Fuafuaina o se tamaʻi potumoe i totonu o aso nei totonu

Pin
Send
Share
Send

Faʻatumuina o se nofoaga moe o se tiutetauave galuega. O isi faʻafitauli e mafua mai i totonu o le tamaʻi potu: o se tamaʻi avanoa e manaʻomia ni isi tweaks e fesoasoani e fausia ai se lagona o le mafanafana ma le faigofie.

O a lanu e tatau ona e faʻaaogaina?

Fai mai tagata popoto, o lanu e faʻaaogaina i teuteuga e tele sona sao mo le vaʻaia o le vaʻai. O le tamaʻi potumoe ei ai lana lava faʻataga lanu fusi o alaleo.
O se avanoa laititi e mafai ona faʻamalosia i ou lava lima, e faʻaaoga ai le faʻamaonia fautuaga a le au polofesa:

  1. Faʻaaoga lanu paʻepaʻe pe malamalama. E le tatau ona faʻaogaina le uliuli ma le pogisa paolo, latou te 'aʻai le autu potu malolo o le potumoe. E fautuaina e faʻaopopo ni auiliiliga malamalama: o totonu e lata ane o le a foliga mai e le masani ai ma leai se aoga, o le tagata o le a le maua le toʻafimalie, ma o le moe faafitauli o le a amata.
  2. O le ufiufi o le foloa pogisa ma le paʻu eseʻese o le moega e mafai ona avea ma faʻauigaina o auiliiliga o totonu. E faʻatagaina le faʻaaogaina o lamepa malamalama ma pupuni.
  3. E fautuaina e faʻaoga ni ata susulu poʻo ni faʻata matagofie e le masani ai, e mafai ona latou faia le vaega o auiliiliga malamalama. I se faʻaopopoga, o le faʻata puipui o le a faia le potumoe faʻalauteleina ma vaʻaia faʻateleina le avanoa.
  4. Aua le faʻaletonu le avanoa i mea le manaʻomia: na o le faʻaopopoina o nai ata, tasi le ata i luga o le puipui, ni nai faʻatusa, o le mea autu i lenei mataupu o le iloa le taimi e taofi ai.


O le faʻaaogaina o susu, lanumoana ma malamalama lanumeamata paolo i le ogatasi ma fugalaʻau laupapa masani ua faʻatagaina. Aua le faʻaaogaina lanu pogisa i totonu totonu o le potu moe.

Faʻafefea ona sefe avanoa?

O le filifiliga o meaafale e taua tele. O le vaega o se tamaʻi potu moe e le faʻatagaina se tele o meaafale. E le ofi potu moe uma e ofi i lavalava. O le a le mea e fai pe a tulaʻi mai nei tulaga?

  1. E mafai ona e faʻaogaina le draw-in drawers. E tusa ma le inisinia aitia, pule o loʻo tu i le pito i lalo o le moega. O na fausaga e fai si lautele.
  2. A faʻapea e avanoa le avanoa, e mafai ona e faʻatauina ni ofu tuʻufaʻatasia, ose itu taua tele lea i totonu ma tuʻuina atu i le atemosifia siosiomaga ni tusitusiga tulaga ese.
  3. O se tali lelei tele ole faʻaaogaina o meaafale e leai ni vae.
  4. E tatau ona nofoia le avanoa atoa, e le tatau ona i ai se taua mamao i le va o mea totonu.


Oe mafai ona sefe avanoa ma taumafaiga laiti, ma fesoasoani ma faigofie-i-mulimuli faʻamatalaga.

Faʻafefea ona vaʻaia faʻalauteleina le avanoa?

E tele metotia o le a fesoasoani i le faia o le potumoe mamanu poloketi le gata i le mafanafana, ae faʻatupuina foi le aafiaga o se faʻalauteleina avanoa. E tele tagata atamamai e fautuaina manatu nei:

  1. Faʻaaoga mea faʻaumiumi e faʻaumiumi ai le potu: E mafai ona e filifilia se laupapa ulu i se paolo ese mai le lanu autu o le potumoe ma tuʻu faʻasaga i le puipui vali i le lanu e tasi. E lava le faʻaoga o se puipui pupula e tasi, o le a foliga matagofie mai i tua o isi potu.
  2. Faʻaoga luga faʻata: O lenei metotia ua leva na lauiloa mo se taimi umi. Pa, faʻalo, faʻaopopo, o le avanoa o le a sili atu ona susulu.
  3. O faitotoʻa alofilima manino o le a faia le tutusa matafaioi e pei o se faʻata. E tatau ona e sauni mo le mea moni o mata uma o le au valaaulia o le a liliu i lenei faapitoa auiliiliga.
  4. O le faʻataʻitaʻiga i luga o pepa puipui, mea e momoe ai ma pupuni e le tatau ona lapopoʻa: laʻititi pe feololo e masani ona masani ona talafeagai.
  5. Faʻaaoga se tamaʻi meaafale: lava moega, laulau, ofu ma le autafa.
  6. O se filifiliga lauiloa o le faʻaaogaina o le ata pepa puipui: o le laufanua o le a fausia ai le lagona o se fou faʻaopoopo avanoa.


Pe a fuafuaina moli, oe tatau ona faʻaaoga saʻo metotia.

O le a le ituaiga moli e faʻaaoga?

O moli e tele sona sao i le fausiaina o fale, aemaise pe a oʻo i se tamaʻi potu moe. O moli malamalama agavaʻa o le a faʻalauteleina le avanoa. Fautuaina:

  1. Filifili e le o ni moli tetele, e fautuaina le lafoa atoa. Ua lava e faʻaoga moli malamalama e fausia i le faʻalo.
  2. Faʻaaoga moli e tele tulaga. E mafai ona e faʻalauteleina le avanoa ma faʻaopopo le lalelei i le potu, e aoga lea tusa lava pe teuteuina le potu moe i lanu uliuli.
  3. E mafai ona faʻaoga se numera tele o matauila Uila.
  4. Faʻalautele faʻamalama faʻavaa, latou o le a avea ma se puna o faʻaopopo malamalama masani. Lenei faʻatagaina oe e vaʻaia faʻateleina le avanoa.
  5. Tuʻuina atu mo uma galuega vaega e manaʻomia moli: kesi, moega, faʻata, lavalava ma isi.


O le tufatufaina o le malamalama o le a faia lou nofo ai i le potu sili atu le mafanafana e mafai ai.

Falefaigaluega

O le potu moe avanoa e tatau ona faʻaaogaina aoga pe a mafai. Afai e le faʻatagaina e le eria o le fale le tuu o le eria galue i seisi potu, ona tatau lea ona e mafaufau e uiga i le tuʻuina o le ofisa i se tamaʻi potumoe.

  1. O se togafiti aoga tele e mafai ona vaaia i le umukuka: faʻalauteleina o le windowsill. Ole mea lea e faʻatagaina ai oe ona faia se mea aoga mai luga o le leai o se mea. Lenei ua manatu o se lelei: oe le tau faʻatau se laulau.
  2. O se tali lelei o le fuafuaina lea o se fata. O lenei o le a sefeina sili atu aoga avanoa, o sea fausaga e le manaʻomia e faʻamau i le foloa. Oe mafai ona faia oe lava ma afai e te le manaʻomia se galuega luga, oe mafai ona faʻaaogaina le fata o se fata.
  3. E mafai ona e sefeina avanoa i le faʻaaogaina o se tamai kesi nai lo le laulau i autafa o le moega.
  4. Afai o le potu o loʻo i ai ni koluma e nana ai se vaega, ona mafai lea ona e faʻaaogaina lenei mea mo lou lelei: o tulimanu tuufua e faigofie lava ona faʻaaogaina, o le a maua ai e le ea le mafanafana faʻapitoa mafanafana.


O se avanoa faigaluega e mafai ona avea ma se sili lelei teuteuga elemeni: naʻo le faʻaaogaina o le moli saʻo ma nai moli malamalama (moli, mea faʻamanatu).

Tuufaatasia tele sone

Faʻafefea pe a vaeluaina le potu i ni nai sone, pe o iai se manaʻoga mo se fou sone aoga? E tele fesoasoani e fesoasoani ia te oe faia lou potumoe avanoa mo lua matutua tagata fealofani:

  1. E mafai ona e faia le avanoa i se autu e tasi, e aunoa ma le faʻaititia i se pupuni poʻo ni pupuni faʻapitoa. O le lotogatasi o le avanoa ua mauaina, o lenei o le a vaʻaia lautele faʻalauteleina uma sone, ma o latou taʻitasi o le a faʻataunuʻuina lana tuʻufaʻatasiga matafaioi.
  2. E mafai ona faʻaaoga meaafale paʻu. I le ao, o le sofa bed e avea o se sofa, ma i le po e vavaeʻeseina ma avea ma atoa moe-moe.
  3. E fautuaina e faʻaaoga ituaiga eseese o vaeluaina: pupuni, pupuni, faʻaliliuga, tioata poʻo faʻata atagia, latou o le a faʻaopoopoina i totonu atoa o se potumoe potumoe.
  4. Oe mafai ona vaeluaina le avanoa i le faʻaaogaina o se tusi, o lenei fofo o le a sili ona aoga.

E masani lava, o le potumoe e tuʻufaʻatasia ma le vasega pepe, ina ia mafai ai ona iloa o mea uma o loʻo faʻatulaga lelei ma le tamaititi. E tatau ona manatuaina mulimuli ane o le a tupu le tamaititi, o le a aliaʻe manaʻoga fou, le manaʻoga mo le tagata lava ia avanoa.

Faʻafefea ona teuteuina se potumoe a tamaiti?

O se tamaʻi potumoe mo se tamaititi o se masani tupu; e tatau mo le tamaititi ia lagona le mafanafana. Mo lenei, ua fautuaina o le potu ei ai le autu galue ma taʻalo vaega.

  1. E aoga le faʻatauaina faapitoa o le pupula i moli: e tatau ona filifilia le sili ona malamalama potu; i taimi o taʻaloga ma vasega, le tamaititi e le tatau ona lagona le faʻanoanoa.
  2. E tatau ona e suʻe se moega lelei.
  3. O le potu e tatau ona i ai se kesi galue ma se lamepa, sili atu se tamaʻi tusi pe a faʻatagaina avanoa.
  4. E fautuaina le faʻaaoga o le malamalama poʻo le susulu (ae le o le pupula tele) lanu ina ia le lagona ai e le tamaititi le lofituina.

Oe le mafai sefe i luga o le tamaititi, e ui lava i le laiti vaega o le potumoe, e tatau ona ia lagona le mafanafana ma atiina ae atoa.

Potumoe i le falealuga

I totonu o lou fale, o le potumoe e mafai ona tu saʻo i lalo o le taualuga, i le tulaga lea o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻalavelave i le tulaga o le le laugatasi taualuga malifa. Fautuaina:

  1. E manaʻomia le faʻaaogaina o faʻaletonu uma ma mataafi i lou lelei: ua lava e tuʻu ai se moega poʻo ni laulau ia latou.
  2. Nai lo o lavalava, oe mafai ona faʻaaoga isi filifiliga: potu teu ofu.
  3. E mafai ona e faia se faʻalo pupuni, o le mea lea e faʻatagaina ai oe ona fofo le faʻafitauli ma le tufatufaina o le malamalama, o lenei mea o le a maua ai se faʻapitoa alofa ma le mafanafana.
  4. E lava naʻo le faʻaaogaina o nai tamaʻi lamepa peʻa iai i le potualuga le aofaʻi manaʻomia o faʻamalama tetele.
  5. E mafai ona e faʻaaogaina hammocks nai lo o se moega masani o se moega.

O le ata o se tamaʻi potumoe e faʻamoemoe lava i lau oe lava fiafia i ai. Ina ia mafai ona faʻateleina le avanoa, oe manaʻomia le utagia fautuaga a tagata atamamai. E aoga le fuafuaina muamua i fua o meaafale ma au oe agavaʻa. Ole taimi lea ole potu moe ole a fiafia mo tausaga a sau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua Soona Olioli Nei (Iuli 2024).