Laminate luga o le puipui i totonu - o se fofo fofo

Pin
Send
Share
Send

A o faia se tulaga ese mamanu, o nisi taimi masani faʻamatalaga mafai ona faʻaaogaina i ni nofoaga le masani ai. Lenei tusitusiga o le a taulaʻi atu i laminate fola. E leai se masalosalo o le faʻafoliga laupapa o se aoga ma taugofie suiina mo masani fale pei o se fola faʻaputuga. Ae o le laminate i luga o le puipui i totonu foliga foliga sili atu leaga. O le le masani ai le faʻaogaina o le ufiufi o le a avea ai le fale matagofie ma le mafanafana i le taimi e tasi. I le taimi e tasi, e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se vaega o le fale - mai le auala i le poletito.

Faʻafefea ona filifili le sao laminate mo ou pa? O fea i totonu o le fale mautotogi o le a fausia ai foliga foliga aoga? O le a le metotia faʻapipiʻi sili ona faʻatuatuaina?

Faamanuiaga o le le masani ai maeʻa

Sei o tatou mafaufau i mafuaaga pe aisea e aoga ai le faia o se filifiliga e fiafia i sea ituaiga teuteu elemene. Aisea e aoga ai? Seʻi o tatou lisiina vaega taua:

  • Faigofie o faapipiiina. E mafai e se tagata amata ona faʻapipiʻi se laupapa laupapa laminate. O le mea moni, e tatau ona e masani i le faʻamaeʻaina i luga o le tulaga i luga, ae o le mea lea e mafai, o le mea autu o le filifilia o le sao metotia faʻapipiʻiina, cladding muamua.
  • Tau maualalo mea tau. Fola fola (i lenei tulaga, puipui) ufiufi e sili atu le taugofie nai lo laupapa faʻanatura mo le feagai.
  • Tetee atu i masini faʻaleagaina. O laupapa na muaʻi fuafuaina mo le faʻaaogaina o se foloa. E mafai ona savavali ma e mafai ona tatalia mea paʻuʻu ma maosiosi. Mafaufau i le mea moni o le tūsaʻo luga ua maeʻa ma se laminate, o le ono mafai o na togafiti e faʻaitiitia.
  • Nofoʻaga faʻaesea. O se vaalele mautu faia i laupapa o se sili metotia e puipuia ai se potu mai le talafeagai le pisapisao mai le auala, isi potu po o le fale.
  • Uiga iloga. Panels e thermo-, susu-, teʻi-teteʻe, ma o le a talafeagai i le toeititi lava o soʻo se potu. Oe o le a iloa e uiga i le faʻaopopo meatotino o le laminate i le faʻatau tulaga.
  • Filifiliga tele. Lanu, mamanu, ituaiga, tau - o mea uma e filifilia mo soʻo se tofo ma atotupe. Paʻepaʻe, uliuli, moli poʻo le masani ai - o le filifiliga e a oe. O le ufiufi o le a ofi atoatoa i totonu o soʻo se totonu.
  • Manaia ma muamua. Teuteuina o vaʻalele e le masani ai ma laminate o se faiga faʻafaigofie mamanu. O lenei e le na o se matagofie elemeni, ae o se lelei auala e sone se avanoa pe "taʻalo" ma vaʻaia aafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se potu vaapiapi e mafai ona faʻalauteleina faʻasolosolo laina, ma se maualalo faʻalo mafai ona faia maualuga - faʻataʻamilomilo.
  • E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I le taimi o le faʻamamaina, ua lava e solo ai le palapala vaega ma se ie susu. E le faʻatosina mai le pefu e le laupapa fai fale, o lea e aoga ai le tafiesea pe a tatau ai.

Le lelei

E i ai le faʻatonuga o le lapoʻa laʻititi ifo itu le lelei, ae o mea le lelei e tatau ona amanaʻia aʻo leʻi teuteuina nofoaga:

  • Maʻaleʻale i le faʻateleina o le susu, suiga o le vevela. Taua fesuiaiga o le vevela, fesoʻotaʻiga faifai pea ma le vai, maualuga o le ea susū o le autu "fili" o le laminate. O le oloa mafai ona vave faʻaleagaina. Tasi le malosi faʻafesoʻotaʻi ma le vai o le a mafua ai le fulafula. Ae paga lea, o soʻoga mai le ulufale o le vai e aliali mai ma le maitauina, e aunoa ma le toe mauaina o le latou fausaga muamua.
  • Luga sauniuniga. A fuafua e faʻapipiʻi le laminate tuʻu i luga o le vaʻalele, e tatau ona muamua faʻapipiʻiina. Luga sauniuniga manaʻomia faʻaopopo taimi, tupe ma taumafaiga.
  • Le talafeagai mo uma puipui i totonu. I totonu o se potu tele ma se faʻalo maualuga, o le aʻafiaga o se pou laupapa e mafai ona faʻaaogaina e teuteuina ai se tasi o puipui poʻo le faʻalo. E leʻo se filifiliga le laʻei o laei i luga o le fale - e sili ona "pipii". E tatau lava ona e faʻalaugatasia, valivali pe faʻapipiʻi pepa o totoe o puipui.

Faʻapipiʻi metotia

E i ai lua autu filifiliga mo le faapipiiina o se faapitoa ufiufi i le puipui ma le faʻalo. Faavae i luga o tuutuuga, e tatau ona filifili le sili ona talafeagai tasi:

  • faʻaaogaina kelu faʻapitoa. O sea faapipiiina manaʻomia muamua sauniuniga: o le vaalele tatau ona fufuluina, faʻafuaseʻi ma putty poʻo drywall, pe a fai e le laugatasia. O le isi laʻasaga o le faʻaogaina o le pito i luga o le palama ("faʻauma") ma le faʻamuamua. A o le pito i luga e atoatoa mafolafola, ua primed, kelu e faʻaaogaina, laupapa e faʻataʻatitia e tusa ai ma le mataupu faʻavae o le faʻatoʻaina. O le 'eseʻesega o loʻo i ai i ni panels faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi elemene, o lea la o le puipui e tatau ona matua mafolafola (siakiina i le tulaga);
  • ma le faʻaaogaina o lathing. O le lathing o se faʻapitoa fausiaina o slats ma utupoto, lea e faʻaaogaina i le fausiaina ma le faʻafouga o nofoaga. E muamua faapipii i luga. Ona faʻataʻoto lelei lea o laupapa. O le pito i lalo (le vaʻaia) o elemeni taʻitasi o loʻo faʻapipiʻiina ma tamaʻi sikulima i utupoto. O lenei metotia e le faʻaavanoaina mo le faʻatulagaina muamua ma ua manatu e sili atu faʻatuatuaina. O le gaogao i le va o le puipui ma le teuteu elemene mafai ona tuʻuina mo faʻaopoopo ea poʻo faʻatumuina i ni alava faʻapitoa, ma maua ai le leo faʻamamaina ma vevela faʻavevela.

Saunia le vaʻalele mo le "faʻapipiʻiina" e tatau ona muai faʻapipiʻi drywall luga o se faʻapitoa faʻapitoa. Lenei o le a faia ia panels fetaui lelei atoatoa.

O fea ma faʻafefea ona e teuteuina

O fea e talafeagai ai le faʻaogaina o sea ituaiga metotia? Afai e te filifilia le saʻo mea ma aua le soona faia ma le tele, o sea mamanu mafai ona avea ma elemene o potu uma i lau monastery. Ma afai e te faia le faʻamamafa autu i totonu i le ofu "i lalo o se laau", o le ae mauaina le ata o potu uma i le tasi sitaili. O lenei metotia fausiaina avanoa faaopoopo. Ia, tatou amata i le "potu faʻaaliga" potu - le potu malolo.

Laminate puipui i le potu malolo

Afai e maeʻa ona saunia pe a faʻaaogaina laminate, manatua - o le lanu o le laupapa e tatau ona filifilia e tusa ai ma paolo o le aotelega tuʻufaʻatasiga. E mafai ona faʻasaʻosaʻo faalava, luga faʻasolosolo, tuʻufaʻatasia ia tulaga e lua pe faʻasoʻo. E faʻamoemoe lava i le manatu o le tisaini. E aoga foi le iloiloina o le eria. Afai e maualuga le faʻalo, o laina faʻalaulaʻi o le a avea ma filifiliga sili mo le teuteuina o le potu malolo i laupapa faʻapipiʻiina. Lenei o le a vaʻaia vaʻaia ai le nofoaga foliga lautele. O laina faʻamau e pito sili ona lelei mo se tamaʻi potu (fale masani maualuga). Latou vaʻaia "siʻi" le faʻalo maualuga.

Afai o le auala o le faʻapipiʻiina o le laminate o le faʻaaogaina o lathing, oe mafai ona tuʻuina se plasma TV poʻo se magalafu teuina i le avanoa avanoa. Talu ai o masini e lava mafolafola, o le a foliga mai ua faʻapipiʻiina. E mafai ona faʻatumuina totonu totonu ma moli, fata poʻo faʻata faʻaali.

E le manaʻomia le toefaʻaleleia o le potu. O le faʻaaogaina o laminate i le potu malolo e mafai ona "faʻafouina" totonu. Ua lava lava le filifilia o se avanoa avanoa lea ituaiga foliga o le a foliga sili ona aoga.

I le puipui o le auala savali

O malo e vaʻai muamua i le auala savali. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona mataʻituina faʻapitoa i le ata o fale. O se auala vaapiapi ma umi e mafai ona faataatia i lalo ma laina faalava laminate. Lenei o le a faʻalauteleina ai. E sili atu le faia o le ufiufi luga o le foloa ma puipui ia tutusa pe i le tutusa leo. E fautuaina le tuʻu o laina i se itu e tasi - ia avea puipui o le puipui ma mea e avea ma "faʻaopopo" o le foloa.

Tuuina atu le mea moni e masani ona palapala iinei, ofu i fola fola o se lelei filifiliga mo se auala savali. O le laupapa e vave tafieseina ma se solosolo, e sili ona aoga.

I le umukuka

Laminate mafai ona faʻaaogaina e sui ai le umukuka backsplash, lea e masani ona faʻamilo. E ui lava i le mea moni o lenei filifiliga e aoga, o le iʻuga foliga sili ona lalelei. Laʻau laconic style faʻaopoopo faʻamafanafanaga i le umukuka. O sea ituaiga mamanu o le a talafeagai mo le tele o tausaga, ma e faigofie atu ona "aveʻese" sea apron nai lo le tile. Lenei ituaiga o mamanu o le a taugofie - uma ona o le tau maualalo o mea ma tautua mo le faapipiiina laminate fola. Tausiga o sea luga e faigofie foi, ae o se apron laupapa foliga sili atu ona matagofie. E leai se aoga e fai atu ai, o se fofo mamanu o se lelei auala e faʻalauteleina ai le eria? Panels "lalo" fafie fausiaina se atoa foliga, latou vaʻaia e le o vaʻaia. O le tile e fausia ai se sela - e iai foʻi ituaiga ituaiga e mafai ai ona "gaoi" le avanoa. Faʻafetaui le lanu o lau laminate i au meaafale umukuka.

I le potumoe

O se potumoe mafai foi ona avea ma aulelei pe a fai e faʻaopoopoina i laminate teuteu. O lenei e sili ona faʻaaogaina i le vaega i tua atu o le uluulu. E fautuaina e filifili le laupapa mo teuteuga ina ia fetaui ma le lanu ma le tino o meaafale i le tele e mafai ai. Ona e maua ai lea o le aafiaga o le tasi headset aunoa ma le faʻaaluina avanoa. Lenei o le a avea ma autu faʻaaoga i le potumoe - o se nofoaga e tatau ona faʻautauta uma ai tisaini fofo. O le taualuga e mafai ona teuteuina ma laupapa faʻatasi ai ma le puipui - e pei e pupuni vaʻaia i le avanoa i tafatafa o le moega, ma atili faʻamamafaina ai.

Balkon poʻo loggia ma laminate

O lenei faʻaaogaina o le faʻaumaina o mea masani e sili ona talafeagai - o le tele ia, e leai ni filifiliga mo le ufiufi o le polotito. E matua aoga. Ae faʻatoa mafai pe a fai o le poletito poʻo le loggia o loʻo faʻaofuina i le pupula. A leai, o le mea masani mafai ona lolo atu i le susū, vevela suiga, lea o le a vave avea ai le faʻaaogaina. O laupapa o le a avea ma autu faʻamaeʻaina mea, ma faʻapena foi e mafai ona faʻaaogaina i le faʻaaupegaina o fata i luga o le poletito.

E mafai ona e faʻatulagaina laminate o le tutusa lanu i luga o le foloa, puipui ma le faʻalo - o le a foliga sili ona amataina, aemaise pe a fai e faʻatusatusa i autafa puipui (mo se faʻataʻitaʻiga, pouliuli laminate - papaʻe pa i itu). Ma o le avanoa o le poletito / loggia o le a atili faʻalauteleina. Afai o se potu e tuʻufaʻatasia ma se potu, o le laminate e le naʻo se faʻamaeʻaina o auiliiliga, ae o se auala e faʻaopoopo ai insulate ma soundproof ia. Ma o laupapa tulafono i totonu o le potu ma luga o le loggia e tutusa - o le aʻafiaga o le tasi avanoa na faia.

Nuances taua

Faʻafefea ona filifili se laminate fola? O le tuʻufaʻatasiga i faleoloa taʻitasi e mafai ai ona tatou "feoaʻi" - o lona uiga, e faʻatau mai ni mea masani e tusa ma le tatou tofo ma mea tautupe. A filifilia se mea faapena mo ofu, manatua:

  • o le foloa ufiufi ua fuafuaina mo mamafa avega, faʻapea foi ma sina laʻititi faʻaleagaina masini lea e le o faʻaalia puipui. O le mea lea, e le taufaafefe pe a fai o le oloa e maualalo le lelei i se tau maualalo. O lona uiga autu i lenei tulaga e le o le teteʻe, ae o se matagofie teuteuga. O le mea lea, e mafai ona e faʻatau saogalemu le filifiliga sili ona taugofie pe a fai e ofi lelei i totonu;
  • o le loka faiga o le autu autu lea e faʻalagolago i ai le filifiliga o le faʻamauina o metotia. Mafaufau i uiga o ou pa ae e leʻi faʻatauina se ufiufi. O le metotia o le faʻamau e tatau ona fuafuaina muamua - o le filifiliga o le laminate o se faigofie gaioiga pe a faʻatusatusa i le faʻavasegaina o puipui;
  • O le autu galuega o laupapa laupapa pa puipui o le fausiaina o se tulaga ese mamanu o le a avatua ai le au talimalo poʻo malo asiasi mafanafana, matagofie matagofie, ma se lagona o le mafanafana. Faʻafefea ona e ausia nei mea uma? E tatau ona saʻo le sone le potu i le filifilia o se laupapa e faʻafetaui le lanu o meaafale pe faʻafetaui le sitaili o loʻo i ai. Ioe, afai o totonu e faia "mai maosiosi", e mafai ona e filifilia muamua teu fale, ma isi mea uma. Afai e susulu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se lanu pogisa poʻo se faʻamatalaina manino, o le vaega o totoe o le mamanu e tatau ona i ai i se le mautonu, matua taofiofi leo.

Faaiuga

Afai o loʻo e maumauaʻi e faʻapipiʻi se fofo le masani ai pe a teuteuina se potu, o le avanoa o le a avea i luga o se uluaʻi vaʻaiga. Laʻau laʻau o le a aumaia ai se lagona o le mafanafana i lou fale. Manatua tulafono masani mo lenei mamanu:

  • e mafai ona ufiufi laupapa i luga o se tulaga mautu. Afai o se mafiafia mafiafia o le sima e faʻaogaina mai lalo, o le filifiliga ma laupapa e ono ono le talafeagai. Ae maise pe a e fuafua e toto le laminate ma kelu. O le atoa fausaga mafai na ona pau. Totogi faapitoa i lenei vaega ina ia mafai ai ona puipuia oe lava mai tau faʻaopoopo mo fou lipea;
  • e le aoga lea ituaiga mamanu pe a fai o le potu e susū tele. Afai o loʻo e naunau e fai ofu i le umukuka poʻo totonu o le faletaele, ia vaʻai lelei i le faʻasusu o le potu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻapipiʻiina o se pulou lelei. O le ausa e faʻaputuputu i le pito i luga e mafai ona i ai se le lelei i luga o laupapa, lea o le a mafua ai le faʻaleagaina o a latou fausaga;
  • aloese mai le faʻamausali malosi. A o faʻapipiʻiina laupapa, ia faʻalelei le soʻoga. Lenei o le a faʻatagaina ai i latou e feoaʻi saoloto pe a o latou laina laina suiga (elemeni ono mago pe faʻafuaseʻi teisi).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vaega 1 - O Aoaoga I Totonu O Le Faatoaga I Etena Ia Faamanuia le Atua i lau faafofoga (Iuli 2024).