DIY kapeneta teuteu - 5 auala

Pin
Send
Share
Send

"Lau pele pelega o ofu!" - o le auala lea na faʻatatau ai e le Lusia masani o Anton Pavlovich Chekhov lenei fasi meaafale, o loʻo iai i fesuiaʻiga eseese i fale mautotogi uma. I le taimi ua tuanaʻi, o le i ai o se ofu tele o se molimau i le tulaga lautele o se aiga ma lona tamaoaiga. O aso nei e le afaina poʻo le a le lapoʻa o le mea faitino ma fola e manaʻomia ai se olaga fou o loʻo ia te oe - se laupapa faʻafuaseʻi, se ofu e tolu-faitotoʻa, se teuina kapoti, se pusa pusa poʻo se itu. O le mea taua o le i ai o le manaʻo e faia teuteuina o le kapeneta i ou lava lima, ia avea ma tagata taʻitoʻatasi, faʻalegao totonu vaʻaiga e faʻamamafaina ai lagona ma uiga o lē ana.

Sauniuniga muamua

Ina ia amata faʻatinoina se fuafuaga mo le teuteuina o se tuai kapeneta, oe tatau ona muamua faʻataunuuina ni nai tuutuuga:

  • filifili poʻo le a le faiga e tatau ona faʻatusa i ai meaafale "fou";
  • filifili se potu na te teuteuina ma ia pe a maeʻa le faʻafouga;
  • fuafua le teuteu auala;
  • saunia le pito i luga o meaafale mo nisi galuega.

I le tele o filifiliga, o laupapa laupapa e teuteuina.

Sauniuniga aofia ai laasaga faʻatulafonoina nei:

  1. Aveʻeseina o faitotoʻa kapeneta mai soʻoga (e sili atu ona talafeagai le galulue faʻatasi ma latou i se tulaga faʻataʻamilomilo);
  2. Faʻateʻaina o vaega uʻamea ('au, faʻamau, faʻamau) pe faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i latou i le masking tape;
  3. O le faʻamamaina o le laufanua atoa mai stains gaʻo ma palapala i faʻapitoa faʻapitoa;
  4. Faʻaogaina o mea e faʻamamaina ai vali tuai;
  5. Aveʻeseʻeseʻeseʻesega mai le ufiufi ma se spatula, pulumu poʻo ni numera eseese o sandpaper;
  6. Afai e tatau ai - toe faʻaleleia o chips ma maosiosi ma mastic faʻamaʻaina po o putty fafie;
  7. Olo mulimuli o luga;
  8. Faamama le efuefu;
  9. Faʻaogaina o se vaega o le tusi muamua.

O isi laʻasaga i le gaioiga o le fausiaina o se "mataʻina" fasi meaafale o le a eseese e fuafua i le ituaiga o teuteu filifilia.

E mafai ona aofia ai:

  • valivali i ni faaputuga;
  • varnishing;
  • ufiufi i mea faʻapipiʻi;
  • suia o le laulaau autu i puipui puipui;
  • faʻamamago;
  • faʻapipiʻiina;
  • faʻaaogaina o mea teuteu ma faʻataʻitaʻi;
  • atavali matagofie;
  • foafoaina o pately maa;
  • faʻamaeʻaina i uʻamea "atopaʻu" tulimanu;
  • atavali mulimuli ma se pulumu semi-mago.

I le tuuina atu i le kapeneta a ese foliga, aua nei galo e suia le totoga mo sili sili mataʻina. O 'au fou e faia i le palasitika, faʻafiafiaga, uʻamea, tuʻufaʻatasia, faʻalua pe tasi - o le ituaiga e tele. Afai o faitotoʻa na i ai se au faʻamau i le tasi sikareti, ona a suia lea i se faʻataʻitaʻiga ma le faʻalua faʻapipiʻiga, e tatau ona ufiufi le pu i le putty, oneone ia, vali i se leo masani, ona vili lea o pu talafeagai i isi nofoaga.

Metotia teuteuina metotia

Afai e te vaʻaia se vaega faapitoa o meaafale i totonu o se faleʻoloa tuai pe taugata, mafaufau pe faʻafefea ona e faia se agavaa tauva mo ia ma ou lava lima. Ina ia mafai ona fai se ofu tele i totonu o le fale e le faʻasoesa i ona foliga tuai ma le le faʻaosoina i tagata e ana le manaʻo e valaʻau se vaega o avega ma ave le lapisi i le lapisi, e tatau lava ona faʻaauupegaina oe lava i le poto, onosaʻi, taumafai malosi ma faʻaalu sina taimi.

E oʻo lava i se tala faʻatau talafeagai a le aiga o le a tosoina mea mo teuteuga, aua e le faatatau ile taugata, ae o ou mafaufauga. Ae o le a avea oe ma anaina o se dimensional mea o le moni tusitala o le ata.

Ina ia malamalama pe o a mea e manaʻomia mo lenei poʻo lena ituaiga o teuteuga, e tatau ona suʻesuʻeina le gaioiga mai le amataga e oʻo i le iuga.

Ituaiga teuteuDecoupage metotiaFaʻaogaina o mea teuteuWallpaperingIe e teu ai ieAta i luga o tioata
Mea faigaluega faʻaaogainaseleulu, pulumu, omomipulumu, stencil, omomiseleulu, naifi tipi, pulesuʻi nila, samala, faovilivilipulumu, penitala mo le makaina o le ata
Mea e manaʻomiapenitala, decoupage solosolo poʻo ni kata, PVA kelu, vai-faʻavae valipenitala, masking lipine, acrylic paints, lipeaina o mea tuufaatasi, meaafale varnishpepa puipui, penitala, kelu pepa puipui, varnish e faʻavae i vaiie, mafiafia foam paʻu, filo, fao pepa faʻapipiʻi ma pulou matagofie, o sikulini tipi e ia lavavali tioata, tioata otooto, manifinifi

I le tusiaina o se manino fuafuaga o gaioiga, i le aoina o mea talafeagai, oe mafai ona amata teuteuina.

Filifilia o se sitaili

O le laʻasaga muamua lava o le mafaufau poʻo le a le mea e tatau ona iʻu i ai. Vaʻai faalemafaufau i se ata pe maua i totonu o se mekasini totonu, ona faʻavae lea i luga o le vaʻaiga, filifili se metotia o le faʻatinoina.

  1. O le Provence style o le a lagolagoina e meaafale teuteuina faʻaaogaina decoupage metotia, lima-vali, teuteuina i lima-embroidered 'ie poʻo se vaega e ufiufi i paaga pepa puipui e lagolagoina le aotelega leo o le potu.
  2. O le itu a Lusia (tagata, Old Russian, lauiloa lolomi) o le faʻaogaina o teuteuga ma faʻamanuiaga i luga o laupapa poʻo tioata faʻataʻitaʻi. I le vasega pepe poʻo le umukuka, o se vali vali tele mea mo le teuina o ipu, ie laulau, lavalava o tamaiti poʻo meataʻalo o le a avea ma se oa moni.
  3. O le i ai o faigofie-foliga mea i sitaili sitaili, kolone poʻo eclecticism o le a faʻamamafaina i le valiina ma Saina motifs, mulimuli ai ma varnish.
  4. O le lemu masani o le potumoe mafai ona seti ese ma voluminous quilted lavalava faitotoʻa, tagitagi i le gaosiga metotia, le filifilia mea, lanu ma le maualuga ulu.
  5. E oʻo lava i nai mea faigofie ma le faigata, o loʻo iai le avanoa mo le "tausuaga" a le tisaini e faʻapitoa ai totonu ole fale. O le faʻaaogaina o le ufiufi o le ofu i luga o le mea e tasi ua valiina i le lanu e tasi ma isi meaafale, o se auala e fausia ai se leo, o se "faʻailo" o le avanoa ua teuteuina.

A o teuteuina meaafale faʻaaogaina decoupage metotia mo le taimi muamua, filifili paʻe papaʻe mo le faʻavae. E faigofie atu ona filifili ni napkin decoupage talafeagai i lenei leo, ma o le PVA kelu o le a tumau pea le vaʻaia. O le oloa o le a foliga faʻapolofesa ona o le atoa malamalama faʻamaeʻaina. O se pogisa luga e sili atu ona faigata ona teuteuina saʻo.

Vaega o le faʻatinoina o ituaiga taʻitasi teuteuga

E te le tau faʻatusalia i soʻo se galuega taulima e teuteu ai se ofu tuai. Pau lava le mea e manaʻomia o le manaʻo ma le agavaʻa e faia ma le faʻaeteete se faʻasologa o gaioiga.

O le teuteuina o faʻata tioata o le puipui i autafa poʻo le laupapa i tafatafa o loʻo faʻaaoga ai se metotia e faʻataʻitaʻi ai faʻamalama tioata-tioata tiffany o le a manaʻomia tele le faʻaeteete, o le saʻo filifilia o vali ma muamua tusiaina o se polokalame faʻailoaina le numera o vali. Ae o irises ma popi, faʻamatagofie teuteuga o Art Nouveau, Gothic rhombuses, eseʻese eclectic fatuga o le a avea ma mataupu o le faʻaaloalo mo tagata uma o loʻo siomia.

Afai e i ai se tufuga i totonu o le fale na te iloa pe faʻafefea ona galue saʻo i fafie, ona mafai lea ona e faʻatonuina o ia e aveʻese se laupapa laupapa masani mai le faitotoʻa. O le iʻuga "gaogao" faʻamalama mafai ona faigofie faʻamalosia i embroidered ie, tapoleni ma lace inserts, rattan lalagaina. I le faʻafaigofieina o le filifiliga ma le tuʻua o le laulau, e mafai ona e faʻaaogaina se mea manaia e teuteu ai ie e fai o se teuteuga, poʻo se mea e faʻafilemu e aumai ai le mea i se leo e leʻi fuafuaina

Afai o le ofu lavalava chic lavalava ua avea ma miti, ona mafai lea ona e faia ni "scuffs" talafeagai e avatua ai i le mea faitino le paʻi mai anamua e ala i le valivali muamua o luga i se vali pogisa, ona faʻapipiʻiina lea o se leo mama ma, e aunoa ma le faʻatali mo ia e mago atoa, alu i luga ma le omomi poʻo le mago fufulu. faʻatinoina "soloiesea" gaioiga. O le a faʻamaluluina le pogisa leo o le a aliaʻe mai lalo o le paepae faʻavae, lea o le a fausia ai le manaʻoga aafiaga.

Aua le faʻavaivai na lafo uma meaafale tuai i le nofoaga faʻafanua ae le i toe faʻaleleia, ma e le mafai ona e faia se vavega i ou lava lima. Tusa lava pe na e faʻatauina se fou talutalu - e leai se foliga, foliga pei o le fiaafe o isi, ma e teuteuina oe lava i teuteuga, oe o le a mauaina se mea e leai seisi maua. E mafai ona e fausiaina ma tuʻuina atu i tagata asiasi se vasega pepe, potumoe poʻo se umukuka mai se mataʻina tisaini - oe lava.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga mo le teuteuina o se tuai kapeneta ma pepa puipui

Faʻapipiʻi meaafale ma pepa puipui o le sili ona vave, faigofie ma sili ona taugofie auala e maua ai se masani aitema i se fou foliga. I lenei ituaiga teuteuga, o se taua taua o le sefeina - oe mafai ona faʻaaoga vaega le teuteuga pepa puipui o loʻo totoe ina ua maeʻa le toe faʻaleleia.

O le galuega autu o le filifili lea poʻo le a teuteuga o le a feagai: totonu o le tuai kapeneta, ona itu fafo puipui poʻo le faʻafoliga. O le filifiliga i le filifiliga, i le sauniaina o mea manaʻomia talafeagai ma mea e faʻaaoga ai, tosoina i luga le lototele, alu loa.

  1. Tusi se ata o le mea e te manaʻo e maua ai o se iʻuga (o le tikeri o le tusia ata e le afaina);
  2. Faia galuega sauniuni;
  3. Fua ma le faaeteete le laualuga e faapipiiina;
  4. Faʻaaoga pepa pepa pepa. Oti ese vaega talafeagai, o pito e tatau ona matua atoatoa lelei;
  5. Faʻapipiʻi pepa puipui. Matau le itu o le faʻataʻitaʻiga i luga o faitotoʻa felataʻi vagana ua i ai sau aitia e tuʻueseese. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina wallpaper eseʻese mo laufanua eseese, o le mea taua e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tasi ma le isi;
  6. Palemia le pepa puipui faʻapipiʻi ma le kelu PVA faʻamamaina i le vai;
  7. Ufiufi luga teuteuina luga ma se vaega o varnish;
  8. Tuʻu lelei lau "galuega taulima";
  9. Faovilivili i luga o masini fou e mafai ona sili teuteuina le kapeneta.

O le ufiufi o luga o ie luga i le varnish o se avanoa lea i le lumanaʻi e faigofie ai ona tafiesea i latou mai le oso mai o le palapala. O le aotelega leo i lalo o le varnish ata tifaga o le a foliga pogisa ma sili atu ona mauoa, manatua lenei mea pe a valiina le oloa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cropped Long Sleeve Cable Stitch Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).