10 mea e tosina ai iniseti

Pin
Send
Share
Send

O oloa galo

O fualaʻau lapoʻa o loʻo totoe i le ea matala poʻo ni pala pateta i le fale e faʻatosina mai ai tamaʻi lago fualaʻau e taʻu o lago fualaʻau. Latou vave faʻatoʻateleina, ma o le faʻateʻaina o latou e le faigofie, aemaise i totonu o se fale tumaoti.

O le mea muamua lava e tatau ona fai o le faʻateʻa le puna o lago meaai i le siakiina o le umukuka ma kapoti mo meaai pisapisao. Afai e tele lago, e aoga le tautau i luga o mea faapipii, faʻapea foi ma le faʻatutuina o mailei - fagu poʻo fagu ma maunu, o se ua lauiti poʻo se faʻaputuga pepa.

Laʻau fale

O loʻo matou talanoa e uiga i fugalaʻau na feagai ma se tausiga le tatau. Mai tele faʻasusu i le palapala o laʻau, springtails (blowouts) ono aliaʻe: i le taimi muamua latou te le afaina ma fafaga i pala pala ma microorganisms, ae o laʻau laiti ma aʻa amata ona 'ai i le tele o aofaʻi. Ina ia aua neʻi faʻatosina mai iniseti, e tatau ona e faʻasusuina faʻalaʻitiiti fugalaʻau, soloi ulo, ma aua neʻi e faʻaseʻeina i ni faʻalaʻau.

Weevils, aphids, mealybugs, whiteflies, ma isi mea leaga e mafai foi ona aliaʻe luga o laʻau i totonu o le atunuʻu. I le avea ai o se puipuiga, e tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete ni mea fou, faʻamama i le faletaele pe solo i latou i le ie, aua le faʻapipiʻiina ia ulo, ma i le tulaga o le faʻamaʻi, togafitia i latou i auala faʻapitoa.

Tusi ma faʻaputuga pepa

O le numera tele o tusi, mekasini ma api e faʻatosina mai ai ato moe, pe a fai e aliali mai i le fale mautotogi, faʻapea foʻi ma tagata e 'aʻai vaomago - utu o tusi. O mea mulimuli na te fafagaina e le gata i le pepa ma faapipii luga o le tuasivi o se tusi, ae faʻapea foi i vailaʻau ma fulufulu, ma 'aʻai foi le falaoa ma isi meaola. O le sili lelei tulaga mo le i ai o vao-'aina e maualuga ea vevela ma susu. Ina ia taofia le au vao-mai le ulufale i totonu o lou fale mautotogi, e tatau ona masani ona solo le fola ma solo ese le efuefu o teufale. I se tulaga alualu i luma tulaga, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻia le exterminators.

O lapisi, lapisi ma palapala

O le gasu o le fale e le gata ina toʻesea ai le matagofie o le potu, ae o se tulaga lelei foi mo le ola ma le toe gaosia o ituaiga uma o iniseti. Afai e te le mulumulu ipu, mo se taimi umi, aua le soloia le umukuka kapoti ma le foloa, ma ia teu foʻi nofoaga o faʻaputuputu ai otaota i le palapala, o le a amata le pipiʻi i le fale. O vaega gaugagia e ulu ai le la susulu, susū ma meaʻai lata ane o ni tulaga lelei mo latou. O le auala autu o le tauivi o le tulaga tumama lelei o le nofoaga.

Sūsū maualuga

I faletaele, e faʻaputuputu ai le tele o le susu, e masani ona aliali mai iʻa siliva - o ni iniseti lapisi ma le iila i tua. Latou te le avea se lamatiaga i tagata, ae latou te 'aʻai falaoamata ma suka, faʻapea foi ma masoa - mo se faʻataʻitaʻiga, pepa puipui faʻapipiʻi e faapipii. Ina ia aveʻese le silverfish, luga e nofo ai iniseti e tatau ona togafitia ma le vailaʻau oona, ma ia mautinoa foi o le faʻamafanafana ma le ea faʻasologa o loʻo galue lelei.

Meataalo vaivai, kapeti fou

E le vaʻaia aiga sulu - efuefu efuefu - fausia se malosi allergenic talaaga. O vailaʻau o loʻo maua i siama o iniseti, ma e laʻititi lava e faigofie ai ona ea aʻe i luga i le ea ma, a manavaina, e tumau pea i luga o mucous membranes o le manava manava o le tagata.

O le "fale" sili ona lelei mo le fale tupe mama o mea ma lint lea e toaga faʻaputuputu efuefu. I le tulaga o mea e afaina ai le tino, e manaʻomia le faʻatinoina masani o le faʻamamaina o le susu, sui faamalu ma aluga i mea e gaosia, ma faʻateʻa foʻi kapeta ma meataʻalo vaivai, talu ai e oʻo lava i le taimi o le faʻamamagoina mamago, o nei aitema o le a faʻaputuputu efuefu.

Fulufulu

Toatele e masani i mogamoga: o se tasi o ona ituaiga - ofu ofu - fiafia e 'aʻai i ofu faia mai masani ie, aemaise fulufulu ofu. Mo prophylaxis, o le sachet ma deterrent aromas, pei o le lavender oil, e tatau ona faatautau i le pusa tu. Ma afai o le mogamoga ua uma ona faʻaputuputuina, faʻamago le faʻamamāina, ausa togafitiga ma lautele faʻamamaina o le a fesoasoani. O lavalava faʻamaʻa i luga o le poletito o le a faʻamamaina ai nisi faʻamaʻi, ma o le teuina lagona gaogao o le a aoga mo se puipuiga faaopoopo

Meafale mai lima

O meaafale laupapa, faʻatau i maketi utufiti pe aumai mai le auala, o isi taimi e lafi ai lava ia mea mataʻutia. Moega moe mafai ona nofo i faʻamoe, sofa, laulau ma kapoti e faia i laupapa. O laʻau e nana i mea vaiti, gaugau ma faʻamau - e faigata ona iloa, ae sili atu ona faigata ona aveʻese.

O tamaʻi moega e tuli tagata i le po, fafaga i le toto ma tuʻu ni u u i luga o le paʻu. O le filifiliga sili ona faʻatuatuaina ile taua faasaga i iniseti nei, ole faʻatonutonuina o le puipuia o faʻamaʻi. Faʻamaonia faʻapitoa mafai ona faia i le taimi muamua, sefe le fale e le gata mai tagata matua faʻamaʻi, ae faʻapea foi fuamoa. Faʻatau faʻatau e le mautinoa ai lenei.

Faʻavae pa, ea

O iniseti e suʻesuʻe lava i taimi uma i se auala e ulufale ai i totonu o le fale, o lea la o le taʻe o puipui ma faitotoʻa, faʻamafanafana ma faʻamalama o se auala faigofie lea mo iniseti e ulufale ai i se fale mautotogi. E maualuga le aʻafiaga pe a fai e te nofo i se fale tuai poʻo se fale maualuga a Soviet, e malepe ai le faʻamaoni o foloa. E mafai ona sola 'ese mai suli ma meaʻai moʻi mai tuāʻoi. Ina ia puipuia mai tagata faʻalavelave, o faitotoʻa, puipui ma faʻamalama e tatau ona aunoa ma ni taʻetaʻei, ma e fautuaina le faʻapipiʻi o isi pupuni i luga o le avanoa o le ea.

Suamalie

Le meli ma le siamu, o loʻo totoe i nofoaga faitele, e le gata i tamaiti ma latou e iai o latou nifo suamalie, ae o iniseti foʻi. O lago, loi, beetles, lapisi ma pi e fiafia i meaʻai suka faʻapea foi le uaina ma lemoni. Teuina mea suamalie i totonu o se koneteina faʻamau ma solo ese vai inu. I le taumafanafana o loʻo iai le avanoa e "'ai" se lagomeli faʻatasi ai ma se fasi mea suamalie, o meaʻai la e tuʻua ile ea e tatau ona suʻesuʻeina faʻalelei ae le i' ai.

I le mulimuli ai i nei fautuaga, o le a e matua faʻaititia ai le aʻafiaga o le tutupu ma toe faʻateleina o iniseti i totonu o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Haiducii - Dragostea Din Tei (Mae 2024).