Lau taele DIY

Pin
Send
Share
Send

E oʻo lava i le sili ona matagofie ma mananaia tisaini mamanu o le a leiloa lona susulu pe a fai o lona autu elemeni - o le faletaele o le a le foliga matagofie aulelei. O le pito i lalo o le pito i lalo o soʻo se mea fufuluina pusa, le aofia ai faʻataʻitaʻiga freestanding, foliga le mama ma leaga. O paipa alavai ma ituaiga uma o mea fai a le aiga e tepa mai i lalo, e le teuteuina totonu totonu. E ia te oe pe faʻapefea ona tapunia lenei avanoa ma pe faʻapefea ona tuʻuina atu i lenei eria se foliga lelei ma matagofie. O le auala sili ona faigofie ma saoasaoa e faia ai lenei o le pupuni poʻo se ua saunia-faia ma sliding faitotoʻa faia i palasitika, MDF, uʻamea po o tioata. Peitai, o le maualalo o le malosi o ia fausaga e le faʻatagaina ai matou e faʻamoemoe mo la latou tautua umi ma le faʻatuatuaina. I ia tulaga, oe mafai ona fausia se faia-ia-oe lava pupuni pupuni mai mea e o gatasi ma le toega o le maeʻa.

Vaega:

O le autu galuega o le lau o le nanaina unaesthetic vae, le itu o le pesini ma fesoʻotaʻiga mai mata o tagata e ona. Ma e ui lava o foliga vaaia o acrylic ma palasitika oloa e le inosia tele faʻatusatusa i fafo o le lafo uʻamea poʻo oloa uʻamea, e tatau lava ona teuteuina. O le pupuni o le a nana uma elemeni elemeni, mea laiti i le tulaga o fagu ma fagu. Afai e faʻamauina puipui o puipui, faʻaaoga le mea lava e tasi e fausia ai le laupepa ina ia ofi uma faʻatasi.

A o le fuafuaina o se lau, tasi tatau ona manatua le manaʻoga e tuʻu fua avanoa i fesoʻotaʻiga e faʻateʻa ono ono afaina ai, faʻasusu. Ina ia faia lenei mea, o le fofoa o le a tatau ona fausiaina i totonu o le fausaga, lea e mafai ai ona faigofie ona oʻo atu i paipa.

Lelei ma le lelei o vaʻaiga fale

O le lelei o lauʻeleʻele taele fale taoto i le mafai:

  • fausia se tulaga ese ma le le mafaamatalaina totonu totonu;
  • ia faia se fausaga ma se foliga ma faʻatumuina o le a faʻamalieina atoatoa ai manaʻoga o tagata e faʻaaogaina;
  • faʻaaoga mea e ofi faʻatasi ma isi vaega i totonu;
  • faaeeina le oloa ma le gaioiga talafeagai mo se faapitoa aiga;
  • sefe mai le tautua a tufuga.

I le faʻaopopoga i le mautinoa mea lelei, homemade pupuni e le itiiti ifo manino le le lelei:

  • o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le "pa" e matua galue - ia sauni e faʻatino se tele o galuega;
  • o le potu i le taimi o le toe faʻaleleia e le mafai ona faʻaaogaina mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina;
  • le lava o le fausiaina tomai mafai ona afaina ai le tulaga lelei o le oloa.

Manaʻoga tisaini lau

O se tasi o manaʻoga taua mo le pupuni o le faʻaavanoaina o avanoa i vai sapalai ma suavai lafoai. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le saunia le fausaga ma taupega faitotoʻa. O lenei mea e mafai ai ona vave iloa vave leak ma vave fofo. E manaʻomia le faʻaavanoaina o le avanoa i le fola atoa i lalo o le faletaele - afai e tupu se faʻasologa, atonu e manaʻomia le faʻavave ona aoina vai ma faʻamamago.

Isi tutusa tutusa manaʻoga manaʻoga mo le lau:

  • o se "pa" teuteu e le tatau ona faʻalavelave i le faʻaaogaina lelei. Afai e te faʻaaogaina le vaega i vae, tuʻu se avanoa poʻo se malologa mo vae, o le a sili atu ona talafeagai e faʻamama le tapu taʻele pe faʻataʻele le tamaititi i totonu - o tamatamaivae o le a le mapu i le puipui ma o le a sili atu ona faigofie ona piʻo. O ia masini faʻatagaina oe e vave vaʻaia le vai na faʻaputuputu i lalo o le faletaele ma aveʻese;
  • e tatau ona faʻamautinoa le ea o le avanoa i lalo o le faletaele e puipuia ai le fausiaina o fungus;
  • o le mea tatau tatau ona susu ma tetee i suiga i le vevela ma le susu;
  • oe manaʻomia le faʻaauupegaina o le fausaga i se auala e mafai ai ona vave aveʻese uma mea o lenei niche ma le auala i fesoʻotaʻiga ua kilia.

Fua

Panel mo le teuteuina o le faʻataʻitaʻiga o le taʻele mafai mafai ona eseese e le gata i foliga foliga, ae faʻapea foi i le tele. O le filifiliga o oloa faʻamoemoeina i le fua o se tulaga masani ipu. E i ai faʻataʻitaʻiga ma e le o ni faʻataʻitaʻiga faʻatusa. Latou mafai ona mai 105 i le 190 cm le umi.

O oloa sili ona taatele o itu ia:

  • ma le umi - 120, 130, 140, 150, 170 cm
  • ma le lautele - 50-56 cm

Ae e leʻi fuafuaina le pupuni, e manaʻomia le fuaina o itu uma o le tapu taʻua, ma faʻatoa e alu ai i le fuafuaina o mea.

Eseese

Uma homemade pupuni mafai ona faʻavasegaina e tusa ma lua autu tapulaʻa:

  • e ala i foliga vaʻaia - laina laina ma le angular;
  • i mea o gaosiga.

E ala i foliga foliga

E tusa ai ma lenei faʻavae, o ituaiga nei e mafai ona iloga:

  • tutuli;
  • tu;
  • aveeseina;
  • sliding;
  • taupega;
  • saʻo;
  • curvilinear.

Tutuli ma monolithic

O se avanoa avanoa o se mautu fausaga. E mafai ona teuteuina i le tutusa mea na faʻaaoga e teuteu ai puipui o le faletaele. Lenei filifiliga faʻatagaina oe e lotogatasi tuʻufaʻatasi le tapu i le ata tisaini.

Lelei o se mautu poʻo monolithic mamanu

  1. Ole filifiliga pito sili lea ona lelei mo le teuteuina ole faletaele, e sili ona manaia ile faʻataʻitaʻiga ile mosaics.
  2. Tumau o le fausaga.
  3. Tausia faigofie. E mafai ona e aveʻese le palapala i le omomi omomi ma fufulua masani.

E iai foʻi faʻaletonu, faʻapea:

  • tapulaʻa faʻaavanoaina i fesoʻotaʻiga. Ina ia oʻo ia i latou i le tulaga o se faʻalavelave, o le matai o le a na o sina tamaʻi pu;
  • vaega e le faʻaaogaina i lalo o le faletaele - e faigata tele ona teu oloa faʻamama i tua o le pupuni ma tamaʻi faʻamalama;
  • e faigata ona oʻo atu i vaega mamao o le foloa o le foloa, tulimanu i totonu o le fofoa;
  • laʻitiiti faʻapipiʻiina - e manaʻomia e faʻamaeʻaina le tele o galuega mamafa - ia mamanuina se faʻavaʻa, ufiufiina i le laupapa faʻapipiʻi ma faʻaali mai le faʻavae o loʻo tupu mai i maa.

I tulaga o fale tele-fale, o le faʻaaogaina o pupuni pupuni e ono lamatia. Latou te foliga matagofie tele, ae i le mea e tupu ai le gulu, oe ono lamatia lologa fale mautotogi luga o lalo fogafale, ma le pa atoa ono manaʻomia le talepeina. O se fale tumaoti o se isi mataupu - o iina e ono lamatia ai le faʻatumuina o lau oe lava potu i lalo.

Faaseʻe

O le sliding faitotoa mamanu e sili ona aoga i laiti avanoa. O faitotoʻa e faʻasolosolo faʻatasi ma taiala e tusa ma le "potu" mataupu faʻavae. O le faʻavaʻa e tumau lona faʻapipiʻiina, lea e faʻasino i ai taiala mo le sliding elemeni. O ia pupuni mafai ona faʻamaeʻaina ma fata, tosoina i fafo ni toso, sitepu ma isi faʻatinoga e mautinoa ai le faʻaaogaina lelei ma le faʻafaigofieina o le anaina.

Ma malolo vae

A o fufuluina le tapu, fufuluina o lavalava ma taele, o le tamaititi e tatau ona tu faʻasaga i le faletaele i se tulaga lilifa. Afai e leai se vae malologa i le pito i lalo o le lau, e faigata tele ona faia ni togafiti i lenei tulaga. E faʻamalositino le tino, e i ai le lamatiaga o le seʻe ma taia le tapu. Ina ia mafai ona aloese mai nei faʻafitauli, e mafai ona e faʻaauupegaina se tamaʻi pu i le pa i luga aʻe o le foloa, o lona lautele o le a mai 35 i le 45 cm, ma le loloto - 10-12 cm.

E mafai ona i ai i le malologa eseese configurations

  1. I le tulaga o le sikuea poʻo le faʻatafafā - e faia i le aerated sima, piliki poʻo le uʻamea faʻamatalaina.
  2. E mafai ona e fuafuaina le ufiufi ipu ina ia faʻatautau le pito i luga o lalo. O le malologa malolo mafai ona faʻamalamalamaina ma le susu susu tetee fasimea.
  3. O le isi filifiliga o le taimi e faʻasolo ai se tasi o vaega o le pupuni. O le auala sili ona faigofie e faʻatino ai lenei manatu o le ma se talaʻaga. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina sima faʻalaʻau, ae o se mea e sili atu ona faigata.
  4. E mafai ona e siʻi aʻe le pupuni i luga aʻe o le foloa, ae laa i tua ni nai cm O le oloa e tu i luga o ona vae, ma e le toe i ai ni ou faʻafitauli i le tuʻuina o ou vae, ae o le a aliali mai ma le faʻamamaina. Efuefu, lauulu ma isi otaota o le a maua i lalo o le tapu taele, ma e toetoe lava a le mafai ona faia se atoa faamamaina e ala i se tamai avanoa.

Ma asiasia fofoa

I le ata o le tapu taele, e tatau lava ona i ai se tatalaina poʻo se ese fono e maua ai avanoa i fesoʻotaʻiga.

O ituaiga mea faʻamatalaga aitema e mafai ona faʻaaogaina:

  • fofoa palasitika - oloa o loʻo faʻaalia i le tele o ituaiga o lapopoa, o lea e mafai ai ona e filifilia se filifiliga e fetaui ma le tele o le tile. O le oloa ua faʻaauupegaina i se faitotoʻo faʻataʻamilo, e mafai ona aveʻese pe a manaʻomia. E le o se sili lea ona matagofie o auala o loʻo i ai e tapunia se pu tekinolosi, ae o le sili ona taugofie;
  • vaega aveeseina faapipii i le faavaa ma maneta. O le nofoaga faʻatulagaina e tatau ona fuafua ma le faʻaeteete ina ia mafai ona tuʻu uma i ai tile.

Pe a faʻaaogaina le malamalama grout e faʻamau ai sooga i luga o tile, o le a le galue e nana le fofoa. O le a leai ni grout faataamilomilo ia, ae o le a i ai ni tamaʻi va e tu matilatila faʻasaga i tua atu o se malamalama malamalama. I le taimi e tasi, i luga o le ofu ma se pogisa grout, o le seams e toe vaʻaia.

  • O le auala sili ona lelei - o tekonolosi, ae i le taimi lava e tasi e sili ona taugata - o le faʻapipiʻiina o faʻapitoa asiasiga fusi. Latou e taavili ma gaugau - e taofia i latou i filifili. O nei fofoa ua fuafuaina mo tiles. Faʻatasi ai ma le lelei faʻapipiʻiina ma faia lelei fuafua, o lea fofoa e toetoe lava a le mafai ona vaʻai.

Faʻatasi ma faitotoʻa faʻamoe

O lenei o se faʻaleleia atili o le mautu lau. O le vaega e mafai ona i ai ni faitotoʻa 1-2 e faʻaavanoa faigofie ai paipa ma vailaʻau a le aiga o loʻo teuina i lalo o le faletaele. O faitotoʻa uma e mafai ona aveʻese ma i latou ua faʻatulagaina i soʻoga o loʻo faʻaaogaina - o le mulimuli e sili atu ona talafeagai. I tua atu o faitotoʻa, e mafai ona e faʻatulagaina fata i fata, e mafai ona faʻapipiʻi faʻatulagaina palasitika i panele mo le teuina o aitema laiti.

E ala i mea o gaosiga

Mo le gaosiaina o se laupepa mo le taele oe lava, toetoe lava o soʻo se mea e mafai ona fetuʻunaʻi i le tele o se niche e talafeagai. O le mea moni, o le filifiliga e tele lava ona fuafuaina e le ata lava ia, ae o mea taua manaʻomia mo latou o le teteʻeina o le vai, teteʻe atu i suiga faafuaseʻi o le vevela tulaga, faigofie ona faʻapipiʻi, faigofie o le tausiga.

O le mea lea, o mea nei e sili ona manaʻomia:

  • piliki;
  • faamamago;
  • extruded polystyrene;
  • susū palu tetee;
  • uamea talaaga otooto;
  • OSB;
  • MDF;
  • sima aerated

Faʻamaeʻaina e faia ma:

  • vali;
  • varnishes - malamalama pe lanu samasama;
  • slats palasitika;
  • tile

O loʻo faʻaalia i le ata ni filifiliga eseese mo poloketi o pupuni puipui mo taʻele, lea e mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi.

Auala e fai ai pupuni mai mea eseese na o oe lava

Le faʻapotopotoga ma faʻapipiʻi metotia o pupuni faʻamoemoeina i foliga vaaia o le lumanaʻi tisaini.

Mai laupapa ma laupapa laupapa laupapa

O le filifiliga lau muamua e fai lava tala o le tupe. Mo le gaosiga o lenei faʻataʻitaʻiga, e faigata manaʻomia mea faigaluega faigata. Oe le manaʻomia viliina le foloa ma puipui foi.

I le faʻagasologa o galuega, e le mafai ona e faia e aunoa ma:

  • susu malulu plywood 10 mm mafiafia. O le tele o talita e faʻamoemoeina i fua o le tapu taele ma le maualuga o le itu, faʻapea foi ma le tele o le fuafuaina e siʻi luga le pupuni faʻatatau i le foloa;
  • o se pa laupapa ma se koluse vaega o le 50x20 mm - o le umi o oloa o le a faʻamoemoe foi i luga o le nofoaga faʻatulagaina;
  • 4 faʻamau faʻamau mo faitotoʻa - o le maualuga o lenei masini e tatau ona 50 mm;
  • fao poʻo ni sikulipa tipi mo ia lava e faʻafesoʻotaʻi ai vaega i le tasi mea atoa;
  • 2 vae e mafai ona fetuʻunaʻi;
  • 2 au meaafale ma faʻovilivili e faʻaleleia ai;
  • varnish faʻapitoa mo le ufiina o fafie poʻo le vali mo le valigaina o le pupuni;
  • vaai le lima mo fafie;
  • sikuea fausiaina;
  • samala;
  • roulette;
  • aoaoga eletise;
  • pulumu mo le faʻaogaina o varnish;
  • faovilivili;
  • laualuga galuega e pei o le workbench. E tele nofoa e mafai ona faʻaaogaina.

Laʻasaga gaosi

  1. Matou te faia fuataga ma faia faʻamatalaga auiliili. Tolu panels - a ogatotonu tasi - tumau ma lua itu panels, avea o faitotoʻa, faʻamau mo le fausiaina o se faʻavaʻa.
  2. Matou te faʻalauteleina utupoto i luga ole faʻataʻatiaga - o le pito i luga - ile lautele lautele ma le pito i lalo - ile itu mulimuli. I le pito i luga o utupoto, tolu laupapa laupapa laupapa e tuu i vaitaimi o le 5 mm. O le utupoto e tatau ona protrude 5 cm i autafa o le faʻatulagaina panels fafo. I lenei taimi, oe manaʻomia e toe faʻamau i luga faʻamau, lea o le a avea o ni faʻaopoopo maaʻa ma o se laualuga mo le faʻapipiʻiina o faʻamau.
  3. Matou te faʻatulagaina le vaega ogatotonu faʻamau i fao poʻo ni sikulini tipi e oe lava. O pulou o mea faʻamau e tatau ona malelemo teisi i totonu o le laupapa laupapa ona tuʻu ai lea i totonu o nei nofoaga.
  4. Le isi, matou toe faʻaleleia itu itu faʻamau, lea o le a avea ma elemeni mulimuli o le lau faʻavaa.
  5. Matou te liliuina le lau i luga ina ia mafai ona faʻapipiʻi soʻoga soʻoga i luga o itu itu papatusi. Matou te faia ni otoʻotoga o ese mai le lalo ma luga e le 100 mm, a maeʻa ona matou viliina pu ma le vili o 2-2.5 mm.
  6. Matou te faʻatulagaina vae i le pa i lalo. E tatau ona fetuʻunaʻi.
  7. Matou te makaina ma faʻalelei ia au. E mafai ona e faʻaogaina meaafale totoga, ae o filifiliga e mafai ona faʻalolotoina i totonu o le vaega e sili atu ona fetaui. E te le tago i nei 'au, e le mafai ona faʻaleagaina.
  8. Matou te faʻagaioia le laualuga ma varnish tetee e susu. Ole mea lea ole a puipuia ai le fafie mai le susu ma faʻasasaʻo faʻasusu. I se isi itu, e mafai ona e valiina le pupuni pe ufiufi i se ata e faʻapipiʻi ai oe lava.

Faʻasolosolo pito o le laupapa laupapa i le lima auala, faila tele-tipi, poʻo le fasi pepa. O lenei mea o le a sili atu ona mama ai faitotoʻa!

Mai talaʻaga ma drywall

O le isi filifiliga e fautuaina mo le faʻaaogaina i potu tumaoti. A le o lea, e mafai ona e faia itu o autafa o lenei fausaga mafai ona aveʻesea pe faʻaaoga se pa nai lo le uʻamea. E mafai ona fai se lau e mafai ona aveʻese pe a manaʻomia. Moni, e faigata tele ona faʻapipiʻi se masini fufulu pe faʻamago i ona autafa.

Vaʻaia avanoa:

  • susu mago puipuia;
  • galvanized uamea talaaga otooto poʻo pou laupapa ma le vaega o le 50x30 mm;
  • fao tipiina e le tagata ia o ia lava;
  • tile keramika po o lamila palasitika mo le faʻamaeʻaina;
  • kelu mo le lipeaina o ofu pito i luga;
  • grouting mo sooga;
  • eletise eletise - oe o le a manaʻomia pu i puipui ma i le foloa;
  • tulaga, fua faʻasologa, penitala, fausia sikuea;
  • notched ma paʻu spatula;
  • faovilivili;
  • seleulu mo uʻamea mo le tipiina o uamea faʻapitoa;
  • hacksaw poʻo jigsaw.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. Ave fua mai lalo o le faletaele. Aua neʻi galo e mafaufau i le i ai o le palasi. Tusi se ata e taʻu ai le tele.
  2. E tusa ai ma fuataga faia, faia le faʻavaʻa o le faʻavaʻa mai se uʻamea faʻamaumauga.
  3. Taumafai ia i nofoaga mo faapipiiina.
  4. Faʻamau itu o le faʻavaʻa i puipui.
  5. Afai e maua se malologa poʻo se malifa mo vae, e tatau ona e tipiina ma le faʻaeteete se vaega o le pito i lalo o faʻamatalaga e faʻaaoga ai seleulu i le nofoaga o le a latou tu ai.
  6. Faʻalautele lenei vaega i lalo o le tapu taele ma faʻapipiʻi i le foloa ma dowels.
  7. Nonoa le elemeni recessed i le lata ane elemeni elemeni faʻaaogaina le manaʻoga umi o talaʻaga.
  8. Faʻapipiʻi pou faʻamau o loʻo i ai le talaʻaga i se tulimanu.

Afai o le umi o le taele ua umi lava, faʻaopoopo faʻamalosi o le a le i ai i le auala. Faʻamau i latou i vaitaimi o 400-500 mm.

  1. Fai fua ma tipi ese faʻamatalaga mai le laupapa gypsum. Amata i le suʻega o malologa malologa. O lenei e manaʻomia se tasi vaega faatafafā tutusa ma lua laiti tafatolu.
  2. Sosoo ai, fua ma 'otiʻoti tafatafa o le fausaga. I luga o le laupepa o le a tu i le itu o le sapalai vai ma alavai-tafe faiga, tipi ese se faamalama mo le faapipiiina o se palasitika asiasiga faitotoʻa. O le faʻamalama matala e tatau ona faʻamalosia i talaʻaga. E tatau ona faia faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o le faʻamago i tafatafa o le pa o le fono e faʻaogaina ai le sikulini tipiina e oe ia.
  3. Taumafai i luga o le palasitika toe teuteu faʻavaa, ae aua le toe faʻaleleia. Faʻaauau le faapipiiina pe a maeʻa le cladding.
  4. Teuteu le pito i luga e ala i le faapipiiina i maa poʻo laupapa PVC, i le maeʻa ona togafitia o le mago ma se amataga. Faʻapipiʻi maa e amata mai lalo. A uma loa ona mago le kelu, olo le faʻasusu i le paʻu o le paʻu.
  5. Faakelu le faʻamalama faʻaaoga i totonu o le pu e faʻaaoga ai fao vai.

Fausia i le MDF

Mo le fausiaina o se laupepa mo se faletaele, oe mafai ona faʻaaoga chipsboards - MDF ma OSB.

O le eseʻesega mai le faʻamatalaga talu ai o le e tatau ona muamua faʻamaʻaina ia papatusi. I le laulau, lea o le a tuʻuina i le isi itu o le laupepa ma se pu toe faʻafouina, oe manaʻomia tipi i totonu faʻapitoa avanoa ea ma le umi 5 i le 10 cm ma le lautele o 2-3 cm.

E mafai ona faʻatau se vaega MDF ua uma ona sauni - mautu pe faʻaseʻe. Ae ui i lea, o lo latou malamalama i le susu e mafai ona taitai atu ai i le mea moni o nei panels o le a manaʻomia e lipea pe suia i se taimi lata mai. O ia oloa seasea vaʻaia lelei pei o le fou peʻa maeʻa le tolu tausaga talu ona faʻapipiʻi. O lo latou soifuaga faalagolago i le tau o mea.

Mai palasitika panels

O se tasi o sili ona taugofie ma faʻamafanafanaina i tulaga o le faigata o le faʻatinoina o se pupuni faia i palasitika ie. O panels e faʻapipiʻi i luga o le laupapa tuʻugamau e mafai ona faʻamau i ai vae. Oe mafai foi faʻatapulaʻa oe lava i le faʻapipiʻiina o slats i taiala. Ae o sea fausaga o le a le lava le maʻaʻaʻa, ma afai e manaʻomia, o le a faigofie ona tuleia i tua ma lou vae, aemaise i luga o le laupapa foloa.

Seʻi o tatou mafaufau pe faʻafefea ona tutoʻatasi faia se lau mai PVC panels. Ina ia maua le maumaututū, faʻaaoga ni taʻiala faʻapitoa ma ni kilipa, e faʻapipiʻi ai le ie puipui. O taiala e tatau ona faapipii atu i le puipui. Oe o le a manaʻomia foi se L-pa. Tuʻu i luga ma lalo o le fausia pupuni.

Faʻamau faʻamau PVC i taʻiala ma fausia se faʻavaʻa mai le amataga o le fasi pepa.

Ina ia fausia se laupepa palasitika faʻavaʻa, faʻaoga:

  • PVC panels o le manaʻomia lanu ma le lautele. E mafai ona e suʻeina pe fia ni fasimea o le a manaʻomia pe a maeʻa le fuaina o le nofoaga faʻatulagaina;
  • 2 taiala - tutusa i le umi ma le lumanaʻi vaʻaiga;
  • kilipa mo le faʻatulagaina o lamela;
  • amata pa mo itu uma o le pupuni;
  • kelu "fao suavai";
  • fua faʻapipiʻi, seleulu, o se sulu e tipi ai palasitika.

Matou te faia se laupepa mai palasitini panuni

Alualu i luma:

  1. Aveʻeseina o fua o le pupuni.
  2. Matou te faʻaputuputu panels i luga o taiala i le tasi atoa.
  3. Faʻasalalau le kelu togitogi i luga o le laina ma luga o luma i le pito i luga amata pa.
  4. Matou te tuʻuina i luga o le sikurini maeʻa - itu ma faʻataʻamilo.
  5. Matou te faʻapipiʻiina le faʻavae potopoto, faʻapipiʻi lalo mai lalo i le laina tusi, ona oomi lea faʻasaga i luma o totonu totonu o le itu o le pesini.

Mai laupapa polystyrene

Faateʻia mama ma mafanafana, ae i le taimi lava e tasi sili ona anagata mea. E iloa i le tulaga o papatusi o le tele o lapopoa ma mafiafia. O le pito i luga e ufiufi i se mesh ma togafitia ma se pipiʻi e mautinoa ai faʻatuatuaina pipiʻi i le veneer. Faʻaavanoaina e faʻaputuputu pupuni o soʻo se - foliga le faʻapitoa.

O mea tau tekonolosi gaosi e faʻapea:

  • tatou faia fua;
  • 'otiʻoti se fasi laupapa o le mea e manaʻomia i se paʻu poʻo se naifi;
  • matou te faʻauʻuina nofoaga o lumanaʻi soʻoga faʻatasi ma puipui, foloa ma tile ma kelu tile;
  • matou te faʻaogaina le fola i le foloa ma puipui, ona seti lea i le tulaga. Faovilivili i ni nai faovilivili ma faʻaaoga o ni au;
  • matou te faʻapipiʻi kelu i nofoaga uma e faʻafesoʻotaʻi ai e le papa le foloa ma puipui, a maeʻa ona faʻamago, ona matou o loa lea i luma o le papa.

Piliki

O le faʻavae o le lau e mafai ona brickwork.

Fausia se pa e te manaʻomia:

  • piliki;
  • sima sima - mo lona sauniuniga, oe manaʻomia le palu faʻatasi ma le oneone 1: 6;
  • Matai OK
  • koneteina mo le paluina o le fofo;
  • viliina ma se mea faʻafefiloi fausiaina au.

Alualu i luma:

I le faʻagasologa o le fausiaina o se vaeluaga, e tatau ona tuʻu piliki ile pito. O le tele o taimi, ole faʻataʻoto e faia ile 1/2 poʻo le 1/4 piliki. O lenei e fausiaina se puipui vaapiapi e lava lona malosi e tatalia ai le ofuvae e aunoa ma le mamafa le faʻamafanafana i luga o le foloa. A o faia le laina muamua, matou te aveʻese mai le 2-3 piliki i le ogatotonu o le fausaga, ina ia i ai le avanoa mo le lumanaʻi malologa mo vae. Mulimuli ane, e manaʻomia foi ona e tuua se avanoa mo le faapipiiina o le toe teuteu faamalama.

A uma ona faʻamaʻa le fofo, sele le pito i luga, faʻasolo. A maeʻa lena, faʻalavelave galuega mo 2-3 aso - ua lava lea mo le faʻapepeina o le masonry ma le faʻatulagaina mulimuli o le sima. Afai e te le taofia lenei taofi, atonu o le a paʻu ese le tile.

O faʻavae piliki e le manaʻomia le toe faʻaleleia ma aua le toe faʻaletonu. Na latou taofia lo latou malosi mo le tele o tausaga. Ae o lea pupuni ei ai foi drawbacks taua - e poloka le ulufale i paipa ma le mafai ai ona faʻaaoga le avanoa i lalo o le faletaele.

Faʻafefea ona filifili se sauni-faia lau i le faleoloa

A faʻatau, oe manaʻomia le faʻalogo i:

  • o foliga vaaia o le oloa;
  • le umi ole vaitaimi galue;
  • o le aoga o le vaevaega;
  • tau o le faʻataʻitaʻiga;
  • le nuances o faapipiiina.

Afai na o le pau le mafuaʻaga o le faʻapipiʻi o le pupuni o le nanaina le le lelei fesoʻotaʻiga, o se le tumau pe mafai ona aveeseina oloa ma se asiasia fofoa o le a faia.

Afai e te fuafua e faʻaaoga faʻaoga le gaogao avanoa, filifili ni faʻataʻitaʻiga ma ni faitotoʻa e seʻe, ma afai e faʻatagaina e le vaega o le fale taele - faʻatasi ma faitotoʻe fetoso.

Mafaufau i le mamanu o le faletaele. O le pupuni tatau ona faʻatusatusa le maeʻa i sitaili, lanu ma foliga. O se sili lelei filifiliga mo laiti avanoa mafai ona avea o se vaeluaina ma se faʻata luga. O lona faʻaalia e fesoasoani i le vaʻaia o le lautele o le avanoa. O oloa e iai ata puʻe e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. Maliega, i se sitaili faiga, o se pupuni ma fugalaʻau poʻo se manu lolomi o le a le talafeagai. Afai o eseesega elemeni na faʻaaogaina i le teuteuga, e sili atu le faia o le screen monochromatic. O ata lanu o le a talafeagai i totonu toʻafilemu totonu teuteuina i se tasi lanu.

O le autu foliga o le vailiili:

  • o laupapa e faia i le tele o mea masani - alumini, uʻamea, palasitika;
  • mafai ona faʻaauupegaina i sliding faitotoʻa poʻo avea o se tauaso panel ma se faʻamalama mo avanoa i fesoʻotaʻiga;
  • o le autu mea mafai ona faʻaaogaina - acrylic, PVC, MDF, tioata ma se faʻata luga, uʻamea.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi se sauni-faia lau

Ina ia faʻapipiʻi le oloa, oe o le a manaʻomia se fuataga fua, o se tulaga fale, o se faovilivili, o se ki mo le fetuʻunaʻia o le maualuga - mo nisi faʻatusa.

A faʻafiafia, e tatau ona e mulimuli i faʻatonuga nei:

  1. Matou te aumaia i fafo vaega mai le pusa.
  2. Matou te faapipiiina vae pe faovilivili luga o nati mai le pusa.
  3. Matou te tuʻu le lau i lalo o le tapu taele ma fetuʻunaʻi le maualuga o le oloa ina ia tu saʻo.

O se auiliiliga faʻagasologa mo le faʻapipiʻiina o le maeʻa mata o loʻo faʻaalia i le vitio.

O la matou fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e filifili le sili filifiliga mo se tapu taele ma faʻapipiʻi oe lava.

https://www.youtube.com/watch?v=zY7XbEOs2Mw

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: THE DIY CHALLENGE 8: LAURDIY vs. SUPERWOMAN (Iuli 2024).