Se filifiliga o mea leaga e fausia ai fale

Pin
Send
Share
Send

Faateleina polystyrene

O lenei mea e faʻaaogaina mo puipui ma faʻamaeʻe faʻatasi. Pe a faʻalauteleina le faʻateleina o le polystyrene, e faʻasaʻoloto vailaʻau oona, o le mea lea e fautuaina ai le faʻaaoga mo na o mea e faʻamama ai fafo.

Polyfoam ua faʻavasegaina o se maualuga lamatiaga afi vasega. Afai e le saʻo ona fai le faʻapipiʻiina, ona tupu ai lea o le aʻafiaga o le taofia o le susū ma le alualu i luma o le fungus.

Siaki le sili ona sese mea sese pe a filifilia pepa puipui.

Fale mago

Plasterboard tatau ona faʻatau na o maualuga maualuga, aua a faia, fausiaina gypsum faʻaaogaina, uma tekinolosi mulimuli i le taimi o gaosiga ma e matua le afaina mo le faʻaaogaina i nofoaga nofomau.

Filifilia o faʻatau taugofie mai tagata lauiloa e tuʻuina lou soifua maloloina i se tulaga lamatia. I le tuʻufaʻatasiga o drywall taugofie, o loʻo faʻaaogaina ai le tele o leaga faʻaleagaina. Fausaga faia o ia mea e puʻupuʻu.

Sima

E foliga mai o sima i totonu o fale uma ma e masani ona manatu o se mea saogalemu, ae o lenei e faʻamoemoe i lona lelei. Afai e te manaʻo e faʻatau se fale mautotogi i se fale fou, e fautuaina le ave o se masini faʻapitoa e fua ai le maualuga o le susulu ma uila eletise.

O maʻa e faʻaaogaina i sima, e mafai ona avea ma leitio, ma o uʻamea e faʻapipiʻi galu eletise.

E le siakiina e le au fausia fale le lelei le tulaga o mea na faʻaaoga i le taimi o le fausiaina, e toʻatele tagata e o atu i fale fou ma le maualuga o le leitio.

Slate

O le sili ona taatele ma taugofie taualuga taualuga. Gaosia mai filo asbestos fibers. O mea e vaevaeina i ni tamaʻi vaega e le lelei le afaina o mama.

E vave ona gagau le asbestos pe a vevela le mea. Afai e te filifili e faʻaaogaina le laupapa i le fausiaina, ona e 'alo ese lea mai nofoaga e mafai ai ona maualuga le vevela. E ala i le valiina o luga o laupepa, o mea leaga e mafai ona faʻaititia.

Vaʻai nisi faʻataʻitaʻiga o fale koneteina.

Vali ma varnish

O vali, varnish ma isi ufiufi o loʻo iai i totonu o mea e sili ona oona ona latou te faʻaaogaina ai le PVC, toluene ma le xylene. O mea mataʻutia na te faʻatupuina le susu i luga o le mucous ma mafua ai se tali atu i se mea leaga.

O vai-faʻavae vali e sili ona sefe. Pe a fausiaina, e sili atu le filifilia o mea e iai faʻamaonia lelei.

Fulufulu mamoe minerale

Minvata e masani ona faʻaaogaina o faʻamama. Peitai, o lenei fale mea mafai ona afaina ai le gata i le respiratory system, ae faʻapena foi le paʻu. Pe a galulue ma ia, e tatau ona ofuina faʻapitoa masini, ma i le taimi o le fausiaina e taua tele le tuʻu eseʻese pe ufiufi ma isi mea.

E le manaʻomia le viliina o vaevaega ma puipui na faʻapipiʻiina ile fulufulu fulufulu minerale, aua o mea leaga faʻapipiʻi o le a nonofo i le ea.

E fefiloi paluga mago

O le faʻaaogaina autu o lenei fale mea o lona aofia ai i le tuʻufaʻatasiga o le faʻamaeʻaina o mea (sima, ma isi). I lalo o tulafono masani ma manaʻoga i le gaosiga, o ia mea e le tatau ona aofia ai ni faʻamaʻi leaga. Ae o lenei e le taofia le le faʻamaoni gaosiina mai le solia o tulaga masani, aemaise lava talu ai o le fefiloi e matua faigofie lava ona fausia.

O le mea lea, faʻatau tuʻufaʻatasiga naʻo mea faʻatuatuaina ma faʻatuatuaina. Ma aua neʻi galo e siaki tusi faʻamaonia lelei mo le tausisia o le GOST.

Oloa PVC

O loʻo faʻaaogaina i le gaosiaina o faʻaloʻo o faʻalo, paipa paipa, faʻavaʻa mo faʻamalama palasitika ma elemeni teuteu teuteu eseese (mo se faʻataʻitaʻiga, vali, laupapa faʻaseʻe, ma isi). O le le usitaʻia o tekinolosi gaosi ma mea le lelei e mafai ona afaina ai le soifua maloloina i le vevela o le tau.

O le mea lea, aua le faʻaaogaina oloa latalata i mea e maua ai le maualuga o le vevela ma manaʻomia ai tusi pasi lelei.

Linoleum

O le sili mataʻutia ituaiga o linoleum faia o polyvinyl chloride, o loʻo i ai pea se maatiati manogi manogi leaga. I lona gaosiga, o loʻo faia resins gaosia, lea e faʻasaʻoloto ai le benzene ma le phthalate i le ea, lea e aʻafia ai le soifua maloloina.

Afai o loʻo manaʻo pea ile linoleum ile potu, e sili la le filifilia o ni faʻataʻitaʻiga mai ie jute poʻo fasi laupapa, e faʻaaoga ai mea masani. O le tau o sea linoleum o le a avea ma se faʻatonuga o le maualuga maualuga ma e tatau ona e liliu atu i polofesa mo faʻapipiʻiina.

Vinyl pepa puipui

O le le lelei sili o le vinyl pepa puipui o le leaga bandwidth. Atoa kolone o pathogenic fungus mafai tupu i lalo o latou. E le fautuaina e faapipii luga o potu moe ma fale pepe.

Pepa pepa puipui o se lelei filifiliga. Ae a, e leʻo faʻatekinolosi, ae e taugofie ma saogalemu mo le soifua maloloina.

Faʻalatalata atu i le filifiliga o mea fale ma le faʻaeteetega ma aua le faʻavaivai i lana faʻatau. O mea taugofie e le faʻamaonia ai le umi o le olaga tautua ma usitaʻia tulaga uma ma tekonolosi i taimi o gaosiga. O le auala pito sili ona lelei o le siakiina o tulaga lelei tusi faʻamaonia mo le faʻatauina mea fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: koe avaku kou korona samoan songSiaosi Vaipua2020 (Iuli 2024).