Fale fou

Pin
Send
Share
Send

O le a le mea taua e te iloa e uiga i totonu totonu i le falealuga?

I le tulaga o le tisaini, o le pito i luga o le potu o se avanoa faigata. Afai o le ae fuafuaina oe lava, mafaufau i vaega nei:

  • O le taualuga e faʻasolitulafono. O le taualuga faʻaletagata poʻo le taualuga o le falealuga o le foloa. Ae e le faigofie tele ona faʻatino lelei. E masani lava, o laupapa foloa e tatau foʻi ona tuʻufaʻatasia i le poloketi fuafuaina.
  • Leaga moli. O paʻu lapoʻa e maua ai le malamalama nai lo pupula masani, ae o fale tumaoti tumaoti e laiti pe leai foi. Mafaufau i le mataupu o faʻanatura moli i le taimi o le fausiaina vaega, po o faʻasolosolo moli ao leʻi amataina lipea.
  • Le lava fesootaiga. Le isi mataupu e tatau ona filifili muamua. O e fuafua e tuʻu se potumoe ma se fale taele poʻo se umukuka iinei? Faʻatulaga paipa.
  • Le manaʻoga mo faʻaʻesega. I le taimi o le fausiaina, o lenei foloa e masani ona alo ese, o lea a o le i faʻaumaina le tumutumu i le maeʻa fale, o le a muamua tatau ona insulated.

Afai o le a e faʻateleina le avanoa faʻaaoga o le fale i le tau o le fogafalealuga, iloilo lelei ma lelei mea le lelei o lenei fofo muamua:

leleiMinus
  • Faateleina i le eria o le fale. O le mamanu o le falealuga o le a faʻatagaina ai oe e faʻateleina le fale i le 1-2 potu i sina tau.
  • Ua oso le vevela. O le faʻamamaina o le falealuga mai totonu o le a faʻaititia ai tau i le taimi o le vevela.
  • Vaʻai mai le faʻamalama Tuu lou moega i lalo ole faamalama o le falealuga ma fiafia i le lagi fetu i fetu uma.
  • Le manaʻoga e tuʻuina atu fesoʻotaʻiga. Paipa, alavai, faʻavevela, eletise. O le galuega o le a tau se penny manaia.
  • Le lava o le potualuga. Uma elemeni o le taualuga, e aofia ai le taualuga ma faʻaʻesega, o le a vave deteriorate ma manaʻomia toe faaleleia.
  • Faigata fausaga. Ona o le taualuga malifa, o le vaega o le malologa avanoa ua faʻaititia ma manaʻomia se mautinoa tomai i le tisaini.

Pe e te fiafia i potu ma sloping taualuga pe leai o se mataupu o tofo. Ae o le lotoa totonu e mautinoa lava e le o nofoia ma le tulaga muamua.

Potumoe

O le ata o le potu pito i luga e masani ona manaʻomia ai le faʻatulagaina o le potumoe. O le tuʻuina o lenei avanoa e le manaʻomia ai le tuʻuina atu o fesoʻotaʻiga (seʻi vagana ai le eletise), ma a faʻaaogaina ia, e te le tau alu pea i luga - naʻo le alu i luga ae e te leʻi moe ma alu i lalo i le taeao.

O le isi aoga o le potumoe i le pito i luga o le faigofie o le faʻatulagaina o le moega, lea o le a le faʻalavelaveina e le taualuga faʻalava. I luga o le fogafalealuga, o le a tutusa lelei lelei le tuʻuina o le potumoe poʻo le potu malolo potu moe. O le mamao mai potu masani, e mafai ona e maua le lelei malologa ma rejuvenation.

Le mea e mafaufau i totonu o le potumoe totonu o le falealuga:

  • maualuga-lelei puipui faʻaʻesega;
  • alu ae ma le saogalemu i luga;
  • mamanu o faamalama taualuga (ina ia le ala mai le la i le vaveao).

Faitau e uiga i isi foliga o le potu i luga potu potu i totonu o la matou tusitusiga.

Potu o tamaiti

O le lauiloa faʻaaogaina o le fogafalealuga o le faʻatulagaina o se vasega pepe. E le itiiti ifo ma le lua autu taua manatu:

  • leai se mea e toso ai fesoʻotaʻiga (seʻi vagana ai uaea eletise);
  • o vaega talafeagai uma o le a ofi i luga o se lautele eria: mo moe, suesue, taʻaloga, teuina.

Pau lava le nuance e manaʻomia le faʻalogo: o faasitepu. Afai e le i atoa le 5-6 tausaga o le tamaititi, e le manaʻomia mo ia ona alu i luga ma lalo tutoʻatasi i le tele o taimi ile aso. O le mea lea, matua e tatau ona i ai i taimi uma latalata i le tamaititi, pe tolopo le fesiitaʻi o le vasega pepe i se taimi mulimuli ane.

O le tuputupu aʻe o tamaiti, i se isi itu, o le a talisapaia le va avanoa a le tagata lava ia mai o latou matua: o le mea lea, afai e i ai ni talavou i le aiga, valaaulia i latou e ave le avanoa i lalo o le taualuga ma atiina ae a latou lava mamanu.

Aʻoaʻo atili e uiga i le teuteuina o le potu i luga o le fale mai la matou tusitusiga.

Potu malolo

O le potu malolo i le falealuga e le o se mea e seasea tupu. Afai e te manaʻo e valaʻaulia malo ma faʻaalu afiafi i se kamupani mafanafana, faʻatulaga se nofoaga lelei fonotaga i le pito i luga o lou fale tumaʻoti.

O le ata o le potu malolo potu malolo e le faigofie e pei ona foliga mai i le taimi muamua tepa. Ae e te leʻi amata fausiaina, mafaufau i mea nei:

  • Mamao o le umukuka. E masani lava, o le faʻaputuputuina o malo e le maeʻa e aunoa ma ni meaʻai - mata e faigofie mo oe le aveina o meaʻai mama poʻo mea inu mai le umukuka i le potu malolo ae faʻapea foi isi
  • Mamao o le faleuila. O afiafi umi e le uma e aunoa ma le asia o le faletaele - o le a le mamao ma o le a le saogalemu e alu ai i lalo?
  • Malamalama. E lava le susulu o le la e ala atu i tamaʻi malamalama laʻititi? Tatau ona ufiufi i pupuni pogisa?
  • Taualuga maualuga. O oe ma au uo poʻo lou aiga o le a gagau lou ulu mai le nofoa?
  • Faatulagaina o meaafale. Mata o le maualalo sloped puipui puipuia oe mai le faapipii mea uma e te manaʻomia: mai le sofa i le teuina polokalama ma le TV.

Umukuka

E seasea tuu i luga ole foloa ole fale. Muamua lava, o le umukuka e tatau lava ona tosoina paipa, alavai, eletise ma (atonu) kesi. Lona lua, o le umukuka o se tasi o sili ona asia i totonu o le fale, ma savali i tua ma tua e matua faigata lava. Lona tolu, o puipui e lua i le tulimanu e fausia ai le tele o faʻafitauli i le tuʻuina atu o le umukuka.

Lenei vaega mulimuli masani lava ona avea ma sili ona matuia faʻatapulaʻa i le falealuga mamanu. Pe a fuafuaina le faʻapipiʻiina o se headset, faʻalogo i le fautuaga a polofesa:

  • Bunk meaafale e tuʻu faʻapitoa i luga o puipui saʻo; naʻo le pito i lalo o kapoti e mafai ona tu i tafatafa o le taualuga o fale poʻo fale mautotogi. I lenei tulaga, e sili atu le aua neʻi amata le malifa mai le foloa lava.
  • Mo tagata e ona lima taumatau, o le umukuka ua faʻapipiʻiina i le agavale o le tauʻau o le puipui, mo tagata tauagavale - i le taumatau.

A 2 puipui ma le faʻalo e i se tulimanu, o le a le galue e oʻo lava i itu mafolafola itu e tu masani masani pito i luga kapoti. Ina ia ave uma avanoa avanoa ma o tulimanu e le gaogao, o meaafale e tatau ona faia e okaina. Ae o loʻo i ai se filifiliga faigofie ma sili atu ona aoga - sui le pito i luga ma fata i le atoa poʻo ni vaega (i le ogatotonu o le kapeneta, i tulimanu o fata). E mafai foi ona e tautau fata poʻo nofoaafi i luga o faʻaseʻe puipui - o le a latou fofoina faʻafitauli le teuina o mea e masani ona faʻaaogaina.

E fautuaina le tuʻuina o le laulau 'ai poʻo le pa i lalo o faʻamalama, ma o le a sili atu ona lelei le' ai. O le faʻasologa o nofoaga i se tamaʻi nofoaga e pule oe pe fai - e lava lea e faʻavasega mamao ai le meaʻai mai le nofoaga faigaluega.

O le sofa i le umukuka o se filifiliga faitalia, ae mo avanoa e pei o se potu i luga, o tagata mamanu e tausisi i lona i ai. Oe manaʻomia le faʻatulagaina e le gata o se workspace, ae faʻapea foi se tafaoga nofoaga: o lenei sili ona talafeagai mo aiga ma fanau. A o pisi tina i le sauniaina o meaʻai, e mafai e le tamaititi ona malolo pe taʻalo i luga o le nofoa umi.

Filifiliga faiga

Ae mo le filifiliga o sitaili mo le fuafuaina o le potualuga, o le sili sili ona taʻitasi fesili. Faʻamoemoeina i mea e te manaʻo ai, le sitaili o isi potu.

  • Loft-style attic o le filifiliga lea a aiga talavou i ona po nei. I totonu o le umukuka, e mafai ona e lafoaʻi kapoti pito i luga, tuu fausaga e faia i uʻamea ma isi mea talatala, faʻaaoga laupapa maualuga laupapa e le gata o se elemeni mamanu, ae faʻapea foi le faʻamalolo mo moli po o apa.
  • O se umukuka i le mafanafana atunuʻu sitaili poʻo le pastel Provence e talafeagai mo se atunuʻu fale ma fausia ai se siosiomaga siosiomaga. O le tele o laʻau masani i luga o le faʻalo, puipui ma le fola, teuteu malu i lanu mafanafana o le a avane i le falealuga se faʻafiafiaina faʻapitoa.
  • O le faʻaonapo nei Scandinavian sitaili o le a faʻatumuina le potu ma le malamalama faʻafetai i le paepae lanu polokalame, o lea e talafeagai e oʻo lava i tamaʻi avanoa: mo se faʻataʻitaʻiga, tamaʻi taumafanafana fale. O siʻi aulelei e faʻaopoopo ai uiga i le umukuka.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se umukuka masani i se paolo o fafie

Faletaele

O e mautinoa e te manaʻo e faʻaauupegaina se faletaele i le falealuga? I lenei tusitusiga, ua matou auiliiliina auiliili uma manatu e tatau ona e feagai.

Kapeneta

O se tali lelei i le fuafuaina o le fogafalealuga o le nofoaga o le eria galue. E faigofie pe a fai o se tasi o tagata o le aiga e faigaluega pea i le fale ma manaʻomia e ia lava le avanoa. E aveese le potu i tua o potu autu i se fale tumaoti, o lea e maua ai le filemu ma le filemu iinei. E mafai ona faigofie ona e nofo i se laptop poʻo le galue ma ni pepa, tusa lava pe o iai le aiga atoa i le fale.

Se seti masani o meaafale: laulau, nofoa, ofu o ofu, fata poʻo fata. Matou te fautuaina le faʻaopopoina o se sofa mafanafana, nofoa malolo poʻo nofoa i lenei mea ina ia mafai ai ona e faia malologa ma suia le siosiomaga i le taimi o galuega.

Ia mautinoa e te amanaʻia le maualuga-malamalama moli o le desktop: tuʻu i lalo o le faʻamalama, tautau se moli i luga, faʻapipiʻi se vili fetuʻunai lamepa i luga o le laulau. Afai o le nofoaga o le faʻamalama e tatau ona i ai i le itu, e tatau ona i le agavale mo taumatau-lima ma i le taumatau mo agavale-lima.

Tuu fata poʻo fata i luga o puipui saʻo. E mafai foi ona e faʻatulaga ni pule. Latou te teuina tusi, galue pepa, faʻamanatuina mea e manatua ai, faʻafanua ma ata. O se sofa, potu malolo poʻo se nofoa faalue e tu latalata ia latou. O se magalafu poʻo ona faʻataʻitaʻiga o le a fesoasoani e faʻaopoopoina le tuʻufaʻatasiga. O lenei tuʻufaʻatasia o le a foliga sili ona lalelei i le chalet style.

O puipui e faʻapipiʻiina i le patipati i le tulaga o le 1-1.2 m, luga - o pepa puipui e faʻapipiʻi pe valiina. Pe teuteu foi i se laau e oʻo i le faʻalo.

Manatu faʻaopoopo mo se ofisa vateatea:

  • o se uila faʻamalositino poʻo se solofanua e malolo taʻaloga;
  • o le hammock ae le o le sofa;
  • Iti-pa ma le pa fata.

I le ata, o le falealuga e teuina mo se ofisa ma se potumoe.

Faletusi

O se avanoa mafanafana i lalo o le taualuga ma fata faʻatumuina i tusi, o se nofoa faʻanofonofonofo lelei, o se palanikeke mafanafana ma se magalafu o le nofoaga sili ona lelei mo se bibliophile. Afai e te fiafia e faitau ma sili atu le masani ai pepa i lo faʻasalalauga faʻaeletise, o le faʻavasegaina o se potualuga mo se potu tusi o se sili lelei filifiliga!

Oe o le a manaʻomia:

  • Pusa tusi, fata poʻo fata. E faʻapipiʻiina i latou i itu mafolafola. Fata i luga o le faʻalo, laina i tusi ma teuteuina i souvenir, foliga sili ona lelei. Sui se sitepu i luga o uili mo latou pei o ata tuai e faʻaopoopo ai le tofo i le ea.
  • Nofonofo lelei. Tuʻu le tele o latou: sofa, nofoa faʻataʻavalevale, se taga fatupi, se potu malolo, se nofoa faalue, se faʻamoega, se nofoa faʻatautau, se sofa. E tele filifiliga! Filifili 1-2 e faʻaoga. E mafai foi ona e togiina se faamalu ma ni aluga i luga o le foloa.
  • Teuteuga O le faʻatatauga o le faitauga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se mea fiafia. Faʻapipiʻi se magalafu, se fagu uaina, palanikeke mafanafana, ma isi ie i le faletusi.
  • Susulu. O matou tina matutua foi na fai mai e le mafai ona e faitau i le pogisa! Ma e moni lava. Vaʻai lelei lau vaai, mafaufau i moli susulu faataamilo i nofoa.

Faletaele

I le potualuga o le foloa, e le o taimi uma e manatu ai e faʻatapulaʻaina se galuega taua, e pei o le moe poʻo le faigaluega. Atonu e i ai se potu malolo e mafai ona e faitau ai, taʻalo se faʻamafanafana, matamata ata tifaga, mauaina malo.

Filifiliga faʻatinoina:

  1. Fale fai fale. Faʻamau le masini ma faʻamalama, tiaʻi ni aluga lelei poʻo ni nai taga fatupi luga o le foloa. Aua neʻi galo e uiga i mafiafia uli i luga o faʻamalama ina ia leai se mea e faʻalavelave i le matamata i tifaga poʻo ni ata puʻe.
  2. Potu potu Mo se aiga o musika, o le potu lenei ma mea faifaaili ma masini faaleotele leo. Atisi - ma tapoleni ma vali. O le potu potu e faʻatautaia mea uma e aoga mo au mea e te fiafia iai: o se masini suʻisuʻi ma ie, o le uili a le fai ipu omea, meafaigaluega e fai ai laupapa, ma isi.
  3. Potu taalo. Faʻapipiʻi se televise tele ma se faʻamafanafana, se laulau ma nofoa mo taʻaloga laupapa, piliati, ma masini faʻatau. Mo tamaiti - o se eria ma a latou meataʻalo. Mo tama - o se nofoaafi, taʻavale taʻavale, se vai taele ma iʻa. Mo teine ​​- o se fale pepe meataʻalo, o se umukuka meataʻalo, o se faleoloa lalelei. Tamaiti o le a fiafia i le tele o vaituloto ma polo, trampolines, pa faʻamau, o ata faasolo, hammocks, faleʻi matagofie.
  4. Togalaau Tau Malulu. E te fiafia i laʻau? Faatulaga se togavao lanu meamata i le falealuga! I le va o fugalaʻau, e mafai ona e tuʻuina se sofa, faʻatautau le hammock poʻo se nofoa - o le a fiafia le aiga e taʻoto ii ma se tusi, taʻalo se faʻamafanafana pe na o le talanoa i luga o se ipu ti. O lenei potu e foliga mai e matua fou lava.

O le potu e mafai ona vaevaeina i ni sone - i le tuʻufaʻatasia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se fale tifaga ma se potu taʻalo.

Faletusi o ata

Ua matou lisiina i le pito i luga filifiliga filifiliga pito i luga o le fale. E tatau ona e filifilia le saʻo ma amata ona faʻaogaina. Mo manatu mo le potualuga, vaʻai le ata i la matou potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Avicii - Waiting For Love (Mae 2024).