13 mausa leaga e le tatau ona i ai i se faletua lelei

Pin
Send
Share
Send

E manaʻomia e tagata uma le ola mamā, o lea latou te faʻaaogaina ai a latou togafiti e faʻatamaʻia ai le nofo lelei i totonu o le fale. E i ai tulafono e iloa e faletua uma:

  • e sili atu le fufuluina o le apa pe a uma le oseti i le taimi nei;
  • mea lanu e le tatau ona mulumulu i paʻepaʻe;
  • E sili le aveese gaʻo mai le ogaumu ma le omomi omomi.

Vaai i mea e le tatau ona i ai i se faletua lelei.

Ae i ai mea sese e oʻo lava i faletua poto masani faia. O amioga masani a le aiga o le a faʻaitiitia ai taumafaiga uma e tausi se fale mama ma e mafai foi ona afaina ai lou soifua maloloina.

Tausia le tumama atoatoa

Tele mea i totonu o matou fale mautotogi e le manaʻomia ona fufuluina soʻo. Ae e le taofia ai le toʻatele o fafine mai le mulumuluina o pupuni ma le faʻamamaina o mea e faʻapipiʻi ai nofoa faʻaletino ma sofa i masina uma. O le iʻuga o le fufuluina masani, o le ie fufuluina leiloa lona amataga foliga ma e foliga mai e matua fou. Ma matou te faʻamaimau uma taimi ma tupe i pauta ma eletise.

Aua le faʻalataina oe i le atoatoa mama, e sili le malolo mo seisi minute pe faʻaaluina ma lou aiga.

Liligi le lau kofe i totonu o le tapu

Tele o tagata kofe fiafia e iai lenei amio. O le mafiafia o le a vave ona avea ma mafuaʻaga o le poloka. O le tumau e mafiafia, o le paluga e pipii i le gaʻo teuina i paipa, o le iʻuga o le cork fausia.

E toetoe lava a le mafai ona e lafoaʻia le poloka na o oe. O le a mafua ai se manogi leaga i le umukuka.

Teena le faʻaaogaina o le pulou

A kuka, e sili le manatua e ki le pulou. O ia:

  • faamama le ea;
  • aveʻese le manogi (e taua tele lenei pe a kukaina meaʻai e manogi malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, iʻa);
  • mitiia vaega gaʻo;
  • fesoasoani e faʻaititia le susū i le potu.

Afai e te musu e faʻaoga le metotia lea, ona maualuga ai lea o le susū i le umukuka (le aʻafia ai le tulaga o meaafale), ma le manogi o le kuka o le a ati atu i isi potu.

Tatala pupuni i taimi uma

Afai e faʻasaga faʻamalama i le itu susulu, e sili atu ona tapuni pupuni mai le taeao e oʻo i le afiafi. O le faʻaauau pea ona maua i ave susulu o le a matua afaina ai luga. O lona iʻuga, o le ie o le sofa, nofoa faʻasolosolo o le a amata ona pogisa, ma o le a faʻasolosolo ona foliga. E oʻo lava i fola laupapa ma isi meaafale e mafai ona faʻaleagaina e le la.

Faʻasusu i lalo le tapu

Soʻo se faletua lona lua a itiiti mai e tasi le masaʻa gaʻo mai se falai poʻo se ulo i totonu o le tapu. O le faia o lenei e matua faʻasaina, aua o lenei mea e mafua ai le vave ma ogaoga paʻu o paipa ma, o se faʻaiuga, o le foliga mai o se manogi leaga i totonu o le fale mautotogi.

E le mafai ona e tanuina i totonu o le faletaele mo le mafuaʻaga lava e tasi. E tatau ona aoina le gaʻo i totonu o seisi pusa, ona tiaʻi lea i le lapisi lapisi.

Tuuina o solo i totonu o le faletaele

Malie, lapoʻa, mafanafana, mafanafana terry solo e matua lauiloa i aso nei. Ae le o tagata uma iloa iloa faʻaaoga saʻo. E le mafai ona teuina i taimi uma i totonu o le potu ma maualuga le susū, aua e mafai ona avea ma nofoaga e faʻatupuina ai fugalaʻila ma siama. E sili atu le teuina o terry solo i totonu o le pusa tu i totonu o le potumoe, faʻaaogaina pe a maeʻa ona taʻeleele pe taʻele.

Vaʻai poʻo le a se isi mea e le mafai ona teuina i le faletaele.

Faʻaoga le chlorine e faʻamama ai luga

O le faʻaaogaina o ia ituaiga auala mo le fufuluina o se faletaele, tapu, fola e le gata le aoga, ae faʻapea foi mataʻutia:

  • mu talafeagai pe a paʻi le paʻu;
  • e ala i le manavaina - faʻaleagaina o le respiratory tract.

Chlorine, i le sese sese, faʻaleagaina soʻo luga (uʻamea, laminate, linoleum, ma isi).

Faʻaoga vailaʻau faʻamama uma

O vailaʻau uma e fai ile fale ose auala lelei lea e faʻafaigofie ai ona faʻamama ma mafai ona faʻaaogaina ile tele o mea ole matou fale. Ae ui i lea, o nisi mea e sili ona tuʻua e le mama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona aveʻese tupe teu tuai mai le vai faigata mai le mea palu ma isi mea faʻapipiʻi.

E sili le faʻavave ona faʻaoga faʻapitoa oloa ma faigofie ona aveʻese le faʻailoga.

Meaafale i luga o uili

O le faifai pea o nofoa, nofoa ma e sili atu foʻi sofa e le afaina ai le laualuga o le lamepa poʻo le linoleum. O le mea lea, afai e te manaʻomia mo gaioiga masani o meaafale, e mafai ona e tuʻuina se kapeta i lalo ifo.

Tuulafoa fata ma tutu

E ese le manaia o le nofo i luga o le nofoa, matamata i le sili ona e fiafia i ai i luga o le TV ma inu lauti. Peitai, e i ai faʻafitauli i tua atu o na fiafiaga - mataʻutia stains luga lacquered meaafale, e matua faigata ona aveʻesea (ma o nisi taimi e faigata foi). O le mea lea, e sili ai le aloese mai ia latou.

Faʻaaoga fata ma ipu taofi e puipuia ai nei pisia ma maosiosi.

Faataga fagafao e taooto i luga o nofoa ma nofoa faʻataʻavalevale

A maeʻa manu, o fulufulu e tumau pea, ma o matiuʻu e valu le mea e teu ai ie ma tuʻu ai faʻailo. I le ma lea, e tatau ona e faʻamamaina le laufanua o meaafale faʻapipiʻi sili atu i le tele o taimi, lea o le a oʻo atu ai i le leaga o foliga vaaia. O se tali lelei i sea tulaga o se nofoaga eseʻese mo manu.

Faʻaoga tuʻu saʻo mea e faʻamama ai mea i luga

O vailaʻau fufulu e tatau ona muamua faʻaoga i se ie poʻo se omomi ona faʻatoa faʻamamaina lea i luga. E sefe le tupe ma puipuia le pisia ma maʻila.

Faʻaaoga tele o mea e faʻafou ai le ea

Tuuina vailaau faʻamama i potu uma o le a le maua le manaʻoga aafiaga. Sili atu e saili le mafuaʻaga o le manogi le manogi ma aveʻese. Ma ia fausia se manogi manaia i totonu o le fale, oe mafai ona tuʻu fou fugalaʻau. E le fautuaina foi e tuʻu vailaʻau i potu:

  • i le mea e tele fugalaʻau;
  • faamoemoe mo moe ma malologa.

O le mulimuli atu i nai fesoasoani faigofie o le a fesoasoani e tausia lou fale mautotogi mama ma le mafanafana mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Feagaiga (Mae 2024).