Tuʻufaʻatasia se polotito ma se potu

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o filifiliga mo le faʻalauteleina o le potu malolo o le tuʻufaʻatasia o le polotito ma le potu. Mo le tele o tamaʻi fale mautotogi, naʻo le pau lenei o le tali. O sikuea sikuea faʻaopopo o le a faʻaleleia atili ai le ata ma faʻaaoga lelei le potu. Filifiliina i se toefausiaina, oe tatau ona amanaʻia nisi inisinia ma tulafono mataupu. O le iʻuga o le faʻatulagaina o lou lava fale e le tatau ona faʻalavelave i ou tuaoi. Soʻo se suiga, auai, faʻatafunaina o vaega i totonu o le laulau poʻo le fale piliki manaʻomia maliliega ma le BTI.

Lelei ma le lelei o le tuʻufaʻatasia

Toefausiaina ina ia mafai ai ona faʻateleina le avanoa o le a fausia ai se fou fou totonu. O ia lipeaina o loʻo faʻataunuʻuina e le gata i fale laʻititi o Khrushchev, ae faʻapena foʻi i potu mautotogi e faʻalelei le faʻafanua. Faʻamoemoeina i le aofaʻi o fogafale ma le ituaiga fale, o le faʻatasiga e mafai ona faʻataunuʻuina i ni auala se lua: e ala i le aveʻeseina na o le faʻamalama ma le faitotoʻa, e ala i le faʻaleaogaina uma o elemene faʻatasi ai ma le faʻamalama.

A faʻatulagaina se fausaga i fafo atu, o ona foliga e tatau ona amanaʻia; naʻo mea malamalama e mafai ona faʻaaogaina e le faia ai ni isi avega i luga o le poletito laupapa. O le auai i le polotito i le autu nofo potu ei ai mea lelei nei:

  • Faʻateleina le faʻamafanafanaga tulaga;
  • Faateleina i le malamalama masani;
  • Uluaʻi mamanu;
  • Faateleina le tau maketi o le fale mautotogi;
  • Foafoaga o se faʻavae tulaga ese.

O le le faʻamanuiaina o le auai i le loggia poʻo le polotito e aofia ai le manaʻomia e tusia se atinaʻe e tusa ai ma le tulafono, ma le aoina ma le saini o le tele o pepa. Oe o le a manaʻomia e maua ai taua mea tau mo glazing, faʻaʻesega, moli, ma sili atu. Faigata e ono aliaʻe foi pe a talepeina vaega, talu ai i le tele o fale o se tuai fale, o le faʻamalama sill eria o monolithic ma e le mafai ona faʻamavaeina. I luga o le poletito laupapa, oe le mafai ona tuu mamafa meaafale, lapopoʻa mea faigaluega i totonu o le fale e fausia ai le tete.

O nuances o le tuʻufaʻatasia i potu ma potu fale

Faʻaleagaina atoa o le faʻamalama sill, o le pito i luga lintel mafai na ona faia i piliki, poloka fale. I totonu o fale laupapa, o le faʻafoliga o se puipui avega; solia o lona faʻamaoni e matua mataʻutia. Afai o loʻo maua pea le faʻatagaga mo le faʻaleaogaina atoa, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se iunite e lua faʻalua ona vaʻaia ma vaʻaia isi faʻaʻeseʻesega.

E le mafai ona faʻamatuʻu le maa i le vaega o le polotito muamua. O ia gaioiga e mafai ona faʻalavelaveina le faʻasologa vevela o le fale atoa. A faʻamamaina le faʻamalama sill, e mafai ona ave le elemeni faʻavevela i se puipui latalata, latalata i le avanoa pe a mafai.

A toe atiaʻe, e toʻatele e mananaʻo e fai le fola e tasi, ae e faigata ona maua se faʻatanaga e faʻateʻa ai le nut. I fale piliki, e lagolagoina le poletito laupapa ma o se vaega o le fausaga. Afai e aveʻese le faitotoʻa i totonu o se fale e faia i laupapa laupapa, ona le toe maua lea o lona maʻaʻa, ma o le a malulu foʻi fola.

E mafai ona e sasaina le maualuga eseʻesega pe a tuʻufaʻatasia potu e lua e faʻaaoga ai se auala laupapa poʻo sitepu. Afai e faʻatagaina tupe, o le fola tulaga e siʻitia i le maualuga o le amataga.

Talaʻiga manaʻomia

E mafai ona amata amata tuʻufaʻatasia se loggia ma soʻo se potu pe a maeʻa ona siaki uma vaega o le fausaga ma le faia o sauniuniga galuega. O le laʻasaga amata o le toefausiaina e tatau ona avea ma gaoioiga nei:

  • Susulu. Ina ia faʻasaoina le tau vevela, o faʻamalama e tatau ona faia i le lua pe tolu potu o le masani potu mautotogi. E mafai ona e faʻatuliina uma latou pe tuʻua se mea e tasi e tatalaina. I luga o se polotito puputa, e sili atu le tapunia o autafa o itu i ni laupapa poʻo le taʻoto o piliki.
  • Faʻamafanafana. O mea uma o luga e tatau ona maeʻa i mea faʻaʻeseʻe. Mo puipui, faʻalo, faʻamoe fulufulu mamoe, foam palasitisi e faʻaaogaina, o le foloa ua faʻamafanafanaina.
  • Faʻavevela faʻaopopo. O se faʻateʻaina felavasaʻi, vevela ili poʻo le suauʻu radiator o le a faʻaopopo le mafanafana i lenei eria. O masini eletise e tatau ona tuʻuina mai i lago.
  • Faʻapipiʻiina o mea fesoasoani mai fafo. Lenei o se faʻamalosia tupu mea e faʻamalosia ai le fausaga. O tulimanu uamea o loʻo faʻapipiʻi ile puipui ma le pito mamao ole poletito.

Faʻafefea ona faʻatulafonoina le suiga - maliega i le BTI

E manaʻomia le aoina o pepa e maua ai le faʻatagaga mo le toefausiaina e ala i le faʻapipiʻiina o se polotito i se potu malolo pe a fai o le puipui ua aveʻesea atoa. E leai se manaʻoga e faʻatulafonoina gaioiga e faʻateʻaina ai se faitotoʻa poʻo se faʻamalama e aunoa ma le solia o le sima faʻavae. Pau lava le mea o le pe a faʻatau atu se fale mautotogi, mea uma o le a toe faʻafoʻi atu i lona tulaga.

E tatau ona tuʻufaʻatasia gaioiga aʻo leʻi amataina le toe galueaina i le faʻalapotopotoga fuafuaina. Ina ia mafai ona faʻatulafonoina le toe faʻaleleia, i le lumanaʻi o le a leai ni faʻafitauli, e tatau ona e uia auala nei i ni laʻasaga:

  1. Talosaga i le itumalo pulega, tumama ma epidemiological nofoaga;
  2. A maeʻa ona maua le faʻatagaga e fausia ai se poloketi;
  3. Faia tonu le fesoʻotaʻiga e tusa ma le fuafuaga;
  4. Valaʻaulia le BTI ma le aufaigaluega a le pulega e talia galuega, puʻeina ata ma fuataga;
  5. Maua se tusi resitala fou mo fanua faʻatau ma suiga i le eria.

E matua faigata lava ona faʻatulafonoina le maeʻa faʻatulagaina o potu. I le BTI e manaʻomia le faia o se faʻaiuga faʻapitoa, faʻailoa mai le taimi ua tuanaʻi o nofoaga ma suiga o iai nei. Tuʻu mai lenei pepa ma le fuafuaga o le fale mo le faʻamaonia i le SES. O le setete tino o le a avatua se mautinoa faʻatagaina. E mafai ona e taumafai e alu i le faʻamasinoga ma ia. O avanoa e manumalo ai i le mataupu ma aloese mai le sala tupe e laʻititi lava. Latou o le a faʻateleina le ono ono faia o se faʻaiuga lelei i saini a latou uma e malilie i le toefausiaina o tagata o le fale mautotogi fale.

Tuufaatasia laasaga

Ae e leʻi amata galuega i le tuʻufaʻatasia o se potu ma le poletito, e tele ni itu taua e tatau ona amanaʻia. O le tau i le fale atoa e tatau ona tutusa; e le mafai ona faʻatosina ese i le maualuga o le susū ma suiga o le vevela i lenei sone. Mo le faʻamaeʻaina, e mafai ona e faʻaogaina moli mama; pe a faʻapipiʻi se faʻailoga i lalo o le mea e faʻamama ai, na o fafie e faʻaaogaina. Afai e filifili e aveese faʻavae moto, e tatau ona amanaʻia lo latou malosi. O le faʻamalama faʻamalama ma le sill e faia i sima, o lea faʻapitoa mea manaʻomia manaʻomia e faʻateʻia latou.

Faila pupula o le poletito

Naʻo pupula mafanafana e talafeagai. A aunoa ma ni tomai faʻapitoa, o na galuega e le mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi, o le mea lea e sili ai le faʻaaogaina o tautua a kamupani o loʻo ofoina atu le turnkey e toe faʻaleleia. Faʻalua-faʻamalama pupuni mafai ona laupapa poʻo uamea-palasitika. E mafai ona e faʻaofi faʻamalama i le auala tuai, tuʻuina se vaega o le puipui i lalo, pe fausia se potu tisaini ma tioata tioata pupula. E sili atu le aua le faʻaogaina ole faʻavasega.

O le tele o potu i totonu o le tioata iunite, o le maualuga o le fua faatatau o leo faʻamamaina ma le vevela sefe. O le faapipiiina alualu i luma e tusa ai ma le tulaga masani. Muamua, o fuataga e faia, o le parapet ua saunia, o le taʻe na toʻesea ma le fesoasoani o galvanizing, siding. Ona faʻapipiʻi lea o se faʻavaʻa mo faʻavaʻa faataamilo i le taamilosaga.

O le faʻapipiʻiina o faʻamalama poloka e tutusa mo uma laiti laʻau ma se lapoa umi poletito. Ina ua maeʻa faapipii faamalama, uafu insulated le uafu. O lenei manatu e tatau ona faʻatauaina faapitoa, talu ai o le faʻamafanafanaina o le mea sili lea ona taua pe a faʻateleina le avanoa o le potu autu.

Faʻaʻesega balkon

O le sauniuni o se potu e faʻaaoga ai le faʻamama e aofia ai le faʻamamaina o puipui ma foloa mai mea tuai, faʻamau o taʻetaʻei, togafitia o fola i se vailaʻau. E faʻaaoga lelei le faʻamama vevela ma le omea faʻateleina ma le malamalama faʻasolosolo. O le isi sosoʻo o le eletise masini faʻavevela.

Mo puipui ma faʻamaʻa o le foloa, e sili atu le faʻaoga o mea mama ma le aofaʻi laʻititi. Maualuga faʻamafanafana vevela ma maualalo conductivity vevela o loʻo umiaina e: maʻa fulufulu mamoe, polystyrene foam, polystyrene foam, polystyrene. O mea o le a maua ai sili atu susu, puipui puipui ma foloa mai le aʻafiaga o ausa.

Faʻamamaina le avanoa ma faʻavasega le foloa

O le faʻateʻaina o se avanoa o se galuega tele pefua. Ae e te leʻi alu i luma ma le faʻaleagaina o le vaevaega, e tatau ona e aveʻese meaafale mai le potu, ufiufi mea totino i totonu ma pepa alumini ma faʻamau i le mea faʻamau. Parsing amata i le aveʻesea o le faitotoʻa. E tatau ona siʻi aʻe ma aveʻese mai soʻoga. E faʻasaoloto le tioata mai faʻamalama, ona toso ese lea mai fafo o le faʻavaʻa. Afai e saogalemu le faʻapipiʻiina, e tatau ona muamua tipiina i latou i se hacksaw.

E masani ona iai se radiator i lalo ole windowsill. E unscrewed mai le uaea, o paipa e vavaeʻese mai le riser. E mafai ona e tuʻuina vave le maa i se nofoaga fou pe tolopo le faʻapipiʻiina seʻia oʻo i le iʻuga o le galuega i le tuʻufaʻatasia o le polotito ma le potu.

Ae e te leʻi alu i luma ma le faʻaleagaina o le faʻamalama sill, e tatau ona fuafua lona faʻavae. Afai e faia i piliki, e solia i se sledgehammer. O le sima sitaili ua faʻaleagaina e faʻaaogaina ai le hammer drill poʻo le olo. Muamua, notches ma tipi e faia, ona tuʻituʻi i fafo ma le sledgehammer.

E le o poloketi toefaʻaleleia uma e aofia ai le aveʻese o le faitotoʻa e faʻapipiʻi le foloa. I nisi piliki, monolithic fale, o le faitotoʻa e le o se vaega o le puipui. E taʻe i le samala poʻo le tuʻi. I fale laupapa, e le aveʻesea le faitotoʻa. Pau lava le auala e faʻasolo ai le foloa o le siʻitia lea o lona tulaga i luga o le poletito ma totonu o le potu.

Ina ia vave ma faigofie ona gagau le piliki faitotoʻa, hammer tuʻi e tuʻuina tonu i soʻoga o elemene. Ma o le a latou le solovi ma faʻataʻamilomilo solo le potu.

O fea e tuʻu ai le maa

O le leiloa o le vevela i luga o le polotito poʻo le loggia e mautinoa le maualuga atu nai lo le potu malolo. Ona o le maualalo maualalo o puipui ma le i ai o se tele faʻamalama tatalaina, o lenei eria manaʻomia vevela sili atu nai lo isi.

E faigata lava ona tuʻu se maa i luga o le poletito, talu ai ona o le faʻateleina o leitio i totonu o se fale mautotogi, o le a maua ai e tagata nonofo le tele o le vevela nai lo le tulaga e tatau ona i ai. Lenei mafai ona afaina ai le tuaoi lalo, o le malosi o latou radiators o le a matua faʻaititia. Pau lava le filifiliga mo le maa o le faʻaliliu atu i se puipui lata ane.

Faʻailoaina o manatu ma filifiliga mo se tuʻufaʻatasia o avanoa

O le faʻatulagaina o le suiga mai le potu i le poletito e mafai ona faʻataunuʻuina i le tele o auala. O se filifiliga talafeagai e filifilia faʻavae i luga o uiga o le potu ma faʻapitoa tomai. Afai o le poletito o se faʻaauau o le potu, o le tatalaina mafai ona faia i le tulaga o se faitotoʻa. E mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga ile ie, faʻaseʻe faitotoʻa, gaugau pupuni. Faʻaleleia i se laulau fale manaʻomia se faʻamalama sill i le nofoaga e tasi. O se elemene le talafeagai e faalolotoina i le tele e mafai ai, tuʻuina i ai le foliga mai o se laulau, o le pa counter. Mo potu taʻitasi, lea e filifili e tuʻufaʻatasia ma se polotito, e tele lava aitia ma sone manatu.

Potu malolo-poletito

O le sili ona lauiloa filifiliga toefausia. O le auala i fafo i le poletito e masani ona taʻitaʻi mai le hall, o lona uiga o le faʻaiuga e faʻateleina le avanoa i lenei auala e matua talafeagai lelei. E tele filifiliga filifiliga mo le tatalaina. Ina ia mafai e potu e lua ona foliga pei o le tasi atoa, e manaʻomia le faʻatulagaina saʻo o mea e maua ai moli, filifili ia ie talafeagai mo faʻamalama.

O se matala matala e mafai ona ufiufi i teuteuga. E mafai ona faʻamalamalama malamalama pupuni, o se pupuni pepa. E sili atu le aua le tuʻuina o meaafale i le avanoa. E tatau ona maua fua, avanoa i taimi uma mo pasese.

Itu itu ma vaevaega e masani ona faʻatulagaina i le tulaga o koluma. O le eseese-laʻasaga laa taualuga o le a fesoasoani e atofaina se faʻaopoopoga nofoaga faʻafiafia. O le fasi fanua latalata i le faʻamalama i totonu o sea potu malolo na faia se potu malolo, se ofisa, o se mini-greenhouse.

Umukuka-poletito

E tele auala e tuʻufaʻatasi ai se poletito ma se umukuka. O le aitia ma le ata o le toefausiaina o le a faʻalagolago i le faʻatulagaina o le umukuka eria, o le eria ma le ituaiga o poletito, o le manaʻomia gaioiga avega ma isi mea. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le umukuka i le poletito e pei ona taʻua i lalo:

  • Maea. O lenei metotia faʻatagaina oe e faia le tele o le faʻaopoopo avanoa. I le va o le umukuka ma le poletito, o le puipui ua atoa demolished, o le foloa tulaga eseesega e faʻasaʻosaʻoina e ala i le faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻiina se sitepu. O le tatalaina mafai ona faia i le tulaga o se faitotoʻa, koluma itu. O le umukuka tuʻufaʻatasia o loʻo iai se faʻatulagaina e le masani ai ma e atili ai ona pupula.
  • Faʻapitoa. O le aitia lautele faʻaaogaina avanoa manatu. O loʻo tumau pea puipui ma puipui. Na o le faʻamalama ma le faitotoʻa faitotoʻa e aveʻese. Lenei auala o le tuʻufaʻatasia e le o lona uiga o tupe faʻaalu insulated o le loggia.
  • Leai se faʻatasi O le filifiliga faʻaletupe o le auai e faʻatagaina ai oe ona faia se potu malulu i fafo e aunoa ma se tau toe faʻaleleia. O le malamalamaaga o se avanoa masani o le a faia e se sliding faitotoʻa ae le o le masani poletito fausaga, panoramic faʻamalama.

Potu-potumoe

E tele aitia mo teuteuina o se potumoe tuʻufaʻatasia ma se poletito. O le avanoa i le potu mo moe ma malologa mafai ona fuafuaina o lua tutoʻatasi potu, ma eseese maeʻa ma stylistic faʻatonuga. O le faʻaopopo avanoa e mafai ona faʻaaoga e ofi ai se ofu tuʻufaʻatasi, saunia se ofisa.

Afai o le tuʻufaʻatasia o se potumoe ma se poletito e tupu e faʻateleina ai le avanoa, o sea potu e tatau ona teuteuina i le sitaili lava e tasi. O le faʻamalama sill ua aveʻesea atoa, o le tasi foloa foloa ua faia.

Tamaiti poletito

O le tuʻufaʻatasia o avanoa e lua o le a faʻateleina ai le potu i totonu o potu a tamaiti mo taʻaloga, teuina o meataʻalo, a oe lava mea totino. I le eria o loʻo aliali mai, e mafai ona e tuʻuina se kesi, tamaʻi tusi, fai se tulimanu taʻaloga, faʻaavanoa se nofoaga malolo poʻo se fetu pupula.

O le nofo tumau o le tamaititi e tatau ona faʻasaʻo lelei. E manaʻomia le iai o moli malamalama i luga ole poletito. E le manaʻomia le faʻaumatia o le avanoa atoa faʻatasi ma le faʻamalama sill. E mafai ona faʻaaogaina le fata o loʻo totoe o se laulau poʻo se fata tusi.

Mo tamaiti matutua, oe mafai ona faʻatulagaina se fale aʻoga, se faletusi i luga o le poletito. O totonu e filifilia le amanaʻia o mea e fiafia iai, tausaga, itupa o le tamaititi. Faʻamaeʻaina i se vaapiapi eria o loʻo faʻatinoina ma se faʻalautelega aafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina tulaga faʻatulagaina.

Faʻaumaina o mea ma lanu

O teuteuga puipui e faʻatautaia ma soʻo se mea, fuafua i le sitaili, mamanu o le potu. Pepa talafeagai, pepa faʻapipiʻi suavai, vali teuteu, panels palasitika. E sili atu le teʻena mai uumi ufiufi ma isi elemeni laupapa. Ona o le latalata i le faʻamalama, o vaega laupapa o le a mago ma taʻe. I totonu o le hall, i le potumoe, o le polotito faapipiiina mafai ona iloga ma le fesoasoani o le taugata faʻamaeʻaina maʻa.

Linoleum, tile, laminate o loʻo faʻaaogaina o fola. Mo zoning, kapeta, sitepu e talafeagai. O teuteuga faʻalo e faʻalagolago i le ituaiga faʻapaologa o le poletito. Afai o se atoa tuʻufaʻatasiga, e faia tutusa pei o le potu autu. O le taualuga i faʻamau tapunia, vavaeʻese e koluma, i le faʻamalama sill, teuteuina i palasitika panels, teuteu vali, vali.

O lanu o le maeʻaina o mea o le foloa, faʻalo, puipui e tatau ona ogatasi ma le tasi ma le isi ma le leo masani i le potu malolo. Faʻaaoga maa, atavali, ulo ma fugalaʻau fou e mafai ona avea ma faʻaaoga. O le lanu tuʻufaʻatasia e filifilia e tagata e ana le fale mautotogi i la latou lava pule faitalia.

Features o moli tuʻufaʻatasia potu

Filifili le ituaiga moli, latou numera, nofoaga faʻavae i luga o le mafuaʻaga o le potu ma faʻatulagaina. Afai o le poletito ma le potu autu e tuʻu eseʻese, ona faʻapipiʻi lea o se moli moli i le potu malolo, e faʻapipiʻi moli moli i se vaega faʻaopoopo. O le suʻesuʻega ma le fale aʻoaʻoga e faʻatumuina e puipui puipui ma molī feaveaʻi. E tatau ona faʻatautaia le malamalama i luga o le polotito tuʻufaʻatasi i le usitaʻia o nisi tulafono:

  • E aveese le paoa mai le pusa soʻoga latalata. E le mafai ona tuʻufaʻatasia uaea, mimilo faʻamoe;
  • O le outlet mafai ona 15 senitimita mai le foloa, ae le latalata;
  • O le vaega o le uaea totonu e tatau ona tusa ma le 2 mm;
  • O le uaea e faʻataʻatia luga o le taualuga sese pe nanaina i le puipui.

Faaiuga

O le tuʻufaʻatasia o se polotito ma se potu malolo o se masani toefausia filifiliga. O le faʻatafunaina o le faʻamalama sill, o le faitotoʻa e le o se fiafia taugofie, ae o le iʻuga o le a faʻafiafiaina ai aiga uma. Afai e i ai se alu ese mai le potu i le loggia, ma e leai ni faʻatapulaʻaina i le toe faaleleia, oe manaʻomia le fausiaina faaopoopo avanoa e aunoa ma le faʻatali. Ina ia le aumaia e le tuʻufaʻatasiga ni faʻafitauli mulimuli ane, o le galuega e tatau ona faʻatinoina faaletulafono, ma le maitauina ma le maitauina tulafono fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 18 FUN TRICKS FOR YOU AND YOUR FRIENDS (Mae 2024).