Umukuka tuʻufaʻatasia ma le potu malolo

Pin
Send
Share
Send

O le mafanafana i totonu o le fale o se itu taua, lea e faʻamoemoe i ai le faʻamafanafana o tagata taʻitoʻatasi ma tagata uma o le aiga. I se taumafaiga e faʻaauupegaina fale, tagata amata ona suʻe ni aitia manaia, e faʻatino ai le sili atu totoa aitia. O se tasi o nei tali, o loʻo faʻaaoga e le au mamanu, o le faʻatulagaina o le umukuka-potu malolo. O le faʻatulagaga, lea e tuʻufaʻatasia ai le tele o potu eseese e faʻaaoga ai, e faʻaaoga i le fausiaina o fale fou, ae o le tele e taumafai e faʻataʻoto i potu o fale tuai o fale.

O le toefaʻaleleia e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga, ona faigata ai lea ona toe faʻafoʻi mea uma i lona tulaga sa i ai. Ae e te leʻi filifilia lenei filifiliga, e aoga le iloiloina o numera o manatu, e fesoʻotaʻi ma le solia o le fausaga. O le potu malolo o le potu malolo, malologa nofoaga, ma le umukuka o le aoga potu mo kuka. E le manaʻomia le tuʻufaʻatasia i totonu o le avanoa e tasi, ae i nisi tulaga ose tuʻufaʻatasiga e manaʻomia, e faʻatagaina ai oe ona fofo ni faʻafitauli taua.

Lelei ma le lelei

O le leai o se pa avanoa i le va o le umukuka ma le fale tele o lona uiga o se matua eseʻese faiga o le faʻatulagaina avanoa, pe a faʻatusatusa i le faʻatulagaina o potu eseese. O lenei faʻatulagaga o le a le galue mo tagata uma, ae o se lelei filifiliga i mea nei:

  • o le fale mautotogi e i ai sona laʻititi eria, ma e le mafai ona tuʻuina mea uma e te manaʻomia i le umukuka;
  • o se aiga toʻatele e nonofo i se fale tumaoti, ma poʻo a lava mea e fai e matua, e tatau ona vaʻaia lelei a latou fanau;
  • o le umukuka e seasea, pe leai foi, faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina;
  • faʻapitoa e mo na o pati;
  • o se tagata e fiafia e kuka, manaʻo e faʻaali ona tomai, faʻatino uma gaioiga i luma o le isi vaega o le aiga ma malo;
  • e telē le fale, e tofu le tagata ma lona lava tulimanu.

Nei na o ni nai o le ono mafai filifiliga. E tele isi tulaga e talafeagai ai lenei faʻatulagaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaalu e le fafine talimalo le tele o taimi i le umukuka, a o ia e manaʻo e fesoʻotaʻi ma le isi aiga o loʻo malolo lata ane. Ae ui i lea, ae le i filifilia se ituaiga polokalame, e aoga le iloiloina uma o tulaga lelei ma le lelei o se avanoa e tasi. Faʻatasi ai ma mea taua taua, tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi nofoaga o fale ma nofoaga o tautua, o:

  • Faʻaoga tatau o le nofo ai. Tolu sone e mafai ona tuʻuina ii: o se nofoaga mo kuka, mo le mauainaina, mo le faʻatulagaina o taimi paganoa ma faʻafiafiaga.
  • I totonu o le umukuka, e mafai ona e faʻatulaga uma mea e manaʻomia i le umukuka, meaafale, mea faigaluega, e mafai ona faʻalauteleina le tulaga faigaluega.
  • Faigofie i le faʻatulagaina o taumafataga. Ina ua uma ona kuka, o le meaai vave alu i le laulau.
  • O le faʻateleina o numera o faʻamalama, ma o le mea lea o le ofi i totonu o le malamalama faʻanatura.
  • Sefe i mea tau fale. I totonu o se potu tele e tasi, e mafai ona e faʻapipiʻi ai se tasi TV, e mafai ona matamata i ai tagata uma.
  • E mafai e le aiga ona faʻaalu le tele o taimi faʻatasi.
  • O mea uma o loʻo manino mai i le vaʻai, e faʻafiafiaina ai le siosiomaga.

E tofu lava le pine ma lana itu itu. O le potu-umukuka potu malolo e leai se tuusaunoa. O le sili le leaga o sea pitonuʻu e faʻapea:

  • Tau faʻaopoopo mo toefaʻaleleia ma toe faʻaleleia auala. E tatau ona tatou suia le faʻaiuga o le foloa, puipui, faʻalo i mea o loʻo teteʻe atu i le maualuga o le susū.
  • Faʻaopopo tau o taimi ma taumafaiga e maua ai le faʻatagaga mo le toefausiaina i le BTI.
  • Leai o leo. O tagata uma o loʻo iai e faʻalogo i leo o loʻo sau mai le tapu, faʻamoe, masini taele ipu, ma isi masini.
  • O manogi o mea taumafa o le a ulu i totonu o le potu malolo ma mitiia i totonu o puipui, meaafale, ma mea latalata ane. O se pulou malosi o le a fesoasoani vaega faʻafitauli o le faʻafitauli, ae e manaʻomia foi tupe e faʻatau ai.
  • Tausia le tumama o le nofoaga galue i taimi uma.
  • E manaʻomia se tisaini agavaʻa mo se avanoa matala, e le mafai e tagata uma ona fai na o latou.
  • Meaʻai sauniuni e faia i luga o le faʻaaliga lautele, lea e le talafeagai mo faletua uma.

Foliga foliga

O le sili taua o soʻo se fale o lona originality ma exclusivity. O lenei faʻamatalaga e faʻatatau lava i fale mautotogi ma se faʻavae masani, ae ina ia mafai ona fausia se totonu tulaga ese, e le lava le na o le mafaufau, e manaʻomia ai ni tomai faʻapitoa. Afai, a o le fuafuainaina o se umukuka-potu malolo, ua taʻitaʻia i tatou e le saʻo mataupu silisili, ona avea ai lea o le fale o le a avea ma sili atu le mafanafana pe a mafai, o le a nonofo lagona le nonofo lelei.

A o faia se poloketi mo se fale fou poʻo se fale tumaʻoti, oe mafai ona faʻatulagaina le potu malolo ma le umukuka i se tasi avanoa e aunoa ma ni faʻafitauli. Peitai, o lenei galuega e sili atu ona faigata mo tulaga masani fale mautotogi. Ina ia avea le poloketi ia sili ona lelei, ia faʻamalieina tulaga uma taliaina, ia amanaʻia manaʻoga o tagata nofoia, o le a manaʻomia gaioiga nei:

  • Fuataga O le vaega o potu uma e lua e fuaina.
  • Tusi muamua. Faʻavae i luga o le fuataga, o se talatala foloa fuafuaga ua faia. O faʻamalama uma, faitotoʻa, nofoaga o alavai ea, ma isi elemene fausaga o loʻo faʻailoa atu ii.
  • Faatulagaga Muamua, o le vaega o le umukuka e vaeluaina, o masini talafeagai ma masini o loʻo i ai i totonu, aua o elemene uma e faʻamoemoeina i mea faigaluega. Ona fuafuaina lea o le nofoaga mo le potu 'ai ma le potu malolo.
  • Faʻailoga E mafai ona e faʻaaogaina le tele o filifiliga: moli, faʻamaeʻaina o mea, faʻili ma vaeluaga, ma isi.
  • Tulaga. Mo vaega taʻitasi e aoga, o meafale talafeagai ma mea i totonu e filifilia.
  • Moli. I totonu o le hall, e mafai ona e tautau se moli tutotonu, ae i totonu o le umukuka e te manaʻomia e faʻamalamalamaina le vaega o galuega.
  • Faiga O le avanoa taʻatele e tatau ona faʻatatau i le tasi itu.
  • Teuteuga o Mea. E taua le mafaufau i le mea moni o maualuga maualuga sūsū, vevela pa'ū.

Faʻafefea ona faʻatulafonoina toefausiaina

Ae le i faʻagasolo ma le toefausiaina o le fale mautotogi, e ona le pule e saili ai poʻo a suiga e faʻatagaina ma le mea e fai e matua faʻasa. O le potu malolo faʻatoa mafai ona tuʻufaʻatasia ma se umukuka ma se ogaumu eletise. I le taimi e tasi, e le mafai ona faʻaumatia atoa le vaevaega. I totonu o le puipui puipui, e mafai lava ona faia se faitotoʻa vaapiapi ma le faʻamalosia, ma i le vaeluaina - o se lautele lautele ma se sliding, swing faitotoʻa, poʻo se faitotoʻa.

E le taliaina le toefausiaina o fale i fale ua faʻatauaina o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, talepeina avega ave-pa, faʻafesoʻotaʻi le potu tele ma le potu umukuka ma se kesi kesi. E leai seisi e faʻamaonia sea toefausiaina, ma afai ua maeʻa, ona tatau lea ona e totogia se sala, faʻafoʻi mea uma i lona tulaga.

Afai ua faʻamalieina ia lisi masani, ua fuafua le e ona e suia le faʻatulagaga, ona oʻo lea i le amataga laasaga e tatau ona faʻatulafonoina. O lenei gaioiga e faia i le tele o laʻasaga:

  1. Sauniuniga mo le poloketi. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona faʻafesoʻotaʻi le BTI poʻo se ofisa mamanu o loʻo i ai le faʻamaonia a le SRO, ma okaina se ata poʻo se ata tisaini mai ia latou.
  2. Talosaga talosaga. I le aoina o pepa talafeagai uma (toefausia poloketi, lesitala tusi pasi, pepa faʻamaonia i le umiaina, ma isi), o se tutusa talosaga ua tuʻuina atu i le itumalo pulega.
  3. Faʻaleleia galuega. I le mauaina o le faʻatagaga mai le fale asiasiga, oe mafai ona amata lipea gaioiga.
  4. Fou tusi lesitala. I le faaiuga o le toe faaleleia, o se apili na tuuina atu i le fale asiasiga, mulimuli ane ai o se vaeluaga komisi komisi mo le suia o le faatulagaga e tatau ona taunuu, lea o le a tusia ai se tutusa gaioiga. Faatasi ai ma le mauaina tulafono, tusifolau, aveese mai le tuufaatasia setete tusi resitala, o le e ona le fale mautotogi tatau ona faafesootaia le BTI, lea, pe a uma ona totogi mo le auaunaga, o le a tuuina atu se fou tusifolau atamai.

Matou te amanaʻia foliga ma fua o le potu

E tele auala e tuʻufaʻatasia ai le umukuka ma le potu malolo: vaega faʻatasi ma se vaapiapi avanoa, se vaega ma se lautele tatala, atoa. O le filifiliga muamua e faʻatoa faʻaaogaina pe a iai se puipui avega i le va o potu, ma, faʻavae i tulafono faʻatonutonu, e le mafai ona faʻatulaga se auala fua. O le lona lua ma le lona tolu metotia faʻaopoopo sili atu aitia mo le faʻavasegaina o se tasi avanoa.

O le umukuka-potu malolo mafai ona i ai le tele o ituaiga eseese ma foliga. O potu taatele ma sikuea faatafafa, ae o loʻo iai foʻi ma isi filifiliga e le masani ai e tasi, lua, sili atu ile faʻapipiʻiina o tulimanu. O le faʻatulagaga o ituaiga taʻitasi ua lisiina e tatau ona faʻalatalata ane iai:

  • Tafafa. E sili le tuʻuina o meaafale i le tasi puipui, e mafai ai ona faʻateleina le avanoa. E le gata i lea, e fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o g-poʻo ni au faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le faʻaaogaina o tulimanu.
  • Lotoa O se motu ituaiga o faatulagaga o le a foliga sili iinei. I le faʻavasegaina o meaafale i ni kulupu laiti, e mafai ai ona e fuafuaina lelei le avanoa. E talafeagai foi le faʻaaogaina o le L-foliga faʻatulagaina ii.
  • Lē masani. I le taʻamilo, lapoʻai, potu o trapezoidal, e mafai ai ona e faia se totonu tutasi. Faʻaaogaina faʻapitoa meaafale, o se faʻavae o puleʻaga, fata, e mafai ai ona faia ni faʻatatau saʻo i totonu o le potu.

O se mea taua i le faʻatulagaina o se umukuka-potu malolo o le numera o faʻamalama, o latou nofoaga. O le lautele symmetry, vaevaeina i aoga sone, ma le faʻatulagaina o mea faʻalagolago i lenei. E aoga foi le mafaufau i itu. Mo potu tetele, toeititi lava o soʻo se sitaili e talafeagai. I mea laiti - oe tatau ona faʻaogaina metotia o vaʻaia faʻaopopoina i le nofo ai avanoa.

Filifiliga mo le faʻamaeʻaina ma le soneina o avanoa

E le mafai ona mamanuina se umukuka-potu malolo e aunoa ma le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa. Ioe, o le potu tuʻufaʻatasi se umukuka, potu 'ai, potu malolo. Ina ia vaeluaina le avanoa i ni vaega aoga, ma i le taimi lava e tasi streamline totonu, faia i le tutusa sitaili, oe o le a manaʻomia le amanaia tele nuances, mafaufau ma le totoʻa uma auiliiliga. E mafai ona e faʻatulagaina se tuʻutuʻuga faʻavasegaina o se potu i auala eseʻese. Sei o tatou mafaufau i nisi o filifiliga ono:

  • Pa fata Fesoasoani e fausia se siosiomaga mafanafana. E taua tele i potu laʻititi, e fesoasoani e sefe ai avanoa. E mafai ona faʻaaogaina uma mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina ma avea o se 'aiga' ai, nofoaga galue. E mafai ona faʻatulagaina i ni auala se lua: faʻapipiʻi i le umukuka iunite, faʻaaoga o se elemeni pa tuʻu fua. O le fausaga e le tatau ona faapipiiina pe afai e nonofo tamaiti laiti ma tagata matutua i le fale.
  • Fogafale lua-tulaga. Afai e faʻatagaina le maualuga o le faʻalo, ona avea lea o le pulelaa ma mea faigaluega lelei mo le vaevaeina o le potu i sone. E taua tele le amanaʻia o faʻavasegaina o le potu ma le pulelaa ina ia mafai ona ofi lelei i le fausaga i totonu atoa o totonu. Lenei elemeni o le a fesoasoani foi e natia eseese umukuka fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻatulagaina se teuina teuina totonu.
  • Faʻatulaga motu. O le motu faʻatagaina oe e faia le sili atu aoga potu. O le mea autu i le faʻalapotopotoga: nofoaga tutotonu, matala. O le auala pito sili ona faigofie e fausia ai sea ituaiga fausaga o le aumaia lea o vaega masani o umukuka, 'aiga ma sofa vaega i le ogatotonu.
  • Faʻavasegaga. O nei fausaga faʻatagaina oe e foia ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le vaevaeina o nofoaga i ni vaega eseʻese. O le auala pito sili ona faigofie e faʻatulaga ai le faʻataʻatiaga o le fausiaina o se pa puipui. Ae mo nei faʻamoemoe, e mafai ona faʻaaogaina elemene eseese: meafale, fata, faʻamalama, pupuni, ma isi.
  • Faʻaputuga Lenei vaʻaiga elemeni o le a faʻatagaina e vaega poloka le matala i le pa ma vaelua le potu. O le mea moni, o nei ituaiga o vaeluaina e mafai ona faia i mea eseese, a le o laupapa, uʻamea poʻo se ipu malamalama.
  • Faaseʻe faitotoʻa. O lenei filifiliga o le a taua mo se vaega tuʻufaʻatasia umukuka ma potu malolo. O faitotoʻa tioata e foliga vaʻaia lelei, e vaʻaia ai le avanoa atoa.
  • Koneteina O lenei aitema mafai ona avea o se tutoʻatasi vaeluaina, pe fausia i totonu o se vaega o le puipui, faʻapipiʻi luga o se faʻavae.

Nofoaga umukuka

A faʻatulagaina se nofoaga mo kuka, muamua lava, e tatau ona e taulaʻi atu i lona tele. Muamua, e manaʻomia le tuʻu saʻo o le umukuka "tafatolu", e aofia ai se ogaumu, magoto, pusaaisa. Fuafua le fua ma le nofoaga o le galuega luga. E masani ona tu i le va o le ogaumu ma le tapu, ae i totonu o se potu tele, e mafai foi ona faia se filifiliga a le motu.

Faapitoa mataituina tatau ona totogi atu i le ea faʻasologa. Fautuaina e le au atamamai ia e mautinoa e faʻapipiʻi se tapuni mamana a o sauniuni meaʻai, e le sosolo le manogi i totonu o le potu, e le taliaina e meaafale ma isi aitema. O le metotia e filifilia le leoa, ina ia i le taimi o le galuega e le faʻalavelave i tagata uma o loʻo auai.

A filifilia ni meaafale, o le sitaili o le potu atoa i lona atoa e amanaʻia. I le lanu, foliga, e tatau ona tutusa ma le lautele i totonu. E tatau foi ona aoga ma lelei. A faʻatulagaina moli, e tatau ona amanaʻia le mea moni o le totonugalamepa tutotonu o le ai ai i le fale tele, o lea la o le mea autu iinei o le faʻamalamalamaina le nofoaga galue. Faʻamaeʻaina o le foloa, puipui, faʻalo e tatau ona ogatusa ma le vaega o totoe o le avanoa.

Nofoaga nonofo

E tele auala e tuueseese ai le tasi eria mai le isi. O le auala sili ona faigofie e faʻapipiʻi ai se potu o le faʻaaogaina o meaafale. Mo nei mafuaʻaga, tulimanu ma tulaga masani sofa, o le tele o fata, e aofia ai sitepu, kapoti, pa counters, e talafeagai. E mafai foi ona e faʻaogaina se lanu lanu, eseʻese puipui puipui ma foloa foloa. Faatasi ai ma le fesoasoani o moli mo sone taʻitasi, oe mafai ona faia sau oe lava moli faaleoga.

Taumafataga o le taumafataga

O le mea taua i le filifilia o le mea e tu ai le potu 'ai o le itu o le a nofo ai. O lenei parakalafa e faʻamoemoe lava i le aofaʻi o tagata o le aiga, o mea e fiafia i ai le tagata e ana le fale, ma le tele o le potu. Afai o le aiga e aofia ai ni tagata se toʻalua, o lona uiga laʻititi laulau e lava, pe mafai ona e alu i le tasi pa counter.

Mo se nofoaga lelei mo se aiga toatele, oe o le a manaʻomia se matagofie laulau. E fetaui lelei le tuʻuina o le 'aiga' ai i le ogatotonu i foliga o se "motu", ae o lenei faʻatulagaga e talafeagai mo na o potu vateatea. Afai o le potu o loʻo i ai se faʻatafafa faʻataʻatafafa foliga, ona filifilia lea o se nofoaga i autafa o se tasi o puipui.

E mafai ona e filifilia se 'aiga' ai faʻatasi ma le fesoasoani o le foloa ma ona tuʻufaʻatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, taʻoto le linoleum i totonu o le potu atoa, ma laminate i le potu 'ai. O le laulau i luga o le pulelaa e foliga manaia. E le tatau foi ona tuulafoaia meaafale. Faatasi ai ma le fesoasoani a se sofa i le tasi itu, o le 'aiga' aʻai mafai ona vavaeʻeseina mai le potu malolo, ma i se vaeluaina mai le umukuka.

Faiga ma lanu

Ina ia filifilia le atoatoa lelei mamanu ma lanu i le umukuka-potu malolo, tagata tomai faapitoa i totonu totonu mulimuli nisi tulafono. E tatau ona manatuaina o se laʻititi teuteuina teuteuina, felavasaʻi faʻasolosolo vaʻaia faʻateleina le avanoa, ma se lapoʻa, i se isi itu, vaiti. O toso diagonal o le a fesoasoani e faʻatupuina le malamalama i gaioiga i totonu o le potu ma le umukuka. O le ata o se umukuka-potu malolo faʻaonapo nei e mafai ona faʻataunuʻuina e tusa ai ma le tele o ituaiga o galuega faʻataʻitaʻi.

Maualuga

E talafeagai le faʻatinoina o se poloketi naʻo totonu o se potu tele. O le potu e tatau ona lautele pe a mafai, aunoa ma ni vaeluaina ma faʻataʻali'ū. O le tuʻufaʻatasia o se umukuka ma se potu malolo i luga ole faiga-maualuga e tatau ona mafaufau iai i vaega nei:

  • Teuteu pa puipui ma taualuga. E mafai ona fai laupapa sika, leai ni sima. Paipa, tetele laupapa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi luga o le faʻalo, o faʻamatalaga e tuʻu matala.
  • Leai se faʻaputuga poʻo ni vavaeʻesega.O le tuuʻeseʻesega o loʻo faʻatinoina se pa fata, se motu, eseese fola maualuga, eseese mea i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, se sofa, se pusa o drawers.
  • Naʻo moli mafanafana mafanafana. O le siosiomaga o le fale ma le mafanafana e fausiaina faatasi ma le fesoasoani a uluaʻi asoa o moli, moli susulu, punou ma mea leʻo i luga o uaea tutusa.
  • Faigofie o mea. Mo teuteuga, maʻa, fafie, uʻamea poʻo latou mea e sui ai ua faʻaaogaina. Nisi elemeni ua matua matutua i eseese auala.
  • Faamalama lapoa matala. Latou te manaʻomia le tuu i le tele o ao ma fetaui ma le amataga o le sitaili.

Faiga Scandinavian

O se lanu masani lanu lanu e faʻaaogaina. O ia umukuka-potu malolo e faia papaʻe, kulimi, efuefu. O se susulu teuteuga e mafai faʻasaga i se sili atu vavai talaʻaga. Tele o taimi, o lane lanu e lanu na e latalata ile paʻu masani e mafai ai (lanumoana, lanumeamata, enaena). O elemene uliuli e faʻaaogaina e faʻaopopo ai le loloto ma le faʻaalia.

Meaafale mo se Scandinavian potu e filifilia laʻititi ma laconic. O le potu e le tatau ona mamafa tele i mea teuteu ma mea le aoga. E tatau ona tapunia fata ma drawers e maua ai le faʻamafanafanaga ma nana mea uma e le manaʻomia. Tatala fata e masani ona faʻaaogaina e teu ai mea teuteu ma totonu o fale.

O le 'aiga' aʻai aofia ai tele laupapa laulau, nofoa o eseʻese mamanu mai 'eseʻese vaitau ma vaʻaia laei. I potu vateatea ma potu, o le nofoaga e nofo ai o loʻo faʻatumuina i nofoa faʻamalamalama lelei.

Minimalism

O se maumaututū tisaini e faʻateleina faʻatasi ma se lagona o le faʻatusatusaga ma le saolotoga, naʻo laina saʻo ma le maualuga malamalamaaga. E leai se teuteuga i teuteuga o puipui, fola ma le faʻalo. O se potu 'ai minimalist mafai ona i ai o soʻo se faʻatulagaina - sikuea, L-foliga. O mea faigaluega a le fale e sili atu ona lelei e filifili ai fausia-i totonu ma le tele o mea faigaluega. O le mamanuina o se potu 'ai faʻaonapo nei o loʻo avea ma foliga lamolemole foliga e faia i uʻamea, tioata, palasitika, ma ie faigofie.

O le lanu lanu e masani ona faʻaaogaina faʻatusatusa. O le tuʻufaʻatasia o le paʻepaʻe ma le uliuli, efuefu ma le beige o le a foliga lelei. O vaega taua nei o meaafale e fesoʻotaʻi ma le manatu lautele o le ata:

  • Luga laufanua - leai ni teuteuga, vaneina poʻo ni ata vali;
  • Le mautu ituaiga o meaafale ma isi totonu mea;
  • Naʻo foliga lamolemole;
  • Ufiufi lanu lanu ma ie.

Tekonolosi maualuga

O le autu faʻavae o lenei sitaili o aso nei, malosiʻaga, maualuga tekonolosi. Obligatory vaega o le tutusa o tulimanu ma foliga, faigata ma le manino o laina. O lenei potu fai-umukuka e filifilia e tagata lolotu o le avant-garde, ia tausisi i taimi.

Afai o puipui o le potu e faia i piliki poʻo sima, e le valiina, ua naʻo le sima faigofie e faʻaaogaina. Faʻamaufaʻailoga, vaeluaina e faia e faʻafetaui le puipui teuteuina. O moli-moli e faʻaaogaina, o moli e faʻapipiʻi i le faʻalo, puipui ma le foloa. O meaafale umukuka faʻa-Chrome e masani ona iai ona moli.

Provence

Faʻafaigofie Farani faiga o le a faia le umukuka-potu malolo faʻafiafiaina ma faigofie. O le faʻaiuga e faʻaaoga ai le palette pastel. Tele taimi o nei e vali mūmū, lanumoana, lavender vali. O le lanu lanu e le faʻamamaina e aunoa ma ni uiga faʻaalia, ae o lace ma mamanu. O ie gaosi ma palasitika e le faʻaaogaina mo teuteuga.

I totonu o le potu aʻai pei o le Provence, o fale faʻaonapo nei e tatau ona nanaina i meaafale tuai. Ina ia maua se vaʻalele ma faʻafeiloaʻi faʻafiafiaga, e manaʻomia le faʻatinoina sologa lelei faʻasologa. Ina ia faia lenei mea, latou te masani ona faʻataʻitaʻia o koluma, o se faga faʻamalama ma tamaʻi faʻatafaʻilagi faʻaloʻo i lalo o le faʻalo.

Faiga masani

O le tu masani masani faʻaalia i le lelei ma le atoatoa. E iloga mai i faʻalo maualuga, tele, meafale faʻatuatuaina, ma le lanu lanu lanu tele. O le autu vaega o ia totonu o le sili atu o oloa gaosia mai le natura laʻau pe latalata i le mafai e mafai ai.

Faʻamaeʻaina ma meaafale e filifilia naʻo mea masani. Maualuga lelei ie pupuni, maʻa faʻamalama, faʻamalama tioata, laulau laupapa mafai ona faʻaaogaina. E i ai le tele o teuteuga i le masani umukuka-potu malolo. Stucco faaleleia, vavae keramika, eseʻese pepelo auiliiliga o le a talafeagai.

Atunuʻu

E ui lava i le masani a lenei itu, o le atunuʻu sitaili e sili ona lauiloa i ona po nei tisaini. O le atemosifia o se aiga malologa ma le mafanafana e fausiaina e tele teuteuga elemeni. E tatau ona tuʻufaʻatasia lelei. I totonu o sea potu, kapeta, atavali, ie fulufulu moega, ie afu i le faitotoʻa o le a talafeagai.

O le atunuʻu-pei o le umukuka potu potu tatau ona i ai se tasi mamanu. Taʻitasi itu e tatau ona malamalama lelei, o lea o le tele numera o mea totino e faʻamalosia. O meaafale ua faʻatulagaina e amanaʻia le faigofie mo aiga uma, ae o le symmetry e le o se faʻamuamua.

Art Deco

Fausaga i totonu tisaini aofia ai o tele sitaili. O le autu faʻaaliga e iloa ai o le i ai o le eseesega teuteu. O le uliuli ma le paʻepaʻe gamut e pule faʻatele. Olive, oneone, emerald lanumeamata o loʻo faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopo lanu.

Mo teuteuga tuʻufaʻatasia ma le potu 'ai, o mea taugata tele (laupapa lacquered, maamora, keramika) o loʻo faʻaaogaina. Vaʻai, o le potu ua vaevaeina faʻaaoga fola, puipui puipui. O le eria galue ua makaina ma monochrome mosaics, tioata pepa puipui ma auro, siliva feilafi.

Aso nei

Ina ia faʻatusatusa i le Art Nouveau style, o le umukuka-potu malolo e tatau ona faʻafaigofie pe a mafai. O le lanu lanu e mafai ona i ai, mai le tulaga masani monochrome i le pupula ma se uiga ese foliga poʻo teuteuga. O sea potu 'ai e tatau ona fausia ai se ata malosi, ae le o le soona anoanoaʻi ma le le manaʻomia auiliiliga. Meafale e tatau ona aulelei, puʻupuʻu ma aoga. O laulau ma nofoa o se mea saʻo e faʻatulagaina i laina saʻo, e fai ai motu ma peninsula. Ina ia vaevaeina se potu i totonu o sone, e tele metotia e faʻaaogaina:

  • Bar counter;
  • Eseese fola tulaga;
  • Faʻapaʻu taualuga;
  • Moli;
  • Teuteuga o le puipui;
  • Meaafale meaafale;
  • Fola tuʻufaʻatasia;
  • Koluma, fausaga faaofuofu, aoga pule.

Filifiliga ma agavaʻa faʻatulagaina o meaafale

E tatau ona faʻatulaga meaafale i totonu o sea potu tuʻufaʻatasia e tusa ai ma se muamua mafaufauina fuafuaga. O le tusiaina i luga o le ata e tatau ona faia i le amanaʻia ai o le saogalemu tulafono afi. Muamua lava, latou faʻailoa se nofoaga mo le headset ma masini faʻapitoa. O le filifiliga o se faʻapitoa auala e faʻalagolago i le tele ma le faʻataʻatiaga o le potu.

Seti umukuka

Mo se tamai potu, meaafale ma fata ma mafolafola, lamolemole foliga i le lanu o puipui e talafeagai. O se sili lelei filifiliga tapunia kapoti e aunoa ma 'au e matala pe a oomiina. A faʻatagaina avanoa, e mafai ona faʻamamafaina le ulu. O se taliʻie mataʻina, matagofie mea faʻaaoga o le a tosina mai ai le mata ma fausia ai se lagona.

O le vaega o le umukuka e mafai ona maua i auala eseese, ae tatau ona latalata i fesootaiga ma aua le alu i totonu o le potu malolo. I totonu o se potu i le tulaga o le sikuea, ua faʻapipiʻi ulu i le tulimanu. Afai o le umukuka Khrushchev lea, o le laulau ma tautau fata e tuʻuina i totonu o se avanoa talafeagai. O le tuʻusaʻo le tasi puipui puipui faʻatulagaina e talafeagai mo potu malolo lautele i fale fou po o potu potu.

Meaai o meaʻai

Mo se potu tele-umukuka-potu malolo, filifili se laulau 'ai tele mo le le itiiti ifo 8 tagata. E mafai ona avea ma se tasi-fasi fausaga poʻo se transformer. O se tamaʻi potu e faʻatumuina i laconic ma compact oloa. O le nofoaga lelei mo filifiliga uma o le ogatotonu vaega poʻo le eria latalata i le faʻamalama.

O le tele ma foliga o nofoa e faʻamoemoe i le faiga o le potu. I potu tele, nofoa faʻataʻavalevale ma nofoa e iai lima o loʻo faʻaaoga tatau. Mo tamaiti laiti, e sili atu le faʻaoga e gaugau, avanoa i nofoa manino.

Meafale potu malolo

Mo se potu malolo, oe tatau ona filifilia meaafale e aoga ma naʻo manaʻoga mo le faʻaaogaina. O lavalava tetele, laupapa i autafa, fata e le tatau ona vevesi ai le avanoa. O le potu malolo mafai ona ofi se laʻititi sofa, kofe laulau, tele nofoa. O le tuaoi o sone e masani ona faʻailoa e le pa fata poʻo se 'aiga' ai.

O kapoti uumi ma isi nofoaga e teu ai faʻataʻamilomilo le potu. O le mafanafana mafanafana o le a faʻaopoopoina le mafanafana. O fale mautotogi faʻaaoga afi ma afi teuteu. E mafai ona e tuʻuina i lalo ole laulau TV poʻo le vaega i lalo o le teuteuga vaeluaina.

Masini tekinolosi o le avanoa

A tuʻufaʻatasia ni vaega aoga, e taua le mulimuli i tulafono o ergonomics. E tatau foi ona malamalama o lua matua eseʻese potu o le a nonofo i latou nofoaga. E matua faʻatagaina ona faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga i se nofoaga talafeagai i potu mautotogi.

Paʻu manogi - aveʻesega hood ma ventilation faiga

Ina ia maua le toʻafimalie i totonu o se potu tuʻufaʻatasia, e tatau ona faʻaauupegaina i se lelei ea faʻasologa. I potu masani a, e naʻo le faʻaofuofu na te faʻaaogaina, ma o le ea e avatua i le ea. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi se pulou malosi i luga aʻe o le ogaumu poʻo le mea e faʻamama ai le ea.

E sili le aua le faʻataʻitaʻi e faʻaleleia le faʻafitauli ma manogi kuka le lelei ile faʻapipiʻiina o se ea malulu i lou potu malolo. E le mafai ona aveʻesea le manogi o le potu i meaʻai, ae o le a naʻo le leaga o mea faigaluega ma suiga masani o le faamama.

Matou te mafaufau i moli ma malamalama

O faʻamatalaga i le lotoifale e faʻaaoga e faʻamalamalama ai soʻo se potu tuʻufaʻatasi. Mo le faigofie o le nofo ai i sone taʻitasi, sconces, foloa lamepa, faʻalo moli faʻapipiʻi e faʻapipiʻi. Mo vaega e masani ona faʻaaogaina, ia sili ona faʻatusatusa moli.

O le tulaga luga e tatau ona faamamafaina i susulu, ae le o le malamalama faʻasoesa. Mo lenei, mini-lamepa o loʻo faʻapipiʻiina i le pito i lalo o faʻatautau tautau o le pulou ina ia pasi le moli i luga atoa. O le LED strip e faʻaaogaina o se backlight mo se sink, o se hob.

Filifiliga o teuteuga ma ie

Faatasi ai ma le fesoasoani o ie ie, oe mafai ona faʻataunuuina manuia zoning. O lenei filifiliga e talafeagai mo soʻo se ituaiga o nofoaga, talu ai o ie vaivai e aveina sina avanoa ma e faigofie ona mama. O mea mo pupuni e filifilia e aoga ma aua le maanuminumi.

O elemene teuteuina e filifilia mo se ituaiga sitaili ma le autu o le potu. E mafai ona e taulaʻi atu i se moli moli matagofie i luga aʻe o le 'aiga' ai, o se fata e ola ai laʻau. A faʻapea e faʻatagaina avanoa, foloa foloa, faʻapipiʻiina ni auupega faʻasolosolo ma mataʻitusi.

Faaiuga

E mafai ona tuʻufaʻatasia le umukuka ma le potu malolo i se atunuʻu fale poʻo se fale o soʻo se tele. O le mama ma sili lautele potu e tatau ona faʻasoa mo lenei eria. E mafai ona e tuʻuina ni vaega aoga i auala eseʻese i soʻo se avanoa avanoa. O tisaini faaonapo nei e faʻaauupegaina sea potu e tusa ai ma tulafono uma o le ergonomics.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ma laxmi tasa le photo le..Group unick upcoming (Mae 2024).