie ona faʻapipiʻi. O laupapa teuteuina vaega e le faʻamamaina vailaʻau oona ma o lea e mafai ai ona faʻaaogaina e teuteuina ai se potu o tamaiti. Faʻafetai i a latou lalelei faʻanatura mamanu ma naturalness, ia ituaiga i ai maualuga uiga matagofie ma ua atoatoa tuʻufaʻatasia ma tutusa laupapa puipui puipui.
  • Gypsum O teuteuga tetele o le sima e fesoʻotaʻi ma stucco ma teuteuga o le maota e tuʻufaʻatasia lelei ma totonu totonu ma faʻapea foi ona faʻaopoopoina sitaili pei o le Renaissance poʻo le Rococo.
  • Uamea Ona o le faʻaleleiila luga ma le faʻatinoina faʻatinoina, matagofie ma muamua uamea teuteuina e masani ona faʻaaogaina i aso nei loft poʻo maualuga-tekonolosi mamanu.
  • Polyurethane. Fetuutuunai polyurethane oloa faʻatagaina oe e mamanuina se lapoʻa, susulu poʻo luga piʻo luga pa. O ia fasi e mafai ona faigofie ona punou ma faʻamau i soʻo se manaʻoga tulaga.
  • Palasitika. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o mamanu, lea e iloga mai i le tau maualalo, malamalama mama ma maualuga le susu tetee. Elemene faia i palasitika poʻo foam e talafeagai mo potu ma soʻo se microclimate ma aoga faʻamoemoega. I se faʻaopopoga, palasitika faʻataʻitaʻiga i ai le lanu eseese palette o lanu mai susulu lanu acid i loloto uliuli.

O le ata o loʻo faʻaali mai ai ni vali uʻamea vali i luga o le puipui i totonu o le potu malolo.

O le tala faʻatatau o tupe o loʻo aofia ai ma mamanu e faia i le mdf poʻo le faʻalauteleina o le polystyrene.

I le ata o loʻo i ai se potumoe ma se puipui teuteuina i papaʻe paʻepaʻe polyurethane.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi luga o le puipui?

I le amanaʻia uma o tulafono tuʻuina atu, o se agavaʻa tuʻufaʻatasia o le tele ma foliga o le laupapa, oe mafai ona faʻasaʻo le tele o le le atoatoa fuafuaga i le potu.

Lona uiga masani, o ata e tuʻu faʻasolosolo pe faʻasolosolo luga o puipui. Faʻapea foi, le faʻaaogaina o nei elemeni, toe fai poloka ua faia, ona o lea o le avanoa vaʻaia avea atili voluminous. Faatasi ai ma le fesoasoani o sikuea sikuea i le tulaga o faʻatulaga faʻavaʻa poʻo semi-faʻamalama faʻasino i luga, o le faʻalo i le potu o le a foliga maualuga. Ina ia vaʻai faʻalelei foliga o se tamaʻi potu, e mafai ona e pikiina ni laupapa teuteu lautele e faʻafetauia ai le faʻalo e faʻataʻatia ai ma tuʻu faʻamau i luga o puipui.

O loʻo faʻaalia mai i le ata le faʻavasegaina o puipui puipui i totonu o aso nei.

Faatasi ai ma le fesoasoani o suia, latou toetoe lava taimi uma fausiaina atoa fatuga, aofia ai faavaa po o ni manoa felavasaʻi felataʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo nisi vaega o se vaalele tele pa, oe mafai ona faʻaaogaina se symmetrical mamanu, o lea o le ata o le a maua ai se matagofie ma taugata foliga.

O le ata o loʻo faʻaali mai poloka faatafafa o ata i luga o le puipui i luga aʻe o le ulu o le moega.

Mo se potu ma le maualuga taualuga ma le malamalama pa teuteuina, masani faatafafā vaega o foaʻi e talafeagai. I le faʻaaogaina o laupapa faʻapipiʻi, e mafai ona e faʻatutuina faʻafanua semicircular poʻo le faʻataʻitaʻi o se faʻamalama.

I totonu o le ata o loʻo i ai se potu moe i totonu ma se puipui teuteuina ma le le mautonu faʻavaa faia o ata.

Faʻataʻitaʻiga i totonu o potu

Faʻafetai i le teuteuina, e foliga mai o le faia o se logoleleia faʻaaliga i luga o le puipui ma aumaia se faapitoa fati i le ea.

Fuaina i le umukuka

O le puipui tuʻufaʻatasiga o fasi pepa teuteuina faʻatagaina le gata i le sone o le umukuka avanoa, ae faʻapea foi, i se isi itu, e fealofani faʻatasi vaega eseese ma le tasi.

I le ata o loʻo i ai ni mea teuteuina teuteuina i teuteuga o le puipui e latalata i le 'aiga' ai i totonu o le umukuka.

I totonu o le umukuka, o ata e masani ona maua i teuteuina o faʻapaologa po o faitotoʻa, o lenei mamanu e faʻaalia ai le manino i le faitotoʻa. O le faʻamalama o le a foliga mai e le itiiti le lalelei, faʻatumuina e lautele fasimea faataamilo i le taamilosaga.

Fuafua i totonu o le potu malolo

O puipui i le potu malolo, faatasi ai ma le fesoasoani a slats, e vaevaeina i poloka simetrika e teuteuina i faʻata, atavali, atisiisi bas-toʻomaga, tautau fata poʻo puipui sconces. I totonu o le fale tele, e mafai ona e faʻaaogaina le ata e tuʻueseese ai pepa puipui poʻo isi mea e eseese foliga ma paolo.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se tamai potu malolo i leo o le beige ma puipui e teuteuina i lauiti lauiti e faia i mamanu.

O nei elemeni e lelei foi mo le faʻavasegaina o se faitotoʻa, o se koluma poʻo se vaega TV.

O se faʻaofiina ma pepa puipui, teuteuina i mamanu faʻataʻamilomilo le taamilosaga, e le gata e mafai ona avea ma autu faʻaaliga o le potu, ae faʻapea foi ona faʻamalamalamaina se vaega o meaafale i le tulaga o se ofoofogia pusa o drawers, se koneteina poʻo se teuteuga afi.

Ata o ata i luga o le puipui i totonu o le potumoe

Mo teuteuga ma teuteuina i luga o puipui i totonu o le potumoe, o lauiti lauiti i pastel lanu e talafeagai. I luga o le malamalama pupuni luga, pogisa faaopoopoga, faia i ni manifinifi fasioti poto, foliga ofoofogia. I le ogatotonu o le vaega, oe mafai ona tuʻu se ata, stucco elemeni ma isi volumetric teuteu.

I totonu o se potumoe tele, o se tali manaia o le faʻavasega lea o le potu i vaega eseese e faʻaaoga ai. Ona o le teuteuina i luga o le puipui, o le a mafai ai ona vaevaeina le potu i totonu o se mea e moe ai ma se nofoaga faigaluega poʻo se potu teu ofu.

Lelei faʻamamafaina totonu o tuʻufaʻatasiga ma le lautele mamanu manatu, o se puipui ma se mamanuina faʻavae e toe faia le tele o le moega.

O le ata o loʻo faʻaalia ai ituaiga pepa puipui eseese, vavaeʻese e ata i totonu o le potu moe.

Fuafua i totonu o le auala savali poʻo le auala savali

E masani ona faʻaogaina tui e faʻamamafa ai le faitotoʻa i luma. Oe mafai ona teuteuina se faʻata ma puipui moli ma elemeni fesoasoani. I totonu o se tamaʻi auala e le aofia ai le faʻapipiʻiina o se kapeneta, e mafai ona faʻaaogaina laupapa e faʻailoga ai se vaega ma ni matau ma se tautau lavalava.

I le ata o loʻo i ai ni paʻepaʻe mamanuina i le mamanuina o efuefu pa i totonu o le auala savali.

Filifiliga lelei mo teuteuina i luga o puipui o le faasitepu

O laupapa faʻapipiʻi i se tulaga faʻataʻamilomilo e le gata i le faʻavasegaina o puipui o le puipui, ae faʻapena foi ona faʻatulagaina le maualuga o le sitepu.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se lele o faasitepu ma ni mea teuteuina i luga o puipui.

Valivali i luga o puipui i totonu o le potu a tamaiti

Faʻafetai i ia teuteuga elemeni, o loʻo eseʻese uiga ma toʻomaga, e mafai ai ona fausia se manaia siosiomaga i totonu o se vasega pepe. O totonu e iai puipui e teuteuina i teuteuga i lanu susulu o le a foliga mai e matuaʻi lava.

I le ata, ata vali puipui teuteuina ma manino foliga i totonu o le vasega pepe.

Faʻafefea ona latou vaʻai i sitaili eseese?

Leuteuina o teuteuga i le fuafuaina o puipui i potu i sitaili eseese.

Ata o atavali i se faiga faʻaonapo nei

Mo se faʻaonapo nei o loʻo tafe i totonu, fesuiaʻi ituaiga o uʻamea ma palasitika laupapa e faʻaaogaina, lea latou te faʻavaeina ai vaega taʻitasi, fausia tulimanu poʻo soʻoga. Faʻafetai i lenei teuteuga maaleale, e foliga mai e teuteuina puipui faigofie ma faʻaolaola le siʻosiʻomaga avanoa e faʻaaoga ai le itiiti ifo o elemene.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se potu malolo i se faiga faʻaonapo nei ma ata lanu i luga o le puipui.

Teuteuga i totonu i sitaili masani

I tala faʻasolopito, matagofie auro, siliva poʻo faʻamaʻaʻa fasimea ma se fesoasoani a foliga o le a foliga lelei. Mamanu tisaini manatuina masani laʻau laupapa poʻo papaʻe sima faʻataʻitaʻiga.

I le ata o loʻo i ai ni moli mama i luga o puipui i totonu o le potu moe masani.

Faʻataʻitaʻiga Neoclassical

Mo neoclassicism aulelei, teuteu feololo ma puipui puipui, faʻamatalaina e foliga faigata geometric foliga ma unobtrusive teuteu, e talafeagai.

I le ata, o se potu malolo neoclassical ma faatafafā vali i totonu o le fale mo le vaevaeina o le pepa puipui i tua o le sofa.

Faletusi o ata

O le puipuiina o puipui e suia ai ofu masani, faʻaopopo le tulaga masani ma faʻapitoa faʻapitoa i totonu o le fale, ma fetuʻunaʻi faʻalelei vaega o le potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PUIPUI ENGLISH ACADEMY TEACHERS DAY 2019 (Mae 2024).