Ituaiga o pupuni mo faamalama

Pin
Send
Share
Send

A filifilia ni ie pupuni mo totonu o tatou fale, o le toʻatele o tatou e feagai ma se faʻafitauli e leʻi mafaufauina - e foliga mai e le faigofie tele ona malamalama i le tele o ituaiga o loʻo i ai. Uma ituaiga o pupuni e faʻaeeina i ai se ituaiga sitaili ma faʻagaioiga, talafeagai i se faapitoa totonu. Faʻafefea ona e filifilia le faʻataʻitaʻiga e ofi atoatoa i le ata o lau potu? Ae e te leʻi alu e faʻatonu le mataupu lea, e tatau ona e suʻesuʻe poʻo a ituaiga pupuni ma faʻafefea ona eseʻese.

Vaega o igoa

Tagata masani ona le mautonu e uiga i igoa o totonu elemene fuafuaina mo teuteuina faʻamalama. O manatu e pei o pupuni, pupuni, ie pupuni, pupuni e foliga mai e tutusa ma le tele o tatou. A uma mea uma, e faia uma i ie ma e faʻaaoga e teuteu ai faʻamalama matala. Ina ia malamalama i eseesega i le va oi latou, tatou mafaufau po oa ia.

Pupuni

Faatasi ai ma lenei faaupuga, latou faʻailogaina soʻo se ie fuafuaina mo faʻamalama pupuni. Ae leai se faʻauiga saʻo, talu ai o loʻo i ai le tele o fesuiaʻiga, lea o le a tatou iloiloina mulimuli ane. I se faʻaopopoga i masani masani ie faʻaseʻe 'ie, o loʻo i ai mea faʻatulagaina - Roma, Iapani, faʻasolosolo. Pupuni i la latou tuʻufaʻatasiga e le tutusa; tuʻufaʻatasiga o veloveta, organza, veli, silika ma isi ituaiga o ie o loʻo faʻaaogaina e fausia ai latou. O oloa e teuteuina i ruffles, lambrequins, matau. Latou te sapalaiina ma faʻavae tulaga ese siitia ma faʻaseʻe auala.

Pupuni

O se vaega iloga o pupuni o le puipuia atoa o le potu mai ave o le la, talu ai o le ie lea na faia ai latou e maualuga tele. Pupuni e aofia ai le tasi pe sili atu faʻamau panels. A o faia latou, veloveta, ie lino, ie, mea faʻataʻavale, jacquard e masani ona filifilia.

Ae o mataupu o le faʻaaogaina o vavae, ie lino, viscose, faʻapea foi ma le silika masani e le seasea maua. Lenei elemene o totonu e masani ona faʻaaogaina o se tasi o sili ona taua elemeni i totonu o le potu. E manaʻomia le faʻalatalata atu i le filifiliga o lanu ma le faʻaeteetega faʻapitoa, talu ai o pupuni soʻona pupuni o pupuni o le a tosina atili ai mafaufau ma faʻamamafaina totonu. Pupuni e fausia ai se lagona o le fealofani ma le faʻamaoni o le potu.

Pupuni

Lenei upu e masani ona faʻaaoga e faʻasino i soʻo se ie faʻaaoga e teuteuina ai se faʻamalama faʻamalama. E sili atu le saʻo pe a faʻaaogaina e faʻatatau i pupuni pupuu e faʻaaogaina i le umukuka, poʻo pupuni e masani ona maitauina i totonu o fale o le nuʻu.

Faʻavasegaina o pupuni ma a latou foliga

A filifilia pupuni, oe manaʻomia faʻatasi a latou gaioiga ma manaʻoga moni o se tagata faapitoa. O lea la, pupuni faia mai i mea mafiafia e talafeagai mo tagata e faigata ona moe ona o le pisapisao e sau mai le auala, pe mo se tagata e fiafia e nana lona lava olaga mai prying mata. O pupuni a Iapani, e le tele se avanoa e ofi ai, e matua faʻafeagai ma uiga ma foliga vaaia. E talafeagai ia mea mo i latou e mananaʻo e nonofo i se avanoa avanoa. Tusa lava pe o le a le aoga o pupuni, e taua le mafaufau pe faʻafefea ona ofi i totonu. E manaʻomia le amanaʻia o le ata faʻataʻitaʻi e teuteuina ai le fale. Avea oe lava manaʻoga ma le i ai sitaili o se faʻavae, oe mafai ona filifili poʻo le fea o pupuni o le a ofi i se potu faapitoa.

Pupuni

O pupuni e faia i ie manifinifi, malamalama ma translucent. O sui sili ona lauiloa o pupuni o oloa e faia i tulle, veli, ie mesh, organza. O pupuni nei e ufiufi le faʻamalama atoa poʻo ni vaega. O pupuni e tele lava e iai moli malamalama: beige, papaʻe, lanumoana malamalama. E masani ona tuʻufaʻatasia ma pupuni ma isi ituaiga pupuni. Ae mafai foi ona latou galulue o se tutoʻatasi elemeni. E taua le fai atu o latou latou te le o faia ni puipuiga, ae naʻo le teuteuina o le faʻamalama ma faʻataga sina mea e nana ai le mea o loʻo tupu i totonu o le fale mautotogi.

Jalousie

Nei o fausaga potopoto mai i luga faʻasologa slats. Lamellas o ni papatusi poʻo lamellar fausaga. Mo latou gaosiga, faʻaaoga palasitika, faʻapitoa ie pe faʻapipiʻi. O tauaso e tutusa ma pupuni, aua latou te maua ai le maualuga-lelei puipuiga o le potu mai le la. Eseese tisaini mateleʻele eseʻese mai le tasi i le isi e ala i le siʻi, faʻaseʻe pe faʻasolosolo auala. A o okaina, o le mea autu o le sao ona fuafua le numera o lamellas ina ia leai ni avanoa i itu o le tapunia fausaga.

Lola

Faasee ie o ie faʻaauau pe perforated ie, taʻavale i luga. E mafai ona eseese lanu, lolomiina ma faʻataʻitaʻi. Polyester ma le faʻaopopoina o filo masani e masani ona faʻaaogaina mo le latou gaosiga. E tasi le ie puipui e faʻaaoga mo tioata taʻitasi i luga o le faʻamalama. Latou e agavaʻa, talu ai o le tuʻufaʻatasiga aofia ai oloa mai mea mai mea eseese eseese.

O ia pupuni e faʻaauupegaina i se faʻapitoa auala e faʻasolosolo ai le tapoleni i totonu o se taaiga. E i ai le laina i tua atu o le ie o le faasee tauaso o loʻo taofia ai i le tasi tulaga. E mafai ona e faʻaaogaina lenei uiga i se fale mautotogi i auala eseese. E mafai ona faʻapipiʻi le polokalama i luga aʻe o le faʻamalama lava ia poʻo le avanoa. Ole filifiliga pito sili lea ona lelei mo le teuteuina o se faʻamalama i le umukuka poʻo le falealuga. A manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina nei oloa mo le vateatea.

E tele ituaiga o ie pupuni. Ao-Po faʻaseʻe pupuni e lua-faʻavae mea ma alternating manino ma opaque sasa. Ma, mo taimi taʻitasi o le aso, oe mafai ona fetuʻunaʻi le aofaʻiga o malamalama e faʻasolo atu i pupuni. E mafai ona faʻaalu le pogisa i le po, ma i le ao, matala i le potu.

O le faʻavae o le faʻagaioiga o nei pupuni e mafai ona vaaia i le ata.

Roma

Tapuni Roma tauaso o se tapoleni faʻaauau ma fusi faʻamau. A siitia i latou, ona fausia lea o gaugau matagofie. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faigofie auala, tatou, e ala i le tosoina i luga o le uaea, e mafai ona faigofie ona siʻi luga nei tapoleni. O ie manifinifi ma mafiafia e faʻaaogaina e fai ai nei ie pupuni. Latou te foliga lelei i umukuka, fale pepe ma isi tamaʻi avanoa. E mafai ona tuʻufaʻatasia i latou ma pupuni masani pe a fai e te manaʻo e tapunia faʻamalama tetele mai le la.

Austrian

O pupuni Austrian o se faatusa o Roman ma Farani. Latou te lauolaola ma tele, ae i le taimi lava e tasi faigofie ma faigofie e faʻaaoga. O lo latou eseʻesega o loʻo taoto i le faiga o fusi uʻamea ma le maualalo o le faʻaaogaina o ie.

I le setete faʻalauteleina, latou te le ese mai masani panels, ae a siitia, e liua i se faʻatasiga ma semicircular scallops ma ni mamanu i le tulaga o laulaʻau po o fugalaʻau feagai le foloa. O le scallop foliga na faia e ala i le faʻamamafaina o maea i totonu o faʻataulaʻi. O nei maea e faʻapipiʻi i le cornice. Tatala ma tapunia e faia i le faʻaaogaina o se filifili. O maea o mea taua ia i pupuni a Austrian. O le tele o scallops ma le matagofie o le faʻapotopotoga faʻamoemoe ia latou.

Falani

O pupuni Farani e mamalu ma mamalu. E masani ona vaaia i latou i fale mataaga. O le tapoleni o se pupuni pupuni vaeluaina i ni vaega. Faatasi ai ma le fesoasoani a maea, laina gaugau e faia e tafe i luga atoa o le oloa. O ia pupuni o le a avea ma sili sili ona lelei filifiliga mo faʻamalama teuteuina i potu tetele teuteuina potu tele.

Iapani

O pupuni a Iapani e matagofie ma laʻititi ifo panels e pei o se pupuni poʻo se pupuni. O le faiga e aofia ai mafolafola tapoleni ma le tele-vaega cornice, faʻasolosolo latou te minoi ai. O le pito i lalo panels o loʻo faʻaauupegaina i le mamafa mea faʻavasega. Latou te faia mai cotton, ie poʻo se ie pupuni lava. Faʻatasi ai ma nei pupuni, e mafai ona e faia se tofa ma le matagofie o faʻamalama ata, aʻo faʻaaogaina le laʻititi o avanoa.

Faʻasologa

Kiseyu poʻo se ie vavae ua leva na faʻaaogaina i atunuʻu i sasaʻe. O ia pupuni na tautau i faleie e faatapulaa ai avanoa. O oloa faʻasologa e taua tele mo atunuʻu vevela, aua latou te le faʻalavelave i le gasologa o le ea ma le ea faʻanatura o nofoaga. Latou te tumau fesoʻotaʻiga i o tatou taimi. I aso nei, faʻaaogaina o latou o se fatufatu ma fofo fofo. Kisei o se tuʻufaʻatasiga o filo poʻo uaea e faia i mea eseʻese: polyester, twisted flax poʻo silika filo, e masani ona faʻaopoopo i ai lopa ma lurex.

E mafai ona e faia se ie pupuni oe lava mai le fagota laina poʻo vavae vavae i le nonoa o atigi, lopa, mama poʻo ni manoa tetele i ona luga. O ia pupuni o le a avea ma sili sili teuteuga mo se faitotoʻa, aoga mo vaʻaia vaʻaiga o avanoa.

Pupuni "Hourglass"

O le pito i luga ma le pito i lalo o le pupuni e faʻapipiʻi i le faʻavaʻa, ma o se lipine poʻo le fili e nonoa i le ogatotonu o le tapoleni, lea e aoina ma taofia le ie. Faʻafetai i lenei, o pupuni e foliga mai o se hourglass, o le mea lea le igoa.

O nei pupuni e talafeagai mo faʻamalama, tioata faitotoʻa, pupula pupula, ma faga faʻamalama. O iina latou te vaʻaia mai ai muamua ma mama. Faʻaaogaina nei pupuni, oe mafai ona nana mea le manaʻomia mai prying mata e aunoa ma le mamafaina o le avanoa ma tetele fausaga.

O pupuni ole laumei e faigofie lava ona liua, faʻatagaina oe e faia totonu totonu matagofie ma faʻafiafia i le minute. Ina ia suia o latou foliga vaaia, ua lava le suia o le faʻamamaina elemene mai aso uma i le faʻafiafiaga, e minoi pe toso le pupuni i ni lipine.

Italia

Italia pupuni foliga tutusa filifiliga, ae e i ai se eseʻesega taua, o le e le mafai ona tatalaina atoa. O le faʻamalama e naʻo sina matala ma le fesoasoani a grabs, matau ma maea e tosoina le ie i tulimanu o le cornice. O uu i le pito i luga foliga lelei gaugau. O ia pupuni e le tumau, o lona uiga, e mafai ona latou tatala i taimi uma. I le avea ai o se tutoʻatasi elemeni, o nei pupuni e lelei e faʻaaoga i se afeafe poʻo le minimalism. Mo masani totonu, e sili atu le faʻatumuina i tulle poʻo le veli.

Tuufaatasi

I faʻamalama tuʻufaʻatasiga, o oloa o loʻo iai i le lanu lanu e tasi, faʻatasi ai ma moli eseese e lafo atu, e faia i mea e faʻatusatusa i le maualuga, faʻavae ma le faʻamoemoe, e tuʻufaʻatasia lelei O le masani a vaʻaiga o pupuni tuʻufaʻatasia o se tuʻufaʻatasiga o pupuni ma pupuni.

Eseese o mea

O le aofaʻi o mea e tele. E tusa ma le 300 ituaiga i le aofaʻi. Sei o tatou faʻailoaina ni filifiliga sili ona lauiloa e faʻaaogaina e fai ai pupuni.

Mo pupuni

Uliuli

O oloa faʻaonapo nei e faia i le vaega e tolu-vaega o le opaque ie, o le autu o le puipuia lea o le potu mai le susulu o le la, leo o le auala poʻo suiga o le vevela. Pupuni e mafai ona faia i masani, Iapani, minimalist ma isi sitaili. E mafai ona latou taʻavale, Roma.

O ia pupuni:

  • aua neʻi faʻatagaina le susulu o le la;
  • aua le pala;
  • tausia o latou foliga atoatoa;
  • aua le mu, ae naʻo le liusuavai ma faasolosolo ina mou;
  • e iloga e teteʻe maualuga laei;
  • i ai le sili lelei vevela ma leo lelei faʻaʻeseʻese uiga.

O le numera o ituaiga o lenei ie e tele. I tulaga taʻitasi, e faʻaaogaina se tapoleni e ogatusa ma totonu.

Veloveta

O se flecy mamafa mamafa ie faia mai silika masani. E aofia ai le faʻavae ma le faʻaputuga. E i ai le tutusa, sili taugofie faʻamatalaga o silika veloveta. I lenei tulaga, o le cotton base e faʻaaogaina. E i ai se veloveta gaosia faia o filo filo faʻavae i luga o polyester. Vvett puipuia lelei le potu mai le susulu o le la ma le pisapisao. E le matele i le mou atu, taofia le vevela i totonu o le potu.

Afai o lau filifiliga pa'ū i luga o se ie veloveta, ona tatau lea ona e mafaufau o le cornice tatau ona malosi ina ia mafai ai ona tatali le mamafa o le mea.

O mea e foliga mai e sili ona mataʻina i potu tetele. E lava le latou avanoa e tautau ai pupuni tetele. Ae i totonu o tamaʻi potu, o pupuni velvet e foliga mamafa ma tele, "'aʻai" le avanoa ua seasea maua.

I le faʻaopopo atu i pupuni, e mafai ona faia ni aluga i totonu mai le lava ie e tasi.

Sili matagofie velvet e sili mo masani totonu totonu. E oʻo lava i ie puipui e le faʻamalieina e faia i lenei mea foliga taugata ma mamalu.

Jacquard

Jacquard o se malosi ma anagata mea ma le lua-itu tele-mamanu faʻataʻitaʻia fausiaina e le tele filo vavalalata. O ie Jacquard e le paʻu i le la ma e le manaʻomia se faʻaopopoga faʻaopoopo.

O le lalagaina o tekonolosi faʻatagaina oe e fausia ai ni ituaiga eseese ofoofogia ofoofogia e foliga lelei i itu uma o le tapoleni. O le pupuni o pupuni jacquard e tele, ma o le filifiliga o lanu o le a le faigata.

O se sili lelei filifiliga mo teuteuina faʻamalama i le potu malolo, lea o le a foliga lelei tusa lava e aunoa ma se tuʻufaʻatasia ma isi ituaiga o pupuni.

Faʻafanua

Satin o se vaivai, susulu ie e mafai ona avea mautu lanu pe teuteuina i se lolomi. O lenei mataupu ua taʻua o le "tafe" ona o uiga e le masani ai o mea. I gaioiga taʻitasi, o le satin e feʻilafi mai i le la, ma maua ai le lagona o galu galulu.

Taffeta

O le Taffeta sa tele na faʻaaogaina i Peresia ma Byzantium, ae leʻo leiloa lona taua i o tatou aso. O le ie aofia ai intertwined faafoliga ma natura alava e aumaia ese sina laʻilafi.

O le ie e malosi, anagata ma suavai-repelē. E lautele faʻaaogaina e fausia ai e le masani ai, elemeni faʻamau. O le filifiliga e mafua i le agavaʻa o gaugau brittleness, faʻapitoa mo lenei ie.

Tulle

Tulle o se malamalama, manifinifi, translucent ie o eseese uumi i le tulaga o se mesh poʻo se faʻataʻitaʻi ie. Ina ia filifilia nei pupuni, e tatau ona amanaʻia totonu o le potu, le avanoa e tuʻufaʻatasia ai ma isi ituaiga, le talafeagai o mea faʻaaoga i lona tuʻufaʻatasiga.

Mat

O le fala o se talatala mea masani ma le faʻaopopoina o mea gaosia. O le ie faia e se siaki laupapa lalaga o alava ma ei ai le fleecy poʻo le lamolemole luga.

E i ai mea lelei nei:

  • toetoe lava a le manaʻomia le tausiga;
  • ofuina-tetee;
  • e le faʻaleagaina;
  • faʻatagaina oe e fausia voluminous draperies i susulu faʻasusu lanu.

O lenei ituaiga pupuni e le fautuaina pe a nonofo manu i le fale, talu ai o puffs e manino lava vaʻaia luga o le ie, lea e mautinoa e tumau mai i matiuʻu.

Mo pupuni

Veli

O le veli o se ie e tai pei o le organza, ae le faʻamalamalamaina ma lemu. O se eseʻesega matagofie matagofie o lenei ie o loʻo taʻoto i le mea moni o le ie fausia ni gaugau e suia lanu faʻamoemoe i le numera o faaputuga.

Organza

Organza o se ea ea manino mea e anagata ma o loʻo taofia lelei ona foliga, lea e mafai ai ona fausia ni laʻei faigata ma manaia. O le ie e mafai ona matte pe faʻapipiʻi. O le lelei o le organza aofia ai foʻi le malamalama faʻasalalau ma le anagata. Faigofie pe tele-vaega ie pupuni, pupuni ma isi teuteuga totonu faʻamatalaga e faia mai ai.

Afai e te manaʻo e fausia se matagofie siosiomaga o Sasaʻe, o le organza o le a sili fofo.

Kiseya

Kiseya o se mea e faʻaaogaina mo le suʻiina o ie pupuni. O le ie e faʻasalalau lelei le malamalama ma e le faʻalavelave i le maua o le ea fou. O le faʻaaogaina o muslin i totonu o se fofo fofo. Ma lona fesoasoani, oe mafai sone tele avanoa.

Fuafua

O le ulutala o se sili ona aoga mea na faia mai le tele o mea. Fausia i le veloveta ma chenille, e fetaui lelei i totonu o le potu malolo ma le potumoe. Pupuni e faia i chinkon crinkled, veli, organza o le a avatua i le potu se faʻapitoa faʻafaigofie, faʻalelei.O tamaʻi tamaʻi mea e malamalama ai potu a tamaiti ma umukuka e masani ona faia mai i se tagata selesele masoa. O ia pupuni e tatalia faʻataʻitaʻiga i fafo, taofia lelei o latou foliga. Latou te faʻatosina mai ma le loloto o lanu ma foliga lalelei i soʻo se potu o lou fale, pe a latou faʻaopopo faʻafaigofieina totonu. O pupuni mai le ulutala o le a le masalomia o le a talisapaia e bachelors poʻo pisi fafine, talu ai latou te le manaʻomia ona uʻamea.

Isi mea

PVC (palasitika)

O le PVC o se mea e faʻaaoga tele i faletaele poʻo fale mafanafana. O le aoga sili o nei pupuni o latou vai tetee ma moli. O a latou ie puipui o le PVC e puipuia lelei mai le tau poʻo iniseti, e faigofie ona faʻamama, e malulu ma faʻasao le afi. E mafai ona tuʻufaʻatasia i tifaga eseʻese - e lanu ma malamalama. O lenei ituaiga pupuni o loʻo faʻaalia mai i le lautele o lanu. O oloa palasitika e amanaʻia o se siʻosiʻomaga sili ona lelei.

Ae o soʻo se oloa i ai drawbacks. E faigofie lava ona maanuminumi pupuni o le PVC. O kulimi fausia i luga o mea e le mafai ona faʻalelei. I se faʻaopopoga, o loʻo iai le faʻafitauli o le "greenhouse effect". Moni, e faigofie ona fofoina i le fesoasoani a faʻapitoa auala fuafuaina e faʻatu pupuni ma ea potu.

Eseese o ie puipui a le PVC

Suia filifiliga masani ma faʻataʻitaʻiga a le PVC e talafeagai lelei. Ona o le tele tele o ituaiga o faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e filifilia se filifiliga e faʻamalieina atoa ai manaʻoga o tagata faʻatau.

E i ai ituaiga o pupuni ata puipui puipui:

  • lipine - foliga faʻapipiʻi tauaso faʻapipiʻiina i laina e lua i se siaki siata. O ia pupuni e masani ona faʻaaogaina i falefaigaluega, i tapu, i le faitotoʻa o le pusaaisa potu. Ma e ui lava latou te le o malulu-teteʻe, latou te sili ona lauiloa. O ia pupuni e faʻaauupegaina i nisi taimi ma le taua o auala, ae o le tele lava o filifiliga tuʻu e masani ai;
  • taavale - Faʻapitoa fusi e faʻaaogaina mo le faʻamau o se tasi fasi. O mamafa e faʻapipiʻi mai lalo e taofi le pupuni ma faʻamoe atili le pupuni. O oloa e sapalaiina i le eletise taʻavale poʻo le faʻatonutonuina o tusi lesona. O canvases mafai ona faia o mautu poʻo perforated mea. O mea mulimuli na fuafuaina e puipuia le "greenhouse effect" ma faʻaleleia le tulaga lelei o le ea;
  • lemu - faʻataʻitaʻiga sili ona lauiloa ile maketi. O nei pupuni mafai ona avea o se sui i masani faamalama, ona o latou maualuga vevela faʻaaogaina eletise, shatterproof mea, vave faapipiiina, anagata, ma le mafai ona sefe tele tupe. E mafai e le tagata faʻatau ona filifili uma faʻataʻitaʻiga ma mafai ona aveʻese, faʻalagolago ia latou lava manaʻoga ma mea e fiafia iai.

A filifilia se oloa PVC, oe manaʻomia le amanaʻia lona agavaʻa e faʻavevela vevela. Faʻapipiʻi mafai ona sefe e oʻo atu i le 50% o le vevela, faʻasolosolo e tusa ma le 60%, ma vaivai e oʻo atu i le 70%.

PVC pupuni o soʻo se ata, i lalo o tulafono o le faʻagaioiga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le mamalu e oʻo atu i le 15 tausaga, ae o loʻo vaʻaia pea o latou uluaʻi foliga mai.

O loʻo faʻatau atu o PVC pupuni o pupuni eseese. E mafai ona latou:

  • lanu;
  • manino ma lanu lanu tuaoi;
  • lanu ma se faʻamalama e faia i mea malamalama;
  • ma ata lolomi;
  • matte;
  • tuʻufaʻatasia

Pupuni mo veranda poʻo terraces, o se tulafono, o loʻo faʻaalia i manino poʻo tuʻufaʻatasia filifiliga - ma se faʻamalama mafai ona aveʻese. I totonu o le cafe e mafai ona e mauaina canvases ma ata lolomiina ma elemene masani.

Laupapa

Filifiliga atamai o laʻau laupapa faʻatagaina oe e fausia le aʻafiaga o le atoaga o totonu. Ina ia faia lenei, manaʻomia tatau ona tuuina atu i mea e mafai organically ofi i totonu o loʻo iai ensemble ma fausia tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasia ma meaafale, faitotoʻa fola, fola.

Wood o se sili atu mea aoga, o le lautele o lea e le gata i le fausiaina pisinisi. O le fatufatuaʻi ma le faʻaaogaina o uluaʻi aitia e mafai ai e tagata mamanu ona fausia ni pupuni mananaia mai lopa laupapa. O lenei teuteuga e faʻatumuina ai le fale i le mafanafana ma le manogi manaia o le laʻau, faʻatagaina oe e tuʻuina mai se microclimate faʻalelei.

Pupuni e faia i lopa laupapa foliga mai o foliga gaosi. E vali foi i latou i lanu eseese ma e masani ona varnished. Ae ui i lea, o laʻau masani i paolo faʻanatura ma le fola mata foliga sili ona lalelei ma ua faʻasolosolo ona avea atili ma sili atu i le manaʻoga ma lauiloa.

Ofe

O pupuni laʻau e faigofie lava ona faʻaaoga. Eco-faauo mea masani e faʻaaoga mo le latou gaosiga. Faatasi ai ma nei lelei uma, o oloa tumau tumau taugofie ma taugofie mo le tele o tagata. Ole filifiliga sili lea ona lelei mo latou e filifili e lafoaʻi ie masani ma ie pupuni. Lea ua pupuni pupuni i latou tumutumuga.

O le taimi mulimuli na latou matua manaʻomia ai i le mamao 70s, ina ua latou faatoa aliaʻe i lo tatou atunuu. I na tausaga, sa faʻaaoga i soʻo se mea - e teuteu ai faʻamalama i potu mautotogi, faleʻaiga, faleoloa. O nei aso ua toe foʻi nei pupuni i fale o tagata Lusia. Latou te nanaina atoatoa mea uma e tutupu i totonu o le potu mai prying mata ma mai le susulu o le la, o se sili faʻaopoopoina i totonu, ma mautinoa le tausiga o se siosiomaga mama i le potu.

Ina ia faia ni lopa, o lala ofe e vaevaeina i ni alava, ona oomiina lea e gaosia ni paleni lamolemole. Latou te fesoʻotaʻi ma le tasi i le isi faʻaaogaina filo, ma e te maua se sili sili atu tapoleni poʻo elemene mo vavae pupuni. O isi taimi e sui ai filo i filo lelei mai le laʻau lava ia.

O pupuni ofe e mafai ona faʻamau i luga pe faʻalava. O mea muamua e masani ona faʻaaoga mo potu faʻapitoa. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, latou te faʻaaogaina ni maea ma ni manoa e nonoa i latou. O le mea mulimuli e masani ona avea o ni pupuni masani. O oloa o loʻo sapalaiina ma se masini e faʻaliliuina ai i latou i se roll version poʻo se roller blind.

O le lelei o ie pupuni ma pupuni o:

  • agavaʻa e teteʻe atu i le susulu mai o le la - e le mou atu oloa;
  • taugofie;
  • saogalemu o le siosiomaga - latou te le lafoa ni vailaʻau oona i le ea ma le fesoasoani i le foliga mai o fugalaʻoaʻoga;
  • maualuga mea faʻavevela vevela - o faʻamalama tele o faʻamalama e fesoasoani e faʻaititia ai le faʻaaogaina o le malosi i le taumalulu;
  • aulelei foliga vaaia;
  • faapalepale i le tausiga.

O pupuni ofe, faʻatasi ai ma le faʻaaoga lelei, e mafai ona avea ma faʻamanuiaga o totonu.

Pepa

O nei ona po, lelei ma ergonomic oloa e suia le aitia lautele o a pupuni tatau ona i ai. O loʻo tuʻuina mai i latou i le faʻafoliga o ni laupapa faʻapipiʻi o loʻo faʻamau saʻo i luga o le faʻamalama ma feʻaveaʻi faʻamasani i autafa o faʻatonuga e faia i ie manifinifi.

O ia pupuni e le ese i le anagata, ae o le latou tau maualalo faʻatagaina oe e masani ona suia moli malamalama. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia oe lava. O filifiliga a le Velcro e sili ona tele ile paketi. O ia oloa e matua talafeagai i ofisa, i poletone, i le atunuʻu ma e oʻo lava i se fale mautotogi. Latou te faʻatagaina oe e fausia se faʻalelei i totonu o le fale i le tau maualalo. O pupuni pepa e faia se galuega sili ona lelei o le puipuia e le gata mai le la, ae faʻapea foi mai le fausiaina o le efuefu.

Vaega taua

E teuteuina le ie pupuni ma faʻalanoa le faʻamalama e tusa ai ma le toega o teuteuga ma meaafale o le potu, e tele faʻamatalaga ma mea faʻaaoga e faʻaaogaina. E tofu i latou ma se igoa faʻapitoa. Tatou taumafai e malamalama i lo latou eseesega.

Lambrequin

Ie elemene teuteu. E tuu i le pito i luga o le faʻamalama ma faʻaauau i le umi atoa o le cornice. Lambrequin tautua e teuteuina ma tuʻufaʻatasia taʻitasi tagavai i se tasi tuʻufaʻatasiga. E faapipii i le laina muamua, a maeʻa ona i ai lea o se laina o pupuni ma pupuni. E tele filifiliga mo faʻataʻitaʻiga o lambrequins, ae o soʻo se tasi e foliga matagofie ma avane pupuni se foliga vaaia ofoofogia.

O le pupuni e mafai ona aoina i lafu, teuteuina i ruffles, frills. Lambrequins lamolemole e aunoa ma se teuteuga foliga sili ona lalelei. Ae ui i lea, i le i ai o maualalo faʻalo, e sili atu le lafoa o lenei teuteu elemeni pe faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻaititia le laʻititi maualuga o le faʻalo ma le tele o le potu. E faigata ona faʻauigaina le aoga o le lambrequin, ae o le a matou taumafai e faia. Faatasi ai ma lona fesoasoani, oe mafai ona nana le le sili matagofie aulelei o pupuni, faʻapaleni le faʻamalama teuteuina, faia ia fealofani ma maeʻa.

Eseese o lambrequins

  1. Swagi - o le ie e faʻaputuputuina ma le fesoasoani a gaugau, i le va i le va o le faʻaputuputu e goto laitiiti, ma faʻavaeina semicircles. E i ai uma tuʻufaʻatasiga ma tutusa asymmetrical o ia oloa.
  2. Iabotota - o tautau pito o lenei lambrequin faʻatagaina oe e lemu outline le tulaga o le faʻamalama. E masani ona fofoa, ma o latou toniga gaugau e pei o se uʻamea.
  3. Bando - i lenei tulaga, draperies e le faia i luga o le ie. E faʻamau i luga o se maumaa, lamolemole substrate ma mafai ona i ai se curly po o openwork lalo pito. Ufiufi atoa le kosi.
  4. Fusiua - pei o se fulu ma ona symmetrical gaugau, tu i le ogatotonu o le pito i luga o le tuʻufaʻatasiga. O lenei elemeni e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi vaega ole lambrequin. O se fusiua e tautau i lalo vaʻai vaeluaina le faʻamalama i vaega e lua.
  5. Coquille - o se elemeni mo le teuteuina o mea vaivai, o se vaega gaugau tutusa. E pei e lua faʻamalama, gaugau itu umi i le tasi.
  6. Liliuese - o se ufiufi uumi ma gaugau, togi i luga o se lapisi cornice tasi pe sili atu taimi. E magoto i ni taʻamilosaga matagofie ma e leai ni ona pito i itu taʻitasi o le faʻamalama.

Ruches

O ni uumi uumi o 'ie potopoto o lautele lautele, lea e suʻi luga o pupuni, lambrequins, nonoa-tua, ma e faʻaaogaina o ni teuteuga mo pupuni. Faʻafetai i fusi, o pupuni foliga sili atu ona matagofie ma mamalu. Ruches mafai ona faʻapipiʻi i le pito i lalo o pupuni, pupuni, lambrequins, pikiapu. I se faʻaopopoga, latou mafai ona faʻaaogaina e embroider le atoa luga o le pupuni.

Pikiapu

Afai o laina teuteu e mafai ona maua i totonu o le sitaili, pei, mo se faʻataʻitaʻiga, i tala faʻasolopito, faiga faʻaonapo nei poʻo le Provence, e mafai ona e faʻaaogaina se elemeni faʻapitoa e faʻatagaina ai oe ona lipea le pupuni i autafa o le faʻamalama, aoina i totonu o se taʻamilosaga matagofie. O lenei ie puipui e taua o le pikiina. I lona igoa, oe mafai ona mateina le a gaioiga na ia faia. O matau e faʻatagaina ai oe ona faia ni laina lamolemole ma gaugau mataʻina i luga o pupuni. O leisi aoga taua lava o le, e tatau ona tatala pupuni i le ao. O pikiapu e tuʻu i mea maualuluga eseese. E mafai ona tu i lalo, tafatafa, luga, symmetrically pe tutusa. O le sili ona lauiloa filifiliga o se puʻeina tuu le tasi vaetolu o le faʻamalama.

O grips e faia i mea eseese:

  • ie - e mafai ona e faʻaogaina le mea lava e tasi lea e fai ai pupuni poʻo lambrequin. O ia oloa e teuteuina i ruffles, lace, ie puipui pupuni, fugalaʻau;
  • palasitika;
  • maneta;
  • mai le fili i pulupulu;
  • mai maea ma tassels - taofi mamafa gaugau - gagau le monotony o le lolomitusi paʻu, faʻamamafa ma faʻamamafa le autu autu. Ina ia fausia le sili lauulu lauulu, oe mafai ona aoina mai i le tele numera o tamaʻi oloa fausia i luga o maea o eseese mafiafia.

O le uʻu lima e mafai ona i ai se malu poʻo se faigata fausaga, ae i soo se tulaga, e teuteuina pupuni tele.

Eyelets

O ni uʻamea poʻo ni palasitika mama na faʻaofiina i ni pu pu i le ie. O eyelets e faʻaaogaina e teuteu ai pupuni ma fai ai pu i le mea latou te faʻapipiʻi ai. E faigofie ona filo faataamilo tulimanu i mama lapoʻa, e faʻapipiʻi faʻatasi ma pupuni o loʻo tautau i luga.

Faatasi ai ma lenei metotia o le tautau o pupuni, o mata mata e masani ona le vaaia, ae o la latou fesoasoani, mataʻina toniga ma loloto gaugau mafai ona fausiaina. Tele o taimi, eyelets e faʻaaogaina, e aofia ai vaega e lua - poloka ma mama.

O le pupuni e mafai ona nonoa i totonu o nei pu pe tautau ma matau faʻapipiʻi i mata mata. Ole malosi ole mama e faʻaititia ai le saoasaoa o ie pupuni. Maualuga i le feololo mamafa mamafa ie o le a faia. O oloa e mafai ona laʻititi ma le mafaamatalaina pe, i se isi itu, tele ma faʻatusatusa. O le lanu o oloa e filifilia i se faʻatusatusaga pe faʻatusatusa i ie autu.

Faʻafefea ona filifili ma o a pupuni e mafaufauina

A faʻatau pupuni, o mea nei e tatau ona mafaufau i ai:

  • tele faamalama ma potu fua - pupuni umi ma lapoʻa faia i mamafa ie e sili talafeagai mo potu vateatea, talu ai latou vaʻaia faia le potu laititi. I totonu o tamaʻi potu, i se isi itu, e tatau ona faʻaaogaina le malamalama ma faʻapuʻupuʻu faʻataʻitaʻiga, e faʻalauteleina ai le avanoa ma atili ai ona maua fua ma le faʻaletonu;
  • faiga i totonu - O pupuni le talafeagai e faigofie ona faʻaleagaina e tusa lava pe taugata tele le ata;
  • Lanu - e tatau ona ofi i totonu o le filifilia laina, ma i se faʻaopopoga, o lana filifiliga e tatau ona faʻavae i luga o le tulaga o le malamalama masani o le potu. Afai e faʻasaga faʻamalama i le itu i matu, e manaʻomia ona e faʻaulufale mai ni lanu mafanafana ma sili atu malamalama i totonu o totonu. Pupula pupula o pop ata faiga e sili ona lelei mo uma pogisa ma malamalama potu. O le a talisapaia e tamaiti uma ma le autalavou maimoa. E fiafia tagata faʻananau i tagata i paolo malu - salati, viole, pistachio, piniki, kulimi. O le teuteuina o faʻamalama i totonu o le potu o se tagata faʻaletonu e mafai ona avea ma se susulu faʻaaliga.

A filifilia se tali tuʻufaʻatasia mo le teuteuina faʻamalama, oe manaʻomia le mafaufau loloto i filifiliga eseese mo mea faʻaaoga - pikiapu, ie e ufiufi ai, lambrequins. I le faʻaaogaina o nei elemeni, tatou te ono lamatia ai le faʻaleagaina o totonu o tatou fale. O le tele o teuteuga teuteuina o le a ofi lelei lava i le faiga o baroque, rococo, classicism, faʻapea foi i potu fuafuaina i sitaili, Procece, shabby chic poʻo vine. Ae e oʻo lava i totonu o le fale, o elemeni e tatau ona filifilia e se faʻapitoa e malamalama i lenei mataupu. O le auala pito sili ona faigofie o le tuʻuina atu i le tagata mamanuina le aia tatau e filifili ai le faʻamalama mamanu, a leai o feeseeseaiga o loʻo i ai lana mamanu o le a le muta.

I le potu malolo

I totonu o lenei potu matou te maua ai malo, o lona uiga o le potu e tatau ona matagofie ma manaia. O le taimi e faia ai se pupuni pupuni i le potu malolo o le faʻaaliga o se tasi lava tofo ma mafaufauga e faʻatagaina. Ae afai e faʻaalu uma i meaafale, e sili la le filifili lelei o ie lalelei masani mo pupuni. E le tatau ona latou faʻatosina ese mafaufau mai totonu totino. A leai, pe a fausia puipui ma meaafale i lanu malu, e mafai e pupuni ona avea ma vaega o se susulu faʻaaliga.

O le faʻatagaina le eseesega i le va o pupuni o puipui ma pupuni i lenei tulaga o 2 tone. E teuteuina le faʻamalama i totonu o le potu malolo, o ie e pei o le brocade, jacquard, tapestry, taffeta, velvet-chenille selesele e talafeagai. O nei mea e fesoasoani i le fausiaina o se siʻosiʻomaga fiafia, faʻatagaina oe e aumai se chic faapitoa i totonu o le potu. Latou te le faʻaletonu pe mou atu, ma o le a tautuaina oe ma le faʻamaoni mo le tele o tausaga. Tweed, corduroy, fulufulu mamoe foliga matagofie i luga o faʻamalama o le potu malolo, ae o nei ie e mitiia lelei le pefu, ma o la latou tausiga e faigata tele. E mafai ona e faʻaogaina se tapoleni faʻapipiʻi, lea, faʻafetai i lona fausaga, e faigofie ona faʻataʻitaʻia se ie taugata - cotton, ie, ae paga lea, e matua faigata lava ona uʻamea pe a uma ona fufuluina, ae e faʻafetai ia latou ua tumu le potu i le mafanafana ma le mafanafana o le fale.

I le potumoe

Ina ia teuteuina le faʻamalama o le potumoe, o le afa-tone e filifilia - susulu, mama, eseʻesega lanu e le fesoasoani i le vave moe. Ma i se isi itu - o leo malu, gaugau lemu, laina lamolemole, o ie lelei o le a fausia ai se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana. Aua le soona faia faʻamatalaga - latou te faʻalavelave ma faʻalavelave i le taulaʻi i le mea autu - malologa, filemu, toʻafilemu ma le filemu.Moega ma aluga i le potumoe mafai ona tutusa lanu ma pupuni. I le taimi lava e tasi, o le pepa puipui e tatau ona sili atu le malamalama, pe a fai o le sini e le o le fausiaina o se potumoe i le tasi paolo.

E mafai ona e tautau pupuni i luga o le ie puipui ma matau poʻo ni kilipa. Ae i nisi sitaili e sili atu le faʻalauiloaina o mea faʻaaoga pei o maneta, faʻamau, faʻamau. Afai e te fuafua e faia lapoʻa gaugau, e tatau ona faʻamau le tapoleni i luga o le lapisi kulimi faʻaaogaina mata mata poʻo le lautele o matasele.

I le umukuka

O pupuni o po e filifili i le umukuka. Tulle e le talafeagai atoatoa i lenei potu - i tua atu i na mea uma, e na ona mitiia gaʻo, palapala ma manogi le manogi. O le tali sili mo le umukuka o le roman poʻo le roller blinds. O le pupuni "ao - po" e foliga manaia. Na maua lona lona lua igoa - zebra ona o le tapoleni, aofia ai o manino ma opaque stripe. Ina ia tatalaina le malamalama avanoa i le potu, oe na o le manaʻomia e tosoina i luga le filifili palasitika ma minoi luma o le tapoleni faʻatatau i le pito i tua ina ia manino manino laina.

Mo umukuka laconic, oe mafai ona filifilia se susulu oloa, o le mea e lelei ai, o faasee ma roman blinds o loʻo faʻaalia i le tele o ituaiga o paolo ma lolomi. O fualaʻau mata, fualaʻau, fugalaʻau felanulanuaʻi, o manu felelei foliga ese o le a foliga lelei mai le talaʻaga o mea e le faʻaaoga lelei ma puipui.

E mafai ona e auai i le fausiaina o se ata lolomi ma tuʻu ni ata e te manaʻo ai luga o ie pupuni. Faatasi ai ma i latou, o le umukuka o le a avea moni ma aulelei ma fou. Afai e te le fiafia i nei tali, filifili pupuni faigofie poʻo faʻataʻitaʻi ma se lomia lomia.

O pupuni foliga sili ona manaia, leai ni tulaga faʻaopopo ma ni faʻalavelave. E ui i lea, na tuʻuina e le au mamanu le avanoa mo se auala fou e fai ai le ata o pupuni, ma fautuaina ai le faʻaaogaina o aufana e nonoa ai pupuni. O sea pikiina e mafai ona faʻateʻaina i soʻo se taimi.

I le vasega pepe

O pupuni a tamaiti i ona po nei o loʻo faʻaalia mai i ituaiga eseese ma le masani ai faʻataʻitaʻiga, lanu ma lolomitusi. Ua fautuaina e saienitisi le teuteuina o le potu o le pepe ma lanu pupula. I le mamanu, e manaʻomia le tele o auiliiliga ma tuʻufaʻatasia o mamanu ma mamanu. E mafai ona e faʻaogaina pupuni o manu. O fetu teuteuina o le a tutusa le ofi i totonu o potu o le tama ma le teine. I le faʻatau atu e mafai ona e mauaina pupuni ata ma le ata o le lagi fetu. O le umi o pupuni i potu a tamaiti e tatau ona faʻaititia laitiiti - laa i tua mai le foloa i le mamao o le 30-40 cm Afai e te le manaʻo e faʻaopopo faʻaopoopoga faʻaaliga ma mafaufau e tele i latou i totonu o lenei potu, filifili oloa ma se taofi taofi.

E tusa ai ma le masani a tagata talu ai nei, o le lolomiina o pupuni e tatau ona soʻosoʻatasi ma ata i luga o isi mea totino.

O lau tama laitiiti o le a mautinoa le alofa i pupuni na faia mai 'ie' eseʻese. O mea lelei o le faʻaogaina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e manino lava. O ituaiga ie eseese o le a fesoasoani i le atinaʻeina o le lelei afi tomai, ia pupuni foliga sili ona manaia, ma oe mafai ona suʻiina latou oe lava. O tuʻufaʻatasiga e tuʻufaʻatasia ai ie onapo ma mea na aumai mai le laititi o augatupulaga matutua e matua sili ona manaia.

O le lanu stripe e le taitai tuai pe fiu. Ma i le faʻagasologa o le tuputupu aʻe o se tamaititi, o ia pupuni e le tau suia.

O se tali malie mo le teuteuina o pupuni na maua ai le lauiloa i tausaga talu ai nei o pom-poms. E tele tasene elemeni mafai ona liliu soʻo se pupuni pupuni i le sili lelei faʻataʻitaʻiga mo le potu o le tamaititi. E i ai faʻataʻitaʻiga e aofia atoa ai fulufulu ulu.

Faʻafefea ona vaʻaia ou ie pupuni

Pe a fesiligia oe e uiga i le auala sili ona lelei o le faʻamamaina ma le fufuluina o ou ie pupuni, o le mea sili e fai o le faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻatau poʻo le tisaini na galulue ma oe. I tua atu i na mea uma, e matua faigofie lava ona faʻaleagaina se oloa i le faʻagasologa o se sese filifilia auala o le faʻamamaina po o le fufuluina. O le mea taua e manatua o le filifiliga o le vaʻaia o pupuni faʻamoemoeina i meatotino o le ie na mafua mai ai. Ae o loʻo i ai ni fesoasoani lautele e talafeagai mo soʻo se oloa, ma o le a matou faʻasoa atu ia te oe i le taimi nei.

  1. O le fufuluina o lambrequins malo e faʻavae i luga ole dolerin poʻo le bando e matua faʻatagaina. E naʻo le fesoasoani a le faʻamamago mago e mafai ai ona e vaʻaia se mea faʻapena. Pe a tuʻuina ia elemeni i totonu o le potu e maualuga le susū ma faʻasolosolo suiga o le vevela, e foliga mai ua le atoatoa le ie. I lenei tulaga, oe mafai ona sailia fesoasoani mai polofesa o le a faʻasaʻo le tulaga.
  2. Lambrequins ma swagas e fautuaina e tatau ona fufuluina naʻo luga o se faʻaletonu o le taʻamilosaga, ese mai isi mea ma pupuni, pe ave i le mago faʻamama. A o le masini utaina afa, o oloa o le a sili atu le pagatia tigaina. Filifili se agamalu auala mo le fufuluina ma aua le vili, ina ia aua le faaleagaina le oloa.
  3. Afai e i ai ni ou atugaluga e uiga i le saogalemu o le fufuluina, 'aua neʻi lamatiaina ma ave pupuni i se mago fufulu mama.
  4. O pupuni e tatau ona mamago mafolafola, aloese mai ave tuusao. E sili le uʻamea o ie pupuni aʻo leʻi mago atoa. O nisi ie e le manaʻomia le auli. Naʻo lou manaʻomia e faʻatautau latou faʻasusu, ma a latou faʻamamago, o le a latou toe foʻi mai i le latou foliga faʻavae.
  5. O oloa Brocade e le tatau ona mulumulu. Lenei e tatau ona manatuaina i taimi uma. Ole ie puipui e mafai ai ona faʻamama le mulumulu lelei, ae le tatau ona e oomiina faʻamalosi na ituaiga oloa. O lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, ma faʻamamago na o se faʻasaʻo tulaga. Uʻamea e faia mai totonu i fafo.
  6. O le auala sili ona faigofie e tausi ai pupuni o tulle e leai ni teuteuga - e faigofie ona fufuluina, mago i le emo o le uila ma toetoe lava a le manaʻomia le auli. Ae ia manatua - o nei pupuni e le taliaina le tulei-luga, ia na ona faʻatautau i luga o le faletaele ma tuʻu seʻia oʻo ina matua suavai uma le vai.
  7. O ie e faia mai mea masani ma se faʻamama avega e tatau ona uʻamea e aunoa ma le ausa. A faʻatauina se ie, oe manaʻomia le amanaʻia pe a maeʻa, o le mea o le a vaʻaia faʻaititia. O le mea lea, e tatau ona e ave 5-10% sili atu ie.
  8. O oloa e teuteuina i mata mata e naʻo le fufuluina o lima pe faʻamamago e faʻamama ai. E sili a le aua le uʻamea le mea faʻamalamalama manino.
  9. Pepa faʻapipiʻi mafai ona ofuina pe a maeʻa 6-12 masina. Afai e amata ona paʻu ese ona pito mai luga o le afi, faʻamalosia i latou i ni sikulipa e tipi e ia lava. O lenei o le a sefe taimi faaopoopo ma faʻalauteleina le taimi faʻagaioiga.
  10. Afai o mamafa e faʻaaogaina i le tulle, e mafai ona faʻaloloaina i le aluga o taimi.

Pupuni o se taua vaega o soʻo se totonu. Latou te puipuia i tatou mai le la ma le vaai a tagata e ui ane ai. O se matagofie tuʻufaʻatasiga o pupuni autu o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Easy Crochet Crop Top - How to crochet a Ribbed Singlet with Tie Straps! (Mae 2024).