10 fesoasoani mo le faʻatulagaina o meaafale i se tamaʻi potu

Pin
Send
Share
Send

Kapoti

O le mamao atu mai le faʻamalama, o le sili atu. Mo se tamai potu, e taua le ulufale masani malamalama e aunoa ma le faʻalavelaveina. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e aoga le lafoa o pupuni mamafa ae fiafia i pupuni le mamafa poʻo pupuni Roma. O le tele o le malamalama i totonu o le potu, o le sili atu le lautele o ona foliga. O foliga a le Kapeneta e faʻata ona faʻaataina pe faʻapapaina luga e faʻateleina ai ni ata talafeagai ona o le aafiaga atagia. E fautuaina e tuʻu le kapeneta latalata ile faitotoʻa: lelei pe a fai e iai se faʻailoga i totonu o le potu e manaʻomia ona faʻatumu.

A e filifili i le va o sauni-faia fausaga ma tuʻaiga-faia meafale, oe tatau ona ave le fiafia i le lona lua filifiliga. O se ofu teu ofu e ave i luga le puipui atoa mai le fola i le faʻalo o le a taofia sili atu mea nai lo o le masani ai, e palu faʻatasi ma nofoaga lata ane ma foliga le faʻalavelave. E sili pe a fai o vali foliga i le lanu e tasi e pei o puipui.

Moega

Afai o le lautele o le potu e sili atu i le 2.5 mita, o le moe fausaga mafai ona faʻatulaga i luga o le potu. A leai, o le a laʻititi la avanoa mo pasese. O lenei faʻavasegaina o le a maua ai avanoa faigofie i le moega mo uma taʻitoʻalua ma se auala mai itu uma, ma vevela maa o le a le mafua ai le faʻaletonu i le taimi o le mafanafana vaitau.

I totonu o se potumoe vaiti, o le moega e mafai ona tuʻu i autafa o le tasi puipui: faʻafetai i le lautele auala, o le potu o le a foliga mai e sili atu le lautele. O tamaititi: o le a le maua e se toʻalua se toʻafilemu e moe ai, ma o le pa e sosoʻo atu o le a vave ona palapala.

O le nofoaga o le moega i le isi itu o le potu latalata i le faʻamalama e talafeagai foi. Faʻatasi ai ma lenei faʻatulagaina o meaafale i totonu o se tamaʻi potu, o ona faʻatulagaina e fetuʻunaʻi. O se faʻafitauli e ono tupu o maa vevela.

O se moega ma le maualalo o le ulu ulu e faʻatupuina ai le potu. O lenei faʻavae e faʻatatau i soʻo se meafale maualalo, ae e te leʻi faʻatauina se mea e le masani ai, e tatau ona e faʻataʻitaʻia ma malamalama pe faʻafefea ona lelei.

Fatafata o drawers ma TV tulaga

A filifilia se potu e teu ai se potu malolo poʻo se potumoe, e tatau ona e uaʻi atu i moli malamalama ma meaafale malamalama. O le "Airiness" e saunia e mata iila ma mea e iai vae. O se pogisa tele pusa o drawers po o se pa vave puʻeina le mata ma nana le tele o avanoa. Meafale e tatau ona tuʻu latalata i le puipui pe a mafai - o lenei o le a sefe ai avanoa, ma manifinifi vae o le a fesoasoani faʻasese ou mata: faʻafetai i le avanoa gaogao, o lenei vaega o le potu o le a foliga mai gaogao.

Ina ia aua neʻi faʻapipiʻiina le potu i meaafale, e mafai ona faʻapipiʻi le TV i luga o le puipui e faʻaaoga ai le swing swing.

Fata

I totonu o se tamaʻi potu, e tatau foʻi ona e faʻaaogaina le avanoa i luga aʻe o lou ulu. I auala vaiti, puipui i luga aʻe o le faitotoʻa ma tulimanu, e mafai ona e tautau i luga o fata e oʻo lava i kapoti. O le faatautauina o mea e teu ai masini e fausia ai ni mea lelei mo le moega ma le sofa. O le mea taua o le puipui e mausali, ma o faʻamau e faʻatuatuaina.

I le ata muamua, o loka loka o loʻo tautau faʻatatau mai le faʻalo ma fesoʻotaʻi i lavalava. Faʻafetai i foliga faʻata, o le fausaga e foliga malamalama ma e le soʻona tele totonu.

Falefaigaluega

Soʻo se malologa e talafeagai mo ia, pe a fai o se laulau ma se nofoa o le a ofi ai: o e ana fale laʻititi afifi faʻafouina se ofisa i le pusa tu, i le poletito ma e oʻo lava i le umukuka. Faatasi ai ma le fesoasoani o se fata ma se laulau, oe mafai ona sone le potu i le tuueseeseina o le mea e moe ai. E aoga le faʻataʻutauina o fata lelei i luga aʻe o le laulau, ma faʻapipiʻi le fausaga ia lava i drawers - o lona uiga o le avanoa faʻaaoga o le a faʻaaoga i le maualuga.

O le isi auala lauiloa e fausia ai se ergonomic workspace o le liliuina o se faʻamalama sill i se worktop. O lenei mamanu faʻasaʻoina le faʻatatau foliga o le potu ma sefe avanoa.

E masani ona manaʻomia meaafale i totonu o se tamaʻi potu, e leʻo iai ni aitia. Afai o le eria o le potu faʻatagaina oe e tuʻu se ofu tuʻufaʻatasia, o se tasi o potu e mafai ona tuʻueseina mo se tamai kapeneta. E faʻafoliga o ia i tua o le faitotoʻa faʻaseʻe i le tasi gaioi, e matua lilo lava tusitusiga, tusi, ma le komipiuta e le faʻaleagaina totonu o totonu. O lenei filifiliga e manaʻomia ai se faʻafaigofieina o fesoʻotaʻiga.

Laulau o le 'aiga o le afiafi

I totonu o le potu malolo, tuʻufaʻatasia ma se tamai umukuka, o se laulau o se sili lelei auala o zoning. E masani lava o loʻo tu i le faʻatasiga ole lua vaega - umukuka ma le nofo ai. Ina ia mafai ona faʻamaluluina le geometry o le potu, lapoʻa laulau e masani ona faʻaaoga faʻatasi ma nofoa ma vae manifinifi.

O se tali sili ona lelei mo se potu vaapiapi o se galueaina suia laulau. Afai e tatau ai, e gaugau i luga, avea o se faʻamafanafanaga, ma i le taimi o se aiga 'aiga e avea o le autu fesoasoani ma faʻatagaina oe e faʻamafanafana loto faʻatasi ma ni tagata.

Moega maualuga

Mo se tamaʻi potu potu faʻasoa e le toʻalua, o le moega moʻoga e manatu o le tali sili lea. E saʻo, pe a tofu tamaiti ma a latou lava avanoa ma nofoaga e aʻoaʻo ai. Ae tusa lava pe nofo naʻo le tamaititi i le vasega pepe, o le moega maualuga e faʻasaoina ai le tele o avanoa. I lalo o le vaega pito i luga, e mafai ona e faʻaauupegaina se vaega o galuega ma se laulau, fata ma se nofoa - o lenei faʻatulagaina e faʻamaonia ai le le faalauaiteleina o le tamaititi ma fesoasoani ai i le faʻatulagaina o tulaga faʻaleaʻoaʻoga. E talafeagai le faʻaaoga o le avanoa avanoa i le faʻapipiʻiina o se taʻaloga tulimanu poʻo le faʻaaogaina o se nofoaga mo taʻaloga ma faitauga.

E le gata i lea, o se moega moega e mafai ona fesoasoani i tagata e ana le potu potu poʻo le potu e tasi le potu: e sili ona talafeagai lenei peʻa fai e maualuga le faʻalo o le fale.

Meafale e tele mea e fai

O ni mea faitino i totonu o se tamaʻi potu e mafai ona taʻalo i le taimi e tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se nofoa manaia pe o se amataga nofoa e mafai ona avea o se fugalaulau laulau poʻo le moega laulau. O le pusa o se nofoaga e teu ai, se laulau kofe, ma se nofoa. E masani ona fai le fata o se laulau 'ai ma luga o le fale.

Lenei aso, laulau e sili ona lauiloa, lea o loʻo tuʻufaʻatasi i le tasi ma le isi, aveina a maualalo avanoa. I le auala savali, e talafeagai ai ottomans, e mafai ai ona aveʻese ou seevae ma faʻaaoga e fai ma nofoa. O loʻo manaʻomia foi ni nofoa gaugau e tautau i luga o le puipui, potu moega ma potu o ofu e nana ai se nofoaga moe atoa i tua atu o faʻafoliga.

Sofa

O se tamai sofa o le a sefeina mita taua, ae afai o le fale e ona manaʻomia tele potu teuina, e aoga le faʻatauina o se faʻataʻitaʻiga ma toso totonu. O le sofa tulimanu e manatu o le faʻatatauina o potu vateatea, ae mafai foi ona e filifilia le faʻataʻitaʻiga saʻo mo se tamaʻi potu. I totonu o potu malolo laiti, ina ia sefe ai avanoa, e tuʻu ai le sofa tulimanu ile puipui pito sili ona puʻupuʻu, talu ai ose fale tetele o loʻo tu ile ogatotonu ole potu "gaoi" avanoa avanoa.

Afai e le masani ona maua ni au malo, e taua le mafaufau pe manaʻomia se sofa i le fale mautotogi. Masalo e sili atu ona talafeagai filifiliga o nofoa malulu ma se laulau kofe, lea o le a foliga sili atu talafeagai i totonu o se tamai potu.

I totonu o le potu o le sikuea sikuea foliga, meaafale tatau ona faʻatulagaina tutusa - o se faigofie ma aoga auala e fausia ai se fealofani totonu. E masani lava o le sofa o se elemeni tutotonu o loʻo fausia ai le faʻataʻatiaga atoa.

Fata

O le nofoaga sili ona lelei e tatala ai faʻataʻatiaga mo tusi, fugalaʻau ma faʻamanatuina o se puipui puʻupuʻu. E mafai foʻi ona faʻaaoga fusi pasia mo le faʻasologaina o fanua: o le a vaeluaina le avanoa, ae, e le pei o se mautu vaeluaina, o le a le taofia le potu o le malamalama ma faʻaogaina le eria ma penefiti. Mai le manatu o ergonomics, pe a faʻatulagaina meaafale i totonu o se tamai potu, e taua le faʻaaogaina o "oti" sone: o puipui i le va o le puipui ma le faʻamalama ma le avanoa i tafatafa o faitotoʻa.

E mafai ona tuʻu le tamaʻitusi malamalama ma lauitiiti i totonu o le tulimanu e le faʻaaogaina ma faʻatumuina i fugalaʻau i totonu - o lea ituaiga mea e fai e faʻatosina mai ai tagata, faʻafaigofieina le vaʻaia o tototo o mea totino i totonu ma faʻamatuʻu ai le tele o faʻamalama.

Faʻatulagaina meaafale i totonu o se potu ma tamaʻi ata o se faigata ma agavaʻa gaioiga e manaʻomia ai le gata i le poto masani, ae faʻapea foi mafaufauga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Siaosis Family Sii (Iuli 2024).