O le a le faiga faʻaonapo nei i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le taofiofi ma faʻagaioiga faʻaonapo nei sitaili o le tali sili ona lelei mo tagata fiafia i le mafanafana ma faigofie. O le muamua taumafaiga e faʻatino lenei tulaga i totonu na faia i le 60s o le seneturi talu ai, ae o le fausiaina o le sitaili na maeʻa na o ni nai tausaga talu ai. O lenei mea na faʻatagaina ai matou ona faʻatumuina i suiga fou o loʻo fai nei.

O lenei faʻatonuga e le o se aia tatau a na o tagata mauoa i le fale. O lona faigofie ma agavaʻa faʻatinoina i le faʻaaogaina o avanoa e mafai ai e oe ona fausia se mafanafana siʻosiʻomaga aunoa ma le tele o tupe teu faʻafaigaluega, e oʻo lava i se tamaʻi eria.

O le sitaili e sili ona lelei mo le teuteuina o se fale, fale mautotogi poʻo se ofisa. E leai ni faʻafitauli e tuʻu ai se tisaini i se auivi maumaʻa. Contemporary e le ofi i totonu maualuga-tekonolosi tekonolosi ma minimalism laconicism. Pe a fausiaina totonu, mafaufau lelei ma le faʻafaigofieina o lumanaʻi tagata o se mea e faʻamuamua.

Le talaʻaga o le sitaili

Contemporary muamua faia lona faʻailoga i le ogatotonu o le 20 seneturi. E tuʻufaʻatasia foliga o le Scandinavian style, minimalism ma le fausiaina. I le taimi lena, o tagata taʻitoʻatasi ma faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasi na matua teuteuina. O totonu na fausia mai mea tetele-gaosia meaafale ma teuteuga elemeni. Tele vaega na faʻatau "i le taimi", o se matua alualu i luma le mauaina o se mea faʻapitoa i na aso. I potu mautotogi, faʻatasi ai ma meaafale tauagafau ma laconic, o aso anamua mai sitaili eseese ma e oʻo lava i vaitaimi e mafai ona i ai.

I tausaga ina ua maeʻa taua, o le teuteuina o fale na iloga mai i se isi ituaiga o olaga. O le mea lea, o le faʻaonapo nei o totonu na ofi mai e le auiliiliga o sitaili na i ai se umi talaʻaga. O le au tusiata ma le au mamanu o le aʻoga a Bauhaus sa i ai lo latou lima i le atinaʻeina ma le tufatufaina atu o le sitaili i Europa. Latou faʻalauiloaina le manatu o le tele-gaosiaina lelei ma taugofie meaafale mafai ona faʻatulagaina le tele o mea ma mea. E tusa ai ma la latou fuafuaga, e tatau ona i ai se aulelei ma matagofie foliga ma tala faʻatatau o tupe.

E oʻo i le faʻaiuga o le luasefulu senituri, toeititi lava o Amerika uma, Rusia poʻo Europa aiga mafai ona mimita i ia meaafale. Soʻo se fale mautotogi sa i ai se masani umukuka iunite po o pa. Tagata talisapaia talisapaia le avanoa saunia e maua taugofie ae matagofie ma aoga meaafale o aso nei. Tele o ona elemeni o loʻo faʻaaogaina pea i le fausiaina o totonu.

O le talafeagai o faiga faʻaonapo nei o loʻo taoto i lona agavaʻa gafatia e tuʻufaʻatasia mea faʻaonapo nei ma meaafale mai filifili faleoloa ma mea tuai. E tusa ai ma le au mamanu, i le lumanaʻi o lenei itu o le a naʻo le suia, atiaʻe ma o le a le leiloa lona taʻutaʻua mo se taimi umi.

 

Features, uiga ma iloga foliga vaaia o le sitaili

Talu ai o le sitaili e faʻavae i luga o le tuʻufaʻatasia o meaafale i totonu, pe a teuteuina se potu, oe le manaʻomia le mulimuli i tulafono maʻaʻi totonu o se taimi faʻapitoa vaitaimi. O vaega e faʻatumuina le potu e aliali mai i totonu mo na o le mafuaʻaga e fiafia ai tagata e ona ia latou. O le mea lea, e te le manaʻomia le faʻatumauina o lanu lanu i nisi paolo, faʻatauina meafale meafale ma oka pupuni o se ituaiga sitaili. Lenei ua faʻatagaina e faʻamaeʻa luga ma mea faʻaonapo nei, e faʻamalosi ai le potu ma mea lelei fale-fale meafale.

O ai e filifilia le faiga o aso nei

I lenei itu, o foliga o aso nei o loʻo tino mai, e faigofie tele ona faʻatino, o le mea lea e fiafia tele iai le au pele o le faʻafouina o totonu. O le autu o uiga taua e faʻavae ai le faiga faʻaonapo nei o le faigofie, faʻamafanafana ma le aoga. E talafeagai mo tagata uma e talisapaia le aoga, faʻafaigofieina ma e le taliaina le faʻamalieina ma le faʻamaualuga.

O le aulelei o lenei sitaili o totonu lea na faia i totonu e tutasi. Soʻo se taimi, o se amataga fofo e fausia mai faigofie ma masani mea.

O le ergonomics ma le faʻafaigofieina o lenei sitaili faia taua ai mo teuteuina avanoa ofisa. Ole eseesega ma fesuiaʻiga o modula ma tisaini faʻatagaina oe e faʻavasega le avanoa faigaluega e amanaʻia ai manaʻoga taʻitasi o tagata faigaluega taʻitasi. O le monotony o puipui o le a faʻavaivaia ma atavali ma ata.

O le a le eria o aso nei sitaili talafeagai mo

Contemporary style o le sili sili filifiliga mo teuteuina laʻititi-tele po nei fale mautotogi. O ona elemeni uma e faigofie ona suia ma fetuʻunaʻi i tulaga fuafuaina. I lona faʻatinoga, o loʻo ave le faʻamuamua i le faʻamaopoopo saʻo o le nofoaga e nonofo ai, e ala i lona vaevaega agavaʻa i sone faʻagaioiga.

O se potu ma faigofie geometry o le sili filifiliga mo embodying faiga. O lenei mamanu o le a foliga sili ona lelei i totonu o se tulaga masani potu o se masani vaega maualuga-tulaʻi fale. O meaafale faʻaonapo nei o faigofie ma malamalama ai fomu ma manino outlines ma laina saʻo, maualuga-tech masini, pepa faʻasalalau, ata ma atavali o le a faigofie ona ofi ai i totonu. Avanoa ma faʻaogaina mea faigaluega maeʻa o le a avea ma sili lelei talaʻaga. E sili atu le filifilia o se tasi-lanu mea ma se lamolemole luga mo se faigofie, faʻauma maeʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, moli malamalama i luga o puipui, laupapa fola ma paʻe valivali papaʻe. E mafai ona tuʻufaʻatasia se faʻalo aliali i luga o le ie faʻapipiʻi ma laminate fola. O ia mea e le manaʻomia e fetuʻunaʻi i le taimi o le faʻapipiʻiina, tuʻufaʻatasia - o lenei o le a sefe i le teuteuina. O totonu e le tatau ona i ai ni mea faigata - o vaeluaga ma susulu pupuni-tioata faʻamalama, stucco moldings, tele-tulaga faʻalo, pepelo pepelo elemene. O nei teuteuga e sili atu le aoga mo totonu, lea e faia mo taimi paganoa ma galuega.

O le tumama ma le taofiofiga o potu, teuteuina i vaʻaiga faʻaonapo nei, ua tuua ai le tele o avanoa mo mafaufauga ma faʻataʻitaʻiga. O lenei uiga faʻataga ia mafai ai ona ia matua faʻaaoga. E aoga le faʻaopopoina i totonu o ni elemeni "tautala" mai se eseʻese faiga ma le potu o le a le iloaina. Afai o oe o le e ona se tamai fale mautotogi ma e te fiafia i le faigofie ma le mafanafana, o lenei sitaili o le a sili ona lelei mo oe.

Valivali tali mo sitaili

O loʻo tautau totonu totonu i lanu le faʻapaleni, malu. Latou te le faʻatosina mai mafaufau ma e le mafua ai le itaitagofie. I nofoaga faʻaonapo nei megalopolis, e taʻutaʻua le faʻaaogaina o lanu efuefu-enaena o se pito i tua o papaʻe papaʻe. Nofoaga e tuʻu totonu totonu ma mea teuteu, meaafale ma fale fale.

O pupuni o loʻo mulimuli mai e talafeagai e avea ma faʻavae mo se susulu atili faʻatumuina:

  • lanu paʻepaʻe;
  • beige;
  • lanu efuefu;
  • kalafi;
  • lanu enaena.

O le taofiofi laina o le a faʻavaivaia ma teuteuina i elemeni:

  • lanu moaga;
  • lanu samasama;
  • lanu mumu;
  • lanu meamata;
  • turquoise;
  • fugalaʻau moli.

E le tatau ona faʻaopopoina le tele o lanu eseʻese lanu i le tasi totonu. E sili le filifili mo pupuni latalata o le lanu e tasi. Ma ia maua le ola, oe mafai ona taʻalo ma ie.

I ata faʻaonapo nei, o ata ma faʻataʻitaʻiga e seasea faʻaaogaina, ae o le faʻalauiloaina o natura masani e faʻamalosia. I totonu o lenei sitaili e mafai ona e mauaina:

  • lolomiga o manu;
  • faʻataʻitaʻi i laʻau poʻo maʻa.

 

Mea ma metotia o teuteuga i totonu

Ina ia fausiaina se taimi nei tisaini, latou te mananaʻo mautu mea faʻaonapo nei. E tatau ona faia mai mea masani masani ma fetaui ma manaʻoga mo latou siosiomaga agalelei.

O le mamanu faʻaaogaina:

  • laupapa faʻamamaina - mo puipui, foloa ma faʻalo;
  • maa masani - mo le folaina o foloa ma puipui i totonu o le faletaele, umukuka. E mafai foi ona e tuʻuina se apron umukuka ma se countertop ma monolithic ipu;
  • tioata faia mai masani mea mata. O paolo, meaafale poʻo ona elemeni, teuteuga ma teuteuina auiliiliga e faia mai ai;
  • paʻu masani mo ufiufi o sofa, nofoa faʻaletonu, ulu ulu ma isi meafale meafale.

I se faʻaopopoga i filifiliga masani, o le tele o ituaiga o mea faʻatusa faʻatusaina o loʻo faʻaaogaina i totonu o aso nei. Maualuga-lelei ma aoga elemeni gaosi o loʻo i ai se aulelei foliga vaaia ma le anagata, faʻamalieina le manaʻoga o tumamā ma tulaga faʻapitoa siosiomaga.

Faʻatasi ai ma ni mea e sefe, sefe saogalemu, e i ai:

  • laminate - sili atu ona masani ona faʻaaogaina e fola ai le fola, ae mafai foi ona faʻaaogaina mo puipui ma faʻalo i le faʻalo;
  • maʻa faʻapitoa - mo le ufiina o le foloa i le auala savali, i le fale taele, i le umukuka, ma o nisi taimi i le potumoe po o le potu malolo;
  • PVC tapoleni mo faʻalo taualuga.

Contemporary totonu e le faʻamalieina i le tele o susulu lanu, mea teuteu ma faʻataʻitaʻi. Ae le o le uiga o lenei mea ua latou paʻeʻe ma paʻu. Oe mafai ona toe faaolaolaina le monotony o le potu i le faʻaaogaina o ituaiga eseese o ituaiga. I le lafoaʻiga o tisaini e pupula, matte, talatala, embossed ie.

O se tuʻufaʻatasiga o mea o loʻo mulimuli mai e aoga tele:

  • acrylic ma tioata ma laualuga luga chrome;
  • laʻau masani ma laʻau ma maʻa;
  • uamea maeʻa ma lacquered vaega;
  • ie textured - alu lelei ma itiiti embossed ma lamolemole luga.

O se uiga iloga o aso nei i totonu o le aoga faʻatasi ma le mafanafana. O le mea lea, o le teuteuga e aofia uma ai mea masani ma mea gaosia.

Pa

Mo teuteuga puipui i lenei sitaili, filifili:

  • valivali;
  • simaina;
  • faʻapipiʻi ma pepa puipui;
  • ofuina o maʻa;
  • tuʻufaʻatasiga o laupepa eseese - tuʻufaʻatasiga o sima, pepa puipui, elemeni laupapa, laupapa maʻa.

Fogafale

A o faia le fola faʻaputuga, e faʻaaogaina:

  • maa poʻo le poselain maa. O le ufiufi e masani ona tuʻufaʻatasia ma se "mafanafana foloa" faʻavevela sisiva;
  • linoleum;
  • laminate;
  • tile vinilate;
  • kapeta;
  • laupapa kapeti;
  • laupapa faʻamamaina faia i laʻau masani.

Taualuga

A maeʻa le faʻalo, oe mafai ona faʻatapulaʻa oe lava i le paʻepaʻe pe valiina i le acrylic poʻo le vai-faʻavae vali. Afai e te manaʻo e faia se sili atu ofoofogia ma matagofie taualuga ufiufi ma fausia-i le malamalama itu, filifili se faʻaloaloa pe faʻamavaeina fausaga. O le sitaili mo faaputuga tele-tulaga ua leai, ae o se faigofie, tauagafau tuufaatasiga o le a matua ofi i totonu o se faigofie ma aoga sitaili.

Moli

Malamalama lelei faʻalapotopotoga o moli e talafeagai e fausia ai se atoa-taimi fou tisaini. I totonu, o se tutusa tutusa taua matafaioi ua tofiaina uma i faʻanatura ma faʻavae punaoa. Latou te taumafai e aua le tapunia pupuni pupuni ma pupuni pupuni ina ia le faʻatapulaʻaina le tafe o le susulu o le la i totonu o le potu. Faʻatasi ai ma tamaʻi faʻamalama, e tele moli masini e tuʻu faataamilo i le itu.

Filifiliga malamalama faʻavae filifiliga:

  • moli tutotonu i se mafaufau faʻaonapo nei tisaini;
  • faʻamalamalamaina moli Moli mo fata, meaafale faʻataʻoto, pule, eseese vaega o le potu;
  • nofoaga i totonu o le nofoaga o masini e tasi - sconces, foloa moli, avanoa i le faitauga, taʻaloga, potu 'ai.

I le taimi nei sitaili, lamepa o se faigofie geometric poʻo ni miti faʻafoliga foliga e mafai, ae o le emepaea mitamita ma matagofie o le rococo tatau ona aveʻesea.

Filifiliga meaafale

O le fausiaina o le sitaili amata i le atinaʻeina o meafale fou meafale. O le atinaʻeina ma le faʻatinoina o compact folding, transforming models na faia i le 60s o le luasefulu seneturi. Talu mai lena taimi, o ia meaafale na gaosia i se tele tele. O loʻo manaʻomia pea ma talafeagai ile aso.

Le sili ona lauiloa meaafale mamanu i lenei sitaili:

  • kapoti mai isi vavaeeseʻesega ma potu mo tusi, TV, komipiuta, lavalava. O ni faʻataʻitaʻiga ua faʻaauupegaina i luga o le laulau gaugau;
  • vaivai modules e mafai ona faigofie ona suia - sofa bed, armchair bed;
  • ofu tuʻu totonu e tosoina;
  • moega ma potu teu teu ese;
  • laulau ma le gaugau pito i luga;
  • isi mea;
  • ofu e fai ai ofu;
  • moega.

O le aoga sili o lenei ituaiga o meaafale o se taugofie tau tuʻufaʻatasia ma se aulelei foliga vaaia ma maualuga anagata. O lenei aafiaga e ausia e ala i le faʻaaogaina o mea aoga faʻaonapo nei mea:

  • faasao-paʻu;
  • MDF;
  • paluga mea teu ufiufi;
  • elemene laminated.

Faʻaaogaina o ie

Monotonous discreet interiors ma o latou lanu le tutoʻatasi, laina saʻo ma foliga faigofie na ona manaʻo e toe ola. O i e o ai ie e o mai e laveaʻi ma eseese ie, o pupula pupuni, o foliga ma teuteuga. E maua i le fesoasoani o aluga, ie pupuni ma ie moega e mafai ona e faʻaopoopoina ai ni faʻaoʻoga leo, ia atili faʻaalia ai le malamalama o le potu. O le mea autu e le o le soona faia. Faʻaaogaina o lenei metotia, oe tatau ona faʻatapulaʻa oe lava i le 1-2 lanu lanu. E mafai ona e teʻena le faʻaopoopoina o lanu, ae faʻaopopo mamanu. Faigofie-tausiga, masani lava ie e talafeagai mo lenei faiga. O le tuʻufaʻatasia o ie e tasi le lanu ma ie eseʻese e foliga manaia. Ae maise lava le manaia o le eseʻesega i le va o ie vaivai malulu ma foliga faigata o meaafale. O le sili ona manino aʻafiaga o lenei metotia mafai ona vaaia i le faʻaaogaina o kapeta, lea e avea ai le potu mafanafana, moni ma faʻatusa.

Mea e faʻaaoga ma teuteuga

E mafai ona e toe faʻafouina le siʻosiʻomaga filemu i totonu ma le fesoasoani o mea teuteu. E mafai ona avea i latou ma sui o sitaili eseese ma vaitau. E faʻatagaina le faʻaaogaina o mea susulu ma susulu - o le filifiliga e faʻamoemoe i mea e fiafia iai lē e ana.

I totonu o totonu, o souvenirs aumaia mai pisinisi pisinisi ma femalagaaiga, matagofie aulelei foai foaʻiina e uo e talafeagai lelei - mea uma e taua mo le tagata e ona le fale mautotogi ma fesoasoani e faʻasaoina le manatuaina o taimi matagofie o lona olaga.

O laʻau lanumeamata i le fale o se mea teuteu sili lea mo totonu o aso nei. O pama, ficuse, ferns o le a le gata ina teuteuina totonu o le fale ma atili ai ona faʻaalia, ae o le a fesoasoani foi e faʻamama le ea ma fausia ai se lagona lelei.

A teuteuina le potu, taumafai e aua le soona soona faia i le aofaʻi o mea faʻamanatu.

Faʻataʻitaʻiga o teuteuga i totonu o fale

O totonu e fuafuaina i lenei itu o le ata e talafeagai i soʻo se potu o se potu mautotogi poʻo se atunuʻu fale. Sei o tatou mafaufau auiliiliili i auala o lona faʻatinoina.

Faapaologa / auala

O le auala i aso nei o loʻo valiina i pupuni malamalama. O puipui e mafai ona faʻamaeʻaina i clinker piliki poʻo maa teuteu. O le foloa ua faʻataʻatia ma laminate, linoleum, tile poʻo ni vinila tile. I se faʻaopopoga i moli tutotonu, moli poʻo moli uila e faʻaaogaina. E le tatau ona tele meaafale. O se potu lautele ma multifunctional fausia-i totonu ofusa ma se tamai nofoa ma se fata mo seevae ua lava lava. E mafai ona teuteuina puipui i ni atavali se lua.

Potu malolo

Ina ia mafai ona fuafuaina lelei se potu malolo lata mai, e tatau ona e uaʻi atu i fautuaga nei mo lona faʻatulagaina:

  • Faʻatulaga se nofoaga malolo lelei ma se sofa mafanafana ma avanoa ma se taʻinaafi poʻo se afinaga afi. Lenei o le a fausia ai se mafanafana siosiomaga ma le malolo i luga o se malulu malulu afiafi;
  • atiaʻe se faʻalavelave laʻititi ma moli malamalama. Lenei o le a faʻatagaina, pe a tatau ai, e vaʻaia suia le tulaga i totonu o le potu;
  • Faʻaoga potu teuoloa i totonu ma faʻatumuina eseese - fata tatala e mafai ai ona tuʻu lelei i ai tusi ma ata, faʻamalama tapuni, drawers;
  • filifili ata, oloa ma atavali o onapo nei, atavali e aunoa ma se faʻavaʻa e pei o teuteuga puipui. O sofa e mafai ona teuteuina i lanu poʻo ni faʻataʻitaʻi aluga. O fale tototo i totonu o le a oʻo mai foi i taimi uma;
  • Tuʻu i totonu le tele o le la susulu e mafai i totonu o le potu.Ina ia faia lenei mea, matou te fautuaina le lafoa o pupuni, ma, pe a mafai, faʻalautele faamalama avanoa.

Umukuka

O aso nei foliga e lelei mo le umukuka. E faʻatagaina oe e fausia se mea e fai i totonu ma faigofie ona foliga, faʻatumuina i tekonolosi faʻaonapo nei, ma e le manaʻomia se tausiga faigata.

O le a le mea e ese ai lenei umukuka?

  1. O le vaega o le umukuka e tuʻufaʻatasia ma le 'aiga' ai. I potu potu, o le umukuka o se vaega o le potu malolo. Lenei auala o le faʻavasegaina avanoa faʻatagaina oe e faia le potu sili atu fua. O le vaega o le umukuka e mafai ona iloga faʻatasi ma le fesoasoani a le malamalama, o se pulelaa, ma faʻamaeʻaina ma mea eseese.
  2. O le headset facades o loʻo i ai se laugatasi luga ma ufiufi totoga.
  3. E mafai ona faʻaopopo le suite i se motu poʻo se counter counter.
  4. Tekinolosi fausia-o loʻo faʻaaogaina.
  5. O se numera tele o moli moli o loʻo faʻaaogaina. E le gata i lea, o le avanoa faigaluega, 'ai' aʻai, pa counter ua faʻamalamalamaina.
  6. O le apron umukuka mafai ona faia i tioata - manino poʻo ma se ata lolomi.
  7. O le faʻatumuina o kapeneta taʻitasi e mafaufauina e oʻo i le taimi e leʻi okaina ai le headset, a o sauni le latou poloketi.

Faletaele ma faleuila

E teuteuina le faletaele i lanu malu - efuefu, oneone, enaena, lanu samasama. O mea ma ie e le masani ai mo lenei potu e mafai ona faʻaaogaina - laupapa, apa uʻamea, ae aua neʻi galo e uiga i maa masani ma paina maa. O le faletaele o loʻo faʻatumuina i le faletaele e tautau i puipui, fale taele. O le tapu taele e masani ona suia e se fale taele faʻataʻavale ma se alavai ma tioata faitotoʻa. O le faʻaaliga taua e mafai ona avea ma chrome poʻo palama faʻamafanafana ma faʻaaoga. I totonu o le faletaele tuʻufaʻatasi, pe a fai e leai se avanoa i tafatafa o le faletaele, e faʻapipiʻi ai se bidet ma faʻapipiʻiina. O oloa tumama e teuina i totonu o laumei ma kapoti natia.

Potumoe

I totonu o se potumoe o lenei sitaili, oe mafai ona tuʻufaʻatasia lua monochrome poʻo le le faʻaituau paolo. O loʻo faʻatulagaina e tusa ma le faʻavae o le felavasaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, paʻu efuefu vavaeeseina le papaʻe foloa ma faʻalo. O se siʻosiʻomaga i totonu o sea potu e mafai ona avea ma ofu susulu i se sitaili faʻaonapo nei poʻo se potu e fai ai ofu faʻata e faʻata e faʻataʻitaʻi pe faʻasolosolo ai faitotoʻa. O le moega e mafai ona teuteuina i lanu aluga. Afai e te le manaʻo e faʻamatupu tele le potu, faʻatapulaʻa oe i le tuʻufaʻatasiga o eseesega o laʻasaga.

Tamaiti

O le tuutuuga autu mo teuteuina o se vasega pepe o le faʻaaogaina o mea masani e saogalemu mo le soifua maloloina. E taua tele le tufatufa saʻo o sone mo le moe, taʻalo ma aʻoga. O le lautele o meataʻalo teuina fesoasoani fesoasoani e aveese le avanoa i le maualuga. I luga o puipui malamalama, susulu ata, stencil eseesega ma iila i totonu totonu pepa e talia.

Faaiuga

Afai o le mafanafana, faigofie ma le faigofie o lau faʻamuamua, o le taimi nei sitaili o le a sili ona lelei filifiliga. Faʻavae i luga o a matou fautuaga, oe mafai ona fausia se matagofie, faʻaonapo nei ma aoga avanoa. Faʻataʻitaʻiga o totonu totino i le faiga faʻamatalaina i luga mafai ona vaaia i le ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Minecraft Mod Spotlights - Not Enough Items Tutorial w. KestalKayden (Mae 2024).