21 faʻataʻitaʻiga o totonu ma stucco suia

Pin
Send
Share
Send

O le Stucco na teuteuina totonu e amata mai lava i taimi o Eleni Anamua ma Roma, ma o le mea lea e tatau ai ona avea ma se tasi o matua tuai. Na mauaina lautele lautele faʻaoga i le vaitaimi o le masani ai, baroque, malo, ae mulimuli ane e leʻi galo.

O le mea moni, o aso nei stucco suia e le toe tutusa, ua faʻaleleia, tuʻuina atu i le tagata faʻatau ma uiga sili ona lelei i le taugofie tau. I faleʻoloa, o ituaiga eseese o stucco teuteuina o loʻo faʻaalia mai e isi auiliiliga e tuʻufaʻatasia i se mea e tasi. O le vaneina o gaioiga e le tutusa ma le galuega a anamua tusiata, ae o le vaʻaiga aafiaga e le itiiti ifo natura.

Mea e fai ai le stucco

I taimi ua leva, sa tatau ona faia le stucco mai le sima sima, lime, sima poʻo le gypsum. I aso nei, o faʻapitoa tuʻufaʻatasiga gypsum o loʻo faʻaaogaina, faʻapea foi ma teuteuga saunia-faia i le polyurethane poʻo le polystyrene (aka polystyrene), lea e na o le faʻapipiʻiina luga o luga saunia ona vali ai lea. Taitasi filifiliga e i ai ana lava lelei ma le lelei.

Polyurethane stucco suia

Ona o lona malosi ma matagofie foliga, o le mea latalata i le moni suia sima. I se faʻaopopoga, e le fefe o ia i le eseʻese o tulaga o le vevela, susū ma le malamalama masini faʻaleagaina. E mafai ona valivali ma matua vali lava. E i ai foi seti faʻapitoa e faʻatagaina oe e fausia le iʻuga o aso anamua. Afai e manaʻomia le faapipii luga o se mea faʻapipiʻo luga, e taua le filifilia o se mea ma le talafeagai fetuʻutuʻunaʻi, o se nota e uiga i lenei mea e masani ona faia e le kamupanī.

Teuteuga Polystyrene

Styrofoam vaega e mama, fetuutuunai, taugofie. Toetoe lava o fale uma i ai polystyrene skirting laupapa, o ni faigofie teuteuga stucco. O le le lelei tele o oloa o le lelei. E sili le faʻaaogaina o le polystyrene i nofoaga e le mafai ona ofi iai tagata ma fagafao, talu ai e faigofie ona tumau ai maʻi.

Suia sima

O se tasi o mea sili ona faigata e galue ai, e manaʻomia ni tomai ma se poto masani. Gypsum stucco faaleleia o mamafa mamafa tele, ma e le faigofie e faʻaleleia ai. O uiga lelei, e taua le matauina o uiga matagofie ma le faʻatapulaʻaina filifiliga filifiliga. I se faʻaopopoga i ni sauniuniga ua maeʻa saunia, e tuʻuina mai e tagata gaosi paluga paluga mo le fausiaina o ni faʻavae tulaga ese ma faʻamama nofoaga.

Ituaiga o teuteuina mo totonu teuteuina

O se atoa stucco mamanu faia e fesoʻotaʻi tele eseese vaega, pei o se tisaini.

E i ai le tele tele o ituaiga o teuteuga, mafaufau i mea autu:

  • Skirting boards o slats e ufiufi ai le soʻoga o le foloa ma puipui. O lenei auiliiliga e masani ona suia. E masani lava laupapa laupapa poʻo palasitika e faʻafetauiina i le leo o le foloa o le ufiufi;
  • Cornice - Faʻapaʻuina fasipepa eseese o le mafiafia, e ufiufi ai le tulimanu faia e le puipui ma le faʻalo
  • Fausia - o se laupapa ma se volumetric mamanu. Faʻaaoga e pupuni ai soʻoga o mea e le tutusa, mo le faʻapipiʻi o faʻaliʻaliʻi, faʻavaʻa, faʻapipiʻi, ma isi.
  • O le bas-mapusaga o se atoaga fausia foliga fausiaina protruding luga o le vaʻalele.
  • Rosette - stucco suia o foliga eseese, faʻafoliga o moli moli;
  • O le puipui o le lagolago mo le protruding vaega. E mafai ona teuteuina i fusipaʻu eseese;
  • Koluma o se igoa e faʻaalia atoatoa ai le aano o le mataupu. O le elemeni mamanu aofia ai vaega e tolu: o le faʻavae (lalo lagolago), o le koluma lava ia, o le pale pale vaega (laumua poʻo pailate);
  • Niche - faʻapipiʻi i luga o le puipui, faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai se faʻatagata, vai ma isi mea.

I se faʻaopopoga i nei elemeni masani, e tele lava isi auiliiliga: 'au tipi eseese, tulimanu, faʻasolosolo, ogatotonu, faʻataʻitaʻiga, curls, tasi faʻamatalaga o le teuteuga.

Lea ituaiga totonu o stucco teuteu sili ona talafeagai

E le mafai ona iai ni stucco atoa i lona sitaili. O le mea moni, o lenei e le gata i le faʻalo i luga o le laupapa poʻo le faʻaseʻe laupapa.

Emepaea faiga

O le vaega autu o lenei sitaili o le malo taugata, lea e faʻamamafaina e ala i le teuteuina o stucco. O totonu e tatau ona iai ni meaafale tetele o le mahogany mamafa. O teuteuga masani o tao, oak lālā, u fanafana, aufana, isi faʻailoga taua, pale aeto laurel, fafine faʻatatau i ata vali Pompeian.

Art Deco

Faʻaalia vaʻaia o le "afa" 20s o le seneturi talu ai. O lenei sitaili o loʻo faʻaalia ai foi le tamaoaiga ma le tamaoaiga, i le faʻaopopoga i le stucco molding, o loʻo faʻatusalia e mea taugata, paʻu o meaola ese, lanu mauoa. Stucco elemeni: manu ma manulele, ae o totonu e le tatau ona soʻona tele, aveina le fiafia i laina manino, faigofie foliga geometric.

Baroque

O se eseʻese laʻasaga i le atinaʻeina o masani, lea e faʻaalia i le mamalu, matagofie, o se vaʻaia faʻateleina avanoa i soʻo se auala talafeagai. O le Baroque, faʻatasi ai ma isi mea, e iloga i le anoanoaʻi o faʻatagata, o pou faʻasolosolo, o faʻata e tele, kapeta, o mea teuteuina. O pale tetele o fualaʻau ma fugalaʻau, o atuni, o se faʻavae e pei o ni taimane ma rosette, ma se teuteuga laʻitiiti o le a avea ma se teuteuga faʻapitoa e faʻamaonia ai.

Rococo

O totonu o le faʻatasiga e faʻamamafaina le talitonuina ma le taʻalo. Faʻaalia le faʻateleina o le uaʻi i tala o le vavau, o vaʻaiga mataga. O le sitaili e sili ona lelei mo le fausiaina o se vavalalata atemosifia. I mea uma, asymmetry, curvilinear contours, eseese curls ma galu mafai ona maua, o le sili atu o laʻititi teuteu mai puipui pasi i le faʻalo. O Venus e masani ona avea ma atua tutotonu, e siʻosiʻomia e nymphs, cupids, satyrs.

Faiga Eleni

O le tino mai o le mafaufau lelei, faigofie, fealofani, atoatoa. O le mea e fiafia iai Eleni o le liʻo tusitusi i le sikuea. O le sitaili e faʻapitoa lava ona iloga e foliga faatafafa o le potu ma koluma i tulimanu e lagolagoina pupuni faʻalo. Paʻepaʻe papaʻe, meaafale, ofu mafanafana, faʻatagata eseʻesega ma le lanu mauoa o pa. O le foloa e faʻaalia e se maʻa mapu. Stucco teuteuina o le Eleni sitaili: koluma, mafuaʻaga o fugalaʻau, fualaʻau, vine, faʻatagata, Eleni ipu.

Faʻailoga masani

E faʻaalia i le taofiofi, fealofani ma le tuʻusaʻo o fomu. Mamanu masani tisaini, mo uma lona matagofie, mafai ona foliga sili atu le mama nai lo fou fou faʻaigoaina maualuga-tech. Stucco teuteuina foliga manino laina saʻo, sikuea, sikuea, roseta, fugalaʻau, eseese teuteuga, mamanu, toe faia o faigofie mafuaaga. O isi taimi o faʻailoga o le alofa o le a talafeagai: manulele, sulu, fugalaʻau.

Renaissance

E atagia mai ai tu ma aga a Roma ma anamua a Eleni o le taugata o le tamaoaiga. O le tamaoaiga ua faʻamamafaina e le lautele o le potu. O le sitaili e matua mataʻituina teuteuina: pou, faʻalanisa, mea teuteu, vali i puipui ma faʻalo. Faʻaaoga tetele meaafale faia i pouliuli poʻo le laʻau laʻau. Stucco faaleleia e mafai ona matua eseese: elemene o le manu, fugalaau, le lavalava tagata tino, peleue o lima, plump pepe, totoina laʻau, fualaʻau, chimeras.

Aso nei

O se tasi o le sili ona lauiloa eria, lea e faʻailoaina e le teʻena o symmetry. Ona o lona faigofie, e fetaui lelei i totonu o le avanoa o po nei fale. Faʻaalia se manaʻoga mo le faigofie e aunoa ma le lafoaʻia o le alofa tunoa. Stucco teuteuga i lenei tulaga o mea uma e fesoʻotaʻi ma le natura: laʻau, mollusks, puloua, vaitafe o le vai, faʻapipiʻi laina mafolafola, vaivai foliga fafine ma lauulu umi, leiloa i le gaugau o malamalama ofu.

Stucco suia i totonu o aso nei totonu

Stucco teuteuina i totonu o se fale mautotogi poʻo se fale e maua ai meaafale a matagofie foliga, faia ai le amataga, ae le aunoa ma le alofa tunoa. O le teuteuga e faʻatagaina ai oe ona faia ni faʻapitoa vaʻaiga vaʻaia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le leai o se faʻalo o le faʻalo poʻo le paʻu o le pa. Eseese faʻataʻitaʻiga fasimea, tapunia avanoa ma soʻoga, saʻo faʻamaeʻaina sese, lelei faʻamalieina le laina o le faʻaopoopoina eseese mea ma luga. O moli natia o nisi taimi e tuʻu i tua atu o le faʻalo o le fale.

O loʻo faʻatafaina moli uila i se rosette o se foliga talafeagai ma se ata. O teuteuga fusi, medallions, pale e faʻatagaina oe e teuteuina ni mea lelei, teuteuina vaalele o puipui, faitotoʻa, faʻamalama, faʻataʻali poʻo faʻata.

Tele faʻataʻitaʻiga ma stucco suia i totonu e talafeagai mo musumusuga, ae e sili atu le filifilia o le faʻatulagaga ma teuteuina seti taʻitasi, i le amanaʻia ai o uiga eseese o le faʻataʻitaʻiga, meaafale faʻatulagaina.

O le Stucco teuteuina o se auala sili e fausia ai se faʻataʻitaʻiga o se taualuga faʻamau, ae i le taimi lava e tasi e taugofie, mama ma sili atu ona matagofie. O avanoa e teuteuina i le stucco stucco o le a foliga sili ona manaia. O totonu nei e masani ona teuteuina i faʻamafanafanaga.

O se tusiata atamamai o loʻo galulue ma le sima o le a fesoasoani e faʻatino soʻo se manatu, fausia volumetric teuteu elemeni poʻo atoa-vaega panels. Faatasi ai ma le fesoasoani a stucco suia, e faigofie ona faamamafaina taua taua elemene. Wall teuteu ma volumetric 3D panels ua faʻateleina taatele.

E toatele tagata e sese ona talitonu o le stucco e tatau ona papaʻe. I le taimi nei, i taimi uma sa teuteuina i lau auro pe valiina. O aso nei e sili atu filifiliga. I le talosaga a le tagata faʻatau, o le stucco teuteuina mafai ona valivali i soʻo se paolo, lanu laupapa poʻo maamora, teuteuina, siliva poʻo ma se matua aafiaga.

A aunoa ma se masalosalo, stucco teuteuina i le mamanu o se fale mautotogi e tele sili lelei. Ae e te leʻi teuteuina se potu malolo, umukuka poʻo se potumoe ma teuteuga tele, e tatau ona e mafaufau e uiga pe o le a foliga feololo ae le foliga mai o se tagata ese elemeni. O le sili atu o teuteuga, luridness, e sili atu ona le manaʻomia nai lo le le lava. Stucco teuteuina o le a le talafeagai ma le faʻalo maualuga o lalo o le 3 mita. E le gata i lea, e le tatau ona e faʻaaogaina i totonu o tamaʻi potu, e i ai le lagona o le salalau, o le tulaga o le a soʻona galue.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to make money from youtube using affiliate marketing - must watch (Mae 2024).