Le tuʻufaʻatasia o lanumeamata ma le pāuli i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete tuʻufaʻatasia o lanumeamata ma lanu viole lanu i totonu o se faʻamaoniga o se mafanafana siʻosiʻomaga ma se amataga foliga. O le mea lea, o tagata e anaina na filifilia sea tandem mo le faʻatinoina e tatau ona mafaufau totoʻa e uiga i foliga o lona faʻaaogaina. E taua le filifilia o na leo o le a saʻo tuʻufaʻatasia ma i le taimi e tasi e mafai ona fetaui lelei faʻaopoopoina e isi aofia ai. E aoga foi "tutusa" le tufatufaina o le faʻaaogaina o lua lanu pe filifili se tasi o latou e avea ma sili autu. Lenei o le a fesoasoani ia te oe e maua le maeʻa ma meaafale sili atu ona faigofie ma vave. Vaʻai totoʻa i teuteuga ma ie e faʻaaoga mo teuga. E mafai ona faʻatinoina i se fua filifilia pe avea ma faʻaopopo faʻaopopo i se lanumeamata lanumoana poʻo se lanu viole.

Faamanuiaga tuʻufaʻatasia

I le tepa muamua, o le tuʻufaʻatasia o lanumeamata ma le pāuli i le ata e foliga mai e le masani ai. Ae a suʻesuʻe uma mea lelei o sea tuʻufaʻatasiga, o le a faigofie ona talitonuina e anaina ia penefiti o se tali mo totonu. O le aoga sili o le le tutusa tulaga aofia ai:

  • faigofie o le fausiaina o se tulaga ese totonu i soʻo se potu o le fale;
  • o le faʻamalosi o le tele o tuʻufaʻatasiga, e mafua ai le mafanafana o le ola ma gaioiga a tagata e ana;
  • 'eseʻese filifiliga: mai susulu, faʻamalieina i le toʻafilemu ma taofiofi;
  • le faigofie o le teuina o oe lava potu: talavou, tamaiti ma tagata matutua potu moe;
  • vaʻaiga faʻaonapo nei o soʻo se vaega o nofoaga ma fanua;
  • avanoa fofo: i le paketi vaega o meaafale ma maeʻa, oe mafai ona maua se tele numera o filifiliga i le filifilia lanu fuafuaga.

    

E le manaʻomia le faʻaaogaina o le viole poʻo le lanumeamata o ni autu autu mo teuteuina o pa, fola ma meafale filifilia. E mafai ona sili i potu malamalama (oneone, paʻepaʻe, kulimi) potu.

Valivali uiga

O le tuʻufaʻatasia o le pāuli ma le lanumeamata i totonu e maua ai le latou fesoʻotaʻiga o le tasi i le tasi. O se taua taua o sea faʻatasiga o le le aofia ai o le le lelei aʻafiaga i luga o se tagata ma le sili ona lanu viole poʻo lanumeamata. O le lilac lanu polokalame ma ona paolo saofaga i le loloto manatunatu loloto, faʻateleina oe lava. O lanu uliuli o le laina e fetaui lelei mo tagata atamamai: latou te fesoasoani e taulaʻi ia latou lava ma a latou mea fiafia. I le taimi e tasi, o le lanu viole lanu e le talafeagai mo tagata uma ona o le malosi o le mafaufau malosi. Ma o lona tuʻufaʻatasia ma lanumeamata e faʻatagaina ai oe ona puipuia se ituaiga aʻafiaga i totonu o aiga. Green, i le isi itu, faʻamalosia le poto filifiliga. Natura lanu fesoasoani oe maua oe lava, talia lau aano ma aua le vaʻai mo faaletonu ia te oe lava. E mafai ona ia tuleia tagata i ni paleni paleni ausia ma i se faʻaopopoga fesoasoani e maua le filemu ia te ia lava ma filifili i taimi uma le mautu.

    

Eseese o paolo

Ina ia faigofie ona filifili se talafeagai lanu viole ma lanumeamata leo mo le faʻataʻitaʻiga fale, oe tatau ona uai atu i paolo o nei una (lelei faʻatasi tuʻusaʻo i le susulu ma le mafanafana o loʻo faʻailoa mai):

  • lilac poʻo le viole ma le mutia poʻo le mint poʻo le pistachio - o ni maʻi malu e fausia ai se faʻamafanafanaga faʻapitoa ma faʻamamafaina le fealofani;
  • lanu viole ma marsh poʻo olive - lanu mafanafana mauoa, lelei mo potu e tu i le itu i matu (e le o le la);
  • vine poʻo isalaelu ma lanumeamata apu, lanumeamata limu - lanumoana pogisa leo e mafai ona faʻavaivaia i le lanumeamata lanumeamata lanu poʻo faʻatupuina blotches;
  • lilac poʻo le lavender ma le lime - o se lanumeamata lanumeamata e faʻasaga i se talaʻaga o le taofiofia o lanu viole o le a avea ma se faʻamanuiaga aoga;
  • pilekipeli ma iasepi - o se toʻafilemu ma le faautauta tuufaatasi, lelei mo potumoe.

    

O a sitaili o loʻo faʻaaogaina ai le tuʻufaʻatasiga

O le lanu viole-lanumeamata tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia e le talafeagai mo soʻo se sitaili. O le faʻatonuga sili ona lelei e tatau ona filifilia i filifiliga nei:

  • art deco; Malamalama lanu viole faʻamamaina ma loloto lanu viole mamanu tuʻufaʻatasia ma le lanumeamata lanumeamata lanumeamata e fausia ai se faautauta ma muamua totonu.
  • aso nei; Malamalama lanu viole / lanumeamata ma o le moli malamalama lona lua o le a fesoasoani e fausia ai se siosiomaga lelei i lou fale.
  • masani; O le lanumeamata lanumeamata ma le enaena enaena e pei o lanu autu, faʻapea foi ma moli pupula meafale ma ie o le a fesoasoani e tatalia ai le teuteuga masani i soʻo se potu o le fale mautotogi.
  • taulaga; Faʻatagaina se tuʻufaʻatasiga o laʻau ma le lilac o ni autu lanu. Malamalama efuefu poʻo le malamalama kofe mafai ona faʻaaogaina o ni faʻaopopoga ia latou.
  • Sasaʻe. O le pupula pupula lanu viole po o le viole-lanumoana ma tamaʻi lugalaina o le lime lanu ma le auro o le a fesoasoani e fausia ai se moni i sasaʻe fale mautotogi. Ae o teuteuga ma meaafale, ie mo lenei eria e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete pe a mafai.

    

Metotia, filifiliga tuʻufaʻatasia

Pe a tuʻufaʻatasia lanu eseese o lanu viole ma lanumeamata, e manaʻomia le mulimuli i nai faigofie faigofie:

  • o lanu filifilia e tatau ona tutusa i le mafanafana (eseesega i le lanu vevela o le a fausia ai se le lelei le siosiomaga);
  • eseʻesega i le pupula ma le tikeri o le malamalama / faʻapogisa le tatau ona fausia malosiʻaga eseesega (malamalama lanumeamata ma isalaelu o le a le talafeagai lua);
  • o lanu filifilia e tatau ona talafeagai i totonu o se potu faapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, pastel lanu e talafeagai mo talavou ma potu a tamaiti, pogisa ma taofiofi mo se ofisa).

O filifiliga mo le tuʻufaʻatasia o leo filifilia i lenei tulaga ono eseʻese. Faatasi ai ma le fesoasoani a lanu susulu, e mafai ona e faʻamalamalamaina ni puipui pe faʻamamafa meaafale poʻo ie. O lanu mafanafana ma pastel e mafai ona fausia ai le faʻavae o uluaʻi faʻamaeʻaina ma faʻatoa mafai ona maua iinei ma ii i headset poʻo teuteuga. O le mea autu e le o le faʻaaogaina o lanu filifilia "i le maualuga", a le o lea o le iʻuga mamanu o le a vevesi ma e oʻo lava faʻasoesa.

Totonu o potu

O fesoasoani fesoasoani nei o le a fesoasoani i tagata e ona fale e fai teuteuga o potu i le lanu viole-lanumeamata lanu polokalame manumalo:

  1. Filifili e le sili atu i le 2-3 autu lanu ma 2 sili atu paolo. E mafai ona e tuʻufaʻatasi lanumeamata ma lanu viole ma le samasama, enaena, paʻepaʻe pe kulimi. E mafai foʻi ona e faʻaopopoina le filifilia o se pea lanu meamata ma lanu viole. O le tele o lanu o le a fai ai totonu e foliga lurid.
  2. Le itiiti ifo "salalau" o pupuni i totonu o le potu. E mafai ona e faʻamamafaina se tasi lanu lanu i se tasi vaega o le potu, pe faʻapipiʻiina i blotches. Ae e te leʻi faʻatinoina, iloilo atoa le poloketi filifilia: e le tatau ona matua felanulanuaʻi.
  3. Le i ai o lanumeamata ma lanu viole i meaafale ma teuteuga. Afai naʻo le maeʻaina e faia i le filifilia laina, ona o meaafale o le a foliga mai e le mamao (filifilia mai se isi totonu). O le filifilia o meaafale, ie ma teuteuga i lanu talafeagai o le a mautinoa ai le faʻamaoni o le ata.

    

Potu malolo

I totonu o se potu lautele, o le teuteuga e tatau ona faia i le lanumeamata lanumeamata poʻo le pāuli ma faʻatasi ma tamaʻi pogisa mamanu (poʻo blotches) i le lautele filifilia e avea ma faʻavae. Potu lavalava mafai ona sili atu le susulu ma sili atu ona iloga. Ma, i totonu o se malamalama lanu viole potu lautele, o le i ai o susulu lanu meamata ma lilac aluga, malamalama lanumeamata pupuni ma se malamalama lanumeamata kapeta o le a fausia ai se le masani ai faʻatasiga. Ina ia faʻatulaga se nofoaga lelei mo faʻafiafiaga ma gaioiga faʻafiafiaga, e fautuaina e filifili se seti o se sofa ma ni pea nofoa (poʻo ni ottomans) i le lanu viole lanu viole. O se laulau kofe ma se tioata luga e mafai ona tuu i tafatafa o latou. E le gata i lea, o le valiina o puipui i se malamalama lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma faapipii meaafale, filifilia o ie i se pogisa lanu viole, o se filifiliga faigofie lea mo le faʻalauiloaina o vaega filifilia i le fale tele. O laʻau toto o lanumeamata lanumeamata lanumeamata o le a talafeagai foi i totonu o sea potu.

    

Potumoe

I potu moe a tamaiti ma tagata matutua, e tele lava filifiliga mo le faʻatinoina o le lanu viole-lanumeamata. O le sili ona manaia o tali nei:

  • Taualuga lanu viole lanu viole + moli susulu lanu meamata (toeititi paʻepaʻe) + meaafale ufiufi a le beige ma ie lanu viole;
  • faʻapaʻepaʻe papaʻe ma fola + pupuni lanu viole pogisa ma sofa + pupuʻu puipui ma ie i luga o le moega;
  • teuteu malamalama puipui lanumeamata + meaafale beige + lanu viole lanu viole (aluga, afifi moega, atavali ma se kapeta i luga o le foloa);
  • paʻepaʻe papaʻe i luga o puipui e tolu (+ pa lanumeamata i tua atu o le uluulu) + pupuni lanumeamata + moega lanu viole ma se kapeta i luga o le foloa;
  • lanu viole lanu viole o puipui e tolu (+ ata pepa faʻapipiʻi ma ata lanumeamata i tua atu o le ulu) + meaafale beige + pupuni lanumeamata;
  • teuteu pa puipui lanu viole + pupuni o le limima iila + laʻei samasama ma lanumeamata ma meaafale.

    

Umukuka

O le tali saʻo mo se teuteu malamalama ma le umukuka o le a avea ma filifiliga o le viole e avea ma autu autu o teuteuga. O le seti ma meaafale e tatau ona filifilia i se susulu lanumeamata lanumeamata. Mo kapoti ma kapoti, o le a sili atu pupula foliga. Malamalama lanu o le maeʻaina o le a fausia ai se toʻafilemu atemosifia, lanu meafale o le a maua ai le ola i totonu. E fautuaina e faʻapitoa ona uaʻi atu i le filifiliga o ie ma le ata o le talieleele. Afai e manaʻomia, e mafai e tagata e ona ona tuʻuina le umukuka apron mai i lilac tile ma lanu viole lanu viole. O se vaega palasitika ma le ata o lanu viole fugalaʻau (violets poʻo irises) ma laʻau lanumeamata o le a foliga lelei foi. Ae o pupuni, e mafai ona fai sina pogisa nai lo le maeʻa o ia lava (ina ia aua neʻi faʻatasia ma puipui), pe latou te ono tutusa ma le faʻafoliga o le filifilia ulutala.

Faletaele

I totonu o se tamaʻi potu, e tatau ona e filifilia ma le faʻaeteete le lanu lanu o le ata. Matou te fautuaina le filifilia mo faʻaiuga i taufusi ma lilac lanu. O leo mafanafana o le a fausia ai se faʻapitoa mafanafana ma faʻamautinoa lelei le faʻatonutonuina o le suavai. I le taimi e tasi, o le faʻapaʻepaʻeina o fola papaʻe ma le filifilia o paipa paʻepaʻe o le a fesoasoani e faʻapogisaina ai se tamaʻi faletaele. Faʻasaga i tua o le mauoa tone o le pa teuteuina, o le a latou foliga sili ona lelei. Afai e manaʻomia, lilac (poʻo le vanu), e mafai ona e faia naʻo le tasi puipui. E faʻatagaina foʻi ona tuʻufaʻatasia vae puipui o lilac i taufusi taufusi. Ma e mafai ona e faia lenei vaevaega faʻasolo, ma faʻapea ona vaevaeina le pa i lua tutusa vaega pe faʻamalamalamaina se tasi o lanu i le pito i lalo o le 1/3 o le puipui. O le i ai o faʻataʻitaʻiga i luga o le filifiliga maeʻa e le faʻamaonia: o le a latou faʻaopopoina le le mautonu i le fausiaina mamanu.

Suesue

Ina ia fausia se siosiomaga galue lelei i lou oe lava ofisa, fautuaina e aua neʻi lanu viole le sili ona lanu, ae lanumeamata. Ma, o puipui e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le taufusi poʻo le pogisa vao puipui puipui. O pupuni lanumeamata lanumeamata o le a fesoasoani faʻatumuina le ata. O meaafale e te filifilia e tatau ona enaena enaena. Ae o le sofa ma le nofoa e tatau ona vaʻai i lanu viole poʻo le lilac. O le isi filifiliga filifiliga o le a tuʻufaʻatasia o marsh ma lanu viole faʻasaga i tua o le sili enaena. I lenei faatulagaga, o se ofisa atonu e foliga faapenei: fola enaena (se paʻu sofa ma se nofoa, lima ofu ma se kesi e faʻatau i le tutusa lanu), swamp pepa puipui ma pogisa lanu mumu mamanu. E mafai foi ona e pikiina i luga ni pepa enaʻe enaena ma lanu lanumeamata malamalama. Ae o mea paʻu e tatau ona teuteuina i le lilac color scheme.

Faapaologa

Mo le alasavali, faʻapea foʻi ma le palama potu, e tatau ona e filifilia lanu le malamalama. O le tali saʻo o le teuteuina lea o puipui i lanu lanu. O taimi masani e valivali ai luga poʻo le faʻapipiʻiina o pupuni laupapa ma lanu meamata lanumeamata e faʻatagaina. Ae o lavalava faʻapipiʻiina, nofoa poʻo le pusa o drawers e tatau ona i ai se matua pogisa lanu lanu faiga. Ma o le foafoaina tuʻufaʻatasia o le a foliga mai muamua. Moni, mo sea potu e sili atu le fausiaina o se pupuni pupuni moli (moli malamalama poʻo moli faʻapipiʻi moli). O le isi filifiliga mo teuteuina o luma o le valivali poʻo le puipuiina o puipui i se lanu lanu ma faapipii se taumafataga, se pusa o drawers ma se ofu i se lilac lanu fuafuaga. O leo mafanafana e faʻaatoaina e le tasi le isi, o le mea lea, o le ulufale atu i le fale mai se auala tele, o aiga ma tagata asiasi o le a lagona se lelei i le fale siosiomaga.

Faaiuga

O se le masani ai, e oʻo lava i le tuʻufaʻatasia o le lanu viole ma le lanumeamata, ma le saʻo o filifiliga o nei lanu, o le a faʻatagaina ai tagata e ona e fausia se fale lelei i totonu o latou. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina se faʻasologa faapena i soʻo se potu o le fale: mai le auala savali i potu paipa. Afai e te mulimulitaʻi i tulafono masani mo le tuʻufaʻatasia o leo ma o latou aafiaga, e mafai ona faigofie ona e faia se foliga matagofie i totonu. Matou te fautuaina oe ia e mataʻituina faʻapitoa i le filifiliga o meaafale talafeagai, ie ma teuteuga: latou te faia se taua tele i le amataga totonu. E tatau foʻi ona e filifili lelei faʻaaliga. O lo latou pupula tele poʻo se numera tele e mafai ona faʻaleagaina le aotelega foliga o le teuteuga. O le mea lea, mafaufau ma le totoʻa i tulaga taʻitasi o le toefaʻaleleia ma le faʻatulagaina, tusia ni poloketi ma vaʻaia ma e mafai ona faigofie ona toe faʻafouina le ata o lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E Le Valea Le Faatau Sea feat. Dr. Rome Production (Iuli 2024).