Pepa puipui suavaia i totonu

Pin
Send
Share
Send

Ia oe lava, e mafai ona e faia se tisaini tulaga ese i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi. Tele taimi, o le puipui teuteuina ua suia. Faʻafetai i mea faʻaonapo nei ma tekonolosi, e mafai ona e suia le tuai aso pepa poʻo ni vineti faʻapipiʻi ma fou vai pepa puipui mo puipui. Oe mafai ona faʻatau se sauni-faia tele o le manaʻomia lanu ma ituaiga, pe fai oe lava. Ae e te leʻi filifilia se ituaiga teuteuga lea e tu ai luga, e tatau ona suʻesuʻe auiliili i uiga ma filifiliga e faʻaaoga ai mea.

Lelei ma le lelei o le faʻaaogaina o vai pepa puipui

Soʻo se mea lava mea lelei ma le lelei. O le autu faʻaopopo o le vai pepa puipui o le faigofie o le apalai ma le leai o se manaʻoga mo luga sauniuniga. Latou te ufiufi atoatoa tamaʻi chips ma taʻetaʻei luga o puipui. E tusa ai ma le mataupu faʻavae o le sima, o le paluga e faʻatumu uma ai malologa ma lalafi ai faʻaletonu.

E tusa ai ma faʻamatalaga a tagata faʻatau, e manaia a latou foliga vaaia, e mafai ona eseʻese lanu ma lanu. I le fale, e maua lenei i le faʻaopopoina o lanu. Soʻo se mea faʻaleagaina e faigofie lava ona faʻaleleia i ou oe lava lima pe a fai e te faʻapipiʻi lelei se paluga fou i luga o le vaega ua faʻaleagaina. O vaega ua faʻaleagaina e aveʻese e ala i le toe faʻapipiʻiina o granula ua faʻavaivaia.

O se potu ma lenei maeʻa o le a foliga matagofie. O le vevela faʻavevela uiga ua faʻateleina latalata i puipui. Latou te fiafia i le paʻi e tusa lava pe o le potu vevela paʻu pa'ū. Soʻo se ituaiga o ia pepa puipui faʻapipiʻi i puipui o le a i ai lelei anti-static meatotino. I lalo o le maualuga-lelei pasi ma faʻaaloalo, o ia pepa puipui mafai ona oʻo atu i le 20 tausaga.

O le faʻaletonu aofia ai le manaʻoga mo faʻaopopo faʻamago. Mo le vave faʻasaʻosaʻo o le susu, oe o le a manaʻomia e avatua lelei ea i totonu o le potu. I le taumalulu, o masini faʻavevela faʻaopopo e manaʻomia ona faʻapipiʻi i totonu o le potu. I totonu o minus, e mafai foi e se tasi ona maitau le leai o se avanoa o le susulu faʻamamaina ma le taugata o mea.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

O le filifiliga o soʻo se mea mo teuteuga e fesoʻotaʻi ma tele nuances. E tele mea taua e mafaufau ai pe a faʻatau se palu teuteu. Faʻalogo e tatau ona totogi atu i mea nei:

  • Ituaiga pepa puipui E mafai ona i ai silika, cotton, cellulose e faʻafefiloi vaieli eseese i le tulaga o le faʻaopoopoga. Latou te faʻaopopoina teuteuga ona o feilafi, mika, filo e tele lanu, chips laupapa ma isi mea.
  • Lanu O se paolo talafeagai e filifilia, mafaufau i le mafuaʻaga o le potu ma lona tele. Mo ofisa faʻaaoga faigofie, sesega luga. I potu malolo, o le faʻavaeina i totonu o fale e taua tele lona taua.
  • Tau O le tau o le tele o ituaiga e mafai ona fesuisuiaʻi tele. O paluga mai tagata lauiloa gaosi oloa o le a sili atu le taugata, e mautinoa ai le faʻaaogaina o na o vaega sili ona lelei.
  • Gaosi oloa Faʻafefiloi faʻavae i luga o filo siliki mai Farani, tagata fai fale turisi ua faʻamaonia lelei i latou lava.

Ituaiga o vai pepa puipui

O le tuʻufaʻatasia o soʻo se vai fefiloi mo teuteuina pa puipui teuteuina aofia ai le tele o vaega. Faʻafetai i lenei faʻatumuina, o le mea maua antistatic meatotino ma avea fireproof. O le autu ituaiga o pepa puipui aofia ai mea nei:

  1. Vavae Fausia mai mea masani, latou te tausisi i tulaga uma o le siosiomaga saogalemu. O le mea sapalai mea i ai se talatala fausaga mai 1 i le 10 mm.
  2. Siliki. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le natura, alafua faʻafoliga, lanu quartz, minerale faʻatumuina, mea teuteu faʻaopopo. O le ufiufi lautele o loʻo i ai se laugatasi luga e aunoa ma ni faʻamau, lelei lipea. E mafai ona faʻaaogaina i potu e iai le maualuga o le susū.
  3. Suavaia ma se mamanu. Fetaui lelei mo totonu uma. Mo teuteuina teuteuina, soʻo se aitia e filifilia, ona faʻaogaina lea o se ata mai le ata ma se penitala poʻo se peni lagona-pito. E mafai foi ona e faʻaaogaina ni stencil.
  4. Suavai mo le faʻalo. O se faʻalo susu susu e mafai ona foliga pei o le stucco poʻo le tolu-itu fua. O le metotia o le apalai e tutusa ma luga tonu luga, na o le pau le mea e te manaʻomia e vaʻaia o se faʻatuatuaina fusia i le faʻavae.

Lanu fusi o alaleo

O le fealofani i totonu o le a faʻatagaina ai oe e faia se filifilia lelei ma tuʻufaʻatasia lanu. Taofi i ni paolo, tasi e tatau ona amanaʻia le mafuaʻaga o le potu, lona tikeri o moli, vaega ma faʻatulaga foliga. O sea maeʻa mea na maua lauiloa ona o le tele filifiliga o mixtures o lanu uma ma ituaiga.

Eseese lanu aafiaga e maua mai i le tuʻufaʻatasia o ni fatuga. Oe mafai ona faʻatau se sauniuni-faia afifi ma fefiloi fasimea poʻo eseese koneteina mo lava-tuʻufaʻatasia ma filifiliga o sili ona manuia paolo.

O a sitaili e faʻaaogaina

I le vaʻaia, o pepa faʻapipiʻi vai i totonu e pei lava o tuʻufaʻavaʻa masani. Faʻaaogaina o se ufiufi, e mafai ona e tutoʻatasi faia se tulaga ese mamanu i totonu o le potu, e pei o se faʻaigoaina sili ona lelei. Ina ia faia lenei, latou faʻafefiloi lanu eseese, taulai atu i nisi auiliiliga. O mea e mafai ona faʻaaogaina mo teuteuina puipui i soʻo se potu. E tele auala e ausia ai eseese teuteuga aafiaga talafeagai mo se faapitoa sitaili:

  • Fausiaina o ata, mamanu;
  • Tusi vali i lanu eseese;
  • Fesoasoani toomaga;
  • Faʻaoga laina ma faʻatonuga suia.

Tuʻufaʻatasia ma isi faʻaiuga

A teuteuina totonu, e tele lava o paolo e masani ona tuʻufaʻatasia. E mafai ona lua lanu e fesoʻotaʻi i auala eseʻese. Tele o isi mea maeʻa ua maeʻa tuʻufaʻatasia ma vai pepa puipui. Vinyl pepa puipui, tile, laupapa foliga lelei i o latou autafa.

O le lamolemole luga o vai pepa puipui faʻatagaina oe e faʻaaoga se teuteuina maa i le tulaga o papa papa ma elemene lamepa elemeni. O lenei tuʻufaʻatasiga e talafeagai mo ala savali, puipuia le pito i lalo ma tulimanu o puipui mai le palapala.

O se tuʻufaʻatasiga manuia o le a maua e ala i le tuʻufaʻatasia o vai ma faigofie tapoleni pepa. O le tini e tatau ona faʻatusatusa i le lanu lanu ma ia latalata i le mea e mafai ai i le fausaga.

Tulafono o galuega ma talosaga

O le galue ma pepa faʻapipiʻi suavai e faigofie lava, o lea e mafai ai ona e faia le sauniuniga ma le faʻaogaina o le paluga i ou lava lima, e aunoa ma le i ai o ni tomai faʻapitoa. O le faʻaliliuina ma le faʻavasegaina o le paluga i luga o loʻo faʻatinoina e tusa ma le mataupu faʻavae o le faʻapipiʻiina. O le fatu o le galuega o loʻo taʻoto i le faʻatulagaina saʻo o le teuteuina o mea i luga.

Mea manaʻomia ma mea faigaluega

Taʻitasi matai filifilia se mea faigaluega mo eseese metotia mo le faʻaaogaina vai pepa tutoʻatasi tutoʻatasi, faʻavae i luga o le tagata lava ia fiafia ma masani. Ae e te leʻi faʻatauina mea e manaʻomia mo le toe faʻaleleia, e tatau ona e iloiloina le lapoʻa o le paluga, le tele o mea teuteu o loʻo iai, ma le vaega e ufiufi ai. Ole faʻafaigofieina ole faʻapipiʻi ole vai i totonu ole fale ma mea faigaluega nei:

  1. Uamea spatula;
  2. Grater ma trowel;
  3. Paʻu, palasitika spatula;
  4. Valikov;
  5. Fana fana, fana, pulou fana;
  6. Fana fana;
  7. Pusa mo le paluina o paluga.

I se faʻaopopoga i le paluga saoloto-tafe lava ia, o le a manaʻomia tele sapalai mea mo le sauniuniga ma le faʻaogaina o vai pepa puipui. Oe le mafai ona faia e aunoa ma putty ma primer. Afai o le toe faʻaleleia o le a faʻataunuʻuina i totonu o le faletaele poʻo le umukuka, ona tatau lea ona faʻatau i le lava aofaʻi o acrylic varnish ma suauʻu vali.

Luga sauniuniga

Soʻo se gaioiga teuteu puipui e amata i a latou sauniuniga. E ui lava o le tele o matai e le taofia i lenei taimi, o lenei auala e manaʻomia e ausia ai le sili ona lelei foliga ma faʻalauteleina le tautua olaga.

O le mafiafia o le vai pepa puipui o le a nana ai ni faaletonu laiti, ae o le a le mafai ona ufitia faʻanoanoa o sili atu nai lo 3 mm. Afai o loʻo i ai le sima tuai poʻo ni fasi pepa puipui i luga o le puipui, e tatau ona aveʻese, a leai, i le aluga o taimi, o le tuai maeʻa o le a faʻateia faʻatasi ma le fou.

Oe foi manaʻomia e aveʻese o pupula lanu ma ata tusi. O faʻataʻitaʻiga le manaʻomia e mafai ona faʻaalia e ala ile vaega ole pepa susu. O le paʻepaʻe e tatau ona faʻasusu ma aveʻese i se spatula, aua e le talafeagai mo le toe faʻaaogaina o teuteuga. O le faʻapipiʻiina o mea e mafai ona faʻateleina i le faʻamuamua. O pito i luga e togafitia ma papaʻe vali e fausia ai le backdrop atoatoa.

Ina ia aloese mai le foliga mai o 'ele' eleʻele ona o le 'eleʻele, o le mea muamua lava, o fao uma, uʻamea faʻamau, ma faʻovilivili e aveʻese mai puipui.

Sauniuniga o le tuufaatasiga

Mo lelei galuega, tatau ona tatau ona faʻavasega lelei pepa puipui vai. E taua le vave filifilia o le manaʻoga aofaʻi o mea, talu ai le toe faʻafefiloi atonu ua uma ona ese. O le paluga e saunia laʻasaga ma lea laʻasaga pei ona taʻua i lalo:

  1. O le paluga e tatau ona luluina, faʻafefiloi faʻatasi ma lumps mai le teuina umi;
  2. Liligi mea matutu i totonu o se koneteina ma faʻatumu i vai mafanafana;
  3. E sili atu le faʻagaeʻeina o pepa puipui vai i ou lima neʻi afaina ai le teuteuga o elemeni. O mea e saogalemu atoatoa mo le paʻu o lima;
  4. Tuʻu le paluga e faʻasusu mo le 10-12 itula.

Talosaga apalai

Faʻapipiʻi mea faigaluega ma se mafolafola faʻavae e faʻaaoga mo le faʻamalieina pepa puipui vai i luga. E faʻatagaina le faʻafefiloi e salalau faigofie ma tutusa. E faʻaaogaina e le au tufuga se uamea uʻamea ma se tioata tioata. Faʻataʻavaleina ma se 'au i le ogatotonu faʻatagaina oe e pulea vaega mafiafia ma mea mea tutusa.

O le mea e faʻailoaina ai mea e faʻaaoga e le gata mo le faʻamaulaloina, ae faʻapena foʻi mo le fesiitaʻiina o le paluga i le puipui. Muamua, o le vai pepa faʻapipiʻi o loʻo faʻaogaina i ai, ona oomi i luga ma tufatufaina ma lamolemole gaioiga i itu eseese. I nofoaga faigata-e-aapa latou galulue ma trapezoidal trowels. Oval spatula ma i le tulaga o se uʻamea o loʻo faʻaaogaina i nofoaga lapopoʻa ma i ni pule.

Talosaga faasee

Toʻatele tufuga mafaufau le faʻaogaina o se suavai palu ma se faʻaseʻe e sili ona aoga. Faatasi ai ma sea meafaigaluega atavali, e faigofie atu ona ausia se lamolemole luga e aunoa ma se tasi soʻoga. Mo le fausiaina o se ie puipui, o se faʻaseʻe ma le tutusa faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina luga o le galue faʻavae.

E sili le faʻaoga o se faʻaseʻe malo. O lona faʻaputuga e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 mm, a leai o le a faigata tele ona faʻapipiʻi se mafiafia palu faʻaoga se faʻataʻitaʻiga. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faasee, oe mafai ona le gata fausiaina se teuteuina vaega, ae ia avatu foi ia te ia se faʻapitoa mapusaga. I le avea ai o se mea faigaluega, e fetaui lelei mo uma luga - faʻalo, puipui, faʻavae faʻavae.

Fausia se mamanu mai vai pepa puipui

E tele auala e tusia ai le tusi. O se talafeagai metotia ua filifilia faʻavae i luga o uiga o le substrate ma lona tulaga o le pipiʻi. I luga o le maeʻa o ofu, o mamanu e fausiaina ma faʻapitoa vali pe a maeʻa maeʻa maeʻa. Afai e i ai ni ou faʻafitauli i tomai tusiata, faʻaaoga se stencil. Latou o loʻo faʻaogaina i le nofoaga saʻo ma faʻatumu i vai pepa puipui o se faʻapitoa paolo. Ma le mea lea, oe mafai ona maua se tolu-dimensional mata-puʻeina mamanu.

E mafai foi ona e faʻatumuina le avanoa i se palu o le eseesega o paʻu. Taʻitasi fasi o se faʻavae poʻo se fugalaʻau e faʻatumuina eseese ma matua tausisi i tuaoi. Ae o sea cladding e le mafai ona faia i le aso e tasi, aemaise lava pe a fai e faʻaaogaina i se lamolemole luga, mo se faʻataʻitaʻiga, drywall, OSB. E sili atu ma le tasi le taimi e faʻasusu ai soʻoga ma faʻatulagaina i latou ma le spatula.

Faʻafefea ona tausi mo vai pepa puipui

Ina ia tausisi i le tumama, ua lava le na ona savali i lea taimi ma lea taimi i aupa ma le taualuga ma se masini fufulu uila. Lenei tatau ona faia e aunoa ma le mamafa ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻasaoina le foliga mai o le maeʻa i le umi e mafai ai ma aua le faʻaleagaina lona foliga malu. Ina ia aveese le pisia, faʻasolo atu i lalo:

  • O fualaʻau fou gaʻo na leai se taimi e 'aʻai ai i totonu o le pepa e aveʻese ma se mea tipi tipi;
  • O eria o loʻo faʻaleagaina e faʻasusu i le vai ma aveʻese ma le spatula. Ona faʻaoga lea o se ufiufi fou;
  • Ua aveʻese se vaega o pepa faʻapipiʻi suavai ma vaega ua elea faʻatupuina, ua aveʻese elemeni uʻamea, ma faʻapipiʻi se paluga fou.

Varnishing ma atavali

Ina ia faʻateleina le teteʻe susu, e mafai ona varnished pe valivali le vai pepa puipui. Ae ui i lea, e taua le mafaufauina o le mea moni o le a leiloloa nisi o ona uiga lelei, o le a avea ma mea talatala, o lona paolo o le a suia. O vali ma varnish mixtures e masani ona faʻaaoga i faletaele, faletaele, vaega i le umukuka. Fautuaina e le au atamamai le faʻaogaina ole lanu acrylic e leai ni o latou manogi ma e teteʻe ile lelea.

O le faiga lava ia o le faʻaogaina o valivali fatuga e faigofie. Mo galuega, oe mafai ona faʻaogaina se faʻaseʻe ma le feoloolo pulumu, pulumu e le malo ni pulumu. Varnish poʻo le vali e masani ona faʻaaogaina ile 2-3 faaputuga. E mafua ona o le tulaga ese o le pepa puipui lava ia. O le vaega muamua e mitiia vaega i totonu o le mea lava ia, o le mea lea e le mafai ona maeʻa saunia le puipuiga talafeagai. O le isi vaega e tatau ona faʻaogaina pe a maeʻa le tasi muamua faʻamago, pe a maeʻa le 9-12 itula.

Faʻafefea ona aveʻesea le vai pepa puipui

Aveʻese vai pepa puipui mai puipui ma faʻalo e le faigata tele. I tua atu i na mea uma, e le tatau ona faʻaaoga se ufiufi fou i luga o le mea tuai. Lenei mafai ona taitai atu ai i suia, le mafai gaugauina o le puipui. Ae le i faʻaauau le aveʻesega o mea, e tatau ona sauni le potu mo le galuega o loʻo faʻatinoina, e pei o le kelu o maa, baseboards, baguettes ma le ata po o le masking tape, aveese pe ufiufi meaafale, puipuia vaega eletise mai le susū.

Le isi, e tatau ona e saunia se fofo e faʻaaoga e faʻamaluluina ai le faʻafesagai mea. Ina ia faia lenei mea, ua lava e faʻaopopo i ai le fasimoli vai poʻo le fufulua fufuluʻese i le vai mafanafana, i le fua faatatau o le 2 sipuni i le 1 lita, faʻapea foi ma le 1 sipuni o vineka. A maeʻa ona saunia le fofo, e mafai ona e alu saʻo i le faʻaleaogaina:

  • faʻaaogaina se uʻamea faʻamauina poʻo se naifi masani, tipi e faia i luga atoa o le puipui;
  • o le fofo saunia o loʻo faʻaogaina i luga atoa o le eleele ma le omomi poʻo le pulumu;
  • i le maeʻa ai o le 15-20 minute, e faʻamaluluina le pepa puipui, e faigofie lava ona aveʻese ma le spatula i vaega atoa;
  • i nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻamamaina faʻaopoopo vali, varnished luga, oe o le a manaʻomia le faʻaaogaina o se alamanuia lauulu faamago, se olo, se olo ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi.

O fea e faʻaaoga ai

Maualuga teuteuina ma faʻagaioiga uiga o vai pepa puipui latou faia latou sili lauiloa. O le aoga ma le anagata o le apalai mea mafai faʻatagaina le maeʻa luga e faʻaaogaina mo se taimi umi, lea e matua leiloa ai lona foliga mai. Nei ma le tele o isi vaega o le oloa ua avatua ia ma se sili lautele lautele o ituaiga o talosaga.

E le masani ona faʻaaogaina pepa puipui e le masani ai e teuteuina ai fale tumaoti ma fale mautotogi. E mafai ona maua i latou i totonu o potu malolo ma potumoe, potu ma faʻataʻavale a tamaiti, e seasea tupu i le umukuka poʻo le fale taele. Peitaʻi, o lenei ituaiga teuteuga e faʻaaogaina foʻi i fale e leʻo nonofo ai, e le gata i fale faitele ma faʻalapotopotoga tumaoti. Mo se faʻataʻitaʻiga, i faleʻaiga, faleʻaiga, fale faʻafiafia, fale talimalo, ma isi nofoaga faitele.

O le atoatoa palasitika o le mea faʻatagaina mafai ai ona faʻapipiʻi i le sili ona faigata geometric eria, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o faʻaputuga, koluma, soʻo se piʻo luga. O le tuʻufaʻatasiga e faigofie ona sauniuni, ma o galuega uma e faigofie ona faia i ou lava lima. Ona o le saogalemu o le siosiomaga o le oloa, o loʻo faʻaaogaina e tusa lava pe teuteuina fale i falemaʻi, lautele aʻai, ma i isi faʻalapotopotoga ma aiaiga tumama manaʻoga.

I le umukuka

O le umukuka potu e taua tele i soʻo se tagata olaga. Lenei, o le tele o taimi e potopoto faʻatasi ai le aiga atoa, e talanoaina ni mataupu ogaoga, e faʻasoa mai e tagata o latou lagona o le aso. O le potu e taua tele mo le tamaʻitaʻi o le fale, o ia na te fausiaina ana mea fai meaʻai. O le umukuka e manaʻomia i taimi uma le tausiga faʻapitoa, o le mea lea o le filifiliga o faʻaiuga mo ia tatau ona faʻalatalata atu i ai ma le faʻaaloalo, i le amanaʻia o mea laiti uma.

E tele manatu e faʻatatau i le fetaui lelei o vai pepa faʻapipiʻi ma lenei potu, ae e matua eseese lava. O nisi e feteʻenaʻi ma se faaiuga faʻapena, ae o isi, i se isi itu, teuteuina totonu o le fale i lenei ituaiga faʻaiuga. Ina ia malamalama uma, e tatau ona e mafaufau i itu taua uma.

E taua le mafaufauina o le mea moni o le ufiufi e le mafai ona mulumulu, ma o le mea moni faʻaleagaina e aliali mai i le umukuka i aso uma. O le palapala e tatau ona aveʻese i se naifi, ma i le tulaga o le faʻaleagaina o se isi vaega, o le a manaʻomia e ufiufi i se fou compound. O le mea lea, o vaega e sili ona lamatia, mo se faʻataʻitaʻiga, o se taliʻupu, e sili atu ona faʻapipiʻi ma se laupapa masani. E mafai foi ona e ofuina le pepa puipui i se vaega o le acrylic varnish.

Ia manatua le susu i totonu o le potu, lea e masani ona suia. I le taimi o le gaseseina o mea, o le tele o ausa e maua mai, lea e ono afaina ai le tulaga o mea. E tatau ona faʻaeteete ia maua se pulou lelei. O leisi itu o le pepa puipui, ona o lona faʻalaugatasia fausaga, mitiia eseese manogi, o lea e sili ai le teʻena o latou.

I le potu malolo

O le hall e leai se drawbacks o le umukuka avanoa, o lea suavai pepa puipui mafai ona avea ma se tasi o sili sili ona lelei ituaiga o teuteuga mo ia. O mea o le a fausia ai se tulaga ese totonu. Ona o le tele o ituaiga o ituaiga, e mafai ona faigofie ona e filifilia soʻo se sitaili, faia le talafeagai lanu fuafuaga. O le mea taua o le faʻatulaga saʻo lea o le ata, ae le o le soona faia ma auiliiliga ma paolo. Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona faʻaaogaina le fautuaga a tagata atamamai tisaini:

  • I totonu o se tamai potu malolo, e sili atu le faʻaaogaina o moli malamalama ina ia aua le vaʻai faʻaitiitia.
  • I potu vateatea, o lanu 'oʻona e talafeagai, lapoʻa tetele ma ata, eseʻese teuteuga o le a foliga talafeagai.
  • I potu e iai faʻalo maualuga, e sili atu le faʻaoga o faʻamau faʻamau i luga o puipui, ma mea maualalo - faʻatulagaina saʻo.
  • A filifilia se lanu lanu, e fautuaina e faʻaaoga le "lanu uili". O ata lafoia e sosoʻo mai o le a faʻaopopoina ai le fealofani o le potu. Ina ia fausia se eseesega, vali tatau ona i le isi itu itu o le fusi o alaleo.
  • Moli o se itu taua. O le tutusa pepa puipui i eseese malamalama tulaga o le a foliga eseʻese ese.
  • Faʻaaogaina se tuʻufaʻatasiga o ituaiga eseese o pepa faʻapipiʻi vai, e mafai ona e faʻatulagaina le potu tele.

I le vasega pepe

O mea e faʻaaoga e sauniuni ai le mea e fai o le siosiomaga faʻalelei. O le mea lea, o le vai pepa puipui o le a avea faigofie faigofie ona suia mo teuteuina o se potu o tamaiti. E le gata i lea, o le faʻaumaina o mea e faʻaalia i le lelei o le pisapisao, e maua ai le ea i totonu, lea e fesoasoani i le fausiaina o tulaga sili ona mafanafana i totonu o le potu mo meaʻai a le tamaititi, mo taʻaloga malosi.

Eseese lanu i lanu eseese, ma le paluga lea e mafai ona e faʻaaogaina faigofie i puipui. A leai ni au tusi ata, e mafai ona e faʻaaogaina ni stensil ua uma ona sauni. O le tamaititi lava ia o le a auai i le teuteuga o lana ia lava potu ma le fiafia tele, o le a mauaina le tele o lagona matagofie mai le gaioiga, mai le taimi o le tamaititi o le a masani i le galue, ma o le a mauaina taua taua.

E tatau foi ona amanaʻia le mea moni o tamaiti e matutua aʻe vave, o a latou mea e fiafia i ai e suia, ma i le aluga o taimi, o le tuai maeʻa o le a manaʻomia le suia. A uma mea uma, aʻo laʻititi le pepe, e filifili tutoʻatasi matua i le ata, ae a o talavou, o tamaiti lava latou e amata ona suʻesuʻe mo la latou lava sitaili, o lea la e tatau ona malilie uma i ai le faʻaiuga mulimuli. Ma o le mea moni o le ofu e faigofie lava ona aveʻese e ala i le faʻasusu o se vaega o lona tele faʻaopoopo.

I le potumoe

O se potumoe o se potu faapitoa i totonu o fale uma, lea o le siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana e taua sili atu i isi mea uma. Pepa puipui suavaia, manaia ma mafanafana i le paʻi i ai, ma se laufanua foliga tutusa ma ie, o le a fesoasoani e ausia ai le manaʻoga taunuʻuga. Faʻaaogaina eseese metotia faʻavae, oe mafai ona faia ituaiga uma o ata ma mamanu, foliga geometric i luga o puipui. I le faʻaopopoina o fluorescent vali i le tuʻufaʻatasiga, o mea e faʻasaga i luma o le a faʻailoa mai ai se moli feilafi i le pogisa.

Faʻapitoa mataʻituina tatau ona totogia i le lanu lanu. Ma e ui lava e tofu tagata ma a latou lava mea e manaʻo i ai, e le tatau ona e faʻaaogaina ni lanu soʻona fai, soona fai ma pogisa paolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le leo viole e mafai ona faʻateleina ai le popolevale, mafua ai le faʻanoanoa, o se leo mumu e mafai ona soona fiafia ai, ma iʻu ai i le leai o se moe. Ua fautuaina e le au atamamai le faʻapipiʻiina o ni ata tetele i luga o le puipui o faʻamau.

A teuteuina se potu, e sili atu le faʻaoga o pupuni malamalama o lanu pastel, lea o le a maua ai le avanoa se foliga fou ma fausia ai le talafeagai talafeagai. O le faʻaaogaina o lanu eseʻese e tatau ona tuʻu mo le potu malolo. O le leai o ni laina maai, o le sao filifilia filifilia o le a fesoasoani e faʻamalieina ai le tulaga manaʻomia o le mafanafana, malolo atoa, fiafia i se lelei malologa.

I totonu o le faletaele ma faleuila

Faatasi ai ma le fesoasoani a suavaia formulasi, oe mafai matagofie teuina se faletaele. Latou teuteuina le potu, ae e le umi. I tua atu i na mea uma, o le faletaele o le potu sili ona leaga i totonu o le fale, lea e paʻu ai i taimi uma le vevela. I se tulaga lautele, e le fautuaina e faʻapipiʻi soʻo se ituaiga o pepa puipui i totonu o lenei potu, e aofia ai oloa ma suavai apalai tekonolosi. O le a latou mouʻese lava mai le soʻoga faʻatamaia ma le susū, lea o le a aofia ai le le manaʻomia tau tupe.

O le mea moni, oe mafai ona faʻataʻitaʻia, pe a maeʻa ona faʻapipiʻi ma faʻamamago le tuʻufaʻatasiga, faʻaopoopo le ufiufi o le laualuga i se leai se puipuiga puipuiga vaega o acrylic-faʻavae varnish. O le a puipuia le mea mai le susu ma avatu luga o le matte maeʻa. Ae tusa lava pe i ai sina faʻaletonu o le vaega puipui, o le pepa puipui o le a vave ona mitiia le susu ma o le a le pine ae le toe faʻaaogaina.

A filifilia se vai vai mo le teuteuina o se faletaele, e tatau foʻi ona amanaʻia le susu. I luga o puipui e masani ona tele mea eseese e faia i uʻamea, lea e ono aliaʻe mai le ele i le lumanaʻi, o lea e manaʻomia ai ona latou saunia ma vali. Lenei, pei o le faletaele, e sili atu le faʻaopopoina ufiufi puipui i le vali acrylic leai se lanu, lea o le a faʻateleina ai le ola olaga o le maeʻa mea.

Faʻafefea ona fai suavai pepa puipui i ou lava lima

O le ata o se lautele lautele o potu i totonu o se fale poʻo se fale e faʻaaoga ai suavai faʻatulagaina e sili ona lauiloa i tagata faʻatau. E mafai ona faʻatauina fatuga saunia i se faleoloa meafaigaluega, i nofoaga faʻapitoa. Ae ui i lea, o le le lelei tele o sea faʻatau o lona maualuga tau. Tagata alolofa oe mananao e faia mea uma ma o latou lava lima mafai ona sili sefe i le faamaeaina o mea e ala i le faia o le paluga latou lava.

E tele auala e fai ai se paluga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga na o le papaʻe pepa paʻepaʻe, otaota, tuʻufaʻatasia mea. Ina ia iloa aitia fatufatu, mafaufau i se faigofie ae fai si masani tekonolosi.

Mea e manaʻomia ma mea faigaluega:

  • pepa paʻepaʻe mama poʻo otaota - 1 kg;
  • vai mama - 5 lita;
  • Kelu PVA - 0.5 kg;
  • gypsum poʻo le alapasa - 0.5 kg;
  • antiseptic (tusa ma faʻatonuga);
  • lanu valivali;
  • alava (cotton wool, cotton, linen, siliki);
  • mea faʻaopoopo teuteuina;
  • pakete po o pesini;
  • perforator ma palu faʻapipiʻi;
  • pulumu, totini lima.

O le vasega vasega tuʻuina atu o le a fesoasoani i soʻo se tasi e manaʻo e faia ni vai pepa puipui mai pepa poʻo ili;

  1. Sa matou oloina le pepa. E mafai ona saeia i le lima, tipi i seleulu, pasi i totonu o le shredder.
  2. Matou te aoina le vai mafanafana i totonu o se pesini poʻo se pakete, sasaʻa i totonu le pulupulu pepa i totonu, palu, tuʻu le paluga mo ni nai itula e fulafula.
  3. Ina ua maeʻa le taimi atofaina, palu le faʻaiuga tuʻufaʻatasia i se homogeneous tele.
  4. Faʻaopopo kelu, tipiina alava, filifilia mea faʻaopopo, pigment. Faʻafefiloi mea uma ma le vili.
  5. Faʻaopopo gypsum i le paluga faʻaiʻu, toe palu mea uma, a maeʻa ona mafai lea ona e alu i le faʻapipiʻi o puipui.

O le vaega tele e tatau ona faʻapipiʻi i le puipui i le taimi lava na maeʻa ai ona gaosia, talu ai o vaega ia e vave ona faʻamaʻaʻaina.

Faaiuga

O le pepa puipui suavai o le a fesoasoani e teuteuina totonu o potu e le gata i totonu o se fale nofomau poʻo le fale, ae faʻapea foi ona fetaui lelei mo teuteuina o nofoaga o faʻalapotopotoga lautele. Pe a faʻatusatusa i ituaiga masani, latou te le tuʻua ni faʻamau, latou te fesoasoani e faʻapolofesa luga. Latou te aofia ai mea masani, o lea latou te le mafua ai ni afaina ai lagona, e siosiomaga faauo, e mafai foi ona faʻaaogaina i totonu o potu o tamaiti ma potumoe. E faigofie lava ona galue ma mea, e mafai e tagata uma ona pipiʻi. Ma i latou e mananao e sefe tupe i luga o le faʻatauina o se maeʻa oloa o le a mafai ona faia le paluga na o latou i le fale.

Pin
Send
Share
Send