Laupapa i totonu - 50 teuteu aitia

Pin
Send
Share
Send

Ou te manatu e toʻalaiti tagata e faʻafitia le mea moni o le talanoa e uiga i se laʻau i totonu e tali tutusa ma le talanoa e uiga i le kiona i Antarctica, poʻo maʻa i le Himalayas. O le autu e faʻateleina foi ma le maeʻa. Peitaʻi, mo mea uma e le gata, e mafai ona maua mai ai ni tulafono ma ni mamanu e fesoasoani e faʻaoga ai lenei mea i totonu o le fale i se auala lelei ma lelei pe a mafai.

O sina talafaʻasolopito

Mai lava i aso anamua, laupapa na faʻaaogaina e tagata e fausia ai, faʻapea foi ma totonu ma fafo teuteuina o latou fale. E faigata ona sau ma se sili atu lautele mea mo nei faʻamoemoe.

Malosiaga, faigofie o gaioiga, lalelei o teuga, anagata (aemaise lava o faigata ituaiga) o le taua sili ona taua o laʻau. Ae o lona sili taua o le foafoaina o se lagona o le mafanafana, o se siosiomaga o le malu malu ma le agamalu, filemu o le mafaufau.


O oloa laupapa e mafai ona ofi i totonu o totonu. Leai se tusiata fale sitaili, leai se mamanu aʻoga mafai ona teena lenei mea.

Faʻaaogaina masani

E masani lava, faʻamalama, faitotoʻa, foloa ma faʻamalama sa naʻo laupapa i totonu o le potu. O lenei, ona o le foliga mai o le tele numera o fale fou, maeʻaina ma teuteuina mea, laupapa ua laʻititi leiloa eleele.

O le mafuaʻaga autu mo lenei e na o mea tautupe, ae ui i lea, ou te masalosalo o se tagata e maua se lagona atiaʻe o le tofo ma sitaili o le a sili atu uʻamea-palasitika faʻamalama nai lo maualuga-tulaga laʻau laupapa. Ae maise lava pe a fai o le muamua faʻataʻitaʻi i le mulimuli.


O le faʻafitauli lava e tasi e faʻatatau i foloa. O palasitika e leʻo mafaufauina nei. Afai o le anaina se fale poʻo se fale mautotogi e lava punaʻoa tau tupe, lea i le tulaga o le faʻapipiia tioata po o keramika fola (pe a fai e le faʻaoga i le umukuka ma faletaele), e tatau ona ia auai e faʻamafanafanaina nei foloa mai lalo, o se mea taugata.

O foloa e tatau ona ufiufi i kapeta, paʻu o manu mai fafo, fala, poʻo nisi lava mea e puipuia ai vae mai le tioata e le vevela e le la, talu ai o le faʻamalamalamaina o maa keramika e leai se mea e sili atu nai lo tioata.

O i e faʻamaonia ai e le fola laʻau masani lona lelei - e le manaʻomia se faʻamafanafana.

Meafale

I fale faʻaonapo nei, o meaafale e tele sona sao i le fausiaina o le sitaili o totonu o le fale. E le gata i lea, afai e mautu, sili ona lelei meafale faia i taua taua ituaiga o laʻau.

O meaafale - o potu lavalava uma, ofu faʻaofuofu, laulau, nofoa, sofa ma nofoa faʻataʻavalevale, aemaise pe a fai o loʻo fuafuaina i le faiga lava e tasi - e foliga ai le isi vaega o teuga teuteuga.


O le faʻafeagai tonu o lenei mea o le faʻavaeina o vaega uma o totonu i le tasi mamanu fuafuaga. I lenei tulaga, meaafale, teuteuga elemeni, lautele lanu polokalame - o nei mea uma avea ma faʻatinoina o se tasi manatu. Lenei e mafai ona e taʻalo saogalemu i lanu tuʻufaʻatasiga, ituaiga ma avanoa.


O meaafale lata mai e mafai ona matuaʻi fesuisuiaʻi. E faia foi mai ituaiga taugofie e pei o le paina, poʻo le alder (mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga o atunuu), e oʻo atu i mea taua e pei o le aluna, auro efuefu, mahogany.

O le lanu lanu e manaia foi - mai paʻepaʻe auro lanu paʻepaʻe i le ebony uliuli. O le laualuga foliga mafai ona suia mai talatala, toetoe lava talatala, i le polesi, toetoe faʻata pei.

Utupoto

O le laʻau foliga sili ona manaia i le tulaga o faʻalo pupuni. Faʻamoemoeina i le foliga, lapoʻa ma le nofoaga, latou mafai ona matua aʻafia ai le fausiaina o se ituaiga o vaʻaia vaʻaiga, faʻatasi ai ma se vaega faʻapitoa vaeluaina o le potu.


E faalagolago tele i le lanu o ave. Mafiafia, ola lelei utupoto e mafai ona pogisa, toeititi uli, le lanu o bog oak.

Faʻatusatusa i le faʻapaʻepaʻe papaʻe ma sili atu pa papaʻe, o le a maua ai le manatu o se mautu fale tuai ma le mauoa faʻasolopito. I se faatusatusaga, aua le mafiafia utupoto, Birch poʻo beech lanu, e mafai ona sili atu le mau


I totonu o fale, i fale mafanafana i le taumafanafana ma fale tulimanu, e ono le toe faʻataʻitaʻia ai pou, ae o elemeni atoatoa o le fausaga lagolago, faʻatasi ai ma pou laupapa ma folau. Lenei tatou maua le masani lotogatasi o faatufugaga faʻaaliga ma gaioiga.

Tipi

O se elemeni foliga taua tele o le tipiina o se laupapa lapoʻa. Nei fasipepa o eseese diamimita, faʻapipiʻi luga o le pa poʻo le vaeluaina, fausia ai se sili sili lelei teuteuga aafiaga.

Tipi lelei faʻataʻitaʻi le faaputuga fafie, e ofi atoatoa i totonu o le umukuka, poʻo le potu malolo ma se magalafu. I lenei tulaga, i le faʻaopopo i le taʻamilosaga, e fautuaina ia faʻaaoga foi semicircular ma le kuata maliu. Lenei o le a faʻamalosia le pipiʻi o tipiina i le tasi ma le isi, faʻaititia gaogao ma faia ia sili atu pei o se faaputuga fafie.


O vaega o lapisi lapopoʻa o se vaega eseʻese. I le avea ai o se tulafono, latou te faʻaaogaina i le gaosia o countertops, non-standard wall panels. E mafai foi ona faʻaaogaina se laupapa mafolafola mafolafola e faʻapipiʻi.


O se faʻapitoa tulaga o le vaʻai tipiina mafai ona avea o se tagutugutu. E mafai foi ona faʻaaogaina o se tulaga mo se laulau i luga, e sili a se ipu tioata ina ia mafai ona vaʻaia uma le sologa lelei ma le manaia o laina o se ogalaau, faʻapea foi ma se laulau kofe ia lava, poʻo se laulau i tafatafa o le moega, pe a faʻatagaina e le lautele.

Teuteuga o le puipui

Faatasi ai ma le fesoasoani a fafie, o puipui o le potu e mafai ona teuteuina i le tele o auala. O iʻuga faʻaiʻu ua uma ona taʻua i luga.

E mafai ona faʻaopopoina i lenei mea e mafai ona faia le oti mai pou sikuea poʻo faʻatafafata uʻamea faʻamau o mafiafia eseese. Panels faia mai na tipi e matua malamalama vaʻaia.

E mafai ona avea o se faʻasologa faʻaofi mai le fola i le faʻalo, faʻatafa, faʻaalu solo. E mafai ona e taina se ata faʻapitoa o se laʻau i luga o le pa atoa mai nei pa mate. O filifiliga e mafai ona lisiina mo se taimi umi lava. O le mea autu o le sailia lea o se filifiliga mo se faʻapitoa, faʻapitoa mataupu.


O puipui e teuteuina foʻi ma laufanua o mafiafia eseese. E mafai ona e faʻaogaina laupapa. Groove, fesoʻotaʻi i le uumi, fai se faifai pea mafolafola luga. E mafai ona faʻaalia, pe, pei ona tuʻuina e le 'au faʻatasi, "suʻi" uma se pa pupuni ma le potu atoa.

O le mea mulimuli, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻataʻitaʻia pe a fuafuaina se fale tulimanu.
Ina ia fausia se laupapa-pei totonu, wallpaper e faʻaaogaina foi mai masani cork ma natural veneer. O le mea masani e manaʻomia mo lo latou faʻaaogaina o, ioe, o le maualuga tutusa o puipui.

Faʻaopopo elemeni teuteu laupapa

Ua uma ona tatou taʻua le faʻaaogaina o stumps o ni mea palasitika faʻaalia i le teuteuga o se fale.

Ae, pei ona latou fai mai, matou te le kikiina na o matou. Ina ia tuʻuina i totonu le loto fiafia, o se leo matagofie, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o isi, e le lapoʻa, ae matua faʻaalia auala. E mafai ona avea i latou ma se driftwood matagofie i luga o le laulau kofe, poʻo se matua laʻau aʻa luga o se ofu tele.

O se laʻau faʻasolosolo laʻau lala faʻapipiʻi i le puipui e mafai ona suia se atoa vaega.
Soʻo se tamaʻi laupapa e mafai ona avea ma se atisi leo leo, o se aulelei aulelei o le atoa faʻaonapo nei avanoa i totonu. Atonu o le a avea ma se faʻatusa faʻatusa, o se birch burl vas, poʻo se bast laau.

Lenei matafaioi mafai ona faia e se seti o laʻau laʻau, o se exotic ufimata i luga o le puipui, tuugalamepa, poʻo ni chess ma faʻatusa o malamalama ma pogisa fafie. E leai ni pa pupuni i le sola ese o mafaufauga.

E uiga i laʻau i totonu o aso nei

Vavaeʻese, e tatau ona fai mai e uiga i le laʻau e le o se mea, ae o se laʻau. E lua auala e tuʻu ai i totonu. O le muamua metotia, pe a lava le avanoa, o le faʻapipiʻi tapu i totonu o le potu ma ola laʻau laʻau laʻau olaola totoina i totonu.

Faʻapea foi, ae le o se laau ola, oe mafai ona faʻapipiʻi se mago, lapoʻa se tasi, ma se pale vaega sawn. O le laʻau e tatau ona oʻo i le faʻalo, ma o lala tipi e tatau ona fausia ai le aʻafiaga o le totogo i totonu o le faʻalo.


O le auala lona lua o le faʻaalia lea o se laʻau faʻaaogaina auala ata. E mafai ona valivali i luga o le puipui, tipi ese mai hardboard, faia se puipui mosaic faʻaaoga vai 'iliʻili, keramika, oti, pa ma slats.


Ae maise le faʻafetaia o tagata fiafia i puipui vali - ioe, tamaiti. O potu a tamaiti e masani ona tosoina laʻau. O le faiga o atavali mafai ona atoa atoa - mai le saʻo natura i le sili ona le faʻapitoa.

O le mea taua o se tomai tuʻufaʻatasia o lanu, fausiaina o se maoaʻe atemosifia e faʻatumuina le vasega pepe. O le pale o se laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona maualuga atu nai lo le puipui, faʻatumu le vaega o le faʻalo, opeopea i ao malulu. O le ogalaau ma le faʻalanuina lala faʻaopoopoina tele i le tuʻufaʻatasiga. I se faʻaopopoga, nei o le ai ai se mea mo tautau au mea taʻalo e te fiafia iai ma faʻalelei ata e sili ona manuia.

Laititi e uiga i sitaili

Wood o se ofoofogia oloa masani. Mo soʻo se ata tusi ata, pe o se tagata faʻapitoa poʻo se tagata tuʻufaʻatasi, na te tatalaina se tafatafaʻilagi o avanoa e le gata.

E faʻamagalo e Wood le tele o mea sese o loʻo fai, e tuʻufaʻatasia, ma le faʻatinoina, ma soʻo se mea, taʻalo i luga o le tutusa poʻo luga o le faʻafeagai o latou meatotino.

E mafai ona faigofie ona tipi (pe a le o se pisia oak), e faigofie ona tint ma vali, faʻaonapo nei impregnations faʻatagaina e faʻaaoga e oʻo lava i fale taele! O ia, faʻatasi ai ma se maʻa, o le aupega sili ona malosi i totonu o meatau o se tisaini tisaini. Ae ui i lea, tutusa le mafai ona fai mai e uiga i tagata mamanu o le lua afe tausaga talu ai.


Uma laupapa ma maʻa e matua faʻaalia mea. O le mea lea, i le galulue faʻatasi ma latou, e tatau ona e faʻaaogaina i taimi uma le metotia fesuiaʻi: malamalama - ma le pogisa, mafanafana - ma le malulu, talatala - ma lamolemole.

Ina ia faʻamalamalamaina, pe pei ona fai mai le au tusiata, "toso mai fafo" lenei poʻo lena elemeni, e tatau ona tuʻu i se tulaga le tuʻusaʻo (paʻu paʻepaʻe) poʻo se eseʻesega siosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mita-lautele lautele pupuni foliga sili atu faʻasaga i se malamalama, monochromatic pa i tua.


Nei o ni nai fesoasoani ile auala e fausia ai se faʻamalieina fale mamanu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ghe Tàu Qua Cống 7 Cửa Những Tình Huống Thót Tim Người Xem Phần 3 (Mae 2024).