Minimalism i totonu

Pin
Send
Share
Send

O le taʻutaʻua o le minimalism style i totonu e faʻamatalaina e lona faigofie ma lona manino. E talafeagai mo le tauagafau odnushki ma mo fale, taugofie fale mautotogi. Fausiaina se minimalist mamanu manaʻomia se lelei lagona o sitaili ma paleni. O se tagata amata e ono le mafai ona gafatia lelei ma totonu teuteuga. Oe mafai faʻamasani i le autu nuansa mai le faʻamatalaga lenei.

Tala faasolopito

Minimalism e leʻi i ai na o ia, pe i le valiina poʻo le tusiata fale. O tagata mamanu na faʻaaogaina e tutusa ma Gothic, Baroque ma isi sitaili i le vaitaimi atoa o le talafaasolopito. O lona autu aitia o le laʻititi o vaega o loʻo tu tonu io latou tulaga. Lenei fausiaina le fealofani o avanoa ua faʻamatalaina minimalism lata mai talu mai le amataga o le 20 seneturi.

O le fausiaina e manatu i le tupuʻaga o le sili ona manino sitaili. Na i totonu o ia poloketi na muamua faʻaaogaina ai mea faʻatekonolosi, mea taua faʻasaienisi, ma eseʻesega o galuega. Mo le taimi muamua na amata talanoa e uiga i minimalism i Amerika i le 20s. O se siʻosiʻomaga faʻapitoa na faia i taulaga o fale ma falefaigaluega. O le muamua e atiaʻe le ata o fale faigofie ma aoga o le tusiata Amerika o Frank Lloyd Wright. I ia fale mautotogi, leai ni teuteuga ma ni faʻafiafiaga, o tagata faigaluega faigofie na faʻamautuina latou na talisapaia o latou taimi.

Features ma uiga

Minimalism ese mai isi sitaili i le tele o foliga masani. Muamua lava, o le fausiaina o sea totonu e mafai naʻo totonu o se potu avanoa. O le faʻatulagaina o se tolu potu poʻo le lua potu potu e tatau ona matala. Afai e mafai, aveʻese ni puipui ma vaelua. Afai e le mafai ona aveʻesea uma, ona latou faia lea o se vaega o le talepeina, ma lautele faʻataʻamilosaga faia mai vaapiapi faitotoʻa.

O se siosiomaga mafanafana i le sitaili o minimalism e faia ma le fesoasoani o le manuia moli. O le a maua ai totonu o se faʻapitoa foliga ma uiga. O potu tetele e faʻaaoga le moli tutotonu e tasi ma moli malamalama faʻaopoopo i tafatafa o le nofoaga. Lea faʻatagaina oe e filifilia le autu ma lona lua sone. O moli lanu o le a avatua ai se faʻalo i luga o le faʻalo i se faʻavae foliga ma o le a faʻatagaina ai oe e liliu le pito taofiofia o le hall i totonu o se potu pati manaia.

O le autu faʻaaliga o se faigofie sitaili o le leai o ni tamaʻi teuteuga. E leai se nofoaga mo manatuaina trinkets, faaleuo faamatalaga. O aitema uma ile tulaga e tatau ona iai le saʻo faʻatusa foliga. O le Kapeneta ma meaafale teuteuina ua filifilia i le tutusa leo. O totonu e mafai ona faʻavae i naʻo le lua lanu, o le tele o taimi e paʻepaʻe, uliuli pe efuefu. Lanu susulu e naʻo le faʻaaoga.

O ai e filifilia le ituaiga o minimalism

O le ata e faʻaalia tele i le laʻititi o elemene faʻaalia. Naʻo mea moni lava e manaʻomia e tatau ona tumau i totonu. Tagata e mafai ona faigofie faia e aunoa ma ni mea taua fale mea faigaluega o le a mafai ona faʻaaluina lelei taimi i se minimalist fale mautotogi.

O lē e anaina se fale poʻo se fale mautotogi e iai meaafale laiti e tatau ona teuteuina puipui o potu e leʻo iai ni ata faʻavaomalo, ae o atavali e atisi o aso nei. Minimalism e talafeagai mo se aiga ola, o latou tagata e faigofie ona vaeluaina ma mea tuai, aua le faʻaputuina mea le aoga.

A filifilia se minimalism style, mafaufauina talafeagai tusitusi, e tatau ona manatuaina e le o fuafuaina mo se tau talafeagai paketi. O galuega talafeagai e aofia ai le toefaʻatulagaina atoa o le avanoa, o le faʻaaogaina o mea sili ona lelei ma taugata mo teuteuga, o le faʻatauina mai o meaafale faapitoa.

Aafiaga o le eria i luga o sitaili

Ae e te leʻi amata teuteuina se potu i se minimalist faiga, o le avanoa e tatau ona faʻaleleia atili. I totonu o se tamai potu, o le eria e faʻaleleia atili ona o le faʻapitoa faʻatulagaina o mea ma le nofoaga o moli moli. Potu potu malolo i se minimalist faiga poʻo se loft mafai ona manuia zoned. E tele auala e faia ai lenei:

  1. Faatasi ai ma le fesoasoani o uumi pupuni i le foloa, e mafai ona e faʻamamafaina lelei le maualuga o faʻalo ma le lautele o faʻamalama matala. Ituaiga ie tatau ona saʻo i taimi uma, faʻafetaui le lanu o meaafale, laconic design;
  2. O sliding panels o loʻo faʻaaogaina mo potu e faʻapipiʻi ai potu i potu masani ma faʻaloʻo le maualuga o le faʻalo. Faʻamama tioata elemeni, laupapa vaeluaina o le a foliga lelei i minimalism;
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani o lanu, zoning o loʻo faʻatinoina i totonu o se fale mautotogi tele o le aiga e nonofo ai ma sina mea manaʻomia mo le le faalauaiteleina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaega o galuega e faʻamamaina, efuefu ua faʻaopopoina i le maeʻa o le malologa tulimanu;
  4. O le fola tele-tulaga o le a fesoasoani e filifilia ai vaega aoga, o se taʻaloga nofoaga, o se malologa nofoaga ua faʻaauupegaina luga o le dais. O se moega ma se ofu e tuʻuina foi i luga o se ituaiga pulumu.

Palette lanu ua maeʻa faʻaaogaina

O le faʻavae i le lanu faʻatonuga mafai ona tasi pe lua lanu. O le a latou i ai i le maeʻaina o mea ma meaafale. Mama ma faʻaalia faʻaalia e faʻalia i le paʻepaʻe. E faʻamamafaina ai, latou te faʻaaogaina ata pupula, o luga pogisa.

Tele tisaini i minimalism taaalo i eseesega. O le tuʻufaʻatasia sili ona lauiloa ole paʻepaʻe ma le uliuli. Afai e manaʻomia, paʻepaʻe mama e mafai ona suia i le tino o mea masani (enaena, uʻamea, efuefu). O faʻalo i minimalism e faia monochromatic, beige, oneone, paʻepaʻe. Fetuunaiga fausaga mafai ona iila, vali - matte.

Faʻauma mea ma maeʻa metotia

A filifilia le faʻamaeʻaina o mea mo le toe faʻafouina, oe tatau ona muamua tuʻu se faʻamatalaga maeʻaeʻa o vaega taʻitasi o le potu. E taua tele le toe faia o fomu ma elemeni e aunoa ma le toilalo. E faigofie atu ona faia se tasi geometric mamanu. Oe mafai ona tuʻufaʻatasia soʻo se mea i tuutuuga o tuʻufaʻatasiga ma metotia o le faʻamaeʻaina. O mea faʻaonapo nei ma le natura e faʻaaoga e teuteu ai luga ma luga faatafafa.

Pa

O mea faigofie faigofie e faʻaaoga e teuteu ai puipui. O nei e mafai ona avea panels ma faʻanatura fafie fafie, tioata poʻo keramika maa. Afai o se fale tumaoti lenei, ona faʻamalama lautele lea e faʻaaogaina nai lo se tasi o puipui. O koluma ma uafu e teuteuina i maʻa poʻo maamora. I loft minimalism, piliki poʻo se mosaic faia i maʻa masani foliga lelei.

O le pepa puipui e sili ona alofia. Afai e leai seisi filifiliga, e tatau ona latou malamalama ma aunoa ma se faʻataʻitaʻiga. Vali ma vali i le manaia o le mapusaga e foliga lelei.

Fogafale

Tile, laupapa, laminate o loʻo faʻaaogaina o fola. O nei filifiliga taʻitasi e foliga manaia ma e iai ona lava uiga. E talafeagai le suʻesuʻeina o uiga i auiliiliga ae e te leʻi faʻaaogaina i totonu o se potu faapitoa. E sili atu le teʻena faʻataʻitaʻiga ma ata i luga o le foloa.

E oʻo lava i le tamaʻi fale i Khrushchev e mafai ona liua e avea o se potu faʻaaulelei i se tamaʻi fale, ae maise lava pe a mafai ona aveʻese uma au totonu. O le vaevaeina o sone i lenei tulaga o loʻo faʻatinoina faʻaaogaina eseesega fola mea. O le manaʻoga aafiaga e mafai ona maua i le faʻaaogaina o lanu eseese ma ie.

Taualuga

Naʻo mea malamalama e filifilia mo le faʻamaeʻaina. E tele taimi latou te faʻaaogaina ai se tapoleni faigofie e faʻapaʻepaʻe ai. Ina ia mafai ona tufatufa lelei le malamalama, fausiaina o lua tulaga ua faʻapipiʻiina, ae le toe.

Tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga o le potu, o le faʻalo e tatau ona matua laconic. Mai filifiliga paketi, oe mafai ona faʻapipiʻi atavali, paʻepaʻe, faʻapipiʻi faʻapitoa i maa. Coffered poʻo faʻata faʻataʻitaʻi e sili.

Moli

O moli sili ona lelei mo minimalism ole ao. E talia faʻamalama tetele i le foloa. Afai e leai se auala e faʻaopopo ai le malamalama i lenei auala, e tauia lea e le leai o ni ie e le manaʻomia. O pupuni uliuli e suia i pupuni faʻamalama, pupuni poʻo ie faʻamau.

I le afiafi, e tatau ona faʻamalamalamaina le potu e ona po nei. E le gata i lea, latou te faʻapipiʻi asoa, o moli i luga o le fale, faʻapipiʻi moli o le foloa, ma faʻamaʻa. E faʻamalamalamaina moli moli mo faʻata, fata ma pule. O ia teuteuga manaia ma aoga o le a vave ona setiina se lagona faʻapitoa mo le potu.

Filifiliga meaafale

O aso nei minimalism e sili ona talafeagai mo fale tu taulaga. O le uiga foliga vaaia o lenei itu o le a faia soʻo se potu ergonomic ma lelei. O meaafale mo lenei sitaili e tatau foi ona faʻapitoa, ia i ai vaega taua nei:

  • Faigofie ma laconic mamanu. Malulu ma le tino e tatau ona faʻafaigofie ma faigata e mafai ai ma se alofa tunoa;
  • Tulimanu maʻai. Afai e talafeagai e faʻatulaga se lapoʻa oloa, e tatau ona faʻaopopoina e se isi aitema;
  • Siepi Geometric Meafale tatau ona i ai laina manino, aunoa ma le le manaʻomia faʻamatalaga;
  • Monochrome lanu. Lua eseesega lanu e masani ona faʻaaogaina. E mafai ona paʻepaʻe ma uliuli, paolo o enaena, oneone;
  • Naʻo tulaga masani, e aunoa ma pupulu pupula;
  • Le lava o teuteuga ma isi tamaʻi faʻamatalaga. E sili atu pe a fai o meaafale o le a i ai lamolemole ma e o luga foʻi;
  • Maualuga galuega. Taitasi aitema tatau ona faʻaaoga i lona atoa. Potu i le sitaili o minimalism e faʻatumuina na o potu vateatea, laulau ma tapuni toso.

Ituaiga ie

Pupuni mo potu uma i le sitaili o minimalism tatau ona i ai uma uiga faʻaalia i totonu o sea totonu. Eseese elemene teuteu e sili atu ona 'aloʻalo ese. O ie ma lambrequins, tassels, lace e le talafeagai mo teuteuina faʻamalama. O e taofi ma ie pupuni e tatau ona saʻo, ma tipi pupuni ma pupuni i le faigofie e mafai ai.

Lolomi luga o minimalist pupuni e le faʻatagaina. O le tuusaunoa o laina saʻo, o se pa, manino geometric mamanu. Sili atu faʻaaoga tapoleni o le tutusa leo i luga o le foloa, tutusa tutusa tautau i lalo ma fausia simetrical gaugau.

Pupuni i minimalism tatau ona avea ma masani faʻaauau o le sitaili, ia sili ona lelei ma aoga. A filifilia pupuni poʻo pupuni, e le tatau ona galo i se tasi le faʻamalosia o tuʻufaʻatasia ma mea taua e faʻaaoga ma le tulaga lautele o le potu. Ituaiga ie mafai ona faʻatusatusaina, eseʻese i le tele o paolo.

Teuteuga ma mea faʻaaoga

E le o le fai atu i le sitaili o minimalism e matua leai se nofoaga mo teuteuga. E faʻaaoga, ae e faʻasolo. O faʻamatalaga maʻoti e le tatau ona faʻatosina mai ma faʻatosina ese mai le manatu lautele. O la latou galuega autu o le faʻamalieina o totonu ma manaia nuances. Lenei mafai, faʻataʻitaʻiga, o se ipu matagofie, mea totino i totonu o fale, fugalaʻau, atavali, faʻapipiʻiina.

Oe mafai ona toe faaola minimalism ma le fesoasoani o le amataga fata. O le faiga e teu ai mea manaʻomia e faia e pei o le matauina ma faʻagaioia pe a mafai. E mafai ona e faʻaogaina se fale papala e teu ai ou lavalava. O uati puipui o le a foliga lelei i minimalism.

A filifilia se teuteuga, e tatau ona manatuaina o lapopoa tetele e sili i se ituaiga ituaiga. Afai e faʻaaogaina se ipu, ona tatau loa lea ona faʻatu i luga o le foloa, e tele le uati, pei o le "taulaga". Lua ata o le a lava mo le potu e tasi, ma e manaʻomia e moni.

Faʻataʻitaʻiga o totonu teuteuga i le ituaiga o minimalism

O se tasi taua taua o lenei sitaili o lona agavaʻa e fetuunai i soʻo se potu. O se agavaʻa tuʻufaʻatasia o le faigofie ma le aoga o le a talafeagai i soʻo se potu. A filifilia meaafale, e le tatau i se tasi ona fenumiai avanoa ma gaogao. O le a matua faigata lava ona suia se tamai potu avanoa ma vaiti faitotoʻa.

Faapaologa ma le auala savali

O le mamanu o le savali-i totonu o le potu lava ia e le gata e tatau ona ogatasi ma isi potu, ae ia faʻamalieina atoatoa foi i faʻamatalaga o le potu. Faʻafetai i le faʻaaoga tatau o avanoa ma gaioiga, o lenei mamanu e sili ona talafeagai mo le alatele.

Mo se alatele tele i totonu o fale atunuʻu, e tele numera o filifiliga filifiliga. O lavalava e faʻatusatusa i le faʻamaeʻaina autu, faʻata lapoʻa atoa, o se seevae fata, eseese ottomans o le a ofi ii. Faatasi ai ma ia mea, o le potu o le a aoga tele pe a mafai, o le a faia i luga o se onapo foliga.

I totonu o se tamaʻi faapaologa, e sili atu le sui o se ofu tele i se ie tautau. O le faʻata e tautau i luga o le puipui ma o se tamai faʻamafanafana o loʻo faʻapipiʻiina i lalo mo mea laiti. O luga e filifilia iila ina ia mafai ai ona maua se vaʻaiga faʻateleina vaʻaiga ona o mafaufauga loloto.

Mo le auala savali, o se malulu fua e sili talafeagai. Mo potu vateatea - mauʻoa lanu, mo laiti tamaʻi fale - vaivai ma mutia. O le lanu o le foloa e tatau ona filifilia naʻo le masani ai. Ina ia puipuia le potu mai le avea e pei o se faletaele, e le fautuaina e faʻaaogaina keramika ma papaʻe papaʻe.

Umukuka

O meaafale i totonu o se umukuka naʻo le mea lava e mafai ona faia e oka ai, i se taofiofiga, faʻaonapo nei sitaili. O ia poloketi faʻaalia ai le maualuga o galuega, faigofie ma le matagofie. I totonu o se potu vateatea, e tatau ona latou tuua se nofoaga i le ogatotonu mo le motu. I totonu o sea umukuka, e le gata o le kuka o le a faia, ae o le fiafia foi i ipu, faia faʻamanatuina ma malologa aiga. E mafai ona e faia se tamaʻi umukuka e vateatea faʻatasi ma le fesoasoani o lamolemole luga, laina saʻo.

O umukuka faʻaonapo nei, faʻaitiiti lava e tatau ona faigofie, faʻaauupegaina i naʻo masini faʻaonapo nei. Latou i ai le autu autu uiga:

  • Faigofie faamamaina;
  • Tele o mea uʻamea le uamea;
  • Maopoopo, fausia-i meaafale;
  • O se atemosifia maopoopo ma fealofani;
  • Faiga tapunia tapuni ma uʻamea aveeseina;
  • Glass, facades uʻamea;
  • Vavaeʻese nofoaga galue, motu, pa counters.

Potu malolo

Minimalism o le a foliga lelei i soʻo se tele potu. O meaafale uma e tatau ona filifilia i se ituaiga sitaili ma ia o gatasi ma le tofo o tagata e ana. A faʻatumuina le potu malolo i mea eseese, e le manaʻomia le faʻaaogaina o le manaia ma le malulu o lanu. E mafai ona e faʻaopopoina lanu i se potu taua ile fesoasoani mai o ie, kapeta, teuteuga volumetric. O se tasi o puipui e masani ona fai siʻufofoga, teuteuina i pupuni susulu, ata manaia.

O se potu malolo laitiiti e tatau ona lautele ma malamalama. E i ai le sofa i le ogatotonu o le potu. O meaafale ufiufiina e tatau ona faigofie i le tino e aunoa ma ni itu tetele. E mafai ona e faʻaaogaina se laulau kofe tioata, o se tamaʻi tusi.

O le potu malolo potu i totonu o le tasi-potu potu e faʻateleina i avanoa avanoa uma. E mafai ona e aveʻese vaʻavaʻa, tuʻufaʻatasia potu, faʻaaoga moli uila. O pupuni i totonu o se potu e faʻapipiʻi i potu e seasea lava ona pupuni i pupuni. Ina ia fausia le mafanafana i le afiafi, e mafai ona e faʻaaogaina roman blinds mo avanoa. O moli tuʻu i totonu o le faʻalo ma meaafale e faʻaaoga e fai ma moli malamalama. O lamepa lapoʻa ma paolo e le masani ai e lauiloa.

Potumoe

O potu laʻitiiti e faʻatumuina i le matagofie lilo. E manaʻomia le fausiaina o se potumoe faʻaonapo nei e mulimuli i le tele o taua tulafono. O lona iʻuga, o le potu e tatau ona saoloto ma malolo. O le toesea o mea laiti le aoga o le a galue saoloto ma malolo.

Afai e faʻatagaina le avanoa, e mafai ona faia se ofu tuʻusaʻo i totonu o le potumoe. Lenei o le a faʻatagaina oe e tuʻu mea uma i le tasi nofoaga ma fausia se lagona o le mama aʻiaʻi ma le saolotoga. O faitotoʻa e faia e le mafaamatalaina pe a mafai, vali i le lanu o puipui, soʻo se le faʻaituau. E sili atu le aua le faʻaaogaina teuteuga mo teuteuina o matala ina ia le tosina mai ai le mafaufau ma e le faʻalavelaveina mai le atoa mamanu.

O le ogatotonu o le minimalist potumoe o le tele moega. O laulau e taʻoto ile moega ma se laulau e fai ai laei e tu i itu. Faatasi ai ma le fesoasoani o lanu, oe mafai ona faia se potu conservative, matagofie, soona fai, vaapiapi pe faʻalauteleina le potu. Pe a filifilia ni mea e faʻauma ai, e tatau ona totogi atu se manatu faʻapitoa i lo latou agalelei i le siʻosiʻomaga.

O mea fai meaafale i totonu o potumoe e tatau ona faia i uʻamea, paʻu, laupapa ma isi mea masani. O se uʻamea faʻamau, o se tioata laulau o le a foliga lelei. Malamalama aluga poʻo ottomans le a fesoasoani e faʻavaivaia le monotony.

Tamaiti

Transformer meaafale e talafeagai mo le faʻavasegaina o le potu a le tamaititi. O faʻataʻitaʻiga e fai ma sui o le anoanoaʻi o galuega eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le moega e mafai ona teuina i totonu o le puipui, le kesi i totonu o le pusa tu. O le mea lea, o le fatufatuga gaogao o le a natia mai le vaʻai, o le siʻosiʻomaga o le a mama ma mama.

I se tamaʻi vasega pepe, oe tatau ona mafaufau totoʻa e uiga i le teuina o meataalo mo au mea totino. O toso toso i luga o uili, tamaʻi atigipusa ma atigipusa o le a talafeagai. O koneteina mafai ona faia i le tele o lapoʻa ma tele sela mo le tuʻuina o paso, fausiaina seti, vaivai meataʻalo, mea mo ata, faʻataʻitaʻiga ma isi mea laiti.

Minimalism mo le vasega pepe ua avea lauiloa ona o lona fetuʻunaʻi. Faʻatasi ma le matua, o manaʻoga o le tamaititi suia, ma sea totonu e le tau faʻafouina masani. E le toe manaʻomia le faʻateʻaina o mea tuai ma meaafale tuai. Oe mafai ona suia le mamanu faʻaaogaina teuteu poʻo meataʻalo, suia moli moli. Tele avanoa leai se avanoa e faʻatagaina ai oe e taʻalo taʻalo gaioiga ma le maualalo ono ono o le manuʻa.

Faaiuga

Fuafuaina manatu masani minimalism o se tasi o sili faigofie ona iloa. E le faʻailoaina e se tele tele o teuteuga, tele o lanu susulu, le manaʻomia faʻamatalaga ma mea le aoga. Oe mafai ona faia oe lava i le matamata i ata lauiloa. I le filifiliga ai e faʻaauupegaina totonu faʻaaogaina aso nei manatu, e tatau ona e malamalama o lenei fiafia e le taugofie. E tatau ona e faʻaalu tupe i mea sili ona lelei maeʻa, mamanu elemene o teuteuga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 5 Myths of Minimalism (Mae 2024).