O fea e tuʻu ai le microwave i le umukuka?

Pin
Send
Share
Send

Luga galulue

I totonu o se umukuka lautele lava, o le a leai ni faʻafitauli i le tuʻuina o le microwave: o le sili ona masani filifiliga e le manaʻomia tau o le countertop. E faigofie lenei, talu ai o le microwave o loʻo i se maualuga lelei, ma e leai se mea e faʻalavelave i le tatalaina o le faitotoʻa. Ae e te leʻi tuʻuina le microwave i luga o le galuega, e tatau ona e mautinoa o loʻo iai se avanoa mo se ipu ua faʻamafanafana muamua. I lenei tulaga, aua le faʻapipiʻi le mea faigaluega i le ogaumu poʻo le tapu. O le filifiliga pito sili ona lelei mo le ogaumu o le microwave ma le tulimanu o le umukuka seti o le tulimanu e masani ona tumau le le faʻaaogaina.

Mafai ona ou tuʻuina le microwave i luga o le faʻamalama? Ioe, pe a fai e tuʻufaʻatasia ma le laulau pito i luga. Afai e te faʻapipiʻiina le ogaumu a le microwave i se faʻamalama faigofie, o le masini e vaʻaia faʻafuaseʻi le avanoa ma soona vevela ai luga. I se faʻaopopoga, o le faʻavae e tatau ona lava le lautele e faʻatagaina ai le lava faʻasalalauina o le ea.

Pusa aisa

O lenei filifiliga e talafeagai mo e anaina maualalo pusaʻaisa: e talafeagai pe a oʻo le microwave i le tulaga o le pusa. Lenei fofo e masani ona faia e tagata e ona Khrushchev ma tamaʻi umukuka. Afai e seasea faʻaaogaina le ogaumu, ona faʻatagaina lea o le faʻapipiʻiina: mea vevela e le tatau ona faʻainuina le pusaaisa. Afai o loʻo i ai ni avanoa maualalo o le ea, e tatau ona i ai le mea faigaluega i vae, ma o le mamao i le va o ia ma puipui e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm.

Afai e malosi le galulu o le pusaaisa, e sili atu le teʻena o lenei auala o le tuʻuina o le microwave.

O loʻo faʻaali mai ile ata se oveni sinasina ole microwave, e tu i luga o le pusaaisa ma foliga faʻafetaia le faʻafetai i le ata e tasi.

Puipui

A leai se mea e tuʻu ai le microwave, e mafai ona e tautau. O sea paketi fofo e talafeagai mo na o sima malosi poʻo piliki pa, o le mea lea, o le fausaga e le mafai ona tautau i luga o le laupapa faʻavae tulaga. O le le lelei o le puipui e le o se sili ona matagofie foliga ma se laʻititi filifilia o lanu.

A filifilia se puipui, oe tatau ona amanaʻia le mamafa e mafai ona tatalia (gaosi folafola 40 kg ma le averesi mamafa mamafa pe a ma le 10 kg). O le umi o le pa i luga o le mea faigaluega a le aiga e mafai ona fetuʻunaʻi. O le puipui masani lava ona sau ma faʻalua-itu pepa faʻapipiʻi e le faʻatagaina le microwave e minoi i le taimi e faʻaaogaina ai, ae e oʻo foi i lenei mea e le mautinoa ai le saogalemu atoa pe a tatala ma tapuni le faitotoʻa. E fautuaina e tagata gaosi oloa le faʻatautaia o le fausaga ma le faʻaeteete tele.

E i ai tulaga pe a leai se mea e tuʻu ai se microwave i totonu o se tamai umukuka. O se tasi auala e foʻia ai lenei faʻafitauli o le faʻamautinoaina lea o le puipui i luga o le laulau 'ai. O le lelei o lenei faʻavasegaina o le sao vave i le microwave.

Fata

O lenei manatu e talafeagai mo i latou o le a le suia le umukuka seti, ae manaʻomia faʻaopopo avanoa mo le microwave. A filifilia ni mea faʻaaoga, e manaʻomia le amanaʻia o le lapoʻa o le mea faigaluega, le latalata i le outlet, o le mafai gafatia o mea ma le mamafa o le ogaumu lava ia. O le faʻatautau tautau mafai ona faʻatulagaina i soʻo se mea, pei o luga o le galuega luga. O le umukuka totonu o le a foliga sili atu fealofani pe a e tuʻu se isi fata ma teuteu poʻo ipu i luga atu o le microwave. Ae e le faʻatagaina ona tuʻu ni mea i luga o le masini lava ia.

E mafai foi ona e faʻatauina se fata faʻapitoa poʻo le faʻavasega o mea e sefe ai avanoa i le umukuka.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se fata o le microwave tatala, faʻatumuina ma le vae lagolago.

Kapeneta i luga

O se tasi o auala sili ona taatele e fausia ai se microwave o le tuʻuina i luga aʻe o le galuega, naʻo le nofoia o se faʻamau i le kapoti laupapa. Ma o le mea faigaluega e maualuga tele ma fetaui lelei i totonu o le umukuka avanoa. Pau lava le tuutuuga o le e manaʻomia le mafaufau i le lelei ea, a leai o le masini o le a le manuia.

O le tali sili ona lelei mo i latou e le mananaʻo e tuʻu mea faigaluega a le fale i le mea e vaʻai ai o le nanaina lea i tua o le kapeneta i luma. O le filifiliga sili ona le faʻafaigofieina o se faitotoʻe fetoso, o le mea lea, vaʻai faʻalelei i le headset, oe tatau ona filifilia se faitotoʻa e alu i luga ma ua faʻamau. Mo se umukuka faiga-atunuʻu, o se ie pupuni i le lanu o le ie e talafeagai.

Ina ia sefe le avanoa, o se ogaumu microwave o nisi taimi e tuu i luga o le ogaumu, aunoa ma le mafaufau i le saogalemu o le fale. Maualuga vevela mafai liusuavai ma faamumūina le fale. Ma se faʻaopopoga, o le ausa mai le vai e alu aʻe i le taimi o kuka ma toʻa i totonu o le mea faigaluega, lea e tau atu i le ele ma le faʻapuʻupuʻuina o le ogaumu o le ola. O le isi tulaga le lelei o le le gafatia ona tautau se pulou i luga o le ogaumu.

I le ata o loʻo i ai se tamaʻi umukuka ma se kapeneta puipui ma se ogaumu faʻavevela.

Faʻavae pito i lalo

Ae e te leʻi tuʻuina le microwave i le pito i lalo o meaafale, e tatau ona e sauniina lavalava, lafoai mea mamafa a le fale i luga o le microwave. Ina ia mautinoa le leai ni faʻafitauli o le masini, e taua le mataituina o kilia mo le ea lelei: 1 cm i lalo, 10 cm i autafa, 20 cm i tua ma luga.

O lenei metotia faʻavae e tele drawbacks:

  • E manaʻomia lou punou i luga pe nofo i lalo e faʻaaoga le ogaumu.
  • Mataʻutia mo tamaiti laiti.
  • E tatau ona vaʻaia muamua le nofoaga o lago ma faia pu i le umukuka meaafale mo uaea.

Afai o le microwave oveni o loʻo tu i totonu o le kapeneta e faʻaaoga faʻatele, e mafai ona tapunia ma luma.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se oveni microwave o loʻo tu i le pito i lalo o le umukuka.

Motu

O le kapeneta tutoʻatasi i le ogatotonu o le umukuka e taʻua o le motu. E mafai ona faia le matafaioi o le pa fata, faʻapea foi ma se 'aiga' ai ma luga galuega. I totonu o le kapeneta, e mafai ona e tuʻuina e le gata ipu, ae faʻapea foi ma mea faigaluega, e aofia ai se ogaumu o le microwave. Faʻafetai i lenei fofo, o le laulau laupapa o le headset ua faʻasaʻolotoina i le tele e mafai ai, ma o le masini masini e ofi atoatoa i le ea, e aunoa ma le faʻatosina mai o manatu ia te ia lava ma aunoa ma le faʻalavelaveina o le paleni faʻalelei. Ae paga lea, e le mafai ona tu le motu i totonu o se umukuka laititi, ae o le filifiliga e lelei tele mo e onaina fale lautele o le atunuʻu.

E tatau ona aumai ni uaea i le motu e oʻo lava i tulaga faigata o le toe faʻaleleia.

Pipiiti faʻaaogaina

O mea fau fale e lelei ona fai o se tali lelei lea mo se umukuka faʻaonapo ma faʻaonapo nei, aemaise pe a fai e le lapoʻa le tele. O le oveni oveni fausia i totonu o le oveni e atoatoa lelei i totonu o fale, faʻafetai i le mea moni o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o umukuka meaafale. O ia oveni oveni e masani ona tele lona aoga, e mafai ona latou suia le ogaumu, hob ma grill.

O loʻo faʻaalia mai i le ata se faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina o se ogaumu microwave i luga aʻe o le ogaumu.

Faletusi o ata

E mafai ona e mauaina ni nai manatu faʻavae i luga o le mea e tuʻu ai lau ogaumu microwave i totonu o la matou potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: An easy to understand explanation of how microwaves work (Mae 2024).