Faʻafefea ona filifili se atavali mo totonu

Pin
Send
Share
Send

I le tepa muamua, o atavali ua na o se isi totonu teuteuga e le faia soʻo se vaega taua i le tulaga. Ae o le fesoasoani a se ata ua filifilia lelei, e mafai ai ona e fesuiaʻia le tele: faʻamalieina le soʻosoʻoga o meaafale, faʻaletonu o puipui puipui, faʻamamafa se vaega o leo e faʻatosina mai ai le mafaufau, faʻamamafaina le aulelei o le manatu, faʻaolaola le tisaini, poʻo le faʻafeagai, faʻafaigata ma sili atu ona mausali. O atavali vaaiga e faʻateleina ai le avanoa, ia loloto atili ai. O le lanu lanu o totonu e fausia ai le lagona o le potu, ma o ata i totonu o faʻavaʻa o loʻo faʻasaʻosaʻoina, faʻaopopo tusitusiga malamalama ma afa. Tatou taumafai e iloa pe faʻafefea ona filifili le ata saʻo mo totonu ma le nofoaga e tuʻu ai i totonu o le potu.

Valivali filifiliga filifiliga

E manaʻomia le filifilia o atavali e amanaʻiaina a latou autu autu:

  • O le tele O le umi ma le lautele o le ata e sili ona taua i le vaʻaia vaʻaiga o le avanoa o le potu.
  • Lanu lanu. O le ata e mafai ona avea ma se mea e ola ai, siʻufofoga i totonu, pe, i se isi itu, faʻapipiʻi se soʻoga pupula.
  • Fuafua Tasi o uiga sili ona taua. E manaʻomia le filifilia o atavali ina ia faʻamalieina ai a latou mea i manaʻoga matagofie o tagata e ana le fale, ae i le taimi lava e tasi e lagolagoina le tali faʻalelei i le teuteuina o le potu.
  • O le fomu. Lotoa, faʻataʻamilomilo, faʻatafafa poʻo faʻatafaʻo faʻafanua fausiaina se faʻapitoa geometry e ono faʻamamafaina le lamolemole o laina i le faʻatulagaina, pe faʻasosolo ese laʻasaga faʻatulagaina ma lautele lautele.

    

O le fetaui lelei o le ata ma le faʻamaeʻaina o mea o le puipui o le a tu ai o loʻo mafaufau foi i ai. O le faʻavaʻa o se tala ese. Faʻamoemoeina i mea, lanu, ituaiga ma teuteuga lua, e mafai ona liua i se faʻaopopoga matagofie e oʻo lava i le pupuni o le ata, pe avea ma se paolo paolo o se ata e naʻo le faailogaina o ona tuaoi.

    

I le tele

O le tele o le atavali e fesoʻotaʻi ma le fua o le mea i lalo. Afai o se moega, laulau, sofa poʻo isi elemeni tetele e faʻapipiʻi i le puipui, ona tatau lea i le ata ona i ai le lautele lautele i le tusa o le afa o le umi o meaafale. A leai, o le ata o le a foliga tuʻulafoaʻi ma le talafeagai. O totoe o le puipui o le a mulimuli ane "tuʻimomomoina" e le laʻititi teuteu. Naʻo ata faʻataʻitaʻi o le a avea ma tuusaunoa i le tulafono, talu ai o le mamao i le va o vaega e le amanaʻiaina pe a fuafuaina le latou lautele. O le mea lea, diptychs ma triptychs mafai ona faʻasino i le umi o meaafale i le 2: 3 faʻatusatusa. O le maualuga o le atavali e taua foi. A faʻapea e maualalo le faʻalo o le potu, ona faʻaogaina lea o ata faʻataʻoto e faʻalautele le avanoa.

    

O se ata feololo-tele (pe tusa o le 1 m le maualuga) e tatau ona faʻatulagaina i le mamao o le 2 m mai le manatu fuafuaina o le vaʻaiga. Afai e latalata le tapoleni, ona faʻapea lea o le tagata vaʻai e manaʻo e laa i tua i ni laʻasaga se lua ina ia faʻafetaia le matagofie o le taupulepulega. E tusa ai, o le mamao e tatau ona tutusa ma faʻalua faalua le maualuga o le ata.

E ala ile lanu lanu

O le filifiliga o paolo e faia e tusa ai ma le lanu tuufaatasiga o le potu. Muamua oe manaʻomia le filifili poʻo le a le matafaioi a le tisaini atofaina i lenei teuteuga. Afai o le ata e avea ma se siʻuleo, ona tatau ai lea ona faia lana taupulepulega i lanu susulu o le a faʻatusatusa i le tulaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se potu lanumoana ma paʻepaʻe, o se ata i le samasama pe mumu o le a tu mai fafo. A tatau ona tuʻufaʻatasia se ata ma totonu, lagolago le lanu lanu, ona filifilia lea o ona lanu e tusa ma le faʻavae o talafaʻatusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se lanu enaena-beige mamanu ma faʻaata o le paʻepaʻe, o canvases e faʻaaogaina i le keneni, oneone, sesega samasama lanu ma auro. O se vaʻaiga sili ona lelei o le goto ifo o le la i luga o se galu vai manino poʻo se laufanua vaʻaiga.

    

I le taupulepulega

O le fasi fanua e tatau ona fetaui ma le aoga aoga o le potu. O le fiafiaga, "suamalie" o loʻo ola pea poʻo ni ata o mea fiafia i le gastronomic e talafeagai mo le umukuka: ipu manogi ma le paʻu Crispy ma ulaula asu, fualaʻau suamalie, fualaʻau fou ma droplets o susu i luga o le fugalaʻau, sua i jug misted, suamalie fua i wicker ato faʻapipiʻi ma napkin lapisi o se substrate ... Mo potumoe, filemu, toʻafilemu fatuga e filifilia e fesoʻotaʻi ma le faʻamalieina ma malologa: togavao, vao ofe latalata i auvai vaitafe, matafaga, lagi feʻilafi luga o se moe aai. A le o lea, e mafai ona e faʻaogaina le toe gaosia o atavali e aliʻi lauiloa: Savrasov, Shishkin, Levitan. Aua le fenumiai taupulepulega toʻafilemu ma ni faanoanoaga ma faʻanoanoa. O le siosiomaga i le potu malolo e matua ese lava. Kamupani ma tagata o le aiga potopoto iinei, faʻafiafiaga, o se tulafono, aofia ai toaaga taʻaloga, matamata TV, ma pisapisao potopotoga. O le ea o le fale tele e malosi, o le mea lea, o le ata mo ia tatau ona i ai faʻapitoa faʻapitoa. Panoramas o taulaga, ata o le elemene vai i ona mamalu uma, tala faʻafiafia o le a faia. Mo le auala savali, ua filifilia ni paʻu faʻapaleni, lea o le a fesoasoani i tagata asiasi e fausia se manatu saʻo e uiga i tagata e ona le fale mautotogi. Aua le aveina ese ma surrealism poʻo abstraction. Faʻatasi ai ma mataupu, fiafia e ave i ata, teu fugalaʻau, ola pea poʻo laufanua faʻanatura. Talu ai o le alasavali o foliga o le fale mautotogi, aloese mai ata le lelei molia ma vaaiga o le vevesi, maliu, faʻaleagaina poʻo faʻalavelave.

    

E ala i le taʻiala

O atavali e tele ona tulaga, o le tele na faʻatupuina ni faʻatonuga. Atavali faia i le sitaili o le tutusa igoa, romanaʻi, moni, malo faiga, aʻoga, sentimentalism, faʻailoga, matagofie e talafeagai mo totonu vasega. Nei mafai ona toe gaosia o lauiloa ata vali faʻaalia i falemataaga ma avea ma vaega o measina faʻaleaganuʻu, poʻo uluaʻi galuega e le iloa matai. Mo minimalism, maualuga-tekonolosi, faʻaonapo nei faiga, atavali i le faiga o avant-garde, surrealism, chogiaerie, lalo o le eleele, cubism, impressionism, expressionism e talafeagai. Mo Art Nouveau, canvases e filifilia mai le tafe o Art Nouveau poʻo anachronism, neoclassicism. O togafiti na faia i le vali ata o le igoa tutusa e talafeagai mo Art Deco ma Pop Art. Faʻatasi ma le Provence, o ata e tuʻufaʻatasia, tusia e tusa ma mataupu faʻavae o Biedermeier. Mo eclecticism po o fusion, latou te filifilia ni faleoloa i le art brut style, rayonism. Futurism e tuʻufaʻatasia ma atavali e fesoʻotaʻi ma le miti ma le atemosifia. Loft fiafia i luga o auala auala, kitsch, hyperrealism.

    

Faʻataina o ata

O le faʻavaʻa e filifilia faapitoa mo le ata lava ia. O lona ogatasi ma totonu e mou atu i tua. O le faʻavaʻa o lavalava o le tapoleni, lea e mafai ona foliga lelei pe faʻalumaina atoa ai. Masani ai, o le faʻavae e faia mai se ato. Lenei o se masani vaʻaiga o se siʻiina faʻavaa. O tuaoi e vaevaeina i ni ituaiga se tolu: mafolafola, agai i totonu / fafo fafo. E mafai ona i ai se eseʻese lanu, foliga ma faʻaopoopo teuteuina. O se fausaga gilded ma le tele o curls po o vaneina e talafeagai mo masani canvases. Mo atavali nei, o tioata ma uʻamea faʻamalama e filifilia. I se isi itu, o le ata mafai ona tautau i luga e aunoa ma se mea. I le faʻatusatusaga ua taua muamua, o le ata o le a "le lavalava", lea e naʻo le talafeagai mo totonu totonu.

    

Pau a le tuusaunoaga o diptychs, pol Egyptychs ma triptychs. O le fesuiaʻi o atavali e le manaʻomia faʻavaʻa, lea i lenei tulaga o le a avea o se faʻaopopo elemeni e faʻatosina mafaufau.

Faʻafefea ona faʻamau faʻalelei ata

Taitasi elemene totonu e tatau ona i ai i lona tulaga, na o lenei tulaga o meaafale o le a foliga maeʻa. O lenei tulafono e faʻaoga foi i atavali. I totonu o le potumoe, e sili atu le faʻataʻotoina tapoleni i luga aʻe o le moega. Afai e leai se TV i totonu o le potu ma ua gaogao le puipui faʻafeagai, ona tuʻuina lea i luga o se tapoleni vaeluaina. I le alasavali, o ata e tuu i itu uma o le faʻata poʻo luga o le auala i luga o se avanoa gaogao. I totonu o le potu malolo, o le filifiliga pito sili ona lelei o le puipui ma le sofa. I totonu o le potu a tamaiti, o ata vali maua se nofoaga i le tulimanu taʻalo poʻo luga o le moega.

    

Mafaufau foi i teuteuga o le puipui o le a tautau ai le ata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le eseesega valavala pepa faʻapipiʻi e tuʻufaʻatasia ma se tapoleni pupula e motusia ai le aotelega lelei o le geometry

    

Ata masani

O atavali masani, e fuafua ile aofai o vaega, e faʻavasegaina i diptychs, triptychs, pol Egyptyches. O le masani o le vaevaeina o se ata i vaega amata mai i le Vaitau Tutotonu, ae o se tali tali tutusa na faʻaaogaina i totonu lata mai nei. I le vaʻaiga masani, o le 'aʻai tutotonu e sili ona tele, ma o le lapoʻa o autafa e 1/2 pe 1/3 o le vaega autu o le tuʻufaʻatasiga. O le atoa ata matagofie vaega foliga sili atu pei o se faʻamalama ma pupuni. O ata masani o lenei ata o loʻo faʻaaogaina pea ile fausiaina o fatafaitaulaga i totonu o falesa ma malumalu. O le tulafono autu mo le fausiaina o triptychs ma diptychs o le tasi autu i vaega, o lona uiga, latou te le tau avea o se faʻaauau a le tasi.

    

Ma i totonu latou te faʻaaogaina le metotia o le "tipiina" o se tasi ata i le tele o vaega. O atavali masani o le a avea ma se faʻaleoga e tusa lava poʻo le a le faufauga o loʻo faʻaalia ia latou. I lenei tulaga, o le matafaioi e faia e le masani ai ituaiga o ata faʻalauiloaina, o le vaevaega fausaga. Vaega o le ata mafai ona faʻasologa faʻasologa faʻasolosolo pe faʻasolosolo. Faʻatupuina fatuga, e aofia ai le fa po o le sili atu vaega, mafai ona "gaugau" i totonu o le tasi atoa i sili atu laʻasaga faiga. Fugalaʻau, laʻau, ma panoramas o le taulaga ua avea ma lauiloa mataupu mo ata masani.

    

Faʻafefea ona fatuina fatuga

A tusia se fatuga, ia mautinoa ia faʻalogo i le tele o le puipui o teuteuina. E taua lea ole maua saʻo o le fua faʻatatau. E tusa ai ma le tulafono o le "auro fuafaatatau", o le tele o se vaega o ata e tatau ona fesoʻotaʻi ma le talaaga i le fua faatatau o 3: 1. O canvases mafai ona faʻatulagaina i ni faʻataʻitaʻiga eseese: laina, tutusa, liʻo, rhombus, tafatolu, tafatolu, asymmetric kulupu. Afai e te faʻaaogaina ata o le tutusa lapopoa, ona sili atu lea ona faʻamau i latou i se laina i le tutusa mamao mai le tasi ma le isi. Mo le faʻavasegaina o atavali o 'eseʻese lapoʻa, e aoga le filifilia o le kulupu faʻavae, pe a fai o se lapoʻa tele e tuu i le ogatotonu o le tuʻufaʻatasiga i le tulaga o mata, ma na tamaʻi laʻititi latou faʻataʻatia. O se fofo e le masani ai o le tuʻufaʻatasiga o laina o ata mai le tele i le laʻititi. E leai se mea e mafai ona faʻataʻitaʻia e le ofi i luga ole puipui e lua. Afai o vali luga e lanu eseese, ona mafai lea ona e taʻalo faʻatusatusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le puipui samasama, o ata e tuʻuina i lanu moana lanumoana, ma luga o le puipui pupula, latou te faʻafoligaina i se paolo susulu poʻo le teuteuina o ata.

    

Faaiuga

O nisi taimi e faigata tele ona maua se atavali talafeagai. O le valiina, pei ona e silafia, e le gata o le "taofi le taimi", ae faʻapea foi ona faʻaeeina ata ma se agaga. Afai e le maua e le vaega faʻaleagaga o le ata se tali mai le tagata, o lona uiga e leʻi maua lava e le tapoleni le ana. O tulafono mo le filifiliaina o ata mo totonu e tatau ona amanaʻia, ae o le aulelei o le tapoleni e tatau muamua lava ona tutusa ma tofo a le tagata faʻatau. Afai e fetaui lelei le ata i totonu, ae le fiafia le pule i se mea, e le faʻavaeina le aura manaʻomia i totonu o le potu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Long Sleeve Off the Shoulder Sweater. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuli 2024).