Teuteu o le faʻalo - aitia o le ata

Pin
Send
Share
Send

Pe a fausiaina se uluaʻi fale mamanu, toatele tuʻua luga o latou faʻalo kiona-paʻepaʻe. O isi taimi e mafua ona o le sitaili, ae o le tele o taimi e sau mai le le iloaina uma avanoa. O metotia faʻaonapo nei o teuteuga ua mafai ai ona faʻaaogaina teuteuga faʻalo e le gata mo le matagofie, ae faʻapea foi mo le aoga mea taua. E tele filifiliga teuteu e filifili ai le saʻo mo totonu.

Talu ai o se tagata seasea tilotilo i luga, o le matagofie o le faʻalo atonu e le amanaʻiaina e ia. O le mea lea, e tatau i le tagata asiasi ona maitauina le le masani ai teuteuga i luga o le ulufale atu i le potu. Peitaʻi, o le uluaʻi pito i totonu e faʻauma e le o se iʻuga ia. E sili atu le taua o se agavaʻa teuteu teuteu faʻatagaina oe e vaʻaia vaʻai vaʻai ma nana mea sese uma o le vaʻalele. O fautuaga a tagata faʻapitoa ma auiliiliga vitio faʻatonuga e lava mo tutoʻatasi faʻamaeʻaina galuega. Le isi, o le a matou tuʻuina atu le autu ituaiga o teuteuga.

Eseese o taualuga teuteu

O le auala faʻaonapo nei e le faamalosia ai tagata e anaina e saili fesoasoani faʻapitoa. O nisi filifiliga e faigofie ona fai i ou oe lava lima. Faʻaaogaina lenei poʻo lena ituaiga o teuteuga, e mafai ai ona suia atoa le potu. O le masani tisaini o le a avea le aloaʻia tusa lava mo tagata e ona. Faʻatasi ai ma le tele o avanoa, o nei ituaiga o teuteuga ua manatu o le sili ona lauiloa:

  • Faaloaloa ma ie faʻalo;
  • Atavali;
  • Pepa faʻafanua ma tusi talosaga;
  • Faʻateʻa ma valiina;
  • Faʻaaogaina o polyurethane stucco suia;
  • Fale mago;
  • Teuteu teuteu;
  • Paʻu;
  • O maa o Styrofoam;
  • Kapeti;
  • Teuteu ofe.

Taualuga o le faʻalo

E matua tele lava filifiliga. Ina ia aua neʻi fenumiai i le tele o avanoa ua saunia, o le a tatou faia se tamai polokalame aʻoaʻoga ia i latou taʻitasi.

O nisi ua faifai malie lava ona o ese mai faiga, pei o faʻaloʻo faʻalo. O isi, i se isi itu, ua amata ona lauiloa. Ae ui i lea, latou uma ei ai le aia tatau e faʻaaoga ai mo teuteuga mamanu.

Faalo faalo

Ona o le mafai ona tusia se mamanu luga o mea PVC, o le sitaili o faʻalo 'ato e mafai ona matuaʻi faia. Faiga faʻavae a tagata, faʻaonapo nei pipiʻi - o latou uma o le a faʻamamafaina le tofoina manatu o tagata e ona le fale. O le tulaga muamua o ata e tutusa ma le taʻitoʻatasi o tagata e ona, pe a maeʻa ona faʻamau i luga o le taualuga. E fautuaina le tuʻua o le faʻapipiʻiina o 'canvases faʻaloaloa i le alofa mutimutivale o polofesa, talu ai o le galuega e aofia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa. Afai o tekonolosi mafai lava ona aʻoaʻoina mai vitio aʻoaʻoga mai le Initaneti, lona uiga e le o tagata uma e mananaʻo e faʻatau se vevela fana. I se faʻaopopoga, o le ata e faʻaogaina i le ata e faʻaaogaina ai masini faapitoa. E i ai isi nuances e fiafia le au atamamai e le faʻasoa.

Afai e foliga lelei mai ata i le vasega pepe, ona i isi potu e mafai ona e faia e aunoa ma ni ata. Tuʻua se faʻafoliga atoatoa, mafolafola faʻalo. Peitai, o le paʻepaʻe ascetic papaʻe e le faʻamalieina le toʻatele i lona faigofie. O le agaga o tagata e ona e manaʻomia se lanu e le masani ai o faʻaloʻo faʻalo i luga o le moli moli poʻo se isi ituaiga o teuteuga.

   

Pepa solo

Teuteuina i auala o siʻosiʻomaga agalelei ie mafai ona teuteuina soʻo se vaʻalele o le fale. O mea sefe e faʻailoa mai e le lautele ma sili atu ona lelei mea fai. E tau lelei faasaga i le suia, e faigofie ona fufulu ma e le suia i le aluga o taimi. O teuteuga faʻalo i se ie e suia ai foliga vaaia o le potu.

Fono. O le aulelei foliga o nisi mea o le a talafeagai mo le vasega pepe. O pupuni mananaia ma se faʻaaliga susulu e sili atu ona talafeagai mo le potumoe.

Afai e te faʻaogaina se ituaiga mafolafola faʻapipiʻiina, ona faigofie lea ona maua se faʻaiuga marquee. Ina ia faʻaleleia atili le ea o le laualuga o le laualuga, e fautuaina e faʻaoga ituaiga translucent o ie. Afai o le drapery o loʻo faʻatinoina ma se auala faʻapipiʻi, ona le mafai lea ona maua lenei aʻafiaga. Talu ai o le mea o le a faʻapipiʻi pei o se masani pepa puipui, aunoa ma se faʻavaʻa poʻo ni talaaga otooto. O le faʻaaogaina o ie o le a foliga manaia.

Atavali

Fofo faigofie. E faigofie atu pe a tuʻu pea e pei ona i ai. E mafai ona faʻaaogaina e le gata o se faʻaiʻuga o le maeʻaina, ae faʻapena foi o se sauniuniga laʻasaga mo nisi teuteuga. Faigofie o atavali manaomia se mafolafola luga ma se tasi peleue o primer. A maeʻa ona faʻamago, ua lava lea e faʻapipiʻi ai se peleue o le vai-faʻavae vali. Ona le paʻu ai lea o le iʻuga.

Faʻamamaina

O le ituaiga masani o mea teuteu e faʻaaoga foi e faʻaaoga i le pito i luga o le fale. E le manaʻomia se laugatasi mafolafola luga pe a fai e fuafuaina e ausia le aʻafiaga o aso anamua poʻo ofu. Ina ia teuteuina soʻo se isi ata o le a manaʻomia gatasi ma grouting. O ata po nei ua lolomiina i luga o le lolomitusi ma ufiufi i le acrylic varnish. Ona faʻaoga lea i le faʻalo. Ina ia maua le sologa lelei, e tatau ona e pikiina se faʻaseʻe faʻapitoa. Afai o tagata e ona taofi taofi i aso anamua, ona faʻapipiʻi mafai ona faʻatapulaʻaina. A maeʻa ona faʻamago, o le pito i luga e aveese ma le faʻaeteete. E faʻasusu i se fagu pasī e vavaeʻese mai le maeʻa. A mago le ata, e fautuaina e tuʻu le isi peleue o teuteu varnish.

Pepa puipui

O le tele o ituaiga o teuteuga e faʻatapulaʻaina naʻo mafaufauga. O tapoleni susulu e faigofie ona faʻapipiʻi ma lolomi le tulaga lelei. E mafai ona e faʻaopoopoina teuteuina ma se faʻapitoa foliga. O le faʻaofiina o au lava ata i totonu o atavili atavili foliga mai muamua. Lenei teuteu teuteu e lelei mo se vasega pepe. E mafai ona avatua i le tamaititi le aia tatau e filifili ai ni tagata e fiafia iai.

  

Talosaga

Faʻaaogaina foi mo le vasega pepe. O le faʻafaigofieina o le faʻatauina o faʻamau faʻailoga o latou e faigofie ona sui pe a manaʻomia. Latou te nanaina ni mea sese i luga o le laueleele poʻo ni vaega leaga. Ae e mafai ona e faʻaauupegaina oe i le drywall poʻo le vinyl e taumafai ai e faia mea e te faʻaaogaina e oe lava. O pepa pipii toeititi leai se toega. Ma o le agavaʻa e toe faʻapipiʻi ai teuteuga aulelei e faʻaosofia ai e le gata i tamaiti.

Stencil

Le auala e sili ona faigofie pe a uma ona valivali. Tele taimi o lona uiga teuteuina o le faʻalo i ou oe lava lima, talu ai o le faia o stencil e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. E tipi ese le ata foliga i luga o mea mafiafia ona faapipii lea i le vaalele taualuga. E faʻaaogaina mo potu a tamaiti, ae pei o se tulafono, ua amata ona "omai" tagata matutua. Latou faʻataʻitaʻi ma lanu eseʻese ina ia foliga lelei tele le ata. Oe le manaʻomia le soʻona filiga, talu ai o le autu aoga o le stencil o le saoasaoa o le maeʻa.

Fono. E mafai ona e manumalo i le naʻo le tasi lanu pe a saʻo ona e filifilia faʻailoga.

O le fiafia e faʻamoemoe e faʻalagolago lava i tagata tusiata fale. E tatau ona faʻavaivaia le vali ma faʻaavanoa mo ni isi vaega. O leisi mea e sosoʻo ona faʻaogaina pe a maeʻa le tasi muamua. Ina ia fausia se volumetric pattern, o mea mafiafia ma vali mafiafia e faʻaaogaina. Nai lo o saturated vali, o le faʻaaogaina o putty e faʻatagaina. Ua suia le pulumu i le spatula, ma o le galue lelei e faʻamutaina ai le leaga.

Stucco

Afai o tagata e ona o loʻo fuafuaina e teuteu totonu totonu i le sitaili o le seneturi muamua, ona stucco o le sili filifiliga. I totonu o se potu ma le faʻalo maualuga, o lenei tali o le a foliga sili. O le auala faʻaonapo nei e aofia ai le faʻaaogaina o le polyurethane talafeagai, o loʻo manaʻomia le faʻatinoina. Malamalama, susū teteʻe ma fetuʻutuʻunaʻi o mea e faʻatinoina e se umi auaunaga ola e aunoa ma le suia. Faʻapipiʻi faʻapitoa e faʻaaogaina mo le faʻamau i le faʻalo. Mulimuli ane, o le mea mafai ona saogalemu fufuluina ma valivali. O oloa Gypsum e seasea faʻaaogaina ona o lo latou mamafa. Tele o tagata fiafia stucco mo le paketi tau ma le agavaʻa e faia oe oe lava. O le foam polyurethane e faʻapipiʻiina i se mea faʻamau faʻamau, putty poʻo ni suavai faʻapipiʻi. Fale taualuga teuteu mafai ona teuteuina ma ituaiga nei o stucco teuteuina:

  • O le faʻalo e tatau ona faʻapipiʻiina i le pito i tua. Latou vaʻaia faʻateleina le tele o avanoa ma nana faʻaletonu i le vaʻalele. E mafai ona taʻetaʻei, faʻapiʻopiʻo soʻoga i puipui, faigofie ona eleelea vaega. E faʻaaoga ni mea teuteu lamolemole poʻo ni mea teuteu e faʻavae i luga o le faiga o totonu. E mafai ona faʻafetaui i latou i le lanu o isi puipui. Ae leai se tasi e faʻalavelave i le valiina i lona lava lima. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona faʻatau se primed skirting board ina ia manuia le faʻapipiʻi.

Faalogo! Faʻalelei sulu e faʻaaogaina pe a fai ua faʻatumuina le faʻalo i se teuteuga patino. Ina ia aloese mai le lagona o le luridness, o le embossed moldings ua tuʻu ese.

  • O pou sese e faʻataʻitaʻia e faʻataʻitaʻi ai laʻau laʻau masani, e foliga tetele ma taugata. Polyurethane e sili atu le aoga i le tele o auala. O le aafiaga o le suia o le manino volume o le fale tumau pea tutusa. Faʻatasi ai ma mea lelei o faʻasologa sese, o le teteʻe o le susu ma le leai o se suia. Latou te uʻuina o latou foliga mo se taimi umi, faʻaititia le tau a le ana mo le faʻatauina fou elemeni. O le isi taua vaega o le mea o le papaʻu fausaga o le mama vaega. Ona o lona saogalemu afi, o lenei lelei e faʻaaoga mo wiring. Malamalama fesoʻotaʻiga e masani natia i le taualuga, maua atoatoa moli.

  • Afai e leai se mea e aunoa ma se moli uila poʻo isi lamepa, ona tatau lea i tagata e ona ona vaʻavaʻai totoʻa i lago. Latou i ai le tele o ituaiga ma fetaui i le sitaili o se lapoʻa lapoʻa. E talafeagai mo teuteuga o soʻo se potu, tusa lava poʻo le a lona mafuaʻaga. O faʻailoga aoina aofia uma itu manaʻomia, o lea e le tatau ai ona faʻatapulaʻaina oe i le ogatotonu o le faʻalo.

Vali teuteu

Faʻatasi ai ma ituaiga o lenei ituaiga o maeʻa, fausaga ma sitaʻiga sima e iloga. Muamua e iloga i le fausiaina o se felanulanuaʻi fesoasoani i luga o se paʻepaʻe papaʻe. E maua lea i le faʻaaogaina o selu ma taʻavale. O le galuega e fai lava si mamafa, manaʻomia ni nai tomai. O le maeʻa faʻafefiloi o maeʻa teuteuina e faigofie ona valivali pe a maeʻa le mago. O foliga o le ie ua maeʻa faʻaopoopoina e aofia ai le leai o se manaʻoga mo le toe teuteuina o tusi lesona. O mea faifaaili e tuu ese ona o le paluga lava ia ei ai se uiga toʻafilemu. E vali foi pe a maeʻa atoa le mago, pe a manaʻomia e le e ana le fale. Pau lava le moomooga mo ia sima o le tausisia o le siosiomaga saogalemu o ana vaega. Faʻamaeʻaina vai-faʻavae ma faʻasalalauina vali fausia se tulaga ese teuteuga i luga o le faʻalo. E le manaʻomia se poto poʻo se poto masani i galuega.

Fale mago

O le faigofie o le galue ma mea e faʻaosofia mafaufauga o tagata. O le faʻatinoina o sili ona le mafaufauina aitia e mafua mai i lona sili ona lelei faʻatinoga uiga. E manaʻomia ni foliga ma se faʻatusatusaga. E maua malamalama lelei, lea e taua mo le vasega pepe. O mea aoga e le manaʻomia faʻapitoa tausiga ma ufiufi uma luga le atoatoa. Afai e te manaʻomia, oe mafai ona fausia se tele-vaega fausaga e tusa ai ma le sitepu faʻavae. O le leo e faʻapipiʻi ai le laupapa faʻapipiʻi o loʻo faʻamau i luga o se laupapa faʻapipiʻi e faia i laupapa laupapa ma uʻamea faʻamaumau Ona faʻapipiʻiina lea ma fetaui ie ma moli faʻamamaina. A maeʻa le faʻatumuina ma valiga, moli moli fausiaina se faapitoa mamanu. E faʻamautinoa le fiafia faʻapitoa.

Papatusi Styrofoam

Ua faasolosolo lava ona avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi, e ui i le faigofie o le faʻapipiʻiina ma suia. O lenei lautele mea o loʻo faʻaalia i le sili atu pipiʻi ma teteʻe atu i suiga vevela. Peitai, o le susu tetee o le foam tuua tele e manaomia. Ina ia aua neʻi vave samasama samasama, e tatau ona e faʻaopopoina iai laminate. Ae maise lava pe a filifilia se paʻepaʻe paʻepaʻe. O oloa lanu e faigofie ona faʻamama pe a maeʻa le lamination, e talafeagai lelei ai mo le faʻaaogaina i le umukuka. O le ofuina-tetee mea o loʻo i ai foi mea faʻamamaina. O lona tuʻufaʻatasia ma drywall e manatu o se masani. Faʻatagaina oe e galo e uiga i suia.

Teuteu ofe

O ofe ofe e masani ona faʻaaogaina e fausia ai tu ma agaifanua. E faigofie ona faapipii le vaomatua ma le uiga lilo o le laʻau i luga o se vaalele e ala i se fusi pipiʻi. Mo lenei, o le faʻavasega modules e muamua tipiina i le afa ma saogalemu faʻamauina. I luga o le maketi, oe mafai ona mauaina saunia-faia tuʻufaʻatasia o uma lapoa. O grates e faigofie fausiaina faʻaaogaina masani twine. Latou foliga foliga manaia ma le tele-tulaga faʻavae o le faʻalo laupapa faʻalo. O le teuteuga i sasaʻe e faʻaosofia lagona.

O le faʻaaogaina o pologa poʻo le paʻu e seasea lava maua, aua e iloga mai i le taugata tele ma le mamafa o totonu. O sea ituaiga mamanu e tatau ona filifili pe a maeʻa feutanaʻi ma polofesa. E tatau foi ona latou faia le faʻailoga. A leai, e iai le aʻafiaga o le faʻaalu o tupe ma le tuʻua e aunoa ma se mafaufau lelei iʻuga. Ina ua maeʻa faʻapipiʻi manuia, o le tini foliga sili ona mauoa. E manaʻomia mo i latou e mananaʻo e faʻamamafaina o latou tulaga maualuga.

Faaiuga

O le eseesega o teuteuga o taualuga e ofoofogia. Afai e te manaʻo ai, e faigofie ona e faia na o oe, e aunoa ma le suʻe i fomai polofesa. O le agavaʻa e faʻapipiʻi le tele o ituaiga teuteuga e faʻaosofia ai tagata e ana ia latou teuteuina a latou ata. Stucco teuteuina pe apalai - o nei mea uma e noatia i le tagata masani. Penefiti ma fiafiaga e mautinoa. I le usitaia o fautuaga, o le mamanu o le faʻalo o le a avea ma faʻailoga iloga o le fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ulufale. Ua Ou Talitonu - EFKS Newtown Junior Youth (Mae 2024).