Faʻafefea ona faʻapipiʻi se taualuga i lalo i se faʻalo faʻalo?

Pin
Send
Share
Send

O le palasi, poʻo se mea e faʻatumu, o se laupapa e faia i mea e faʻaaoga i le polymer. E mafai ona vaapiapi pe lautele foi, pe i ai pe leai foi se mamanu. Uma sikuea laupapa mo faʻaloʻo faʻalo e tasi lava le mea e tutusa ai - o nisi e tatau ona faʻamautu i lalo o le faʻalo, tapunia le tekinolosi avanoa.

Vaega o le faapipiiina o le plinth i se faalo i luga

E i ai faʻapitoa skirting laupapa ma protrusions mo faʻamau tuʻusaʻo i le faʻapipiʻiina faʻamatalaga, lea o le tensioning pepa faʻapipiʻi. Ae ui i lea, o le filifiliga o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e fai si faʻatapulaʻaina, o lea o le tele o skirting laupapa gaosia e faʻamau ma kelu.

Aisea e le mafai ai ona faʻapipiʻi tonu le faʻalo i luga o le faʻalo? E le itiiti ifo ma le lima mafuaaga mo lenei:

  1. O le ie faʻaloaloa e faia mai se ata manifinifi o le PVC, lea e mafai ona paʻu i lalo o le mamafa o le laupapa faʻavae;
  2. O solvents aofia ai i le adhesives mafai ona faʻaleagaina le ata po o le tuʻi pu i totonu;
  3. E le mafai ona faʻapipiʻi laupapa faʻaseʻe i le faʻalo o le taualuga, talu ai e le maʻaʻa le ata ma e faigofie ona suia lona tulaga - e le faia se fesoʻotaʻiga pipiʻi faʻatuatuaina i lalo o ia tuutuuga;
  4. O le faʻamamago, o le kelu o le a tupu ai se feteʻenaʻi e foliga mai e le laugatasia - o le faʻalo ie o le a "taʻitaʻia", o le a fausia fagau, maanuminumi;
  5. Afai e talafeagai e aveʻese le sikola laupapa, o le taualuga laupepa o le a mautinoa le faʻaleagaina.

Ina ia faʻapipiʻi le taualuga i lalo o le faʻalo, o lona uiga, i le puipui i lalo ifo o le fale, ma aua le fefe o le a vave ona oʻo mai, e sili atu le faʻatau o palama ma le lautele o le lautele e mafai ona sosoʻo ma le puipui - o le a mautinoa ai le pipii mau ma o le palota o le a mau lelei. O le umi o le laupapa faasee e masani lava ona faalagolago i le foliga ma le tele o le potu. O laupapa taʻavale masani masani e 1.3 m le umi, e ui o mita e lua mita e mafai ona faʻaaogaina i potu tetele.

Taua: A faʻatau se skirting laupapa, ave uma le aofaʻiga manaʻomia i le taimi e tasi, ma ia mautinoa o le faaputuga numera e tutusa, a le o lea, e ono eseese vaega i le paolo.

Fuafuaina o le numera o skirting laupapa

Siaki pe ua lava au laupapa faaseʻe. E faigofie le fuafuaina: i le aofaʻi atoa o le liʻo o le potu, e manaʻomia le faʻaopopoina o se laina mo tulimanu (tusa o le 10 - 20 cm mo tulimanu taʻitasi). O le iʻuga e vaeluaina i le umi o le palasi (masani le umi o le 200 mm) ma o le aofaʻi manaʻomia e maua.

Faʻapipiʻiina o se laupapa faʻaseʻe mo se faʻalo faʻalo

E masani lava, soʻo se elemeni faʻaopopo e fai ma teuteuga e muamua lava faʻamau i le nofoaga, ona valiina lea, pe a tatau ai. Peitai, e i ai ni subtleties iinei: afai o le sikuea laupapa o loʻo tu latalata i le tapoleni, e mafai ona palapala i le taimi o valivali, o le mea lea e fautuaina ai e vali muamua, ma na o le taimi lena amataina faʻapipiʻiina.

Ae e te leʻi faʻatulagaina le palalo i le faʻalo, e tatau ona e faʻatau mea faigaluega mo lenei galuega:

  • Pepa pepa poʻo naifi fausiaina;
  • Fuaina o mea faigaluega (pule, mea faʻapipiʻi fua);
  • Spatula (e sili atu le paʻu poʻo le palasitika);
  • Penitala;
  • Fufulu;
  • Pusa o le kesi (ia maua soʻoga soʻosoʻo i tulimanu o le potu).

I se faʻaopopoga, oe o le a manaʻomia mea nei:

  • Palasi;
  • Faʻapipiʻi mo le laupapa faʻaseʻe (filifilia e mafaufau i mea na aumai ai);
  • Faamaufaʻailoga (sili acrylic);
  • Ie e ufiufi ai polyethylene (pipiʻi ata)

Ina ia faʻapipiʻi le laupapa faʻaseʻe i luga o le faʻalo faʻalo, oe o le a manaʻomia foi se stepladder ma se solosolo e aveese sili kelu. Amata i gaioiga sauniuni. Muamua lava, puipui lou faʻalo i luga o faʻalo mai maosiosia faʻaletonu. Ina ia faia lenei mea, faapipii se manifinifi afifi afifi i le atoa liʻo o le potu.

Motugaafa: Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma aulelei fesoʻotaʻiga laupapa skirting i tulimanu o le potu, oe mafai ona faʻatau faʻapitoa curly "tulimanu". I le mea e tupu e le o faʻatauina atu "tulimanu" talafeagai, latou te faia e faʻaaogaina ai se mea faigaluega faʻapitoa - o se pusa miter - ma se masani naifi maʻai.

O le miter box o se mea seasea maua, e le manaʻomia le faʻatauina "mo le tasi taimi". O se pusa miter homemade e mafai ona faia mai ni laupapa se tolu, fausia mai ia latou se mea e pei o se fata, o totonu e tatau ona tutusa i le lautele i le lautele o le baseboard. Ona faʻaauupegaina lea o oe i se protractor ma tipi se pu i autafa o le fata i le tulimanu o 45 tikeri.

E faʻapipiʻi se laupapa faʻaseʻe i se faʻalo faʻalo, e te manaʻomia se kelu lelei. E sili pe a fai e malamalama (i matuia tulaga - paʻepaʻe). O se tasi o manaʻoga taua mo kelu o le tatau ona pogisa i le taimi. Tele taimi, mo na galuega latou faʻaaogaina Momene kelu: "Faʻapipiʻiina" ma le "Super-tetee", faʻapea foʻi ma le "Titanium".

Faʻafefea ona kelu se faʻalo i lalo i se faʻalo faʻalo: faʻatonuga o galuega

Galuega sauniuni

  • Tuu le laupapa sikisi i luga o le foloa i luga o puipui. Tuʻu laupapa laupapa lua mo puipui uumi, tasi mo pupuʻu. Tuu fasi fasi laupapa tusitusi vavae i le lapoʻa i avanoa o loʻo totoe. Taumafai ina ia o vaega na e 'otiʻoti oe lava alu i tulimanu o le potu, ma i le ogatotonu na na vavaeʻeseina i gaosiga faʻapa - latou o le a tuʻufaʻatasia tutusa lelei.

  • Oti le tulimanu vaega ma le pusa miter ina ia latou fetaui lelei faʻatasi.

  • Toe faʻataʻoto laupapa vavae i luga o le foloa ma siaki pe faʻafefea ona fetaui i latou i le nofoaga. Fai faasaʻoga pe a tatau ai.

A maeʻa galuega sauniuni, e mafai ona e amata faapipii saʻo i luga o le puipui.

Taua: E manaʻomia ona e amata galuega mai le tulimanu faʻafesagai ma le faitotoʻa o le potu.

Faapipiiina

  • Ae le i faʻapipiʻi le laupapa faʻaseʻe i le faʻalo o le faʻalo, faʻapipiʻi i puipui e aunoa ma se kelu, siaki soʻoga.
  • Faailoga le puipui i se penitala, maka ia sooga ma le pito i lalo o le laupapa faataamilo.
  • Faʻaaoga se polyethylene backing (pipiʻi ata) i le va o le faʻalo ie ma le sikola laupapa.
  • Fufulu le lautele lautele o le taualuga plinth ma kelu ma faʻatali mo ni nai sekone - e talafeagai lea mo le kelu e amata ai ona seti.

  • Tuʻu le laupapa faʻaseʻe i le puipui e faʻaoga ai faʻailoga penitala ma fetaomi atu mo le minute. Ma, faʻaaoga se solosolo e aveese ai soʻo se kelu na sau i fafo.

  • O le isi sikoli laupapa ua faʻapipiʻiina i le auala lava e tasi, e faʻaaogaina i le tasi ua uma ona faʻapipiʻiina. I se faʻaopopoga i le lautele vaega, o pito o le laupapa faʻataʻitaʻiga tatau foi ona ufiufi i le kelu.
  • Latou te faʻaauau pea ona faʻapipii laupapa faʻataʻamilomilo i le taamilosaga atoa seʻia maeʻa le galuega. A maeʻa le kelu "puʻe" laititi, e mafai ona e aveʻese le ata mai le faʻalo, pe a fai e te le fuafua e valivali ia laupapa faʻataʻamilo.

Taua: E mafai ona e amata valiina sikuea laupapa peʻa maeʻa maeʻa le kelu. Mo faʻamatalaga ile taimi e faʻamago ai, vaʻai le afifi faʻapipiʻi.

A maeʻa ona faʻamago uma le kelu, e manaʻomia le faʻatumuina o avanoa i le va o le puipui ma le laupapa faʻavae e faʻaaoga ai le faʻamau ma le spatula.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: lydiacintatammy- practice o le taualuga (Iuli 2024).