Taualuga laupapa i totonu +75 ata

Pin
Send
Share
Send

O le faʻalo laupapa i totonu o se tali faʻaonapo nei ma lelei. Faʻafefe lelei e Wood ia lava i le faʻagasologa, e faʻatagaina ai oe ona faʻaolaola soʻo se manatu uiga ese. O le faʻalo ufiufi e faia i laupapa e mafai ona faigofie lava ma e le mafaufau foi, pe faʻafiafiaina foi i lona matagofie ma le laumata. O mea, e amanaʻia le foliga, lanu ma le sitaili o faʻapitoa maeʻaeʻa elemeni, o le a talafeagai i uma masani ma faʻaonapo nei ma e oʻo lava i totonu futuristic. O le mea lea, o le faʻalo laupapa o aso nei ua toe i le tumutumu o lona lauiloa. Ae le naʻo le pau lea o le mafuaʻaga mo lona manaʻo.

Vaega o le faʻalo laupapa

O lona aoga sili i mata o tagata mamanu ma tagata faʻatau a latou tautua o le siosiomaga agalelei ma le saogalemu. Ua fiu i mea fou gaosi, o tagata toe foi i le "galo lelei", ae matua mausali ma faʻamaonia "tuai". E le gata i lea, o mea faʻaonapo nei mo le gaosiaina o fafie e faʻatagaina ai oe ona galo ia ituaiga faʻalavelave e pei o se afi faʻafuaseʻi, osofaʻiga o paʻu o paʻu, ova tele ma le pala. O le laau e totoina i suauʻu taua, taʻutaʻua mo a latou mea faʻamaloloina. O le ulufale atu i le siʻosiʻomaga o le potu, oa latou vaega e iai se aoga aoga i le soifua maloloina o tagata o le fale.

    

O le natura mafai o mea e mitiia sili atu susu ma toe faʻafoʻi i totonu o se vaitaimi matutu mautinoa le tausiga o se sili microclimate sili. Leai laʻititi ifo aulelei uiga o laʻau o lona mafai ona faʻamafanafana ma faʻamama leo. Ma ona o lona umi tautua ola, laupapa fola e sili atu i le tele o le lauiloa maeʻaina.

Ituaiga o faʻalo laupapa

O le anoanoaʻi o mea e faʻaaoga mo laupapa faʻapipiʻi ai laupapa e mataʻina. Matou te lisiina autu autu o maeʻa i lenei vaega, faʻaalia:

Laupapa laupapaEseese fata ma laupepa ituaiga elemeni. Matagofie ma faʻamalosi, mo soʻo se mea totonu ma mea tau tupe.
PaʻepaʻeO se temokalasi ma lautele mea e talafeagai foi mo faigofie fafo - fale taele, fale lelei, fafie ma mo ofisa mafanafana, pito i luma potu po o potu malolo.
Laupapa laupapaFaʻamaeʻaina mai mea faigofie ma faʻatuatuaina, o loʻo avanoa i tisaini eseese.
PlywoodO se ufiufi taugofie e tatalaina avanoa lautele mo lona faʻaaogaina i le tele o fale ma fanua.
Pepa laupapa laupapaUfiufiina i se vaega o fafie, latou te taofia uma ana meatotino.

    

Pa laupapa

O le aoga autu o panels o le faigofie o le faʻapipiʻiina. Lenei galuega mafai ona faia i ou lava lima. Taʻitoʻatasi fasi e faʻapipiʻi i le lathing ma fao poʻo togafiti, pe faʻamau saʻo i le faʻalo ma kelu. I le tulaga o manaʻoga mo le toe suia, o le taualuga elemeni mafai ona faigofie ona aveʻesea. E le manaʻomia le faʻateʻaina o le ufiufi atoa.

E eseese foliga ole oloa. E gaosia i le tulaga o fasi pepa, laupepa ma sikuea faʻasologa o elemeni. O laupepa faʻatagaina oe e faʻafouina atoatoa eletise uaea. O le mea lea, uma ituaiga o moli vaʻaiga e faʻatagaina. E le gata i lea, e leai se faigata i le faʻapipiʻiina o lamepa i le faʻalo o le laupapa.

    

E tusa ai ma le gaosiga auala, e lua autu vaega o laupapa laupapa. Nei o oloa:

  • mai se laina o maa taua. Mo le gaosia o fafie faʻaaogaina oak, maple, beech, alder. Ina ia faʻamamafaina le matagofie masani o laupapa masani, o panels e togafitia i mastics faʻapitoa. Latou te faia malamalama masani alava ma sili manino, mafuaʻaga o le natura faʻavae o laʻau e sili atu ona manino tusia ma avea atili ata ma aoga;
  • mai ni faaputuga fesoʻotaʻi faʻatasi. O le pito i luga teuteuina teuteuina e faia i mea taua ituaiga, ma o le pito i lalo e faia i coniferous laau.

    

O le faʻalo i potu malolo o fale taugata e masani ona teuteuina i laupepa mananaia ma teuteuina matagofie ma ata vaneina. O loʻo latou ufiufiina i ni metotia e maua ai le malamalama susulu ma le taʻaloga.

Faʻaputuga

O le vaega sili ona taatele o le faʻaaogaina o mea o le teuteuina o potu ausa, terraces, balconies, fale o le atunuʻu. Ae leai se mea e taofia mai le faia o se taualuga ufiufi i totonu o se fale mautotogi - pe a fai o le manatu o le tisaini manaʻomia. Muamua laupapa le mafai ona faʻamamaina mafai ona pisia i le lanu manaʻomia, valivali pe naʻo varnished e faʻatumauina le fatu masani o le fafie.

E tele vasega o ufiufi - faʻamoemoe i lona tulaga lelei:

Vasega faaopoopoO le sili ona taugata fafie filifilia mo latou faʻataunuʻuina. O le i ai o pogisa ma pona i luga o le maeʻa o oloa i lenei vaega e le faʻatagaina.
Vasega "A"E mafai ona iai ni tamaʻi faʻamau. O le laualuga o le laupapa e tatau ona lamolemole ma laugatasia aunoa mavetevete poʻo dents.
Vasega "B"O le pito i luga e iloga i le i ai o nonoa, tamaʻi taʻetaʻei ma faʻanoanoaga, lea e aveʻesea e ala i le faʻatumuina o le gaosiga gaioiga.
Vasega "C"Faʻamaeʻaina oloa ma laʻititi ni faʻaletonu - ogaumu momomo, taʻetaʻei ma nonoa.

    

Ina ia aloese mai faʻafitauli i le faʻapipiʻiina, e taua tele pe a filifilia se ufiufi e siaki totoʻa le sooga o le laulaufaiva-ma-lago mo le faʻamaoni.

Laupapa laupapa

O oloa e fausia e ala i le tuʻufaʻatasia o laupapa nutimomoia ma se vaega pipiʻi.

Filifiliga o oloa:

LaupapaPapatusi na fausia mai le otaota ma faʻapipiʻi.
FiberboardE ese mai le ituaiga muamua e ala i le i ai o laʻau alava i le fausaga.
MDFO mea e fai mai le laʻau pito sili ona laʻititi faʻatasi ma le lingin.

Plywood

Pe a filifili i luga o le mea mo le faʻalo, e seasea tupu i soʻo se tasi e faʻaaoga plywood mo nei mafuaʻaga. Ma matua le aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea, oe mafai ona fausiaina se matagofie, ma sili ona taua le masani ai ma faʻapitoa faʻalo.

Plywood o se mea e aofia ai le tele veneer faaputuga, o na mea e tasi e faʻatatau faʻatatau i le muamua tasi. Muamua, o se autu taua e faia. Mulimuli ane, maple, birch poʻo le alder veneer o loʻo faʻapipiʻi iai i itu uma e lua. Mo se ituaiga taʻuleleia, e faʻaaogaina le beech.

    

O mea e eseʻese i faʻailo nei:

  • numera o faaputuga - atonu e eseʻese. Gaosia tolu, lima-vaega, ma multilayer lomiga o le mea;
  • e ala i mea gaosia;
  • i tulaga o le teteʻe susu - masani, ma faʻateleina puipuiga mai le susū, laminated ma le maualuga tulaga o teteʻe;
  • ituaiga o gaioiga - ma le oneone luga ma le togafitia.

O elemene e leʻi faʻaaogaina e atoatoa mo le atunuʻu fale poʻo fafo. Afai e te fuafua e faʻaoga laupapa laupapa e teuteu ai le faʻalo o se auala i totonu o se fale tumaoti poʻo le potu malolo o se maota, e tatau ona e ave le fiafia i le vasega maualuga papaʻe oneone. O pupuni matagofie ma teuteuga felanulanuaʻi o le a avea ma susulu ma tulaga ese teuteuina o le potu.

Pepa puipui laupapa

Latou te fesoasoani e toe faʻaleleia le faʻapitoa o le mafanafana masani i le fale. E tele ituaiga o mea i lenei vaega. E vaevaeina i latou i ni kulupu e fuafua i le fafaga ma le auala e faʻatautaia ai.

Eseese o pepa puipui ma le laupapa luga:

  • Ituaiga faʻatulagaina laupapa faia i laupapa vaapiapi laupapa, o lona mafiafia e le sili atu i le 2 cm O latou tau faʻamoemoeina i le tau o le laupapa faʻaaogaina;
  • Veneered - o se manifinifi vaega o le natura laʻau, 3 mm mafiafia, faʻapipiʻi i se pepa faavae. Mafai ona i ai se vaneina ma teuteuina teuteu luga;

  • Cork - O le ufiufi o le paʻu paʻu ua tuʻuina i le pepa. Ina ia mafai ona puipuia mea mai mea manogi ma vailaʻau, o le pito i luga e tatalaina ma se manifinifi vaega o gaʻo. O le pepa puipui e gaosia i le tulaga o slabs ma lola o le 10 m. O oloa gaosi e leai se impregnation ma e mafai ona valivali i soʻo se lanu;
  • Fofo togafiti togafiti togafiti. O le tekinolosi faʻagasologa faʻaeeina o mea masani ma faaleleia uiga - o lo latou teteʻe atu i le afi, masini faʻaleagaina, ma susu faʻateleina. TMD wallpaper e mafai ona fufuluina. Eseese ituaiga laau o loʻo faʻaaogaina i le latou gaosiga. O oloa ua maeʻa e faʻailoaina i lanu maamora.

    

Lisi mea i luga o se pepa poʻo le lalagaina tua o se aoga talafeagai i isi taugata elemeni elemeni. Latou te faʻamau i le kelu faʻasaga saʻo i le faʻalo. E leai se manaʻoga e fausia se pusa ma faʻaalu tupe i luga faʻaopopo mea.

O le faʻavae o le a faʻapipiʻi ai le pepa puipui e tatau ona tutusa, o lea afai e i ai ni mataua tetele ma loloto taʻe i luga o le faʻalo, e tatau ona aveʻese i latou i le sima.

    

Faʻamau faʻalo

O le "chord" mulimuli i le faʻatulagaga o le faʻalo laupapa e le taumateina le faʻatumu. Lenei o le igoa o le taualuga plinth, lea e feaveaʻia ni gaioiga i le taimi e tasi. Na te fesoasoani:

  • nana le faaletonu ma faaletonu i le fetaulaʻiga o le autu ufiufi ma le puipui;
  • faia se tulaga matagofie. O le laupepa o loʻo faʻamatalaina mai ai le tulaga i tua o le faʻalo, ma tuʻuina i totonu o se ata ofoofogia, pei o se atavali, ona tuʻuina atu lea i ai o se ata atoatoa ma faʻaali;
  • tapuni le taʻetaʻei, nana le uaea ma peeking elemene o le pusa.

    

Mo vaifofo taʻitasi i totonu, e mafai ona e filifilia ato talafeagai. Mo tala faʻafuaseʻi - faʻafiafia - teuteuina, vaneina, mo le faʻaonapo nei - laconic, poto masani, ae le gaoi.

Utupoto sese

O pou papaʻu papaʻu e maua ai le potu i se paʻi faʻapitoa. Latou te aumaia le faigofie faigofie ma le mafanafana o se atunuʻu fale i le taulaga fale. Faʻafetai ia latou, e mafai ona foʻia le tele o faʻafitauli i le taimi e tasi:

  • vaʻaia "aveʻese" le faʻalo;
  • "Faaloia" le potu i le itu e agai i ai utupoto;
  • sone le potu;
  • fausia laina manino eseʻesega ma le talaʻaga o le faʻalo, ia ogatasi ma le plumu, platband ma isi meaafale;
  • tuu uila eletise i pu, faʻamama moli ma atiina ae se le-mama moli vaʻaiga.

    

O le eseese o foliga o le papaʻu utupoto mafai ai mo sili masking o paipa ma uaea.

A o faia ni mea sese mai laʻau masani ma ou oe lava lima, e tatau ona manatuaina i le taimi o le faʻamagoina gaioiga, o le soʻosoʻo fesoʻotaʻi taʻitasi slats mafai ona faʻasalalauina ma avea ma iloaina.

Lanu laupapa

A filifilia le lanu o le faʻalo laupapa, e tatau ona e taulaʻi i le lanu lautele o le potu. O le ufiufi e tatau ona ofi i totonu ma foliga fealofani i totonu. Faʻamaeʻaina i pogisa paolo e talafeagai i lelei moli tulaga i totonu o se potu ma maualuga faʻalo. I le faʻafeagai tulaga, e sili atu le filifilia o mea malamalama o le a vaʻaia faʻasolosolo le foloa, faʻalelei ma leai se faʻalavelave.

    

Pe a filifili i le lanu, e tatau ona manatuaina pe a oʻo i le susulu o le la, e mafai ona faʻapogisaina elemeni laupapa.

O a sitaili o le a talafeagai?

O laupapa faʻalo i luga ole laupapa e talafeagai mo fale e iai le lagona faʻaopoopo, faʻapea foʻi ma tala masani. Ae mo sitaili a le atunuʻu o le "Hunter's Lodge" ma taualuga pei o faʻamau o mea taua ia ma taua tele. I le muamua lua, talatala, raw textures e faʻafeiloaʻi, tuʻuina atu i le ato atoa le sili ona masani foliga.

O le tele numera o utupoto i lalo o le taualuga o se uiga o le chalet style, lea na mitiia foliga o se laufanua Swiss fale. Ae a manaʻomia, elemeni laupapa mafai ona ofi faʻatasi i totonu toetoe lava o potu uma. E faʻamoemoeina uma i mea maoti ma mafaufauga o le tusitala o le ata.

O faʻalo laupapa e faʻaopoopoina ai le mafanafana ma le faʻavaeina i soʻo se fale. I le tuʻufaʻatasia ma talafeagai talafeagai teuteuga elemeni, o sea ufiufi o le a foliga sili.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SALEAAUMUA Aleipata: Siva faaleaganuu, Lauga u0026 Taualuga (Mae 2024).