Faʻalelei fale i totonu o fale - o faʻataʻitaʻiga o le ata i totonu o se fale ma se fale mautotogi

Pin
Send
Share
Send

O le talaʻaga laueleele o le chalet sitaili o le sautesasae o Farani, e le mamao mai le Alps. Nei matagofie, mafanafana fale ma uiga mamanu foliga vaaia i le tulaga o se taualuga sloping, matala terraces, mai lea e matua talafeagai e faamemelo ai i le lalelei matagofie. O le atemosifia o totonu o le vateatea e mafai ona faʻaofoina ai se tagata faʻaonapo nei ma lona matagofie faigofie, faʻaalia, faʻaali alofa.

O le puleaina o fafie, maʻa, le faʻamalosia o le i ai o se magalafu, o le teʻena o mea e gaosia ma lanu o le acid e le talafeagai mo tagata uma. Ae o le a mautinoa le mauaina o se tali mai tagata latou te iloa pe faʻafefea ma e fiafia e fiafia i le olaga, tagata taʻutaʻua ma natura alofa o tagata o miti o le mauaina o le filemu. I tua atu i na mea uma, o le fatuina o sau oe lava vaega tulaga ese o Atumauga e mafai e le gata i totonu o se atunuʻu fale, ae faʻapea foi i se fale mautotogi masani.

Mafuaʻaga mo le lauiloa ma foliga iloga

O aso nei o le chalet i se tulaga faʻafaafanua ua mauaina le sili atu ma sili atu lauiloa ma ua leva ona tuua lona talafaasolopito itulagi: Siamani, USA, Kanata, Italia, Sepania ma, ioe, Lusia.

E tele mafuaʻaga mo le lauiloa o chalet-style interiors:

  1. Faʻalelei mai le faiga: o loʻo taumafai le au mamanu e aumai mea faʻaonapo nei i totonu, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le 'aniva, uiga masani o le alpine fale ma le tala faʻasolopito;
  2. O le talaʻaga nofoaga i nofoaga matagofie o le unaʻiga mo le mea moni na latou amata faʻafesoʻotaʻi ia ma le alofa, laufanua laufanua - filifilia e tagata ua agaʻi e faʻamafanafana;
  3. Le manaʻoga o se tagata faʻaonapo nei ia latalata atili i le natura, ia faʻaaoga mea siosiomaga faʻauo;
  4. O le atinaʻeina o se ituaiga o faʻafiafiaga e pei o faaseʻe e maua ai le chalet se faʻatasiga ma lauiloa turisi.

Iloaina foliga:

  • Avanoa, avanoa avanoa: o mea totino uma i totonu, e toalaiti ma tulaga ese i la latou lava auala, sau i fafo;
  • O le faʻamuamua o mea masani. Laupapa, maʻa, piliki - tele lava mata, paʻu ie, faʻapitoa lava mo le maualuga faʻamaoni. O le faʻaaogaina o maa o le keramika, o elemeni uʻamea, o tioata tetele e le tuʻusaunoaina;
  • Uiga laupapa laupapa, faʻataunuʻuina le le fausiaina (aemaise lava i totonu o se potu mautotogi), ae o se teuteuga gaioiga, zoning le avanoa;

  • Mo potu tetele o fale o le atunuʻu, faʻatasi ai ma le tatalaina o fale mautotogi, e talafeagai lelei se ata faʻavae, lea e i ai tagata faʻafiafia: "Hunting Lodge", "Natura Faʻatupuina o se Laʻau", "Afi Afi mo se Aiga Aiga";
  • O le talafaʻasolopito uiga o le chalet mamanu faʻaalia ai le symbiosis o le faavavau talavou natura ma mea na faia e tagata lima, i lalo o le matua faʻagasologa: taʻe keramika, tuai laupapa, tuai meaafale, ie.

Faʻamaeʻaina ma lanu ata

O le ituaiga Alpine e manaʻomia tele mea masani, e aafia ai le tau. Ae o le iʻuga e aoga. Naʻo le faʻalo, e masani ona teuteuina ile pogisa, e le faʻapipiʻiina utupoto, e ofoofogia. O le faʻaauauina o laupapa laupapa laupapa, faʻamau faʻataʻitaʻi mea fesoasoani, ma maua ai se siʻosiʻomaga tulaga ese i le potu atoa.

O puipui e mafai ona teuteuina i le maʻa efuefu, lea e faʻafaigata atili ai le potu. O fola faʻapipiʻi i luga, o le tele lava o paʻu pupula, e foliga lelei mai i laupapa i tua atu. O tuʻufaʻatasiga o ituaiga laʻau eseese e talafeagai: oak, paina, palu. O se faʻapitoa rusty matagofie e tuʻuina mai i le fola ufiufi ma faʻataʻitaʻiga o le matua: o le mautu laupapa e tatau ona tumau matte, semi-matt peʻa maeʻa gaosi. O vaega manaʻomia (umukuka, faletaele) ua maeʻa ma tile, faʻapea foi ma faʻapitoa, "nuu" aoina.

O lanu toʻafilemu o totonu o le chalet o loʻo atagia mai ai le lanu fou.

  • Natura paolo o laʻau, tele o mafanafana leo;
  • Terracotta, beige, samasama;
  • Lanu masani: lino masani, lime, tapaa, limu;
  • Efuefu - o se paolo o maʻa masani i laufanua mauga;
  • Lanu pupula - naʻo nai paolo laiti, ma le fua mumu.

Moli i le faʻamalama

O nei onapo sui ua suia le foliga mai o chalet-style faamalama. Na latou matua lapoʻa, tele taimi masani, ae o isi itu na tumau pea le suia:

  • O le nofoaga o le faʻataʻitaʻiga tele i sasaʻe - i le ao, e oso mai le susulu o le la;
  • O faʻamalama faʻamalama e matua faia i laupapa;
  • Faʻamau ma tele faitotoʻa, tele imposts poʻo elemeni faʻatulagaina - tioata vaevaeina ua taʻua o "teuteuina spros".

Faʻatasi ai ma ni filifiliga mo le malosi faʻanatura, o loʻo i ai ni tulafono mo malamalama faʻasolosolo e le solia ai le tuʻufaʻatasiga atoa o le chalet style:

  • O moli e tali tutusa lava ma le natura: leai ni halogens, diodes, na o le malamalama malu, faʻasolo e le faʻaleagaina le matagofie o totonu;
  • O le ata ma foliga vaaia o faʻamalama moli e le o ogatasi ma le faʻatonuga lautele. E ave le faʻamuamua i lamepa moni: moligaʻo moligaʻo, moli moligaʻo mo moligaʻo faigofie;
  • O le faʻamafanafanaga e sili atu i lo mea uma: faufautua fautua e faʻamamafa le vaega talafeagai (masani ona faigaluega, 'aiga) ma se faʻaopopo malamalama malamalama.

O le iʻuga mulimuli o le a faʻalagolago tuusaʻo i le teuteuina o faʻamalama. Malamalama, mea masani e sili ona lelei: ie, cotton. O lanu e toʻafilemu, o lolomiga e faigofie e pei ona mafai ai (light cage) pe faʻapea foi ona iloa gofie gofie. O se isi mea i pupuni o pupuni laupapa mai totonu.

Flamili fatu o le chalet

E leai se fale i totonu o le fale e mafai ona mafaufauina e aunoa ma se umu, ogaumu poʻo se magalafu, o loʻo faʻaalia uma ai le mafanafana ma le mafanafana o se fale o le atunuʻu. E ofaina e le au mamanu, ma lava le avanoa, e le masani ai poloketi, e tu ai le elemeni autu i le ogatotonu o le potu i le fogafale pito i lalo. Mo teuteuga, e sili atu le faʻaoga o mea e mafai ona faʻailoa atu ai le alpine aura. O isi taimi latou te faʻaaogaina fafie tuli ma faʻasolosolo le soifua matua - taʻei, patina; feagai ma keramika. O metotia e lautele faʻaaogaina mo teuteuga ma isi luga.

O se vaega magalafu malūlū na faia faʻataʻamilo ile apu: e avea o le ogatotonu o le potu malolo ma i le taimi e tasi o le fatu o le fale - iinei o le aiga atoa potopoto, pele, mo fesoʻotaʻiga, e mafai ona tele pei o le eria o le sone faʻatagaina. I tafatafa ane, e mafai ai ona e tuʻuina se laulau laʻau laʻau e fai ma laulau mekasini, peitaʻi i ona foliga mai e faʻafesoʻotaʻi le tuanaʻi o aso ua mavae ma se faʻamanuiaga o mea faʻaonapo nei.

O nai sili atu faʻaonaponei faʻafiafiaga e le solia tu ma aga:

  • Luga tioata vavaeʻese le afi moni;
  • Laulau ma afi afi ua fausia i totonu;
  • O se afi taʻinaafi ma se plasma TV tuʻu luga aʻe o ia;
  • Dome hood simulate vaega o se mea moni.

Meafale malosi

O meaafale i totonu o le fale e masani ona tetele, talatala ma faʻasolosolo. O le le faʻafaigofieina ma le le faʻafaigataina e faʻateleina e le soifua matua faʻasolosolo - o le abrasions, o le aafiaga o le susunuina i le la.

Palasitika, suia meaafale e le aofia ai, forging e toeititi toesea. Mauaina faʻamuamua:

  • Laʻau masani;
  • Paʻu ufiufi meafale;
  • Meaafale e faʻaaogaina ai ie.

Faʻapitoa monochromatic upholstery: ie faʻapipiʻiina, beige nubuck. O nisi taimi e talafeagai ona valivali pe faʻasolosolo ie, ae i soʻo se itu, o le a aoga ni aluga teuteu ma fulufulu mea e moe ai. I totonu o le potumoe o se chalet, o faʻamatalaga o le saua e le masani ona faʻaalia - o se pupuni faʻapipiʻi i luga o le lautele o le moega ua faʻatagaina.

Kapeneta, faʻamafanafanaga, faʻasologa masani e masani ona fai faʻasologa, talu ai ua tuʻuina atu ia i latou se misiona taua - o le nanaina o mea faigaluega i totonu o le fale, e aunoa ma le i ai o se tagata onapo nei nofo ai i se alpine hut e le mafaufauina.

Teuteuga: alpine accent

O se foliga iloga o le chalet mai le tele o isi sitaili o le DIY teuteu elemene e talia i taimi uma. Tusa lava poʻo le a lau mea fiafia i ai o le omea faʻataʻitaʻiga poʻo le teuteuina, o le ai ai i taimi uma se nofoaga ma le faʻaoga mo lau agavaʻa. O lenei ituaiga totonu e paʻi atu i luga o le tele o tagata tufuga.

Alpine faiga sitaili:

  • Eseese ie lalaga: ie vaivai, ie mafanafana, ie afu. Manatu masani ma ata o laufanua mauga, vaomatua manumalo;
  • O le foloa o le ufiufi e faʻatumuina e kapeta, e aofia ai ma i latou ma se tagatanuu lanu - variegated, wicker;
  • Lautele atavali, tapestries ma le autu o le natura, manu e faʻavasega ma faigofie laupapa laupapa;
  • Pusa lapopoʻa ma lalagaina, lalagaina, fulufulu ufiufi;
  • Eleele, ipu laupapa;
  • Fatuga fugalaʻau mago.

O le lauiloa faiga moe tulimanu faiga o loʻo atagia i le aupega faʻaaliga tulaga. O ulu o le ipu i luga o puipui o le a faʻaluaina kapeta-paʻu i luga o le foloa.

Vaega o faʻapitoa vaifofo

O le potu malolo o le ogatotonu lea o le fale atoa poʻo le chalet-style apartment. Lenei o ona uiga foliga e tatau ona faʻaalia atoatoa. Faʻaopopo luga faia i tioata, uʻamea, maʻa faʻamamaina, nisi glossiness o meaafale mea totino, mo se faʻataʻitaʻiga, varnishing se tuai pusa o drawers, o le a fesoasoani e aloese mai vaʻai vaʻaiga.

Peitai, o le umukuka, e mafai ona faia ia sili atu le mafanafana ma le atoa laupapa avanoa. Faʻapitoa tuʻutuʻuga mamanu:

  • Maʻa, brickwork, pe a manaʻomia (vaega e galulue ai), e suʻi matagofie faʻatasi ma laʻau laupapa, vaʻa tipiina, patipati laupapa;
  • Suia chrome ma uamea ma apamemea: ipu, totoga, palu;
  • O le mautu o omea, o ipu keramika e faʻamaluluina e le papaʻi i solo o ie lino, ie ie afu;
  • O mea faigaluega a le aiga e fai i uʻamea (pusaaisa, microwave oven) o le a ofi i totonu o le vateatea.

O se potumoe i se ituaiga sitaili o le a avea ma sili atu le mafanafana, mafanafana, ma, pe a manaʻomia, alofa. E le tatau ona naʻo le soʻona tele o le avanoa i elemeni laupapa. Lanu filemu, mama laʻau ituaiga o le a faʻailoa uma le agavaivai o le natura matagofie.

O le subtleties o le faʻasalaga i totonu o se taulaga fale

O le ata fuafuaina o se fale chalet-style taulaga e tatau ona amanaʻia, faʻaopopo i le eria, o le maualuga o faʻalo o potu.

Faʻafefea ona le liliu se fale mafanafana mauga i totonu o le gnome's shack:

  • Faʻatonu tausiaina o vaega, mai totonu teuteuina i teuteuina elemeni;
  • Le faʻatagaina mai le soʻosoʻoso, tetele laupapa utupoto pe afai o le faʻalo ile maualuga e laititi atu i le 3 mita. O se isi mea o se tuʻufaʻatasia o planed laupapa ma sima;
  • O le teuteuina o laupapa e fai ma senetimita taua - teuteuina naʻo le tasi puipui, ma mea e manaʻomia mo ituaiga mama;
  • Faʻaopopo avanoa o le a fesoasoani i le taliaina o cladding ma laupapa na oʻo i le tasi vaetolu o le maualuga o le pa;
  • Suʻesuʻe lapisi lapisi i le potu malolo ma fata matala ma faʻaaliga faʻatupuina.

O se alpine-style apartment, pei o se country country, e na ona faia e faʻaalu filemu, filemu afiafi, aiga aiga, ma faʻafeiloaʻi malo i ai. Oe o le a faʻaolaina le sili ona lata mai i le matagofie chalet-style interiors ma faigofie spruce laupapa i luga o puipui ma vaivai kapeta i luga o le foloa.

Ma taugata taʻoto i le avanoa e na malolo ma le agaga mai le vevesi fati o le olaga i aso uma, o le sili ona taua oa mo le 21st seneturi. Mo se tagata faʻaonapo nei, o se chalet mafai ona avea avea sili laitiiti nai lo se totonu faiga, ae o se atoa ala o le olaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: GIM Youth Samoa Day 2014 - Mauluulu Siva Faaleagaga by Everlasting Praise (Mae 2024).