Faʻaleleia fanua o se atunuʻu fale - ata faʻataʻitaʻi

Pin
Send
Share
Send

O se fasi fanua faʻataʻamilo i se atunuʻu fale e le na o se fasi fanua ma le saolotoga mai tuaoi i luga o le 'upega tafaʻilagi i se taulaga fale, o se avanoa e faʻailoa atu ai oe, lau miti, miti ma mea faigaluega o le natura - laʻau, fugalaʻau, vai, maʻa. E le faigata le fausiaina o se laufanua mamanu o se atunuʻu fale ma ou lava lima, ae o tomai ile tausiga o laʻau, tofoina ata, ma le galue malosi o le a manaʻomia pea.
O le mea autu e le o le faʻavavevave, faʻalatalata i le faʻatulagaina o le 'upega tafaʻilagi ma le loto i ai, o le taunuʻuga o le a mautinoa faʻamalieina, atonu e le vave, ae na o ni nai tausaga. Ae o lenei e le taufaafefe, aua o le gaioiga o laufanua mamanu lava ia o se fiafia. O le taimi lava e te maua ai se iʻuga sili, oe le mafai ona taofi.

O le amataga ua naʻo le amataga

Pe a amataina le laufanua mamanu o se atunuʻu fale 'upega tafaʻilagi, vaʻai totoʻa iai, iloilo mea lelei ma mea e leaga ai, ae maise lava faʻalogo i:

  • nofoaga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatatau i manatu autu;
  • foliga, mapusaga - le iai o maupuepue, laueleele maulalo, vanu, alavai;
  • totoina laʻau - tetele laʻau, laʻau iti, tumau pea;
  • tuufaatasiga, lelei o le eleele (vao vao faʻailoga lelei le eleele faʻavae);
  • le tulaga o le fale ma fafo fafo;
  • eleele eleele eleele.

A amata lau galuega faʻaleleia o le 'upega tafaʻilagi, ia sauni e aua le maeʻaina. O le faʻaleleia o le eleele o se auala faifai pea e fesoʻotaʻi muamua ma laʻau. O laʻau e ola, manaʻomia faʻasusu, teuteuina, veleina, tuiina, o loʻo ola, ae le mafai e le olaga ona taofi ma faʻamalo i le iʻuga.

O le faʻamalamalamaina o le teritori, puipuiga mai matu, matu-sisifo matagi faʻamoemoe i luga o le nofoaga e faʻatatau i le cardinal point. I le itu i matu o le 'upega tafaʻilagi, e talafeagai le fuafuaina o puipuiga mai laʻau tetele e le malulu, o se pa maualuga. Oe mafai ona tuʻu fafo fafo i lenei vaega. I le itu i saute, o le a lelei mo le fualaʻau aina fualaʻau aina, fualaʻau moega, moega fugalaʻau.

O laufanua faigata e le aoga tele i le faʻavasegaina. O le mea tonu lava lea o le laufanua faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le minus e faigofie ona liua i plus. O se malifa e faʻaavanoaina i le apefai i ni sitepu maa, poʻo se puipui pupuni, o se fale e lata i se vanu, o le a teuteuina lelei ai le tulaga. O le natura faʻamaualuga e talafeagai mo se alpine faaseʻe, ma le taufusi maualalo mo se vaituloto. O le faʻatulagaina o le 'upega tafaʻilagi e setiina laina mo le totoina o laʻau ma laʻau, le nofoaga o ala, nofoaga faʻafiafia.

O laʻau matutua mamana o se moni laufanua oa. I le faia o se laʻau tele le ogatotonu, oe mafai ona faia se tulaga ese tuʻuga. O laau maualuluga lapopoʻa e faʻaopoopo le tele i le avanoa lata mai. Afai e le manaʻomia ni laʻau tuai i luga o le upega tafaʻilagi, latou te faʻalavelave i le faiga lautele, aua le faʻatopetopeina e aveʻese seʻia aliaʻe ona toto lelei. O laʻau tetele latou te taofia lelei le susū i le eleele i taimi o mugala, i vaitaimi o timuga latou te faʻaluina lelei, i le vevela latou te puipuia mai le vevela o le la, ufiufi mai matagi malulu i le leaga o le tau. E le umi se taimi e tatuʻi ai se laau tele, ae e tele ni tausaga e tupu ai. Aveʻese lapopoʻa laʻau tuai, oe o le a faʻaalia le 'upega tafaʻilagi mo se taimi umi, mo le 20-30 tausaga, seʻia oʻo ina totoina fou totoina, ma faʻaleagaina ai le lautele microclimate o le' upega tafaʻilagi.

O se laufanua manuia laufanua laufanua o se taulaga taulaga o se sili ona lelei microclimate.

Teuteuina, matagofie o le 'upega tafaʻilagi e maua i le fausiaina o se sili ona lelei microclimate mo ola laʻau. Afai e le ausia lenei manatu, o le tausiaina o laʻau o le a manaʻomia tele taumafaiga.
E faigata ona suʻesuʻe vave foliga mai o le palapala, o nisi taimi e tele ni tausaga e lafoa ai le faʻatoʻaga o soʻo se laʻau ona o le eleele le talafeagai. O le suʻesuʻeina o le eleele o le a faʻamaninoina ai le tulaga, ae o le lelei o le eleele i le tasi eria mafai ona ese i le mamao o ni mita. O le poto masani ma le maitauina o le a avea ma se faʻaola ola iinei, ma afai e leai se poto masani, na o le mumusu e toto laʻau e le ola lelei i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma le tausiga lelei, o lea o le a sefe ai le malosi ma neura.

O le nofoaga o le fale nofomau i le loloto o le 'upega tafaʻilagi o le a avea ma sili faʻaopoopoina. O sea faʻatulagaina maua ai le mafanafana, saogalemu, lafi mai prying mata, masani ona teuteuina le fale. O se faitotoʻa matagofie fuafuaina ma se auala auala e maua ai le lauolaola mausali ma le faʻatuatuaina. Leaga leaga i le faʻatulagaga, o le fale e tu tonu i tafatafa o le auala, ma le taupulepulega o loʻo i ona tua atu? O le tulaga e mafai ona faʻaleleia atili e ala i le teuteuina o se matagofie tatala matala, o se poletito poletito mai le itu o le fanua. E sili atu le tuʻu fafo fafo i le itu i matu o le 'upega tafaʻilagi ina ia puipuia mai le malulu ma faia le tele o le susulu o le la mai le itu i saute.

Eleele eleele o le "lua" lea e faʻaleagaina uma fugalaʻau faʻatoʻaga i ni nai tausaga talu ona totoina. Mautu faʻavaeina, tuʻuina muamua fualaʻau, apu laʻau amata feoti mo aunoa ma se mafuaʻaga manino, le cherry e le tupu lava, ma vai faaputuputu i lalo o le fale. O le suʻesuʻega o le eleele o le eleele o le muamua, sili ona taua suʻesuʻega e tatau ona faia pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi. Afai o le eleele eleele o loʻo tu latalata atu i le tasi ma le afa mita mai le eleele luga, o le a manaʻomia nisi faʻaaluina.


A maeʻa ona suʻesuʻe le lelei ma le leaga o le teritori, e mafai ona e alu i le auiliiliina o fuafuaga.

Poloketi fuafuaina - o le faʻavae mo le maopoopo galuega

Masalo o oe o se tagata atamamai ma mafai ona fausiaina se laufanua e ala i musumusuga, i aso nei - o se fugalaʻau i luma o le polotito, ma taeao - o se gazebo i tua atu o le fale. O le tusiata sili ona poto masani o le a le faʻamalosi e valivali se ata e aunoa ma ni ata muamua. Galue luga o se 'upega tafaʻilagi e aunoa ma se peleni, oe mafai ona maua le aʻafiaga o le fausiaina vevesi faaputuga o laʻititi fausaga foliga ma mafiafia o laʻau. Ona tatau lea ona e toefaia mea uma, fausaga ma faʻavasega.

O se poloketi muamua fuafuaina laufanua laufanua o le a sefe ai taimi, taumafaiga ma tupe, faʻatagaina oe e vaʻai i le 'upega tafaʻilagi i se vaaiga, ma tatalaina avanoa fou. Tuʻu ese ni nai afiafi e mafaufau loloto ai ma auiliili le poloketi.
I lenei laasaga e tatau ai:

  • Faʻailoa nofoaga aoga;
  • Filifili se sitaili faʻasinoga, talafeagai teuteuga;
  • Mafaufau i le tulaga o nofoaga, ala;
  • Filifili se fencing metotia;
  • Filifili i luga o le faʻavai vai;
  • Fausia se polokalame sapalai o le paoa mo faʻatoʻaga fesoʻotaʻiga, faʻapitoa ma teuteu moli.

Vaega aoga

E aofia ai ma nofoaga e malolo ai - gazebos, terraces, patios, mafanafana togalaʻau pito, fale ti. O le togalaau aina togalaau faia se matua aoga mea faigaluega (e ui lava e mafai foi ona faia teuteuina). E tatau ona filifili i se nofoaga mo fualaʻau fualaʻau, fua. Afai e fuafuaina ni fale vevela, faataʻitaʻi le mea latou te nonofo ai. O se tamaʻi faatanoa vai - o se vaituloto ma mea totino vai, o se vai taele i le vevela o le tau o le a sili ona teuteuina ai le nofoaga. Mo eleele matutu i luga o le la susulu, e mafai ona fuafuaina se solo alpine. Ia mautinoa e maka lau laufanua.

O se vao, e oʻo lava i se tamaʻi vao, o le a avea ma teuteuga o le togalaʻau i soʻo se taimi o le tausaga. I le faaiuga o le tautoulu, na ia faafiafiaina le mata i fou greenery seia oo i le kiona, ma i le tautotogo na ia toe faaolaolaina le togalaau seia oo i lau lau i luga o laau. I le taumafanafana, e avea o se sili lelei talaʻaga mo fugalaʻau laʻau.

E kuka aano o manu i fafo, mafaufau i se papakiu eria e magalafu, malulu mai le timu ma le matagi. Mo tamaiti, fuafua mea faigaluega mo le malae taʻalo - oneone, swings, fale o tamaiti.

Faʻasinoga sitaili. O le filifiliga o sitaili faʻalagolago i le tagata lava ia fiafia ma gafatia. O le fasi fanua latalata i le fale tatau ona fiafia i taimi uma e te latalata i ai, toe foi mai galuega, mai se malaga, pe na o fafo e faamemelo i fugalaʻau i le taeao po. Filifili se sitaili o laufanua mamanu e tali atu i ai lou agaga, ma e mautinoa lava o le a i ai avanoa mo le faʻatinoina.

  • O le faiga masani o togalaʻau Peretania e manaʻomia ai le tofoina lelei, tausiga faifai pea o le vao, laʻau, faʻatupega taua - mo le faʻafoligaina, teuteuina o fugalaʻau, faʻatagata, fatu, mea toto togalaʻau;
  • O le sitaili malamalama faiga Metitirani faʻataʻitaʻia se tuʻufaʻatasia o maʻa - marble chips, sami faʻamaʻaʻaina, elemene laupapa (fausaga, pergolas, terraces) ma aʻea laʻau.

I le faʻatumuina o soʻo se sitaili ma evergreen conifers, oe mafai ona ausia le faʻaalia o le laufanua i soʻo se taimi o le tausaga.

  • O le faiga a Iapani e le faigofie pei ona foliga mai i le tepa muamua. O ituaiga manino e maua i le saʻo o filifiliga o laʻau, o se mafaufauga lelei, faʻamaonia se faʻamatalaga, faʻaopoopo faʻaopoopoina ma maʻa, mea laupapa.
  • Fuafua laufanua i le sitaili o le "vao vao" e laʻititi le tau ma faigofie ona fesuiaʻi i le taimi nei mapusaga. Ole filifiliga pito sili lea pe a e sau ile fale ole atunuʻu mo na ole faʻaiuga ole vaiaso ae le maua se avanoa e tausi ai laʻau i taimi uma.
  • O le faigofie faiga e faigofie ona faʻatinoina, e latalata i le agaga i le "vao" natura, ae o loʻo faʻaopoopoina e uluaʻi elemeni o laʻau e pei o se taʻavale poʻo se uili mai ia, ulo omea, willow wickerwork, teuteuina faigofie unpretentious laau - nasturtium, sunflower, mallow.

O le laufanua mamanu o le 'upega tafaʻilagi o le atunuʻu fale i sitaili tatau ona tuʻufaʻatasia ma le fale ma fafo fafo.

Auala ma tulaga

Ala fesoʻotaʻi le fale ma vaega aoga, faʻatagaina oe e fealuaʻi solo i le 'upega tafaʻilagi i le susu tau e aunoa ma ni faʻafitauli, ma fausia ai totonu geometry o le teritori. O le ufiufi o ala e faʻamoemoeina i le faiga o togalaau filifilia.

O le sitaili masani e manaʻomia tele, e oʻo foʻi i le faʻataʻitaʻiga o potu, o le Metitirani e sili atu le tuʻufaʻatasia - o tuʻufaʻatasiga o mea eseʻese e taliaina iinei - maʻa, fafie, faʻamaʻa, mosaic maeʻa. I faiga laufanua, faʻanatura, ma laufanua, o auala e sausauina i paina paina, e laina i liʻo laupapa, pe naʻo auala mutia e mafai.


O auala ma vaega faʻamamaina e teuteuina ai laufanua, faʻafaigofie ai ona tausi le togalaʻau ma faʻataʻamilo ai. I le faʻaalia o mafaufauga i le ata o auala i ou lava lima, e mafai ona e maua se mea e sili ona lelei e ufiufi ai ma laititi teuga tupe faʻafaigaluega.

    

Fencing

O se mea taua tele, sili ona taugata o le laufanua faʻataʻatiaga o se atunuʻu fale, faʻamoemoe muamua lava i le mafuaʻaga - pe o le pa e faʻamoemoe e puipuia ai mai le ulufale faʻatagaina poʻo le vaeluaina o nofoaga lata ane matua faʻatusa.

A maeʻa ona faʻatulagaina le mafuaʻaga, e tatau ona e amanaʻia le tulaga masani o le fale ma, e tusa ai, le tulaga atoa. O pa piliki ma maʻa ma mea fai uʻamea o le a matua faʻamalosia ai se fale e fai ai le Igilisi ma se togalaʻau masani. O se pa puipui e faia mai i le willow o le a teuteuina lelei ai ma puipuia le fale o le atunuʻu i se faiga masani ma se laufanua o le "vao", ma o le pa e faia i le laupepa o le a faʻamamaina ai le poletito sili ona matagofie latalata i le fale.

   

E leai se auala e filifili ai se pa e talafeagai lelei mo le filifilia laufanua vaʻaia? Teuteu le pa i laufanua laufanua, laupapa laupapa (trellises, pupuni), vao, laau.

Faiga faʻasusu

70% o laʻau tausiga o loʻo faʻasusu. O le mea moni, oe mafai ona faʻatapulaʻaina oe lava i se masani togalaʻau faʻasusu mafai, ae e tatau ona matua fuafuaina le aofaʻi o taimi ma faʻaletino tau ma lenei metotia.

O le maketi faʻaonapo nei o oloa mo le togalaʻau ma fualaʻau fai togalaʻau ofaina se tele tele o faʻasusuina faiga, mai faigofie hoses ma nozzles i mamana otometi faiga e matua 'aloʻese mai le galue lima, faʻatonutonuina le susū o tele togalaau.

A o fuafuaina ni totoina latalata i le fale, ia mautinoa ia iloilo mea e mafai ai le faʻasūsūina, pe a fai e le o faia muamua, ona matuaʻi faʻanoanoa lava lea pe a vaʻai pe faʻafefea ona taugata faʻataʻitaʻiga o fugalaʻau, laʻau poʻo ni laʻau mago i lalo o le susulu o ave o le la.

Paoa sapalai ma moli. Tausiga, teuteuga o le teritori manaʻomia masini eletise - o se pamu pamu, pamu faʻaputuga mo se vaituloto, vaitaʻele, vaitafe. E mafai ona faʻaogaina se vao eletise ma, ioe, faʻamalamalama le eria. O le eletise atoa o loʻo faʻapipiʻiina e amanaʻia le faʻagaioiga i le susū o le ea. E lelei pe a fai o le faʻatekinolosi fesoʻotaʻiga e vavae ese mai le teuteu moli.


O le vaifofo muamua o faʻafitauli faʻatekonolosi o le eletise ma le sapalai o le suavai o le a sefeina ai oe mai le galue malosi i taimi o laufanua o se nofoaga i ou lava lima, faʻasaʻolotoina taimi mo se manaia malologa ma moni fatufatuga.

Filifiliga o laau

  1. Lenei o le sili ona taua laʻasaga i le laufanua mamanu o se pitonuʻu eria o soʻo se ituaiga faʻatulagaina.
    E tatau ona talafeagai laau mo le sone o le tau o loʻo tu ai le fale. Tusa lava pe faʻafefea ona e afifiina le aso palama mo le taumalulu, e le o le taumalulu i le itulagi Moscow. O le toʻatele o tagata faʻatoʻaga latou te faia lenei mea sese, o loʻo taumafai e "faʻatamaʻia" tagata mai saute i le ogatotonu o le vaitau. O le iʻuga e mautinoa lava, ae o taumafaiga e faʻailoa tagata o loʻo nonofo i lalo ifo o le tau i le taumalulu suiga e le taofia.
  2. Lava sūsū O taufusi, e le mafai e laʻau i le apitaogalu ona ola i luga o le eleele matutu, maʻa, ma o le a ola e "galue" ma pala i tafatafa o le vaituloto. O le susu susu o laʻau e taua tele ia latou.
  3. Moli. Laʻau i nofoaga susulu o le a faʻaloaloa atu i le paolo ma taofi fuga tele. O ituaiga o paolo e faapalepale e "mu" i le la vevela, aua le tupuola atoa, "tuumuli" mai le vevela. O le totoina o fualaʻau, o fugalaʻau fugalaʻau, faʻamoemoeina i le susuluina o le nofoaga, o le a tuʻuina i laʻau taʻitasi se avanoa e faʻailoa mai ai o ia lava i lona mamalu uma.

Aua le faavave. Na e totoina se fualaʻau, a e "'aisa", e le ola? Aua le papaʻi iai, aua le faʻavaivaia, aua le tuiina. Soʻo se laʻau e manaʻomia le "faamasani" i se nofoaga fou, faʻamalolosi, mauaʻa lelei. E manaʻomia ni laʻau afu ile tele o aso, ole laʻau laʻau faʻafuaseʻi - o le tausaga, ma le faʻafefeteina - 2-3 tausaga.

O le autu laufanua laufanua mamanu o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina e tetele tetele laʻau. Laʻau faʻatumu le "matrix" o laʻau tetele, fugalaʻau teuteuina, teuteu ia. O le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma lapoʻa tetele foliga foliga mafolafola, le maeʻa. A faʻapea e leʻi tupu le laʻau, e iai lava le auala faigofie e faʻaopopo ai le leo i le togalaʻau ma togalaʻau faʻapipiʻi - puipui, o faʻamafanafana ma pergola, faʻatasi ai ma le fesoasoani o le aʻea o laʻau.

Mo se microclimate sili atu i luga o le 'upega tafaʻilagi, ina ia mafai ai ona faʻaititia mea totino faʻaleagaina e faʻamaʻi, faʻamaʻi, e aoga le aloese mai le totoina o monocultures, ma faʻataʻitaʻia le totoina faʻatoʻaga. E sili le totoina o laʻau tetele, taumalulu-faigata laau mai ituaiga itu i matu, matu i sisifo o le tulaga, ma agamalu mafanafana-la-alofa-mai i sasaʻe ma saute itu.

Ina ia faʻaititia le numera o galuega toto, totoina o laʻau i fugalaʻau ma fugalaʻau, e sili atu le totoina o le malulu-hardy perennial, faʻatumu va i lo latou va ma fugalaʻau susulu tausaga. O le faʻavae o le totoina i luga o le moega o laau uumi i se itu mamao, maualalo i le ogatotonu, laʻititi laʻau fugalaʻau e tuaoi i le pito.

Valivali tuʻufaʻatasiga i taimi o fugalaʻau taimi, lanu e le gata mai eseesega. O ni nai tausaga o DIY faʻataʻitaʻiga fanua faʻataʻitaʻi o le a fesoasoani ia te oe e sailia lau fiafia i filifiliga. Aua le fefe e faʻataʻitaʻi, o le mea taua o le faia ma le alofa i laʻau, ma latou mautinoa o le a faʻafetai ia te oe.

A faʻalelei fanua se fanua o le atunuʻu, e iai foʻi leisi tulafono faʻaauro. Aua le puʻeina uma vaega o galuega i le taimi e tasi, aua le taumafai e ufiufi atoa le 'upega tafaʻilagi i le tasi i le tasi vaitau, pe a fai e te le maua le avanoa e faʻafaigaluega ai se' au o togalaau. Tusa lava pe laititi le teritori, e telē lava le aofaʻi o galuega e fai.Galue lemu, faifai pea tusa ai ma le poloketi.

Muamua faʻatulaga se tamai moega fugalaʻau latalata i le faitotoʻa, teu ia i se tulaga atoatoa. E aoga? Faʻaauau pea, faʻasolo le alpine faaseʻe i ou lava lima, aumai i le atoatoa. Aua le se ese mai le master plan, faasolosolo, i lea laasaga ma lea laasaga, pulea le atoa 'upega tafailagi.

Faatoaga meaafale ma mea faigaluega

Nofoa Wicker, o se laulau i luga o se mafanafana faʻafefeteina nofoaga i le paolo o laau, o se nofoa laupapa i le va o pupula, o se potu malolo lelei i tafatafa o se vaituloto ma se alpine faasolosolo o le a fesoasoani i le atoa vaaiga laufanua o le 'upega tafaʻilagi, ma avea ai sili atu le mafanafana e fiafia ai.

Faʻatusa o tamaʻi manu - hedgehogs, isumu, gogolo - fairy-tale tagata - gnome, faʻataʻitaʻi - o le a maua ai le togalaau faʻafuaseʻi o mea lilo, faʻaali alofa, ma faʻataunuʻu totonu. E taua latou te masani ai, le faʻasolosolo ofi i totonu o le siosiomaga lautele, ma sili atu ona lelei, o faʻatusa taʻitasi e iai lona latou lava talaaga o foliga vaaia i lau togalaʻau.


O tala e tosina i ai manatu. Lenei faʻatumuina le togalaʻau ma se faʻapitoa agaga o le ola natia mai prying mata. Liliuina o le laufanua mamanu o se tele atunuʻu fale ma ou oe lava lima i se faʻaauau faifai pea gaioiga ... e mafai lenei? Ioe. Tau lava o lou taimi….

   

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 101 Great Answers to the Toughest Interview Questions (Mae 2024).