Faʻafefea ona kelu pepa puipui i tulimanu: faʻatonuga, faʻapipiʻi fafo, tulimanu totonu, auai

Pin
Send
Share
Send

Laʻasaga-i lea laasaga faʻatonuga mo le faʻapipiʻiina o tulimanu o totonu

A o teuteuina, puipui le tutusa ma paʻu e maua ai i le pepa puipui e mafai ona avea ma faʻafitauli autu. E tatau foi ona manatuaina o puipui faʻapipiʻi, o soʻoga o pepa puipui e mafai ona seʻi.

  1. A maeʻa faʻapipiʻi le pito mulimuli i luma o le tulimanu totonu o le upega tafailagi, e tatau ona fua le mamao o totoe. E fuaina mai i le pito o le tapoleni tapunia i le tafatafa o le puipui, 10-15 milimita e faʻaopoopoina i le iʻuga fuainumera. Afai e mimilo tele puipui, ona faʻaopopo tele lea o le faʻatusa.

  2. O se fasi e tipi tutusa ma le mafuaʻaga fuainumera, mafaufau i le alauni.
  3. Luga e togafitia ma kelu. Faʻamoemoeina i le ituaiga o ufiufi, o lenei e mafai ona naʻo se pa poʻo luga uma e lua.
  4. O le fasi fasi ua faʻapipiʻi ma lona ia tipi itu i le puipui. Wallpaper e tatau ona alu i se isi vaalele.

  5. Afai o le pepa faʻapipiʻi pepa ua maanuminumi, oe manaʻomia le faia o ni tamaʻi tipi faʻatatau i le gaugau.
  6. O se laina tu saʻo e tusia ma se tulaga poʻo se malifa i luga o se tuaoi pa. O le mamao mai le tulimanu e tutusa ma le lautele o le muamua tipi fasi, le aofia ai faʻaopoopoga.
  7. O luga e ufiufi i kelu, ma mulimuli ane ona ufiufi lea o le ufiufi i le puipui ma le tutusa itu i le laina makaina. O le itu tipi e ofi i totonu o se puipui latalata.

  8. Afai e mafiafia le ufiufi, ona tipiina lea o le pepa puipui i luga o le laina pito i luga.

Faʻafefea ona kelu le pito i fafo (fafo)?

O le tulimanu faʻaola e tatau ona faʻapipiʻiina i se faʻataʻitaʻiga ma le itu i totonu, peitaʻi e iai nai eseesega laiti e tatau foi ona amanaʻia pe a galue.

  1. O le mamao mai le pepa faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i le puipui lata ane ua fuaina. I le faʻaiʻuga fuainumera, 20-25 millimeter ua faʻaopopo.
  2. Ua tipi ese le vaega ma le amanaia o le faʻaopopoina 20-25 millimeter.
  3. A o le i faapipiina, o luga e togafitia ma se mea faapipii.
  4. O le lamolemole pito e tatau ona faapipiiina i le pepa puipui ua uma ona faʻamau i luga o le puipui, o le itu tipi ma lona lava lima "alu" i luga o le vaalele latalata.

  5. Afai e tatau ai, o tamaʻi tipi e faia i le nofoaga o pepa puipui e alu i le isi puipui, faʻalelei ma oomi i le puipui.
  6. O se laina faʻatatau e tusia i luga o se puipui latalata i le mamao o le na o le faʻapipiʻiina o le fasi tipi faʻatasi ai ma le 6-10 milimita.
  7. A maeʻa ona faʻapipiʻi le kelu, ona faʻapipiʻi atu lea o le fasi pepa i le puipui ma le itu e oʻo atu i le laina ua makaina, o loʻo o atu i le pito o le fasi pepa ua uma ona faʻapipiʻi.

  8. O soʻoga e ufiufiina i kelu ma uʻamea i se faʻaseʻe. A maeʻa lena, o le pito i luga o vaega e tipiina i luga o se pito saʻo ma o vaega e lua e tuʻu faʻatasia.

Faʻafefea pe a faʻataʻitaʻi tulimanu?

O puipui e le tutusa o se faʻafitauli masani i fale matutua. Ae e te leʻi amata faʻapipiʻi le ofu mafanafana, e fautuaina le faia o sauniuniga mo galuega ma faʻatulaga lelei luga luga. Afai o tulimanu e vaʻai faʻalelei ma e le manaʻomia tele faʻaleleia, o le a lava lea e savali ma se malo malo, aveʻese laiti faʻaletonu ma pefu. Afai o le faaletonu e vaʻaia e le le lavalava mata, ona sili atu lea ona faia sina galuega ae e te leʻi amata faʻapipiʻi le pepa puipui.

  1. Pe a faʻatinoina galuega i le maeʻa putty, o se palasitika tulimanu ua faʻaofiina ma faʻamau i se palu palu. Nei mafai ona faʻatau i se faleoloa meafaigaluega.

  2. A maeʻa ona faʻamago, e faʻapipiʻia le pito i luga ma le putty poʻo le sima.

  3. A maeʻa ona faʻamamago, ona togafitia loa lea o puipui i le tusi muamua.
  4. A maeʻa galuega, e mafai ona e faʻapipiʻiina le pito i luga o puipui.

Vaega o faʻapipiʻi pepa puipui puipui

Lautele tapoleni e talafeagai aua latou te faʻatagaina oe e faʻauma i ni nai faʻalaʻau i luga. E sili atu ona faigata le faʻapipiʻiina o i latou, ae o le iʻuga e aoga.

  1. O le tele o taimi, tasi le mita pepa puipui e faia i se le lalagaina faʻavae ma se ie puipui e ufiufi ai, e matua faigofie lava ona faʻapipiʻi latou. Peitaʻi, e maua foʻi oloa lautele lautele.

  2. A o galulue ma le le lalagaina mita oloa, o le kelu e faʻaaogaina naʻo le puipui.
  3. Mo lautele wallpaper, e manaʻomia sauniuniga luga muamua.
  4. Mo le faʻapipiʻiina o tulimanu, e manaʻomia e tipi le tapoleni i ni fasi ma kelu ma le fesiliaʻi. Ona tipi ese lea o le sili atu o le pito i luga.
  5. Ina ua maeʻa faʻapipiʻi le fasi pepa i le puipui mo sina taimi, e mafai lava ona faʻalaugatasia le ufiufi e ala i le faʻaalu malie.

Faʻafefea ona auai i tulimanu?

E foliga mai o se mea faʻatauvaʻa pei o le faʻapipiʻiina o tulimanu i totonu o le potu e mafai ona faʻaleagaina atoa le galuega pe a fai e le saʻo. Ma afai o loʻo iai foʻi se faʻataʻitaʻiga i luga o le pepa puipui e manaʻomia ona faʻapitoa, ona tatau lea ona e faʻalatalata ile faʻaiʻuina ma le faʻaeteete.

  1. O le fasi pepa ua faʻapipiʻiina i se auala e o atu ai i le isi itu. O le lautele ulufale e le tatau ona sili atu i le 5 senitimita.

  2. O le tulimanu e faʻafoligaina ma se palasitika spatula.

  3. O leisi vaega e sosoʻo.
  4. Ina ia mafai ona vaeluaina le soʻoga soʻoga, o le tulafono e faʻaaogaina i le ogatotonu o le fesiliaʻi ma o le faʻaopoopoga pito e tipiina ma le tasi gaioiga ma le failautusi naifi. Ina ia faia le laina tipi tutusa, faʻaaoga se tulaga.

Faʻafefea ona ou ofi le ata i tulimanu?

E taua le faʻasolosolo o le ata ma e oʻo lava ile faataamilosaga atoa o le potu. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le saʻo tuʻufaʻatasia o le faʻataʻitaʻiga, ma tipi ese le sili atu.

  1. O fusi e faʻapipiʻiina foi. Tuʻu se alauni mo pa uma e lua.
  2. Faatasi ai ma se palasitika spatula, o le pepa puipui oomiina i le tulimanu.
  3. A maeʻa ona faʻapipiʻi le laupepa lona lua, ona tipi lea o le pepa puipui e tusa ma le faʻataʻitaʻiga. Lenei metotia faʻasino i pepa puipui ma se laʻititi mamanu. O se lapoʻa faʻataʻitaʻi ono manaʻomia e teuteu i pito.

Ae e te leʻi faʻapipiʻiina, e tatau muamua ona e saunia mea mo le galuega e ala i le faʻasalalau o le ufiufi i luga o le foloa ma suʻesuʻeina le ata. E vavae eseina vaega pe a maeʻa fetaui lelei le faʻataʻitaʻiga i le maualuga.

Vaega o le tipiina o pepa puipui i tulimanu

Ina ia mafai ona maua se faʻalelei sili atu i le tulimanu, e tatau ona e teu lelei le sili atu.

  1. A maeʻa ona faʻapipiʻi le pepa puipui i le puipui, ona faʻapipiʻi ai lea o se pule uʻamea, e mafai foʻi ona avea ma spatula poʻo se tulafono. Ina ia faia le laina tipi tutusa, oe mafai ona faʻaaoga se tulaga.
  2. Ma se naifi failautusi maai, tipi ese le sili atu i le pito o le pule, ma mulimuli ane o le pito i luga o le pepa puipui o le a alu ese.
  3. Filemu lemu i luga ma aveese le pito i lalo vaega o pepa puipui, aveʻese i le tutusa auala.
  4. O faleoloa e ufiufi i le kelu ma oomi mau i le tulimanu. O lona iʻuga, o le ufiufi e pipiʻi faʻatasi i le tasi ma le isi.

E le faigata tele ona faʻapipiʻi pepa puipui i tulimanu, peitaʻi, e manaʻomia se tausiga ma se faʻapitoa. I aso nei, o loʻo i ai se faʻauma metotia e faʻatagaina ai oe e faia galuega aunoa ma soʻoga soʻo, e pei o vai pepa puipui. Latou o loʻo faʻaogaina i se tutusa vaega ma e le manaʻomia ni faigata e pei o le fetaui lelei o le faʻataʻitaʻiga, lautele, faʻatonuina i vaega lapotopoto ma isi nuances.

Pin
Send
Share
Send