Laulau 'ai i totonu o le umukuka: o aitia sili ma ata

Pin
Send
Share
Send

Ae e te leʻi faia se faʻatau, e tatau ona e filifili i le ata. Atonu o ia:

  • Gaugauina
  • Tumau

O se laulau gaugau e masani lava ona tuʻu i totonu o se tamai umukuka. E alu ai sina avanoa, mo se aiga laiti e 'ai, o lona eria ua lava lava, ma i le tulaga o le taunuʻu mai o malo, e mafai ona faʻalauteleina.

O le gaugau auala o:

  • Faaseʻe: o se vaega o le laulau pito i luga e gaugau i tua, ma o le lapoʻa laulau pito i luga fausia e minoi faʻatatau i vae seia oo ina loka.

  • Faʻasologa faʻasolosolo (pepe): oe manaʻomia e toso i le tasi pito o le laulau, o le a faʻasalalauina i le ogatotonu ma afaina. Ina ua maeʻa lena, e totoe lava ia maua se faʻaopoopo vaega mai le underframe ma tuʻu i le avanoa fausia.

  • Swing-out: o le laupapa laulau e manaʻomia le liliu i le taumatau taumatau ma o le pito i luga siʻi i luga, ma tuʻuina i lalo i luga o le faavae.

  • Lisi tusi: talafeagai mo tamaʻi umukuka laiti. A potopoto, o le itu o le laulau e le sili atu i le fua o se curbstone poʻo se tamaʻi pusa o drawers; o se tusi-laulau i totonu o le umukuka aveina sina avanoa.

  • Laulau e mafai ona suia: pe a potopoto, o lenei fausaga e foliga mai o se masani kofe laulau, ma a faʻamavaeina, e foliga mai o se atoa 'aiga' ai.

E i ai le le lelei lua o ia fausaga: ona o le i ai o se auala, e fai lava si mamafa, ma, e le gata i lea, o loʻo i ai se laina soʻofaʻatasi i le ogatotonu, e le foliga matagofie tele. O le tumau, o lona uiga, o laulau e le o gaugau i le umukuka i totonu e foliga sili atu ona lalelei. Peitai, o lo latou lapoʻa e faʻatapulaʻaina i le tele o le umukuka ma e le mafai ona suia pe a manaʻomia.

Laulau 'ai i totonu o le umukuka: fua masani

Ina ia saʻo le fuaina o le laulau, oe manaʻomia le amanaʻia pe toafia tagata e te manaʻo e nofo i le taimi e tasi - ae tatau ona fealofani tagata uma. Fai mai Ergonomics e manaʻomia e tagata taʻitasi le tusa ma le 70 cm le umi o le tapeleti. O le mea lea, afai e toʻalua tagata e nonofo i le tasi itu, o le umi o le laulau e le mafai ona laʻititi ifo i le 140 cm. A leai, e tatau ona e "oomi".

Tolu tagata e mafai ona tuʻuina i se sikuea sikuea, tasi le itu faʻapipiʻi i le puipui, pe a fai o le itu e tusa ma le 70 cm le umi. Mo se tamai umukuka, o le sili atu countertop lapoʻa o 60-80 cm, i tele umukuka-'aiga potu - mai 120 cm.

Laulau umukuka mea i le umukuka totonu

O foliga vaaia o le laulau ma faʻafefea ona vaʻai i totonu e faʻalagolago i mea e fai ai le laupapa. O le underframe mea taua foi taua, ae e aafia ai le anagata nai lo foliga vaaia. I luga o le maketi, oe mafai ona maua ni faʻataʻitaʻiga ma tapunia faia o mea nei:

  • MDF Ole filifiliga pito taugofie lea. O le ufiufi fafo o le countertop mafai ona faʻataʻitaʻia mea masani. O le laulau i totonu o le umukuka ma le MDF countertop foliga lelei, ma e lava le teteʻe atu i masini faʻaleagaina, faʻapea foi ma le susu, le aofia ai soʻoga ma le pito. Afai e oʻo iai le vai, e mafai ona fulafula ma pala le ipu laupapa fai laupapa e fausia aʻe ai le faʻavae. O le mafuaʻaga lena o ia laulau e i ai se puʻupuʻu olaga.

  • Wood. Le filifiliga masani ma sili ona lauiloa. O le laʻau e tatalia le gaioiga o le susū, e manaia lona foliga mai, pe a faʻafefiloi ma ni vaega faʻapitoa, e maua mai ai ni meatotino e faʻatamaʻia le palapala. O le umukuka totonu ma se lapoʻa laulau faia i laupapa foliga mautu ma taugata. O meaafale laupapa e tautua mo se taimi umi, e ui lava e manaʻomia ai le faʻaeteeteina o togafitiga ma faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi.

  • Maa (natura pe faʻafoliga). O mea sili ona umi ma anagata. Stone countertops mafai ona toetoe lava o soʻo se foliga, ma i le tulaga o le faʻaaogaina o maʻa faʻapitoa - ma lanu. O se matagofie, faaleagaina-tetee mea e le mitiia palapala. E faigofie ona faʻamama ma e le faʻatulagaina ni siama poʻo ni fungus.

  • Tioata O laulau tioata e nofo ai i se nofoaga faʻapitoa i totonu o le umukuka. Latou te foliga sili atu faigata ma mafai ona teuteuina soʻo se umukuka. I totonu o se potu tele-umukuka potu, latou o le a faʻamamafaina exclusivity ma faʻaopopo pupula, ma i totonu o potu laiti, ona o le "le vaʻaia" aʻafiaga, latou te le faʻaaluina tele avanoa.

  • Tile keramika O le laupapa pito i luga foliga foliga manaia. Tausiga mo sea laulau e faigofie - na o le solo i se ie susu. O maa e mafai ona faʻataʻitaʻi i fafie poʻo maʻa masani e pei o maamora. E mafai foʻi ona e teuteuina le laulau i ni faʻataʻitaʻiga poʻo ni mosaic o tamaʻi tile. O se manaia i totonu tali o se tile i luga o le countertop e fetaui ma le tile i luga o le umukuka backsplash.

  • Palasitika. Mea lauiloa. O lona lelei o le mama, faigofie o le tausiga, taugofie tele, le agavaʻa e filifili se laulau o toeititi lava o soʻo se lanu pe aunoa ma ia uma - manino. O le palasitika faʻaonapo nei e teteʻe i le susū ma le vevela, faʻapea foi i le UV radiation, o lona uiga e umi lona umi o le olaga tautua.

O loʻo iai foʻi faʻataʻitaʻiga e fai i tuʻufaʻatasiga ma mea masani, mo se faʻataʻitaʻiga, mai le laupapa 'oti tipi poʻo le tuʻufaʻatasia o tioata ma paʻu. O nei laulau e fai lava si taugata ma e faʻaaogaina i umukuka e faʻapitoa lava totonu.

Laulau lanu i totonu o le umukuka

O le lanu o le countertop tatau ona filifilia e mafaufau i le sitaili o loʻo teuteuina le umukuka. E masani lava o le lanu e fuafua i mea, ae e iai lava filifiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laulau e faia i laupapa e mafai ona tuʻu faʻanatura, ufiufiina i se puipuiga vaega.

I lenei tulaga, o le lanu o fafie ma ona uiga o le a avea ma se tasi o teuteuga elemeni o meaafale. E talafeagai lenei mea i sitaili "faʻaopoopo" pei o le atunuʻu, Provence, loft, ma isi. Ae peitaʻi, i le mea e te manaʻo ai e maua totonu totonu i se sitaili ma taofiofi faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, minimalism, oe mafai ona valiina se laulau laupapa e faʻafetaui le lanu o meaafale ma puipui ina ia aua neʻi faʻatusalia le talaʻaga o le siʻosiʻomaga siosiomaga.

O le 'aiga' aʻai mafai ona avea ma totonu taʻimua, ae o se eseʻesega ma susulu lava lanu e filifilia mo ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma papaʻe puipui ma meaafale, o le laulau e mafai ona mumu mumu poʻo moli. E faʻamoemoe lava i le faiga filifilia ma lou tofo.

O se laʻei paʻepaʻe i totonu o le umukuka o se tali sili ona lelei. I sitaili masani ma faʻaonapo nei, o le a foliga vaʻaia.

Le foliga o le laulau 'ai i totonu o le umukuka

O foliga o le laulau e aʻafia ai e le gata i lona faʻatinoga, ae faʻapea foi ma lona iloa i totonu. Sei o tatou mafaufau i avanoa talafeagai.

  • Tafatolu. Le sili ona masani ai, lautele ma faʻalelei foliga. Tele o tagata e mafai ona tuʻuina i se laulau, e faigofie le tuʻu ile puipui, e fai lava sina avanoa, ae maise pe a faʻatusatusa ile lapisi laulau. E mafai ona e tuʻuina i se tulimanu pe faʻalagolago i se tasi o puipui ma le itu faʻaiʻu, ona vaeluaina ai lea o le potu i sone faʻapitoa.

  • Oval. Laulau o lenei foliga e i ai itu taua, talu ai o latou lautele e le mafai ona i lalo ifo o le 90 cm, ae o lo latou umi e sili atu i le 110 cm, ma masani ai sili atu. E talafeagai na o umukuka lapoʻa, aua e tatau ona lava le avanoa mo se nofoa poʻo se auala (a itiiti mai 80 cm) luma meaafale meaafale.

  • Se liʻo. O se laulau lapoʻa i totonu o le umukuka e foliga lalelei tele, ae e fai lava si gaoi e uiga i le faʻatulagaina - mai itu uma mai lea mea i le mea latalata atu i ai, pei o le tulaga o se laulau lapoʻai, tusa ma le 80 cm e tatau ona tumau, a leai o le a faigata ona feʻaveaʻi.

  • Semi-oval. O sea laulau e le masani ona maua i totonu o le umukuka, ae o le mea moni e sili ona talafeagai, mafuaʻaga ona e leai ni maʻai tulimanu i totonu, e sili ona taua i tamaʻi potu. Semi-ovals e masani ona tuʻu i le ogatotonu o le 'aiga' aʻai, faʻafesoʻotaʻi le itu saʻo i le puipui.

Motugaafa: Afai e te manaʻo i lau laulau umukuka e foliga foliga lelei i totonu o le umukuka, mulimuli i tulafono mo le vaʻaia. Le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, e tatau ona solo ese e le gata o le countertop, ae faʻapena foʻi le faʻavae i lalo ma se ie susu, aveʻese le palapala ma le gaoi fualaʻau. Aua neʻi faʻaaogaina se naifi poʻo isi mea maai e aunoa ma le tuʻuina o se laupapa faʻapitoa i lalo o latou - e faigofie ona valu le laulau, toe faʻafoi i lona tulaga na aliali mai e faigata, ma o nisi taimi e le mafai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hawaiian Laulau In The Instant Pot (Mae 2024).