Faatoaga papa Iapani

Pin
Send
Share
Send

O se manaia teuteuga elemeni, pei o se maʻa togalaʻau, o se vaega o Buddhist art. Lenei e le maua i se isi lava aganuʻu. Faʻatoʻaga faʻafilosofia, e le masani ai mo papalagi, o loʻo faʻaeeina i ai le alofa tunoa ma le faigofie aulelei. O se maʻa fatufatu o se sili lelei filifiliga mo teuteuina o se taumafanafana fale. O tagata tisaini o ona po nei e ofaina le tele o auala e faʻatino ai sea manatu. I le atunuʻu o teuteuga matagofie, i Iapani, naʻo tufuga lava e mafai ona faʻapipiʻiina. I o tatou itulagi, tagata uma mafai ona faʻatuina se le masani ai teuteuga i le atunuʻu ma o latou lava lima.

Talaʻaga o faʻatoʻaga maʻa

I totonu o le faʻatoʻaga a Iapani, o maʻa tetele o ituaiga eseese ma foliga faʻatusa o atumauga. Na muamua faʻaaogaina i le seneturi lona 14. Monk ma le matai o le togalaʻau teuteuina Muso Soseki na avea ma tupuga o tulaga ese fatuga. Faʻasalalau solo maʻa i luga o le eleele i se faʻatonuga mautinoa o le teteʻe atu i faigata, umi le ola, talu ai latou tumau le suia mo seneturi. I le taimi muamua, na faia i latou na o malumalu ma monasteries, ma o latou autu faʻamoemoega na o le faʻaavanoaina matagofie matagofie.

O le mea moni, o se papa togalaʻau na faʻaliliuina mai Iapani o le "vai matutu ma mauga."

Fai mai le tala, o se tasi seila sefe se laumei mai le oti. Ma o ia, o se faʻailoga o le faʻafetai, faʻaali atu ia te ia se tasi o le lima motu na nonofo ai tagata tino ola pea. Talu mai lena taimi, na amata ona teuteuina e tagata a latou taupulepulega i teuga papaʻe e tusa ai ma nisi o tulafono. O elemeni latou lava e tatau ona matua ese lava, ma o latou numera e naʻo le tele o le tolu pe lima.

Faʻatoʻaga faiga ma faʻamoemoe

I le tepa muamua atu, e foliga mai o maʻa tetele ma minerale eseese o loʻo i totonu o le auala ua faʻavasegaina faʻanatinati. O le mea moni, o le nofoaga mo le faʻapipiʻiina o elemene e filifilia e tusa ai ma nisi tulafono. Muamua lava, latou faailoa mai le autu manatu o le mafaufau loloto. O le togalaau o le a taulaʻi i ai. O itula o le ono maitauina e maitauina, ina ia le faʻaleagaina le fiafia o le mafaufau loloto ma le vevela o le la ma le soona lafoia o ata.

O togalaau papa a Iapani e masani lava ona le tutusa, tumu i elemeni o ituaiga eseese ma foliga. O le teuteuga e le tuʻuina i le tutusa. O mea uma e tatau ona manino vaʻaia mai soʻo se maataga vaʻai ma fausia se heptagonal geometric network o laina. Afai o loʻo i ai se faʻatanoa vai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mafaufau i le aʻafiaga o le atagia mai o maʻa i totonu o le vai.

O le galuega autu a le maʻa togalaʻau o le fesoasoani ia te oe e ogatasi ma malolo. Afai e te maitauina le atoa tuufaatasiga, oe mafai ona vaʻai atu i le matagofie atumotu ma galu o ese mai ia latou i se tasi itu.

 

Tulafono faʻavae mo le DIY fausiaina

Mo le toʻatele, o se maʻa togalaʻau e tupu ai se lagona o le gaogao. Ae o le mea moni, o le ausiaina o le iʻuga o le iʻu na tupu e tusa ai ma nisi tulafono. A e faia oe lava ia laufanua laufanua, oe manaʻomia le filifilia naʻo maʻa malulu ma maʻa laiti. E le tatau ona latou vaʻaia faʻataʻapeʻape. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona muamua mafaufau i le aitia o le ata. Faʻatusatusa ma se ata saunia poʻo se ata. O le loloto eliina e filifilia faʻalagolago i foliga o maʻa ma foliga o le laufanua.

Feng Shui tulafono

O le Feng Shui papa togalaʻau na faia mo malologa ma toe faʻafouina. O elemene uma lava o loʻo avea ma mafuaʻaga o le ola ma faʻatusa le lalolagi. E tatau ona maua i latou i tulaga masani e mafai ai. O se vaega taua o teuteuga o soʻo se elemeni vai i foliga o se vaitafe po o se vaituloto. O maʻa o loʻo tu i tafatafa o le faʻatanoa vai o le a faʻamalosia le tasi malosiʻaga.

O le auala autu o le faʻatulagaina o se togalaʻau i Feng Shui o le filifiliaina lea o ni vaega aoga i le itu o Bagua. O le tafe vai e tuʻu i totonu o le matata o se galuega, o se malae taʻalo i le eria o le tamaititi, i se nofoaga o faigauo ma paʻaga, o se gazebo, nofoa, nofoa faʻapipiʻi. E le faʻatagaina ni papa mafolafola, ni auala e faʻataʻamilomilo ona faʻataʻamilosaga ma piʻoga i totonu o le feng shui.

Naʻo mea moni lava e talafeagai e faʻatumuina elemeni, talu ai naʻo mea aoga e fesoasoani e faʻafetaia moni ai le matagofie faʻale-natura. Soʻo se faʻataʻitaʻiga ma isi togalaau teuteu e le tuʻuina ese.

Sauniuniga: 'upega tafaʻilagi filifilia ma nofoaga faʻatulagaina

Soʻo se maʻa, tusa lava poʻo le a le tele, e tatau ona tu i se tulaga masani e mafai ai, ia ogatasi ma le mapusaga o le 'upega tafaʻilagi ma isi teuteuga elemeni. Irregularities o le a avea ma lelei atoatoa tulaga mo tuʻufaʻatasiga tuu. E oʻo lava i le tele o le papaʻu poʻo le maupuʻepuʻe e mafai ona liua e avea ma se uluaʻi mamanu elemeni. Afai o le 'upega tafaʻilagi e matua mafolafola, o mataua e faia faʻasolosolo i auala eseʻese.

A filifilia se nofoaga, e tatau i se tasi ona amanaʻia le tulaga eseʻese o mea ma le mafuaʻaga o le tuʻufaʻatasiga. E leai se elemeni o le togalaau maa e tatau ona tu i se tulimanu pe latalata i se pa. O le a foliga lemu ma leai se uiga, pei o le faʻaputuga faʻaputuga otaota ina ua maeʻa fausiaina. A faʻapea e tatau ona tuʻuina atu, e tatau ona teuteuina lelei le tulaga. E mafai ona aʻea ni laʻau, fugalaʻau matagofie, laʻau i le autu o le faʻavasega maa.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega

Ina ia fausia se togalaau papa Iapani, e te le tau faʻatau ni mea fou pe okaina ni elemeni mamanu o se ituaiga foliga. Uma auiliiliga o teuteu teuteu mafai ona maua i lou fanua. A e fuafuaina na o oe, e taua le mulimuli ma le maeʻa lea laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga ina ia mafai ai ona maua se aulelei moni ma lelei aafia ai tuʻufaʻatasiga. O le uluaʻi laufanua mafai ona faia mai i mea nei ma mea faigaluega:

  • Maʻa iti, piliki, maamaʻa;
  • Laupapa laupapa mo fencing;
  • Geotextile;
  • Maa tetele, vaega o maʻa;
  • Maamaa, oneone;
  • Laʻasaga faʻavasega masini (laupapa, uʻamea rake).

Filifiliga o elemeni masani

O le filifiliga o maʻa, faʻapea foʻi ma isi elemeni faʻaopopo, e tatau ona faʻalatalata i ai. E tatau ona pikiina i latou i le taimi sao i le aofaʻi saʻo ina ia latou le 'eseʻese lanu ma le fausaga, fetaui lelei tuʻufaʻatasia i le tasi tuʻuga. E manaʻomia na o latou mai le nofoaga e tasi, talu ai o elemeni taʻitasi ei ai a latou lava uiga.

Muamua lava, oe manaʻomia le suʻesuʻe lelei o maʻa taʻitasi, filifili le sili ona faʻamanuiaina le fausaga, faʻavasega ni vaega o mataupu tutusa i le tasi nofoaga faapitoa. Ona tatau lea ona e fuafuaina le itu o le a liliu agai i le malamalama, ma faia se tulaga mautu tulaga.

A filifilia maʻa, e tatau ona manatuaina o elemeni taʻitasi e paʻu mo se faʻailoga faʻapitoa. Oneone oneonea, iliili, maamaʻa - faʻatusa vai. O faʻamaʻa pipiʻi o lona uiga o le lalolagi, o mea maualuluga o lona uiga o le lagi, o le faʻaputuga o teuteuga tele - o mauga poʻo motu.

Tulafono mo le tusiaina o fatuga ma le tuʻuina o maʻa

O le faʻatulagaina o maʻa i luga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faia e tusa ai ma nisi tulafono. O loʻo faʻataʻitaʻia le au faʻataʻitaʻi faʻapitoa e ala ile sute-ishi technique. Naʻo se numera numera o auiliiliga e mafai ona faʻaaogaina e fausia ai se fatuga. E le tatau ona na ona taooto luga. E tatau ona fausia le aʻafiaga o lo latou ola ola mai le eleele, loloto loloto loloto.

Ina ia fausia se tuʻufaʻatasiga o ni elemeni, o maʻa eseese o loʻo faʻaaogaina. O aitema uma e filifilia i le sao saʻo. Ina ia faʻapaleni le malosi ole Yin-Yang, e tatau ona tele atu maa faʻamau nai lo maʻa tūsaʻo. O le teuteu faalaugatasia papa e faʻamaluluina le aʻafiaga o mea tūsaʻo pei o laʻau, pa, fale piliki.

O le 'upega tafaʻilagi mo le fausiaina o se maʻa togalaʻau e ufiufi atoa i le oneone poʻo le' iliili. O le heptagonal geometric network e faʻaaogaina e fuafua ai le mamao tonu. O elemene o loʻo tu tonu i le fetaulaʻiga o laina. I vaega laiti, naʻo se vaega o lea mea e faʻaaogaina.

Faʻaopopo elemeni o le faʻavasegaina o togalaʻau

O tusitusiga a Iapani e faʻatumuina e le gata i maʻa leai ni mea. O se taua vaega o loʻo faʻatinoina e ata saʻo i le oneone, o loʻo maua tonu ala, pa, vaipuna, afu. O mamanu e faia i se rake faʻapitoa, pe a maeʻa ona iloilo totoʻa le autu o le ata. Laina, liʻo e tatau ona tutusa, tutusa, tutusa ma laufanua laufanua.

Opaque mea e faʻaaoga mo fencing. O loʻo faʻapipiʻi i le tasi poʻo le lua itu o le togalaʻau ma na tuʻuina iai le galuega o le fausiaina o se siʻosiʻomaga o le le faalauaiteleina. Tele taimi latou te faʻaaogaina ai se pa maulalo e fai i maa, sima, ofe. Tsukubai o le a fesoasoani e aumai se elemeni o malosiʻaga i le tuʻufaʻatasiga. O le vai e tafe atu i totonu o tamaʻi paelo paelo e ala i paipa, e aumaia ai gaioiga e aunoa ma le faʻalavelaveina o le toʻafilemu o le togalaʻau papa.

Lanterns o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina le maʻa fausia i le afiafi ma le po. E faia na o mea masani (laupapa, maʻa, pumice) na mea na faia. Malamalama toʻafilemu, o se atemosifilo o mea lilo e mafai ai ona e vaʻai i mea masani i se auala fou.

Filifiliina o laʻau mo se maʻa togalaʻau

O le laufanua vaʻaia tatau muamua o uma faʻataʻitaʻiga laufanua mauga, ae foliga natura pe a mafai. O laʻau uma e tatau ona faʻatusatusa le tasi i le isi i lanu, foliga ma le lapoʻa. Faʻapea foi, fugalaʻau tatau ona i ai le tutusa eleele manaʻomia ma picky e uiga i le vaiaai i luga o se maʻa eria. Ile taimi fuafuaina, a o leʻi totoina, e tatau ona amanaʻia uma tulaga tau faʻatoʻaga. O le filifiliga o vao mo se togalaʻau e mulimuli i tulafono nei:

  • E sili le totoina o le tele o ituaiga o fugalaʻau. I vaega tele, o le a latou vaʻaia sili atu fealofani;
  • Lanu lanu e tatau ona mulimulitaʻia. E tatau ona faʻamalulu lemu le fesuiaʻiga mai le tasi kulupu i le isi ma le lanu le mautonu;
  • E le faʻaaogaina le totoina faʻatasi i se togalaʻau. Chaicically tuʻufaʻatasiga vaega o le a foliga sili atu;
  • Laʻau e sili ona umi le fugalaʻau e talafeagai mo rockeries.

Tausia o lau togalaʻau papa

E le tau manaʻomia e le togalaau maʻa. E lava e faʻatumauina lona aliali mai i le usitaʻia o nisi fautuaga. O vao vave tutupu vave o le sili tele faʻafitauli, o lea e tatau ai ona e lafoa uma loloto loloto tutupu aʻa i le taimi o le sauniuniga laasaga. Ona togafitia lea o le laueleele ma vailaʻau oona ma geotextiles ua faataatia. Ina ua mavae sina taimi, atonu e toe aliali mai laʻau e le manaʻomia. Ina ia aua neʻi faʻaleagaina foliga vaaia o le togalaau, e tatau ona aveʻese i se taimi faʻatulagaina.

O otaota ma laʻau paʻu e mafai ona faʻaleagaina foliga vaaia o fatuga fatu. Ina ia mafai ona faia faʻamama e aunoa ma le faʻalavelave, oe tatau ona mafaufau i le faʻaaogaina o soʻo se tulaga o mea papaʻe e oʻo lava i le tulaga fuafuaina. E sili atu le aveʻese o palapala i le uaea rake. Afai e totoina laau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia le mafaufau i le faʻavaiina o le vai ma le ono mafai ona faʻalaʻau taimi. Ina ia faʻafouina foliga vaaia o le maʻa togalaʻau, o le faavae e tatau ona toe faʻafouina ia le itiiti ifo i le tasi i le tolu tausaga.

Togalaau lauiloa papa

O se tasi o togalaʻau sili ona taʻutaʻua o le tele o fale i Kyoto. E aofia ai maʻa e 15 i luga o papaʻe papaʻe, teuteuina i le lanumeamata lanumeamata. O le tulaga ese o le tuʻufaʻatasia o loʻo taoto i le ofoofogia vaʻaiga aafiaga. Poo fea lava le itu e te tilotilo iai, e tasi le elemeni o le a natia pea mai le vaʻai. E tusa ai ma le tala faʻasolopito, naʻo se tagata malamalama ma faʻamamaina faʻaleagaga e mafai ona vaai atoatoa i le togalaʻau.

O se togatogo lauiloa lauiloa o loʻo tu i Vietnam i le taulaga o Nha Trang. I luga o le ata matagofie o loʻo i ai maʻa masani o ituaiga eseese malie. O le maualuga o le faʻalelei ma le natura faʻavae e tosina mai ai le tele o turisi i lenei togalaʻau. O le dendrological park i le Krasnodar Teritori mafai foi mitamita o se tutusa galuega taulima o paka ata.

Faaiuga

E mafai e tagata uma ona tutoʻatasi faʻalauiloaina se faʻatonuga fou o laufanua laufanua i luga o la latou '' upega tafaʻilagi. Faʻamoemoeina i le tele o le teritori, oe mafai ona faʻatulagaina se tele paka poʻo se tamaʻi mea e fai latalata i le fale. I le faʻaopopoina i maʻa o se foliga manaia, latou te masani ona faʻaaogaina soʻo se mea avanoa, mo se faʻataʻitaʻiga, ato, nofoa tuai, se laulau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dhamaal 2007 HD Hindi Full Movie - Ritesh Deshmukh - Arshad Warsi - Javed Jaffrey - Sanjay Dutt (Mae 2024).