Faʻafefea ona tapunia se faitotoʻa e aunoa ma se faitotoʻa

Pin
Send
Share
Send

O nisi potu i totonu o le fale e le masani ona manaʻomia ni faitotoʻa i totonu. Afai e le tumaʻoti le sone, e le tau tapunia. Faʻatau avanoa i le potu malolo, umukuka, ala savali faʻatagaina oe e tuʻufaʻatasia potu ma faʻalautele le avanoa. E mafua ona o le faʻateʻaina o le sone mate mo le tatalaina o le fusi. Peitaʻi, o le fesili ua tulaʻi mai - faʻafefea ona tapunia le faitotoʻa ae le o le faitotoʻa ina ia vaʻaia vaʻaia ai le tasi vaega aoga mai le isi.

Features o totonu e aunoa ma faitotoʻa

O le faitotoʻa aunoa ma se faitotoʻa o se lauiloa togafiti togafiti. O se auala talafeagai ma talafeagai tala faʻatupe e faʻateleina ai le avanoa faʻaaoga ma faʻaaoga tatau sili atu. I le filifilia o le mea saʻo maeʻa, oe mafai ona liua se masani tatala i se ofoofogia ma tutasi auiliiliga totonu.

O a tulaga o le a talafeagai ai lea auala?

  1. Tuʻuʻese le vaega kuka mai le nofoaga e nonofo ai pe a manaʻomia.
  2. A fai zoning tetele.
  3. Pe a tuʻufaʻatasia potu sosoʻo.

Lelei ma le lelei o le tatalaina e aunoa ma se faitotoʻa

O le faitotoʻa leai se totogi, e le faʻavasegaina e faitotoʻa, e aulelei ma matagofie ona foliga. O lenei mamanu e faʻaaogaina uma i tamaʻi potu lua ma le tolu potu ma i totonu o fale tetele ma maota. Seʻi o tatou mafaufauina - o le a le aoga o se fofo faapena?

Tulaga e lelei ai le lafoa o totonu faitotoʻa:

  1. Vaʻaia faʻalauteleina o avanoa, o se taua taua i tamaʻi potu mautotogi. O le leai o se faʻalavelave i le tulaga o le faitotoʻa i le va o 'aiga' ai ma le umukuka eria, o le ulufale ma le potu malolo, faʻatagaina oe e minoi ma vave gaioiga ma sili atu saoloto.
  2. O le vaega le faʻaaogaina i tua o le matala laulaʻau tatala ua faʻasaolotoina. Faʻatasi ma le tapoleni aveʻese, i lenei nofoaga oe mafai ona tuʻuina soʻo se fasi teuteuga po o meaafale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tuʻamea, koluma, maʻa faʻaali.
  3. O se sone ua fausiaina e mafai ona sili atu teuteuina i le faʻaaogaina o mea eseese. E tele filifiliga mo teuteuina o le tatalaina.
  4. Fuaitau teuteuina i le tutusa sitaili fausiaina se lagona o se atoa potu totonu.
  5. E maua fua le ea faʻasalalau, e taua tele ile vevela.

O le le lelei tele o le le faʻatapulaaina avanoa o le le mafai o le i ai i se tumaʻoti siosiomaga. Ae o lenei faʻafitauli e mafai ona faigofie ona foʻia i 'ie puipui eseese. Ma afai o le fale mautotogi ei ai se sili ese nofoaga tuʻuaia - o se potumoe poʻo se ofisa, e sili atu le litaea ma toefuatai le filemu o le mafaufau i sea tapunia potu.

Oe mafai foi faʻamalamalamaina mea nei le lelei:

  • leai se papupuni leo;
  • o le a sosolo manogi i le fale atoa;
  • le faʻalavelaveina o pepa i lalo.

O afea e mafai ai ona e faia e aunoa ma faitotoʻa?

E le o avanoa uma i totonu o le fale e mafai ona le maua se lau o le faitotoʻa. E faigata ona vaai faalemafaufau i se auala matala i se potumoe, suesue pe teu ai potu. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e mafai ona e faia i sliding partitions, pupuni, pupuni, ma a latou fesoasoani fausia se vavalalata atemosifia. O lona iʻuga, o le vaʻaia vaʻaia o potu o le a faʻaogaina ma o le a le afaina ai le le faalauaiteleina.

Aveese laʻau o le faitotoʻa pe a fai e tatau ona tuʻufaʻatasia:

  • umukuka ma potu malolo;
  • potu malolo ma alatele;
  • umukuka po o le faletele ma se loggia;
  • potumoe ma potu teu ofu.

O le faʻatafafā foliga o le matala e mafai ona faʻasaoina ma faia sili atu ona manaia ma faʻaaliga maeʻa. E masani lava, o tagata e ona fale mautotogi latou te tuʻuina atu le fiafia i faʻamalama pupuni o le saʻo ma le le masani ai foliga. Eseesega eseesega, lapotopoto, tafatolu ma faʻailoga trapezoidal o loʻo manaʻomia tele.

Latou te teʻena ni faitotoʻa o faitotoʻa pe a latou fuafua e faʻatulaga se auala e faʻaaoga ai tioata ma mosaic modules, o se pa counter. Ae maise lava taimi, o ia auala e faʻaaogaina i potu potu.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻaiuga e lafoai faitotoʻa e fesoʻotaʻi ma le manaʻoga e toe atiaʻe nofoaga. Ina ia fausia se tutusa foliga, faʻaaoga:

  • faʻalauteleina o se avanoa tatala;
  • fausiaina o se fou

O se matala auala i le avega-avega pa puipui faʻatagaina le avanoa e tuʻufaʻatasia a o tausisia le maʻaʻaʻa o le fausaga fale.

Manatu fuafuaina o faitotoʻa

O le maketi e ofaina se tele filifilia o mea mo le fuafuaina o saoloto faitotoʻa faitotoʻa. Afai e le mafai ona e mauaina ni oloa e ofi lelei i totonu o le fale, e mafai ona e faia ia mea mai le lapisi mea. E mafai ona e faʻaogaina ni mea e faʻaaoga mo teuteuina puipui. O le filifiliga sili ona taugofie o drywall fausaga, o lona iuga e mafai ona vali po o pepa puipui. O lenei tini e sili ona talafeagai pe a faapipii sliding faiga poʻo le faia o se asymmetric fuaitau. Faʻapea foi, palasitika po MDF panels e taugofie. O mea e sili ona taugata na teuteuina ai faitotoʻa o maʻa, o maa keramika, laupapa taua, ma le gypsum stucco faaleleia. I le avea ai ma se mea e sui ai le lau o le faitotoʻa, e mafai ona e faʻaogaina pupuni e faia i le tele o mea, pupuni, namu.

A filifilia ni mea mo lenei ituaiga o galuega, e manaʻomia le amanaʻia o le tulaga lautele o totonu. O le ata e tatau ona ofi faʻalelei i le ata o le potu.

Ie ie

Tekinolosi o se tasi o sili ona lauiloa vaeluaina vaeluaina na teuteuina se faitotoʻa. Latou te faʻaopopoina le fou, sitaili ma le matagofie i totonu. O le aoga sili o pupuni o latou o se sili sili teuteu ma o le faʻaauau o le mamanu manatu. Saʻo filifilia lanu, lolomiina ma laupepa o le tapoleni o mea autu ia e faʻatagaina ai le faʻatumauina o le sitaili o le potu. E fautuaina e le au mamanu le faʻaaogaina o tele laupapa e fausia ai se mea manaia. Aua neʻi galo e uiga i mea faʻaaoga mo pupuni - matau, faʻamau, maea teuteuina, lambrequins.

Faatasi ai ma le fesoasoani a sea teuteuina metotia, e lelei le teuteuina avanoa matala - pe a fai e tatau ona tuʻufaʻatasia nofoaga, o pupuni e mafai ona faigofie ona minoi ma faʻalelei ma puʻeina.

Ina ia fausia pupuni, e mafai ona e faʻaaogaina uma ie masani ma le gaosia o ie. O le filifiliga muamua e sili ona lauiloa. O pupuni e faia i le cotton, ie, siliki, satin, satin e foliga taugata ma faʻamamafaina le tulaga o le ana le fale mautotogi.

Afai e talafeagai e faʻamautinoa ai le lava tulaga o vevela faʻamamaina, e tatau ona filifilia sili ona mafiafia pupuni ie. Uma malamalama ma airy mea e tautuaina na o se teuteuga gaioiga.

Ina ia faʻalelei pupuni, faʻaaoga masani pupuni o pupuni poʻo paipa uʻamea faʻapipiʻi i le puipui i luga aʻe o le avanoa. I le vaega mulimuli, o pupuni e tatau ona faʻapipiʻiina i:

  • mata mata;
  • manoa;
  • matasele.

O le tubular cornice e tatau ona faigofie ona aveʻese ina ia mafai ai ona fufulu masani pupuni.

Ie pupuni

Afai e te manaʻo e faia se matagofie ma tulaga ese mamanu o totonu faitotoʻa, oe mafai ona faʻaaoga ie pupuni. Na faia mai i le tele o ituaiga o synthetic cords. Mai luga, o filo e tuʻufaʻatasia, ma o latou pito e tautau saoloto. O ia pupuni mafai ona faʻaaogaina o se tutoʻatasi totonu mea totino poʻo se tuʻufaʻatasia elemeni i le tuʻufaʻatasia ma isi mea.

O oloa filo e faia i le polyester sili ona lelei, e faʻatagaina ai latou e faʻatumauina o latou foliga, amio saʻo ma aulelei foliga vaaia.

O mea e aofia ai:

  • transmittance malamalama sili ona lelei. Talu ai o le tapoleni e le mautu, e le mafai ona poloka lelei le auala o le susulu o le la. O lenei e sili ona lelei mo le le malamalama moli i le itu i matu;
  • maualalo le mamafa - o le uta i luga o le cornice e laititi;
  • manino - vaʻaia faʻamafanafanaina le potu;
  • agavaʻa - latou te foliga matagofie i toetoe lava o soʻo se sitaili, uma masani ma faʻaonapo nei.

O pupuni o filo e mafai ona teuteuina i lurex, lopa, lino tioata, lapoa lapoa, e atili ai ona lalelei i latou.

Ofe ma pupuni laupapa

Pupuni e faia i ofe fasi laʻau poʻo ni fasi laʻau foliga matagofie i totonu tatala. Tagata vali elemeni e valiina i se lanu faapitoa. E mafai ona faʻapipiʻi se tele tele ile ato atoa. O le pupuni faitotoʻa ofe aofia ai tusa ma le 100 ofe pa. O laʻau ma fasi laupapa e fesoʻotaʻi faʻatasi ma faʻavae poʻo uaea. E mafai ona e nonoa i latou i laina fagota poʻo maea. I lenei tulaga, a maeʻa vaega taʻitasi, e tatau ona faʻapipiʻi se taofi uʻamea e puipuia ai mai le seʻe. O le tikeri o le manino o le tapoleni faʻamoemoeina i le tele o le vaitaimi mo le tuʻuina o lopa.

O pupuni nei e le lava le malosi, o lea e le tatau ona faʻaaogaina pe a nonofo tamaiti laiti ma fagafao i totonu o le fale.

O nei pupuni o le a sili atu le toʻalelei pe a fai e tuʻu i pito. E mafai ona e tautau ni filo pupuu i le ogatotonu, e le faʻalavelaveina ai le gaioi.

E le faigata ona faʻalelei ia pupuni. Oe manaʻomia fao latou i le pa tu i luga o le avanoa.

Jalousie

Faʻasaʻo filifilia pupuni o se sili lelei fofo mo aisle teuteuina. Faʻataʻitaʻiga ma ata tusi teuteuina tele le potu. Le lelei ole tauaso ile tausiga faigofie - e faigofie ona solo pe tatā. O faʻamalama masani faʻamalama o le a le ofi i le tele, o lea o oloa faitotoʻa e tatau ona okaina. O lanu lanu o mea e matua eseʻese lava, e faʻatagaina ai oe e filifili oloa mo soʻo se potu tisaini. E mafai ona e tuʻufaʻatasia ni lanu ma fai se amataga mea.

Faatasi ai ma le maualuga feoaʻiga, e sili atu le faʻaogaina o oloa i luga - e faigofie ona minoi. Afai e le masani ona asia le potu, e mafai ona faʻatau faʻataʻitaʻi le isi itu.

Faasee faasee

O mea o se pupuni faʻapipiʻi lelei pipii pipii mau i le faitotoʻa faitotoʻa, o lea la ituaiga o pupuni e matua talafeagai. O le mea e matua 'eseʻese i tulaga o tulaga faʻatulagaina ma fautuaina fua.

O oloa o loʻo faʻaauupegaina i se soʻoga mamafa, e mafua ai ona latou faʻatumauina se tulaga mautu pe a tapunia. Pau lava le faʻalavelave o le aveina o se pupuni e lava le umi o le taimi, o lea e le mafai ai ona vave tuʻua le potu. E ui lava, afai e te tapunia le tapoleni na o le po ma teu matala i le ao, o lenei faigata e le lagonaina.

Laʻau faʻapipiʻi

Lenei maeʻa o se tuʻufaʻatasia vaega o sili ona sitaili sitaili. Mo teuteuga faʻaaoga le aluna, lefulefu, paina, fafie fafie. E mafai ona faʻatau ia vaega ua uma ona sauni. I le taimi o le faʻapipiʻiina, latou te faʻamau i fao poʻo le lava tipi faʻovilivili.

Pepa teuteu

O se teuteuga o faʻalava e faʻaalu i luga aʻe o le avanoa e mafai ona avea ma mea teuteu lelei mo totonu totonu. E faʻaigoaina o le "sandrik" ma e iai elemeni faʻavae - mamanuina, faʻavae-fesoasoani, atonu e iai ni vaega o faʻatagata. Mo lenei teuteuga, vali ma polyurethane ituaiga o mea e faʻaaogaina.

O maa teuteu

O ia ofu e sili atu le mamafa nai lo polyurethane ma fafie. I le faʻamuamua tulaga, o le puipui e tatau ona faʻafuaseʻi ma putty. O le kelu e filifilia faʻamoemoeina i le tele o le tile. Malamalama mama e mafai ona puipuia i fao suavai. Mo filifiliga mamafa, e tatau ona e saunia se palu faʻapitoa faʻapipiʻi. Ua amata ona latou vele mai lalo, ma malologa mo le puʻeina o laina taʻitasi. O faʻamau e faʻatumuina i le grout i le lanu o tile poʻo le faʻatusatusaina. I se faʻaopopoga i tile, e mafai ona e faʻaaogaina ni maa faʻasolosolo poʻo ni clinker tile. O le faʻata tioata o le a foliga manaia, lea o le a atili faʻalauteleina le faitotoʻa ma faʻatumu le potu i le malamalama.

MDF ma panels palasitika

Faʻatasi ai ma MDF panels, oe mafai ona fausia lelei ma taugofie maeʻa. E naʻo le tatau lava e filifili faʻaopoopoga ma platband tutusa i paolo. Faʻatasi ai ma le le faʻamanuiaina o sea ofu, e mafai e se tasi ona tuʻu ese ese le vaivai o le susu tetee o mea. O le mea lea, e sili ai le le teuteuina o le auala i le umukuka ma MDF ipu. Peitai, ma se pulou lelei, o le susulu o le a le faʻafefeina ai le faʻamaoni o le maeʻa. O le a puipuia ai foʻi tuaoi potu mai le ati o mea manogi i meaʻai. E mafai foi ona e puipuia le mea e faʻaoga e oe lava.

I le isi itu, o palasitika, e fetaui lelei mo le teuteuina o le auala i le umukuka, faʻapea foʻi ma le alasavali, lea e tele ai le aʻafiaga o masini.

O panels e faʻamau i le kelu poʻo le paʻu laupapa. E mafai ona faigofie ona tipiina i latou i se hacksaw. Mai le lelei o le mea, a eseese lanu ma ituaiga mafai ona iloga.

Ie puipui Aneti-namu ma maneta

Mesh ie e taua tele i le taumafanafana pe a e manaʻomia le puipuia o oe lava mai le pefu ma iniseti. Latou te le faʻalavelave i le ea ma faigofie ona matala i le pasi ane. O pupuni e fesoʻotaʻi ma se maneta, e otometi lava ona tapunia pe a pasi le tagata. E matua faʻafaigofie lenei mea pe a fai o tumu ou lima.

Auala e tapunia ai se faitotoʻa ae le o se faitotoʻa

A e alu i luga o se maoaʻe toefausiaina, aua le faʻanatinati e faʻapipiʻi uma faitotoʻa e foliga mai e sili atu i le taimi muamua tepa. Matou te fuafuaina e mafaufau se tasi o filifiliga mo a latou talosaga.

Faitoto sese

O se fofo e le masani ai e avatua i totonu totonu. O le faitotoʻa liliu i se "snag". E naʻo le tasi le itu ua tapunia le auala. O lenei metotia o le a faʻatagaina ai oe e taʻalo faʻasolo i malo ma faʻasese le siakiina o tautua. O sea faitotoʻa mafai ona faʻaaogaina mo pepa faʻapipiʻi, o se faʻailo o se vaega faʻapitoa - mo le faitau poʻo le galue.

Pusa tuʻu nana i le faitotoʻa

O se filifiliga lelei e le manaʻomia ai le faʻafaigata ona faʻatinoina. O le faitotoʻa faʻatasi ma le jamb o loʻo tumau pea i le tulaga, ma o le matala lava ia e faʻalolotoina lava pe a mafai. O le iʻuga o se tamaʻi teuina. E mafai ona faʻaauupegaina i fata ma teuina ii le faʻasao ma isi mea manaʻomia - seti o tui, meataʻalo tuai, ipu. Faatasi ai ma le le lelei o lenei tali o mea nei:

  • e le mafai ona faia i totonu o le tulaga loloto lava;
  • a faʻapea e oso se faʻamaʻa i seisi potu, e tatau ona e sasaina.

Lavalava tanu i totonu

Ua loloto le avanoa ona o le potu tuaoi. E sili le tuʻuina i le faitotoʻa tioata. O fata e tatau ona faʻapipiʻiina i luga atu o lo latou maualuga atoa. Oe mafai ona teuina seti, teuteuga, teuteuga, tusi, ma eseese teuteu iinei. O le faʻatumuina faʻalagolago i le nofoaga o sea kapeneta.

Teuteuga o le faitotoʻa: niche ma fata

E masani lava, e manaʻomia le tele o taumafaiga e faʻapipiʻi ai se mea teuteu lelei. E tatau ona tatou fausia se fausaga o drywall, o loʻo faʻatiʻetiʻe luga o se uʻamea ma "'aʻai" lelei le avanoa. O se faitotoʻa le faʻaaogaina e mafai ona galue lelei o se ituaiga. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le tatalaina o le faitotoʻa - i le atoa poʻo se vaega - tuʻua le pito i lalo. I le avanoa avanoa, oe mafai ona faʻatulaga fata ma fausia moli.

Faitotoʻa lilo

O se tali faʻaoso sili manaia e mautinoa e le lilo ai lou fale i se auala lilo ma le masani ai. E mafai ona faʻaaogaina se faitotoʻa lilo e faʻafoliga ai se potu e te le manaʻo ai e faʻatagaina ni tagata ese. Natia i tua o le papaʻu sliding kapeneta, o le a tumau pea o se mea lilo i au malo. E leai ma seisi o i latou e mateina le mea o loʻo nanaina i tua o se tamaʻi tusi o teuteuga.

Le filifiliga o mea mo faʻamau le faitotoʻa

Afai e te le fuafuaina i le faʻaaogaina o le faitotoʻa e avea ma se mea e teu ai, oe mafai ona faʻamau i luga. I lenei tulaga, oe tatau ona filifili le fesili - o a mea e filifili ai mo lenei faʻamoemoe.

Mafaufau i filifiliga nei:

  • piliki;
  • faamamago

Manatua o le faʻatagaga e tatau ona maua e faʻateʻa atoa ai le avanoa.

Piliki

O piliki e le mafaafitia ona lelei o se mea masani mo le faʻatumuina o fuaitau. E mafai ona faʻaaogaina mo piliki avanoa e le gata i le aveina i fafo o puipui ma totonu totonu o vaega.Ma e le afaina pe a fai o nei puipui e faia mai faʻamalosia sima panels po o piliki. Peitai, matou te maitauina o avanoa i potu laupapa e foliga mai e le faʻatagaina ona masii ese. Ae a fai o le potu e lua faitotoʻa, o le tasi o latou ono ono tuʻulafoaʻi. E i ai foi fale o loʻo i ai se vaega i totonu o le avega-pa puipui e mafai ona tuʻituʻi i fafo ma o lea fausia ai se fou portal.

O le le faʻamanuiaina o le faʻaaogaina o piliki i totonu o aerated, asbestos-sima poʻo gypsum fausaga o le mafiafia o le afa o le piliki e le fetaui ma le mafiafia o le puipui. O le mea lea, o mataua e fausiaina, ia e tatau ona faʻasaʻoina i le sima. Lenei mafua ai ni faʻafitauli mautinoa. E mafai foi ona e taumafai e faʻapipiʻi le piliki ile pito, e taua tele mo vaʻai manifinifi e oʻo atu ile 8 cm. O le eseʻesega ma lenei metotia e naʻo le 1 cm.

O sea mataua e mafai ona aveʻese gofie e ala i le faʻateleina o le mafiafia o le vaega sima. Afai o le puipui mafiafia o 9-19 cm, oe manaʻomia le aveina o le tasi ma le afa afa piliki ma le maualuga o 80 cm ma, e pei foi o le muamua filifiliga, faataatia i le pito. I lenei tulaga, o le mafiafia o le patch tatau ona laʻititi ifo nai lo le mafiafia o le autu faʻavae. O le mea taua o le le masonry e le protrude tala atu o le pito i luga vaʻalele. O lenei mea o le a matua faʻaititia ai le taumafaina o le paluga palu.

Ae e te leʻi alu i le faʻataʻotoina o le ala ma fasi mea mo masonry, e tatau ona amata sauniuni le faʻavae ma faʻamuta luga. E le tatau ona i ai ni sill po o ni fola o toega i lalo. O le mea lelei, o se sima laupapa e tatau ona avea o se faʻavae, lea e tatau ona ufiufi i le tasi vaega o mea taualuga.

Notches tatau ona faia i luga o le fou masonry. Lenei o le a faʻatagaina ai o ia e sili atu ona faʻamasani ma le tuai. A faʻatumuina se pa piliki, e tatau ona e aveʻesea ni sima mai pito, pe sili atu le tuʻituʻi i lalo o tulimanu o piliki ina ia mafai ona maua ni faʻamaʻa. A maeʻa lena, o le laualuga tatau ona matua faʻaaluina ma faʻasusu i le vai poʻo muamua. Seʻi vagana ua maeʻa ona faʻatagaina ona amata faʻamau le pu.

O le faʻataʻoto e faia i se tulaga masani ma le fusiina o faʻamaʻi. O isi taimi uʻumi uʻamea e tuleia i va o le tuai masonry e aumai a latou fua saoloto i le fou. Ae o lenei e tuu i le faitalia. O le sima fofo e faʻaaogaina e faʻamau ai elemeni.

O nisi tufuga e faia malologa i le fale tuai ina ia mafai ai ona amata ni piliki fou i totonu. Faʻafetai i lenei, o se mautu fesoʻotaʻiga faia i le va o le puipui ma le neoplasm. O laina taʻitasi e sosoʻo mai, e tatau ona fesuiaʻi e faʻatatau i le tasi na tuʻuina muamua.

I lenei tulaga, o le malosi o le fausaga o le a fausia o le a mautinoa. O le mafiafia o le sima e faʻatonutonu faʻatonutonu - e tatau ona i le laina o le 12-14 mm.

A maeʻa le laina lona lua poʻo le lona tolu, o le afiafi o le maameri e siakiina e faʻaaoga ai le tulaga o le fale. Ia mautinoa e leai ni faʻapiʻopiʻo. A maeʻa ona ufiufi le puipui i piliki, e mafai ona e faʻamautinoaina le sili atu ona lelei o mea faʻafefeteina o leo o le patch.

Laupapa laupapa

A le o lea, drywall mafai ona faʻaaogaina e faʻamau ai puipui. E faʻaaogaina pe a fai o le malosi ma leo lelei uiga o le fausaga e le o taua tele. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea, o le galuega i le faʻamaufaʻailogaina o le tatalaina mafai ona faia i se taimi puʻupuʻu mafai. I le taimi e tasi, oe le manaʻomia le i ai o faʻapitoa tomai faapitoa tomai. O le taugofie tau o mea o se mea e le mafaafitia foi lelei.

A faʻamau le auala i le mago, oe o le a manaʻomia le fausiaina o se faʻavaʻa mai se uʻamea faʻamaonia. E fa taiala ma le umi o le 3-4 m o le a lava.O le talaʻaga o loʻo faʻataʻamilomilo i le atoa itu o totonu o le avanoa i laina tutusa e lua Faʻamau i le puipui o loʻo faʻatinoina faʻaaogaina dowel-fao 6x40 mm. O oloa e fesoʻotaʻi i le tasi ma le isi faʻaaogaina o le tagata lava ia e tipi faʻovilivili faʻaaogaina i le masini fagu masini fufulu.

E tatau ona faʻaali atu luga o le vaega faʻamaonia. O taiala e tatau ona faʻapipiʻi i le mamao o 12.5 mm mai le pito. O lenei mamao e tatau ona amanaʻia le mafiafia o le laupepa GKL. Ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻi le koluse sui mai le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le mamao o le 60 mm. E te maua se faʻavaʻa, e faʻapipiʻi i ai laupepa mago. O avanoa e mafai ona faʻatumuina i mea faʻamama, lea e maua ai le maualuga manaʻoga o leo leo faʻamama.

E sili atu le saʻo pe a faʻaaoga atoa laupepa mago mago, ae a e manaʻo i ai, e mafai ona e faia i isi fasi vaega. Ae aua neʻi galo e manaʻomia ona tuʻufaʻatasia i latou i na o tulaga o faʻafoliga.

Mo le fausiaina o sooga maualuga, o le pito vaʻalele e manaʻomia. Faʻatasi ai, e mafai ona e taʻutaʻua ile tulimanu. O soʻoga soʻo e sili ona faigofie e toe faʻaleleia ma maualuga le tulaga.

Ina ia mafai ona tipi uma vaega mai le laupapa laupapa, oe o le a manaʻomia se naifi ma se faʻamalosia lau. Ae e leʻi tipiina le mea, tatau ona faʻailoga faʻailoga i lona pito i luga. Ona 'otiina lea o le atigi ie i lenei laina. A maeʻa lena, o le ipu ua malepe, a maeʻa ona tumau ai na o le tipiina o le pepa malo mai le itu i tua.

O le isi laʻasaga - drywall e faʻaogaina i le faʻavaʻa ma faʻasusu ma tipiina e le tagata ia lava sikurini i le va o le 20-25 cm. Ma le isi, o faʻamau i le va o elemeni o le laupapa gypsum ua faʻamaufaʻailogaina - i le tulaga le cladding sa le faʻapipiʻiina mai se tasi fasi.

Mo le faʻamaeʻaina, oe o le a manaʻomia se paluga muamua, putty ma fau tioata faʻamalosi mea faʻapipii. Matou te faʻagasolo le faʻasologa i se mea muamua, faʻatumu ia latou i le afa i sima sulu ma kelu le mea faʻapipiʻi, oomi i totonu o le sima. Sosoo ai, matou putty le ie i luga o le atoa eria ma tuʻu ai mo le faʻamaeʻaina.

Faaiuga

O lenei ua e iloa pe faʻafefea ona fai se faitotoʻa saoloto mai le canvas matagofie ma aoga. O na galuega e mafai ona faia e lima. Vaʻai le ata mo filifiliga mo ia galuega.

https://www.youtube.com/watch?v=Qy7k-TUmNG8

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TL Production - PAEPAE O LE IA Ua e toe laga le maa (Mae 2024).