Taualuga faʻavae - aso nei aitia

Pin
Send
Share
Send

O le sitaili faʻaonapo nei e faʻaalia e le mafaufau i nisi vaalele i le taimi e tasi. Afai na muamua totogia le totonugalemu i totonu, mo le tele o vaega, i puipui, nei o le tisaini o faʻalo ua avea ma se faʻafaigofie atinaʻe faʻatonuga. O aitia aitia e fausiaina, e fou auala e faʻauma ai.

I totonu o aso nei totonu

O le faʻalo e le naʻo le vaʻalele o moli uila. O tisaini po nei latou te le totogia tele nai lo isi luga.

I le faʻaopopoga i le fealofani faʻaopoopoina o le ata o le potu, o le faʻalo luga o se taua elemeni o avanoa vanimonimo. Faʻamoemoeina i le ituaiga o potu, o le faʻalo mafai ona tautuaina tele gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia natia ni fesoʻotaʻiga le faʻalelei.

O le aga a tausaga ua tuanaʻi o le sailiga lea mo ni fofo fou e leʻi mafaufauina e ala i le toe mafaufau i sitaili masani. I le fatu o le taimi nei sitaili o le mamanu o le 20s, le Igilisi sitaili.

O le atinaʻeina o le eclecticism o loʻo avea ma malosiʻaga, faʻaalia e le tuʻufaʻatasia o minimalism ma laconic teuteuga. Faʻapitoa vaʻaia e totogia i siʻosiʻomaga-faiga e faʻaopoopoina ai le temokalasi uiga o isi faiga.

Elemene o aso anamua faiga i totonu o loʻo toe maua le lauiloa. O le uiga o lenei faʻasinoga ua faʻaaogaina o se maeʻa pa mo le laconic ma taofiofi Igilisi sitaili. Faʻavae tuʻaiga faia se tutusa gaioiga, faʻaopoopoina le faʻasologa o le autu ata ma le piquancy o laulelei fomu.

Ituaiga o lesitala

E tele ituaiga o taualuga faʻamaeʻaina: mai i le sili faigofie faigofie filifiliga i le uluaʻi taugata tuʻufaʻatasiga. O mea taua o loʻo taua i lalo.

Valivali

O le auala sili ona faigofie ma taugofie e faʻauma ai le faʻalo, i le mamao, o le valivaliina lea. E ui lava i le tulaʻi mai o tekonolosi fou i le mamanu o lenei laualuga, lautele atavali i paepae tumau tasi o se sili ona lauiloa.

O le le lelei o lenei metotia o:

  • le faigata o galuega sauniuni mo le faʻavasegaina o luga;
  • malosi galue o atavali galuega;
  • leaga pisia gaioiga.

Lanu lanu:

  • tau maualalo;
  • agavaʻa;
  • le mafai o nisi laualuga mata;
  • agalelei i le siosiomaga.

Tele taimi, o lenei metotia e faʻaaoga pe a toe faʻaleleia oe lava. Seʻia oʻo mai nei, o le paʻepaʻe ma le kapisi poʻo le sima i le fale na faʻaaoga i le fale. Ae o nei filifiliga mo le faʻaumaina i luga ua maeʻa maeʻa maeʻa suia i le vai-faʻavae vali. O lona uiga eseʻese o le i ai o polymers i le tuʻufaʻatasiga, lea, i luga o le faʻamamaina o le vai, fausia ai se ufiufi-teteʻe susu.

Faʻapitoina

O leisi auala taugofie o le faʻapipiʻi. E mafai ona faʻaaogaina i auala eseʻese:

  • Wallpapering. O se taugofie ma e le taimi faʻaalu metotia. Pei o le tulaga o le valiina, e manaʻomia galuega sauniuni e faʻafaʻalu lelei le laualuga o le galuega: pe a faʻapipiʻiina i luga o le fale, e iloa atu nai mea sese. Ae o le wallpapering o se sili atu le gasegase gaioiga nai lo le galue ma vali. O le isi faʻaopopoga o le lautele lautele o ituaiga uma o mamanu o le maeʻa mea. Mo le faʻamoemoe o le faʻamaeʻaina o le faʻalo, o le vai pepa puipui e sili ona fetaui lelei. O lenei metotia e mautinoa e le talafeagai mo le faletaele ma le umukuka, faʻapea foʻi ma isi potu e maualuga le susū o le tino.
  • Faʻapipiʻi ma faʻalauteleina peleti polystyrene. Pei ole faʻapipiʻi i puipui, o se auala taugofie ma faigofie e faʻamaeʻa ai. E eseese lava i se auala lelei: o peleti e teteʻe ile susū, ma sili atu foi ona umi. Faʻapipiʻiina ma papa e le faʻamamafaina le le tutusa o le laualuga o galuega, o le mea lea, o le soʻosoʻoga ma tamaʻi pona atonu e le o faʻaopoopoina faʻaleleia.
  • Faʻauma i palasitika panels. O le metotia o se taugofie fesuiaʻiga i stitched ma pepelo faʻalo. O le fatu o le metotia aofia ai luga luga faʻamaeʻaina ma faʻapitoa PVC panels. O se taua taua o latou vevela ma susu tetee, lea e faʻatagaina ai latou e faʻaaogaina i soʻo se potu faʻatasi ai ma moli uila. O panila palasitika e iloga i lo latou anagata, latou te nana lelei luga luga faʻaletonu ma le i ai o fesoʻotaʻiga.

Taofia

Taualuga faʻamalolo lē tumau maua latou igoa mai le faavae faavae, lea e aofia ai se uʻamea po o laupapa faʻavae ma maeʻa mea faapipii ia. I le faʻatatauina va-valavala avanoa, oe mafai ona nanaina soʻo se faiga o fesoʻotaʻiga, paipa, ea poʻo le tau, faʻapena foi faʻapipiʻi uma ituaiga o moli masini i le tofo a le anaina o nofoaga.

Ua faʻavasegaina faʻaloʻo faʻamalolo le tumau i:

  • Ituaiga kaseti O i latou o se faʻavae o alumini poʻo uamea papatusi. I se faʻaopopoga i se tui i fafo lalelei, o se fesiliaʻi e susu susu, e le manaʻomia faigata tausiga ma mafai ai ona suia ona vaega taʻitasi e aunoa ma le leiloa o le aotelega ata.
  • Taualuga taofia Armstrong. O i latou o se faʻamalologa faiga faʻaaogaina minerale ipu luga ai. E i ai la latou tau maualalo, e fetaui lelei mo ofisa. Afi tetee.
  • Faʻamalolo le tumau fusi ma pinion. O le mamanu e faʻavae i luga o slats umi e faapipii i alumini selu. O sea fesiliaʻi e pei o le pito i luga o le ie ufiufi. O le autu taua o le anagata. Lelei mo pisinisi ma avanoa tetele.
  • Fola faʻata - faia e ala i le faapipiiina o se faʻata luga i le autu faʻavae. Vaʻaia faʻalauteleina le avanoa, mai lea e masani ona faʻaaogaina i faletaele, potumoe, auala savali, malo potu.

Faaloaloa

O faʻaloʻo faʻalo e sili ona lelei i filifiliga o faʻaonapo nei. Ua latou mauaina le latou aloaʻia e le gata ona o latou foliga matagofie, ae faʻapea foi i lo latou agavaʻa ma le agavaʻa.

Faʻaloaloa lelei:

  • lautele lautele o lanu ma le ono mafai ona tuʻufaʻatasia tapoleni;
  • masking o soʻo se faʻaletonu ma luga faʻaletonu;
  • tuʻuʻese le potu mai le pefu ma le susu;
  • e le faʻamautu le faʻaputuga i luga o faʻalo;
  • matua siʻosiʻomaga agalelei ma saogalemu ona o le i ai o se siama vailaʻau;
  • tuʻu avanoa mo le faʻamauina o mea vevela-faʻamama mea i le va-taualuga avanoa;
  • vevela-tetee, mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se ituaiga o moli uila, lamepa, faʻailo faiga, ma isi
  • faigofie ona tausi;
  • faigofie ona tiaʻi, nonō latou lava e toe potopoto.

O se faʻalo faʻalo i lima o se tagata atamamai tisaini mafai ona liua se potu i se galuega o faatufugaga faʻafetai i le agavaʻa e tuʻuina i soʻo se tulimanu ma ma soʻo se faʻatulagaina.

O le laluina o le laupapa

O se ituaiga ufiufi tautau e tatau ona uaʻi iai faʻapitoa o se faʻalo faʻapipiʻi. E fai ma sui o laupepa pepa ma se palasitisi i le va oi latou. O le faʻataʻitaʻiga o faʻaloʻolo faʻalo e mafai ona matua i ai se mea: o galuega taʻitasi e faia taʻitasi e okaina ma o se 'eseʻese fasi ata ata.


O le faʻapipiʻiina o lenei ituaiga faʻalo ua faʻamauina e manaʻomia le tomai, ae o le iʻuga e matua aoga lava i ai le taumafaiga.
O faʻaloʻalo nei o le Plasterboard i totonu e maua ai mea lelei nei:

  • talafeagai mo soʻo se tikeri o le amataga luga togafitiga;
  • faʻamaeʻa atoa o uaea, fesoʻotaʻiga ma faʻamaʻi;
  • le agavaʻa e fausia ai se tuʻufaʻatasia o ni nai tulaga;
  • faʻaʻesega vevela;
  • agalelei ma le saogalemu o le siosiomaga;
  • avanoa i faʻatusatusaga ma isi ituaiga;
  • iʻuga atoatoa.

O mea le lelei o:

  • le mautonu i le susū;
  • leiloa o le 5-10 senitimita o le maualuga atoa o le potu.

Valivali tali

O le taualuga paʻepaʻe o se masani, ae le mamao mai le naʻo le mafai lanu lanu fuafuaga mo se potu. A filifilia se lanu, e tatau ona tuʻufaʻatasia faʻatasi ma le ata o puipui, ma ia amanaʻia foʻi uiga o le potu, e mafai ona faʻatosinaina e le vaʻai.

A filifilia se lanu talafeagai, e tatau ona manatuaina o pupuni malamalama o le a fesoasoani e vaʻaia faʻateleina le maualuga o le potu, ma pogisa paolo o le a faʻaititia ai. O lanu malulu e sili atu ona talafeagai mo se potu e faʻasaga i saute, o lenei mea o le a fausia ai se lagona o le malulu ma le fou. Mo le itu i matu, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o lanu mafanafana.

E toʻaitiiti e iloa o le filifiliga o lanu i le umukuka e mafai ona aʻafia ai le manaʻo. O le faʻaaogaina o lanu lanumoana-lanumeamata, e tusa ai ma suʻesuʻega, e mafai ona faʻaititia ai le fia 'ai. Ae o lanu mumu-moli e mafai ona molia ma le malosi ma le manaʻo lelei.

A filifilia se lanu lanu mo se potumoe, aua le faʻataʻitaʻia ma susulu lanu. O lenei nofoaga e faʻapitoa lava mo le malologa. E eseese lanu o susu, e pei o le piniki sesega, lanu viole. O se uluaʻi vaifofo, uma mo le potumoe ma mo potu a tamaiti, mafai ona avea ma soʻoseʻea ma le aafiaga o le lagi fetu fetuʻunaʻi.

Faalogo! A filifilia le vali mo se potu o tamaiti, faʻaaoga naʻo mea e atiaʻe mo potu a tamaiti, e mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i lenei mea totino faʻafetai i le faʻailoga faʻapitoa.

Faʻaaoga se tasi lanu matte mo puipui ma faʻalo e le o se lelei. Ina ia puipuia le potu mai le tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi, e tatau ona faʻatapulaʻaina fesuiaiga i le va o vaʻalele ma le toomaga poʻo ni faʻaofi mai isi lanu ma mea.

Moli

Moli o le maeʻa paʻi i lou faʻalo. O moli saʻo e faʻatulagaina ai faʻamatalaga mulimuli i totonu. Uma taumafaiga e fausia se po nei tisaini na o le leai se uiga e aunoa ma le mafaufau loloto pa'ū o le malamalama.

E tele filifiliga moli:

  1. Pau lava le puna malamalama i totonu o le potu, i foliga o le moli moli i le ogatotonu o le faʻalo, o se masani manumalo-manumalo. O se moli moli o loʻo tautau i se mamao mai le faʻalo e mafai ona nana nana ai nisi o ona ila. Ae ui i lea, i totonu o aso nei sitaili, o lenei foliga ua amata ona faʻamamaina i le fausia-i moli filifiliga.

Lapataʻi! O faʻaputuga mamafa e le talafeagai ma nisi ituaiga o faʻalo i aso nei.

  1. O moli susulu e sili ona faʻamanuiaina faʻatasi ma le ata o le faʻalo o le laupapa. La latou tuʻufaʻatasia o le tasi ma le isi faʻatagaina oe e fausiaina se faʻapitoa malamalama mamanu ma fetuʻunaʻi le moli tulaga. O ia molī e le gata e le faʻainuina le foloa o loʻo siʻomia ai i latou, ae e faigofie foi ona teu. E ui lava i le taugofie o moli moli, o ituaiga faʻavasega ata e aoga tele.
  2. E mafai ona avea moli uʻamea ma mea taua o moli potu. Faʻafetai i lo latou faʻaaogaina i le pito i lalo o se faʻalo faʻalo, oe mafai ona fausiaina moli malamalama aitia. E masani lava, o nei lipine e faʻaaogaina faʻatasi ma moli malamalama o nofoaga.

Potu ituaiga ma tisaini

Mai le manatu o tu ma aga masani, o le ata faʻaonapo nei o le faʻalo e faalagolago tele i le potu o loʻo tu ai.

O le ata o le faʻalo laupapa i le potu malolo mafai ona matuaʻi faia se mea. E taua le faʻaalia o mafaufauga iinei. O le mea autu o le sao tuʻufaʻatasia ma totonu o le potu lava ia. O le tele-tulaga mamanu poʻo se faʻata o le faʻata a le tagata e fetaui lelei. E taua le tuʻuina atu o ni filifiliga mo lona moli: mai se susulu e faʻatumuina atoa le avanoa, i se tamai moli i tua mo le matamata TV.

O le taualuga o le umukuka e tatau ona susulu ma faʻaalia, faʻamalosia i le amataga o le aso ma faʻamalosia. Ua faʻamaonia e saienitisi o lanu pupula e faʻaleleia atili ai le manaʻo ma faʻatelevave ai le metabolism. Filifiliga mo le faapipiiina o pepa puipui poʻo ni laupapa e matua le talafeagai mo le umukuka.

Mo le potumoe, o lanu malu malu ma lanu masani o le a avea ma filifiliga sili ona lelei. O le luga e le tatau ona taulaʻi ia te ia lava ma faʻalavelave i le malologa. O le a lelei galuega o le faʻapipiʻi o nifo i nifo elefane poʻo le siamapaina.

Mo le faletaele, faʻapea foi mo le umukuka, i le faʻaopopoina i le foliga mai o le laualuga, o loʻo iai le fesili o le faʻatinoina: o le fesiliaʻi e tatau ona faʻalelei i le siʻosiʻomaga, susu puipuia ma puipuia le tuputupu aʻe o fungus. O se mea lelei le faʻalauteleina vaʻaia o le potu taele ma se faʻalo poʻo se tautau ua faʻaseʻe.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAMOA: Lauga, Siva faaleaganuu u0026 Taualuga (Mae 2024).